Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 24 hír

Ne feledjék: mától van az óvodai beiratkozás

Óbuda
-
 Tegnap 16:39Belföld

Az óvodai beiratkozás időpontja idén április 20. és 23. között van. Az Óvodai Iránytű mellett az intézmények bemutatkozó videóival is igyekszünk segíteni a választást.

„Versre fel!” – Országos online versmondó versenyre várják roma költők műveinek előadóit

Óbuda
-
 Tegnap 16:19Belföld

Az első online országos cigány versmondó versenyre minden korosztályból várják a jelentkezőket, olyanokét is, akik először mutatják meg másoknak, ők hogyan értelmezik, adják elő a szívüknek kedves költeményt. A költészetkedvelő pályázóktól azt kérik, válasszanak roma költők műveiből, szavalják el, készítsenek róla videófelvételt, és…

Önkormányzatunk is hozzájárult a Föld napja alkalmából szervezett szemétszedéshez

Óbuda
-
 Tegnap 14:23Belföld

Április 10-én és 11-én civil összefogással szemétgyűjtést szerveztek az óbudai erdőkben. A tiszta, élhető környezet megteremtése mellett a szervezők célja a környezettudatos életmód népszerűsítése is volt.

Megújult a Meggyfa utcai játszótér – Új hinta, korszerű burkolat és kényelmes pad várja a családokat

Óbuda
-
 Tegnap 13:54Belföld

Befejeződtek a felújítási munkálatok a harmadik kerületi Meggyfa utcai játszótéren. Ma meg is nyitja kapuit, frissen ültetett növényekkel, korszerűsített burkolattal és játékokkal.

Csütörtökön áramszünet várható Aranyhegy néhány utcájában

Óbuda
-
 Tegnap 11:19Belföld

Transzformátorállomás-karbantartás miatt április 22-én, csütörtökön egész napos áramszünet várható Aranyhegy néhány utcájában.

Hogyan védjük meg magunkat és tulajdonunkat a vadon élő állatoktól?

Óbuda
-
 Tegnap 10:42Belföld

Kerületünk közigazgatási területén egyre intenzívebbé vált a vadon élő állatfajok megtelepedése, jelenléte, elsősorban az erdők, zöldterületek közelsége miatt. Kellő odafigyeléssel mi is sokat tehetünk azért, hogy ingatlanunkat megvédjük az élelmet kereső állatoktól, de április 21-én, szerdán a Pilisvölgye Vadásztársaság is megteszi a…

Mit értünk csendháborítás alatt, és mikor tehetünk ez ügyben feljelentést?

Az elmúlt hétvégén több lakossági bejelentést is kapott Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete csendháborítással kapcsolatban. Ügyeletben lévő kollégáik az összes esetet kivizsgálták, és ahol szükséges volt, azonnal intézkedtek is.

Újraindul a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Könyvtári Cserepont szolgáltatása szerdától

Óbuda
-
 21.04.19 12:58Belföld

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fokozatos újranyitásának első ütemeként 2021. április 21-től újraindítja Könyvtári Cserepont szolgáltatását, amely a kölcsönzést átmeneti feltételekkel teszi lehetővé. A szolgáltatás a Békásmegyeri Könyvtárban és a Fő téri Krúdy Gyula Könyvtárban is elérhető lesz.

Ingyenes e-mail-kurzus a gyermekvédelmi rendszer megerősítéséért

Óbuda
-
 21.04.19 10:55Belföld

E héttől indul ingyenes, hatalkalmas e-mail-kurzusunk, amelyet a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány szakemberei állítottak össze. Rengeteg hasznos információt gyűjtöttek össze, amelyek a segítségünkre lehetnek a gyerekekkel szembeni bántalmazás minden formájának felismerésére, megelőzésére. Tartsanak velünk, iratkozzanak fel!

Fenntarthatóság civil szervezetekkel – Közös gondolkodás, hatékonyabb együttműködés

Óbuda
-
 21.04.19 10:26Belföld

Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági stratégiáját tavaly év végén fogadta el az önkormányzat képviselő-testülete. A stratégia célja, hogy környezeti, gazdasági és társadalmi dimenziók mentén vizsgálja a fenntartható fejlődéshez szükséges lépéseket. A megvalósítás egyik első állomása a civil szervezetek számára indított, közös gondolkodásra…

“A gyerekek szeretete belülről jön” – Interjú Zelei Ágnes Annával, az Óbudai Egyesített Bölcsődék vezetőjével

Óbuda
-
 21.04.18 11:56Belföld

Zelei Ágnes Anna január 1-jétől az Óbudai Egyesített Bölcsődék vezetője. A vele készült interjú eredetileg az Óbuda újság ez évi 6. számában jelent meg.

„A Római-part mindannyiunké”

Óbuda
-
 21.04.17 13:26Belföld

A Fák a Rómain civil csoport önkormányzatunk támogatásával látványos és nagyon értékes feladatokat végzett a Római-parton az elmúlt hónapokban. Ennek eredményét dr. Kiss László polgármester is megtekintette: egyebek mellett az üveggyűjtőket, a közösségi komposztálót, a felújított padokat vagy az örökbe fogadott zöldtterületet, amelyet a…

Áramszünet várható a jövő héten kerületünk néhány pontján

Óbuda
-
 21.04.16 17:23Belföld

Fogyasztói igény miatti hálózatfejlesztési munkákat végez az ELMŰ Hálózati Kft. a jövő hét folyamán kerületünk több pontján is. Összeszedtük, hogy pontosan hol és mikor várható áramszünet.

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléke előtt tisztelegtünk – Koszorúzás és főhajtás a Bécsi úti emlékműnél

Minden évben április 16-án emlékezünk meg a holokauszt magyarországi áldozatairól. Óbudán, a Bécsi úti emlékműnél, amely a deportálások tragédiáját idézi fel, és egykori áldozatok nevét őrzi, dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Viszket Zotlán, az Óbudai Múzeum igazgatója tisztelgett meggyilkolt honfitársaink emléke előtt.

Írja meg a kerület kedvenc meséjét! – Pályázzon, és nyerjen

Óbuda
-
 21.04.16 16:36Belföld

Mindig is nagy sikere volt a saját meséivel? Csillogó szemekkel hallgatják az óvodás gyerekek a történeteit, rajonganak az Ön által kitalált figurákért, mesealakokért? Írjon nekünk, pályázzon – hadd mutassuk meg másoknak is!