Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 22 hír

Faburkolatot kap a járdafelület a K-hídon, és a korlátokat is megmagasítják

Óbuda
-
  Ma 15:15 Belföld

A kivitelezési munka november elején kezdődik, és várhatóan nagyjából három hetet vesz igénybe.

Előzzük meg a mécsesek okozta otthoni és temetői tűzeseteket, tartsuk be a szabályokat!

A napokban egyre többször riasztják a tűzoltókat kegyeleti mécsesek vagy gyertyák okozta tüzekhez, adta hírül az Országos Katasztrófavédelem. Tavaly ilyenkor tíz temetőben keletkezett tűz, amelyet a tűzoltóknak kellett eloltaniuk. A gyertyák és mécsesek nemcsak a temetőkben, hanem otthon is veszélyes helyzetet teremthetnek. Minden évben…

Változások a karanténszabályokban – Néhány hasznos tudnivaló a hazatérőknek

Az aktuális járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban sok információ jelenik meg, de sokszor a vonatkozó szabályok csak több jogszabály együttes értelmezéséből derülnek ki. Ami biztos: ma ismét nagyot változtak az országba lépés utáni karantén szabályai, az információ a külföldről hazatérők számára lehet fontos.

Ilyen lesz az új közlekedési rend november elejétől – Lezárult a Békásmegyer nyugati részét érintő egyeztetés

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Békásmegyer nyugati részének tervezhetőbb közlekedéséért, a kerületben elérhető infrastrukturális kapcsolatok bővítése céljából és a környéken élők igényeihez mérten társadalmi egyeztetésre bocsátotta a 143-as, a 243-as és a 160-as autóbuszok módosítását.

A megfelelő füst- és szén-monoxid-érzékelő életeket menthet!

A lakástűz és a szén-monoxid-mérgezés is megelőzhető, ha néhány alapvető szabályt betartunk, és pár egyszerű eszközt beszerzünk. A fűtési szezon beindulásával egyre több a baleset, vigyázzunk magunkra és egymásra, ellenőriztessük szakemberrel fűtőeszközeinket!

Sokféleség és változatosság nagyvárosi környezetben: minden zöldberuházás alapja

Óbuda
-
  20.10.26 15:32 Belföld

Mit jelent egy nagyvárosban a biológiai sokféleség megőrzése, elősegítése? Miért jó, ha a biodiverzitást szem előtt tartva hozunk döntéseket a nagyvárosi fejlesztésekkel, beavatkozásokkal kapcsolatban? És mit tehetünk mi, itt élők, hogy ez a sokféleség minél tovább velünk maradjon? Erről fogunk szakértőkkel beszélgetni november 11-én.

Jó hír: megkezdődött az aeroszolszennyezettség szintjének javulása

Óbuda
-
  20.10.26 13:35 Életmód

A légzőszervi megbetegedésben szenvedők ennek ellenére vigyázzanak magukra, kerüljék az esti és a hajnali szellőztetést, inkább a kora délutáni, 12–15 óra körüli időszakban szellőztessenek, és a szabadban való tartózkodást is lehetőség szerint erre az időszakra tervezzék.

A Római-part Csillaghegyről nézve

Óbuda
-
  20.10.26 11:56 Belföld

A Római-part jövőjének sorsáról közösen döntünk. Ehhez azonban érdemes többször is átbeszélni a partot érintő legfontosabb kérdéseket, meghallgatni szakemberek véleményét, átgondolni klímavédelmi, fenntarthatósági, kulturális szempontból is a Római ügyét, és vitázni a part képéről, funkciójáról, lehetőségeiről. De hogy fest mindez…

Tovább növekedett az aeroszolszennyezettség napi szintje – Vigyázzanak a légzőszervi betegségben szenvedők

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján továbbra is magasan alakul a légszennyező anyagok koncentrációja. Vasárnap előreláthatólag – csupán átmeneti javulás mellett – továbbra is magas marad. Hétfőn napközben a megélénkülő déli szél hatására ugyan még tisztul a levegő, de…

Hasznos információk a halottak napi megemlékezésekre, temetőlátogatásokra vonatkozóan

Óbuda
-
  20.10.24 10:55 BelföldJárvány

A Budapesti Temetkezési Intézet közleményt adott ki a halottak napi megemlékezésekre, temetőlátogatásokra vonatkozóan, amelyben a nyitvatartások idejéről, a gépkocsiforgalom rendjéről és a járványhelyzet miatt bevezetett szabályokról is tájékoztatnak.

„Ha már nem leszünk, az unokáink is tudjanak róla” – Együtt tisztelegtünk az 1956-os forradalom emléke előtt

Óbuda
-
  20.10.23 10:17 Belföld

Vannak, akiknek a nevét ugyan nem őrzik utcák, terek, iskolákat sem neveztek el róluk, ám az utolsó pillanatig kiálltak a forradalom ügye mellett. És rendíthetetlenül hittek a szabadságban. Október 23. e névtelen hősök napja, akik 1956-ban összefogva szembeszálltak a hatalommal. Rájuk emlékeztünk az óbudai Szent Péter és…

Október 22., a dadogás elfogadásának világnapja – Kirekesztés helyett türelem és megértés

Óbuda
-
  20.10.22 13:26 Belföld

Immár több mint húsz esztendeje, hogy a dadogás elfogadásának világnapja van. A probléma természetesen sokkal régebbi. Nem csupán maga a dadogás, hanem a vele járó kirekesztődés és megbélyegződés is. Tegyünk közösen azért, hogy ez megváltozzon.

Folytatódik a közös kerületi takarítás az őszi szünetben is, tartson velünk!

Óbuda
-
  20.10.22 12:35 Belföld

Az őszi szünet ideje alatt, 2020. október 26. és 30. között Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének városüzemeltetési csoportja minden nap egy-egy kisebb, de frekventált területen diákokkal közös lombseprést és szemétszedést szervez. Az akcióhoz bárki csatlakozhat!

Birtokba vehetik az ügyességi pályát a gyerekek a Silvanus sétányon

Óbuda
-
  20.10.22 11:57 Belföld

Lakossági igényre válaszul Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat munkatársai tegnap délután színes ügyességi gyerekpályát festettek a Silvanus sétányon, a játszótér mellett.

A szabadságért és a hazáért! – Emlékezzünk az 1956-os forradalomra és szabadságharcra!

"Ma már az újság sem jött. Nagyon furcsa, itt lesz valami. Valami nagyon nagy. Most már biztos vagyok benne: Kitört a forradalom! Éljen! Éljen! Győztünk - érzem!  "