Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 10 hír

Népszokások, hagyományok húsvétkor

A húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb és legnagyobb ünnepe, egyben a tavasz eljövetelének köszöntése is.

38 csapat az első Family Futamon

Óbuda
-
  19.04.20 08:30 Belföld

Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal rendezte meg a III. kerületi Torna és Vívó Egylet és a Margitszigeti Atlétikai Centrum családi programját az önkormányzat sportpályáján. Az eseményen 38 csapat 150 versenyzője állt rajthoz, a kerület iskolái közül 11-en képviseltették magukat. A részvétel mindenki számára ingyenes volt, a…

Keresztút járás a Kiscelli kálvárián

Óbuda
-
  19.04.19 16:17 BelföldNagyhét

A Kiscelli kálvárián tartott keresztútjárásra az Óbuda-Hegyvidéki Szentháromság Plébánia, Óbuda-Békásmegyer Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Braunhaxler Egyesület várt mindenkit. A kálvária stációi előtt közösségben és egyénileg is imádkoztak nagypénteken, az egyházi év legcsendesebb napján.

Útfelújítás kezdődik az Attila, Csalma és Emőd utcákban

Várhatóan október 20-ig megújul a teljes út- és járdafelület a Rómaifürdő területén fekvő utcákban. Az útépítéssel egyidejűleg elvégzik a kilógó fák gallyazását is.

2019-ben is folytatódik a lakossági komposztálási program

Óbuda
-
  19.04.18 12:22 Belföld

Idén 100-150 család helyi komposztálását támogatja Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata komposztáló-edények ingyenes átadásával, képzés és tanfolyami jegyzet biztosításával. Jelentkezni emailben vagy a helyi civil szervezeteknél lehet május 31-ig.

Könyvbemutató a Bem József díjas Konrad Sutarskival

Óbuda
-
  19.04.18 08:08 Belföld

A Lengyelország történelme magyar vonatkozásokkal című könyv bemutatása kapcsán Konrad Sutarskival, a Magyarországon élő lengyel íróval Horváth Péter, történész, muzeológus az Óbudai Múzeum munkatársa beszélgetett Óbuda-Békásmegyer és Bemowo 20 éves testvérvárosi kapcsolat alkalmából.

Nárcisz Futás Óbudán

Óbuda
-
  19.04.17 17:31 Belföld

Idén is megrendezte a Magyar Hospice Alapítvány és az Árpád Gimnázium a Nárcisz Futást, amelynek célja, hogy a gyerekek megtanulják: a győzelmet vagy a vereséget megfelelő méltósággal viselni nemcsak a sportpályákon kell. A futáson kerületi óvodák, iskolák, gimnáziumok, illetve önkormányzati intézmények képviselői vettek részt.

A Születés Hete Óbudán

Óbuda
-
  19.04.17 09:07 Belföld

Május 6-11. között ismét megrendezésre kerül a III. kerületben a Születés Hete programsorozat, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Óbudai csoportjába tartozó szervezetek együttműködésében. Az egy héten át tartó programsorozatban ismét…

Rendkívül sikeres volt a hétvégi muskátlivásár

Óbuda
-
  19.04.16 11:34 BelföldBékásmegyer

Kilencezer csomag muskátlit vehettek meg kedvezményesen a kerületi lakosok Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának idei akcióján. A lebomló zacskóban átadott virágokat 200 ft/csomag áron lehetett megvásárolni.

20 éves testvériség

Óbuda
-
  19.04.16 08:20 Belföld

Két évtizedes testvérvárosi kapcsolatát ünnepelte Óbuda-Békásmegyer és Varsó-Bemowo. Az egy héten át tartó ünnepségsorozat programjai között emléktábla avatás, kulturális programok, gálaműsor és a lengyel delegációval közös megemlékezés is szerepelt.