Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

A Szovejtunióba hurcolt óbudai németajkúak tragédiájára emlékezünk

Óbuda
-
 Tegnap 16:36Belföld

Ma a harmadik kerületből a Szovjetunióba kényszermunkára hurcolt németajkú honfitársaink emléke előtt hajtunk fejet. Dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere koszorúzással, mécsesgyújtással és ünnepi videóbeszéddel tisztelgett a háború civil áldozatainak emléke előtt.

Februárban indul a Lánchíd felújítása

A Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás lezárult, a nyertes cég nettó 18,8 milliárd forintért újítja fel Budapest és Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségét és szimbólumát. Az ütemterv szerint a munkálatok 2021. február végén kezdődnek, és 2023 őszére fejeződnek be.

Kötelező nyilatkozattétel a kerületi vendéglátóhely-üzemeltetőknek

Óbuda
-
 Tegnap 15:01Belföld

Jogszabályváltozás miatt országszerte minden vendéglátóhely-üzemeltetőnek nyilatkoznia kell az általa üzemeltetett üzlet típusáról.

Újabb biztató teszteredmények a harmadik kerületben

Óbuda
-
 Tegnap 13:40Belföld

Nemrég adtunk hírt róla, hogy önkormányzatunk ingyenes és önkéntes tesztelés keretében közel 700 dolgozójának biztosított lehetőséget szűrésre – szerencsére csak negatív eredmények születtek. Azóta újabb 200 tesztet végeztünk.

Kurtág György 95. születésnapján koncerttel tiszteleg az Óbudai Danubia Zenekar a zeneszerző előtt

Óbuda
-
 Tegnap 10:57Belföld

A Budapest Music Center, az Óbudai Danubia Zenekar és a Zeneakadémia közösen tiszteleg Kurtág György előtt a zeneszerző 95. születésnapján. Az ingyenes online hangversenyre mindenkit szeretettel várnak.

Ugyan ki ne akarná, hogy Óbuda-Békásmegyer tiszta, rendezett, jól működő kerület legyen?

Óbuda
-
 Tegnap 10:47Vélemény

Jár a busz, elszállítják a szemetet, ügyelnek a köztisztaságra, meleg van otthon – pont, ahogy megszoktuk. De mi van akkor, ha ezek az evidensnek tűnő szolgáltatások akadozni kezdenek? És miért lenne egyáltalán problémás a működésük?

Mától telefonközpont fogadja a hívásokat a Szent Margit Rendelőintézet telephelyein

Óbuda
-
 21.01.18 10:11Belföld

A Szent Margit Rendelőintézet új telefonközpont-rendszere fogadja 2021. január 18-tól a szakrendelésekre telefonon keresztül időpontot foglalókat. Az előjegyzési telefonszámokon a mai naptól már nem hallható foglalt jelzés, hiszen amint egy betegirányító munkatárs vonala felszabadul, azonnal a soron következő, várakozó hívását…

Szabálysértést követ el az, aki a háztartási hulladékát közterületen rakja le

Január első hetében mintegy 8 köbméter illegálisan lerakott hulladékot szállított el az önkormányzat köztisztasági csoportja. A hulladék származási helye valamennyi esetben megállapítható volt a hulladék átvizsgálásakor, a kollégák így minden esetben feljelentést tettek.

Az Óbudai Egyetem jelentősen hozzájárul a kutatói utánpótláshoz

Óbuda
-
 21.01.15 19:01Belföld

Az Óbudai Egyetem bővítette kutatási kapacitását, illetve fejlesztette kutatási szolgáltatásait. „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések az Óbudai Egyetemen” volt a projekt hivatalos címe, amely az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Nívódíjat nyert a Budapesti Történeti Múzeum óbudai programsorozata

Óbuda
-
 21.01.15 18:24Belföld

A múzeumi szakma rangos elismerését, a Múzeumpedagógiai Nívódíjat nyerte el 2020-ban a Budapesti Történeti Múzeum Varga Imre Gyűjteményében életre kelt óbudai múzeumpedagógiai programsorozat.

Befejeződött az ünnepek utáni nagytakarítás kerületünkben

Óbuda
-
 21.01.15 08:43Belföld

A kerületi nagytakarítást a parkolóőrökkel közösen végezték kollégáink.

Vöröskereszt a rászorulókért

Óbuda
-
 21.01.14 16:59Vélemény

A Vöröskereszt világméretű humanitárius segítségnyújtó tevékenysége mindenki számára közismert. A Magyar Vöröskereszt – a világszervezet alapelveihez hűen – közel 140 éve megszakítás nélkül az elesettek, rászorulók megsegítésén munkálkodik.

Budapestet is elérte a havazás – Kinek hol kötelessége a hó- és síkosságmentesítés?

Óbuda
-
 21.01.14 13:09Belföld

A fővárosban a hó eltakarítása és a síkosságmentesítés többszereplős feladat. Összegyűjtöttük, hogy az FKF, az ingatlanok üzemeltetői, tulajdonosai és az önkormányzatok hol felelősek az utak, járdák megtisztításáért. A munkák már javában tartanak.

Mutatjuk, hol találhatók üveggyűjtő konténerek és szelektívhulladék-gyűjtő szigetek kerületünkben

Óbuda
-
 21.01.14 08:28Belföld

Összeírtuk, hol elérhetőek üveggyűjtő konténerek és szelektívhulladék-gyűjtő szigetek Óbuda-Békásmegyeren. És néhány példával is segítünk, mit nem szabad ezekbe beledobni.

Az önkormányzatok szövetsége nevében a magyar városok kártalanítását követelik a kormánytól

Tájékoztatást várnak a helyi iparűzési adó felére csökkentése miatti károk kompenzációjának módjáról, és követelik a kormánytól, hogy a városok kártalanítása átlátható és ellenőrizhető legyen. Azt kérik, hogy egyeztessen és tárgyaljon velük a kormány. Az aláírók egyike dr. Kiss László polgármester, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének…