Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

Óbuda Napja a Lupán!

Óbuda
-
  20.07.04 15:00 Megyei

Ez a nyár is jól kezdődik! Ingyenes belépés a Lupára Óbudaiaknak! Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata szeretettel vár minden 3. kerületi lakost 2020. július 12-én a Lupa Beach-re!

Élőlánccal az óbudai Hajógyári-sziget fáiért

Óbuda
-
  20.07.04 08:04 Belföld

Július 8-án este fél héttől békés demonstrációt szervez az Óbudai Kutyások Egyesülete és a Hajógyári Kutyások közössége a nagyréten a kormány által tervezett gátépítés és fakivágások ellen. Az eseményen beszédet mond Dr. Kiss László polgármester a Hajógyári-sziget védelmében.

Támogatott védőoltásokról és több pályázatról is döntött veszélyhelyzet utáni első ülésén a képviselő-testület

Megtartotta a veszélyhelyzet utáni első ülését Óbuda-Békásmegyer Képviselőtestülete. Egyhangú támogatással erősítették meg a járványhelyzetben hozott polgármesteri döntéseket és ugyancsak minden képviselő támogatta a veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló beszámolót is.

Nyitja tereit az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára

Óbuda
-
  20.07.03 14:18 Belföld

Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára a fokozatokban történő újranyitás következő lépéseként újabb szolgáltatást tesz elérhetővé július elejétől. A könyvtárak megnyitják tereiket, az olvasók már személyesen is válogathatnak a könyvespolcokról, ahol új könyvek, ajánlók is várják a látogatókat.

Az önkormányzat helyreállította a Gázgyár utcai sérült aknafedelet

Óbuda
-
  20.07.03 14:06 Belföld

Lakossági bejelentés nyomán a Gázgyár utcában az úttesten lévő balesetveszélyes aknafedelet megjavíttatta Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének Városüzemeltetési osztálya.

Felkerültek a napvitorlák a játszóterekre

A hőségre való tekintettel Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének városüzemeltetési munkatársai kihelyezték a napvitorlákat a játszótéri homokozók fölé. A Holdudvar parkban a csúszdák fölé is kerül árnyékoló.

Elnyerte a “Kincses Kultúróvoda 2020” címet az Ágoston Művészeti Óvoda

Óbuda
-
  20.07.03 14:02 Belföld

Az Ágoston Művészeti Óvoda elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága és Köznevelésért Felelős Államtitkársága által meghirdetett pályázat eredményeként a "Kincses Kultúróvoda 2020" címet, valamint az ezzel járó 1.300.000 forintos támogatást.

Augusztustól igényelhető az Óbudai Továbbtanulási Támogatás

Óbuda
-
  20.07.03 13:59 Belföld

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata a 2020/21-es tanév I. és II. félévére továbbtanulási támogatást nyújt a 2012-ben vagy azt követően érettségizett, felsőfokú tanulmányaikat költségtérítéses szakon most kezdő vagy folytató fiataloknak. A pályázat augusztus 1. és 10. között nyújtható be személyesen az önkormányzatnál.

Átadtuk a Semmelweis napi díjakat

Óbuda
-
  20.07.03 09:15 Belföld

Semmelweis nap és a Köztisztviselők napja alkalmából Óbuda Lakosságának Egészségéért Díjat és Polgármesteri Dicséreteket adott át Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

Az önkormányzat meghosszabbította együttműködését a Svábhegyi Gyermekgyógyintézettel

A mai napon dr. Kiss László polgármester és Dr. Skorán Ottó, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet ügyvezetője aláírta azt a megállapodást, amelynek értelmében valamennyi, a III. kerületben életvitelszerűen tartózkodó gyermek számára az intézet díjmentesen biztosítja a csecsemőkori csípőszűrést, valamint az iskolakezdés előtt álló gyermekek…

„Köszönjük a közszolgák helytállását!” – Dr. Kiss László polgármester beszédet mondott a Közigazgatás napi ünneps…

Július elsején, a Közigazgatás Napja központi ünnepségén, a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében mondott beszédet Dr. Kiss László polgármester, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnöke. Megköszönte a köz szolgálatában dolgozóknak, hogy a veszélyhelyzet idején sem hagytak cserben minket.

Közlemény a Hajógyári-szigetről

Óbuda
-
  20.06.30 18:36 Belföld

Az óbudai Hajógyári-sziget évtizedek óta hagyományosan a családok és a pihenni vágyók közkedvelt parkja, amely nem csak a III. kerületi, hanem a fővárosiak egyik kedvenc rekreációs pihenőhelye.

Hétvégén elkészült Budapest első vadvirágos méhlegelője a Virágosnyereg úton

Óbuda
-
  20.06.30 17:10 Belföld

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Burján Ferenc alpolgármester kezdeményezésére még májusban döntött a kerületi vadvirágos méhlegelő létrehozásáról, mely egyszerre segítheti méheink és beporzóink megmentését, illetve a lakosság szemléletformálását is. A kerületi önkormányzat és az Ébredj Mozgalom június utolsó hétvégéjén létre is…

2 millió forint értékű adomány kerületünkben a Magyar Vöröskereszt segítségével

Óbuda
-
  20.06.30 15:49 Belföld

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete a járványhelyzet idején kerületünkben több mint 2 millió forint értékben osztott szét adományokat, összesen 848 kerületi lakosnak és 4 kerületi intézménynek. Élelmiszert osztottak, rendkívüli véradást szerveztek, valamint az utcán élő emberekről is gondoskodtak.

Közösségi költségvetés 2020 – Döntsünk együtt: írja meg javaslatát, majd szavazzon a legjobbakra!

Óbuda
-
  20.06.29 13:49 Belföld

Arra kérjük kerületünk lakóit, osszák meg velünk javaslataikat: mire költsük a Közösségi Költségvetés 2020 programunk keretében rendelkezésünkre álló 50.000.000 forintot? Minden egyes - a városfejlesztést szolgáló, a közösséget gazdagító - ötletet megvizsgálnak szakértőink. Arról, hogy a kivitelezhető tervek közül végül melyek valósuljanak meg,…