Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

Üzemanyag-forgalom Magyarországon, 2015-2020. április

NRGreport
-
  Tegnap 12:27 Gazdaság

Üzemanyag-forgalom Magyarországon, 2015-2020. április

2021 októberétől érkezhet gáz Szerbia felől

Magyarországra 2021 októberétől érkezhet gáz Szerbia felől, akár a tervezettnél is nagyobb mennyiségben - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, miután hivatalában fogadta Aleksandar Antic szerb bányászati és energiaügyi minisztert.

Nyitnak az ökomenedzser irodák

NRGreport
-
  20.06.05 11:24 Gazdaság

Megkezdte működését májusban az Ökomenedzser Hálózat, amelyben a tanácsadók egyik legfontosabb feladata az érintett települések levegőminőségi terveinek felülvizsgálata és ezek megvalósításának elősegítése - közölte a projektért felelős Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Ez van: a légkör szén-dioxid koncentrációja újabb rekordszintre nőtt májusban

A légkör szén-dioxid koncentrációja májusban elérte a 417,2 ppm-et, ami 2,4 ppm-mel volt magasabb, mint a 2019-ben mért legnagyobb - 414,8 ppm - érték derült ki az amerikai Mauna Loa obszervatórium méréseiből.

Otthoni energiatárolás Németországban

NRGreport
-
  20.06.05 08:18 Gazdaság

2019-ben is tovább nőtt az otthoni energiatárolók iránti kereslet Németországban. Tavaly 65 000 akkumulátorral társított hibrid napelemes rendszert telepítettek a 3 és 10 kW közötti szegmensben, ami 44%-os növekedés az előző évhez képest, az otthoni energiatárolók száma így év végére elérte a 206 ezret - az EUPD Research tanácsadó cég…

Budapest és a környező települések geotermikus adottságai kiválóak

NRGreport
-
  20.06.04 11:48 Gazdaság

A főváros területén kiaknázható és hasznosítható geotermikus energia a közeljövőben igen jelentős szerepet vállalhat Budapest távhőellátásában – állapítja meg a MEKH gondozásában megjelent kiadvány, a Geotermikus Budapest.

Végre vége a felelőtlen kerti hulladék égetésnek

2021 januártól Magyarországon is tilos az avar és a kerti hulladék égetése.

E-autós alkalmazás közösségi funkcióval bővítve

NRGreport
-
  20.06.04 08:16 Gazdaság

Az E.ON közösségi funkcióval bővítette e-autós alkalmazását, hogy a felhasználók egymással is egyeztethessenek az elektromos töltők használatáról.

Budapest ad otthont jövőre a Fenntarthatósági Expó-nak

A kormány 10 milliárd forintot biztosít a Budapesti Fenntarthatósági Expo és Világtalálkozó 2021 megrendezésére.

Megújuló kilátások a járvány után

NRGreport
-
  20.06.03 13:06 Gazdaság

A gazdasági visszaesés következtében a világ energiaigénye és szén-dioxid-kibocsátása korábban sosem látott mértékben lecsökkent. Emellett az energiamixben jelentős átalakulás ment végbe. Az energiaforrások közül – mint kiderült - a megújulók tudtak a leginkább ellenállni a kialakult helyzetnek, míg minden más hagyományos…

A MOL az M7-es autópálya átfúrásával készíti elő legújabb elektromos töltőtelepítését

A MOL legújabb elektromos töltőit a múlt héten elkezdte telepíteni a balatonlellei töltőállomásain, az M7-es autópálya mentén, nem is akárhogy, az autópálya átfúrásával. A NEXT-E projekt részeként a vállalat 141 elektromos töltőt telepít a régióban.

A technológiai ugrás mindenki számára kötelező

A koronavírus-járvány felgyorsíthatja az autóipar átalakulását, még inkább előtérbe kerülhetnek az Ipar 4.0, illetve az ipari digitalizációs megoldásokban rejlő hatékonyságnövelő lehetőségek. A digitalizáció, az automatizáció és a robotizáció gyakorlatilag minden szereplő számára kötelezővé válik abban az esetben, hogyha versenyben kíván maradni. E

Zöld kötvény - elsők között

Magyarország az Európai Unióban az elsők között bocsátott ki zöld kötvényt - jelentette be Varga Mihály.

Májusban feleannyi személyautót helyeztek forgalomba, mint egy éve

NRGreport
-
  20.06.03 07:21 Gazdaság

A koronavírus-járvánnyal szembeni intézkedések és a gyárbezárások miatt csaknem a felére esett a személygépkocsik és kishaszonjárművek forgalomba helyezése Magyarországon májusban, az előző év hasonló időszakához képest - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) kedden az MTI-vel, a DataHouse Kft. adatai…

Drágulhatnak az italok, mert kevesebbet tankoltunk

NRGreport
-
  20.06.02 13:51 Gazdaság

Könnyen lehet, hogy a nyári szezonban jóval drágábbak lesznek a szénsavas italok. Ennek most az az oka, hogy a buborékokért felelős gáz jelentős része az üzemanyaggyártás melléktermékeként keletkezik.