Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

Közel hároméves csúcsra emelkedtek az olajárak, már 80 dollárt jósolnak az elemzők szeptember végére

Három hete emelkednek az olajára a globális termelési zavarok és a készletcsökkenés hatására. A rallyt némileg visszafogta, hogy Kína megtartotta első állami nyersolajkészlet-árverését.

Irán szeretne mielőbb visszatérni a 2015-ös iráni atomalku folytatásáról szóló tárgyalásokhoz

NRGreport
-
 Tegnap 20:12Gazdaság

Hossein Amirabdollahian iráni külügyminiszter ugyan konkrét időpontot nem mondott, de kijelentette, hogy az Iráni Iszlám Köztársaság visszatérne a tárgyalóasztalhoz.

A telefonod még a repülésnél is több károsanyag-kibocsátásért felel

NRGreport
-
 Tegnap 06:45Gazdaság

Ha azt mondjuk: károsanyag-kibocsátás, valószínűleg elsőre nem a mobiltelefon ugrik be – pedig valójában az otthon használt elektronikai eszközei rosszabbak a bolygónak, mint például a kereskedelmi repülés.

Itt az ősz: 20 millió köbméterre emelkedett a napi gázfogyasztás

A hűvös idő beköszöntével megugrott a hazai gázfogyasztás: az FGSZ Földgázszállító Zrt. adatai alapján az országos napi gázfelhasználás 20 millió köbméter fölé emelkedhetett a napokban. Ez a fogyasztási szint az idei ősz eddigi legmagasabbja, bár az elmúlt évek értékeihez képest nem számít kiugrónak- írja a portfolio.hu.

Az energiarendszer teljes átalakítása jelenthet védelmet az extrém időjárás ellen

NRGreport
-
 21.09.22 05:00Gazdaság

Az egyre gyakoribb szélsőséges időjárási jelenségek az energiaellátás biztonságát is veszélyeztethetik. A számos technológiát magába foglaló úgynevezett elosztott energiaforrások (Distributed Energy Resources, DER) a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése mellett az energiarendszer időjárásállóságának növelésére is az egyik legjobb…

Látványos a különbség a hagyományos és az elektromos autók fogyasztása között, hamarosan ezt is feltüntetik a benzi…

Szeptember végétől minden benzinkútnál fel kell tüntetni, hogy az adott üzemanyagfajtából mennyibe kerül 100 kilométernyi út megtétele. Az új, kötelező érvényű rendszer dízel- és benzinhajtású gépjárművek mellett az elektromos autókra is vonatkozik majd– derül ki a Jövő Mobilitása Szövetség szerkesztőségünknek eljuttatott közleményéből.

Kétszer annyi káros anyagot termelünk a húsokkal, mint a növényekkel

NRGreport
-
 21.09.21 05:00Gazdaság

Még egy okunk van, hogy mindenki a növényalapú étrendet részesítse előnyben: egy friss kutatás szerint sokkal több, a klímaváltozást elősegítő káros anyag termelődik a húsért tenyésztett állattartással, mint a növényi termesztéssel.

A fenntarthatóságról is szól majd az idei Erőművek Éjszakája

A tavalyi kényszerszünet után jön a 2021-es Erőművek Éjszakája, idén október 8-án rendezik meg az ország legnagyobb energiaipari rendezvényét. A mai naptól lehet regisztrálni a programban meghirdetett helyszínekre, többek között a Dunamenti Erőműbe, a Mátrai Erőműbe vagy a Kelenföldi Erőműbe is ellátogathatnak a résztvevők - írja…

2025-ig országszerte 1100 elektromos buszt ígér az ITM tulajdonában álló cég

Országszerte legalább 1100 elektromos busz áll forgalomba 2022-től 2025-ig a Zöld Busz Program 180 milliárd forintos keretéből, a beszerzések hozzájárulnak Magyarország 2050-ig kitűzött karbonsemlegességi céljaihoz - írja az MTI.

2024-ben állhat forgalomba az új környezetbarát szupervonat Franciaországban

Emmanuel Macron francia elnök pénteken bemutatta az új TGV-t, a környezetbarátabb szupergyorsvonatok következő generációs mintadarabját Párizsban- négy évtizeddel az első TGV debütálása után.

Romániában is piacra lépett a MOL a gumibitumen technológiával

NRGreport
-
 21.09.19 05:00Gazdaság

A tatárföldi terjeszkedés után gumibitumenes tesztutat épít Romániában a MOL helyi partnerével. 

Saját magunkat mérgezzük a beltéri levegővel

NRGreport
-
 21.09.18 08:39Gazdaság

A légszennyezés nemcsak külső helyszíneken támad, hanem beltéren is komoly problémákat okoz. Egy friss tanulmány szerint például soha el nem tűnő mérgek szállingózhatnak a szobáinkban.