Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 38 hír

A halálozások tíz százalékáért a légszennyezettség felelős

NRGreport
-
  17.10.20 14:18 Gazdaság  16 hír a témában

A halálozások mintegy tíz százalékáért a légszennyezettség felelős Magyarországon - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet levegőhigiénés és aerobiológiai osztályának vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Az oroszok mindent bedobnak a Sarkvidéken

NRGreport
-
  17.10.20 12:09 Gazdaság 

Sem a nemzetközi szankciók, sem pedig az alacsony olajárak nem tántorítják el Oroszországot azon ambiciózus tervétől, hogy kiaknázza a területi fennhatósága alá eső északi sarkvidéki olajkészleteket. 

A Nemzeti Közművek szándéknyilatkozatot írt alá az IBM-mel

NRGreport
-
  17.10.20 11:24 Gazdaság  IBM

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. és az IBM Magyarországi Kft. együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá annak érdekében, hogy a közműtársaság a szolgáltatásait a legmagasabb színvonalú technológiai háttérrel biztosíthassa 4,2 millió fogyasztója számára.

Forradalom küszöbén a szélenergia-termelés

NRGreport
-
  17.10.20 10:39 Gazdaság 

Skócia partjainál rendszerbe állt az első úszó szélerőmű. Az új technológia egyelőre még drága, de ha a jövőben olcsóbb lesz a kivitelezés, az alapjaiban változtathatja meg a szélenergia-termelést. 

Aszódi: fontos az atomenergia szerepe az ellátásbiztonságban és klímavédelemben

NRGreport
-
  17.10.20 08:48 Gazdaság 

Az ellátásbiztonság, a megfizethető villamos energiához való hozzáférés, illetve a klímavédelmi célok elérése minden uniós tagállam céljai között szerepel; az atomenergia alkalmazása segíti ezeknek a céloknak az elérését - mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár az Euratom-szerződés…

Hiánycikké vált a minőségi napelem

NRGreport
-
  17.10.19 15:57 Gazdaság  2 hír a témában

Bajban vannak azok a hazai vállalkozások amelyek a támogatási rendszer megváltozása előtt még az utolsó pillanatban kértek engedélyt naperőművek építésére. 

Hiánycikké vált a minőségi napelem

NRGreport
-
  17.10.19 15:42 Gazdaság  2 hír a témában

Bajban vannak azok a hazai vállalkozások amelyek a támogatási rendszer megváltozása előtt még az utolsó pillanatban kértek engedélyt naperőművek építésére. 

Hatalmas pusztítást végzett az erdőtűz Spanyolországban

NRGreport
-
  17.10.19 14:30 Gazdaság  3 hír a témában

Több mint 35 ezer hektárnyi zöld területet pusztítottak el az elmúlt napokban az erdőtüzek Galiciában  - jelentette a helyi kormányzatra hivatkozva a spanyol sajtó csütörtökön.

Fúziós energia: csúcskonferenciát rendez Budapest

NRGreport
-
  17.10.19 13:33 Gazdaság  19 hír a témában

Négy magyar kutatócsoportból álló szervezet, a Wigner fusion nyerte el a világ legnagyobb, fúziós témájú mérnöki konferenciájának rendezési jogát. Korábban ilyet soha nem rendeztek Magyarországon. Ez azért is nagyon izgalmas, mert a fúziós kutatások világszerte nagy erőkkel zajlanak, és ezek sikerei oldhatják meg hosszú távon az emberiség…

Paks II. is szóba került az Infotér konferencián

NRGreport
-
  17.10.19 12:00 Gazdaság  Atomerőmű Paks

Süli János tárca nélküli miniszter szerint biztonságos és szükséges az atomerőmű bővítése.

A startupok húzzák az elektromos repülők fejlesztését

NRGreport
-
  17.10.19 10:30 Tudomány 

Miközben a legnagyobb figyelem az elektromos autók terjedésén van, az elektromos légijárművek fejlesztésének iparága is fontos területe a befektetési társaságoknak. Minden jel arra mutat, hogy ezen a területen is forradalmi újítások elé nézünk. 

Magyar döntőse is lesz Európa legnagyobb energetikai versenyének

NRGreport
-
  17.10.19 09:51 Gazdaság 

Lezárultak az InnoEnergy idei PowerUp! versenyének a regionális döntői, amelynek során Magyarországon is kiválasztották a továbbjutókat. A hazai forduló zsűrijének döntése alapján a legjobb energetikai vonatkozású innovációval induló magyarországi startup vállalkozás a HeatVentors lett az HeatTANK fejlesztésével. A második helyezést Platio…

Megvan, mi legyen a metánnal

NRGreport
-
  17.10.19 08:51 Gazdaság 

A metángáz a természetben hatalmas mennyiségben előforduló anyag, amit sok esetben égetéssel pazarolnak el, de a Massachusetts-i Technológiai Egyetem (MIT) által kifejlesztett új módszerrel hasznosítható lehet az olajkutak melléktermékeként feltörő gáz, amit később üzemanyagként, vagy kémiai alapanyagként lehet felhasználni.  

Halászhajókon csempészték a líbiai gázt Olaszországba

NRGreport
-
  17.10.18 16:24 Gazdaság 

Illegális nemzetközi földgázkereskedelmet lepleztek le Líbia és Olaszország között: a csempészek engedéllyel nem rendelkező hajókkal szállították a líbiai gázt Szicíliába, majd onnan eladták az olasz és európai piacra - közölte a cataniai ügyészség szerdán. 

Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek, drágul az olaj

NRGreport
-
  17.10.18 16:09 Gazdaság  Válság New York

Emelkedéssel nyitottak a főbb indexek a New York-i tőzsdén szerdán, történelme során először 23 ezer pont fölött indította a kereskedést a 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe annak nyomán, hogy egy sor nagyvállalat a vártnál jobb eredményekről számolt be gyorsjelentésében. Az olaj ára is emelkedett a nyitás után.