Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 46 hír

Önvezető forradalom: senki sem tud majd elugrani előle?

Amikor gimnazisták voltunk és valakit nem akartunk, hogy velünk jöjjön az estébe, elég volt azt mondani neki, hogy a Nyugatinál, az óránál találkozunk és helyette a Deák térre menni. A probléma megoldódott és félreértéssel magyaráztuk az egészet. Amióta mobiltelefonok vannak, azóta ez nem működik, hiszen nincs is szükség előre megszervezni…

Szén-dioxidot megkötő ásvány mentheti meg a Földet

NRGreport
-
  Ma 15:36 Gazdaság 

A bostoni Goldschmidt konferencián (ami egy geokémiával foglalkozó éves vándorgyűlés) egy új, Földünk jövője szempontjából ígéretes kutatás eredményeiről számolt be Ian Power, az ontariói Trent Egyetem professzora.

Drágul a gázolaj

A Mol Nyrt. emeli bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik. 

Biogázos céget ad el az Alteo

NRGreport
-
  Ma 12:33 Gazdaság 

  Az Alteo-Depónia Kft. adásvételi szerződést kötött az egyszemélyes Exim-Invest Biogáz Ipari és Szolgáltató Kft. tulajdonjogának átruházása tárgyában - olvasható a BÉT közleményében. 

Hiába a 400 forintos üzemanyagár - Szárnyal a benzinkutak forgalma

Lendületesen tovább bővült a hazai benzinkutak forgalma az idei első félévben; az autósok összesen 8,2 százalékkal több üzemanyagot vásároltak Magyarországon 2018 első hat hónapjában, mint az előző év hasonló időszakában a Magyar Ásványolaj Szövetség adatai szerint. 

Új vezérigazgató a Paksi Atomerőmű élén

NRGreport
-
  Ma 09:21 Gazdaság 

Az atomerőmű augusztus 15-i munkavállalói fórumán Bártfai-Mager Andrea és Süli János miniszterek hangsúlyozták az együttműködés és az atomenergia hazai alkalmazásának fontosságát. A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a fórumon megköszönte Hamvas István vezérigazgatóként végzett munkáját és…

Megcsinálták az ablakot, amely lényegében megfelezi az áramszámlát

NRGreport
-
  Ma 08:27 Gazdaság 

A Dél-Kínai Műszaki Egyetemen olyan rendszert fejlesztettek ki, amely nemcsak kívül tartja a hőt, de még elektromos áramot is képes termelni.

Ingyenes tankolással kampányolnak

NRGreport
-
  Tegnap 17:57 Gazdaság 

Az elektromos autózás előtt álló fényes jövőre sok bizonyíték van, az egyik legújabb, hogy már a kiskereskedelmi multik is meglovagolnák a technológiát. Most a német Aldi látta meg az üzletet az e-mobilitásban.

Mérföldkőhöz ér a világ olajfogyasztása

NRGreport
-
  Tegnap 15:54 Pénzügy 

Júliusban 41 ezer hordóval napi 32,3 millió hordóra nőtt a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) termelése. A szervezet jelentése szerint ugyanakkor meglepetésre csökkent az egyik legnagyobb termelő, Szaúd-Arábia olajtermelése, annak ellenére, hogy június végén ezt közös megállapodásban vállalta. Bár erre vonatkozó előrejelzését a…

Célegyenesben az újabb novovoronyezsi VVER-1200 típusú blokk

NRGreport
-
  Tegnap 13:45 Gazdaság 

2018 augusztus első napjaiban megkezdődtek a Novovoronyezs II. kiépítés II. blokkja esetében az üzemi tesztek.

Napenergia: nulla közelébe csökkenhet az ár 2030-ra

NRGreport
-
  Tegnap 12:27 Gazdaság 

A jelenlegi évtizedben, vagyis 2010 és 2020 között körülbelül hatodára csökken a napenergia villamosenergia-termelési költsége, 2030-ra pedig közel nullára eshet Sam Arie, az UBS bank elemzőjének Financial Timesban ismertetett elemzése szerint. 

Kíméld a klímát, alkoss közösséget, versenyezz és nyerj!

NRGreport
-
  Tegnap 11:27 Gazdaság 

2018. őszén újra elindul az E.ON EnergiaKözösségek háztartás zöldítő programja, ahol családok/háztartások csoportjai dolgoznak azon, hogy beruházás nélkül ki tud több (minimum 9%) energiát megtakarítani otthonában. 

Felfelé mozdulhat egész Európa

NRGreport
-
  Tegnap 09:21 Gazdaság  Értékpapír

Indexemelkedésre lehet számítani szerdán a főbb európai értékpapírpiacok nyitásakor.Indexemelkedésre lehet számítani szerdán a főbb európai értékpapírpiacok nyitásakor.

Meghibásodás Pakson - leállt az egyik blokk

NRGreport
-
  Tegnap 08:15 Gazdaság 

Egy szivattyú meghibásodása miatt kedd délután leállították a paksi atomerőmű 3. blokkját - közölte az atomerőmű kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Az IEA szerint a IV. negyedév kőolaj kínálati piaca kihívásokkal teli

NRGreport
-
  18.08.14 17:27 Pénzügy 

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerint a globális olajpiac a IV. negyedévben kínálati oldalról tele lesz kihívásokkal (a kulcsszó angolul a „challenging”). Ennek fő oka, hogy november elején életbe lépnek az Irán elleni USA szankciók második köre, ami az olajexport dollár elszámolását tiltja meg. Ennek hatására akár 1,5 millió hordóval is…