Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 23 hír

Nyögik a vállalatok a munkaerőhiányt, szükség van a digitális robotokra

NRGreport
-
  19.04.19 09:45 Gazdaság

Munkaerőhiány sújtja a magyar vállalatokat, ami alól az energetikai szektor sem kivétel: idősödik a szakembergárda, egyre nagyobb a verseny a fiatalokért. A rugalmasabb foglalkoztatással mozgósítható munkaerő még jelent valamekkora tartalékot, de a tartós megoldásért átfogó hatékonyságnövelésre van szükség, amiből az automatizáció…

A világ legnagyobb, éjjel is termelő naperőművét építik fel Dubajban

A világ legnagyobb koncentrált naperőművét építi fel Dubajban egy szaúdi cég. A 700 megawattos naperőmű technológiája lehetővé teszi, hogy naplemente után akár 15 órával is villamos energiával lássa el a fogyasztókat. 

Szijjártó Péter Budapesten fogadta a Gazprom igazgatótanácsának elnökét

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalában fogadta Viktor Zubkovot, a Gazprom igazgatótanácsának elnökét, Oroszország volt miniszterelnökét - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerda este az MTI-vel.

Rekordot döntött a szélenergia, a vízenergiával viszont aggasztó dolog történt

NRGreport
-
  19.04.18 11:03 Gazdaság

Rekord mennyiségű szélenergiát termeltek az európai szélerőművek 2019 első három hónapjában, ezzel egymás után a második negyedben haladta meg a vízenergia-termelést. Miközben a szélerőművek jóval többet termeltek, mint 2018 hasonló időszakában, a vízerőművek termelése negyedével visszaesett. 

Norvég gáz csökkentheti Magyarország orosz függőségét

NRGreport
-
  19.04.18 09:33 Gazdaság

Mintegy 215 millió euróval támogatja az Európai Bizottság a Lengyelországot Dániával és Norvégiával összekötő új gázvezeték munkálatait, amelynek megvalósulása a magyar gázellátás diverzifikálásához is hozzájárulhat. 

Mégsem tesz jót a környezettel, ha műanyag helyett vászonszatyrot használ

NRGreport
-
  19.04.17 16:21 Gazdaság

Ha bárkit megkérdezünk az utcán, hogy vajon a műanyag- vagy a vászonszatyor a környezettudatosabb, valószínűleg mindenki a másodikat vágná rá válaszként – pedig egyáltalán nem biztos, hogy ez így is van. A vászonszatyor ugyanis előállításában legalább annyira környezetszennyező, mint a műanyag változat, csak teljesen máshogy…

Besegített az időjárás a PannErgy-nek

NRGreport
-
  19.04.17 14:21 Gazdaság

Jelentősen nőtt az elsősorban geotermikus energia termelésével és értékesítésével foglalkozó PannErgy által értékesített hőmennyiség 2019 első negyedévében összehasonlítva a 2018. év azonos időszaki adataival. A jó eredmény nagyrészt a Győri Geotermikus Projekt hatékonyságnövelésének, kapacitáskihasználtságának, valamint…

Ősszel írják ki az új gázvezeték kapacitáslekötési eljárását

Magyarország már 2020-ban gázt vásárolna a Szerbián és Bulgárián áthaladó Török Áramlat vezetékből - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

Egy év alatt 1,8 milliárd tonna szén-dioxid került a levegőbe a műanyagok miatt

NRGreport
-
  19.04.17 11:30 Gazdaság

A Kaliforniai Egyetem Santa Barbara-i kampuszán mérték fel először, hogy a műanyag termékek milyen mértékben járulnak hozzá a klímaváltozáshoz, életciklusuk során mennyi szén-dioxid kerül a levegőbe közvetlenül vagy közvetett módon, írja az MTI nyomán az Index.

Map: The Countries With the Most Oil Reserves

NRGreport
-
  19.04.17 10:39 Tudomány

There’s little doubt that renewable energy sources will play a strategic role in powering the global economy of the future. But for now, crude oil is still the undisputed heavyweight champion of the energy world.

Közvilágításban erősít az állami közműcég

NRGreport
-
  19.04.17 09:21 Gazdaság

Az NKM bővítette tervezői, kivitelezői, üzemeltetői kapacitásait; a WATT-ETA Kft. akvizíciója lehetővé teszi a társaság - stratégiájának megfelelő - áramhálózati és közvilágítási képességeinek és kapacitásainak fejlesztését. 

Új szabályokat vezet be az EU a gázvezetékekre

NRGreport
-
  19.04.16 17:42 Gazdaság

Az Európai Tanács elfogadta a földgázirányelv módosítását, amelynek értelmében az uniós szabályok mostantól a harmadik országokba irányuló és onnan kiinduló vezetékekre is kiterjednek. 

Árbevételi rekord mellett növelte nyereségét a Mavir tavaly

NRGreport
-
  19.04.16 14:39 Gazdaság

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító fennállásának legmagasabb nettó árbevételét érte el tavaly, egyben növelte adózás, kamatok és értékcsökkenési leírás előtti eredményét (EBITDA) - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.

Hernádi: nem üzemanyagot, hanem kilométereket adunk el

NRGreport
-
  19.04.16 13:39 Gazdaság

Az elektromos autózás a legkönnyebben elérhető technológia ma, ami képes kiváltani a hagyományos üzemanyagokat. Bár megvannak a technológia korlátai, az e-autók a relatív rövid távok lefutására és a városi közlekedés sajátosságaira a leghatékonyabbak, így a nagyvárosi életben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Az e-autózásról…

Az MVM és a Rusatom közös vegyesvállalat alapításáról egyezett meg

NRGreport
-
  19.04.16 13:12 Gazdaság

Szándéknyilatkozatokat írt alá az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt., valamint a Dunaújvárosi Egyetem és a Rusatom Nemzetközi Hálózat hétfőn Szocsiban, a XI. Atomexpón.