Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 33 hír

Szennyvizet újrahasznosító gázkazánt fejleszt a Vara-FÉG Kft.

NRGreport
-
  Tegnap 18:33 Gazdaság

Szennyvizet újrahasznosító gázkazánt fejleszt a Vara-FÉG Kft. több mint 768 millió forint összköltségű kutatás-fejlesztési projektben, a fejlesztéshez a cég 384 millió forint támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) pályázatán.

Képtelen lassítani a palaolaj-forradalom

NRGreport
-
  Tegnap 16:33 GazdaságUSAEnergia

Új csúcsot érhet el az Egyesült Államok palaolaj-termelése márciusban. A tengerentúli palaolaj-termelés napi 8,4 millió hordóra emelkedhet márciusban az amerikai kormányzati energiainformációs hivatal (EIA) prognózisa szerint. 

A Tesla mindent felforgathat - Musk önvezető autókat ígér az év végére

A Tesla vezére szerint már 2019 végére rendelkezésükre áll az a technológia, amelynek köszönhetően járműveik képesek lesznek sofőr nélkül közlekedni. Elon Musk erről egy podcast interjúban beszélt az ARK Investment vezetőjének, Cathie Woodnak. 

Bekeményít a teherautókkal szemben az EU - Szigorúan korlátozzák a kibocsátást

Jelentősen korlátoznák a következő években az új teherautók és buszok szén-dioxid-kibocsátását az Európai Unióban az Európai Parlament és az Európai Tanács képviselői által kidolgozott történelmi jelentőségű új megállapodás értelmében. Ezáltal uniós szinten most először állapítanak meg kötelező szén-dioxid-emisszió csökkentési célokat a…

VAKT: egy jól működő példa a blockchain alkalmazására az energetikában

Az Egyesült Királyságban tavaly decemberben a Deloitte közreműködésével létrejött a VAKT, egy blockchain-alapú kereskedési platform, amely hatékonyabbá teszi az energiatermékek kereskedelmét, és amely már tizenkét globális vállalatból áll. A szervezet fő missziója az energiaszektor ügyleteinek blokkláncra migrálása, az…

Komolyan vizsgálják az E.On-t és az RWE-t az áramárak miatt

NRGreport
-
  Tegnap 08:51 Gazdaság

Az Európai Bizottság komolyan vizsgálat alá veszi az E.On és az RWE között készülő tranzakciót, mielőtt rábólintana arra versenyjogi szempontból. Az E.On versenytársait kérdezik, az ügy nem nyomná-e fel a német áramárakat. A tranzakció az Elmű-t és az Émászt is érinti.

A villanyautók már mindent visznek?

NRGreport
-
  19.02.19 16:55 Pénzügy

Ha ma Magyarországon a legkényesebb szempont általában az ár, aztán a fenntartás, a dizájn, a fogyasztás, a kényelmi extrák. Viszonylag kevesen gondolkodnak el, mennyire szennyez az adott típus. A német autóklub Ecotestje azoknak segít, akik mégis kíváncsiak, melyik a környezetkímélőbb alternatíva.

Kevesebb áramot termelt a Paksi Atomerőmű

Tavaly ugyan kevesebb áramot termelt, mint 2017-ben de továbbra is a Paksi Atomerőmű termeli a legtöbb áramot Magyarországon, 2018-ban atomerőmű négy blokkja 15 733,2 GWh (gigawattóra) villamos energiát termelt a 2017-es 16 097,7 MW-ot követően, így a bruttó hazai villamosenergia-előállítás felét biztosította - közölte az MVM Paksi…

Moldovában elkezdték építeni a román-moldáv gázvezeték második szakaszát

NRGreport
-
  19.02.19 14:45 Gazdaság

A Moldovai Köztársaságban elkezdődött a román-moldáv gázvezeték megépítésének második szakasza, amely a moldovai Ungheni és Chisinau között fog megépülni - jelentette be hétfőn a Transgaz román állami vállalat.

Új fejezetek nyílnak a megújuló energiánál

Ha jövőre üzembe áll, az első olyan széndioxid-mentes erőmű lesz Ausztráliában, ahol vizet bontanak, hidrogént (és ammóniát is) nagy mennyiségben termelnek, de mindent helyben hasznosítanak.

Innovatív energetikai szolgáltatót vásárolt fel a Shell

NRGreport
-
  19.02.19 11:06 Gazdaság

Felvásárolta a Shella sonnen céget, amely vezető szerepet tölt be a háztartások számára biztosított intelligens energiatárolási rendszerek és innovatív energetikai szolgáltatások piacán - tájékoztatta a Shell Overseas Investment B.V. hétfőn az MTI-t.

Megkezdődött a próbaüzem a Mátrai Erőmű bükkábrányi naperőművében

Lezárult a bükkábrányi naperőmű 5,16 milliárd forintból megvalósult beruházása és megkezdődött a próbaüzem, a Mátrai Erőmű Zrt. a múlt hét végén a villamosenergia-rendszerre kapcsolta az ország egyik legnagyobb, 20 megawattos fotovoltaikus létesítményét - tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t.

Az olajár zuhanása mellett is túlszárnyalhatta a célt a Mol

NRGreport
-
  19.02.19 08:54 Gazdaság

Február 22-én pénteken hozza nyilvánosságra 2018. negyedik negyedéves eredményeit a Mol. Az iparágban kiemelten figyelt tisztított EBITDA mutató 20 százalékos emelkedést jelezhet az egy évvel korábbihoz képest, ezek alapján könnyedén teljesülhet a menedzsment idei EBITDA-célja. Közben az üzemi eredmény harmadával bővülhetett, az adózott…

A legnagyobb durranás: gyönyörű fotókon omlik össze a dortmundi szénerőmű

NRGreport
-
  19.02.18 18:12 Gazdaság

Németország 2038-ra le akarja kapcsolni az utolsó szénerőművét is. A dortmundi Gustav Knepper szénerőművet már 2014-ben leállította az E.ON érdeklődés hiányában. Most pedig felrobbantották dinamittal. De még hogy!

Egyetlen, állami beruházás miatt került fel Magyarország is az önvezető autók nemzetközi ranglistájára

NRGreport
-
  19.02.18 17:12 Pénzügy

A KPMG nemzetközi tanácsadó cég minden évben elkészíti azon országok listáját, amelyek a legtöbbet tesznek az önvezető autók fejlesztéséért. A 25 országot felsoroló listán Magyarország egyből a 21. helyet szerezte meg, méghozzá éppen Palkovics László innovációs miniszter gyakran kritizált zalai tesztpályája miatt.