Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 43 hír

Gyengén teljesít Magyarország a klímaharcban

NRGreport
-
  Ma 12:54 Gazdaság ENSZ

Világszerte romlott az országok teljesítménye az éghajlatváltozás elleni harcban, derül ki a legfrissebb Éghajlatváltozási Teljesítési Mutatóból (CCPI 2019), amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra Katowicében az ENSZ 24. klímacsúcsán. Magyarország a 42. helyezést érte el az 56 ország klímaharcban mutatott teljesítményét sorba állító listán. 

Szakadék felé tart az emberiség, és Trump még gyorsítana is

NRGreport
-
  Ma 11:09 Gazdaság

Miközben a világ országai a lengyelországi Katowicében igyekeznek megállapodásra jutni a klímaváltozás elviselhető szinten való korlátozásához szükséges konkrét intézkedésekben, a Trump-adminisztráció a szénerőművek építésének megkönnyítését tervezi. 

Beindították a világ első úszó atomerőművét

Beindították és 10 százalékos teljesítményszintre kapcsolták Oroszország és a világ első és egyetlen úszó atomerőművének egyik reaktorát – a hírt a Rosatom Central Europe magyarországi fióktelepére hivatkozva adja közre az MTI nyomán az Index.

Elektromos autók: alig vannak szerelők, gond lehet a szervizzel

NRGreport
-
  Ma 08:54 Gazdaság

A napjainkban autószerelőként dolgozóknak mindössze 3 százaléka rendelkezik olyan képzettséggel, amelyel elektromos autókon is dolgozhatnak - áll a brit Institute of the Motor Industry (IMI) kutatásában, ez pedig problémákat okozhat a szervizelésben. 

A Mikulás is meglátogatta a MOL balatonföldvári töltőállomását

NRGreport
-
  Tegnap 22:30 Gazdaság

Szabadtéri játszótér és más családbarátszolgáltatások is várják mától az úton lévőket Balatonföldváron, a Balatonszentgyörgyi úton található MOL-töltőállomáson. A Családok évében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a MOL közös finanszírozásával elkészült új szolgáltatásokat először a helyi óvodások próbálták ki, akiket a Mikulás is…

Első magyar olajfúró torony - VIDEO

NRGreport
-
  Tegnap 17:48 Gazdaság

Helikopteres képzés, süvítő szél és napi 55 millió forint, amit lehet, hogy teljesen feleslegesen költenek el. De mit kerestünk az Északi-tenger közepén, és mit keres itt a Mol - olvasható az Index oldalán?

Valami rossz készül Magyarország közelében

NRGreport
-
  Tegnap 15:45 Gazdaság

Új veszélyre hívják fel a figyelmet a környezetvédők: Kína nem pusztán a világ legnagyobb szénenergia-felhasználója, hanem még exportálja is ezt a rossz szokását. Kedvezőtlen hír Magyarországnak a súlyosan légszennyező technológia egyik vevője Szerbia.

Magyarországon kell az egyik legtöbbet dolgozni a benzinért

NRGreport
-
  Tegnap 14:45 Gazdaság

Bár úgy tűnik, a tiltakozás hatására végleg elmarad a Franciaországban januártól tervezett újabb üzemanyagadó-emelés, vagyis a sárgamellényes mozgalomnak sikerült egyik fő célját elérnie, ugyanakkor érdemes megvizsgálni, hogyan alakulnak a franciaországi üzemanyagárak nemzetközi összevetésben. A franciaországi árak abszolút értékben…

Csapdában vannak a németek - így jár, aki az oroszokkal üzletel

NRGreport
-
  Tegnap 12:42 Gazdaság

A német vezetés, amely támogatja az Oroszországot és Németországot közvetlenül összekötő Északi Áramlat 2. gázvezeték építését, lehetetlen helyzetbe lavírozta magát, miután ezzel Moszkva politikai stratégiai érdekeit szolgálja Európa érdekei helyett.

Száguld az olajár - Megszületett a várva várt alku

NRGreport
-
  Tegnap 10:54 Gazdaság

Megszületett a várva várt megállapodás az olajtermelő országok között, amelynek értelmében napi 1,2 millió hordóval csökkentik a kitermelést a jövő év elejétől. 

Megdőlt az áramfogyasztási rekord

Rekordot döntött az ország villamosenergia-szükséglete december 6-án, a rendszer terhelése elérte a 6843 megawattot (MW) a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. hitelesített adatai alapján - közölte a MAVIR az MTI-vel pénteken.

Olyan dolog történt az Egyesült Államokkal, ami legutóbb 70 éve

NRGreport
-
  Tegnap 08:51 Gazdaság

Mérföldkövet ért el az Egyesült Államok olajipara az előző héten, ugyanis hosszú évtizedek után ismét több olajat és olajterméket exportált, mint amennyit importált. 

Elkezdődött az OPEC-csúcs, máris lebeszélték az árat

NRGreport
-
  18.12.07 17:12 Gazdaság Válság Olajipar

Megkezdődött az OPEC kétnapos féléves ülése csütörtökön Bécsben; egyelőre nem született megállapodás a termelés csökkentéséről, ezért dél körül jelentősen, több mint 4 százalékkal csökkent a Brent olajfajta ára.

Macron meghátrált a tüntetőkkel szemben

NRGreport
-
  18.12.07 16:12 Gazdaság

Eltörli az üzemanyagadó jövőre tervezett emelését a francia kormány és életszínvonal-megőrző intézkedésekkel helyettesíti - tette egyértelművé szerdán késő este a francia elnöki hivatal. 

Mi okozza Szaúd Arábia nehéz helyzetét?

NRGreport
-
  18.12.07 14:12 Pénzügy

A Financial Timesben találtam egy elgondolkodtató ábrát, ami pontosan mutatja, hogy mi okozza Szaúd-Arábia igencsak kétségbeejtő helyzetét. Az USA nyersolaj importja 2 millió hordóra zuhant, vagyis alig függ most már az USA gazdasága a Közel-Kelettől. Ez kétségbeejtő hír Szaúd-Arábiának, mivel ha egyszer végleg elengedi az Egyesült…