Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 7 hír

Mi lesz a hatalmas fúrótornyok sorsa leállásuk után?

NRGreport
-
 Tegnap 20:42Gazdaság

Több mint 12 000 működő tengeri olaj- és gázipari platform található világszerte, amiket egyszercsak leállítanak, amikor már nem képesek nyereségesen termelni A nagy kérdés az, hogy mi történik utána ezekkel a hatalmas szerkezetekkel?

Az ALTEO eredményeit az utolsó negyedév sem törte le

NRGreport
-
 Tegnap 11:35Gazdaság

Az energiaszektor legtöbb szereplője a járványhelyzet következtében a tervezetthez képest jóval szerényebb éves eredményekről számolhatott be, az ALTEO Nyrt. árbevétele azonban 29 százalékkal emelkedett éves szinten, és 116 százalékos nettó nyereségnövekedéssel zárták a tavalyi rendhagyó évet – olvasható a vállalat közleményében.

Mutatjuk a világ első okos vitorlásruháját: a gyártás során a fenntarthatóság és a vízvédelem is külön hangsúlyt kapott

Nobel-díjas csodaanyagra alapozta termékfejlesztését egy magyar csapat: grafénből terveztek, fejlesztettek és gyártottak le prémium sportruházatot Székesfehérváron.

Szép csendben többször is megdőlt a magyar napenergia-termelési rekord februárban

NRGreport
-
 21.03.01 10:03Pénzügy

Miközben jelenleg napenergia témában Magyarországon a legtöbb embert valószínűleg az otthonfelújítási támogatás és az ezzel megvalósítható háztartási napelemes rendszerek ügye, illetve az elszámolási rendszer közelgő változása foglalkoztatja, február utolsó hetében jókora új napenergia-termelési rekord született.

Sürgetik a Világbankot, hogy ne támogassanak fosszilis beruházásokat

NRGreport
-
 21.02.28 22:54Gazdaság

Közeli források szerint Európai vezetők megsürgették a Világbank vezetését, hogy fektessenek nagyobb hangsúlyt a klímastratégiára, és hagyjanak fel az olaj- és szénipari projektek támogatásával, illetve fokozatosan szüntessék meg a földgázprojektekbe történő beruházásokat.

Bill Gates szerint a világjárványnál nagyobb probléma a klímaváltozás

NRGreport
-
 21.02.26 10:57Gazdaság

A klímaváltozást és a bioterrorizmust tartja a következő két nagyon komoly fenyegetésnek a Microsoft alapítója, Bill Gates. Szerinte a világjárvány csak „bemelegítés” a nagyobb kihívások felé.

A világ 10 legnagyobb, már méretgazdaságos zöld-hidrogén projektjeinek listáját Ausztrália, Hollandia és Németország v…

NRGreport
-
 21.02.25 10:58Gazdaság

A 2020-as év számos kihívása ellenére sorra jelentik be a zöld-hidrogén, azaz széndioxid-kibocsátással nem járó projekteket világszerte. Ezek közül a 10 legnagyobb a globális, 80GW-os fejlesztések több mint 70 százalékát teszik ki, immáron ígéretes méretgazdaságossággal, vagyis ezen a szinten már reálisan lehet költségcsökkentésről beszélni.