Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

Tóth Mariann érkezik a Property Markethez

NRGreport
-
  Tegnap 09:33 GazdaságIngatlan

Tóth Mariann 2020. október 19-én csatlakozik a Property Market csapatához, Magyarország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztőjének menedzsmentjéhez. A szakember iroda értékesítési igazgatóként a városnegyed léptékű BudaPart, illetve a vállalat további ingatlanfejlesztési projektjeihez kapcsolódó iroda bérbeadási tevékenység irányításáért…

Videón, ahogy egy egész utat elönt a víz Kínában a klímaváltozás okozta esők miatt

NRGreport
-
  Tegnap 06:00 Gazdaság

Szerencsére senki nem sérült meg, de nyáron nem ez volt az egyetlen eset, hogy az országot brutális árvizek sújtották.

Sokba kerülhet a menetrend elmulasztása a megújulók piacán

NRGreport
-
  20.09.23 17:39 GazdaságAlteo

Jelentős többlet terhet okozott a KÁT rendszer pótdíj elszámolásának átalakítása, az érintett naperőműveknek például már több mint 140 millió forintot kellett bírságként befizetniük. 2020. április 1-től ugyanis kötelező a tervezett menetrendtől való eltérés arányában megfizetni az okozott kiegyenlítő energia költségeket, ami a kisebb méretű…

Sebességváltás: a B20 és az IEA az energiaátmenet megvalósítását sürgeti

NRGreport
-
  20.09.23 05:00 GazdaságEnergiaKína

A koronavírus következtében nemcsak a globális energiaigény esett vissza, magával rántva az olajárakat, de pozitív hatásként a szén-dioxid kibocsátás is csökkent. A járványt követő gazdasági válság azonban visszavetette a beruházási kedvet, ami az energiaátmenet elérését egyaránt veszélyezteti. A B20, a G20 országok globális üzleti közössége…

BP: az olaj iránti kereslet a járvány után sem fog magához térni

NRGreport
-
  20.09.22 18:00 Gazdaság

A BP szerint a fosszilis üzemanyagokra mostantól akár évtizedekig is eltartó hanyatlás vár. A BP Influential Reportja állítja, hogy az olaj szerepét a szélparkok, szolár panelek és vízerőművek veszik át az előttünk álló időszakban.

Újabb költségcsökkentést jelentett be a Shell

A brit-holland Royal Dutch Shell további 40%-ot húz a kutatás és termelés tevékenységek kiadásain, hogy ezzel készpénzállományt takarítson meg. Helyette a megújulókra és az árampiacra fókuszál – írja a Reuters.

Lakatos Benjamin: a földgáz addig fog nekem munkát adni, ameddig nyugdíjba nem vonulok

NRGreport
-
  20.09.21 18:00 Gazdaság

A MET többségi tulajdonosa és első számú vezetője szerint a krki LNG terminált már 20 éve meg kellett volna építeni. A vezérigazgató szerint az energiapiaci szereplőknek fel kell készülniük egy olyan világra, melyben a gáz egyre jelentéktelenebb szerepet kap majd a piacon, az energiaátmenet azonban nem egyik pillanatról a másikra megy végbe.

Két nap alatt hőhullám és havazás sújtotta ezt a környéket

NRGreport
-
  20.09.21 08:33 Gazdaság

Koloradóban elképesztőek a szélsőségek jelenleg, két nap alatt extrém hőhullám, majd havazás sújtotta az amerikai államot.

Meglódulhat az akkumulátorok újrahasznosítása

JB Straubel, a Tesla egykori technológiai főnöke Redwood Materials néven alapított vállalatot, hogy elektromos járművek, illetve egyéb lítium-ion akkumulátorok és elektromos hulladékok újrahasznosítási megoldásait dolgozza ki. Straubel több mint 10 évig dolgozott Elon Musknál, ahol a Tesla lítium-ion akkumulátor erőátviteli technológiáját…

Fiatalok tisztítják a Bodrogzugot a műanyagtól

NRGreport
-
  20.09.19 21:15 Gazdaság

A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium diákjai, pedagógusai és a szülők közösen tisztítják meg a Bodrogzug természetvédelmi terület egy részét és a Szerencs-patak egy szakaszát a műanyaghulladékoktól. A diákokat Párdy Bence PET-kalóz korábbi akciói inspirálták.

Ez a legveszélyesebb ember gyártotta hulladék – nem az, amire gondolnál

NRGreport
-
  20.09.18 05:00 Gazdaság

A cigarettacsikkeknél nincs kitartóbb ember alkotta szennyeződés a Földön – még a műanyagokat is felülmúlják, leginkább azért, mert rengeteg van belőlük, és nagyon kicsik, ezért nehéz őket összegyűjteni.