Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 50 hír

Egyre gyorsabban tűnnek el az őserdők

Évente több mint 87 ezer négyzetkilométerrel csökkent a világ őserdeinek területe 2014 és 2016 között. Ez 20 százalékkal gyorsabb ütemű pusztulást jelent az előző tíz évhez képest.

Akkumulátor fejlesztő cégbe invesztál a Volkswagen

NRGreport
-
  Tegnap 15:18 Gazdaság  Volkswagen

A Volkswagen konszern 100 millió dollárt fektet a szilárdest-akkumulátor technológia fejlesztésével foglalkozó amerikai QuantumScape vállalatba - számolt be csütörtökön a Handelsblatt hírportál.

Oldódik a feszültség az olajpiacon

NRGreport
-
  Tegnap 14:18 Pénzügy 

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete és szövetségesei lazítanak a gyeplőn, és a termelés fokozásáról döntenek kétnapos bécsi ülésükön, hogy pótolják a kieső kapacitásokat, és kielégítsék a növekvő keresletet.

Energiahatékonyság: Európa 2020 után is a megkezdett úton halad tovább

NRGreport
-
  Tegnap 13:15 Gazdaság 

32,5 százalék európai szinten közös energiamegtakarítási célban egyeztek meg Európa vezetői a 2020 utáni évtizedre. A megállapodás a nemzeti energiamegtakarítási kötelezettségek enyhe erősítését is magában foglalja.

Tovább terjeszkedne a régióban a Mol

NRGreport
-
  Tegnap 11:13 Gazdaság 

A Mol magyarországi operatív működésért felelős vezetőjének idén júniusban kinevezett Ratatics Péter adott interjút a Bloombergnek. 

Magára szabadított egy válságot az autóipar

NRGreport
-
  Tegnap 10:15 Pénzügy  Válság

Rossz lóra tettek a világ legnagyobb autóipari cégei egy elemző cég szerint: az elektromos autók kifejlesztése, termelése egyelőre drága, miközben a terméket kevesen engedhetik meg maguknak és nem épült ki a szükséges infrastruktúra az autóknak.

Elektromos járművek motorvezérlő egysége lett a győztes ötlet a startup versenyen

NRGreport
-
  Tegnap 08:57 Gazdaság 

Az észtországi Zubax Robotix nyerte a PowerUp!-t, a technológiai innovációkra szakosodott startup vállalkozások legnagyobb európai versenyét. A fejlesztésükben elkészült motorvezérlő egység 10 százalékkal képes növelni az elektromos erőforrással hajtott repülőgépek energiahatékonyságát.

Energetikai korszerűsítés az Elek Gyula Arénában

NRGreport
-
  Tegnap 08:12 Gazdaság 

Európai uniós forrásból valósul meg az Elek Gyula Aréna komplex energetikai korszerűsítése.

A mesterséges intelligencia néha már képes megjósolni, mi fog történni pár perc múlva

A Bonni Egyetem kutatói olyan rendszert fejlesztettek, ami először megfigyeli az emberek által végzett tevékenységet, majd egy következő akalommal megjósolja, mi lesz a következő lépésük.

Hivatalos: íme a szemrevalóra sikeredett, dízel nélkül támadó új Volvo S60

NRGreport
-
  18.06.21 16:36 Autó-motor 

A kínai tulajdonban lévő svéd márka ígéretéhez híven az Egyesült Államokban leplezte le legfrissebb modelljét.

Németország a legvalószínűbb helyszín a Tesla európai Gigafactory-jához

NRGreport
-
  18.06.21 15:33 Gazdaság 

Elon Musk még 2016-ban, a német Grohmann Engineering vállalat megvásárlásakor tett utalásokat arra, hogy Európában is épülhet egy Gigafactory, ám azóta a figyelem középpontjába a Kínába tervezett létesítmény, valamint a Model Y gyártásának pontos helyszíne került, és az öreg kontinensen elhelyezett Tesla-óriásgyár kérdése feledésbe…

Waberer’s: Profitálhatnak a közúti fuvarozók a Shell LNG kúthálózatának terjeszkedéséből

NRGreport
-
  18.06.21 14:33 Gazdaság 

A Shell a napokban nyitotta meg első belgiumi LNG (Liquefied Natural Gas – cseppfolyósított földgáz) töltőállomását Herstalban. Ez a Shell nyolcadik LNG töltőállomása Európában, amely három határátkelőhöz is közel található és az egyik kulcsfontosságú fuvarozási útvonalon biztosít üzemanyag ellátást. A Shellnél más lehetséges…

A franciák alkotmányosítanák a környezetvédelmet

A környezetvédelmet szeretné az alkotmány első cikkelyébe foglalni a francia kormány - közölte szerdán Nicolas Hulot környezetvédelmi miniszter. A környezetvédő szerveztek szerint ez erős jelkép lenne a Föld védelméhez.

Be kell rendezkedni a mostani olajárra?

NRGreport
-
  18.06.21 12:30 Pénzügy  Olajipar Válság

Kevés a remény, hogy az OPEC pénteki ülésén hozott döntések után érdemben csökken az olajár. Szaúd-Arábia és Oroszország ugyanis a kitermelés fokozását szorgalmazza, a többiek viszont félnek, hogy ettől visszaesik a kereslet, így mérséklődik a tavalyinál 70 százalékkal magasabb olajár.

A NAV közzétette a júliusban elszámolható üzemanyagárakat

NRGreport
-
  18.06.21 11:21 Gazdaság 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban júliusban alkalmazható üzemanyagárakat - írja az MTI.