Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 33 hír

Mi a baj az elektromos autók akkumulátoraival?

NRGreport
-
  Tegnap 17:27 Gazdaság

Nem kérdés, hogy hamarosan az elektromos autók átveszik az uralmat az utakon - már csak az nem tisztázott, hogy milyen hamar fog ez megtörténni. Egyelőre biztosan nem, ugyanis rengeteg kérdés van még az EV-k (electric veichle) körül, amit meg kell oldanunk, ennek egyike például az akkumulátorokhoz kapcsolódik. Ezek gyártása és…

1146 napelemet telepítettek két budapesti fürdőbe EU-s pénzből

A nyári strandszezon kezdetére befejeződött a Palatinus és a Paskál fürdő energetikai korszerűsítése, a két beruházás teljes költsége közel 162 millió forint volt - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. 

Kimondta az EU: kevés, amit Magyarország vállal a klímavédelemben

A megújuló energiaforrások részarányának növelésében és az energiahatékonyság terén sem elegendőek a nemzeti stratégiai energia-és klímatervekben rögzített vállalások, ezért az Európai Bizottság kedden közzétett első értékelésében az ambíciószint együttes növelésére sürgette a tagállamokat, köztük Magyarországot is - írja a Bruxinfo. 

Térképre tették, hol lakik az a 100 ember, aki a leginkább károsítja a Földet

NRGreport
-
  Tegnap 11:24 Gazdaság

Ázsiában és Észak-Amerikában él a legtöbb nagy szennyező cég első embere. Magyarországról Bécsig kell elutazni, hogy találkozzunk eggyel.

Mikortól nem vehetünk benzines autókat? Bemondott egy dátumot a Continental-vezér

NRGreport
-
  Tegnap 09:48 Gazdaság

2030 után a dízel és benzines motorok utolsó generációja fog az utakra kerülni, 2040 után pedig már elképzelhető, hogy befejeződik a benzines és dízelautók értékesítése - mondta Elmar Degenhart, a Continental vezérigazgatója. 

Európa vezető vállalatai szerint a következő bizottság egyik fő célja az 5G és új technológiák támogatása kell, hogy legy…

NRGreport
-
  Tegnap 08:24 Gazdaság

Egy friss felmérés szerint a legnagyobb európai munkáltatók az 5G hálózatok teljes körű bevezetését és a digitalizáció, az új technológiák támogatását várják az új Európai Bizottságtól. Ezzel egybecseng, hogy egy korábbi bizottsági tanulmány szerint az 5G hálózatok 2.3 millió munkahely létrejöttéhez járulhatnak hozzá 2025-ig.

Megnyílt a pofonegyszerű céges napelemes pályázat

NRGreport
-
  19.06.18 16:12 Gazdaság

Az egy hónappal ezelőtti bejelentésnek megfelelően ma elindult a mikro-, kis- és középvállalkozások számára 1,5-3 milliós vissza nem térítendő támogatást ígérő napelemes pályázat beadhatósága. Bár a pályázat sokáig nyitva áll, de várhatóan az erős érdeklődés miatt a 15 milliárd forintos keret idővel el fog fogyni. A nagyobb céges napelemes,…

Jön a gázválság - itt a figyelmeztetés

NRGreport
-
  19.06.18 14:12 Gazdaság

A kijevi vezetés gázválságra figyelmeztette az Ukrajnán át Európába jutó orosz gáz vásárlóit, hogy várhatóan nem tud megegyezni az orosz állítóval a tranzit feltételeiről az év végéig, ami azt jelenti, hogy január elején leállíthat a gázellátás.

WWF: Ettől a héttől Magyarországnak már

Ha mindenki úgy élne, mint a magyarok, a Föld éves tartalékai már június 14-én kimerültek volna – közölte a WWF. A természetvédelmi szervezet szerint a világ népességének 80 százaléka olyan országokban él, ahol több erőforrást használnak fel, mint amennyit az ökoszisztémák meg tudnak újítani.

Nem mindegy, milyen hibridet választunk

NRGreport
-
  19.06.18 11:09 Pénzügy

Mint minden új technológiát, a hibrid autózást is tanulnunk kell. Egy kaliforniai felmérés azt találta, hogy sokan sima hibridként használják tölthető hibridjüket, de az is látszik, hogy az akkumulátorkapacitást érdemes az egyéni autózási szokásokhoz igazítani. A szabályozás segítheti a vásárlót a számára megfelelő típus kiválasztásában, a vásárlón

Meghibásodott a Paksi Atomerőmű 2. blokkja, de már nincs gond

NRGreport
-
  19.06.18 09:45 Gazdaság

Az MVM Paksi Atomerőmű 2. blokkján, 2019. június 15-én védelmi működésből következően 100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkenés történt. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs - írja az Országos Atomenergia Hivatal. 

Olajipari vezetőkkel találkozott Ferenc pápa

NRGreport
-
  19.06.17 17:12 Gazdaság

Lépésváltást szorgalmazott a globális felmelegedés okozta világméretű gazdasági-társadalmi válsággal szemben Ferenc pápa, aki a nemzetközi kőolaj- és gázvállalatok vezetőit fogadta a Vatikánban pénteken, írja az MTI.

Óriás naperőművet építenek a kínaiak Magyarországon

A China National Machinery Import & Export Corporation (CMC) egy közel 100 MW-os naperőmű építését kezdi meg Kaposváron, amely Közép-Európa legnagyobb ilyen típusú beruházása lesz. 

Új gázvezeték építéséről állapodott meg Szerbia és Magyarország

NRGreport
-
  19.06.17 11:06 Külföld

  A magyar-szerb határt keresztező földgázszállító vezeték építésével, illetve üzemeltetésével kapcsolatos együttműködésről írt alá kormányközi megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Aleksandar Antiæ, a Szerb Köztársaság bányászati és energetikai minisztere pénteken Budapesten.   

Gyorsulva nőhet a világ olajkereslete

NRGreport
-
  19.06.17 10:06 Gazdaság

Csökkentette a globális olajkereslet idei növekedésére vonatkozó előrejelzését a világkereskedelem romló kilátásai miatt a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA), amely ugyanakkor arra számít, hogy a gazdaságélénkítő csomagoknak és a fejlődő országoknak köszönhetően jövőre erősebben nő a kereslet.