Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 35 hír

Biztosított az ország téli energiaellátása

A MEKH megállapította, hogy az ország 2018/2019. évi téli földgáz- és villamosenergia-ellátása biztosított.

Meglepően sok kutya talált újra haza a MOL töltőállomások mikrochip-leolvasóinak segítségével

NRGreport
-
  Tegnap 17:45 Gazdaság 

Már 54 MOL töltőállomáson található ingyenes mikrochip-leolvasó, mely segíti az elkóborolt állatok minél hamarabbi hazajutását. A kezdeményezés szervezőit is meglepte a MOL töltőállomások leolvasóinak népszerűsége: mintegy három hónap alatt 121 elkóborolt kutyának próbáltak a MOL-kutakon segíteni, és a mikrochip-leolvasóknak…

Bill Gates óriási összeggel segíti a környezetvédelmet

NRGreport
-
  Tegnap 15:42 Gazdaság  Energia Bill Gates

Az Európai Bizottság és a Bill Gates elnökletével működő Breakthrough Energy tiszta energiákkal foglalkozó, 100 millió euró tőkéjű befektetési alapot hozott létre – közölte az uniós bizottság szerdán.

Az amerikai lobbi hatására a GE teheti rendbe Irak elektromos hálózatát

NRGreport
-
  Tegnap 14:42 Gazdaság 

Az amerikai kormány hathatós közbenjárására nagy valószínűséggel a General Electric nyeri meg a több milliárd dollár értékű áramszolgáltatási szerződést Irakban - tudta meg a Financial Times (FT) című londoni üzleti napilap a tárgyalásokhoz közelálló forrásokból.

Fontos szintek alá zuhant az olaj ára

NRGreport
-
  Tegnap 13:42 Gazdaság  Olajipar Árfolyam

Nagyot estek szerdán a világpiaci olajárak, így egy hónap után a WTI árfolyama ismét 70, a Brenté pedig 80 dollár alá süllyedt, miután a tengerentúlon megjelent adatok ismét a tartalékok váratlanul jelentős mértékű bővülését jelezték. 

Drámai visszaesés az európai autóeladásokban

NRGreport
-
  Tegnap 11:42 Pénzügy 

Negyedével csökkentek az autóeladások az Európai Unióban, amiért elsősorban a WLTP a felelős, az új teszteljárásban sok autógyártó több modelljére sem tudta megszerezni az engedélyeket, emiatt szeptemberben több száz modell nem volt elérhető Európában - írja a Portfolio. 

Hármas fokozatra álltak át a paksi atomerőműben a Duna alacsony vízállása miatt

NRGreport
-
  Tegnap 10:39 Gazdaság  Duna Paks

  Hármasra emelték szerdán a Duna alacsony vízállása miatt életbe lépett intézkedési terv fokozatát a paksi atomerőműben.   

Anyagilag is jól járnak a lengyelek az orosz gázfüggés felszámolásával

Lengyelország 30 százalékkal olcsóbban szerez be a cseppfolyósított földgázt (LNG) az Egyesült Államokból, mint amennyit jelenleg fizet a Gazprom orosz gázholdingnak. 

Több módszer is létezik a globális felmelegedés megállítására – íme az 5 legjobbnak tűnő

NRGreport
-
  18.10.17 17:12 Gazdaság 

Ahhoz, hogy néhány évtizeden belül ne váljon tűzgolyóvá a Föld, gyors és hatékony fellépésre lenne szükség. Elképzelésekből nincs hiány, kérdés, melyik tud leghamarabb megvalósulni - elmélkedik a hvg.hu.

Futuris: dobozszárnyú repülőgépet fejlesztenek

NRGreport
-
  18.10.17 15:09 Gazdaság 

A légiközlekedés számos problémával néz szembe a gazdaságiaktól kezdve a környezetvédelmi gondokig. Tudósok úgy gondolják, ha a repülőgép szárnyát újratervezik, akkor több problémára megoldást találhatnak.

300 MW spanyol bitcoin bányászfarm épül napenergia használatával

NRGreport
-
  18.10.17 14:09 Gazdaság 

Cryptosolartech, egy spanyol bitcoin bányászfarm 300 MW összkapacitású fotovoltaikus napelemre adott le rendelést egy kínai gyártónál egy napelemfarm létesítése érdekében.

Figyelmeztetés Magyarországnak - A német autóipar hanyatlásáról beszélt a Volkswagen vezére

NRGreport
-
  18.10.17 13:06 Gazdaság 

Erős beszédet tartott a Volkswagen első embere a cég alkalmazottai előtt Wolfsburgban, amiben Detroithoz hasonlóan összeomló autóipari központokat, a politika miatt létezésében veszélyeztetett autógyártókat és vezető szerepüket elveszítő német cégeket vizionált - számol be a Portfolio. A beszéd nyilvánvalóan üzenet volt a politikusoknak,…

Ha ez tényleg működik, az áttörés: szén-dioxidból csinál áramot egy új akkumulátor

NRGreport
-
  18.10.17 10:45 Gazdaság  2 hír a témában

A Massachusettsi Műszaki Egyetem kutatói olyan akkumulátort fejlesztenek, amely képes egyszerre két, igen komoly problémát is megoldani: csökkenti a szén-dioxid szintjét és áramot termel az akkumulátorok számára - írja a hvg.hu.

Miként alakul az üzemanyagár a dollár/forint és az olajár függvényében?

NRGreport
-
  18.10.17 09:36 Pénzügy 

A 100 dolláros üzemanyagár a mostani forint/dollár kurzus mellett 440 forintos benzinárat és 466 forintos dízel üzemanyagárat jelent minden más feltételt (adó, kiskereskedelmi és nagykereskedelmi haszonrés, üzemanyag/nyersolaj árrés) azonosnak véve.

Itt vannak a PannErgy legfrissebb számai

NRGreport
-
  18.10.17 07:36 Gazdaság 

A PannErgy negyedévenként publikál zöld energia termelését és hasznosítását bemutató termelési jelentést, amelyben beszámol a geotermikus energia termelő rendszereinek állapotáról, működési és üzemeltetési tapasztalatairól, illetve a tárgyidőszakban elért zöldhőértékesítési adatairól - írja a Portfolio.