Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 49 hír

Az S&P szerint fennakadások lehetnek a kőolajkínálatban

A S&P 55 dollárról 60 dollárra emelte meg az északi-tengeri Brent olajfajta idei hordónkénti átlagárára vonatkozó becslését és 50 dollárról 55 dollárra módosította a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta árával összefüggő előrejelzését.

Folytatják az együttműködést az olajnagyhatalmak

NRGreport
-
  Ma 08:45 Gazdaság 

A globális olajexportáló országok együttműködésüket 2018 után is fenn kívánják tartani. A pontos keretekről egyelőre nincs döntés, de a készség a folytatásra megvan a felekben. A kitermeléskorlátozási intézkedésekről a második félévi készletek ismeretében tárgyalnak majd az olajnagyhatalmak.

Beszédes adatok arról, mi történik az árupiacokon

NRGreport
-
  18.01.19 18:29 Gazdaság 

Hektikus mozgások uralják az árupiacokat, természetesek a kétszámjegyű változások. Az ugyanakkor már jóval ritkábban fordul elő, hogy a főbb árucikkek mozgása erősen egy irányba mutat. A 2016-os és 2017-es is ilyen volt.

Megmenekült a szuperjumbo

NRGreport
-
  18.01.19 17:54 Gazdaság 

A hét elején még úgy tűnt végleg leáll az Airbus A380 óriásgépének gyártása, de az Emirates új megrendelést adott le, amellyel az európai repülőgépgyártó vezérigazgatójának pénteki nyilatkozata szerint a szuperjumbo minimális termelési szintje már fenntartható.

Sikerük áldozataivá váltak a kőolajtermelő országok

NRGreport
-
  18.01.19 15:37 Gazdaság  Olajipar USA

Az Egyesült Államoknak jó esélye van arra, hogy Szaúd-Arábiát és Oroszországot megelőzve a világ legnagyobb olajkitermelőjévé váljon 2018-ban a Nemzetközi Energiaiügynökség előrejelzése alapján.

Még nagyobb lesz Európa

NRGreport
-
  18.01.19 13:13 Gazdaság  Szerbia Montenegró

Szerbia és Montenegró 2025-ig valószínűleg csatlakozhat az Európai Unióhoz

A történelem egyik legnagyobb összeomlása az olajpiacon

NRGreport
-
  18.01.19 12:06 Gazdaság  Olajipar Venezuela

Hatalmasat esett a venezuelai olajtermelés. A világ legnagyobb ismert kőolajkészletével rendelkező országban 30 éve hoztak utoljára annyi olajat felszínre mint tavaly decemberben.

Durva vízkorlátozások jönnek februártól

NRGreport
-
  18.01.19 10:39 Gazdaság  4 hír a témában

Szárazság miatt korlátozzák a vízhasználatot Fokvárosban: a háztartások naponta 50 liter vizet használhatnak februártól.

Csökken az olajár

NRGreport
-
  18.01.19 09:28 Gazdaság 

A Brent olajfajta ára egy százalék körüli csökkenéssel indította a hét utolsó kereskedési napját. Az európai részvénypiacokon egyelőre vegyes a kép.

Komoly fordulat jöhet az áramellátásnál - megdől a magyar rekord

NRGreport
-
  18.01.19 07:54 Gazdaság  2 hír a témában

Rövidesen elkezdik Magyarország legnagyobb naperőművének, a Dunai Solar Parknak az építését Százhalombattán. A MET Csoport azonban nem áll meg itt, hanem további beruházásokat tervez a megújuló energiában itthon és a szomszédos országokban is. De mi a jelentősége ezeknek a projekteknek, és miként alakíthatják át hazánk…

Német-francia javaslat készül a kriptovaluták megfékezésére

NRGreport
-
  18.01.19 07:20 Gazdaság 

Franciaország és Németország közös javaslatot terjeszt elő a bitcoin és más kriptodevizák kereskedésének szabályozására a G20-csoport következő csúcstalálkozóján.

Új pályázat az energiahatékonyság növelésére

NRGreport
-
  18.01.18 17:36 Gazdaság 

A Miniszterelnökség a forrásátcsoportosítás lehetőségével élve, elsősorban megújuló energia felhasználásával történő, energiahatékonyság javítását szolgáló új, 35 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett a Vidékfejlesztési programban.

Átalakul a BMW üzleti modellje - Videó

NRGreport
-
  18.01.18 16:00 Pénzügy 

A technológiai fejlődés, az önjáró autók, a digitalizáció nem csak a BMW által gyártott járműveket, hanem a vállalat üzleti modelljét is átalakítja – mondta Jens Monsees, a BMW Group alelnöke.

Újabb jelentős napelemgyártó lép a magyar és lengyel piacra

NRGreport
-
  18.01.18 14:00 Gazdaság  Lengyelország

A világ egyik legnagyobb szilíciumcella és napelem gyártója, a JA Solar és Magyarország egyik vezető napelemes rendszereket szállító cége, a Manitu Solar hosszú távú megállapodást kötött a magyar és lengyel piacra vonatkozóan. 

Világíts rá! Új pályázat fényforrások újrahasznosítására

NRGreport
-
  18.01.18 13:57 Gazdaság  Pályázatok Bio

Világíts rá! címmel hirdetett pályázatot a Világítástechnikai Társaság, hogy felhívja a figyelmet a lámpák és világító testek szelektív gyűjtésének és újrahasznosításának fontosságára - jelentette be Nagy János, a társaság elnöke.