Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

Két új Lukoil-töltőállomással bővült az M1-es autópálya

A korábban a MOL által üzemeltetett kútpáron a Lukoil az elmúlt hetekben jelentős átalakításokat és teljes felújítást végzett, így az autósokat mostantól mindkét oldalon DESPAR-élelmiszerüzletekkel, a Piknik Bistro-k gyorséttermi kínálatával, Dallmayr-kávékkal és prémium TOP Extra üzemanyagokkal várják.

Míg az amerikai gazdaság megindult, India csökkentette a finomítói kapacitást és importot, így továbbra is 65 dolláros ol…

NRGreport
-
 Tegnap 17:33Gazdaság

India legnagyobb állami kőolajfinomítói csökkentik a feldolgozási kapacitást és a nyersolajimportot, mivel a COVID-19 járvány következtében az üzemanyag-fogyasztás drasztikusan lecsökkent, ami áru-többletet okozott az üzemekben.

Nem találja ki, beltéren hol a legnagyobb a légszennyezettség

NRGreport
-
 Tegnap 08:21Gazdaság

Rengeteg fals információ kering arról, hogy a beltéri légszennyezettség hol a legmagasabb – sokan valószínűleg a repülőgépekre tippelnének, de pont az ellenkezője a helyzet. Egy friss kutatás szerint a repülőn a legjobb, az éttermekben pedig a legrosszabb a levegő szennyezettségi szintje.

Kibertámadás miatt kellett lezárni az Egyesült Államok legnagyobb kőolajvezetékét

NRGreport
-
 21.05.11 08:00Gazdaság

Az olaj ára is megérezheti, amennyiben elhúzódik a lezárás, de a szakértők arra számítanak, pár napon belül helyreállhat a szállítás a teljes vezetékrendszeren.

Az Eurostat adatai szerint 10 százalékkal csökkent a széndioxid-kibocsátás Európában 2020-ban

NRGreport
-
 21.05.10 00:06Pénzügy

Csökkent tavaly a fosszilis üzemanyagok használatából származó szén-dioxid-kibocsátás az Európai Unió egész területén, köszönhetően elsősorban a COVID-19 korlátozásoknak, amelyek az egész régióban leállították az utazást és gyárak működését.

Karbonmentes, villamosenergia-többlet tárolását segítő pályázatokat indított az ITM

NRGreport
-
 21.05.09 19:15GazdaságITM

Pályázatokat hirdetett az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innováció Hivatal útján, karbonmentes, többlet villamos energia innovatív elektrokémiai tárolására, a hulladékhő hasznosítására, tárolására, illetve piaci alapú felhasználására.    

A klímaváltozás a Föld pólusait is megkavarta

NRGreport
-
 21.05.07 10:12Gazdaság

Az emberi tevékenységből eredő klímaváltozás is az oka annak, hogy mozognak a Föld mágneses pólusai – derült ki egy friss tanulmányból.

Mostantól az aggregátorokat is számba veszi a hivatal

Új energiapiaci szereplőként nyilvántartásba vette az első két aggregátor szervezetet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal – olvasható az MEKH közleményében.

Nem töri át egyelőre a 70 dolláros támaszt az olaj ára

NRGreport
-
 21.05.06 16:00Gazdaság

Jók a piaci kilátások, így egyelőre tartja magát az olajár 70 dollár közelében. Bár az amerikai készletek csökkennek, a koronavírus fertőzések száma viszont nem. Így egyelőre nem is megy feljebb

A magyar autósok is találkozhatnak a Shell kutakon a cég karbonsemlegesítési programjával

Már a magyar autósok is semlegesíthetik a Shell töltőállomásokon vásárolt üzemanyag használatából származó szén-dioxid-kibocsátásukat, ha igénybe veszik a vállalat karbonsemlegesítési szolgáltatását – adta hírül az MTI.

Egyre nehezebb egyensúlyban tartani a magyar villamosenergia-rendszert

NRGreport
-
 21.05.06 05:03GazdaságTavasz

Folyamatosan nő a hazai villamosenergia-rendszer szabályozási igénye és költsége, vagyis a termelés és fogyasztás egyensúlyban tartásának ára. Ezt több egyidejű tényező okozza: a naperőművek dinamikus terjedése, a jól szabályozható konvencionális erőművi kapacitás szűkössége és az általuk nyújtott rendszerszintű szolgáltatások…