Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 39 hír

Legalább egyszer minden magyarnak el kell mennie egy DAC meccsre

Növekedés
-
  Ma 04:57 Gazdaság

Bár a szezonnyitón kikapott a Dunaszerdahely legendás magyar csapata, azért a hangulat ismét a tetőfokon volt. Olyat láthatunk odakinn Szlovákiában, amely valószínűleg lehetett a magyar hőskorban a focit körülvevő hangulat és szurkolás.

Ausztria vizsgálja az Amazont

Növekedés
-
  Ma 04:17 Gazdaság

Az Amazon kereskedelmi gyakorlatát egyre több országban, így már Ausztriában is vizsgálják. Eddig 763 milliárd forintos bírságot szabott ki rá az Európai Bíróság.

Hiába minden, törvényszerű a jövedelmi egyenlőtlenség kirívó emelkedése?

Növekedés
-
  Ma 03:57 Gazdaság

Ha valóban csak a kapitalizmus alaptörvénye a jövedelmi egyenlőtlenségek kezdjünk azzal, hogy a skandináv és a francia modellek igazságosabbak? Mi lehet a kiút az egyenlőtlenség csökkentése felé?

5 + 1 ábra arról, hogyan zárkózik fel Magyarország a skandináv országokhoz

Növekedés
-
  Ma 03:17 Gazdaság

Dánia, Svédország és Finnország az Európai Unió fejlettebb tagállamai közé tartoznak, ugyanakkor sok szempontból hasonlítanak hazánkra. Lakosságszámuk, nyitott gazdaságuk, Németországgal való erős kapcsolatrendszerük miatt összehasonlítási alapként szolgálnak hazánk számára. Magyarország és a skandináv országok közötti…

Gőzerővel fejlesztik az infokommunikációs szektort Szerbiában

Növekedés
-
  Tegnap 04:57 Gazdaság

A szektor exportja az előző évhez képest 27,5 százalékos növekedést ért el.

Hazánk is megérezheti, hogy még nincs vége a német bajoknak

Továbbra is kiábrándítóan teljesít a német gazdaság, ami már a magyar növekedési kilátásokra is hatással lehet. Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője nem tartja kizártnak, hogy akár 5,5 százalékkal is nőhetett volna tavaly a hazai GDP, ha a német ipar nem indul meg a lejtőn az utolsó negyedévben.

Helyreállhat–e valaha az egészségügy iránti bizalom?

Növekedés
-
  Tegnap 03:17 Gazdaság

A magán- és a közfinanszírozott egészségügy különbségeiről, illetve az állami ágazat javításának lehetőségéről beszélt Rékassy Balázs, orvos, egészségügyi-szakközgazdász a Növekedés.hu-nak adott interjúban. A szakértő számos ötletet vázolt, miként lehetne javítani a helyzeten.

Három aranyszabály Warren Buffettől

Növekedés
-
  19.02.16 04:57 Gazdaság

Olyan vállalatok részvényeit vásároljuk, amely cégeket szívesen meg is vennénk – szól a befektetési guru jó tanácsa. Buffett azt is fontosnak tartja, hogy csak olyan cégbe fektessük pénzünket, amelynek piacát, termékeit, pénzügyi mutatóit előzetesen kellően megvizsgáltunk.

Megvan a várt felminősítés - végre lépett a Standard & Poor’s!

Növekedés
-
  19.02.16 04:37 Gazdaság

Markánsan javultak a magyar növekedési és egyensúlyi mutatók, nem is maradt el a várva várt felminősítés.

Gerendai Károly antialkoholista, de a borgyűjteménye több mint 4 ezer tételből áll

Növekedés
-
  19.02.16 03:37 Gazdaság

Több mint 4 ezer tételből áll az a borgyűjtemény, amelyet Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója az elmúlt két-három évtizedben állított össze. A borgyűjtésre hobbiként tekint, mivel antialkoholistaként nem fogyaszt bort, és az üzleti célú borbefektetés sem vonzza, bár egyes borainak palackonkénti ára ma már jóval meghaladja az ezer eurót.

Mit takart a sokáig titkolt ginzeng-biznisz Észak-Koreával?

Növekedés
-
  19.02.15 04:37 Gazdaság

Egykor egy, ma két külön világ van a Koreai-félszigeten. Furcsa politikai és gazdasági kapcsolatok jellemzik az északi, illetve a déli országot, valamint hazánk kapcsolatát. Sok a nyitott kérdés, amelyekre a Neszmélyi György Ivánnal, a Budapesti Gazdasági Egyetem docensével, korábbi diplomatával kerestük a választ.

Ötödik sebességbe kapcsolt a magyar GDP

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 4,9 százalékkal nőtt tavaly, ami a második leggyorsabb fejlődési ütem az EU-ban. A negyedik negyedévben elértük az öt százalékos emelkedést. A termelékenység és a foglalkoztatottság is nőtt. Csak Lettország előzött meg minket.