Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 74 hír

A negyedik negyedévet is lendületesen indította a magyar ipar

A magyar ipar októberi teljesítménye arra utal, hogy a negyedik negyedévben is folytatódik a lendületes növekedés annak ellenére, hogy Németországból rossz hírek érkeztek - értékelték az MTI-nek nyilatkozó elemzők az ipari termelés októberi alakulásáról pénteken megjelent előzetes adatokat.

Közel 5 milliárd forintot hozhat a Mikulás

160 napja halmozódnak az Ötös- és Hatoslottó főnyereményei, így ezen a héten összesen közel 5 milliárd forintért lehet játszani a két lottójátékkal. Az Ötöslottó várható főnyereménye 2,74 milliárd, a Hatoslottóé pedig 1,97 milliárd forint.

Az áfa csökkentése nem a fogyasztóknak, hanem a vállalkozóknak kedvezett

Az általános forgalmi adó csökkentések hatásait értékelte a fenntartható kifehérítési folyamat szempontjából az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb elemzése és arra a következtetésre jutott, hogy az áfakulcs csökkentése az elemzett termékcsoportok mintegy felénél nem mérsékelte a fogyasztói árakat, ezért a további áfacsökkentés átgondolt…

Ha a hétvégén utazik Párizsba, ezt olvassa el!

Folytatódott pénteken a nyugdíjreform elleni közlekedési sztrájk Franciaországban, ahol az előző nap a szakszervezetek szerint csaknem másfél millióan, a rendőrség szerint több mint 800 ezren tiltakoztak az utcákon.

Életműdíjat kapott Vámosi-Nagy Szabolcs

Életműdíjjal ismerték el Vámosi-Nagy Szabolcsot, a Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda névadó jogászát a IV. Wolters Kluwer Jogászdíj Díjátadó Gálán. A szakember közel öt évtizede a magyar adótanácsadás és adózási kérdések megkerülhetetlen alakja.

Robot bírók hozzák az ítéletet a jövőben

A Wolters Kluwer meghívására Budapesten adott elő a jogi innováció területének jelenleg legelismertebb futurológusa, Richard Susskind professzor. A bestseller szerző szerint az exponenciálisan növekedő számítási kapacitás, a mesterséges intelligencia, és ezáltal a pertörténetek végtelen tömegének feldolgozhatósága a következő évtizedben…

Újabb nagy siker Budapestnek

Ismét a Sziget lett az angolok kedvenc külföldi fesztiválja.

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A belföldi cégeket az 1960 és 1979 között született nemzedék, az X generáció uralja, a második hely azonban hamarosan már nem az idősebbeké, hanem a fiatalabbaké lesz - derül ki az Opten összesítéséből.

Le kell állítani az eszközvásárlásokat – nagy bajba kerülhet az Európai Központi Bank

Növekedés
-
  Tegnap 04:41 Gazdaság

A havi nettó 20 milliárd eurós eszközvásárlási programjának leállítására kényszerülhet egy év múlva az Európai Központi Bank (EKB). Elfogyhatnak ugyanis a megvásárolható német államkötvények, miközben a periférikus országok kötvényeiből a politikailag érzékeny tőkekulcsok miatt nem vehet többet az EKB. Megfelelő méretű jegybanki védőháló…

Elektromos autó, saját töltőponttal - Ez a jövő

„A jövőben hiába lesz valakinek villanyautója, az saját töltőpont nélkül nem sokat ér majd” – vallja a hazai flottakezelői piac legnagyobb magyar tulajdonú cégének számító Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatója. Koleszár Róbert a növekedés.hu-nak adott interjúban elmondta: cégük arra törekszik, hogy az elektromos autót és a…

Tíz év alatt 54 százalékkal nőtt a magyar reálbér

Növekedés
-
  Tegnap 03:50 Gazdaság

Közhely, hogy az utolsó pár évben magas nemcsak a nominális, hanem a reálbéremelkedés is, de vajon mit látunk, ha a folyamatokat kicsit nagyobb időtávon vizsgáljuk?

Ezüstérmes a magyar kiskereskedelem

Növekedés
-
  Tegnap 03:44 Gazdaság

A piaci várakozásokat felülmúlva októberben 6,2 százalékkal növekedett hazánkban a kiskereskedelmi értékesítések volumene. Ez a növekedési dinamika egész Európában kimagasló, egyedül Romániában volt ennél nagyobb bővülési ütem.

Már kapható a megyei és az országos éves e-matrica

Növekedés
-
  Tegnap 03:38 Gazdaság

December elsejétől vásárolhatók meg a 2020-ra érvényes éves megyei és országos úthasználati jogosultságok, azaz az e-matricák – mondta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója a Növekedés.hu-nak adott interjúban. Bartal Tamás bevételi rekordról is beszámolt: tavaly a vállalat bruttó 315 milliárd forintot termelt a…

Matolcsy: az új kihívásokra a jegybankoknak is meg kell találniuk a válaszokat

Növekedés
-
  19.12.05 15:39 GazdaságMNBJegybank

A technológia és a pénz forradalmának jelenlegi korszakában új világrend alakul, az új kihívásokra pedig a jegybankoknak is meg kell találniuk a megfelelő válaszokat – Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Magyarország és a Koreai Köztársaság diplomáciai kapcsolatainak 30 évvel ezelőtti létesítése alkalmából rendezett…

Nagyvállalati partnerekkel erősítve indul az első hazai agrárinkubátor program

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal által életre hívott NAK TechLab inkubációs program célja, hogy a leginnovatívabb megoldások megtalálják helyüket a hazai agrárszektorban és élelmiszeriparban, ezáltal versenyképesebbé, fenntarthatóbbá és környezettudatosabbá téve az ágazatot.