Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 101 hír

Freund Tamást választották meg a Magyar Tudományos Akadémia új elnökének

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 193., tisztújító közgyűlése hétfő este megkezdődött és kedden este lezárult 24 órás szavazásán Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé - közölte az Akadémia kedden az MTI-vel.

A kisüzemi sörfőzdék piaci részesedése 5-6 százalékra nőhet az új törvény hatására

Növekedés
-
  Tegnap 16:54 GazdaságÁfa

Fejlődés előtt áll a kisüzemi sörfőzési szektor a parlament által múlt pénteken elfogadott kereskedelmi törvény következtében, eszerint ugyanis megszűnik a vendéglátóhelyeken a termékkizárólagosságot biztosító szerződések rendszere - mondta Gyenge Zsolt, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének (KSE) elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A modern távol-keleti vállalatvezetés művészete - Könyvajánló

Növekedés
-
  Tegnap 16:36 Gazdaság

A kötet szerzője, Yu Sing Ong – aki karrierjét New Yorkban, a Wall Streeten kezdte – azt vallja, szükség van arra, hogy nyugati menedzserek is alkalmazzák az ázsiai vállalatvezetés egyes elemeit, és hasonlóképp, az ázsiai vállalatoknak is meg kell érteniük a nyugati üzleti gyakorlatot. Ezáltal áthidalhatják a kultúrák közötti szakadékot és a…

Felgyorsulhat a mezőgazdaság modernizációja

A járvány miatti bizonytalanságok, valamint a tavaszi aszály és a fagykárok után nehéz éve lehet az agráriumnak, a kialakult fejlesztési kényszer azonban felgyorsíthatja a mezőgazdaság modernizációját – hangzott el az OTP Agrár sajtóreggelijén. A beruházásokhoz szükséges forrást a különböző támogatott konstrukciók révén most igen…

25 milliárdos válságkezelő támogatási programot indít az agrártárca

A mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplőinek 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási programot készített elő az agrártárca - jelentette be Nagy István agrárminiszter kedden Újhartyánban egy baromfitelep átadása alkalmából tartott ünnepségen.

A CIB közel 10, míg a Raiffeisen 20 milliós bírságot kapott az MNB-től

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen több mint 29 millió forint bírságot szabott ki a CIB és a Raiffeisen Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságok miatt.

Egymillió forint támogatást is kaphatnak a vidéki idegenvezetők

Egymillió forint támogatást is kaphatnak a vidéken élő idegenvezetők a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. kedden megjelent pályázatának köszönhetően.

Házi gyógymód a koronavírus ellen? - Kevesen hisznek ebben

Növekedett a tudományos és innovatív megoldások elismertsége a koronavírus-járvány hatására: a magyarok többsége fontosabbnak gondolja a védőoltásokat és az új fejlesztésű gyógyszereket, valamint a gyógyszeripari innovációt – derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) megbízásából végzett országos reprezentatív…

Szlávik: még nálunk sem ért véget az első hullám

Még Magyarországon sem ért véget a koronavírus-járvány első hulláma, hiszen mindennap érkeznek hírek újabb megbetegedésekről - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa kedden az M1 aktuális csatornán.

Májusban szinte nem is volt vendég a szálláshelyeken

Növekedés
-
  Tegnap 09:37 GazdaságKSH

Májusban a koronavírus-járvány hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 98,4 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltötteké 85,9 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A szálláshelyek forgalma 92,7 százalékkal csökkent - jelentette kedden a Központi Statisztikai…

Közel harmadával esett vissza az ipari termelés májusban

Májusban jelentős volt a koronavírus-járvány miatt megváltozott gazdasági folyamatok hatása, így az ipari termelés 30,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi magas bázistól. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 27,6 százalékkal csökkent - közölte kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Nagyon megugrott a nyaralók iránti kereslet - Ide menekülnének a járvány második hulláma elől a vásárlók

Kilőtt a balatoni, Velencei-tónál és a Tisza-tónál található nyaralók iránti kereslet az elmúlt hetekben - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékének nyaralópiacát vizsgálta több mint 36 ezer ingatlanhirdetés és 8,6 millió érdeklődés alapján.

Nagyon megérezte a Facebook a reklámbojkottot

Növekedés
-
  Tegnap 06:08 Gazdaság

A Facebook Inc. értéke 56 milliárd dollárral esett vissza, mivel egyre több cég csatlakozik a Facebook elleni bojkotthoz. A népszerű közösségi médiás felület alapítójának ennek következményeként átmenetileg csökkent a vagyona, de mindezek ellenére éves szinten így is emelkedést tudott elérni.

Befellegzett az Airbnb-nek? - Egyre több ország szigorítana

A magyar kormányzat is szigorítaná a rövid távú lakáskiadás feltételeit. Egyre több országban ugyanezt teszik. A csehek is vizsgálják, miként tudnák szabályozni az airbnb-zést.

Kezd talpra állni a magyar kiskereskedelem

Növekedés
-
  Tegnap 04:40 Gazdaság

Uniós összehasonlításban meglehetősen ellenálló a magyar kiskereskedelem, ahol már elkezdődött a „V” alakú kilábalási folyamat. A hiteltörlesztési moratóriumnak köszönhetően mintegy 600 milliárd forint maradhat a családoknál, mely az éves nettó keresettömeg közel 4,5 százaléka. Ennek az összegnek az MNB becslései szerint…