Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 21 hír

Hogyan legyünk sikeres a 20-as, 30-as 40-es éveinkben – az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai

Növekedés
-
  18.02.20 23:21 Cégvilág 

„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma az idei World Economic Forumon fiatal vezetőknek Svájcban. És még rengeteg megfontolandó tanács következett. Íme!

Kézzel állít ki számlát? Akkor figyeljen erre a fontos júliusi határidőre!

Növekedés
-
  18.02.20 23:10 Gazdaság 

Súlyos anyagi következményekkel számolhat az, aki nem tartja be az új előírásokat és nem időben szolgáltat adatokat a NAV-nak, vagy olyan programmal kiállított számlát bocsát ki, amelyet nem regisztrált. Cikkünkben most minden fontos részlet.

VEGYÜNK-E MAGYAR ÁLLAMPAPÍRT?

Növekedés
-
  18.02.20 22:42 Gazdaság 

A kamatok immár évek óta igen alacsonyak, úgy a világ nagy részén, mint itthon, így érdemes átnézni, milyen hozamot érhetünk el kockázatmentes befektetésekkel. Legkézenfekvőbb a hazai állampapírok áttekintése, melyek között vannak szinte teljesen hozammentese és viszonylag jó kamatozásúak is.

Reménybeli nagy dobásra vár a Csepel Holding – addig is megötszöröződött a kis hazai cég árfolyama

Növekedés
-
  18.02.20 00:30 Gazdaság 

Mindössze két év alatt, pedig a társaság finoman szólva sem szállít jó híreket mostanában. Viszont van egy nagy ígérete, és ez napjainkban nagyon felértékelődött a mohó és éhes magyar spekulánsok körében.

Az Amazon lenyomta a globális inflációt

Növekedés
-
  18.02.19 23:53 Gazdaság 

Vannak olyan hatalmas vállalatok, amelyek egymaguk képesek befolyásolni a világ legfontosabb makrogazdasági folyamatait. Az infláció globális eltűnését például „amazonizáció” névre keresztelte el az angolszász tőkepiac.

Magyar gazdaságpolitika és az új közgazdasági gondolkodás: egy termékeny kapcsolat kezdete

Növekedés
-
  18.02.19 07:30 Gazdaság 

Mi történne, ha a sokszor a közgazdaságtan alapítójának tartott Adam Smith feltámadna és beiratkozna egy mai közgazdaságtan alapképzésre? Bár feltevésünk elsőre furcsának tűnhet, korántsem valószerűtlenebb, mint a neoklasszikus közgazdaságtan egyes makroökonómiai modelljeinek feltevései. Smith életét

Folytatódik a nagy közgazdász-vita a “reformációról”

Növekedés
-
  18.02.19 02:52 Gazdaság 

Ötszáz évvel azután, hogy Luther Márton kiszegezte nevezetes 95 pontját a wittenbergi vártemplom kapujára a London School of Economics ajtajára egy 33 pontból álló listát szögezték ki a közgazdaságtan reformációját követelők. A magyar közgazdászoknak is van véleménye a kérdésről.

Globex, Baumag, Quaestor, ICO: Piramisjátékok régen és ma

Növekedés
-
  18.02.19 01:23 Gazdaság 

Idődről időre megjelennek nagy hozamot ígérő befektetési ajánlatok többé-kevésbé ismeretlen cégeknél, esetleg ismerősök ajánlásával, és előfordul, hogy a piramisjáték valamely formájáról van szó, ahol a később belépők mindig veszítenek.

Időutazás – a lehetséges lehetetlen

Növekedés
-
  18.02.19 00:38 Gazdaság 

Ki ne gondolt volna rá, milyen lenne egy kicsit belekóstolni az ókori Róma életébe, vagy megnézni a jövőt mondjuk kétszáz év múlva! A jövőutazás az emberiség egyik nagy vágya, a művészetnek pedig kiemelkedő toposza. De mit szól mindehhez a tudomány?

Többet lehet alkudni a lakások árából mint gondolná – mutatjuk, hol van a legtöbb esélye

Növekedés
-
  18.02.19 00:01 Gazdaság 

Továbbra is nagy kereslet a lakásokra, ezért óriási árengedményekre szinte sehol nem számíthat. Ugyanakkor a családi kasszának néhány százalék is sokat jelenthet. Segítünk ezt kiharcolni: nézze meg melyik vidéki nagyvárosban, budapesti kerületben a legjobbak az esélyei.

5 dolog, ami miatt még mindig híján van a pénznek

Növekedés
-
  18.02.18 23:43 Gazdaság 

Legalábbis Grant Cardone, saját jogán lett milliomos szerint. „Félreértés ne essék én nem hibáztatok senki, amiatt, hogy szegény. De azokat az embereket ki nem állhatom, akik lusták, és úgy gondolják, hogy a szegénység egy állandó állapot és nem lehet belőle kilépni.”

A 21. század legnagyobb vállalkozója, aki évtizedek után újjáéleszti az űrhajózást

Növekedés
-
  18.02.18 22:36 Cégvilág 

Eddig is nagy érdeklődéssel figyelte a világ, hogyan valósítja meg az elektromos autózás 100 éve dédelgetett álmát a Teslával Elon Musk, de most olyat alkotott, amire az űrhajózást megvalósító két nagyhatalom sem volt képes.

Ezeket érdemes tudni, ha kínai üzletemberekkel tárgyalunk

Növekedés
-
  18.02.17 01:54 Gazdaság 

Mi áll viselkedésük hátterében, hogyan érthetjük meg őket eredményesen – ezekre a kérdésekre is választ kapunk, ha elolvassuk a világ számos országában már sikert aratott kötetet. És még ötven fontos kínai szó és kifejezés magyarázatát is tartalmazza.

Mennyit kereshet egy olimpiai éremmel Liu Shaolin Sándor?

Talán nem árulunk el nagy titkot: a hazai versenyzők díjazása kiemelkedő nemzetközi összehasoníltásban. Sőt, az érmesek 35. életévüket betöltve életjáradékra is jogosultak. Viszont az mindenképp meglepő, hogy egy kis ország ennek a nyolcszorosát fizeti ki győzteseinek.

Reklámok, amik visszafelé sültek el

Növekedés
-
  18.02.16 02:58 Gazdaság 

Egy nagyvállalatnál a marketing kampányokra általában vagy egy tucat vezető bólint rá, mielőtt megkapják a zöld utat. De önmagában ez se biztosíték. Még így is van, hogy a milliókba kerülő hirdetés ahelyett, hogy új vevőket