Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 40 hír

Minden korábbinál nagyobb kártérítést kapnak a lengyel farmerek

Növekedés
-
  Ma 03:24 Gazdaság

Jan Krzysztof Ardanowski lengyel mezőgazdasági miniszter a közelmúltban bejelentette: Brüsszelhez fordult az aszály elleni védekezés nagyobb mértékű támogatása érdekében. A támogatási összegből víztárolókat építenének és az öntözést ösztönző érdekeltségi rendszert alakítanának ki.

Így érdemes személyi kölcsönt felvenni – 5 leggyakoribb buktató

A személyi kölcsönök iránti kiemelkedő a kereslet, az új folyósítások összege 50 százalékkal nőtt az idén, ez a lakáshitelek több mint 30 százalékos növekedését is meghaladja. Érdemes azonban több dologra is odafigyelni az igényléskor, különben a kölcsönfelvétel bosszúságot okozhat a későbbiekben.

Ezek lehetnek a 2018-as év irodái

Idén több mint 160 nevezés érkezett Az Év Irodája Versenyre, ezekből kerülnek ki 2018 díjnyertes irodakialakításai, fejlesztései is. A legtetszetősebb irodák, közösségi terek és ingatlanfejlesztések kiválasztására közönségszavazás indult, ami január közepéig tart.

Még nem tudni, túléli-e a bitcoin a csapásokat

Növekedés
-
  Ma 02:36 Gazdaság

Sokan azzal riogatnak, hogy az idei óriási eséssel vége, semmi értelme a kriptovalutákkal foglalkozni, még kevesebb értelme van kriptovalutába fektetni. A Harvard Egyetem professzora szerint azonban nem ennyire egyértelmű a képlet.

Nehéz megfelelni a követelménynek, de ezen a játszmán múlik India jövője

Növekedés
-
  Tegnap 06:45 Gazdaság

India a világ második leggyorsabban fejlődő állama. Nem egyszerű azonban a kontinensnyi ország helyzete, hiszen ugyanabban a régióban található legnagyobb versenytársa, Kína.

Miért nem helyettesíthetik a jó ösztönzők a jó állampolgárokat?

Növekedés
-
  Tegnap 06:27 Gazdaság

A jó kormányzáshoz meg kell érteni, hogy az emberek hogyan reagálnak a törvényekre, a gazdasági ösztönzőkre, az információkra vagy a morális dilemmákra. Samuel Bowles alaptézise az a kutatási tapasztalat, hogy az emberek nem csupán önérdekeiket követik,nem olyan előrelátók, számítók és következetesek, mint ahogyan számos közgazdász…

Hidrogén-forradalom kezdődik Lengyelországban?

Növekedés
-
  Tegnap 04:57 Gazdaság

Krzysztof Sitarski, lengyel parlamenti képviselő kijelentette, hogy új korszak kezdődik Lengyelországban: a hidrogén forradalma. Hozzátette: megfelelő jogi környezetet dolgoznak ki a hidrogénen alapuló infrastruktúra bővítéséhez.

Benéztünk a kütyürajongók budapesti Mekkájába – Karácsony előtt Ön is megteheti

Növekedés
-
  Tegnap 04:18 Mobiltech

Magyarország első hivatalos Xiaomi mintaboltjában, a Mi Store-ban jártunk. Hosszú, kígyózó sorban, kempingszékeken táborozva várták nyár végén a Xiaomi márka hazai rajongói Budapesten a Mi Store márkabolt megnyitását a Lurdy-házban. Az érdeklődés annak is szólt,

Ön KATA-s vállalkozó? – Ezt kell tudnia a 12 milliós áfamentes számlázásról

Növekedés
-
  Tegnap 03:27 Gazdaság

Amennyiben a KATA-s vállalkozó idei bevétele nem haladja meg a 12 millió forintot, de a 8 milliót igen, s ezáltal elveszítette az alanyi adómentességi lehetőségét, úgy lehetősége van 2019-re választania az alanyi adómentességet. Az áfás körből tehát vissza lehet lépni az áfamentes körbe.

Még gyorsabban viszik a panellakásokat

Növekedés
-
  18.12.13 06:57 Gazdaság

Már évek óta látható, hogy a panelek sokkal gyorsabban találnak maguknak vevőt, de az elmúlt egy évben Budapest mellett több nagyvárosban még jobban felpörgött a piac.

Programozó maraton a lengyel fővárosban

Növekedés
-
  18.12.13 06:48 Gazdaság

Varsó Nemzeti Stadionjában százhúsz fiatal, villámkezű számítástechnikai szakember egy programozó maratonon vett részt.  A 22 csapatba osztott résztvevők 24 órát kaptak arra, hogy applikációkat vagy honlapokat készítsenek fogyatékos, illetve idős emberek részére.

Miért nincs még több magyar élelmiszer a boltokban?

Növekedés
-
  18.12.13 06:36 Gazdaság

Továbbra sem jut be az élelmiszerláncokba sok magyar gazdálkodó terméke, mert nagy részük képtelen előállítani komolyabb mennyiségben jó minőségű árukat. A megoldás a kisebb termelőket összefogó integráció erősítése lenne, de a szabályozási kérdésekről nincs konszenzus.

Ismeri Watsont, a legokosabb mesterséges intelligenciát?

Növekedés
-
  18.12.13 06:24 Infotech

Bár az IBM gondolkodó gépe már segített a veteránoknak, az orvosoknak és a NASA-nak is, a rendszeren még van mit csiszolni. A rákkutatásba beletört a bicskája.

Megint nagyon jól megy a bankoknak: 689 milliárdos a nyereség

Növekedés
-
  18.12.13 06:12 Gazdaság

A magyarországi bankrendszer kimagaslóan eredményes volt az elmúlt évben: 689 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el.

Rohamtempóban adósodik el a lakosság, de a vállalatok óvatosak

Növekedés
-
  18.12.13 05:03 Gazdaság

Bár az államok eladósodottsága a 2. világháború utáni szintet közelíti, a lakossági és vállalati hitelezés szintje olyan alacsony Magyarországon (uniós és visegrádi összehasonlításban), hogy jelentős emelkedésre lehet számítani a következő években. 2030-ra akár meg is