Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 95 hír

Koronavírus: Már Franciaországból is jelentettek megbetegedést

Franciaországban is megjelent a tüdőgyulladást okozó új koronavírus, ez az első megerősített eset Európában - jelentette be Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter péntek esti sajtótájékoztatóján. Magyarországon nincs koronavírusos megbetegedés.

Megjelent a legélhetőbb országok listája

Növekedés
-
  Ma 05:47 Utazás

Immár ötödik éve készítik el a University of Pennsylvania bevonásával a legjobb országokról szóló jelentést, amely alapján Svájc lett az első, Kanada a második, a harmadik helyet pedig Japán szerezte meg.

Egyre több a női űrhajós a NASA-nál

Növekedés
-
  Ma 04:45 Gazdaság

2013-ban már fele-fele arányban diplomázott nő és férfi űrhajós a képzésen, a NASA első embere szerint pedig hamarosan meglehet az első női asztronauta, aki a Holdra lép.

Ismerje meg a palack italt, amit boldog tulajdonosa 1,1 milliárd forintért vehet meg

Növekedés
-
  Ma 04:07 Gazdaság

Kevesen engedhetik meg maguknak, és ők sem az esti tévézéshez pukkantanak fel egy-egy palackkal. A százezer dollár feletti italok mégis nagy keresletnek örvendenek, az ár felső határa pedig a csillagos ég.

Jövő héten 2020 első kamatdöntése lesz

Növekedés
-
  Ma 03:53 Gazdaság

Az üzleti várakozások csökkennek, de a fogyasztói bizalom tovább nőhetett - mindez kiderül a jövő héten. Mint ahogy az is, hogy az év első Monetáris Tanács ülésén mit döntenek a kamatokról.

Egy csodálatos színészpár - Bach Kata és Wunderlich József

Növekedés
-
  Ma 03:08 Gazdaság

Fiatalok, szépek, tehetségesek. Néhány év alatt a budapesti színházszerető közönség körében tekintélyes rajongótáboruk alakult. S amikor megfogták egymás kezét és a kisbaba meg a kutya is megjelent az életükben, a rajongók végképp elaléltak. A Bach Kata - Wunderlich József házaspár azok közé a fiatal színészek közé tartozik, akiket…

Légszennyező anyagokat elnyelő buszokat vezet be Nagy-Britannia

Nyártól több brit nagyvárosban is közlekednek majd a Go-Ahead közlekedési társaság buszai, melyek tetejére légszűrő berendezéseket szereltek fel, hogy elnyeljék a káros anyagokat.

Jön az új 100 forintos érme

Növekedés
-
  Tegnap 19:36 GazdaságMNBÉrme

A második negyedévben kerülnek forgalomba az új alapanyagú 100 forintos érmék, mellettük a jelenleg használt 100 forintosokkal is lehet majd fizetni - tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a honlapján.

Pogátsa Zoltán: Nem baj a gyengébb forintárfolyam

Növekedés
-
  Tegnap 13:44 Gazdaság

Az, hogy gyengébb a forint árfolyama, még nem jelenti feltétlenül, hogy rossz az árfolyam. A multiacionális nagyvállalatoknál lezajlott béremelést is segítette a gyengébb forintárfolyam, amely a magyar exportnak egyértelműen kedvez - mondta Pogátsa Zoltán. A közgazdász szerint sokan úgy gondolják, hogy a gyengébb forint tudatos…

Már kilencezer milliárd forint állampapír van a lakosságnál

2019-ben is fókuszban voltak a lakossági állampapírok a megtakarítási piacon. Egy év alatt 1558 milliárd forinttal emelkedett az állományuk, mely év végén meghaladta a 9074 milliárd forintot. A negyedik negyedéves növekedés 281,5 milliárd forintot tett ki.

Itt a lakáspiaci fordulat újabb felvonása - csökkenés, drágulás, kínálati boom

Növekedés
-
  Tegnap 10:57 GazdaságIngatlan

Jelentős visszaesést produkált a lakáspiac a múlt év harmadik negyedévben a hivatalos adatok szerint. A használt lakások az adásvételek száma Budapesten több mint 80 százalékkal csökkent, a megyeszékhelyeken és nagyobb vidéki városokban 52, illetve 50 százalékos csökkenés ment végbe.

A hétvégén 4 milliard forint a tét

29 hete nem született telitalálat az Ötöslottón, így a hétvégén immár 4 milliárd forintos jackpotért, a játék történetének negyedik legnagyobb főnyereményéért szállhatunk versenybe.

Terjed a koronavírus - Már nyolc országból jelentettek megbetegedést

Növekedés
-
  Tegnap 07:47 Külföld

Eddig az alábbi országokban észleltek megbetegedést: Egyesült Királyság (Skócia), Szingapúr, Egyesült Államok, Szaúd-Arábia, Thaiföld, Dél-Korea, Tajvan, Japán. Kínában már 40 millió ember közlekedését korlázották 13 városban. Magyarországon nincs koronavírusos beteg.

A csehek is adót vetnek ki az internetes óriásokra, már meg is kapták az amerikai választ

A cseh pénzügyminiszter, Aleny Schillerová kijelentette: nem tart attól, hogy az Egyesült Államok megtorló intézkedéseket tesz a prágai kormány által bevezetni tervezett digitális adó miatt. A radio.cz hírportálon olvasható cikk szerint a cseh adó célja, hogy állami bevételekre tegyenek szerint az olyan internetes óriások reklámbevételeinek adóztat

Alapjaiban formálják át a befektetési trendet a feltörekvő országok

Növekedés
-
  Tegnap 04:46 Gazdaság

A globalizáció növekvő dagálya minden hajót felemel. Az egyre szorosabban összefonódó világunkban az országok soha nem látott mértékben kötődnek a globális piacokhoz. Ez a megatrend – egy hosszan tartó hatásokkal járó globális trend – alapvetően befolyásolja a mindennapi életet, a társadalmakat és az üzleti világot.