Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 37 hír

Az új EU-tagok közül Szlovákia bocsátott ki először 50 éves kötvényt  

Növekedés
-
  Tegnap 22:08 Gazdaság 

Az 500 millió euró értékű, évi 2,25 százalékos kamatot fizető kibocsátást a TASR hírügynökség jelentése szerint komoly befektetői érdeklődés kísérte: a kereslet háromszorosan haladta meg a felkínált összeget.

Mennyi pénzt keresnek a klubok a foci vb-n?

Növekedés
-
  Tegnap 22:03 Gazdaság 

Nem meglepő, hogy a foci vb a FIFA legnagyobb bevételi forrása, de a nagy klubok sem járnak rosszul. Mutatjuk, hogy kik kaszálnak a legtöbbet és mi alapján.

Miközben a vámháborúra figyelünk, Kína behálózza Latin-Amerikát is

Növekedés
-
  Tegnap 22:02 Gazdaság 

Naponta mélyül a kereskedelmi háború az Egyesült Államok és Kína között, eközben Peking ügyes geopolitikai stratégiával és erőteljes kapitalista terjeszkedési politikával hálózza be Dél-Amerikát. A helyzetet Nagy Sándor Gyula és Eszterhai Viktor vezető kutatók értékelték.

Így nézik a foci vb-t a világban

Növekedés
-
  18.06.21 23:26 Gazdaság 

A felmérések szerint az emberek több mint a fele még mindig a tévén nézi a meccseket, a számtalan online közvetítés és a további elektronikus lehetőségek dacára.

Macron francia elnök megrótt egy tizenéves srácot,  aki „Manu”-nak szólította

Növekedés
-
  18.06.21 23:18 Gazdaság 

Az eset Párizstól északra egy megemlékezésen történt. Miközben Macron kezet rázott a jelenlévőkkel, egy fiú a szocialista himnusz néhány sorát énekelte, majd megkérdezte az elnököt: „Hogy mennek a dolgok, Manu?”

Mennyit visz el a lakáshitel a fizetésből?

Növekedés
-
  18.06.21 22:22 Gazdaság 

Egy tízmillió forintos 20 éves futamidejű lakáshitel havi törlesztése négy évvel ezelőtt több mint 80 ezer forintba került, most pedig alig több mint 60 ezer forint. A nettó fizetésnek ez a lakáshitel most a 28 százalékát vinné el, ellentétben a 2014-es helyzettel, amikor több mint az 50 százalékát.

Barcza György: Kamatemelkedésre kell számítani, az euróövezet történetének legnehezebb időszaka következhet

A nemzetközi pénzügyi változások, elsősorban a Fed kamatemelése, az Európai Központi Bank kötvényvásárlási programjának befejezése, az argentin és török válság, illetve az olasz események már itthon is éreztetik hatásukat – nyilatkozta a Növekedésnek.hu-nak Barcza György.

3 street food vacsora üzletembereknek

Növekedés
-
  18.06.21 17:32 Gazdaság 

Nincs mit tagadni, egyre több férfi szeret a konyhában ténykedni: összedobni valamit friss alapanyagokból, és mindezt nem több, mint fél órában. Három húsimádó street food recepttel szeretnénk hozzájárulni értékes idejük megóvásához.

Vállalati IT-re kicsiknek is jár támogatás és hitel az MFB-nél!

Növekedés
-
  18.06.21 10:57 Gazdaság 

Vállalati informatikai és kommunikációs rendszerek fejlesztését támogatja IT-s cégek számára egy újszerű, uniós támogatással kombinált mikrohitel, ami 2,5 és 68 millió forint közti projektekre ideális.

Horvátország: Merre tovább?

Növekedés
-
  18.06.21 04:00 Gazdaság 

„Horvátország: Merre tovább?” – ezzel a címmel szervez előadást a Magyar Közgazdasági Társaság Nemzetközi Gazdaság Szakosztálya 2018. június 28-án, csütörtökön 18.00 órától a Károli Gáspár Református Egyetem Rektori Hivatalának (1091 Budapest, Kálvin tér 9.) első

VÉGET ÉR A PÉNZNYOMTATÁS – HOGYAN HAT EZ RÁNK?

Növekedés
-
  18.06.20 22:43 Gazdaság  MNB Ingatlan

Az Európai Központi Bank bejelentette, hogy év végéig befejezi az úgynevezett kötvényvásárlási programot, melynek lényege, hogy fedezetlen pénzt engedtek a piacra. A hatások máris érezhetők, mi várható a világban és nálunk?

Hajmeresztő bérkülönbségek: több mint 3000-szeresét keresi a McDonald’s vezére a „mekis” átlagdolgozónak

Növekedés
-
  18.06.20 22:36 Gazdaság 

Ez megdöbbentően sok, és azt bizonyítja – amit az amerikai szakszervezeti szövetség már régóta állít –, hogy a vezérigazgatók mohósága rendkívüli mértékben súlyosbítja a jövedelmek közötti egyenlőtlenségeket.

A foci vb kapcsán ismét terítékre került az ukrán-orosz háború

Növekedés
-
  18.06.20 22:24 Gazdaság 

Az évek óta húzódó orosz-ukrán konfliktusról Bendarzsevszkij Anton, a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány igazgatója és Illyas György, a Külügyi és Külgazdasági Intézet külső munkatársa fejtette ki véleményét.

Komoly büdzsé érkezhet a vállalatoknak innovációra az EU-tól

Növekedés
-
  18.06.19 23:58 Gazdaság  Berlin Válság

Angela Merkel német kancellár megküldte régóta várt válaszát Emmanuel Macron francia elnök nagy ívű európai uniós reformtervezetére. Egyetért a beruházásokra irányuló kezdeményezésekkel és segítséget ígér az adóssággal küszködő eurozóna-tagállamoknak. 

Felgyorsíthatja-e az erős béremelkedés az inflációt?

A KSH adatai szerint májusban az infláció megközelítette a 3 százalékos jegybanki célt, jóllehet ennek egy részét rendkívüli tételek adták. A trend emelkedő, és vajon mi történik, ha az erősen negatív reálkamatok mellett begyorsul az áremelkedés, ahogy ez délkeleti szomszédunknál történt?