Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 120 hír

Dr. Mandeep Rai: a magyarok rajta hagyták nyomukat a tudományokon, technológián és az orvostudományon is

Növekedés
-
  Ma 12:48 Gazdaság

Hogyan látnak minket, magyarokat a külföldiek? Többek között ez is kiderül a nemrég magyarul is megjelent Az értékiránytű című kötetből, amely a BBC és a Reuters korábbi tudósítójának 150 országról alkotott világképét tárja elénk.

Csökkent az 5, a 10 és a 20 éves államkötvények aukciós átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél 18,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 93,5 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 20 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Októberi stagnálás a gazdaságban az euróövezetben és az EU-ban

A május óta tartó folyamatos javulás után októberben stagnált a gazdasági hangulat az euróövezetben és az Európai Unióban egyaránt.

Kampányidőszakban minden tizedik gépjármű-tulajdonos váltanak biztosítót

A mabisz.hu oldalán napokon belül frissülő Díjnavigátoronminden érdekelt összehasonlíthatja valamennyi piaci szereplő aktuális kötelezőgépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) ajánlatát. A novemberi kampányidőszakban mégmindig több mint 1,1 millió gépjármű üzembentartó érintett, derül ki a MagyarBiztosítók Szövetsége (MABISZ) közleményéből.

Mától már online is köthető Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) egy összehasonlító portálon

A mai napon a Netrisk.hu – elsőként az online összehasonlító portálok közül – felvette kínálatába a hazai piacon elérhető első, az UNION Biztosító által kidolgozott minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítást (MFO). A tavalyi év végén bevezetett MFO minősítéstől a Magyar Nemzeti Bank (MNB) többek között a piaci verseny további erősödését várja a…

56 beteg hunyt el, 2194 újabb fertőzöttet regisztráltak

2194 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 68 127 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 56 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1634 főre emelkedett, 17 469-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 49 024 fő. Az aktív fertőzöttek…

Csaknem ötszáz hamis raklapokat foglalt le a NAV

Növekedés
-
  Ma 09:27 Gazdaság

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy Pest megyei telephely ellenőrzésekor nagy mennyiségű hamis raklapot, valamint az előállításukhoz szükséges szerszámokat és besütővasakat foglaltak le.

A tavalyi évhez képest 35 ezer fővel dolgoznak kevesebben a harmadik negyedévben

A július-szeptemberi háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 486 ezer, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,2 százalékos volt - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A foglalkoztatottak száma 35,5 ezerrel - 0,8 százalékkal -, a ráta 0,1 százalékponttal volt alacsonyabb, mint egy évvel ezelőt

A magyarok kétharmada takarékos, mutatta ki a CIB Bank felmérése

Minden harmadik ember (31 százalék) kifejezetten a járványhelyzet miatt kezdett takarékoskodni, miközben 44 százalék már korábban is spórolt, és ezt a szokását továbbra is fenntartja, a takarékoskodók így a magyar népesség háromnegyedét teszik ki - közölte az MTI-vel a takarékossági világnap alkalmából közzétett kutatásának eredményét a CIB…

A szénerőművek még jó darabig velünk maradnak

Növekedés
-
  Ma 05:36 Gazdaság

Ha egy fejlett ország energiastratégiáját nézzük, akkor a 10-20 évvel későbbi energiamixben már nem is látunk szenet. Ám a zöld gondolat hívei ma még nem lehetnek optimisták. Sok, kifejezetten gazdag országban is még mindig nyílnak szénerőművek, sőt, a koronavírus idején a zöld változásokat olykor háttérbe is szorítja a…

Szűk vagy bőséges hét év elé nézünk? - Becsey Zsolt írása

Növekedés
-
  Ma 04:42 Vélemény

Most, hogy a tárgyalás megindult és remélhetőleg hamarosan sikeresen lezárul az Európai Unió hétéves költségvetéséről és a kiegészítő élénkítési csomagról, érdemes végig gondolni a vírusválság tükrében azt, hogy milyen irányba haladhat hazánk gazdaságpolitikája, különösen külgazdasági vonalvezetése.

A Wall Street nem bánná, ha Trump nyerné az elnökválasztást

A demokrata Joe Biden növelné a vállalatok adóját, amelynek a befektetők nem igazán örülnek.

Akár év közben is felülvizsgálhatják jövőre a minimálbért

Növekedés
-
  Ma 03:18 Gazdaság

A szakszervezetek és munkaadók is aktívabb szerepvállalalásra kérik a kormányt minimálbér ügyben. Eddig az volt az általános kormányzati álláspont, hogy hagyja a feleket megállapodni a kérdésben. A jelenlegi helyzet miatt most mindkét oldal láthatóan központi beavatkozást akar.