Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 96 hír

Fiatal közgazdászok az európai gazdaság fejlődéséről

Növekedés
-
  Ma 10:07 Gazdaság

Kerekasztal-beszélgetést szervez a Magyar Közgazdasági Társaság Fejlődésgazdaságtani Szakosztálya és a Budapesti Corvinus Egyetem Iparpolitikai Kutatóközpontja.

Az üzletbe nem lehet belevinni a politikát – állítja a német kamara elnöke

Növekedés
-
  Ma 05:54 Gazdaság

A németországi székhelyű vállalatok több mint 2600 vállalatban mintegy kétszázezer embernek adnak munkát Magyarországon és csak az elmúlt öt évben több, mint 4 milliárd eurót forgattak vissza magyarországi leányvállalataikba. A digitalizációval kapcsolatos változásokra való reagálás az egyik legfontosabb feladat, ez nemcsak új termékeket és…

Az egy főre jutó cseh GDP már magasabb, mint a spanyol

Növekedés
-
  Ma 04:57 Gazdaság

A Cseh Köztársaság jelenleg az OECD legutóbbi adatai szerint a vásárlóerő paritáson számított bruttó nemzeti össztermék (GDP) tekintetében megelőzi Spanyolországot és a Szervezet 36 tagállama közül a 27. helyen áll, olvasható a radio.cz hírportálon.

Két évvel a botrányok után Weinstein visszatér a filmiparba

Növekedés
-
  Ma 04:27 Gazdaság

A tervek szerint Bob Weinstein cége családi filmeket, vígjátékokat és thrillereket fog készíteni.

Recesszió jöhet? 5 jel, ami óvatosságra int

A 2008-as válság óta nem volt ilyen alacsony a világgazdaság növekedése – figyelmeztet az IMF és a Moody's. Utóbbi szerint a recesszió esélye magas, és csak a Brexit megegyezéssel és a kereskedelmi háború lezárásával kerülhető el.

Soha nem volt ennyi készpénze a magyaroknak

Növekedés
-
  Ma 03:27 Gazdaság

Az MNB jelentése alapján szeptemberben közel 6,4 milliárd forintra emelkedett a készpénzállomány a gazdaságban. A készpénztartás költségei azonban a MÁP Plusz megjelenésével egyre nagyobbak. 5 év alatt 270 ezer forintot veszít egymillió forintonként az a személy, aki a szuperkötvény helyett készpénzt tart. Összegezzük, hogy milyen…

NAV: ilyen üzemanyagárak számolhatóak el

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban novemberben alkalmazható üzemanyagárakat.

Mégis összehozzák a Brexit alkut az utolsó percben?

A brit kormány kezdeményezi, hogy a londoni alsóház szombaton, a Brexit szempontjából kritikus csütörtök-pénteki EU-csúcsértekezlet után azonnal rendkívüli ülést tartson. Szombati ülésre 37 éve nem volt példa.

Magyar fejlesztésű fitneszgépet visz világpiacra a Tungsram

Növekedés
-
  Tegnap 21:27 GazdaságStartup

A Tungsram megkezdte egy magyar startup cég fitneszgépének gyártását és piacra vitelét - jelentette be a vállalatcsoport. Az Infratrainer fitneszgép innovációja abban áll, hogy a gép segítségével az edzés során az infravörös sugárzás behatol a bőrbe, felmelegíti, és segít felszabadítani a méreganyagokat, egyidejűleg javul a kollagénképződés is.

Nemzetközi pénzügyi szakmai konferenciát rendez a BGE

Növekedés
-
  Tegnap 17:49 Gazdaság

A konferencia célja, hogy bemutassa, a legújabb tudományos eredmények milyen új szakmai megoldások létrejöttét segíthetik, az esemény továbbá hozzájárul a pénzügyi és számviteli területek szakmai megújulásához, azáltal, hogy a szakmai gyakorlat már alkalmazásban kipróbált modelljeit és megoldásait összeköti a tudományos…

Új népszerű amerikai márkák jöhetnek Budapestre

Papa John’s, Snap Fitness, School of Rock – csak néhány népszerű amerikai franchise márka azok közül, amelyek talán hamarosan Magyarországon is elérhetőek lesznek. 2019. november 18-án és 19-én amerikai franchise üzletemberek delegációja termékeket, szolgáltatásokat, munkahelyteremtési valamint tulajdonszerzési lehetőségeket…

Felelőtlen drónozók veszélyeztették a légiforgalmat

Teljes repülőtérzárat kellett elrendelni hétfőn és kedden az esti órákban, miután távolról irányított repülő eszközök, ismertebb nevén drónok repültek be a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területére. Összesen 21 járatot érintettek az incidensek.

Kovács Árpád: Az első hetven év - Könyvajánló

Növekedés
-
  Tegnap 17:01 Gazdaság

Az első hetven év címmel jelenik meg a Magyar Közgazdasági Társaság örökös tiszteletbeli elnökének, a Költségvetési Tanács elnökének, Kovács Árpádnak az életrajzi kötete az Éghajlat Kiadó gondozásában.

Az év természetfotósa díj: válogatás a győztes képekből

A zsákmányejtés drámai pillanatát ábrázoló fotóval nyerte el Az év természetfotósa díjat kedden egy kínai versenyző, aki egy mormotára támadó rókát kapott le gépével a Tibeti-fennsíkon - adta hírül a BBC News.

Új munkahelyek jönnek létre Visontán és Bükkábrányban

Az anyavállalat vagyoni hozzájárulásával modernizálja gépparkját a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján az erőmű közvetett tulajdonosaként az Opus Global Nyrt. A tárgyi eszközök beszerzéséhez a Mátrai Erőmű Zrt. 250 millió forinttal megemeli a kizárólagos tulajdonába tartozó Mátrai Erőmű…