Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 74 hír

A példaértékű vezetővé válás öt szabálya - Könyvajánló

Növekedés
-
  Ma 06:46 Cégvilág

Mindenkiből válhat rátermett vezető, az ehhez szükséges képességek és tudás megtanulható, nem velünk született - olvasható a Vezetői készségek elsajátítása című könyvben.

Hogyan újult meg a közgazdaságtan a válság után?

Növekedés
-
  Ma 05:52 Gazdaság

A közgazdaságtan megújulása a válság után, avagy a gazdaságtörténet tapasztalatai a gazdaságpolitikai döntésekben – ebben a témában szervez konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság és a Budapesti Corvinus Egyetem MNB-tanszéke.

Az Amazon Kína helyett Indiára fordítja figyelmét

Növekedés
-
  Ma 05:42 Gazdaság

Az amazon kínai online áruházát bezárják.

Már olvad az optimizmus Amerikában is

Növekedés
-
  Ma 04:32 Gazdaság

A kereskedelmi háború rányomja a bélyegét az amerikai gazdaságra, amely mérsékelt ütemben bővült az elmúlt másfél hónapban. Jó hír azonban, hogy az infláció mérsékelt maradt, ami bővíti a Fed mozgásterét.

Ezek a döntések tették Steve Jobs-t a világ egyik legsikeresebb üzletemberévé

Növekedés
-
  Ma 03:30 Cégvilág

Steve Jobs rengeteg manipulatív taktikát alkalmazott a világ legerősebb vállalatvezetőivel szemben. Sokan ezért zseninek tartják, mások azonban nem értenek egyet az összes módszerével, ám van néhány, amelyet érdemes megfontolni.

Megindult az államok közötti verseny a Holdért

Növekedés
-
  Ma 03:23 Gazdaság

Ahogy egyre többet tudunk meg az Univerzumról, úgy válik egyre bonyolultabbá az élet létrejöttének kérdésköre - hangsúlyozta Ferencz Orsolya, az űrkutatásért felelős miniszteri biztos a növekedés.hu-nak.

Még egy hétig lehet jelentkezni a WRO™ Legorobot verseny selejtezőire

Növekedés
-
  Tegnap 14:49 GazdaságOktatás

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával idén Magyarország rendezi a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi legorobot építő verseny döntőjét 2019. november 8-10. között, Győrben. Az esemény célja a robotika népszerűsítése, a természettudományos kompetenciák és a szakmai képzés erősítése. A verseny hazai…

A szabályozás szabhat gátat a digitalizációs technológiák még szélesebb körű elterjedésének

Növekedés
-
  Tegnap 14:39 GazdaságKSH

Dinamikusan fejlődik a digitális gazdaság alapját jelentő hazai IKT (információs és kommunikációs technológiák) szektor – derül ki a KSH frissen közzétett felméréséből. A vállalatok növekedését elsősorban az uniós források és a kedvező adózási feltételek segítik. A további bővüléshez azonban a cégeknek meg kell felelniük a folyamatosan…

Elektromos buszok áraszthatják el városainkat

Növekedés
-
  Tegnap 14:08 Gazdaság

Kormányinfo: Állami buszstratégia indul, nem változik a lakásáfa, rövidesen meglesznek a Corvinus Egyetemet működtető kuratórium tagjai.

Az Európai Parlament betiltotta a „kettős minőségű” termékek értékesítését

Növekedés
-
  Tegnap 14:07 Gazdaság

Az új szabályozás válasz azokra a panaszokra, amelyek Közép- és Kelet-Európában fogalmazódtak meg.

Lengyelország az EU Szilícium-völgyévé vált

Növekedés
-
  Tegnap 12:41 Gazdaság

Legalábbis erről nyilatkozott a lengyel miniszterelnök az amerikai Fox hírcsatornának.

Mérnökhallgatók kutatásait támogatja az útdíjfizetési szolgáltató

Növekedés
-
  Tegnap 10:45 Gazdaság

Három, egyenként közel egymillió forintos ösztöndíjat osztanak ki műegyetemi hallgatóknak és konzulenseiknek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. és A Magyar Közlekedési Mérnökképzésért Alapítvány programjában. A pályázat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán tanuló…

Hasznos tanácsok az szja-bevallási tervezethez

Az szja-bevallási tervezet már csaknem egy hónapja elérhető a webes felületen. A tervezetet érdemes átnézni, és szükség esetén módosítani, majd beküldeni. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezettek kivételével – május 20-a után automatikusan bevallássá válik.

Pécsi Pénzügyi Napok – tizenharmadszor

Növekedés
-
  Tegnap 05:54 Gazdaság

Immár 13. alkalommal rendezik meg a baranyai megyeszékhelyen a Pécsi Pénzügyi Napokat.

A cseh háztartások közel harmadának nőtt a vagyona

Növekedés
-
  Tegnap 04:30 Gazdaság

Az országos átlagfizetés 2014 óta folyamatosan emelkedett a Cseh Köztársaságban. Az elmúlt évi növekedés a Cseh Statisztikai Hivatal szerint 8,1 százalékos volt, havonta 31,885 korona (valamivel kevesebb, mint 400 ezer forint) olvasható a radio.cz hírportálon.