Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 153 hír

Védekezési csomag - további intézkedések

Gulyás Gergely a forint gyengüléséről: erős spekulációs támadás indult a magyar fizetőeszköz ellen, amit a jegybank kiválóan kezelt. A magyar gazdaság jelenlegi állapota nem ad okot arra, hogy a forint-euró árfolyam 360-370 forint körül legyen, szerinte ez vissza is fog állni.

A GDP ötödét is elérhetik az összehangolt hazai válságkezelő intézkedések

Növekedés
-
  Ma 13:39 Gazdaság

A kormány a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak tompítása érdekében kétféle alapot állít fel. Létrejön egy 663 milliárd forintos alap, mely a járvány elleni védekezést szolgálja, illetve egy 1345 milliárd forintos gazdaság újraindítási alap. A napokban kikristályosodó válságkezelő intézkedések nagysága a jegybanki lépésekkel…

4 millió maszk és több mint 400 ezer védőruházat érkezett Kínából

A Kína-Magyarország légihíd szombati mérlege: mintegy 4 millió maszk, több mint 400 ezer védőruházat, 100 ezer védőszemüveg, 30 ezer pár kesztyű és több mint 6 ezer arcvédő plexi - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a hivatalos Facebook-oldalán

Minden Forma-1-es csapat gyárában egészségügyi felszerelések készülnek

Minden Forma-1-es istálló gyárában egészségügyi felszerelések készülnek, mondta Jánvári Zsolt, a Williams versenycsapatának magyar tagja.

Emmi: új finanszírozási szabályok az egészségügyi dolgozók bérezésének biztosítása érdekében

Új finanszírozási szabályok lépnek életbe az egészségügyi dolgozók bérezésének biztosítása érdekében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

Gazdaságmentő intézkedések és egészségügyi segítség a Nyugat-Balkánon

Az új típusú koronavírus-járvány legyőzése mellett már gazdaságmentő intézkedéseken gondolkodnak a nyugat-balkáni országok vezetői.

Izer Norbert: Magyarország megkapta a vám- és áfamentességet a szájmaszkok és egyéb védőfelszerelések behozatalár…

A pénzügyőrök péntek délig 7,5 millió sebészi maszkot, 193 600 arcvédő pajzsot és 28 600 védőruhát vámkezeltek vám- és általánosforgalmiadó-mentesen. Az Európai Bizottság tegnap megjelent határozata szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre tekintettel az ingyenesen szétosztott, külföldről behozott egészségügyi…

AM: hétfőn nyílik az egységes kérelem beadófelülete

A gazdálkodók hétfőtől igényelhetnek támogatást az egységes kérelem (EK) beadó felületen - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel

Meghalt hat beteg, 678-ra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt hat krónikus beteg a koronavírus-járványban, közülük öten 77 év felettiek voltak, a fertőzöttek száma 678-ra nőtt - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra szombaton feltett közleményben.

Amerikában, Franciaországban és Németországban is recesszió várható

Megerősítette az amerikai, a francia és a német államadós-besorolásokat a Standard & Poor's. A nemzetközi hitelminősítő közölte, hogy az idén mindhárom gazdaságban recessziót vár az új koronavírus okozta járvány átszűrődő hatásai miatt, jövőre ugyanakkor fellendülésre számít.

A gazdagok luxusjachtokra menekülnek a vírus elől

Növekedés
-
  Ma 06:59 Utazás

A vagyonosabb réteg úgy próbálja elkerülni a megfertőződést, hogy luxusjachtot bérel, és ott vonul karanténba. Sokak szerint a jachtok sokkal higiénikusabbak az óceánjáró hajóknál, amelyek esetében többször is előfordult, hogy kitört a fedélzeten a koronavírus-járvány.

Az ügyvédek szerint a karantén miatt rengeteg lesz a válás

Brit ügyvédek az önkéntes karanténok után a válások megugrására számítanak. Eközben Kínában a kérelmek száma már meg is nőtt: van, ahol szűk egy hónap alatt már 300 pár adta be a válókeresetet, de van olyan város is, ahol korlátozták, mennyit lehet maximum beadni.

Kilencedjére kapta meg az USA-vízumot a koronakarantén nagy nyertese, a Zoom alapítója

Növekedés
-
  Ma 04:29 Gazdaság

A kornavírus-járvány egyik nagy nyertese a Zoom Technologies, miután a cég felhő alapú videókonferenciás alkalmazása világszerte hirtelen igen népszerű lett a home office-ban dolgozók körében. A Szilícium-völgyi startupot a kínai Eric Yuan alapította, aki Bill Gates egyik előadása által inspirálva költözött Amerikába szerencsét próbálni.

Az olajszektor az elmúlt 100 év legnagyobb válságával néz szembe

Növekedés
-
  Ma 03:25 Gazdaság

A járvány okozta keresletkiesés és a szaúdi-orosz árháború egyszámjegyű szintre is letolhatja az olajárat.