Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 132 hír

Két évtized után került új elnök a Karancsalját segítő alapítvány élére

Nool
-
 Ma 20:00Belföld

Huszonegy évvel ezelőtt alakult meg a Karancsaljáért Alapítvány. Tavaly augusztusban Pál Dóra személyében új vezetője lett a szervezetnek. Idén februárban született meg az a bírósági bejegyzés, amelynek értelmében hivatalossá vált az elnök-, illetve a kuratóriumváltás az egyesület életében.

Több mint négyszáz nógrádi riasztás érkezett a szabadtéri tüzek miatt

A Nógrád Megyei Tűzmegelőzési Bizottság kiadta beszámolóját a 2020-ban folytatott tevékenységéről. Eszerint szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt 26, kéménytűz végett 64 alkalommal vonultak megyénk tűzoltói, míg a szabadtéri tűzjelzések száma 401 volt.

Egyre népszerűbbek a rovarokból készült ételek, így oldódhat meg a fehérjehiány

Nool
-
 Ma 19:50Belföld

Az utóbbi években jelentősen nőtt a rovarokból készült élelmiszerekkel kapcsolatos érdeklődés Európában. Többségünk egyelőre csak mint az élővilág érdekes szereplőiként, rosszabb esetben kártevőként tekint a rovarokra, de hamarosan az öreg kontinensen is egyre inkább tányérra kerülhetnek fehérjeforrásként.

Kigyulladt a nádas Vizsláson

A salgótarjáni tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Szörnyű állapotban van, de megújulhat Salgótarján főútja

Nool
-
 Ma 14:50Belföld

Több olvasónk is arról panaszkodott a közelmúltban, hogy Salgótarján legforgalmasabb főútja, a Rákóczi út állapota folyamatosan romlik.

Minden szabadidejét a karancslapujtői nemesi családok sorsának kutatásával tölti

Nool
-
 Ma 11:35Belföld

Lőrincz Gézáné Lantos Márta már gimnazistaként, egyetemi hallgatóként és pedagógusmunkája közepette is érdeklődött szülőfaluja – a ma Karancslapujtőnek nevezett egykori Bocsárlapujtő – múltja, kiemelkedő személyiségei iránt.

Adománygyűjtést és árverést is szerveztek már a balassagyarmati Facebook-csoport ötletgazdái

Nool
-
 Ma 11:20Belföld

A Fókuszban a Térség Face­book-csoport a múlt évben számos jótékony kezdeményezéssel támogatta az embereket. A nem mindennapi segítségnyújtásért nemrégiben Balassagyarmat Közösségéért díjat kaptak.

A gyermekek adnak értelmet a vanyarci házaspár életének

Nool
-
 Ma 11:19Belföld

– Az anyaság a legszebb hivatás. Nincs az a közösség, ami annyi szeretetet, örömet, boldogságot adna, mint a család – vélekedik a Vanyarcon élő Végh Enikő.

Kvíz: te még most is átmennél az érettségin?

Nool
-
 Ma 11:05Belföld

Az Oktatási Hivatal honlapján közzétett fő érettségi tantárgyak: a matematika, a történelem és magyar nyelv és irodalom feladatsorokból válogattunk 3-3 kérdést középszinten. Kvízkérdéseinknek köszönhetően most olvasóink is feleleveníthetik tudásukat. Neked mennyi sikerül?

Templomos lovagrend támogatta a szurdokpüspöki rászorulókat

Nool
-
 Ma 10:46Belföld

Tartós élelmiszereket adományozott a közelmúltban a nemzetközi templomos lovagrend a nehéz sorsúaknak Szurdokpüspökiben.

Virtuális kiállítás nyílt a vonal mátraaljai művésze emlékére

Nool
-
 Ma 10:17Kultúra

Nem kétséges: Csohány Kálmán egyike Pásztó legkiemelkedőbb jeles személyiségeinek. Ebből következik, hogy szellemi örökségét, emlékét méltón őrzik, népszerűsítik a mátra-aljai városban. Ezekben a napokban – tekintettel 1980. április 2-ára, 55 éves korában bekövetkezett halála napjára – Csohány Kálmán neve előtérbe kerül, annál is…

Játékos feladatokat oldhattak meg a diákok

Nool
-
 Ma 10:10Belföld

Megtartották a napokban a Digitális Témahét nevű programot, amihez a Balassagyarmati Tankerületi Központ hét iskolája csatlakozott.

Járókelők találták meg a kazári autóból ellopott tárcát

Egy nyitva hagyott járműből vitte el a sértett pénztárcáját a férfi, akit a salgótarjáni rendőrök beazonosítottak és elfogtak.

Fontos mérkőzéseket vívnak a hétvégén a nógrádi csapatok

Nool
-
 Ma 09:49Sport

Összegyűjtöttük a hétvégi sportműsort.

Második napja csökken az új Nógrád megyei fertőzöttek száma

Nool
-
 Ma 09:21Belföld

Kevesebb, mint kétszáz új fertőzöttet regisztráltak szűkebb hazánkban.