Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 8 hír

Több millió felhasználói adat szivárgott ki egy társkereső oldalról

NKI
-
 Ma 09:07Infotech

Elsőként a ZDNet számolt be az esetről, miszerint a "ShinyHunters" álnevű rosszindulatú szereplő a MeetMindful társkereső oldal több, mint 2,28 millió felhasználójáról tett közzé ingyenesen szenzitív adatokat egy hacker fórumon.

Káros kód került a rászorulóknak kiosztott laptopokra

NKI
-
 Ma 08:16Mobiltech

Az Egyesült Királyság Oktatási Minisztériuma (Department for Education - DfE) több, mint 800 000 laptopot és tabletet osztott szét 2021 januárjáig az Egyesült Királyságban működő iskolák, akadémiák és helyi önkormányzatok között, így támogatva a hátrányos helyzetű diákokat a távoktatásban.

Biztos a szolgáltatóm keres telefonon?

NKI
-
 21.01.21 11:08Infotech

  A social engineering, azaz a pszichológiai manipulációra épülő támadások célja, hogy az áldozattól érzékeny adatokat csaljanak ki. Ennek egyik eszköze, hogy a támadók telefonhíváson keresztül érik el az áldozatot. Ennek a támadási módszernek a lényege, hogy a hívott fél a gyors kommunikáció során, hirtelen döntésektől vezérelve nagyobb…

Vállalati dolgozókat célzó csaló hívásokra figyelmeztet az FBI

NKI
-
 21.01.20 09:45Infotech

Egy éven belül második alkalommal ad ki figyelmeztetést az FBI ún. vishing támadásokról.

Kémkedésre módot adó hibákat fedeztek fel videóchat appokban, a Signal is érintett

NKI
-
 21.01.20 08:54Mobiltech

Aggasztó biztonsági hibákat fedeztek fel több népszerű video chat alkalmazásban ─ úgy mint a Signal, a Facebook Messenger, Google Duo, JioChat és a Mocha ─ amelyek lehetővé tették, hogy harmadik fél lehallgassa a hívott fél környezetét.

ENISA útmutató: felhőszolgáltatások biztosítása egészségügy számára

NKI
-
 21.01.20 07:08Infotech

Az európai uniós kiberügynökség (ENISA) "Cloud Security for Healthcare Services" című jelentésében bemutatja a felhőszolgáltatásokat érintő főbb kiberfenyegetéseket, és javaslatokat fogalmaz meg a felhőtechnológiák biztonságos integrálásához az egészségügyi szektor számára. 

DNS over HTTPS ajánlás az NSA-től

NKI
-
 21.01.18 15:17Infotech

Az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) útmutatást tett közzé szervezetek számára a titkosított tartománynévrendszer (DNS over HTTPS - DoH) vállalati környezetbe történő bevezetésével kapcsolatban.

Olyan sokan váltottak hirtelen Signalra, hogy túlterhelődött a szolgáltatás

NKI
-
 21.01.18 08:13Mobiltech

Felhasználók milliói regisztráltak a Signal üzenetküldő alkalmazásra, miután a WhatsApp nemrég módosítást eszközölt a szolgáltatás igénybevételének feltételein. Sokak számára azonban nem volt felhőtlen az első találkozás, a Signal kiszolgálói ugyanis nem voltak felkészülve a felhasználói bázis ilyen mértékű, hirtelen növekedésére, ezért…