Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

Videójátékok karantén idején – mire figyeljünk

NKI
-
  20.04.03 07:31 Infotech

A kijárási korlátozás idején komoly problémát okozhat a gyermekek számára a napi rutin felborulása, a bezártság és a mozgáshiány. Jelen helyzetben még a WHO is elismeri a videójátékok hatékony szerepét (lásd: #PlayApartTogether kezdeményezés), azonban fontos, hogy szülőként szánjunk egy kis időt arra, hogy eldöntsük, mivel játszhat a…

Tájékoztatás un. „Wangiri” telefonhívások kapcsán

Tisztelt Ügyfelünk! A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) tájékoztatót ad ki az ún. „Wangiri” telefonhívások kapcsán. A Wangiri egy Japánból eredő, telefonos csalási módszer. A csalást nagy mennyiségű telefonszámon végrehajtott számítógépes tárcsázással végzik. A csalás során kezdeményezett…

MS SQL szerverek veszélyben

NKI
-
  20.04.01 16:45 Infotech

Egy 2018 májusa óta tartó káros kód kampányra (Vollgar) hívják fel a figyelmet kiberbiztonsági kutatók, amelynek során a támadók káros kódokat telepítenek MS SQL szerverekre.

Szlovákia: a parlament jóváhagyta az állami hozzáférést a mobiltelefon-adatokhoz

NKI
-
  20.04.01 14:20 Mobiltech

Szlovákia állami egészségügyi hatósága a jövőben hozzáférhet az állampolgárok mobiltelefon-adataihoz.

Adatvédelmi aggályokat vet fel a Kínában bevezetett egészségügyi alkalmazás

NKI
-
  20.04.01 13:48 Infotech

Kínában több - főleg a COVID-19 járvány miatt lezárt tartományban - bevezetésre került egy egészségkód nevű rendszer, amely nagymértékben befolyásolja az állampolgárok szabad mozgását.

Komoly fenyegetésként értékeli a NATO a Kína által javasolt új internet architektúrát

NKI
-
  20.04.01 12:27 Infotech

  A kínai kormányzat a jelenlegi TCP/IP protokollra épülő internetes architektúra megreformálásár tett javaslatát először tavaly szeptemberben nyújtotta be a Nemzetközi Távközlési Egyesületnek (ITU). A “New IP” névre keresztelt elképzelés arra hivatkozik, hogy a TCP/IP mára elavultá vált, számos sérülékenységtől szenved, és nem képes…

Windows login adatokat szivárogtat a Zoom kliens

A windowsos Zoom kliens chat felülete UNC path injection támadások kivitelezésére ad lehetőséget.

Minden grúz szavazó adata kiszivárgott a netre

NKI
-
  20.03.31 10:31 Mobiltech

Georgai választópolgárok személyes adatai (teljes név, otthoni cím, születési dátum, személyazonosító szám és mobiltelefonszám) váltak nyilvánossá egy hacker fórumon múlt hétvégén.

Nem szűnik a COVID-19 fertőzéstől való félelmet kihasználó csaló üzenetek sora

NKI
-
  20.03.31 08:16 Infotech

Ezúttal arra kérik a felhasználót, hogy a mellékelt űrlap kitöltése és nyomtatása után fáradjon be a legközelebbi kórházba a tesztek elvégzéséhez.

Tájékoztatás az Országos Rendőr-főkapitányság nevével visszaélő, káros csatolmányt tartalmazó levéllel kapcsolatban

NKI
-
  20.03.30 16:33 Infotech

Tisztelt Ügyfelünk! A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) tájékoztatót ad ki az Országos Rendőr-főkapitányság nevével visszaélő, káros csatolmányt tartalmazó levéllel kapcsolatban. Intézetünk számos bejelentést kapott az Országos Rendőr-főkapitányság nevében kiküldött, káros csatolmányt tartalmazó…

Zoom felhasználók veszélyben: egyre több a csaló oldal

NKI
-
  20.03.30 15:29 Infotech

A Check Point jelentése szerint a járvány kirobbanása óta több, mint 1 700 olyan megtévesztő domaint regisztráltak, amleyek a Zoomra hasonlítanak.