Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 436 hír

Megvan, ki nyer a sertéspestissel

Rekordszintre emelkedett az Egyesült Államok sertéshúskivitele a múlt héten, mégpedig annak hatására, hogy a vásárlók növelik tartalékaikat az Ázsia több országában pusztító sertésvész miatt - írta az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

Kedden új császárt koronáznak Japánban

Napi
-
  Ma 16:17 Külföld

Október 22-en tartják az új japán császár, Naruhito koronázási ceremóniáját, aki az 1989 és 2019 között uralkodó Akihito császár legidősebb fia - mondta Bartók András, az NKE Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomáciai tanszék tanársegédje az M1-en.

Még mondja valaki, hogy a nyugdíjasok nem kőkemények!

Bernie Sanders az amerikai Demokrata Párt 78 éves elnökjelölt-aspiránsa, aki néhány napja szívinfarktust kapott, lejátszotta a pályáról az elnökségért indulók nyilvános vitáján versenytársait. Borítékolható, hogy nem ő lesz a párt elnökjelöltje, de nagyon megkeserítheti a befutó életét.

Véleménycikkel jelentkezett Trócsányi László

Brüsszel jegeli a balkáni bővítést és amennyiben késleltetik az integrációt, más hatalmi centrumok szereznek befolyást a térségben - írta Trócsányi László európai parlamenti képviselő vasárnap a magyarnemzet.hu oldalon, annak kapcsán, hogy az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós…

Nagy meglepetés éri hamarosan a romániai vendéglőkben

Napi
-
  Ma 14:50 Külföld

Megkezdődött a román parlamentben a borravaló megadóztatásáról szóló törvény előkészítése, a vendéglőkben hamarosan a számlán külön jelölheti a vendég, hogy mekkora borravalót akar fizetni.

Nagy sikerről számolt be a Miniszterelnöki Kabinetiroda

Minden előzetes várakozást felülmúlt a Magyarország 365 fotópályázat sikere: 4700 fotós közel 17 ezer pályaművet nyújtottak be - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Közeleg a határidő - több ezer banki ügyfél érintett

Napi
-
  Ma 13:50 Cégvilág

Október 31-ig kell elvégezni a kötelező banki adategyeztetést - hívta fel a figyelmet Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1-en.

Újra ítéletet mondanak Magyarországról

Napi
-
  Ma 13:30 Belföld

A jövő pénteken, október 25-én vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service. Ezzel befejeződik Magyarország idei hitelminősítői felülvizsgálati sorozata.

Nehézfémekkel szennyezet bébiételeket találtak az USA-ban

Napi
-
  Ma 13:10 Külföld

Az Egyesült Államokban megvizsgált bébiételek döntő része ólmot és más nehézfémeket tartalmazott.

Egyre nagyobb baj miatt aggódik Varga Mihály

A jelek szerint az elmúlt másfél évben elindult világgazdasági lassulás egyre inkább eléri a Kelet-Közép-Európát is, ezért érdemes minden országnak mind a monetáris, mind a fiskális politikában válaszlépéseket előkészítenie mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és Világbank washingtoni közgyűlésén.

Leszerelési hullám a rendőröknél - óriási a túlóra

Rengetegen szerelnek le mostanában, olyanok is, akik régóta a rendőrségen dolgoznak, és olyanok is, akik csak nemrégen léptek be, jelentős a munkaerőhiány, sok a túlóra - hallottuk számolt be a 24.hu. Az ORFK sem tagadta, hogy vannak gondok, és ezt jelzik a statisztikák is.

Fontos fejlesztés a MÁV-nál

A MÁV-Start utasai a bérletüket mostantól az új típusú személyazonosító igazolványukon elektronikus adatként tárolhatják. Az eSzemélyihez hozzárendelt bérlet óriási előnye, hogy az utasnak nem kell papíralapú bérletet őriznie és magával vinnie - adta hírül a vasút.

Beindult a választási osztogatás a szomszédban

Napi
-
  Ma 12:10 Külföld

Szlovákiában az idei és a jövői költségvetés is hiánnyal zár, annak ellenére, hogy nullszaldós büdzsét ígértek. Jövőre választások lesznek, így a kormány nem fogja vissza az osztogató kezeket.

Nagyon udvarolnak a Volkswagennek

Miután a Volkswagen-csoport (VW) kedden elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára építéséről, egy korábbi pályázó, Bulgária bejelentette, hogy a tervezettnél csaknem kétszer nagyobb állami támogatást nyújtana a német cégnek, ha mégis nála építené meg a gyárát.

Az oroszok már az ukrán spájzban vannak

Napi
-
  Ma 11:20 Külföld

Ukrajna felújította oroszországi áramimportját, amelyet négy évvel ezelőtt állított le az ukrán-orosz viszony elmérgesedése miatt. Egyelőre nem sok elektromos energia érkezett az orosz forrásból.