Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 432 hír

Eldőlt a szlovén elnökválasztás

Napi
-
  Tegnap 20:04 Gazdaság  Szlovénia

A hivatalban lévő államfő nagy valószínűséggel már az első fordulóban megnyerte a vasárnap rendezett elnökválasztást Szlovéniában, Borut Pahor a szavazatok több mint 56 százalékát kapta a szlovén közszolgálati televízió (RTV) megrendelésére készült felmérés szerint.

Bombariadó egy nagy moszkvai plázában

Napi
-
  Tegnap 19:55 Gazdaság  Ukrajna Kijev

Bombariadó miatt több mint háromezer embert evakuáltak vasárnap Moszkva egyik legnagyobb bevásárlóközpontjából, a Kijevi pályaudvar melletti Jevropejszkijből - írja az MTI.

Véget ért a választás Koszovóban - mi jön most?

Napi
-
  Tegnap 19:21 Gazdaság  2 hír a témában

Bezártak a szavazóhelyiségek Koszovóban, ahol a közölt információk szerint alacsony volt a részvétel a helyhatósági választásokon, mindazonáltal a kormánypártok és az ellenzéki politikusok is jó eredményben bíznak, és győzelemre számítanak - írja az MTI.

A magyar példa követésétől tartanak Ausztriában

Napi
-
  Tegnap 18:57 Külföld 

Már-már segélykiáltással fordul az osztrák választások győzteséhez a Deutsche Welle publicistája, aki attól tart, hogy ha mérsékelt-radikális jobboldali koalíció alakul Ausztriában, az a lengyel kormánypárt példáját követve "orbanizálja" az országot.

Ilyen lesz az időjárás a jövő héten - friss előrejelzés

Napi
-
  Tegnap 18:43 Időjárás  23 hír a témában

A hétfői ünnepnapon országszerte kiadós esőzésre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Több megyére másodfokú, két megyére és a fővárosra a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adták ki a sok eső miatt. Jövő hét keddtől viszont elvonulhat a csapadékzóna.

Bekeményítenek az éhségsztrájkoló orvosok

Napi
-
  Tegnap 18:28 Gazdaság 

Az egész országra kiterjeszthetik éhségsztrájkjukat a lengyel orvosrezidensek, ha a kormány nem ül le velük érdemben tárgyalni - a tiltakozás már spontán terjed. Jelentkezőben nincs hiány, a résztvevők felváltva folytatják a tiltakozást.

"Átverés" lehet a külföldi munka - közösen lépnek a régiós szakszervezetek

Napi
-
  Tegnap 18:11 Gazdaság 

Az ugyanazon helyen azonos munkakörben foglalkoztatottakat egyenlő bér illesse meg – ez a munkavállalók kiküldéséről szóló EU-irányelv felülvizsgálatának célja. Az Európai Bizottság e törekvését a visegrádi országokban működő szakszervezeti szövetségek közös állásfoglalásban támogatásukról biztosították, mert a munkavállalók…

Jó hír a fizikai munkásoknak - év végén megint történhet valami

Napi
-
  Tegnap 17:49 Gazdaság  15 hír a témában

A harmadik negyedévben 859 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére közel 7 ezer dolgozó béradatainak elemzése alapján, ez 17 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakában elért 734 forinthoz képest - közölte a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. az MTI-vel.

Nagy a baj az egyik magyar óvodában - pumpolják a szülőket

Napi
-
  Tegnap 17:25 Gazdaság  Miskolc

Az egyik miskolci óvoda balesetveszélyesnek minősítette a gyerekek székeit, ezért a szülőknek írtak levelet, hogy újat kellene venniük - adta hírül a 444.hu.

Ekkor kérhet kivételes nyugdíjemelést! - Mutatjuk a tudnivalókat

Napi
-
  Tegnap 16:46 Gazdaság 

Év végéhez közeledve a kormány sorozatban jelenti be a nyugdíjasok többségének alanyi jogon járó kedvezményeket. Ugyanakkor nem mindenki tud róla, hogy egyes nyugellátások esetén méltányossági alapon is kérvényezhető az emelés. Ehhez egy dokumentumot kell benyújtani az ONYF útmutatásai alapján. Ám mivel a nyugdíjfolyósító…

Babis megkapta az államfői jóváhagyást

Napi
-
  Tegnap 15:56 Gazdaság  Csehország

Milos Zeman cseh államfő vasárnap közölte, hogy az új kormány megalakításával Andrej Babist, a választásokon győztes ANO mozgalom elnökét fogja megbízni - írja az MTI.

Sokkoló számok Magyarországról - a többség a túlélésért is harcot vív

Napi
-
  Tegnap 15:46 Gazdaság 

A magyar lakosság 63 százaléka annyi tartalékot sem tud összeszedni, hogy egy hónapig fenn tudja tartani mostani életszínvonalát, ha megszűnnek a rendszeres bevételei – idézi a Népszava a héten nyilvánosságra hozott Jó Állam Jelentés mellékleteként elkészített közvélemény-kutatás családok pénzügyi helyzetét felrajzoló fejezetét.

Autósok, figyelem! Büntetés jöhet, ha rosszkor használja a lámpát!

Napi
-
  Tegnap 15:19 Gazdaság  Közlekedés

Az ősz előrehaladtával és a tél közeledésével egyre többször köd telepszik a tájra. Ilyenkor jelentősen romlanak a látási viszonyok, amin az első, illetve hátsó ködlámpa bekapcsolásával javíthatunk. A hvg.hu arra figyelmeztet, hogy a szabályok szerint nem mindig használhatjuk a ködfényszórót. Erről a rendőrség is egy közleményt adott ki.

Kiszámolták, hol a legjobb nyugdíjba vonulni

Napi
-
  Tegnap 14:51 Gazdaság  UBS

Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik városban vonulunk nyugdíjba: az UBS a Föld 12 nagyvárosát vette górcső alá az általuk létrehozott International Pension Gap Indexe alapján, amely segítségével azt próbálták kideríteni, hogy az emberek hol élvezhetik ki a legjobban a nyugdíjas éveiket - idézi a Portfolio.hu, a CNBC cikkét.

Meghökkentő dolog derült ki a mindent látó kamerákról

Napi
-
  Tegnap 14:11 Gazdaság 

Az egyszeri autós azt gondolná, hogy ha valaki nekiütközik az Erzsébet híd pesti oldalánál, majd megállás nélkül továbbhajt, akkor a rendőrség könnyűszerrel elkapja az illetőt, hiszen Budapest egyik legforgalmasabb útszakaszát egészen biztos kamerák tucatjai pásztázzák. Nos, az egyszeri autós ebben az esetben nagyot téved.