Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 426 hír

Döntött a kormány: nem lesz ajánlott a home office

Napi.hu
-
 Tegnap 22:57Belföld

Miután május 10-től a köznevelési és szakképzési intézmények rendes munkarendben működnek, a kormány már nem szorgalmazza az otthoni munkavégzést. Az óvodások emellett visszatérhetnek a sportlétesítményekbe, a 18 év alattiak pedig karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza külföldről - derül ki a csütörtök esti Magyar Közlönyből.

Németország döntött: az oltottak visszakapják az életüket

Németországban két vakcina után mindenki visszakapja az életét, a Bundestag úgy döntött, a teljesen beoltottak és a gyógyultak a hétvégétől számos könnyítést élvezhetnek, megszűnik a kijárási tilalmuk és a kapcsolattartási korlát - írja az Euronews.

Nagyon optimista saját jövőjét illetően a 4iG

Idén is jelentős, 20 százalék feletti bevételnövekedésre készül a 4iG Nyrt., míg hosszabb távon 10 százalék körüli bővülést valószínűsítenek. Az informatikai társaság magas bázis mellett vár jelentős emelkedést, hiszen a tavalyi 57,3 milliárd forintos árbevétel 39 százalékos, az 5 milliárd forintos EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás

Orbán Viktor a szlovén miniszterelnökkel tárgyalt

Magyarország és Szlovénia járványügyi védekezéséről, az oltás nélkülözhetetlen szerepéről cserélt eszmét Orbán Viktor magyar és Janez Jansa szlovén miniszterelnök csütörtök este a portugáliai Portóban, ahol másnap mindketten részt vesznek az EU szociális csúcstalálkozóján - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Budapest nulla forint kompenzációt kap

Közzétette a kormány, melyik város mennyi pénzt kap, hogy az iparűzési adó megfelezését kompenzálják. Debrecen a legnagyobb győztes, Budapest a nagy vesztes - írja a hvg.hu.

Újabb trükköt vet be a kormány

Igennel válaszolt Palkovics László az atv.hu-nak, kezdeményezi-e, hogy a Fudan kiemelt beruházás legyen. Baranyi Krisztina a portálnak azt nyilatkozta: ez nem befolyásolja a népszavazást, helyi és fővárosi referendumot is lehet tartani a Fudanról.

Ellentmondásos hírek érkeztek a Dunaferről

A Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága csütörtökre hívta össze az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlését, amelyen a többségi tulajdonos, a Steelhold Limited képviselői is részt vettek, azonban a cég menedzsmentje szerint nem volt határozatképes a közgyűlés, mert ők a cégbíróság végzését megfellebbezték. A Dunaújvárosi Hírlap a ciprusi Steelhold…

Hamarosan nyílik az újabb elektromosautó-pályázat

Hamarosan újabb pályázatot hirdetnek az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására a magánszemélyek és a cégek számára is - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

A Mathias Corvinus Collegium megvette a Hotel Aranybikát

Napi.hu
-
 Tegnap 19:16Otthon

A jelentős állami pénzekkel megtámogatott Mathias Corvinus Collegium (MCC) bejelentette, hogy megvásárolták a debreceni Hotel Aranybikát Boros József milliárdostól - írja a Debrecenier.

Nagy bejelentést tett a Szputnyik gyártója

Az orosz egészségügyi hatóságok csütörtökön jóváhagyták a Szputnyik V Covid-19 vakcina egyadagos, Szputnyik Light nevű változatát - jelentették be csütörtökön az oltás fejlesztői. Az új készítmény gyorsabbá és egyszerűbbé teheti az oltás terjesztését a jelenleg alkalmazott kétadagos vakcinákhoz képest.

Ijesztő jóslat érkezett

A globális felmelegedés 1,5 Celsius-fokban való maximálásával csupán feleannyit emelkedne a század végére a globális tengervízszint a jégtakarók olvadása miatt, mint azt a jelenlegi előrejelzések mutatják - derült ki egy nagyszabású tanulmányból. A kutatók azt vizsgálták, hogy miként fognak reagálni a bolygó fagyott régiói az egyre erősödő…

Politikai földrengést okozhat a koronavírus miatti frusztráltság

Marine Le Pen, a franciaországi radikális jobboldal vezére érezhetően népszerűbb ma a fiatal választók körében, mint az előző, 2017-es elnökválasztás idején, miközben pártját, a Nemzeti Gyűlést idősebb támogatói sem hagyták el.

Koronavírus: fontos bejelentést tett az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság stratégiát terjesztett elő a koronavírus okozta megbetegedés terápiás kezelésével kapcsolatban, ennek célja, hogy támogassa a gyógyszerészeti készítmények fejlesztését, illetve az azokhoz való hozzáférhetőséget. A stratégia többek között három új, a Covid-19 kezelésére szolgáló terápiás készítmény engedélyezését…

Nagy dobásra készül Románia

Napi.hu
-
 Tegnap 17:44Külföld

"Óriási előrelépést" tett a kolozsvári önkormányzat a tervezett városi metró megépítése felé. Elnevezték a 20 kilométeres vonal 19 állomását. A metró jelképesen Mócföldtől az Egyesült Európáig fog közlekedni.

Macron szerint gond van az oltóanyaghoz való hozzáféréssel

Emmanuel Macron francia államfő is támogatja a koronavírus-elleni oltóanyagok szabadalmának feloldását. Rövid távon ugyanakkor a meglévő adagok adományozása, és a legszegényebb országokkal partneri viszonyban történő oltóanyaggyártás élvez elsőbbséget véleménye szerint - írja az MTI.