Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 5 hír

MTA Cloud és MI: tanfolyam kutatóknak

MTA
-
  19.10.16 13:33 Tudomány

A SZTAKI (MTA Kiváló Kutatóhely) Párhuzamos és Elosztott Rendszerek Kutatólaboratórium kutatói rendszeresen tanfolyamokat szerveznek az MTA volt kutatóintézeteiben dolgozóknak arról, hogyan tudják használni az MTA Cloudot, és hogyan tudnak a kutatásaikban a kutatói felhő segítségével mesterséges intelligenciát alkalmazni.

Összeurópai identitás a második világháború után – Sándor Judit kutatócsoportja is az ERC szinergiapályázatának ny…

MTA
-
  19.10.15 09:17 Tudomány

A CEU professzora, Sándor Judit részvételével alakult kutatócsoport is nyertese az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) nagy presztízsű szinergia pályázatának, melynek segítségével az elkövetkező hat évben az összeurópai identitás második világháborút követő formálódását vizsgálják majd új megközelítéssel. A…

Homokterületek új pestise – egy eddig szinte ismeretlen inváziós fűfaj terjed Magyarországon

MTA
-
  19.10.14 12:48 Tudomány

Egy új, veszélyes észak-amerikai inváziós faj, a homoki prérifű egyre jelentősebb hazai elterjedését vizsgálják az MTA-DE Lendület Funkcionális és Restaurációs Ökológiai Kutatócsoport és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. Az agresszív növény kiszorítja a hazai fajokat, és a legelő állatok sem fogyasztják.

Érti ezt valaki? Programanalízis millió sor felett – Gyimóthy Tibor székfoglaló előadása

MTA
-
  19.10.14 11:08 Tudomány

Miként lehet a mind bonyolultabb szoftverek esetében feltárni a potenciális működési problémákat, illetve a biztonsági réseket? Egyebek mellett erről beszélt akadémiai székfoglaló előadásában Gyimóthy Tibor matematikus, az MTA levelező tagja. Nézze meg az előadásról készült videót és képgalériát!

Európa a Római Birodalom bukása után – 2019-ben is magyar kutatók a legrangosabb európai pályázat nyertesei közöt…

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Bölcsészettudományi Kutatóközpont (MTA Kiváló Kutatóhely) kutatói is kulcsszerepet kapnak abban a 6 évesre tervezett nemzetközi programban, amely az Európai Kutatási Tanács (ERC) legrangosabb pályázatán (Synergy Grant) 10 millió eurós támogatást nyert. A projekt célja Kelet-Közép-Európa…