Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

Együnk teát!

moszkvater
-
  Tegnap 06:03 Gazdaság

Ilyenkor télen jólesik egy melegítő ital. Bizonyosan mindenkinek megvan a maga kedvence, melyek egyike kétségtelenül a tea. Nincs is annál jobb, mint amikor a téli fagyos hidegből betérve, átfázva “szürcsölgethetünk” egy testet, lelket melengető forró italt. A teakultúrának hatalmas irodalma létezik, hiszen a teafogyasztásnak egyrészt nagy múltja…

Egy izgága költő

moszkvater
-
  Tegnap 05:11 Vélemény

Margó. Földeák Iván arról mesél, ami még lábjegyzetben sem kerül bele az irodalom annaleseibe. Ezúttal a szovjet irodalmi celeb, Jevgenyij Jevtusenko budapesti kalandjait idézi fel.

Töretlen a jugonosztalgia

moszkvater
-
  20.01.23 05:57 Vélemény

Nehéz olyan jugoszláv témájú dalt írni vagy filmet készíteni, ami ne lenne garantált siker az egykori Jugoszlávia területén. A fő felelős ezért egy pszichológiai és kulturális jelenség, a jugonosztalgia.

Duda nem ment el Jeruzsálembe

moszkvater
-
  20.01.23 05:46 Határtalan

A lengyel elnök a Kreml retorikája elleni tiltakozásul nem ment el Jeruzsálembe a Holokauszt Világfórumra

Kijev osztályozza a kisebbségeket

moszkvater
-
  20.01.23 05:34 Vélemény

A kárpátaljai magyar szervezetek aggasztónak tartják, hogy ígéreteivel ellentétben az új ukrán politikai vezetés tovább folytatja az előző kormányzat által elkezdett kisebbségellenes politikát.

Mi változik az orosz alkotmányban?

moszkvater
-
  20.01.21 06:09 Határtalan

Nagy sebességre kapcsolt az orosz belpolitika, az elnök már be is nyújtotta a dumának az alkotmány módosításáról szóló törvénytervezetet

Virágzik a „kremlinológia”

moszkvater
-
  20.01.20 06:16 Határtalan

Találgatások sorát nyitotta meg azzal Vlagyimir Putyin, hogy szokásához híven bejelentett egy nagyon fontos változást, ám nem terítette ki a kártyáit. Így aztán a történtek kapcsán teóriák halmaza kering.

Itt a piros, hol a piros?

moszkvater
-
  20.01.19 06:36 Határtalan

A világ ezen a héten elsősorban Moszkvára figyelt, ahol Vlagyimir Putyin sokakat meglepve elindította a politikai rendszer átalakítását célzó alkotmányreformot, és lemondott a kormány. Közben kormányválságot élt át Ukrajna is, a Nyugat pedig megirigyelte az orosz-török tengely líbiai aktivizálódását.

A pénz

moszkvater
-
  20.01.19 06:27 Vélemény

„A pénz függetlenséget ad, de mikor hozzájutunk, a függőségébe kerülünk. Ha annyi pénzed van, hogy meg tudod számolni – nincs elég.” (Shayat Cout Pho)

Betegszabadságon az elnök

moszkvater
-
  20.01.18 09:12 Határtalan

Miközben Moszkvára figyel a világ, Groznijban átmeneti munkaképtelenségre hivatkozva Ramzan Kadirov csecsen elnököt ideiglenesen a kormányfő helyettesíti. Még az is lehet, hogy mindez összefüggésben van a föderáció központjában zajló átalakulással.

Európa ismét magára hagyta a Balkánt

moszkvater
-
  20.01.18 09:00 Határtalan

Látványosan levette kezét a Balkánról Európa, így a régió nyugati integrációja egyre inkább délibábbá válik. Ráadásul most egészen új „integrációk” vannak születőben, ami nem fog tetszeni Európának.

Sztálin és a Bolsoj

moszkvater
-
  20.01.18 05:44 Kultúra

A moszkvai Bolsoj színház napjainkban Oroszország egyik legkomolyabb brandje. A nevét a világ egyik táján sem kell lefordítani, mindenki ismeri. Persze, nem volt ez mindig így! A Bolsoj alapításának évét 1776-ra teszik, de ez a dátum egy kicsit mesterkélt. Hosszú éveken, de inkább évtizedeken keresztül ugyanis a moszkvai kulturális élet eléggé…