Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

Alakul egy új egyensúlyi rendszer

moszkvater
-
  Ma 06:30 Vélemény

A világon a Kárpát-medencén kívül sehol annyi ismerős arcot nem láttam, mint Üzbegisztánban. Mintha a rokonaim, ismerőseim jöttek volna velem szembe az utcán. Minősítse bárki akár üres mítosznak a néplélekben mélyen élő kötődéseinket, én nem osztom ezt – mondta a Demokratának Kövér László, az Országgyűlés elnöke, akivel a kazah…

„Ideje ebédelni a pápának is…”

moszkvater
-
  Ma 06:00 Vélemény

A 41 évvel ezelőtt, 1978. október 16-án pápává választott Karol Wojtyláról sokan úgy gondolják, hogy nem volt konzervatív, de az enciklikáit, megnyilatkozásait tekintve bizony nagyon is annak tekinthető.

Ég és föld között

moszkvater
-
  Tegnap 07:14 Vélemény

A kazahsztáni gyűjtőlágerekben Alekszandr Szolzsenyicin és Menczer Gusztáv is raboskodott. Az ártatlanul elpusztult honfitársaink emlékének megörökítése a jelen és a jövő nemzedékének szent ügye.

Mindenkinek joga van demokráciában élni

moszkvater
-
  19.10.14 06:08 Vélemény

„Demokrácia olyan, mint a népmese. Csak a szegények hisznek benne, a másik fél pedig ezt tudja s szeret mesélni.” (Shayat Cout Pho)

Ihlető környezet, ihletett előadás

moszkvater
-
  19.10.14 06:00 Vélemény

Népszerű zeneszerző – újrafelfedezésnek számító kompozíció. Csajkovszkij szinte ismeretlen egyházzenei művének, a Vesperásnak az előadásával zárult szombaton az Orosz Zenei Fesztivál a Szent István Bazilikában.

Koszovó fiai készek meghalni a pályán

moszkvater
-
  19.10.13 02:34 Sport

Budapestnek is szerepe van a koszovói futball válogatott sikerében. Hosszú út áll a parányi balkáni állam előtt, de jó esély van a további fejlődésre.

Az ötödik lengyel irodalmi Nobel-díjas

moszkvater
-
  19.10.12 10:34 Kultúra

Két közép-európai író, a lengyel Olga Tokarczuk és az osztrák Peter Handtke kapta idén az irodalmi Nobel-díjat. Pontosabban Tokarczuk a tavalyit, míg Handtke az ideit. Mint ismert, az irodalmi Nobel-díjat a Svéd Akadémiát sújtó botrányok miatt tavaly nem osztották ki, ezért jelentették be csütörtökön a 2018-as díjazottat is.

Egyszerűen, bonyolultan

moszkvater
-
  19.10.12 10:10 Kultúra

Két koncert is várta október 10-én az Orosz Zenei Fesztivál közönségét az Andrássy úti Orosz Kulturális Központban. Aligha lehetett volna előzetesen két ellentétesebb produkciót elképzelni: az egyik az egyszerűt mutatta fel a maga teljes bonyolultságában, a másik a bonyolultságot a maga nemes egyszerűségében.

Mi Kaczynskiék sikerének a titka?

A hét végén választ Lengyelország, s úgy tűnik, hogy a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) győzelmét nem fenyegeti veszély. Sőt, nagy eséllyel egyedül folytathatja tovább a kormányzást. A Jaroslaw Kaczynski vezette párt sikerének titkáról, az érezhetően rugalmasabbá váló lengyel külpolitikáról és a lengyel ambíciókról kérdeztük Mitrovits Miklós…

Mértéktartó romantika

moszkvater
-
  19.10.11 07:02 Kultúra

Prokofjev szimfonikus művei után Glinka kamaraműveivel folytatódott a második Orosz Zenei Fesztivál budapesti eseménysorozata. A Kruppa Vonósnégyes és vendégei által prezentált koncert a zeneirodalom méltatlanul elfelejtett gyöngyszemeire hívta fel a figyelmünket.

Részeges tökcsónak

moszkvater
-
  19.10.11 06:00 Gazdaság

Gyakran előfordul, hogy az embernek nincs elég ideje a főzésre. Ilyenkor a legtöbben, ha meleg ételben gondolkodnak, valami tésztafélét dobnak össze sebtében.

Mennyi pénz kell a boldogsághoz Oroszországban?

moszkvater
-
  19.10.10 06:00 Gazdaság

Hatalmas a társadalmon belül és a régiók között a szakadék, az átlagjövedelem azonban meghaladja a 200 ezer forintot.

Putyin és a fekete zongora

moszkvater
-
  19.10.10 05:53 Kultúra

Nem túl magas, de kisportolt, magánéletéről szinte semmi sem szivárog ki, jótékonysági esteken tűnik fel, kedvenc állata a delfin, és a világ egyik legbefolyásosabb embere. De vajon tud-e zongorázni?