Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Tokajev: A Krímet nem annektálták!

moszkvater
-
  Ma 09:53 Vélemény

A kazah elnök a nyugati sztereotípiákra rácáfolva nem fél Oroszországtól, és szerinte erős kifejezés a Krímben lezajlott események leírására a bekebelezés.

A legvéresebb rendszerváltás

moszkvater
-
  Ma 05:50 Vélemény

Ma már a történészek többsége egyetért abban, hogy a második Jugoszlávia szétesésében és a rengeteg áldozatot követelő háborúkban kulcsszerepet játszott az egykori kommunista pártelit.

Egy hivatásos forradalmár

moszkvater
-
  Ma 05:44 Vélemény

A Szolidaritás bölcsőjét személyesen ringató Bogdan Borusewicz az ősidőkről, a gdanski közegről, a szabad szakszervezet megalakulásának előkészítéséről, Lech Walesa felfedezéséről és a rendszerváltozásról

Szent Miklós utóda Gyed Moroz?

moszkvater
-
  Tegnap 05:58 Vélemény

Számos legenda fűződik az 1676 évvel ezelőtt, 343. december hatodikán elhunyt püspök nevéhez, és a különböző népek ajkán más és más változatban élt tovább: van ahol Mikulás, van ahol Santa Klaus, míg az orosz és szláv területeken Gyed Moroz.

Egy örmény leves

moszkvater
-
  Tegnap 05:55 Gazdaság

Szeretném ma elcsábítani önöket a levesek világába, ezúttal Örményországba. Ilyenkor télen, amikor átfagyunk kint a hidegben és jól esik a lakás finom melege, még az is több levest fogyaszt, aki nem annyira levespárti. Érdemes kitekinteni a már jól bevált receptek közül és kipróbálni valami újdonságot. Ma egy szenzációs, tartalmas, izgalmas levest

Van megoldás, csak nem jó

moszkvater
-
  19.12.05 11:28 Határtalan

Kijevet szorítja az idő, és nyomás alatt tartják a nacionalisták. Moszkvának van ideje várni, ám azért szeretne szabadulni a szankcióktól, míg Párizs és Berlin lezárná már az ukrán konfliktust.

Szurkisz, az ukrán foci mindenható ura

moszkvater
-
  19.12.05 05:06 Sport

Hogy merre tart az ukrán labdarúgás, azt mutatja a válogatott Európa-bajnoki selejtezőkön nyújtott teljesítménye. Ez bizakodásra adhat okot, a klubok szintjén azonban nem ennyire rózsás a helyzet. Ott maximum részsikereknek lehet örülni, de azt is beárnyékolja a korrupció.

Magyar-orosz összefogás a kisebbségekért

Nincs javulás az ukrán nemzetiségi politikában, Kijevben egy interjú miatt bekérették a magyar nagykövetet, az orosz duma elnöke pedig Magyarországgal összefogva állna ki a kisebbségi jogok védelmében.

Az igazi vörös ördögök

moszkvater
-
  19.12.04 05:31 Vélemény

Pontosan 105 esztendővel ezelőtt, 1914. december 4-én kezdődött meg a limanovai csata, amely az I. világháború egyik olyan összecsapása, amely a lengyel-magyar barátság fontos mérföldköveként került be a történelemkönyvek lapjaira.

„Egy nap 15 euró is összejön!”

moszkvater
-
  19.12.03 05:52 Vélemény

A korrupció lengi át a korrupció elleni kijevi tüntetéseket, ahol a tiltakozókat a most magát helyzetben érző oligarcha Ihor Kolomojszkij fizeti

Csökken a Gazprom európai függése

A Kínába irányuló Szibéria Ereje nem váltja ki a nyugati gázexportot, ám a megnyíló új piac nemcsak hatalmas üzlet, de biztosíték is a szénhidrogének eladásától függő orosz büdzsé számára.

Bajban a volt maláj first lady

moszkvater
-
  19.12.02 07:23 Vélemény

Bíróságon folytatódik a volt maláj király és az orosz szépségkirálynő meseszerűen meseszerűen indult házassága.

Út a szabadsághoz

moszkvater
-
  19.12.02 05:47 Kultúra

A Szolidaritás egyik alapítójával Bogdan Borusewicz-csel a rendszerváltás után 17 évvel beszélgettem. Akkor már a szenátus elnökeként emlékezett a régi időkre. Idézzük fel ez alapján, hogyan is jutott el Lengyelország a rendszerváltásig.

Moszkvából Pityerbe hat óra alatt

moszkvater
-
  19.12.01 05:48 Gazdaság

Átadták a Moszkva-Szentpétervár autópályát, amely teljes hosszában fizetős, és borítása a legjobb minőségű Oroszországban

Az utcáról az elitbe

moszkvater
-
  19.12.01 05:00 Vélemény

Roman Abramovics az egyik legismertebb orosz üzletember a világon. Vagyonát tízmilliárd dollár körülire taksálják, számos befektetése közül az egyik az angol Chelsea futballcsapata. Nézzük meg, hogy lett ebből a hányatott gyerekkorú fiatalemberből a világ századik leggazdagabb embere.