Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

Levélben szavaznak a lengyelek

A lengyelek többsége halasztaná a május 10-én esedékes elnökválasztást, és elveti a levélben történő szavazás általános alkalmazásának ötletét, Kaczynskiék azonban az elképzelést áterőltették a Szejmen.

Hogyan lett a T-95-ből Armata?

moszkvater
-
  Tegnap 07:08 Vélemény

A T-95 program is jól mutatja, hogy az orosz hadsereg fejlesztései sokszor meghaladják a korukat, ám az esetek jelentős részében kapacitás hiányában csupán a prototípus vagy a tervezőasztal fázisáig jutnak.

Át- és túlélni a koronavírust

moszkvater
-
  20.04.06 05:46 Vélemény

Hogyan maradhatunk életben és hogyan segíthetjük át a társadalmat, valamint a gazdaságot egy jobb jövőbe közösségi szemlélettel? Ígéretes gyakorlatok a koronavírus krízishelyzet megoldására a szláv országokban.

A jégmezők lovagja

moszkvater
-
  20.04.05 06:48 Vélemény

Ki gondolta volna, hogy az a fejedelem lesz az oroszok elsőszámú kedvence, aki 1242. április 5-én szétzúzta a legyőzhetetlennek hitt Német Lovagrend csapatait a Csúd-tavi csatában. Alekszandr Nyevszkij nemcsak filmhős, hanem celeb is lett hazájában, akit 2008-ban egy országos szavazás alkalmával Oroszország legnépszerűbb történelmi…

Háború rakéták helyett maszkokkal

moszkvater
-
  20.04.05 06:39 Vélemény

Heti tükör. Egyre nagyobb méreteket ölt Európában a koronavírus-járvány, és egyre többen gondolnak már a gazdasági következményekre is. Közben vannak, akik már azt taglalják, hogyan nyerte meg egyetlen rakéta kilövése nélkül a harmadik világháborút Kína.

Lezárja-e a válság a liberalizmus korát?

moszkvater
-
  20.04.04 06:15 Vélemény

Hírmorzsák, amelyek önmaguknál többet mutatnak a világból. Miért aktivizálódik az IMF? Hová juttatták az egészségügyet sok helyen a Világbank ajánlásai? Mi késztette Trumpot arra, hogy gesztust tegyen Putyinnak? Véget ért-e a liberalizmus virágkora?

Vezetékek útvesztőjében

moszkvater
-
  20.04.04 06:00 Vélemény

Olaj és gáz van, de lesz-e kereslet? A Balti-tengertől a Balkánig folyik az orosz-amerikai energetikai csata, az Európai Unió pedig e két hatalom között őrlődik. Törökországra viszont rámosolyoghat a szerencse.

Egy balkáni rétest?

moszkvater
-
  20.04.03 06:10 Gazdaság

A balkáni régióban utazva számtalan alkalmunk adódik betérni egy-egy pékségbe, kávézóba, ahol kötelező megkóstolni a térség egyik kultikus ételét, a bureket. 

Konzerválódik a szegénység Ukrajnában

moszkvater
-
  20.04.03 06:10 Vélemény

Egy friss felmérés szerint az ukránok jobban félnek a gazdasági válságtól, mint a koronavírus-járványtól. A közgazdászok szerint nem alaptalanul.

Párhuzamosok, melyek sohasem találkoznak

moszkvater
-
  20.04.03 05:58 Vélemény

Margó. Földeák Iván arról mesél, ami még lábjegyzetben sem kerül bele az irodalom annaleseibe. Ezúttal két, egy tőről fakadó, ám eltérő irányt vevő szovjet írói életutat mutat be. Csingiz Ajtmatovét és Timur Pulatovét.

Tokajev válságellenes csomagja

moszkvater
-
  20.04.03 05:45 Vélemény

Kazahsztán elnöke Kaszim-Zsomart Tokajev nagyszabású intézkedéseket jelentett be a polgárok és a vállalkozások támogatására. Jelentős bérpótlékot kapnak az egészségügyben dolgozók.

Mesék voltak csupán a jugoszláv partizánfilmek?

moszkvater
-
  20.04.02 05:42 Vélemény

Amekkora erővel népszerűsítették a titói Jugoszláviában a partizánfilmeket, annyira gyorsan merültek feledésbe mostanra a fiatalok körében. Pedig nem csak rossz filmek készültek erről a témáról.

Egyre óvatosabbak a belaruszok

moszkvater
-
  20.04.02 05:30 Vélemény

Míg a hatalom szerint eltúlzott a járvány veszély, és egyelőre hallani sem akar karanténról, addig a lakosság a helyzet romlására számít, és szigorítaná a megelőző intézkedéseket.

Ötven éves az első eastern

moszkvater
-
  20.04.01 06:10 Kultúra

Nehéz kezdet után kultuszfilm lett, és máig töretlen népszerűségnek örvend a műfajt alapozó első western típusú szovjet kalandfilm, A sivatag fehér napja

A megosztó virtuóz

moszkvater
-
  20.04.01 05:59 Kultúra

A hatalmas kezű, arisztokrata családból származó zongoraművész-karmester-zeneszerző Szergej Rahmanyinov unokatestvérét vette feleségül. Ezért illesztette be műveibe A harag napja kezdetű gregorián sequentiát?