Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

4 kérdés, ami segíthet elcsendesíteni negatív gondolatainkat, I. rész

mindset
-
  Tegnap 18:55 Életmód

„Ez nekem nem fog menni.” „Mindenki jobb nálam, soha nem fogom elérni a céljaimat.

Szexuális ragadozó vagy felnőtt testbe zárt gyerek? – Leaving Neverland

mindset
-
  Tegnap 12:54 Film

Amióta bemutatták a Leaving Neverland című dokumentumfilmet a Sundance Fesztiválon, pro és kontra kavarognak az indulatok Michael Jackson személye körül. A rajongók és a család szerint az egész csak hatásvadász manipuláció és egy idol meggyalázása két feltűnési viszketegségben szenvedő férfi részéről.

Párkapcsolati sérelmek megbocsátása

mindset
-
  19.03.18 20:03 Életmód

Nincs párkapcsolat sérelmek nélkül. Az apróbb, hétköznapi karcolások és a mély sebek egyaránt veszélyeztethetik a partnerek közötti intimitást.

Miért népbetegség hazánkban a magas vérnyomás?

mindset
-
  19.03.18 13:15 Életmód

Magyarországon a vezető halálokok között tartjuk számon a kardiovaszkuláris, tehát a szív- és érrendszeri megbetegedéseket (KSH, 2016). A ’90-es években bekövetkezett szemléletváltás óta nem az idősödés velejárójaként tekintünk a magas vérnyomás kialakulására, hanem többtényezős, egyéni felelősségvállaláson alapuló, módosítható…

Hogyan lehet kikerülni a nárcisztikus hálójából? – Orvos-Tóth Noémi könyvét ajánljuk

mindset
-
  19.03.17 21:30 Könyv

A terapeuta esetei sorozat legújabb kötetében Orvos-Tóth Noémi osztotta meg egy terápia folyamatát, melyben egy nőnek segített leválni nárcisztikus férjéről, feldolgozni és megérteni a múltját, és új életet kezdeni. Az Egy náricisztikus hálójában című könyvben Kriszta, a kliens megtörten jelentkezik a terápiára – eldöntötte, hogy el akar válni a fé

A kollektív tudattalantól a Star Warsig Szegeden!

mindset
-
  19.03.17 11:40 Életmód

A szegedi Pszicho-Kávéház márciusi rendezvényén a kultúrától és vallástól független univerzális elemekből felépülő történetek kapták a főszerepet. Oidipusztól Harry Potterig idéződtek meg hősök a Hungi Vigadó termében, miközben választ kaptunk kérdéseinkre.

A pornográfia hatásai – erőszakossá tesz-e a pornó?

mindset
-
  19.03.16 19:30 Életmód

Vajon a pornónézés valóban növeli a nők elleni erőszakot? Van-e valódi alapja a feltételezésnek, miszerint aki sok pornót néz, az hajlamosabb lesz a szexuális bántalmazásra?

A kedvesség diadala − önegyüttérzés a sportban

mindset
-
  19.03.15 19:44 Életmód

A versenysporttól gyakorlatilag elválaszthatatlan a győzelmi kényszer: a játékosok, az edzők és a sportolókat támogató stábok tagjai folyamatosan a jobb teljesítmény elérésén fáradoznak. Hiába azonban minden erőfeszítés, nincs olyan sportoló, akinek ne kellene időről időre megízlelnie a vereség ízét.

Hogyan segíthet a filozófia tudománya a daganatos betegségben szenvedőknek?

mindset
-
  19.03.15 19:26 Életmód

A filozófia fő célkitűzésének a világ és önmagunk megismerését tekinthetjük. Számos kutatás szerint válságos emberi létállapotba sodródva a filozófiai kérdésekre és a változásra való nyitottságunk fokozódik.

„Anya, Apa! Tényleg a gólya hozza a kisbabát?”, I. rész

mindset
-
  19.03.15 09:07 Életmód

A kisgyermekekre már a születésük pillanatától jellemző a végtelen kíváncsiság és tudásszomj. Egyszer pedig minden szülő életébe beköszönt az a pillanat, amikor csemetéje a szexualitás és a babavárás részletei iránt is elkezd érdeklődni.

Mi történhet az agyunkban, ha kényszeres zavartól szenvedünk?

mindset
-
  19.03.14 20:13 Életmód

A kényszeres zavarok rengeteg embernek keserítik meg a mindennapjait, azonban a tudomány rendelkezik válaszokkal arra nézve, hogy miként lehet azt hatékonyan kezelni. A következőkben a kialakulás és a kezelés főbb biológiai aspektusaira tekintünk rá röviden, Ronald J.

Szemekbe zárt ígéret – amit a szemkontaktusról tudni illik

mindset
-
  19.03.14 13:09 Életmód

A szemkontaktus az egyik legfontosabb nonverbális jelzés, amit kapcsolatteremtés céljából használunk. Összeakad a szemünk valakivel, és arra leszünk figyelmesek, hogy a másik fél is éppen minket figyel.

A szép, a bátor és az okos – családi tulajdonságbörze

mindset
-
  19.03.13 15:07 Életmód

A jó király, a kedves királykisasszony, az okos juhász, a gonosz törpe… sorolhatnánk a meseszereplőket egy-egy jellemző, kiemelkedő tulajdonságuk mentén. Mindenki tudja azonban, hogy a való életben kevéssé működik az ilyen egyszerűsítés, hiszen tulajdonságaink, értékeink, képességeink sokrétűek – vagy mégsem látjuk egymást ilyen…

Testsúlycsökkentés a mindfulness jegyében

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2017-ben publikált adatai szerint napjainkban több ember veszíti életét a túlsúly, illetve az elhízás következményei miatt, mint a túlzott soványság miatt. Az elhízás napjainkra világméretű problémává vált, és ez alól Magyarország sem kivétel.

Terülj, terülj, elmécském! – Gasztropszichológiai csoport indul

mindset
-
  19.03.13 09:18 Életmód

Vadonatúj élményre vágysz? Szeretsz kóstolgatni?