Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 16 hír

A gyermek pszichológiai születése

mindset
-
  Tegnap 20:14 Életmód

A kisgyermekek életében különösen fontos és meghatározó időszak az első 3 év, hiszen ekkor még testileg és lelkileg is kiemelten sérülékenyek. Még nincsenek „jól bejáratott” megküzdési stratégiáik, elhárító mechanizmusaik, amelyek az esetlegesen elszenvedett traumák feldolgozását, elviselését hatékonyan segítenék.

A szerelem csak akkor létezik, amikor már nincs?

mindset
-
  Tegnap 17:55 Film

Nem is olyan régen még inkább pejoratív felhanggal bírt a közbeszédben a „magyar film” szókapcsolat. Az, hogy ez mára többé-kevésbé megváltozott – az utóbbi évek két Oscar-díja mellett – jórészt a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan váratlan sikerének köszönhető, ami nemcsak meglepő mennyiségű embert csábított a mozikba…

Biztonságban melletted – kötődés és érzelmek szerepe a szexualitásban

mindset
-
  19.01.21 21:48 Életmód

Szexualitásunkban nagy szerepet játszanak az érzelmeink, és rajtuk keresztül kötődésünk is. Milyen tapasztalatokat szerezhetünk a szexuális interakcióink során biztonságos kötődés esetében?

5 pszichológiai tévhit

mindset
-
  19.01.21 18:51 Életmód

A pszichológia rendkívüli népszerű tudománynak számít manapság. Temérdek kutatás, szaklap számol be különféle módszerekről, eszközökről, melyek hasznunkra válnak kapcsolataink megértésében, reakcióink irányításában.

Hét csapda, ami megakadályozza a hatékony munkavégzést

mindset
-
  19.01.21 17:13 Karrier

Ismerős az a helyzet, hogy eltelik egy munkanap, mégsem érzed azt, hogy úgy tudtál haladni a feladataiddal, ahogy szerettél volna? Pár egyszerű változtatással kiküszöbölhetjük azokat a tényezőket, amelyek hátráltatnak minket abban, hogy hatékonyan végezzük a munkánkat.

Ha elharapózott a helyzet – mit kezdjünk a gyermekkori agresszióval?

mindset
-
  19.01.20 13:38 Életmód

„A fejemre nőtt!”, „Mit csináltam rosszul?

Pszichológus Szemmel – az egyszeri és megismételhetetlen Extravaganzáról

mindset
-
  19.01.20 13:13 Zene

Ki mondta, hogy egy koncerten csak zenélni lehet? Ki mondta, hogy egy stand-up comedy est csak a vicceknek adhat teret?

„Mi lesz, ha elmúlik a szerelem?” – Kozma-Vízkeleti Dániel az egyéni, párkapcsolati és családi életutakról

mindset
-
  19.01.19 19:04 Életmód

Amikor egy nehézséggel találkozunk egyéni, párkapcsolati és családi életutunkon, gyakran nem hozzáférhető számunkra a megoldási eszköztárunk. Vajon fel tudjuk-e idézni, melyikre milyen megoldási próbálkozásokat ismerünk, milyen forgatókönyveket leshettünk el a felmenőinktől vagy kortársainktól?

Mohó Sapiens, avagy miért dőlnek dugába a „fogadalom diéták”?

mindset
-
  19.01.19 16:59 Tudomány

„Az ember szájlény” – hangzott el a decemberi Pszicho-Kávéház kulcsmondata Forgács Attila gasztropszichológustól. Mi az eredete mohóságunknak?

Tűhegynyi különbségek – a darts pszichológiája

mindset
-
  19.01.19 10:44 Életmód

Nemrég ért véget a PDC darts-világbajnokság Michael van Gerwen győzelmével. Az egyre nagyobb tömeget vonzó sportág már első ránézésre sok érdekességet vet fel sportpszichológiai nézőpontból.

Veszélyben a tradicionális férfiasság, vagy mi vagyunk veszélyben tőle?

mindset
-
  19.01.18 18:50 Életmód

Tavaly augusztusban az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA) kiadott egy terápiás útmutatót férfiak és fiúk kezelésére. A héten pedig a Gillette új reklámjában görbe tükröt tartott saját korábbi, „férfiasan tökéletes” mottójának.

„Sérült a testvérem!” – Egy nem mindennapi kapcsolat

mindset
-
  19.01.18 17:13 Életmód

Minden családban megtörténhet, hogy egy gyermek születése öröm helyett elsősorban bánatot fog hozni… Egy kisgyermeket váró szülőpár egyik legnagyobb félelme, hogy sérült gyermek fog a családjukba érkezni. Aki egy kicsit másmilyen és csak részben hasonlít arra a „tökéletes” gyermekre, mint akit ők már a várandósság során elképzeltek.

Mit kezdjünk az irigységgel?

mindset
-
  19.01.17 21:34 Életmód

Sajnos gyakori tapasztalat, hogy valaki, aki irigy ránk, keresztbe tesz, kibeszél, bánt, és ezért hajlamosak vagyunk akár saját magunkat is háttérbe tolni, hogy ezt elkerüljük. Senki nem kivétel azonban az alól sem, hogy néha, a közösségi oldalakat nézve irigykedjen egy-egy nyaralási fotó vagy előléptetés láttán.

„Hiányzik a pia” – A terapeuta újabb esete

mindset
-
  19.01.17 17:39 Életmód

Iszom, mert csak így tudom jól érezni magam. Iszom, mert jólesik.

Társas kapcsolataink motiváló erői

mindset
-
  19.01.16 21:39 Életmód

Életünk meghatározó részét képezik a társas kapcsolataink és azok minősége. A társas helyzetek iránti fogékonyságunk evolúciós folyamatokra vezethetők vissza, hiszen őseinknek a túlélés érdekében csoportokba kellett rendeződniük, így a külső környezethez, illetve a kihívásokhoz való alkalmazkodás egyéni és csoportos szinten egyaránt…