Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Egészséges vs. mérgező kapcsolatok – honnan ismerhetjük fel?

mindset
-
  Tegnap 19:54 Életmód

A baráti kapcsolatok már gyerekkorunktól kezdve fontos szerepet játszanak az énképünk és önbecsülésünk alakulásában, emellett a jó barátságok védőfaktorként szolgálnak az élet számos kihívásában és krízisében. Barátságokat fenntartani felnőttkorban egyre több energiát igényel, főleg, ahogy a munka és párkapcsolat, később pedig a család is…

Gyerekes elvarázsoltság vagy a kiteljesedés csodája? – Az önmegvalósító és autotelikus személyiség

mindset
-
  Tegnap 11:00 Életmód

A 20. századi jóléti társadalmak megjelenésével előtérbe került – mind a pszichológiatudományban, mind a közbeszédben – a társadalmi kötöttségek, érdekek által gúzsba nem kötött, kiteljesedett ember eszménye.

Az egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig – egy könyv az útkeresésről és a megküzdésről, II. rész

mindset
-
  Tegnap 10:33 Életmód

Korábban megjelent cikksorozatunk első része után, a második részében Az egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig című könyv további három szerzőjének fejezeteit mutatjuk be. „Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.

Öt pszichológiai lecke, amit a Trónok harcából tanulhatsz!

mindset
-
  19.05.18 19:08 Életmód

Befejező évadához érkezett napjaink talán legmeghatározóbb sikersorozata, a Trónok harca. Az utóbbi nyolc év alatt Westeros lakói milliók életének váltak részévé.

Egy életre elég? – Avagy mivel járhat a negatív szülésélmény

mindset
-
  19.05.18 14:22 Életmód

Az orvosi gyakorlatból tudjuk, hogy azok a nők, akik traumaként élik meg első szülésüket, gyakran úgy döntenek, nem vállalnak több gyermeket. Eddigi tudásunk szerint, szisztematikusan a szülés élménye és a jövőbeli szaporodási szándék közötti kapcsolatot még nem vizsgálták.

Kis gyerek, nagy karrier – avagy lehet túl fiatalnak lenni a sikerhez?

mindset
-
  19.05.18 12:21 Életmód

Magabiztos, céltudatos, tehetséges és karrierje csúcsán van. Épphogy 13 éves.

Multitasking? Felejtsd el! A jövő munkastílusa a mindfulness

mindset
-
  19.05.17 19:59 Cégvilág

Tudtad, hogy átlagos irodai dolgozó figyelme 11 percenként elkalandozik a munkájáról? Hogy a multitasking a hatékony munkavégzés legfőbb gyilkosa?

Hogyan nevelhetünk érzelmileg intelligens gyermeket?

mindset
-
  19.05.17 16:16 Életmód

Melyik szülő ne szeretné, hogy gyermekéből sikeres felnőtt váljon? A sikeres, boldog élethez szinte elengedhetetlen az érzelmi fejlesztés.

A zsebünkben élő terapeuta – telefonos applikációk a mentális egészségért

mindset
-
  19.05.17 14:21 Életmód

Okostelefonjainkkal manapság rengeteg feladatot elintézhetünk. A csekkbefizetéstől kezdve a nagybevásárlásig mindenre készült már applikáció, és ez alól a pszichológia sem kivétel.

Miért hallgatnak a depressziós emberek szomorú zenéket?

mindset
-
  19.05.16 21:05 Életmód

Miért választunk szomorú zenéket, ha rossz kedvünk van, és vajon hogy vannak ezzel azok, akik hangulatzavarral, depresszióval küzdenek? Egy depressziós számára lehet felemelő a szomorú zene?

Illik hozzád az agilitás?

mindset
-
  19.05.16 20:56 Cégvilág

Az agilis módszertan egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban a szoftverfejlesztés iparágban. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a bevezetése nem minden esetben zökkenőmentes.

„Csak még egy posztot!” – A személyiség szerepe a közösségimédia-függőség kialakulásában

mindset
-
  19.05.16 12:53 Életmód

Nem sok olyan emberrel találkozhatunk manapság, aki egyáltalán semmilyen közösségimédia-felületet nem használ. A Facebook, SnapChat, Instagram vált az elsődleges kapcsolattartó platformmá, ha akarjuk sem nagyon tudjuk kizárni életünkből, hiszen itt szerveződik minden program, itt érhető el leghamarabb minden ismerősünk, itt…

Rejtett tranzakciók a kommunikációban – mindennapi játszmáink

mindset
-
  19.05.15 22:07 Életmód

A társasági élet legfontosabb bázisát a közöttünk zajló sajátos tranzakciók, a játszmák képezik. Ezt az egyre inkább elterjedt kifejezést mindenféle negatív töltetű, kétszínű cselekedet címkéjeként használjuk, szinte nap mint nap.

„Itt valami izzik, itt van a Csí…” – A debreceni HR Festen jártunk

mindset
-
  19.05.15 14:06 Karrier

Hagyományteremtő szándékkal startolt el május 8-án reggel a HR Fest on tour a debreceni Kölcsey Központban. Budapesten már évek óta megrendezik, vidéken pedig ez volt az első alkalom, hogy HR Festen vehetett részt a szakmai közönség, vagy jelen esetben inkább közösség.

Munkahelyi boldogság – mit tehetünk érte?

mindset
-
  19.05.14 20:00 Cégvilág

A munkahelyi boldogságunknak nagy jelentősége van a személyes hatékonyságunk, és ezáltal a munkahelyünk sikeressége szempontjából is. Éppen ezért egyre inkább a tudományos érdeklődés középpontjába kerül a kérdés, hogy vajon milyen tényezők befolyásolják azt.