Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 16 hír

Lélekben is otthontalanul – a hajléktalanságról pszichológus szemmel, I. rész

mindset
-
  Tegnap 14:38 Életmód

„Aki szegény, az a legszegényebb” – írta József Attila, s valóban, kevés dolog tesz olyan sebezhetővé valakit, mint ha anyagilag kiszolgáltatott. A társadalom egyik legelesettebb, legnagyobb veszélyben lévő rétege így kétségtelenül a hajléktalanoké.

Szemben a nappal – A haláltól való rettegés legyőzése

mindset
-
  Tegnap 06:44 Kultúra

Nemrég jelent meg a Park Kiadó gondozásában Irvin D. Yalom könyve, mely a halálfélelmet járja körül.

Mentsük, ami menthető! – Párterápia vagy mediáció?, II. rész

mindset
-
  18.11.15 15:33 Életmód

Cikksorozatunk első részében a család-és párterápiát, illetve a mediáció közötti különbségekre világítottunk rá. Jelen írás célja, hogy képet adjon a válási mediáció alkalmazhatóságának feltételeiről és lépéseiről.

Érzelmek és a sikeres meggyőzés

mindset
-
  18.11.15 11:28 Életmód

Viselkedésünket, cselekvéseinket, attitűdjeinket számos külső és belső tényező befolyásolja. A szükségleteink, a motivációink, a környezeti hatások, a hozzánk eljutó információk sokasága változatos meggyőző erővel rendelkeznek.

A bénító reményvesztettség szorításában

mindset
-
  18.11.15 10:57 Életmód

„Nincs reménytelen helyzet, csak reményvesztett ember van” – írja Pál Feri. A sokszor megoldhatatlannak tűnő helyzetekre minduntalan akad megoldás, a kérdés csak az, hogy képesek vagyunk-e saját magunkban felfedezni és meglátni azt.

Nyomornegyedek és filléres drogok

mindset
-
  18.11.14 22:49 Életmód

Hős utca. Szinte minden hétre jut róla egy hír valamilyen médiaplatformra.

Egy bonyolult gépezet hibái – amit a méhen belüli idegrendszer fejlődési rendellenességeiről tudni kell

mindset
-
  18.11.14 08:20 Életmód

Csodálatos, de egyben rendkívül törékeny folyamat az emberi idegrendszer fejlődése, aminek rendkívül fontos része az egészen korai, méhen belüli fejlődés. Az enyhe fejlődési zavaroktól, az egészen súlyos testi- és szellemi fogyatékosságokig terjedhet az ebben a szakaszban esetlegesen előforduló rendellenességek következményeinek sora.

„Esendőség nélkül nincs bizalom” – miért félünk az intimitástól, miközben vágyunk rá?

mindset
-
  18.11.12 11:38 Életmód

A romantikus regények és filmek általában ott érnek véget, amikor a szerelmesek egymásra találnak. A bonyodalmak lezárulnak, a főszereplők megtalálják tökéletes másik felüket és mintha ezzel elérték volna életük célját és búcsút inthetnének a problémáknak, nézőként elköszönünk tőlük.

A méret a lényeg! Vagy mégsem? – Olvasóinkat és szexuálpszichológusokat kérdeztünk

mindset
-
  18.11.12 10:45 Életmód

„Túl kicsi” – hangozhat el gyakran a férfiak szájából. „Túl nagy” – ezt már valószínűleg nem olyan sűrűn mondják a férfiak a péniszük méretére.

A pszichoterápia hatására az agyunk működése is megváltozik

mindset
-
  18.11.11 22:35 Életmód

A pszichoterápia nem csak a szavak szintjén hat – állítja az a nemzetközi kutatócsoport, akik azzal kapcsolatban vizsgálódtak, hogy a pszichoterápiás kezelés milyen hatást gyakorol depresszióval küzdő emberek agyi működésére. Napjainkban egyre inkább kirajzolódni látszanak azok az agyi területek, melyek érintettek a témában, és amelyek…

A lila köd időszakában is elakadhatunk – a párkapcsolati életciklusok

mindset
-
  18.11.11 22:25 Életmód

Milyen életciklusokon megyünk végig párunkkal, míg eljutunk az érett párkapcsolatig? Hol akadhatunk el ebben a folyamatban, és milyen megoldások jöhetnek szóba elakadás esetén?

Szokolszky Ágnes: Ezután mit gondoljunk a stanfordi börtönkísérletről? – III. rész

mindset
-
  18.11.11 18:14 Életmód

Cikksorozatunk első részében Dr. Szokolszky Ágnes, a hazai pszichológiatudomány ismert szakembere áttekintette a stanfordi börtönkísérlet hátterét, előzményeit és körülményeit.

„Nem vagy enyém, míg magadé vagy” – hogyan ismerjük fel a kapcsolatfüggőséget?

mindset
-
  18.11.10 22:34 Életmód

Sokszor összetévesztjük a függést és a függőséget. A kettő között azonban hatalmas különbség van!

A történetem én vagyok − miért létszükséglet az önmagunkról való mesélés?

mindset
-
  18.11.10 22:27 Életmód

A történetek körülvesznek minket a hétköznapokban, mesélünk családi összejöveteleken, barátainknak, munkatársainknak, gyermekeinknek. Összekötnek minket a körülöttünk élőkkel, megmutathatjuk rajtuk keresztül milyenek vagyunk.

Cyber erőszak – elektronikus agresszió

mindset
-
  18.11.10 16:40 Életmód

Hazugságok, pletykák terjesztése, durva, gonosz vagy fenyegető üzenetek küldése, heccelés és más kinevetése. Feltehetően mindenki találkozott már ezekkel a jelenségekkel az online világban, közösségi portálokon, chatszobákban, honlapok nyilvános kommentjei közt, különböző fórumokon.