Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 48 hír

5 variáció a rizsfőzésre

Mindmegette
-
  Tegnap 21:00 Életmód 

Szétfő, összeragad, odakozmál, még mindig kemény. Hányszor szembesültél ezekkel, ha rizst főztél? A rizsfőzés egyáltalán nem olyan könnyű, mint elsőre látszik. Adunk néhány tippet, hogy könnyedén elkészíthesd az egyik legnépszerűbb köretet.

Ha van otthon egy doboz tej - 8 extra tipp a felhasználásra

Mindmegette
-
  Tegnap 19:00 Életmód 

Napi fél liter fehér itallal vagy ennek megfelelő mennyiségű kalciumot tartalmazó tejtermékkel gondoskodhatsz a szervezet számára rendkívül fontos ásványi anyag beviteléről, és a tejivással hozzájárulhatsz a napi folyadékszükséglet fedezéséhez is.

Bakonyi sertésszelet nokedlivel

Mindmegette
-
  Tegnap 17:00 Recept 

A húst felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, felhevített olajon megpirítjuk a szeleteket mindkét oldalon, hogy színt kapjanak, majd félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a visszamaradt zsiradékon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját. A vöröshagymát felapítjuk, és a szalonnához…

Spárgakrémleves ropogós baconnel

Mindmegette
-
  Tegnap 08:30 Recept 

A spárgákat alaposan megmossuk, a fás szárukat és a spárgafejeket levágjuk, utóbbiakat félretesszük. A szárakat felaprítjuk. Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt spárgát és felkockázott burgonyát. Átpirítjuk, majd hozzáöntjük a fehérbort, és pár percig pároljuk, amíg az…

Szamócás tejpite

Mindmegette
-
  18.05.19 20:00 Recept  2 hír a témában

A tojást felverjük a cukrokkal és a sóval, majd hozzáadagoljuk a lisztet és a tejet. Összekeverjük, és belereszeljük a citrom héját. A masszát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd megszórjuk a megmosott, lecsepegtetett és feldarabolt eperrel. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. A formában…

Egyszerű bodzafánk

Mindmegette
-
  18.05.19 19:30 Recept 

A bodzavirágokat megmossuk és konyharuhán megszárítjuk. A tészta hozzávalói összekeverjük úgy, hogy kicsit sűrűbb legyen a tésztája, mint a palacsintának. A virágokat a száránál fogva a masszába mártjuk, és forró olajban megsütjük, majd megszórjuk porcukorral, és frissen fogyasztjuk. Még több bodzás finomság >>> Palacsinták és…

Bácskai rizses hús

Mindmegette
-
  18.05.19 18:00 Recept 

A húst kockára vágjuk. A hagymákat finomra aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. Felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rászórjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával, és együtt pároljuk kb. 5 percig. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt húst, megsózzuk,…

Harcsapaprikás túrós csuszával

Mindmegette
-
  18.05.19 14:00 Recept 

A halat feldaraboljuk, alaposan besózzuk. A szalonnát apró kockákravágjuk,megsütjük, majd a pörcöket kiszedjük belőle.A halat ebben a szalonnazsírban hirtelen megsütjük. Ezután kivesszük aharcsadarabokat és félre tesszük. A szalonnazsírt egy nagyobb lábasba öntjük. A felaprított vöröshagymát megdinszteljük benne, majd kevés…

Malacfül, éticsiga és miseostyás szendvics: megkósoltuk a Gourmet Fesztivált!

Mindmegette
-
  18.05.19 13:00 Életmód  Fesztiválok Gasztro

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Magyarország legmenőbb gasztrofesztiváljává nőtte ki magát a Gourmet Fesztivál, ahol a legjobb budapesti és vidéki éttermektől, a élvonalbeli borászatokon át, a legtrendibb streetfood helyekig szinte mindenki jelen van. Kimentünk hát mi is, hogy megkóstoljunk néhány olyan izgalmas ízpárosítást, amit bármikor,…

Teszt! Némelyik sajtos popcorn orrfacsaró bűzt áraszt

Mindmegette
-
  18.05.18 21:00 Életmód 

Úgy döntöttünk, a vajasak után következzenek a sajtos popcornok, melyekből meglepően keveset találtunk a piacon. A teszt után arra is rájöttünk, miért!

Zalai fodros diós-mákos kalács

Mindmegette
-
  18.05.18 20:00 Recept  Zala

1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel összekeverjük a sót, a porcukrot, az étolajat, a megkelt élesztőt és a tojássárgákat. A többi tejjel jól megdagasztjuk, majd a tésztából 6 db cipót formázunk. A cipókat egyenként téglalap formára nyújtjuk, lekenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk a kívánt töltelékkel, és felteke

Mákos bukta

Mindmegette
-
  18.05.18 19:00 Recept  Zala

Az élesztőt 1 dl langyosra melegített, cukros tejben felfuttatjuk. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt. A maradék tejet kézmelegre melegítjük, hozzáadjuk, és a tésztát hólyagosra dagasztjuk. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint, majd letakarva a duplájár

Milliárdos veszteség - bezárja volt Michelin-csillagos éttermét Gordon Ramsay

Mindmegette
-
  18.05.18 18:00 Életmód 

Gordon Ramsayt is utolérte az, amivel Jamie Oliver nemrég szembesült. A Ramsay tulajdonában lévő éttermi csoport hatalmas nagy veszteséget termelt, így kénytelen bezárni egyik éttermét.

Vacsora 10 perc alatt, ha unjátok a melegszendvicset: sonkás tortillatekercs

Mindmegette
-
  18.05.18 17:00 Életmód 

Amikor este, a munkából hazaesve mindenki éhen akar halni, de a szendvicset valahogy senki nem kívánja, akkor jól jöhet ez a tortillaszendvics recept - ami ráadásul a kiváló alternatíva lehet a pizzára is, ha valaki diétázik vagy csak nincs ideje megsütni, még egy fagyasztottat sem!

Két séf és rekordszámú pezsgő: először a Gourmet-n a Kreinbacher Bistro

Idén a gombóc mellett a pezsgő és kaviár lesz a főszereplő a Gourmet Fesztiválon, ennek örömére a Kreinbacher Birtok rekordszámú pezsgőt és champagne-t poharaz, köztük izgalmas újdonságokat és presztízs cuvée-ket. Most először a somlói Kreinbacher Bistro is fesztiválozik, rendhagyó koncepcióval: séfjük, Toldi József és a Platántól Pesti…