Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 17 hír

Lanyha októbervég

met.hu
-
  Ma 14:53 Időjárás

A hideg és főleg a fagyok egyelőre nem érkeznek térségünkbe. Az idő azonban sem a szó szoros, sem átvitt értelmében nem lesz felhőtlen: a Dunántúlon inkább csak délután süthet ki tartósabban a nap. Élénk, sőt erős szél is borzolhatja majd a kedélyeket.

46. Meteorológiai Tudományos Napok – 2020

met.hu
-
  Ma 07:20 Időjárás

Tudomány és tradíció a meteorológiában 2020. november 19.Budapest

Front hátán front

Egymást követik a frontok a következő napokban, fájhat is feje a frontérzékenyeknek emiatt. Szombaton ráadásul a szél is erőre kap, a részletek kiderülnek a videóból.

2020. októberi nemzetközi agrometeorológiai helyzetkép

met.hu
-
  Tegnap 12:22 Időjárás

A mezőgazdasági termelést, így a világpiaci árakat az időjárás világszerte alapvetően befolyásolja. Az alábbiakban a nagyobb termőterületeken bekövetkezett főbb időjárási folyamatokat és azok mezőgazdaságra gyakorolt hatását foglaljuk össze. Európában az ősz túl száraz időjárással indult szeptember folyamán, majd drasztikus fordulattal túl…

Folytatódik a fagymentes idő

Az első fagyok megjelenése ilyenkor már országszerte esedékes szokott lenni, idén azonban eddig még csak néhol alakult ki gyenge fagy, és a következő napokban sem kell számítani komoly lehűlésre. Csapadék azonban több napon is várható majd, mely hátráltatja az őszi búza vetését és a kukorica aratását is.

Újabb hidegfront

Reggelre ismét több helyen képződhet köd és rétegfelhőzet, csütörtök napközben pedig egy hidegfront hoz többfelé esőt, záport. Az időjárás változékony jellege pedig a következő napokban is megmarad.

Időjárás-előrejelző meteorológus

met.hu
-
  20.10.28 12:28 Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Előrejelzési és Éghajlati Főosztálya meteorológust keres időjárás-előrejelző munkakörbe.

Informatikai fejlesztő

met.hu
-
  20.10.28 12:07 Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Előrejelzési és Éghajlati Főosztálya az Informatikai Alkalmazások Osztályára munkatársat keres informatikai fejlesztő munkakörbe.

Kettős(s)ég

Borult és napos tájak is lesznek holnap, ugyanis az éjjel képződő köd szerdán nem mindenhol fog nyom nélkül eltűnni.

Nem kezdett el befagyni az arktikus óceán

met.hu
-
  20.10.27 13:59 IdőjárásOMSZ

A rendhagyó jelenségnek akár jelentős következményei is lehetnek az előttünk álló tél szempontjából. A folyamat nincs még kellő részletességgel feltérképezve, ezért fontos figyelemmel kísérni, hogyan reagál a légkör a következő hónapokban.

Milyen idővel indulhat a november?

met.hu
-
  20.10.27 12:12 Időjárás

Bár a bizonytalanság természetesen még kimondottan nagy, az időjárás jellege a valószínűségi modellek segítségével már meghatározható. A legújabb anomália (átlagostól való eltérés) előrejelzések alapján november első hetében egy valami biztosnak tűnik: egy stabil anticiklon alakul ki az Atlanti-óceán és Nyugat-Európa felett. Ez hazánkban…

Álló léghullám a Balaton felett: miért fúj erősebb szél a Balatonnál hidegfront esetén?

met.hu
-
  20.10.27 09:00 Időjárás

Egy-egy hidegfront, vagy ciklon átvonulása során a Balaton térségében sokszor kiugróan erős szél fúj az országos átlaghoz képest. A jelenség hátterében gyakran a Bakony és a Balaton együttes hatása áll: az északnyugati szélre merőleges hegyvonulat és a sík, eltérő hőmérsékletű vízfelszín hatására sajátos légköri folyamatok alakulnak ki a…

Kissé felemás kedd

Az északkeleti országrészbe világosabb (naposabb), a Nyugat-Dunántúlra szürkébb (felhősebb) időt hoz a kedd. Az esernyőre inkább csak az Alpokalján és a Kisalföld egy részén lesz szükség, és a hőmérséklet is ott maradhat el a kellemes tartománytól.

Jubileumi Homogenizálási Szeminárium és Interpolációs konferencia

met.hu
-
  20.10.26 09:41 Időjárás

2020. október 12-14. között zajlott a 10. Homogenizálási Szeminárium és 5. Interpolációs Konferencia az OMSZ-ban és a világ számos pontján egyszerre, ugyanis a járványügyi helyzethez alkalmazkodva, online rendeztük.

Kicsit kevésbé szomorkás

Legalábbis országos viszonylatban – ugyan egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet hétfőn, de északon, északkeleten továbbra is borult, párás maradhat az idő. Az ezt követő napokban is folytatódik az ország nagyobb részén a jobbára csendes őszi idő.