Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 21 hír

Süss fel nap!

MetHu
-
  Tegnap 14:33 Időjárás

Az előző napokhoz hasonlóan az éjszaka kialakuló köd a legtöbb helyen már délelőtt fokozatosan megszűnik. A napos időben gyorsan melegszik a levegő, így a „kertek alatti ludaknak” napközben már nem kell fagyoskodniuk.

A ködös területek jobban járnak?

A túl korán érkező enyhe idő bár jól esik az embernek, de a tavaszi fagykárok esélyét jelentősen növeli. Az előttünk álló hét első felében sokfelé 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, mely a vegetáció egy részét már megindíthatja. A tartósabban ködös területeken ezzel szemben nem melegszik föl ennyire a levegő, nyugalomban marad a…

Nyugodt idő

Kedden is általában napos, száraz időre számíthatunk. Bár az éjszaka képződő köd, illetve rétegfelhőzet térbeli kiterjedése kissé nagyobb lesz mint az elmúlt napokban volt, kedd napközben várhatóan mindenütt megszűnik majd, és ezeken a tájakon is kisüt a nap. 

Nagy-Hideg-hegyen a legmelegebb

MetHu
-
  Tegnap 09:20 Időjárás

Február 18-án, reggel 8 órakor az ország legmelegebb pontja pont a leghidegebb nevű Nagy-Hideg-hegy volt, ahol 8,1 fokot mértek. A Kárpát-medencét kitöltő hideg levegő fölé a magasban folyamatosan érkezik az enyhe légtömeg, ezért az elsősorban a téli félévre jellemző erős inverzió (hőmérséklet magassággal történő emelkedése) épült ki. Így…

Köddé válunk?

MetHu
-
  19.02.17 15:04 Időjárás

Még mindig anticiklon, még mindig egyhangú időjárás, de már látszik a változás szele. Részeltek a kisfilmben.

Kora tavaszi idő ködfoltokkal

Továbbra is magassági gerinc, illetve anticiklon alakítja időjárásunkat. Folytatódik az eseménytelen, kora tavaszias idő, izgalomra maximum az éjszaka során képződő köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet térbeli elhelyezkedése, illetve tartóssága adhat okot.

Drámai fordulat? Nem!

A következő napokban az időjárás jellegét tekintve lényegesen nem változik. Többnyire napos, száraz idő vár ránk hideg, párás reggelekkel és a sokévi átlagnál enyhébb, tavaszias hangulatú délutánokkal. Napközben csak néhol maradhatnak meg a makacsabb ködfoltok.

Anticiklon felettünk

Továbbra is anticiklon alakítja időjárásunkat, ezért folytatódik az eseménytelen idő. Kora tavasziasan magasra emelkedik délutánra a hőmérséklet, a köd és a felhőzet a legtöbb helyen délelőtt feloszlik, kisüt a nap. 

Napszemüveget elő!

MetHu
-
  19.02.15 14:48 Időjárás

Továbbra is magasnyomás alakítja időjárásunkat. A reggeli párás, ködös időt, napközben gyengén felhős, napos, száraz idő követi.

Elhunyt Nagy István, a sopronhorpácsi állomás észlelője

MetHu
-
  19.02.15 11:27 Időjárás

2019. február 14-én kaptuk a szomorú hírt, miszerint Nagy István kollégánk, a Sopronhorpácsi Klímaállomás volt vezetője 81 éves korában elhunyt.

OMSZ – Csopa Meteorológiai Estek: Hullámszerű és turbulens áramlások a légkörben

MetHu
-
  19.02.15 10:41 Időjárás

Együttműködésben az Országos Meteorológiai Szolgálattal 2019 tavaszán a harmadik évaddal folytatódnak az OMSZ-Csopa Meteorológiai Estek a Csopa Délután sáv keretében. A szolgálat munkatársaitól tanulunk a mindennapjainkra oly nagy hatást gyakorló időjárásról. Salavec Péter fizikus, meteorológus előadása "Hullámszerű és…

A helyzet változatlan

Anticiklon helyezkedik el középpontjával a Kárpát-medence fölött, ezért szombaton is folytatódik a csendes, tavaszias idő: az éjszaka képződő köd feloszlását követően az ország nagy részén többnyire gyengén felhős, napos idő várható.

Tavaszias hétvége

A hétvégén anticiklon határozza meg hazánk időjárását. A köd feloszlása után túlnyomóan derült, gyengén felhős lesz az ég felettünk. Csapadék nem valószínű.

A csend az úr

MetHu
-
  19.02.14 10:47 IdőjárásHétvégeOMSZ

Anticiklon húzódik középpontjával a Kárpát-medence felé, ezért pénteken a ködfoltok feloszlását követően változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nélkül.

Folytatódik az enyhe idő

Bár csütörtökön még több helyen lesz felhős az idő, de később egy anticiklonnak köszönhetően eseménytelen, szárazabb időszak következik.