Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 20 hír

A fehér karácsonyokról

MetHu
-
  Ma 13:43 Időjárás

Hetekkel karácsony előtt még nem lehet nagy megbízhatósággal megmondani, hogy milyen lesz az időjárás az ünnepen, azonban hazai meteorológiai észlelések és az adatbázis adatai alapján tudjuk, hogy milyen időjárás volt az elmúlt karácsonyok ideje alatt. A fehér karácsonyhoz legalább két feltételnek kell teljesülnie: legyen kellően hideg…

Változó felhőzet

MetHu
-
  Ma 10:20 Időjárás

A felettünk elhelyezkedő hidegörvény fokozatosan töltődik, majd csütörtökön keskeny gerinc alakítja időjárásunkat. Holnap számottevő csapadék nem valószínű.

Legyen hó?

MetHu
-
  Tegnap 14:49 Időjárás

Szerdán egy magassági hidegörvény okozhat helyenként kevés megmaradó havat, de a hétvégén akár váratlan helyzet is kialakulhat.

Hidegörvény

Szerdán még a  Kárpát-medence időjárását egy fokozatosan gyengülő, töltődő hidegörvény alakítja. Sok lesz felettünk a felhő, és csapadékra is számítani kell; az eső mellett egyre inkább havas eső, hó valószínű.

Marad a változékony idő

Az elmúlt hét enyhe, esős időjárása többfelé sáros talajokat eredményezett. A folytatásban is változékony időre van kilátás, a hét első felében vegyes halmazállapotú, de nem nagy mennyiségű csapadékkal. A hétvégére kissé lehűl az idő, az ország északkeleti harmadán talajfagy is várható.

Hidegörvény közeledik...

MetHu
-
  18.12.10 16:15 Időjárás OMSZ

Az olykor viharos északnyugati széllel elkezdődött a hideg levegő erőteljes áramlása térségünkbe. Holnap már egy hidegörvény lesz felettünk, ami meghatározza a következő napok időjárását és egy kis havazást is magával fog hozni.

Elkezdődik a lehűlés

Északnyugati áramlással váltakozó nedvességtartalmú, egyre hidegebb levegő érkezik térségünkbe. Kedden magassági hidegörvény is fölénk helyeződik, a záporos csapadék egyre nagyobb eséllyel hónak ígérkezik.

Ilyet is régen mondhattunk már...

MetHu
-
  18.12.09 15:20 Időjárás

A következő napokban - szokatlan módon - a sokévi átlagnak megfelelő időre számíthatunk. Ráadásul a karácsonyi időjárással kapcsolatban is van egy halk, de sokak számára kedvező megjegyzésünk.

Szeles hétfő

A középpontjával a Skandináv-félsziget fölött örvénylő hatalmas ciklon áramlási rendszerében megerősödő, helyenként viharossá fokozódó északnyugati szél kíséretében megkezdődik az egyre hidegebb levegő beáramlása a Kárpát-medencébe.

Késő őszies kora tél

MetHu
-
  18.12.08 15:41 Időjárás

Advent második hetében a késő őszből ismét télies fordulatot vehet az időjárás. Hogy mekkorát, kisfilmünkből kiderül.

Átmeneti szünet után vasárnap ismét több helyen eső

Az elvonuló hidegfront mögött délelőtt már melegfront érkezik újabb csapadékkal.

Meddig megbízható egy előrejelzés? Mikor mit érdemes nézni?

MetHu
-
  18.12.07 16:03 Időjárás

Ha Ön is tűnődött már azon, mégis meddig megbízhatóak az előrejelzések, esetleg meggyőződése, hogy két napnál távolabb már nem is érdemes jósolni, akkor fussa át az alábbi listát!

4+1 dolog, amit a hétvége időjárásáról tudni érdemes

MetHu
-
  18.12.07 15:18 Időjárás

Ha nincs teljesen képben a következő 2 nap időjárásával kapcsolatban, most 2 perc alatt minden információt megtudhat, amire szüksége lehet, hogy felkészülten induljon neki a hétvégének.

Szombaton hidegfront

Szombaton hidegfront vonul át hazánk felett.  Délelőtt többfelé számíthatunk esőre, délután a Dunántúlon azonban  már  kisüthet a nap is. Átmenetileg több helyen megerősödik az északnyugati szél.

OMSZ – Csopa Meteorológiai Estek: Előzetes éghajlati visszatekintés 2018 évre

MetHu
-
  18.12.07 08:00 Időjárás

Együttműködésben az Országos Meteorológiai Szolgálattal 2018 őszén a második évaddal folytatódnak az OMSZ-Csopa Meteorológiai Estek a Csopa Délután sáv keretében. A szolgálat munkatársaitól tanulunk a mindennapjainkra oly nagy hatást gyakorló időjárásról. Bíróné Kircsi Andrea éghajlati szakértő előadása "Előzetes éghajlati…