Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

Viszlát hideg légpárna?

met.hu
-
  Tegnap 14:42 Időjárás

A jövőhét elején várhatóan eléri hazánkat egy frontálzóna, amely elég markáns lesz ahhoz, hogy felszakítsa a már napok óta időjárásunkat alakító hideg légpárnát.

Nincs menekvés

met.hu
-
  19.12.06 14:19 IdőjárásHétvége

Már a hegyeket is elnyelte a rétegfelhőzet, csak kevés helyen és rövid ideig bukkanhat elő a nap. Vasárnapig marad a hidegpárna, hétfőn viszont egy front már meghozhatja a változást.

Legmelegebb ősz 1901 óta – előzetes elemzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján a 2019-es ősz a legmelegebb 1901 óta és a csapadékos november miatt átlagosan csapadékosnak mondható.

Hideg légpárna

Vasárnapig érdemi változásra nem számíthatunk az ország döntő részén, de a déli és keleti határvidéken egyes napokon csökkenhet napközben a felhőzet. Változás hétfőn körvonalazódik egy érkező hullámzó frontzóna képében.

Növekszik a nedvességkészlet a talajban

met.hu
-
  19.12.05 12:11 Időjárás

December az enyhe ősz után meghozta a téli időt, a hideget, a fagyot, északkeleten pedig a havat is. Az őszi vetéseket ez immár megerősödve, kedvező állapotban érte, ezzel párhuzamosan pedig a talaj nedvességgel való feltöltődése is jól halad. A folytatásban lassú enyhülés, a jövő hét elején újabb csapadékhullám esedékes.

Hidegpárna

met.hu
-
  19.12.05 10:04 Időjárás

Magyarország területének közel 100 százalékát fedi rétegfelhőzet, mindössze a Börzsöny, a Mátra, a Bükk és a Zempléni-hegység csúcsai nyúlnak a felhőtakaró fölé. A hőmérsékleti térképen is látszik, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legkeletibb részei fölött kevés a felhő, és ott még hótakaró is borítja a tájat, ezért hazánkban ott van…

2019 egy kivételesen meleg és számos pusztító időjárási eseményt hozó évtized záró éve

met.hu
-
  19.12.04 16:24 Időjárás

A 2019-es év globálisan egy rendkívüli meleg évtizedet zár, melyben az emberi tevékenységekből származó üvegházhatású gázok által előidézett melegedés miatt a jégtakaró visszahúzódása és a tengerszint emelkedés is rekord méreteket öltött. A legutóbbi ötéves (2015–2019) és tízéves (2010–2019) időszakok szinte biztos, hogy a…

Köd, fagy, zúzmara

Sokfelé marad meg a (zúzmarás) köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, csak kevés helyen számíthatunk napsütésre. Igazi téli anticiklon, inverziós időjárásban lesz részünk.

A köd és a napsütés csatája

Magasnyomás alakítja időjárásunk. A köd minden formájával találkozhatunk, néhol tartós vendég marad a szürkeség, másutt hosszabb-rövidebb napos időszakokra készülhetünk.

Az elmúlt három nap eddigi leghidegebb éjszakája

met.hu
-
  19.12.03 09:09 Időjárás

Az ország nagy részén fagyosan indult a reggel. December 3-án hajnalban majdnem két fokkal hidegebbet mértek Zabarban, mint december 1-én, vasárnap (-10,1 fok). Az új szezonrekord -11,9 fok, ami nem lesz hosszú életű. A vártnak megfelelően a hófödte és átmenetileg derült északkeleti tájakon volt a leghidegebb. A -12 fok körüli érték jócskán…

Hó volt, hol nem volt

Északnyugat felől anticiklon helyeződik a Kárpát-medence fölé, megszűnik a csapadék és egyre inkább fokozódik a ködhajlam.

Lesz is, meg nem is...

met.hu
-
  19.12.01 15:14 IdőjárásHavazás

A vasárnap esti órákban egyre többfelé lehet csapadékra számítani, amelynek halmazállapota változó lesz. Havazásra elsősorban az ország északkeleti harmadában számíthatunk, míg másutt inkább a havas eső, eső lesz a jellemző, de néhol akár ónos eső is lehet.