Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 101 hír

Egyre közelebb ér a vírus, újabb gyanús eset Budapesten

Újabb magyar kerül kórházi karanténba Budapesten koronavírus esetleges gyanúja miatt.

Március végén tehet bejelentéseket az MNB

MFor
-
  Ma 17:03 GazdaságMNB

Erre lehet következtetni a jegybanki alapkamatot 0,9 százalékon hagyott mai döntést követően kiadott közleményből. Az, hogy valóban lép-e a Monetáris Tanács a következő, egy hónap múlva sorra kerülő kamatdöntő ülésén – amelyen az inflációs jelentést is jóváhagyják –, mindenekelőtt annak függvénye, hogy a fogyasztóiár-index januári kiugrása…

Mészáros Lőrinc is profitál a börtönbizniszből

Kedvenc témája lett a kormánynak a börtönbiznisz, de az kimarad a kommunikációjukból, hogy nem csak a magyar államot szétperelő rabok, hanem például Mészáros Lőrinc is szép hasznot húz a börtönökből. A volt felcsúti polgármesternek ugyanis magánbörtöne is van, de az új rabkórházat sem akárki építi. Szintén biztos bevételt jelent a kiválasztott…

Megvan a bérmegállapodás a BKV-nál

Sikerült kiharcolni a kétszámjegyű emelést.

A sorozatos támadások ellenére óriásit nőtt a Huawei forgalma tavaly

18 százalékos növekedésnek örülhetett a kínai kommunikációs mammut, pedig Washington 2019. májusában nemzetbiztonsági kockázatnak minősítette.

Jönnek a fogyasztóbarát személyi kölcsönök - milyen termékekre számíthatunk?

MFor
-
  Ma 14:33 Gazdaság

A Magyar Nemzeti Bank tavaly hirdette meg versenyképességi programját, amelyben egyebek mellett a digitális tartalmak fejlesztése és a hitelügyintézés gyorsítása is nagy hangsúlyt kapott. A jegybank szerint a hazai személyi kölcsön ügyintézés - bár történt javulás - még mindig lassú, amelyen sokat segíthet a minap bejelentett elektronikus…

Az MNB 0,9 százalékon tartotta az alapkamatát

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának döntése megfelel a piaci várakozásoknak. Azzal azonban még meg kell várnunk a 15 órakor megjelenő jegybanki közleményt, hogy megtudjuk, az MNB reagál-e más módon a januárban 4,7 százalékra felszökött inflációra, esetleg a koronavírusra.

Európát is megrengeti a koronavírus, lemondhatunk a nyaralásról?

Az új kötvénykibocsátásokról, a jövő évi adózásról, a kórházi finanszírozás átalakításáról volt szó a Trend Fm Reggeli Monitor című műsorában, hétfőn ahol kollégánk, Baka F. Zoltán volt a vendég. A beszélgetés apropóját az Mfor.hu és a Privátbankár.hu oldalakon aznap reggel megjelent pénzügyminiszteri interjú adta.

Nettó 5 milliárdért szondázza a sajtót 3 évig a kormányközeli médiafigyelő

A Mráz Ágoston Sámuel vezette Observer Budapestet megvásárolta a Nézőpont Csoport, Orbán Viktor egyik bizalmasának, Győri Tibornak az érdekeltsége. Győri korábban Habony Árpád üzlettársa volt, és nem először kap milliárdos állami megbízást.

Sokan házasodtak, sokan szültek decemberben, de ez nem elég

MFor
-
  Ma 10:41 GazdaságKSH

2019 utolsó hónapja jelentősen javuló népesedési mutatókat hozott 2018 utolsó hónapjához képest. Az egész tavalyi évet tekintve azonban nem ilyen jó a helyzet: a születések és a halálozások száma is megközelítőleg ugyanakkora mértékben csökkent, és emiatt ugyan végül mérséklődött a természetes fogyás, de csak 2 százalékkal.

A nyugdíjakat és a béreket március 2. után sem kapjuk meg 5 másodpercen belül

Ennyi idő alatt a kezdésnél csak a legfeljebb 10 millió forint értékű, elektronikusan benyújtott, nem értékpapírokra vonatkozó átutalásoknak kell átérniük az egyik magyar pénzintézettől a másikhoz. Míg a bérek szeptember 1-jével már azonnal átmennek, addig a nyugdíjak akkortól sem, a jegybank szerint ugyanis ez az egy időpontra…

21 ezernél is több új lakást építettek tavaly az országban

MFor
-
  Ma 09:25 Gazdaság

20 százalékos növekedés ez az egy évvel korábbihoz képest.

Visszahúzódni látszik Vuhanba a koronavírus Kínában

A gócpont-városon, illetve tartományán, Hupejen kívül alig jelentek meg új fertőzöttek.

Bevásárolná magát az állam a Rail Cargo Hungariába

Régóta szemez a kormány az osztrák állami vasúttársaság árufuvarozó cégének magyar tagozatával. Orbán Viktor friss zöld fordulata most újabb indok lett a tulajdonszerzésre, hiszen a kamionos szállítmányozással szemben a vasutas környezetbarátabb.

A letelepedési kötvénybiznisz után vagyonkezelő céget alapított Rogán Antal évfolyamtársa

MFor
-
  Ma 05:33 Gazdaság

Új vállalkozással gyarapodott annak a bolgár származású üzletasszonynak a céghálója, aki a letelepedési kötvénybizniszben is részt vett az egyetlen magyarországi bejegyzésű cég tulajdonosaként.