Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 92 hír

Koronavírus: tömeges tesztet hirdetnek a 60 év felettieknek Budapesten

Tizenkilencezer ingyenes antitesttesztet biztosít a fővárosi önkormányzat a 60 év feletti budapestiek ellenanyagszintjének mérésére - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Milliárdos szakértői díjak vitték veszteségbe az óriásbankot összegyúró társaságot

MFor
-
 Tegnap 18:45Gazdaság

A Takarék Csoport üzleti irányító szerveként funkcionáló MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank, valamint az MKB Bank és a Budapest Bank (BB) 2023 közepére beütemezett egyesülésének levezénylésére hivatott Magyar Bankholding Zrt. azzal magyarázza a 2020-as negatív eredményét, hogy az első, amúgy nem teljes évében nem folytatott…

Megjelölték a klímacélokat: döntött az EP

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén csütörtökön jóváhagyta a klímavédelmi rendeletet.

Áramfogyasztási rekord dőlt a brutális hőség miatt

A keddi rekord után megdőlt Magyarország nyári villamosenergia-fogyasztási rekordja szerdán is, a rendszerterhelés csúcsértéke elérte a 6814 megawattot (MW), 28,7 Celsius-fokos napi átlaghőmérséklet mellett - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.

Így lehet gyorsabban kiemelni a lakáshirdetést

MFor
-
 Tegnap 16:16Gazdaság

Nehéz ma kitűnni a sok tízezer ingatlanhirdetési ajánlat közül. Ezért az Ingatlantájoló most hirdetés-kiemelési licitrendszert indított.

Kiderült, mennyi hitelt kérnek a lakásfelújítók

A lakásfelújítás, mint konkrét hitelcél került egyre inkább fókuszba a hiteligényléseknél az év első felévben – közölte a K&H. A felújításra igényelt jelzáloghitelek 63 százalékát már az idén februártól elérhető államilag támogatott otthonfelújítási kölcsön adja.

Majdnem a válság előtti szintre ugrott az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Májusban az Ausztriában dolgozó magyarok száma már erősen megközelítette a válság előtti csúcsokat és a tavaly nyári szinttől csak pár száz fővel maradt el. Nincs kizárva, hogy még a nyáron új rekord születik, mert még be sem indult igazán az idegenforgalom. Júliustól tovább lazítanak a sógorok.

Átlépte a kritikus szintet a kórházak adóssága májusban

Áprilisban 32,7 milliárd forintos adósságot húztak a kórházak maguk után, a Magyar Államkincstár legfrissebb adatai szerint májusban pedig már 41,8 milliárd forintot. Az Orvostechnikai Szövetség főtitkára áprilisban azt mondta, hogy ilyenkor az intézményeknek már gazdálkodási nehézségei vannak.

Még a nyári szünet előtt tárgyal a kormány a nyugdíjkiegészítésről

Ezt válaszolta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter lapcsoportunk kérdésére. A nyugdíjkiegészítés azért lehet indokolt, mert a Magyar Nemzeti Bank (MNB) megemelte az inflációs előrejelzését. Megkérdeztük azt is, milyen visszhangja van a kormányon belül Matolcsy György kritikájának.

MNB: az inflációból helyzet van!

A friss inflációs jelentésében a jegybank az idei inflációs várakozását 4,1 százalékra emelte a márciusban becsült 3,8-3,9 százalékról, GDP-előrejelzését pedig 6,2 százalékra emelte a korábbi 4-6 százalékról.

Se maszk, se védettségi igazolvány: nagyot lazít a kormány, ha meglesz az 5,5 millió beoltott

A belső terekben sem kell maszkot viselni, ha meglesz az 5,5 millió beoltott. Emellett a kormány arról is döntött, hogy szállodákba, éttermekbe, fürdőkbe és a strandokra is védettségi igazolvány nélkül lehet bemenni.

Ezért nem mindegy nekünk, milyen állapotban vannak a német autóipari cégek

A magyar ipar és külkereskedelem számára kiemelten fontos a német autóipari cégek helyzete. Bár a német állam jelentős támogatásokat nyújtott az ottani vállalatoknak, az autóipari cégek egy része nem felelt meg a kritériumoknak, ennek eredményeként 32 százalékkal nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma – derül ki a Coface hitelbiztosító…

Itt a döntés: az idei diplomák is átvehetők nyelvvizsga nélkül!

Megszületett végre a kormány döntése: ahogy tavaly, a pandémia kezdő évében sem kellett teljesíteniük a végzős egyetemistáknak a nyelvvizsgára vonatkozó követelményt, úgy a most diplomázók is megkapják ezt a kedvezményt.

Közeleg a nap, amikor senki sem hal bele a koronavírusba Magyarországon

MFor
-
 Tegnap 09:26Gazdaság

69 új fertőzött és egyetlen áldozat - ezek az elmúlt 24 óra friss számai, tovább javul a koronavírus-helyzet Magyarországon.