Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 131 hír

Tovább terjed a koronavírus a világban

Megközelítette a 6, 7 milliót a igazolt koronavírus-fertőzöttek száma világszerte pénteken, a SARS-CoV-2 nevű vírus halálos áldozatainak száma 393 383 , betegségből több mint 2,9 millióan gyógyultak fel a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.

Trump megígérte az amerikai fellendülést

MFor
-
  Tegnap 20:17 KülföldUSADonald Trump

Donald Trump amerikai elnök pénteki sajtókonferenciáján gazdasági fellendülést ígért 2021-ig, miután májusban a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések ellenére 2,5 millió új munkahely jött létre az országban.

Lovasíjászoknak is jut a szétosztandó kormányzati támogatásból

Megjelent a 135. Magyar Közlöny, amelyben a kormány egyebek mellett arról is határozott, hogy pénzügyi segítséget kap a kulturális, művészeti szféra.

Fejcsere a Pénzügyminisztérium egykori vári épületének felújítását koordináló cégnél

Halmai Zoltán váltja Borbély Pált a Pénzügyminisztérium budai várnegyedben található egykori épületének felújítását koordináló PM-TÉR6 Nonprofit Kft. vezérigazgatói posztján június 8-án - közölte a pénzügyi tárca.

Véget vetett a járvány a jó világnak: nem lesz több adócsökkentés?

Ha a kormány jelenlegi várakozásának megfelelően alakulnak egyes jövő évi makrogazdasági számok, akkor kijelenthető, hogy a koronavírus-járvány első hulláma még 2021-et is befolyásolja.

Baljós számok - már látszik a koronavírus hatása a cégeken

Másfélszeresére nőtt a különböző vállalatok által benyújtott csődvédelmi kérelmek száma májusban az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány következményeként.

Eddig 2,7 millióan éltek a törlesztési moratóriummal

A lakossági ügyfelek kétharmada és a vállalati adósok négyötöde, összesen több, mint 2,7 millió ügyfél választotta a törlesztési moratóriumot június elejéig. Mindkét ügyfélcsoportnál az alacsonyabb összegű hiteleknél – tehát vélhetően részben a rosszabb anyagi helyzetben lévő lakossági adósok és a kisebb méretű cégek – választották…

Sikeresen startolt az MNB-s ingyenhitel

Már az indulás utáni első hetekben jelentős érdeklődés mutatkozott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési hitelprogram (Nhp) hajrá konstrukciója iránt, közölte a jegybank.

Jövőre 132,3 milliárd forintot költ a kormány a Budapest-Belgrád vasútvonalra

MFor
-
  Tegnap 15:52 Gazdaság

Jövőre is a gazdaságvédelmi alapból fizetik ki a kivitelezőket, köztük az újabb tőkerendezésre szoruló Mészáros-érdekeltséget.

Óriási meglepetés, jelentős fordulat az USA-ban

A pénteken közzétett adatok szerint májusban csökkent az Egyesült Államokban a munkanélküliek száma. A most közölt adat alapján a munkanélküliségi ráta is javult.

Durva visszaesést jelez a Bundesbank

MFor
-
  Tegnap 14:34 GazdaságKamatEKB

A német jegybank, a Bundesbank 7,1 százalékos idei gazdasági csökkenéssel számol és azt várja, hogy 2021-ben és 2022-ben már nő a gazdaság.

45 éven felüli nők is igénybe vehetik a meddőségi kezeléseket

MFor
-
  Tegnap 14:13 GazdaságKoronavírus

Mivel a koronavírus-járvány miatt az egészségügy több szolgáltatása is átmenetileg leállt, most úgy döntöttek, hogy a kényszerű csúszás után a 45. életévüket betöltött nők is igénybe vehetik a meddőségi kezeléseket a veszélyhelyzet végéig – némi feltétellel.

Orbán Viktor Minszkben: "Elvileg minden jó"

A miniszterelnök szerint ugyanakkor nem elég szorosak a magyar-fehérorosz kapcsolatok, ezen változtatni kell.

Megvan Orbán Viktor jelöltje a jegybank alelnöki posztjára

A miniszterelnök Virág Barnabást, az MNB monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatóját javasolja a távozó Nagy Márton helyére.

Operatív törzs: meg lehet tartani a ballagásokat!

De a hozzátartozók nem lehetnek jelen az iskolaépületben, csak az udvaron vagy az iskola kerítésén túl. A kórházakban egyelőre nem oldják még fel a látogatási tilalmat - hangzott el a mai tájékoztatón.