Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 86 hír

Mondja el véleményét az EU jövőjéről!

Mindenki elmondhatja Brüsszelnek, hogy miért szereti vagy nem szereti. Az EU elindította a Konferencia az Európai Unió jövőjéről nevű kezdeményezést, írja a 24.

A műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét meg tudják menteni Bécsben

Az osztrák főváros egyetemi kórházában a súlyos Covid-fertőzés miatt műtüdő-kezelésre szoruló betegek háromnegyede túléli a betegséget.

A KDM4A enzim blokkolása fokozhatja a fej-nyakrák elleni terápia hatásosságát

A UCLA Fogorvosi Intézetének kutatói állati modellszervezetekben egy új módszer segítségével képesek voltak jelentősen lelassítani fej-nyakrák tumorok növekedését és terjedését.

Lassú csökkenést mutat a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

A 15. héten tovább folytatódott a szennyvíz eredmények országos átlagában a korábbi hetekben megfigyelt, enyhén csökkenő tendencia.

Elkészült a másodállás-kérelmek e-felülete

MedicalOnline
-
 Tegnap 16:26Gazdaság

Az OKFŐ az engedélyezések lebonyolítása érdekében elektronikus ügyintézési felületet hozott létre, jelzi a Weborvos.

Müller: A gyártók döntenek majd az emlékeztető oltások szükségességéről

Már minden harmadik magyar ember megkapta az első védőoltását, közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői, online sajtótájékoztatóján.

Megérkezett Európába az indiai vírusváltozat

A Napi.hu szerint Nagy-Britanniában több tucat olyan koronavírus-fertőzést jegyeztek fel, amelyet a kórokozó új, Indiában felfedezett mutánsa okozott.

A halálozások csökkentése érdekében végeztek kutatásokat

A leginkább halálos betegségek túlélési esélyét növelni hivatott kutatási projekt zárultáról adott hírt a Pécsi Tudományegyetem.

Önkénteseket fertőznek újra

Az Oxford Egyetem új kutatást indít; azt próbálják megérteni, mi történik az immunrendszerrel tünetmentes újrafertőződéskor, írja az Index.

Eljöhet az idő, amikor úgy megyünk pszichológushoz, mint fogorvoshoz

Egyre több magyar fordul mentálterapeutához poszt-Covid-szindróma miatt. Purebl György elmondta az Indexnek, már érzékelik a rohamot.

Hogyan fejleszthetem empatikus készségem?

Az empátia fejleszthető képességünk, s érdemes is vele foglalkozni, hiszen általa sokkal jobban megérthetjük társainkat, írja a HPWR.

Megfejtették a jóllakottságért felelős agyi „főkapcsoló” működését

Megfejtették a jóllakottságért felelős agyi mechanizmust izraeli és brit kutatók – közölte az izraeli Weizmann Tudományos Intézet.

Időzített bomba a járványhulladék

A legfrissebb kutatások ketyegő bombaként emlegetik a járvány miatt keletkező egyre nagyobb mennyiségű hulladékot, írja a Népszava.

Praxisközösség: hosszú idő még, míg célba érünk

MedicalOnline
-
 Tegnap 05:24Karrier

A startvonalnál állunk, sok idő kell még ahhoz, hogy a most alakuló praxisközösségek funkcionálisan működjenek – hangzott el az Oktató Családorvosok XXII. Továbbképző Konferenciáján, ahol az is kiderült, számos kérdésre kell még megoldást találni addig.

Hétfőtől újra elérhetőek a gyógykezelések négy budapesti fürdőben

Április 19-től újra elérhetőek az orvosi beutalóval igénybe vehető gyógykezelések a Széchenyi, Szt. Lukács, Paskál és Pesterzsébeti fürdőkben.