Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 91 hír

294 ezer forint a havi átlagkereset; az egészségügyben 183 400

Tovább nőttek a fizetések, a havi bruttó átlagkereset közelíti a 300 ezer forintot, a nettó átlag pedig meghaladja a 200 ezret, közli a hvg.hu.

Másfél méteres szalagféreg volt a sushikedvelőben

MedicalOnline
-
  Ma 12:22 Külföld 

Az Origo szerint egy kaliforniai férfiből 5 láb hosszú, azaz több mint másfél méteres szalagférget távolítottak el.

A rák leggyakoribb fajtáit szűrő vérvizsgálatot teszteltek

Újabb nagy lépéssel került közelebb a tudomány egy olyan új módszerhez, mellyel a vérből diagnosztizálhatók a leggyakoribb ráktípusok.

A napokban dönthetnek idei cafeteria-csomagjukról

A 25-55 év közötti korosztályból jelenleg a lakosság mindössze 12 százaléka kap cafeteria-juttatásként egészségbiztosítást, noha 46 százalékuk élne ezzel a lehetőséggel.

Mitől szuper a szuperkórház?

Mitől kórház egy épület? És mitől szuper? A kérdéseket dr. Weltner János teszi fel (és válaszolja meg) a Magyar Narancs blogján.

Február közepén kezdenék a sztrájk-tárgyalásokat

MedicalOnline
-
  Ma 08:25 Gazdaság 

Február közepéig várja a FESZ, hogy a kormány lépjen. Ha addig nem történik semmi, megkezdik a sztrájk-tárgyalásokat, írja a Népszava.

Nő a forgalom a háziorvosoknál

Több mint kétezerrel nőtt az egy háziorvosra jutó éves betegforgalom az elmúlt 16 évben, miközben az alapellátó orvosok száma folyamatosan csökken, írja a Magyar Nemzet.

Módosítható rizikófaktorok

MedicalOnline
-
  Ma 06:46 Egészség 

Az intelligenciaszint és a képzettség olyan rizikófaktorok, amelyek egyes genetikai variánsok esetén egyértelműen befolyásolják az Alzheimer kór kialakulását, közölte az OTSZ Online.

Idén is ösztöndíjjal támogatják a fiatal orvosokat Egerben

Az idén is ösztöndíjjal támogatja az egri Markhot Ferenc Kórház a fiatal orvosokat első szakvizsgájuk megszerzésében.

A legdrágább beszállítótól vett takarítószereket a DE

Zéró árbevételű beszállító legdrágább ajánlatát fogadták el a Debreceni Egyetem (DE) takarítószer-beszerzésén, írja az Átlátszó.

Javítanának a véradási hajlandóságon

MedicalOnline
-
  Ma 05:39 Gazdaság 

Rétvári Bence államtitkár állítja, a szokottnál nagyobb vérkészlet áll rendelkezésre, de a Napi.hu szerint javítanának a véradási hajlandóságon.

„Elengedhetetlen a háziorvoslás hiteles bemutatása”

MedicalOnline
-
  Ma 05:18 Karrier 

Nemzetközi tapasztalatok szerint tízezer lakosonként egy további háziorvos munkába állítása 6 százalékkal mérsékli az összhalálozást, 3 százalékos csökkenést eredményez az alacsony születési súly előfordulásában és a stroke-halálozásban, idézi Vajer Péter a Journal of Family Practice egy korábbi cikkét.

Levélben kérik Orbánt a bérrendezésre

Közös levelet küldött a miniszterelnöknek a Független Egészségügyi Szakszervezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, közli a Hír TV.

Egyeztetést kezdeményez a MEOSZ a gyse-áfa csökkentéséről

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége és partnerszervezetei január 25-én egyeztetésre várják a kormányzati oldalt a gyógyászati segédeszközök áfájának csökkentése ügyében.

Faknyúz

MedicalOnline
-
  Tegnap 10:15 Gazdaság 

Sikerült elérni azt, hogy népnyúzónak állítanak be egy önkormányzatot, csak azért, mert az mélyen az önköltség alatti áron többletszolgáltatást kínál, írja Kincses Gyula az Asztalfióknak.