Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 79 hír

Nem tűrik a kritikus professzorokat?

Minősített tanárokat nyugdíjaz idő előtt a Debreceni Egyetem. A döntések elleni tiltakozásul aláírásgyűjtés indult, közli a Népszava.

Külföldről pótolják a K-vitamin injekciót

Külföldről ötezer-ötezer doboz K-vitamin behozatalát engedélyezte gyerekek és felnőttek számára a gyógyszer-nagykereskedőnek az OGYÉI.

Dr. Palkovits Miklós és az Anatómiai Múzeum

A Semmelweis Egyetem egyetemi polgárokat kért arra, hogy mutassák meg a kedvenc egyetemi helyszínüket.

Biotechnológiai épületszárnnyal bővül az ELTE

Az ELTE lágymányosi kampusza állami beruházással egy sokfunkciós, biotechnológia fókuszú épületszárnnyal bővülhet.

Ajánlást fogadott el a mesterséges intelligenciáról az OECD

Az OECD tagállamai a mesterséges intelligencia okozta változások kezdeményező, előremutató kezelését szorgalmazó ajánlást fogadtak el.

A finanszírozók rémálma

Miközben naponta két új ritka betegséget írnak le, dilemmák sorával küzdenek a klinikusok, a technológiai értékelők és a finanszírozók, közli a PharmaOnline.

Őssejt transzplantáció autoimmun betegségekben

A hematopoietikus őssejtek transzplantációja igen hatásosnak ígérkezik bizonyos autoimmun betegségekben, közli az OTSZ Online.

A Le Monde a magyar fogászati turizmusról

12 ezer euróért csináltattam új fogsort Magyarországon, míg Franciaországban ez legalább 27 ezer euróba került volna, írja a francia lap alapján a hvg.hu.

Berettyóújfaluban épül a bv új egészségügyi központja

A 200 ágyas egészségügyi központ a helyi Gróf Tisza István Kórházzal együttműködve gyógyítja a fogvatartottakat, írja a dehir.hu.

Szegediek az első szintetikus genomú baktérium gyökerei

Magyar fejlesztésű baktériumot használtak camebridge-i kutatók, amikor egy baktérium teljes örökítőanyagát szintetikusra cserélték és az egész élővilágban egységes genetikai kódon is változtattak, közölte az MTA.

Új biomarker segíthet a prosztatarák áttétképződésének előrejelzésében

MedicalOnline
-
  Ma 05:24 Tudomány

Amerikai kutatók olyan biomarkert fedeztek fel, melynek segítségével előre jelezhető, mely betegeknél fokozott a prosztatarák áttétképződésének kockázata.

Kásler Miklós közös kutatásokról is megállapodott Tokióban

Orvostudományi, oktatási és sportügyi együttműködési megállapodásokat kötött Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere háromnapos tokiói munkalátogatásán.

Magyar tudós a NASA bolygóközi utazások orvoskutató programjának élén

A hvg.hu szerint beválasztotta a NASA a négyfős csapatába azt a magyar tudóst, aki pszichológusként vesz majd részt a kísérleti misszióban.

Információéhség az egészségügyben

A magyarok háromnegyede utánanéz egészségügyi panaszának, mielőtt orvoshoz menne, és mintegy 70 százalékuk később is információt keres.

Elenyésző a panaszok száma Budaörsön

MedicalOnline
-
  Tegnap 11:06 Gazdaság

Döntő többségükben elégedettek a budaörsiek a helyi járóbeteg-ellátás szolgáltatásaival, az ellátási területen kívülről érkezők pedig még náluk is pozitívabban ítélik meg a szakrendelőben folyó munkát.