Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 95 hír

Gyors koronavírus-tesztelési rendszert fejlesztettek

MedicalOnline
-
  Tegnap 16:11 Tudomány

A Canon Medical Systems és a Nagasaki Egyetem közösen fejlesztett egy gyors genetikai tesztelési rendszert a SARS-CoV-2 diagnosztizálásához.

Orbán Viktor a koronavírus-kutatócsoportokkal egyeztetett

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott koronavírus-kutatócsoportok munkájáról tájékozódott Orbán Viktor.

Ügyeletes gyógyászati szaküzleti rendszert vezetnek be

Ügyeletes gyógyászati szaküzleti rendszer kezdi meg működését annak érdekében, hogy az érintettek hozzájussanak a megfelelő eszközökhöz.

Információs telefonvonal SM betegeknek

MedicalOnline
-
  Tegnap 13:30 Egészség

A koronavírus miatti krízishelyzetre tekintettel speciális telefonos információs szolgálat indult sclerosis multiplex betegeknek.

Operatív törzs: egyes területeken további szigorítás is elképzelhető

Jelentést tettek a kórházparacsnokok, védőfelszerelésekből mindenütt kb. egy heti tartalékkal rendelkeznek az egészségügyi intézmények, és továbbra is folyamatos a beszerzés – hangzott el a többi közt az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

Több alkalmazott is beteg a neurológiai klinikán (Bővítve: az SE...)

A Semmelweis Egyetem (SE) Neurológiai Klinikájának több alkalmazottját is megbetegítette a SARS-CoV-2 vírus, írja a Qubit.

Egyedi méltányosság: telefonon segít a NEAK

MedicalOnline
-
  Tegnap 10:00 GazdaságNEAK

A NEAK munkatársai a méltányossági kérelmekkel kapcsolatosan kedd és csütörtök 9-15 óra között tudnak tájékoztatást adni, írja a Weborvos.

Jog-orvoslás a MOK-nál

MedicalOnline
-
  Tegnap 09:55 Egészség

Jog-orvoslás címen indított új szolgáltatást a MOK jogászokból álló munkacsoporttal, akik "pro bono" segítenek megválaszolni az orvosok kérdéseit.

Kell-e növelni a szociális távolságot?

Akár nyolc méterre is repülnek köhögéskor vagy tüsszögéskor a cseppek, állapította meg a Massachussettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatása.

Szigorú eljárásrend a patológiákon

Egyelőre nem tudjuk, hogy egy halott szöveteiben meddig marad életben a vírus, derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.

585 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 585-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Frontvonalban a Szent László Kórház

Dr. Vályi-Nagy István, a kórház főigazgatója az M1 interjújában kiemelte a dolgozóik felkészültségét, áldozatkészségét és kitartását, írja az Origo.

A járvány teljesen átalakíthatja a magyar egészségügyet

MedicalOnline
-
  Tegnap 06:47 Gazdaság

Az elmúlt évek semmittevése okolható, hogy a telemedicina elterjedését gátolja a maradi szabályozási környezet, írja az Mfor.

Április 2.: az autizmus világnapja

Ma van az autizmus világnapja, ez alkalomból számos budapesti és vidéki emblematikus épületet világítanak meg kék színnel.

Cukorbetegek képviselőivel egyeztetett a kormány

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kezdeményezésére diabéteszeseket képviselő civilekkel egyeztetett a kormány.