Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 87 hír

Nógrádban az országos átlag feletti a halálozás

Nógrádban jelentősen az országos átlag felett van a halálozás, a férfiaknál 12, a nőknél 9 százalékos az eltérés, és a várható élettartam is kevesebb.

Debrecenben gyűltek össze a gyermekorvosok

Mesterek és tanítványok címmel rendezi meg idei nagygyűlését a Magyar Gyermekorvosok Társasága, a tanácskozás csütörtökön kezdődött.

Tinisztárok a méhnyakrák megelőzéséért

Tinisztárok kampányolnak a méhnyakrák megelőzéséért a közösségi médiában a Mályvavirág Alapítvány felkérésére.

Így zárták a nyarat a kórházak

Augusztus végére közel 42 milliárd forintnyi lejárt fizetési határidejű számlát halmoztak fel a kórházak, írja a Napi.hu.

A kormány és a magánellátás

Rékassy Balázs a Magyar Narancs Materia Medica blogján arról ír, hogyan értelmezhető a miniszterelnök kötcsei nyilatkozata a köz- és a magánegészségügy szétválasztásáról.

A munkaerőhiány a legnagyobb probléma

MedicalOnline
-
  Ma 07:48 Gazdaság 

Főleg Budapesten érezzük a magánellátás orvoselszívó hatását – mondta a HírTV-nek Pásztélyi Zsolt, a Medicina 2000 Szövetség elnöke.

Alzheimer Világnap 2018

MedicalOnline
-
  Ma 05:51 Külföld 

A demencia és leggyakoribb formája, az Alzheimer- kór Európában több mint hétmillió, hazánkban közel 200 ezer embert érinthet közvetlenül.

Kásler: A hír nem igaz

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter az InfoRádiónak cáfolta a 75 év felettiek egészségügyi ellátásáról terjedő hírt.

Speciális eszköz segíti a májbeteg csecsemők ellátását

MedicalOnline
-
  Ma 05:39 Külföld 

Négymillió forint értékű csecsemő videó-gasztroszkóppal bővül a klinika műszerparkja, a legkisebb betegek kíméletesebb kivizsgálásához.

Kevesebb pénz juthat Közép-Magyarország egészségügyére

MedicalOnline
-
  Ma 05:27 Gazdaság 

Két napja már nem miniszteri biztosként, hanem az ÁEEK szakértőjeként foglalkozik az Egészséges Budapest Programmal (EBP) Cserháti Péter – jelentette be az érintett Balatonfüreden.

Elküldték a GOKI-ból Székely Lászlót

Távoznia kellett a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának éléről dr. Székely Lászlónak – értesült a 24.hu.

Kortárs klasszikusok a Mini-Fesztiválon

MedicalOnline
-
  Tegnap 15:36 Külföld  Fesztiválok

A kortárs magyar zeneszerzés rangos seregszemléjét, a Mini-Fesztivált 2015-ben fogadta először programjába a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. Ma Fekete Gyula jegyzi a sorozatot. A négy koncerten kívül a neves zeneszerző egyfelvonásos operáját is bemutatják a fesztiválon. 

"Kérdezzék meg Zachert, mennyi pénzt vitt haza havonta"

A Honvéd kórházról és az egészségügyről is kérdezte a Magyar Hírlap Németh Szilárdot, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárát.

E-Health projektek Budapesten

MedicalOnline
-
  Tegnap 13:19 Infotech 

Több eHealth projekt is bemutatkozott azon a nemzetközi konferencián, amelyet Budapesten rendeztek meg.

Szívelégtelenség – figyeljünk a jelekre!

A szívelégtelenség hazánkban ma nagyjából 150 - 200 ezer embert érint, közülük 70 ezer szorulna feltétlenül szigorúan kontrollált ellátásra.