Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 87 hír

Koronavírus: meghalt a hatvani kórház főorvosa

Életének 70. évében hosszú küzdelem után COVID-19 szövődményében elhunyt dr. Szabó Zoltán főorvos, radiológus, közli a hatvanonline.hu.

Aggasztóan nő a magyar tesztpozitivitás

A Napi.hu Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa Facebook-bejegyzését idézi.

62,7 millió fertőzött, 1,45 millió halott a világon

A világon már 62 736 160 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 459 243, a gyógyultaké pedig 40 127 262.

A babák képesek logikai úton kikövetkeztetni mások preferenciáit

Már a 14 hónapos babák is sikeresen használnak logikai következtetéseket, hogy a társas világról tanuljanak.

Az öngyilkossággal kapcsolatos 22 gént azonosítottak

Az öngyilkossági hajlam részben örökölhető és a környezeti hatásoktól függetlenül jelentkezik egy-egy család generációiban.

Program a demenciával élő emberekért

Program indult Kecskeméten az önkormányzat és a Modus Alapítvány együttműködésében a demenciával élő emberekért, közli a BAON.

Készül a Ritka Betegségek Nemzeti Terve 2.0

A tervek szerint hamarosan egy új, valódi integrált központ nyílik, ahol minden tudás, információ és ellátás egyszerre válik elérhetővé.

Csetbot az ötvenes években? Honnan jön a mesterséges intelligencia?

MedicalOnline
-
 Tegnap 09:49Tudomány

November 30-án sztártudósok mutatják be, hogy miként fejlődik a mesterséges intelligencia, milyen hatással lesz mindannyiunk életére.

A fertőzöttek száma 62,2 millió, a halálos áldozatoké 1,45 millió a világon

A világon már 62 216 767 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 451 131, a gyógyultaké pedig 39 801 708.

Kihirdették az egészségügyi szolgálati jogviszonyhoz kapcsolódó kormányrendeleteket

A Magyar Orvosi Kamara javaslatait figyelembe véve a kormány kihirdette az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló kormányrendeletet, amely rögzíti a jogviszonnyal járó munkaügyi feltételeket és a bérezésre vonatkozó szabályokat is.

"Ez a struktúra és munkamegosztás az első hullámban már bizonyított"

Szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek, írta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szombaton a Facebook-oldalán.

Merkely: Már több mint 1,5 millió magyar eshetett át a koronavírus-fertőzésen

A rektor szerint nagyjából március-április környékére túl tudunk lenni ezen a koronavírus-járványon, közölte az ATV honlapja.

A sport- és egészséggazdaság nyolc ezrelékkel növeli a GDP-t

A sport- és egészséggazdaság a világ legdinamikusabban fejlődő ágazata, amely mérhetően járul hozzá az országok GDP-jéhez.

Kitüntették az év egészségügyi intézményeit

Az év kiváló egyetemi klinikáját, országos intézetét, megyei, városi, és szakkórházát, kiváló gyógyszertárát és gyógyszergyárát nevezte meg a zsűri a Medicina 2020 díjátadóján, írja a Weborvos.

A fertőzöttek száma 61,6 millió, a halálos áldozatoké 1,44 millió a világon

A világon már 61 604 201 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 442 171, a gyógyultaké pedig 39 404 812.