Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 64 hír

Magyar-holland munkacsoport osztja meg a járvány tapasztalatait

Magyarország és Hollandia munkacsoportot hoz létre, amelyben az orvosok és szakemberek osztják meg egymással a járvány tapasztalatait.

Fürjes Balázs: Önálló járóbeteg-szakrendelőt kap a Hegyvidék

Folytatódik a Kútvölgyi úti szakrendelő fejlesztése, jelentette be Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Forradalmasíthatja az orvostudományt a DeepMind algoritmusa

A DeepMind algoritmusa segítségével sikerült a tudósoknak előrejelzniük az emberi test szinte valamennyi fehérjéjének szerkezetét.

György István: Ajánlást készített az NNK a harmadik oltásról

Növelni kell a magyar lakosság koronavírus elleni átoltottságát, ezért mind a 65 év felettieknek, mind a 12-15 éveseknek oltási akciót szerveznek.

Felvételi eredmények orvos- és egészségtudományi területeken

A felsőoktatásba jelentkezők mintegy háromnegyedét felvették valamilyen képzésre – közölte az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára.

Delta variáns: rövidebb lappangási idő, magasabb vírusszám

A deltával fertőzöttek vírusmennyisége akár 1260-szor nagyobb volt, mint az eredeti variánssal fertőzött embereké, írja a Nature nyomán a Telex.

Orbán Viktor: Magyarországot is eléri a negyedik hullám

A negyedik hullám elkezdődött Nyugat-Európában, és Magyarországra is elér, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

A Castleman-kór világnapja ürügyén

Július 23-a a Castleman-kór világnapja, amikor nemcsak a betegségre hívják fel a figyelmet, hanem megemlékeznek azokról is, akiket a kór miatt elveszítettek.

Csökkentették a Pfizer-vakcina becsült hatékonyságát Izraelben

Az izraeli egészségügyi minisztérium most 39 százalékosra tartja a Pfizer-vakcina nyújtotta védelmet, írja a hvg.hu.

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat

Csütörtök este közölték a felsőoktatási felvételi ponthatárokat; általános orvos osztatlan képzésen 1125-en kezdhetik meg a tanulmányaikat.

Már júliusban allergiás tüneteket okozhat a parlagfű

Az Aerobiológiai Hálózat pollenmonitorozási adatai szerint a parlagfű pollenszórása július utolsó napjaiban már tüneteket okozhat.

Megújult a dunakeszi szakrendelő

Megújult a dunakeszi szakrendelő a kormány 2 milliárd forintos támogatásával, a beruházás költsége 2,3 milliárd forint volt.

Leküzdhető lesz az elhízás – Idén százéves az inzulin

Ma már jelentős kardiovaszkuláris és renális kockázatot csökkentő modern antidiabetikumokkal rendelkezünk, melyek a cukorbetegség eredményes kezelését segítik – mondta lapunknak dr. Hidvégi Tibor főorvos.

Kevesen ismerik a melanomát és következményeit

A magyarok 43 százaléka csak alkalomszerűen ellenőrzi az anyajegyeit, a 40 év alattiak mintegy fele a betegség kockázatával sincs tisztában.

120 millió euró a járvány leküzdését célzó további kutatásokra

Az Európai Bizottság 120 millió euróval támogat a koronavírussal és annak változataival kapcsolatos 11 újabb kutatási kezdeményezést.