Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 90 hír

Idősotthonok és nagybeteg öregek

MedicalOnline
-
  Ma 15:09 Gazdaság

Az intézmények mára megteltek ágyhoz kötött emberekkel, akik mellé szakképzett ápolók kellenének. Az Abcúg riportja.

Mérlegen a Semmelweis-emlékév

A magyar orvos születésének 200. évfordulóján rendezett emlékévben hatalmas összegeket költött a kormány, de nem egészségügyi, hanem kulturális célokra. A 24.hu összeállítása.

Véget vethet a TAJ-kártyás csalásoknak

Tévesen regisztrált egészségügyi vizsgálatok, TAJ-kártya-visszaélések – a hazai blockchaint fejlesztő magyar cég szerint mindezeknek véget vethet a blockchain technológia, közli a hvg.hu.

Erőltetett összekapcsolni az angol és a magyar fakultás ügyét?

A rektor szerint erőltetett kísérlet a marosvásárhelyi egyetem keretében létrejövő angol kar és a magyar tagozat által évek óta hiába követelt magyar kar ügyét összekapcsolni.

Mennyibe kerül valójában?

Ahhoz képest, hogy Magyarországon elviekben teljes körű társadalombiztosítási rendszer működik, nagyon sokat költünk a járulékokon felül is saját pénzünkből az egészségünkre, közli az Index.

Horvátországban már hét halálos áldozata van a járványnak

Horvátországban december óta csaknem kilencezer influenzás beteget regisztráltak, és már hét halálos áldozata van a járványnak.

Orvoskamarai levélváltás Kincses Gyulával

MedicalOnline
-
  Ma 10:39 Gazdaság

Dr. Kincses Gyula a Magyar Orvosi Kamara (MOK) működését is taglaló írással kereste meg az Orvosok Lapját. A témát a MOK elnöksége részletesen tárgyalta, s meg is válaszolta.

Tízezres tüntetés egy új klímapolitikáért

Több mint tízezer fiatal tüntetett a klímaváltozás elleni küzdelem fokozásáért csütörtökön Brüsszelben.

Jön az egyedi gyógyszerazonosítás

Február 9-től az Európai Unióban minden egyes vényköteles gyógyszert tartalmazó dobozt egyenként kell ellenőrizni, írja a PharmaOnline.

Szemet ad a vakoknak

Az OrCam MyEye2 kifejezetten vakoknak és gyengénlátóknak készült, kényelmesebbé teheti a fogyatékkal élők mindennapjait, írja a 24.hu.

Hallgatózó vírusok

MedicalOnline
-
  Ma 06:36 Tudomány

Egyes fágok hallgatózni is képesek: a baktériumok egymás közti kommunikációját érzékelve döntik el, megölik-e őket, közli az OTSZ Online.

Zacher már nem kell

Zacher Gábor a Magyar Hangnak azt mondja, dolgozna még, de sem tanítani, sem életet menteni nem engedik vissza a Honvédkórházba.

Családközpontú szülészet Debrecenben

Az anya, a baba és az apa is pozitív élményekkel, pszichológiai szempontból is egészségesen hagyja el a kórházat – ez a célja a családközpontú szülészetnek Szeverényi Péter szülész-nőgyógyász, a szakterület úttörője szerint.

Női szerhasználat, kemény szégyenfoltok

A női szerhasználat mögött jellemzően valamilyen trauma áll: szexuális abúzus, családon belüli erőszak, írja az Abcúg.

11 ezer éve segíthet vadászni

Mintegy 11 ezer 500 évvel ezelőtt kezdett el a kutya az ember mellett élni a mai Jordánia északkeleti részén.