Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 66 hír

Ősz, alma, almakampány...

Ismét együtt dolgozik az almafogyasztás élénkítésén a Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és öt áruházlánc. Az Auchan, a CBA, a METRO, a SPAR és a Tesco üzleteiben október 20-tól november 18-ig lehet kóstolni, megismerni a hazai almafajtákat.

Vadkár: autós vs. vadásztársaság

Magyar Mezőgazdaság
-
  Tegnap 14:04 Gazdaság 

Ennél egyszerűbb baleset talán nincs is: mész a kétszer egysávos főúton kilencvennel, tökéletesek a látási viszonyok, ezért azt hiszed biztonságban vagy. Majd váratlanul eléd toppan egy őzsuta, és lerombolja az autód orrát. A Totalcar olvasója pontosan tudja, mi következik egy autós vadbaleset után és nem árt, ha önök is tudják: semmi jóra nem…

Átadták a harmadik szolgáltató központot

Átadták a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) harmadik, gödöllői szolgáltatóközpontját. A kamara elnöke szerint ezek a központok – melyekből még az idén továbbiakat adnak át a tervek szerint – lehetővé teszik, hogy egy helyen sokféle információt, például katasztrófavédelmi, pénzügyi szolgáltatói vagy inputanyag-előállítóiakat biztosítsanak a…

A borászok többsége az egyszerűbb nyilvántartást választotta

Az idén márciusig kellett eldönteniük a borászoknak, hogy milyen formában folytatják tevékenységüket, 56 százalékuk választotta a kisüzemi termelői státust - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára pénteken, a monori hegyközség Csúzi Családi Pincészetében tartott sajtótájékoztatón. 

A magyar-bolgár agrárpolitika összehangolásáról egyeztettek

Fontos, hogy az újabb európai uniós tagállamok összehangolják álláspontjaikat annak érdekében, hogy a gazdák megfelelő forrásokhoz juthassanak – hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Rumen Porozsanovval, Bulgária földművelésügyi és élelmezési miniszterével folytatott megbeszélés után, Szófiában.

Október végéig módosítható a jogszerű földhasználat az akg pályázaton

Módosult az Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés című (VP4-10.1.1-16 kódszámú és a VP4-10.1.1-15 kódszámú) felhívások dokumentációja.

Díjat ért a tehetség a világversenyen

Versenyszámában átlag feletti teljesítményért kiválósági érmet kapott Takács Dániel virágkötő, az Abu-Dhabiban megrendezett idei WorldSkills-en, a fiatal szakmunkások világversenyén. A magyar fiatalok egy bronzérmet és kilenc kiválósági érmet nyertek a versenyen, ahol 51 szakmában mintegy 60 ország 1300 versenyzője indult. Jövőre…

Idén először ünnepeljük A Táj Nemzetközi Napját

Az Európa Tanács felismerve, hogy az európai tájak (minőségükkel és sokféleségükkel) közös értékeink, illetve hogy a táj fontos része az emberek életminőségének, megalkotta az Európai Táj Egyezményt. Az európai együttműködést megerősítendő, idén először ünneplik a tagállamok A Táj Nemzetközi Napját.

Te tényleg traktorral jársz a diszkóba?

Magyar Mezőgazdaság
-
  Tegnap 08:12 Gazdaság 

Majdnem ezt a színvonalat súrolja néhány bejegyzés, amit fiatal német gazdálkodók osztottak meg az Instragramon arról, hogy milyen klisékkel szembesülnek nap mint nap.

Már lehet szavazni „Az Év Tanyája” közönségdíjra esélyes pályázókra

A Földművelésügyi Minisztérium idén először meghirdette "Az Év Tanyája" díjat, amivel szeretnék magas szintű elismerésben részesíteni azt a tulajdonost, aki mind a természeti, mind az épített és táji környezetbe illeszkedő tanyát tart fenn, jó mintául szolgálva más tanyák számára. A közönségdíjast a 12 legjobbnak tartott pályázóra…

Hernyófogó övek haszna

Magyar Mezőgazdaság
-
  Tegnap 06:04 Otthon 

A házikerti gyümölcsösökben az alma- és a szilvamoly, valamint a kis- és a nagy téli araszoló szárnyatlan, repülni nem tudó nőstényeik jól gyéríthetők mechanikai módszerekkel is: pl. a téli fatisztogatással, a fára helyezett hernyófogó övekkel.

Egyhangúlag módosították a Pozsonyi Nyilatkozatot

Már nyolc tagállam agrárkamarái és gazdaszervezetei támogatják a Pozsonyi Nyilatkozatot, amiben a régió országai kinyilvánítják, hogy a 2020 utáni Közös Agrárpolitikában mely elemeit tartanák meg a jelenleginek, illetve milyen reformokat tartanak elfogadhatónak.

Újra ősz, újra almakampány

Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző országos promóciós kampány – jelentette be Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

A mezőgazdaságban is használható lesz az 5G-s hálózat

Tesztelték az első 5G-s mobilhálózati kapcsolatot idehaza. A fejlesztés 2020-ban érhet véget, és azt követően akár az agráriumban is használhatja.

Jelentősen mérsékelnék az üvegházhatású gázok kibocsátását

A tagállamok illetékes miniszterei az EU 2021 és 2030 közötti klímapolitikájának fő elemeit tartalmazó jogszabálytervezeteket vitattak meg és fogadtak el az Európai Tanács Környezetvédelmi Tanácsa luxembourgi ülésén. Ez többek között érinti az erdőket is. Cél, hogy a légkörbe bocsátott üvegházhatású gázok mennyisége 2030-ig együttesen 30…