Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 23 hír

Mi szükséges ahhoz, hogy egy múzeum kutyabarát minősítést kapjon?

A kutyabarát hellyé és így a kutyabarát múzeummá váláshoz nem szükséges, nem kötelező semmilyen tanúsítvány vagy minősítés, külön engedély a hazai törvényi szabályozások alapján. Csak kutyabarát hozzáállás és pár apró figyelmesség elég, amivel a kutyásoknak segítenek: itatótál, elegendő hely a kutyának stb.

Szombaton kiderül, ki nyeri Az év európai múzeuma címet

Magyar Múzeumok
-
  Tegnap 16:30 Kultúra

Ma kezdődik Szarajevóban az Európai Múzeum Fórum konferenciája, amely szombati zárónapján kiderül, kit illet idén „Az év európai múzeuma” cím. A Magyar Nemzeti Múzeum Málenkij Robot Emlékhelye az esélyesek között szerepel.

Az eltűnő Palánk nyomában – Képzőművészeti kiállítás nyílt Szegeden

Magyar Múzeumok
-
  Tegnap 10:00 Kultúra

Az árvíz előtti Szeged központjáról, a Palánkról nyílt képzőművészeti kiállítás a Kass Galériában május 17-én, pénteken. A tárlat grafikákon, festményeken és fotókon keresztül mutatja be, hogyan is nézett ki a városrész, mely a dóm és az egyetemi intézmények, klinikák építése miatt szinte teljesen eltűnt.

EGY NAP A Biodiverzitás Jegyében

Magyar Múzeumok
-
  19.05.21 09:00 KultúraMúzeum

Május 22-én a Biodiverzitás Napja alkalmából kiállításmegnyitóval, miniforgataggal és expedíciós esték sorozatunkban egy új előadással várja látogatóit a Természettudományi Múzeum.

Páratlan családtörténetet mutat be a Közlekedési Múzeum Korbuly – egy mérnökcsalád három generációja

Magyar Múzeumok
-
  19.05.20 17:00 Kultúra

A Közlekedési Múzeum új időszaki kiállítása a hazai járműipar történetében különleges helyet elfoglaló Korbuly család történetét mutatja be, egy olyan család előtt tisztelegve, amelynek tagjai az elmúlt mintegy 125 évben a magyar járműgyártás minden jelentős ágazatában maradandót alkottak, szabadalmak és innovációk sorát hozva be a magyar…

Először adták át a Közösségi múzeum elismeréseket a Múzeumok Majálisán

Magyar Múzeumok
-
  19.05.20 14:12 Kultúra

A Közösségi múzeum elismeréssel a MOKK jutalmazni és ösztönözni kívánja a múzeumi alaptevékenységgel összehangolt közösségépítő munkát

Ötven izgalmas kiállítás Európa-szerte (2019 nyár)

Magyar Múzeumok
-
  19.05.20 14:00 Kultúra

Összegyűjtöttünk ötven időszaki – elsősorban művészeti és történeti – kiállítást, amelyet érdemes lehet megnézni nyáron, ha éppen valamelyik külföldi európai nagyvárosban jártok. Ember és természet viszonya, belső és külső tájak, művészek és korok közti párhuzamok, elmúlt századok és kortársak – ez és még sok minden más Tallinntól…

Torta és várostörténeti kiállítás

Magyar Múzeumok
-
  19.05.19 09:00 Kultúra

Két kiállítás is bekapcsolódik Szegeden a Szeged 300 ünnepségsorozatba: a Fekete házban a város történetét mutatják be, a Klauzál téren pedig egy óriási méretű ideiglenes kiállítóhely, egy „torta” épült, melyben interaktív, digitális eszközök segítik a múlt megismerését.