Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

15 méter hosszú interaktív videófal

A világ legnagyobb méretű múzeumi interaktív videófalát a Magyar Kultúra Napján mutatják be a Szépművészeti Múzeumban

A hálózatépítés stratégiái – olvasókör a Kassák Múzeumban I.

A Kassák Múzeum Aktív ábrák: kapcsolatépítési stratégiák az avantgárd hálózatokban című időszaki kiállítása azt vizsgálja, hogy az 1920-as évek első felében az avantgárd művészeti és irodalmi folyóiratok szerkesztői milyen stratégiákat alkalmaztak a nemzetközi kapcsolatok építésében és működtetésében.

Mi várható 2019-ben a Nemzeti Múzeumban?

Egész éves programsorozattal emlékezik 1989-re idén a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM), ahol jelentősen bővül a Seuso-kincset bemutató kiálltás, és többek között az antik Perzsiát és a 19. századi kaliforniai aranyláz magyar szereplőit vizsgáló tárlatok is várhatók.

Az Év Európai Múzeuma Díj esélyese a Málenkij Robot Emlékhely

A Magyar Nemzeti Múzeum Málenkij Robot Emlékhelye bekerült az Év Európai Múzeuma Díj esélyesei közé a díj odaítélésére szakosodott zsűri döntése alapján. 1993 óta a Nemzeti Múzeum a 15. olyan magyar intézmény, amely indul a megmérettetésen.

KÉP-Élmény

Magyar Múzeumok
-
  Tegnap 09:00 Kultúra

Lehet-e a művészet, a fotográfia a gondoskodás egy formája? Lehet-e az önkifejezés eszköze a fotográfia? A művészetterápia is művészet? Miért fontos a non-verbális, képi kommunikáció tudatos használatának elsajátítása napjainkban? A társadalmilag elkötelezett az új szép?

Bruegel egymásra rakódó rétegei

Magyar Múzeumok
-
  19.01.20 09:27 Kultúra

A napokban bezárta kapuit a Bécsi Szépművészeti Múzeumban megrendezett Bruegel-tárlat. Ahogyan azt korábban hirdették is, nagy rá az esély, hogy ezek a művek együtt, egy helyen a mi életünkben már nem lesznek láthatók. A flamand festőóriás életéről vajmi keveset tudunk. Ugyanakkor a korról, amelyben Bruegel élt, illetve arról, ahogyan a…

Gyász: tragikus hirtelenséggel elhunyt Sárkány József művészettörténész

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Janus Pannonius Múzeum munkatársa, Sárkány József művészettörténész, a múzeum osztályvezető főmuzeológusa január 17-én.

Holnap zár a Rejtett történetek című kiállítás

Holnapig még látogatható a Műcsarnokban a Rejtett történetek | az életreform-mozgalmak és a művészetek című kiállítás, amely Magyarországon elsőként foglalja össze a 19. század utolsó harmadától világszerte kibontakozó, a közép-európai országokban virágzó életreform-mozgalmakat, illetve azok korabeli művészetekre gyakorolt hatását.

Tornyai János néprajzi gyűjteményéből nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen

Tornyai János néprajzi gyűjteményéből nyílik kiállítás a festőművész nevét viselő hódmezővásárhelyi múzeumban pénteken.

Ásatások: 13 hektár, 16 helyszín

2018-ban 13 hektáron, 16 helyszínen végzett feltárást a Magyar Nemzeti Múzeum.

Régészeti és történeti kutatások a Béldi-Mikes kastélyban

Magyar Múzeumok
-
  19.01.17 17:00 Kultúra Múzeum

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázati támogatásának köszönhetően, a Székely Nemzeti Múzeum munkatársai és megbízott külső kutatói 2018 folyamán jelentős tudományos projektet valósítottak meg, melynek célja az uzoni Béldi-Mikes kastély emlékeinek régészeti, történeti és művészettörténeti szempontú feldolgozása volt.

Torzított koponyán hordott diadémok és gonoszűző szempárok

Vasárnapig látogatható a szegedi Fekete ház ősi arany- és ezüstkincs kiállítása. A tárlaton találkozhatunk gonoszelűző szempárokkal, a hunok torzított koponyáin hordott diadémokkal és a dák királyi udvar kincseivel is. A több, mint ezer darabból álló kollekció január 20-ig várja az érdeklődőket.