Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 139 hír

Zircen zárultak a Veszprémi Főegyházmegye családi napjai

A Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája által szervezett, július 15-én kezdődő családi napok utolsó állomását Zircen szervezték meg július 18-án. A nap szentmisével kezdődött a zirci ciszterci apátsági bazilikában.

Vendégségben Obbágy Miklósnál, az ország legidősebb görögkatolikus papjánál

Obbágy Miklós a maga 89 és fél évével az ország legidősebb görögkatolikus áldozópapja. Nyugdíjazása előtt a Miskolci Egyházmegyében szolgált, de már évek óta gyermekei közelében, Nyíregyházán él. P. Tóth Nóra beszélgetett vele életútjáról.

Alapítójuk emléknapját ünnepelték a szalvatoriánusok Temesváron

Szentmisével és szoboravatással ünnepelték július 21-én a rendalapító, az idén tavasszal boldoggá avatott Johann Baptist Jordan liturgikus emléknapját az Isteni Üdvözítő Társasága (SDS) temesvári tagjai.

Teremtésvédelmi kalendárium – Higgy Jézus Krisztusban, és bízz a tudományban!

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Szakértőnk sokadszorra hangsúlyozza, most már cselekedni kellene, nem csak elemezni a helyzetet.

Felvételt hirdet a győri Szent László Katolikus Szakkollégium

A győri Szent László Katolikus Szakkollégium felvételt hirdet a 2021/22-es tanév őszi félévére. A szakkollégiumba hívő és hitre nyitott fiatalokat várnak, akik szívesen lennének egy szellemi-lelki értelemben is igényes közösség tagjai.

Missziós festészet – Mit jelent ma keresztény festőművésznek lenni?

Merre tart a képzőművészet? Vannak-e még kapcsolódási pontok a képzőművészet és a kereszténység között? Többek között ezekre a kérdésekre adott választ Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész, akivel répcelaki kiállítása apropóján készített interjút Maurer Péter, a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia igazgatója, aki a répcelaki…

A libanoni pátriárka ENSZ-konferencia összehívását sürgeti országa válságának megoldására

„Szent Charbel, a maronita egyház misztikusa és aszkétája nem hagyja, hogy Libanon romba dőljön, benne kell keresnünk a megváltás csodáját a teljes összeomlás előtt” – mondta Béchara Raï bíboros, maronita pátriárka, aki nemzeti egységre és a korrupció legyőzésére buzdítja országa népét az egyre mélyülő válság idején.

A román kormány finanszírozza a nagyváradi orsolyita kolostor teljes felújítását

A román kormány közel 65 millió lejjel (4,74 milliárd forint) támogatja a római katolikus egyház tulajdonában levő nagyváradi Orsolya-rendi kolostor teljes felújítását. Az épületben Nagyvárad reprezentatív magyar iskolája, az Ady Endre Gimnázium működik.

Kerékpáros zarándoklaton vettek részt a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ gondozottjai

Nyolcadik alkalommal indultak kerékpáros zarándoklatra a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ lakói gondozóikkal. Közel 300 kilométeres táv megtételére vállalkoztak június 28. és július 1. között.

Ferenc pápa szlovákiai látogatásának programját is közzétették

Ferenc pápa szeptember 12-én Budapesten szentmisét mutat be a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záróeseményeként, majd 14.40-kor repülővel továbbindul Pozsonyba, ahol megkezdi háromnapos apostoli útját, ennek során Kassára, Eperjesre és a sasvári nemzeti kegyhelyre is ellátogat.

Világörökségi helyszínek újulnak meg Pécsett

Megújul több világörökségi helyszín Pécsett: a munkaterület átadásával már megkezdődött és 2022 végéig tartó kivitelezésre 900 millió forintot költenek – tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t július 13-án, kedden.

Szent Brigitta szerzetesnő, Európa társvédőszentje

„Észak misztikusa”, a svédek nemzeti szentje, Skandinávia népszerű szentje hazánkban talán kevésbé ismert. Szent Brigittára emlékezünk liturgikus ünnepén, július 23-án.

„Mindennap veled vagyok” – Ferenc pápa üzenete a nagyszülők és idősek első világnapjára

Ferenc pápa január végén jelentette be, hogy bevezeti a nagyszülők és idősek világnapját, melyet Szent Joachim és Szent Anna liturgikus emléknapjához közel, július negyedik vasárnapján – idén július 25-én – ünnepel az Egyház.

Feleség, anya és apáca – Ismerjük meg együtt Európa ismeretlen védőszentjét

Az Új Ember Kiadványok sorozat kötete kétségkívül hiányt pótol, hiszen egy olyan szentet mutat be, akit Magyarországon még kevesen ismernek. Hans Hellström művét olvasva nemcsak Brigitta életútját ismerhetjük meg, de közelebb kerülhetünk ahhoz a korhoz is, amelyben tevékenykedett. A kötet segítségével, a szent liturgikus ünnepén…

Útravaló – 2021. július 23.

Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Júliusban Juhász Ferenc miskolci plébános ad útravalót.