Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 14 hír

Már a klímaváltozás okozta többletköltségekre is köthetünk biztosítást

Ma már számos olyan, korábban utópisztikusnak tűnő terméket vásárolhatunk, mint például a hajlítható képernyőjű hibrid okostelefon-tablet vagy a 3D nyomtatással és beépített LED világítással készült ultrakönnyű, hálós szerkezetű bicikliváz. Ezek a meglepő váltások képződtek le a biztosítási piacon is.

Így hatott a járvány a biztosítások iránti keresletre

Mabisz
-
 Tegnap 13:43Vélemény

Az Ernst&Young legfrissebb fogyasztói felmérése feltárja, miként változtatta meg a járvány a pénzügyi jólétet, és hogyan keltette fel az érdeklődést a biztosítási védelem iránt.

Ez lesz a lakáspiac szempontjából a következő öt év legfőbb kérdése

Öt év alatt egy 50 négyzetméteres használt lakás ára a fővárosban 98 százalékkal, megyeszékhelyeken 105 százalékkal emelkedett. Eközben az országos átlagos nettó bérek visszafogottabban, 66 százalékkal nőttek. Nagy kérdés, hogy alakul ez a következő öt évben.

Idén a Mapfre kapta az Alkuszszövetség nívódíját

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) által szervezett XVII. Biztosításszakmai Konferencia záróeseményeként átadták az elmúlt évben legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó biztosítónak járó, immár jelentős hagyománnyal rendelkező Biztosításszakmai Nívódíjat, amit a szövetség tagjainak szavazatai alapján…

Aggódnak a Tenerifére készülők a vulkánveszély miatt

A La Palma szigetén történt vasárnapi vulkánkitörés híre miatt számos turista bizonytalan a Kanári-szigetekre tervezett utazása kapcsán. A helyi utazási irodák telefonvonalai égnek az érdeklődők kérdései miatt, ám szerencsére Tenerifét nem veszélyezteti közvetlenül a láva. A helyiek is csak a tévéből értesültek a katasztrófáról.

MNB: van most pénz az embereknél, lenne még tere az életbiztosítások értékesítésének

Tavaly a járvány ellenére tovább tudott nőni a biztosítási piac, a penetráció azonban még messze nem éri el a 2010 előtti szintet, ami azt jelzi, hogy bőven van még tere a biztosítások értékesítésének - hangzott el a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) XVII. Biztosításszakmai Konferenciáján.

Nők a munkaerőpiacon: a Covid csak rontott a helyzetükön

A McKinsey tanácsadócég legfrissebb tanulmánya – Win-win: Kelet-Közép-Európa jól járna, ha helyzetbe hozná a nőket a munkaerőpiacon – szerint a kelet-közép-európai térség GDP-je 2030-ra éves szinten 146 milliárd euróval lenne magasabb, ha a nemek között meglévő munkaerőpiaci különbségeket sikerülne felszámolni. A diszkrimináció…

Kevesebb a szabálytalankodó vendéglátó a Balatonnál

Mabisz
-
 21.09.22 09:43GazdaságNAVBalaton

Egyre kevesebb a szabálytalanság a Balatonnál, két évvel ezelőtt még minden negyedik, az idén már csak minden hatodik balatoni vállalkozásnál találtak valamilyen szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - közölte az adóhivatal szerdán az MTI-vel.

Albérletpiac: egyes megyeszékhelyek már drágábbak néhány budapesti kerületnél

Tovább drágultak az albérletek. Országosan 1,1 százalékos volt a havi emelkedés augusztusban, éves szinten pedig 3,7 százalékos drágultak a kiadó lakások. Míg Budapesten az éves drágulás 2,8 százalékos volt, addig a Dél-Alföldön 8 százalék feletti emelkedés következett be.

Magukat banki ügyintézőnek kiadó csalók verik át a számlatulajdonosokat

Az elmúlt időszakban egyre több jelzés érkezik a hazai pénzintézetekhez arról, hogy csalók próbálnak meg – magukat ügyintézőnek kiadva – telefonon megszerezni bizalmas banki adatokat. A CIB Bank is értesült hasonló próbálkozásokról: a pénzintézet ennek kapcsán nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy soha nem kér telefonon vagy más…

ITM: hétfőtől lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Hétfőtől lehet regisztrálni a legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseményre, a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra - mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Új funkcióval segít eligazodni a kisebb cégeknek a Vali.hu

A Vali.hu vállalkozói információs portálon új funkció, egy minősítő rendszer segíti a mikro, kis- és közepes vállalkozásokat a rendelkezésükre álló, zömében államilag támogatott fejlesztési lehetőségek megismerésében - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős…

Nem elérhetetlen a cél, hogy 2050-re ne legyenek halálos közlekedési balesetek

3500-an esnek áldozatul naponta közlekedési balesetnek világszerte, ez a világ GDP-jének 3%-át is jelentheti, ezért ezzel a területtel kiemelten kell foglalkozni - hangzott el az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Biztonság Hete rendezvénysorozat nyitóeseményén.

Együtt a gyermekek biztonságáért Közép- és Kelet-Európa útjain

Szeptember 20-ról számos országban a Biztosítás Világnapjaként emlékeznek meg, és ezen a napon ünneplik a gyermekek napját is. Nyolc közép-és kelet-európai ország olyan lehetőségként tekint erre a napra, amikor közös akciókkal tudja növelni a gyermekek biztonságát, elsősorban a közúti forgalomban.