Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 14 hír

Világjárványok kockázatait nem viselhetik egyedül a biztosítók

Mabisz
-
  20.04.03 15:59 Gazdaság

A biztosítási piac korlátjaira hívta fel a figyelmet a mostani járványhelyzet. A jövőben új pandémiás biztosítási megoldásokra van szükség – véli a brit biztosítótársaságokat tömörítő szövetség (ABI).

Ezt lépték a régiós biztosítók a járványhelyzetre

Mabisz
-
  20.04.03 11:07 Gazdaság

A koronavírus járvány drasztikusan megváltoztatta a globális gazdasági kilátásokat, így régiónk országaiét is. A környező országok biztosító is számos intézkedést hoztak erre reagálva. Romániában elsősorban az ügyfélkiszolgálást, Csehországban a biztosítók pénzügyi stabilitását érintő döntések születtek.

Már a vitaminokat is hamisítják

Folyamatosan nő a kereslet az étrend-kiegészítők iránt, így emelkedik az internetes vásárlások száma is a szektorban, amire már a hamisítók is felfigyeltek.

Meredeken emelkedik a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során. Ezt a kiberbűnözők is jól tudják, és igyekeznek kihasználni a felhasználók tapasztalatlanságát az otthoni munkavégzés, a távoktatás, illetve a járvánnyal kapcsolatos információkeresés területén.

Akár 50 százalékkal is csökkenhet a használtautó-behozatal

Mabisz
-
  20.04.02 08:52 GazdaságHasználtautó

Az elmúlt hónapban 12,3 százalékkal kevesebb használt autó került forgalomba, mint tavaly márciusban. Mivel a válság kiteljesedése nem érintette a teljes hónapot, ezért a JóAutók.hu az utánpótlás kiapadása és a visszaeső kereslet együttes hatására a következő hónapokban jóval erőteljesebb, akár 50 százalékot is meghaladó visszaesést…

10 pénzügyileg hasznos időtöltés a karantén idején

Mabisz
-
  20.04.02 08:05 Gazdaság

Várhatóan még a következő hetekben is érvényben lesz hazánkban a kijárási korlátozás, sokkal több időt tölt tehát mindenki otthon. A könyvolvasás, filmnézés, kertészkedés mellett érdemes most időt szentelni személyes pénzügyeink áttekintésének is.

Hitelmoratórium alatt is fizetni kell a biztosításokat

Mabisz
-
  20.04.01 16:31 GazdaságIngatlanHitel

Az MNB szerint a hitelmoratórium alatt is fizetni kell a hitelhez kapcsolódó biztosításokat. A Magyar Nemzeti Bank Bankmonitor.hu számára küldött állásfoglalása szerint a hitelmoratórium kizárólag a hitelekre vonatkozik, így nem terjed ki a hitelhez kapcsolódó biztosítási szerződésekre. Ezért a hitelfedezeti biztosítások díját a hitelmoratórium ala

Tisztítás és fertőtlenítés koronavírus idején

Mabisz
-
  20.04.01 14:09 GazdaságKoronavírus

A jelenlegi bizonyítékok arra utalnak, hogy a SARS-CoV-2 koronavírus 2 órától, akár több napig is életképes marad különböző felületeken. Éppen ezért a tisztítás és fertőtlenítés különösen fontos a COVID-19 és más vírusos légúti megbetegedések megelőzésére.

Ennyibe kerül egy dolgozó a cégeknek az EU-ban

Mabisz
-
  20.03.31 15:17 Gazdaság

Az átlagos óránkénti munkaerőköltség az egész gazdaságot tekintve (kivéve a mezőgazdaságot és a közigazgatást) a becslések szerint 27,7 euró volt az Európai Unióban, 29,2 euró az euró zónában. Az átlag azonban óriási különbségeket fed el az egyes országok között: Bulgáriában ugyanis 6 euróba, Dániában pedig 44,7 euróba kerül egy…

Érdemes a háztartási balesetek ellen is védekezni!

A koronavírus miatti veszélyhelyzet bevezetése óta szinte mindenki lényegesen több időt tölt otthonában. Mivel a statisztikák szerint normál körülmények között is a balesetek mintegy 50 százaléka a biztonságosnak gondolt háztartásokban történik, ezt a várhatóan még hosszú hónapokig tartó speciális időszakot kiemelten célszerű…

KSH: negatív demográfiai spirálba kerülhetünk

Mabisz
-
  20.03.30 15:39 Gazdaság

A rendszerváltáskor a 30 éves nők csaknem fele már 2 gyermeket szült és alacsony volt a gyermektelenek aránya, napjainkra ez az arány megfordult. Az anyák első gyermekük megszületésekor 5,8 évvel idősebbek, mint három évtizeddel korábban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal ma megjelent átfogó elemzéséből.

Kórházi ágyak Európában: hazánk jól áll e téren!

Németországban jut százezer lakosra a legtöbb kórházi ágy, de Kelet-Közép-Európa országai is relatíve jól állnak ebben a tekintetben. A mediterrán és a skandináv országok azonban jóval kevesebb az ágyszám – derül ki az Eurostat frissen közzétett adataiból.

Ezt kell tudni a bankkártyás limitemelésről

Mabisz
-
  20.03.30 11:21 GazdaságJárványAT&T

Szinte azonnal lépett a K&H: március 26-tól elkezdte a limitemelés bevezetését az érintős bankkártyás fizetéseknél. Ennek köszönhetően csak a 15 ezer forint feletti vásárlásoknál kell megadni a PIN kódot, szemben az eddigi 5 ezer forintos korláttal. A bank egyik kezdeményezője volt a módosításnak, amely minimalizálja a járvány alatt az…

Befektetési célú életbiztosítások: van lehetőség átmeneti fizetési könnyítésre

Mabisz
-
  20.03.30 10:06 GazdaságAEGON

A befektetési célú, vagy éppen előtakarékossági célokkal kombinált életbiztosítások jelentős részénél van lehetőség átmeneti fizetési könnyítésre – hívja fel a figyelmet az Aegon Magyarország. A biztosító azt tanácsolja az átmeneti pénzügyi zavarba került ügyfeleinek, hogy hirtelen döntések helyett konzultáljanak a biztosító ügyfélszolgálatával, va