Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

Hiánypótló kutatás készült a túlsúllyal kapcsolatos tévhitekről és előítéletekről

100 emberből 87 elégedetlen az éppen aktuális testsúlyával. A férfiaknál átlagosan 39, míg a nőknél 43 éves korukban mutat legtöbbet a mérleg. Bár az emberek többsége úgy véli, a túlsúlyt leginkább valamilyen egészségügyi probléma okozza, mégis az elhízott emberek gyakran negatív, megbélyegző attitűdöknek vannak kitéve, különféle…

Ezekben az ágazatokban fizetnek a legjobban az EU-ban

Mabisz
-
 Tegnap 11:49Gazdaság

Az egyes ágazatokban elérhető keresetek között meglehetősen nagy az eltérés. Természetesen ebben országonként is megfigyelhetők eltérések. Az Eurostat összehasonlította, hogy mely ágazatokban a legmagasabb és a legalacsonyabb a bruttó átlagkereset, euróban számolva. Hazánkban a pénzügyi szektor viszi a prímet.

Így változtatta meg a koronavírus a vásárlói szokásainkat

Mabisz
-
 Tegnap 10:49Gazdaság

A koronavírus hatására megváltoztak a vásárlói szokások, illetve módosult a fogyasztói kosár összetétele is – állapította meg egy kutatás, amelyet Garai-Fodor Mónika, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának dékánja és Csiszárik-Kocsir Ágnes, a kar kutatási dékánhelyettese végzett.

Március 16-ig lehet kérni az szja-bevallási tervezet postázását

Már öt éve, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) külön kérés nélkül készíti el több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét. A folyamat automatikus, nem kell a kedvezményekre jogosító vagy a munkáltatói igazolásokat beküldeni a NAV-hoz, azt az adózónak kell megőriznie az öt éves elévülési idő végéig.

Óriási átalakulás várható a munkaerőpiaci keresletben

A koronavírus a vállalatok 38 százalékában felgyorsította a digitalizáció folyamatát, ami együtt járt a munkaerő iránti igények növekedésével is – derült ki a ManpowerGroup 40 ország 26 ezer munkáltatója körében végzett felméréséről.

Decemberi földrengések: több kárt jelentettek be Magyarországon, mint Horvátországban

Az elmúlt évi horvátországi földrengések magyarországi tényleges káradatai lényegesen felülmúlják a korábbi becsléseket. A kárbejelentések száma pedig meghaladja a horvátországit, tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Már az adásvételek számában is érezhető az otthonteremtési támogatások hatása

Az otthonteremtési támogatások okozta lakáspiaci lendület februárban már az adásvételek számában is érezhetővé vált. A növekedés egyik motorja a felújítási támogatás volt, ami fokozta a korszerűsítendő lakások iránti keresletet.

Már hat magyar biztosító kínálhat Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítást

Az MNB a napokban értesítette a Generali Biztosító Zrt.-t, továbbá a Colonnade Insurance S.A. biztosítót Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. A két társaság döntésétől függően akár azonnal – de legkésőbb 60 napon belül – megkezdhetik itthon az MNB felé bejelentett minősített termékek forgalmazását. Piaci jelz

Elérhették mélypontjukat az albérletárak

● Az ingatlan.com legfrissebb - februári - adatai szerint is éves szinten 20 százalékkal 130 ezer forintra csökkent a kiadásra kínált budapesti lakások és házak bérleti díja, januárhoz képest azonban nem történt változás, ezek a számok is arra utalnak, hogy a fővárosban megállt az áresés.

K&H: 10-ből 4 fiatal mindössze 1 hónapig bírná jövedelem nélkül

A 19-29 éves korosztály 23 százaléka tudatosan spórol, már a hónap elején félretesz, ugyanakkor a 28 százaléka egyáltalán nem takarékoskodik – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A legtöbben általános tartalék céljából, vagy lakásra, esetleg autóra gyűjtenek, bár az ingatlanra spórolók aránya jelentősen csökkent. A megkérdezettek több mint…

Több mint másfélszeresére nőtt az agrárbiztosítások díjtámogatása

Tavaly ötmilliárd forintról hétmilliárdra, idén pedig további négy milliárddal nőtt a mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás keretösszege, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).