Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 374 hír

Az állam biztosítja a fertőtlenítőszereket és védőfelszereléseket

ma7.sk
-
  Tegnap 20:44 Határtalan

A hétvégi országos koronavírus-teszteléshez szükséges fertőtlenítőszereket és védőfelszereléseket az állam fogja az önkormányzatok rendelkezésére bocsátani. Az önkormányzatok által küldött önkéntesek és adminisztrációs munkatársak számára a városi vagy községi hivatalok is biztosíthatják a szükséges fertőtlenítőszereket,…

Hamarosan bemutatják a Kassán található két eredeti vizsolyi Bibliát

ma7.sk
-
  Tegnap 20:35 Határtalan

Kassa. A Kassai Állami Tudományos Könyvtár és a Vizsolyi Református Egyházközség egy határon átnyúló projekt keretében mutatja be a vizsolyi Bibliát Kassán. Az 1590-ben nyomtatott Szentírás két eredeti példánya a kassai könyvtár gyűjteményében van. Eddig a nyilvánosság előtt nem mutatták be. Most állandó kiállítást is terveznek.

Lassan váltsunk téli gumira!

ma7.sk
-
  Tegnap 20:35 Határtalan

Királyhelmec. Itt az ideje a személygépkocsik téli időszakra való felkészítésének. Ennek egyik fontos eleme a gumiabroncsok cseréje. A cél a biztonságos közlekedés a téli utakon - tulajdonképpen emberéleteket menthetnek a téli gumik.

Kaczynski: a járvány idején szervezett tüntetések sok emberéletbe fognak kerülni

A koronavírus-járvány idején tartott, a beteg magzatok művi vetélését tiltó alkotmánybírósági döntést követő tüntetéseknek sok emberélet esik majd áldozatul - figyelmeztetett kedden Jaroslaw Kaczynski lengyel kormányfőhelyettes. A kormánypárt elnöke a templomok védelmére szólított fel.

Milánóban és Nápolyban kritikus a járvány terjedése

A lombardiai sürgősségi osztályok vezetője a tízmilliós tartomány azonnali lezárását sürgette a kórházak telítettsége miatt kedden, miközben a kormány ötmilliárd eurót különített el a korlátozásoktól sújtott vendéglátás megsegítésére.

A kijárási tilalom alatt is elérhetőek a Szakc irodái

Tekintettel a 2020. október 24-én hatályba lépő kijárási tilalomra a Szakc irodái nem tudják személyesen fogadni az ügyfeleket.

Magyar Érdemrend Lovagkeresztet kapott Tóth Tibor, a Jókai Színház volt igazgatója

ma7.sk
-
  Tegnap 19:38 Színpad

Áder János köztársasági elnök megbízásából Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Lovagkereszt, illetve Tisztikereszt és Középkereszt polgári tagozat kitüntetéseket, valamint…

Bajor kormányfő: egész Németországban szigorításokat kell bevezetni

Egész Németországban szigorítani kell a járványvédelmi szabályokon az új típusú koronavírussal (Sars-Cov-2) igazoltan fertőzöttek számának gyors emelkedése miatt - mondta Markus Söder bajor kormányfő kedden Münchenben. Ugyancsak kedden Angela Merkel kancellár a Bild című lap szerint egy nem nyilvános tanácskozáson kifejtette, hogy…

Meggyőződésből kell a reformokat bevezetni, nem azért, mert van hatmilliárd eurónk Brüsszelből

ma7.sk
-
  Tegnap 19:21 Gazdaság

Ha Ivan Mikloš, a legendás pénzügyminiszter, a szlovák gazdasági reformok atyja megszólal, akkor arra érdemes odafigyelni. A Trend hetilap készített vele interjút a Modern és Sikeres Szlovákiáért reformprogramról, amely alapján a kormány merítene a nagy EU-s gazdaságmentő csomagból.

Zavargások törtek ki Philadelphiában, miután rendőrök agyonlőttek egy afroamerikai férfit

ma7.sk
-
  Tegnap 19:02 Külföld

Zavargások törtek ki Philadelphiában kedden, miután rendőrök agyonlőttek egy késsel hadonászó afroamerikai férfit hétfőn délután.

Kassán és Rozsnyón is önkénteseket keresnek

ma7.sk
-
  Tegnap 19:01 Határtalan

Kassán száznál több helyszínen zajlik majd szombaton és vasárnap az országos tesztelés. Eddig 110 helyszínt hagytak jóvá, de a város vezetése szerint ennél többre lenne szükség. Ez leginkább azon múlik, sikerül-e megfelelő számú személyzetet találni. Rozsnyón is önkéntesek jelentkezését várják.

Lengyelországban elszabadult a járvány? - több mint 16 ezer új fertőzöttet azonosítanak naponta

ma7.sk
-
  Tegnap 18:37 Külföld

Lengyelországban az utóbbi napokban aggasztóak az esetszámok. A statisztikai adatok szerint több mint 13 000 ember került kórházba koronavírus gyanúja miatt.

November 15-ig maradhat a kijárási tilalom?

ma7.sk
-
  Tegnap 18:33 Határtalan

A kijárási tilalom befejezésének előzetes időpontja november 15., erről döntött a központi válságstáb.

Hurrikánriadó a Mexikói-öböl menti partvidékén

ma7.sk
-
  Tegnap 18:30 Külföld

Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén kedden, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Kitüntették Hodossy Gyulát

ma7.sk
-
  Tegnap 18:10 Határtalan

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a köztársasági elnök megbízásából október 26-án állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadó Dísztermében. A kitüntettek egyike az idén hatvanéves Hodossy Gyula is.