Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 435 hír

Szlovákul játékosan

ma7.sk
-
  Ma 19:20 Karrier

A felvidéki magyarok számára ősi problémát jelent a szlovák nyelv megtanulása. Sokan szinte örökölt, genetikailag kódolt blokként élik meg évtizedeken keresztül a szlovák nyelvvel szembeni ellenérzést. Pedig mint a többi idegen nyelvet, ezt is  könnyen és játékosan meg lehet tanulni.

Jubilál a Concordia Vegyes Kar

ma7.sk
-
  Ma 19:10 Zene

Megalakulásának 40. évfordulóját ünnepli a komáromi Concordia Vegyes Kar, amelyet kezdettől fogva Stubendek István karnagy vezet. A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége a csoportot az idén Kóta díjban részesítette.

A Grace klinika és a valóság

ma7.sk
-
  Ma 18:51 Határtalan

Érdeklődve olvastam a szalkai Gálik Vivien naplóbejegyzését Gyermekkori álmom versus tíz évvel később címmel, amit a hivatásáról, a nővéri munkáról írt. Találkozhat-e az álom és a valóság? Erről kérdezem az egészségügyi nővért.

Az 50 ezer eurós borjú

ma7.sk
-
  Ma 17:41 Mezőgazdaság

50 ezer euróért adott el egy wagyu borjút egy németországi állattartó – számolt be a példátlan szenzációról az agrarheute.com szaklap.

Marasztalná az EU Washingtont

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője arra szólította fel szombaton az Egyesült Államokat, hogy fontolja meg újra kilépési szándékát az Egészségügyi Világszervezetből (Who).

Nepomuki Szent János tisztelete a Garam és az Ipoly mentén

ma7.sk
-
  Ma 17:11 Határtalan

A római katolikus egyház május 16-án tartja a 14. században élt vértanú szentjének, Nepomuki Jánosnak a liturgikus ünnepnapját.

Mint egy maratoni futás előtt…

ma7.sk
-
  Ma 17:00 Gazdaság

A koronavírus-járvány alapjaiban rendítette meg a világot. S nem csak egészségügyi, de még inkább gazdasági szempontból. Ebben a helyzetben a kis országok különösen nehéz helyzetbe kerültek, hiszen függőségük még sebezhetőbbé teszik őket. Ódor Lajossal, a Szlovák Nemzeti Bank alelnökével a következmények és a kiútkeresés…

Luxusbunkerek gazdagoknak - így készül(het)nek a milliomosok a világvégére

ma7.sk
-
  Ma 17:00 Életmód

A földalatti túlélő bunkerek nagyobb számban a hidegháború idején jelentek meg, s népszerűségük azóta is töretlen. Igaz, ha eljön a világvége a legtöbben valószínűleg pincében fognak bujkálni, de vannak, akik ennél jóval stílusosabb megoldást választanak. Bemutatunk párat a világ legelegánsabb bunkerei közül, melyeket csak az igazán…

Síró búzamezők

ma7.sk
-
  Ma 16:48 Vélemény

Nézem a satnya kis búzaszálakat, ahogy az ég felé ácsingóznak, a tövük már szinte szalmaszáraz. Mintha csak lesnék a fránya felhőket, hátha dunnaként szétszakad egyik-másik és küld egy kis locsolót. De legtöbbször csak a nap süt rájuk hegyesen, az pedig májusban még nem kell annyira, mint az égi áldás. Hogy lesz ebből ringó…

Csaknem megháromszorozódott Babiš cége tavalyi nyeresége

Csaknem megháromszorozódott éves összehasonlításban a cseh Agrofert holding adózott nyeresége tavaly - közölte Karel Hanzelka, a holding szóvivője a cseh hírügynökséggel.

Folyik a pünkösdi zarándoklat Szőgyénből Ciglédre

ma7.sk
-
  Ma 16:18 Kultúra

A szőgyéni Nagyboldogasszony-templom elől induló gyalogos zarándokra Farkas Zsolt helyi esperesplébános adta áldását és bocsájtotta útjára a több mint ötven egybegyűltet.

Engedélyezte az illetékes minisztérium a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat

Zöld utat kapott a Forma-1-es Osztrák Nagydíj, így várhatóan júliusban Ausztriában megkezdődik a koronavírus-járvány miatt eltolódó szezon.

Egy szlovák szuperszámítógép segíthet a koronavírus-járvány elleni küzdelemben

ma7.sk
-
  Ma 15:50 Életmód

Az első szlovák szuperszámítógép, az Aurel nemzetközi szinten is segíthet a világjárvány leküzdésében.

A rendőrség vádat nyújtott be a D4R7 Construction két vezetõje ellen

A rendőrség a D4R7 Construction konzorcium két vezetőjét, a környezetet veszélyeztető és károsító bűncselekménnyel vádolja. A vállalat a D4-es autópálya és az R7-es gyorsforgalmi út építésének fővállalkozója.

A honkongi miniszter szerint Trump túl erőszakos

Teresa Cheng hongkongi igazságügyi miniszter szombaton bírálta az Egyesült Államok szerinte „intervencionista politikáját”, és rámutatott, hogy Donald Trump amerikai elnök fenyegetései nem egyeztethetőek össze a nemzetközi alapelvekkel.