Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 60 hír

Így válassz bringát a gyereknek! Tóparti útvonalat is ajánlunk

Számos szempontot kell mérlegelnünk, ha kerékpárt szeretnénk vásárolni a gyerkőcnek. Biztosan nem nyúlunk mellé, ha figyelembe vesszük a lurkó életkorát, testi adottságait és bringástudását. S, ha már megvan a bringa, egy jó kis útvonalat is ajánlunk a tóparton.

Medve és medvehagyma: titkos kapcsolat van közöttük

Vajon mi köze van a medvehagymának mackókhoz? Kalandos mese következik. Ennek az illatos növénynek egyébként most van a szezonja, érdemes változatosan felhasználni az étkezésünkben, hiszen nagyon egészséges.

A Balatonnál emlékhelye van Fekete Istvánnak - most film is készül az íróról

A Kis-Balatonban lévő Diás-sziget a térséget és annak élővilágát mutatja be, miközben az író előtt tiszteleg. Remek kirándulóhely. Fekete Istvánról most az életútját bemutató film is készül.

Pálmák, yukkák, egzotikus növények Balatonfűzfőn az út szélén

Almádi felé haladva az út mentén egzotikus pálmák tűnnek fel az elhaladónak. Közel harminc esztendeje működik itt a Mitsch Kertészet, Richárd négy éve a bátyjától vette át a vezetését. Körülbelül öt-tíz éve vették észre, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az egzotikumok iránt.

Mikor fordult fejre a Balaton?

Ha megnézünk egy körülbelül ötszáz évvel ezelőtti térképet a Balaton környékéről, bizony meglepő felfedezést tehetünk: fejen áll a tavunk. Néhol a Tihanyi-félsziget a déli parttal kapcsolatos, de előfordul, hogy szigetként ábrázolták. Vajon a tükör görbe, vagy a térképrajzoló volt pityókás?

Ezek az idei újítások a balatoni vonatközekedésben

A szokásos évi első menetrend-módosítással április 11-től újításokat vezet be a MÁV-START, egyebek mellett új dunántúli összeköttetések is létrejönnek.

Különleges virágokat nézegetnél kirándulás közben? Itt megteheted!

A Balaton-felvidék és a Bakony találkozásánál fekszik Veszprém, de a Séd völgyében néhány a Mezőföldre jellemző növényfaj is megtalálható. Ha Veszprém környékén kirándulunk, viszonylag kis területen nagy változatosságot tapasztalhatunk.

Keszthelyen készül az olimpiára a sportlövő

LikeBalaton
-
 Tegnap 14:00Megyei

Az olimpiai kvótás keszthelyi Major Veronika egyre motiváltabb, ahogy közeledik az olimpia ideje. Amikor Keszthelyen tartózkodik, főleg fizikai felkészülésre koncentrál, Budapesten pedig technikai és lövőedzéseket végez.

Hévíz a szállodák nyitásától várja az igazi változást

LikeBalaton
-
 Tegnap 12:00Megyei

Hévízen az üzletek újranyitása nem hoz túl nagy fellendülést, hiszen a kereskedelmi, szolgáltatói kapacitást nem a nagyjából négyezer helyben lakó igényeire szabták, érzékelhető kereslet és forgalom akkor lesz, ha kinyithatnak a szállodák és jöhetnek a vendégek – foglalta össze véleményét Kotora Pál, a város vállalkozói egyesületének…

Emlékszel, milyen lassan készült el az M7-es autópálya?

1961-ben kezdték el építeni az M7-es és az M1-es közös bevezető szakaszát, ami mindössze 7,3 kilométer hosszú volt, és 1964-re készült el. Hány év alatt jutottak el a Balatonig?

A béke szigete a Balaton partján

LikeBalaton
-
 Tegnap 08:00Megyei

Néhány új szín, a világítás, valamint a funkciók újragondolása elég lehet ahhoz, hogy nagyobb beruházás nélkül is felújítsuk az otthonunkat. A következő nyaraló nem igényelt különösebb felújítási munkát, néhány jól célzott átalakítással azonban a lehető legtöbbet hozták ki a tereiből.

Április közepén indul a tulipánszüret a Balatonnál

Késlelteti a tulipán virágzását a hideg idő. A Kőröshegyi Levendulás április közepére csúsztatta a hagyományos tulipánszüretet. A Balaton déli területein tapasztalt enyhe fagy nem károsította a tavaszi növényeket, de napsütésre szüksége lenne még a virágoknak. Közben beindul az online kiszállítás.

Egy tárgy, egy történet: balatoni vitorlás

LikeBalaton
-
 21.04.09 12:00Megyei

Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal egy szívének kedves, a régi idők Balatonjának szuvenírjéről.

Változott a kerékpárutat megtorpedózó biatorbágyi civilek terve

LikeBalaton
-
 21.04.09 10:00Utazás

Továbbra is áll a Budapest-Balaton kerékpárút építése Biatorbágyon belül, a korábban tiltakozó civilek saját ötletet készülnek bemutatni.

Vörös panda és rénszarvasok érkeztek a Veszprémi Állatkertbe

Ismét új lakókkal bővült a Veszprémi Állatkert, ahol a szakmai munka nem áll meg a zárva tartás ideje alatt sem. Az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram keretében megérkezett Hollandiából Binti, a kis pandahölgy, valamint két rénszarvas Németországból.