Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 45 hír

Mi a közös a némafilmben, a zenében és a Művészetek Völgyében?

Régi magyar némafilmek zenei aláfestéséhez hirdet pályázatot a Művészetek Völgye és a Nemzeti Filmintézet.

Az első csobbanó

Valószínűleg a 2021-es év első csobbanójával találkoztunk ma délelőtt a keszthelyi városi strandon.

Ezt látnod kell! A Balaton helyett a Hősök-terén szörföztek!

Hallottál már arról, hogy víz nélkül is lehet szörfözni? Ráadásul a Hősök-terén?! Nem csoda, hogy a szobrok helyett mindenki a két sportolót nézte!

Így néztek ki a Balaton-parti települések 60-80-100 éve

Múltba révedős-kellemes emlékeket felidézős fotók Veszprém megyéből a Balaton körüli településekről. Nosztalgiázz vagy nézd meg, milyen volt a Balaton, amikor még talán nem is éltél.

Úgy döntöttek, megnyitják a balatonlellei szálláshely kapuit

Az új-koronavírus-járvány megjelenésének második hullámában eddig zárva tartó BL YachtClub vezetősége most úgy döntött, hogy néhány apartmant megnyitnak az üzleti, gazdasági, illetve oktatási tevékenység céljából érkezők számára. Az előzetes jelzések alapján a balatonlellei szálláshelyet elsősorban a környékbeli építkezéseken dolgozók…

Elpusztítanak közel ezer kárókatonát, mert naponta 1 tonna halat esznek ki a tóból

Tetemes károkat okoz a baltikumi vonuló kárókatonák étvágya a Balatonnál és a környező halastavaknál, naponta egy kiló halat is befal egy-egy madár.

Ezért a motorért nagyapád is sok mindent megtett volna

LikeBalaton
-
 Tegnap 17:00Megyei

Egyetlen henger, no és megszállottság, röviden így lehet leírni annak a történetnek a kezdetét, amivel Poldauf Attila ismertetett meg bennünket.

Mindenki őrültnek gondolja, amiért ilyenkor is az erdőben teker

LikeBalaton
-
 Tegnap 14:00Utazás

Úgy tűnik megérkezett az igazi tél, az elmúlt héten röpködtek a mínuszok, és végre igazi hónak tűnő jelenséget is láthattunk – sokan azonban ilyenkor sem pihentetik a bringát. Kálóczi Balázs is közéjük tartozik, ezért most őt faggattuk arról, mire kell figyelnie annak, aki télen nyeregbe pattan.

Téli túratippek Badacsonyban!

A téli Badacsony régió mintha egy elvarázsolt birodalom lenne, a végtelen csend, a pőre fák és a hó birodalma. A nyár életteli vibrálása és az ősz aranyló, tüzes színei után az ezüstös fehér dominál, és a derűs téli napokon mintha az egész környék ragyogna a napfényben.

Mozgalmas élet a havas és befagyott Balatonon

Közel száz évvel ezelőtt nem volt olyan tél, amikor ne esett volna a hó és ne fagyott volna be a Balaton vize. Akkoriban a tó környékén hónapokig élvezték a síelés, szánkózás és korcsolyázás örömeit, sőt a téli motorverseny vagy jégvitorlázás is olyan program volt, amit szinte minden évben megrendeztek.

Vizek háza élménypark létesül Siófokon

LikeBalaton
-
 21.01.19 17:00Megyei

A projekt részeként Vizek háza néven élménypark és tanösvény létesül, valamint bemutatóterem várja majd az érdeklődőket Siófok Töreki városrészében.

A tavaszi nyitásban bízik az Év szállása Hévízen

LikeBalaton
-
 21.01.19 14:00Megyei

A visszatérés, az újranyitás stratégiáját dolgozzák ki ezekben a hetekben az év szállásának választott hévízi Hotel Európa Fitben.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban járványhelyzetben sem áll le a munka

Járványhelyzet ide vagy oda, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságon dolgozni kell. A szervezet természetvédelemmel kapcsolatos feladatai a járványtól függetlenek, de más feladatokat sem lehet félbehagyni.

Gyilkossággal végződött egy családi veszekedés Balatonszemesen

2021. január 18-án a késő esti órákban egy helyi férfi családi veszekedés során eddig tisztázatlan körülmények között életét vesztette.

Téli álomban a kikötő

LikeBalaton
-
 21.01.19 09:00Utazás

A nyáron nyüzsgő kikötő szunnyadva várja a vitorlabontást.