Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 68 hír

Európa legjobb filmje lett Tasnádi István alkotása

Librarius
-
  Ma 14:00 Film  Fesztiválok

Teljesen meg vagyok lepve és le vagyok döbbenve, hogy mi kaptuk ezt a díjat. Ez azt jelenti, hogy Európa legjobb televíziós filmje a Memo - mondta a rendező péntek este, a díjátadó után.  

A Teleki téri zsidó lakásimaházak megrendítő világa

Librarius
-
  Ma 12:00 Film 

A film elején egy hölgy rövid mondata talán a legfontosabb a filmben: Tudom, hová tartozom, nekem nincsenek identitásproblémáim. Úgy sejtem, hogy identitásproblémái csak annak vannak a mai Magyarországon, aki elutasítja mások identitását. - Ferber Katalin írása a Teleki téri mesék című filmről.  

Tom Hanks: Etikai kódexre van szükség. Catherine Deneuve nem ítéli el a zaklató Weinsteint

A hatvan éve a pályán lévő népszerű színésznő, Catherine Deneuve egy interjúban beszélt arról, hogy a közösségi médiában elindult posztáradatot szörnyűnek tartja.  

Az égből leeső dolgok sakkban tartanak minket?

Librarius
-
  Ma 08:00 Kultúra 

Elsőre talán marhaságnak tűnhet a kérdés, de talán érdemes megfontolni az égből leeső dolgok elhazudott fontosságát. Selja Ahava regénye támpont.  

Kuczogi Szilvia lett az Európa Könyvkiadó új igazgatója

Librarius
-
  Tegnap 19:00 Kultúra 

Az új igazgató célja, hogy az olvasói elvárásokat szem előtt tartva az Európa Könyvkiadó továbbra is a minőségi ismeretterjesztő és szépirodalom igényes műhelye maradjon.  

Tarantino barátnőjétől tudott a nőket zaklató Weinstein ügyeiről

Quentin Tarantino filmrendező, aki legtöbb filmjét, köztük a Ponyvaregényt és az Aljas nyolcast is Weinsteinnel együtt készítette az elmúlt két évtizedben, csütörtökön a New York Timesnak elmondta, eleget tudott ahhoz, hogy többet tegyen, mint amennyit tett.  

Rosa Liksom, a finn irodalom Örkény Istvánja

Librarius
-
  Tegnap 17:00 Kultúra 

Rosa Liksom rövidprózai művei számos nyelven (köztük németül, franciául, angolul) megjelentek már, a magyar olvasók azonban mindeddig csak a 2011 legjobb finn regényének járó Finlandia-díjjal jutalmazott kötetét, A 6-os számú...  

Elhunyt a francia mozi legendás színésznője, Danielle Darrieux

Librarius
-
  Tegnap 16:00 Film 

A filmezés mellett Darrieux néha színpadon is fellépett, a hatvanas években pedig énekesnőként koncertezett, kabarékban szerepelt és lemezfelvételeket készített.  

Sztrájkot hirdettek az Operaházban

Librarius
-
  Tegnap 14:00 Kultúra 

A sztrájkot három szakszervezet együtt hirdette meg azért, mert a tavasszal felmondott kollektív szerződés helyett Ókovács Szilveszer nem hajlandó másikat kötni.  

Titokzatos, 10 millió éves fogakat találtak a Rajna egykori medrében

Nagy talánnyal állunk szemben: sem a korszak, sem a helyszín nem egyezik – mondta a leletet bemutató mainzi sajtótájékoztatón a szakértő.  

Csákányi Eszter: Favorizálom a kortárs művészet erőteljes jelenlétét

Librarius
-
  Tegnap 10:00 Életmód 

Rubin Eszter Barhesz című monodrámájának bemutatásával avatták fel Budapest új közösségi terét, a VII. került, Csányi utca 5. alatti Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárat. A monodrámát a friss Bilicsi-díja Csákányi Eszter adta elő.  

A háborúra nincsenek szavak

Librarius
-
  Tegnap 08:00 Kultúra 

Az utolsó utáni háborúban sem az a fontos, hogy ki harcol kivel. A háborúra nincsenek szavak, s ebből a nincsből kiindulva írt regényt Totth Benedek.  

Megnevezte zaklatóját Sárosdi Lilla színművész

Sárosdi Lilla néhány napja tette közzé a Weinstein-féle zaklatási ügy kapcsán ifjúkori rémálmát, mikor egy neves magyar színházi rendező kocsikázni vitte.   

Törőcsik Mari lánya a kollektív gondolat erejét kéri beteg édesanyjáért

Librarius
-
  17.10.19 20:30 Kultúra 

Lehet, hogy a kollektív gondolat ereje csak szóbeszéd, de az is lehet, hogy igaz. Gondoljatok rá tehát! Oly jó lenne, ha még egy kicsit maradhatna. Annyira gyönyörű ez az ősz...  

Dalí festhette azt a csinos amerikai nőről készült portrét, amit lefoglaltak Libanonban

Librarius
-
  17.10.19 20:00 Kultúra  2 hír a témában

A rendőrök letartóztattak négy embert, akik állítólag megpróbálták eladni a Mrs. Reeves portréja című festményt.