Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

Ebzárlat 2019 tavaszán az ország nagy részén - itt a teljes településlista

Március végén lép érvénybe a kutyásokat is érintő korlátozás, a rókák veszettség elleni oltása miatt elrendelt ebzárlat. Megyénként eltérő időszakra vonatkozik a korlátozás, az érintett területeken figyelmeztető plakátokat is elhelyeznek.

Szeparációs szorongás: a gazdával való viszony is befolyásolja

Úgy kötődnek a kutyák az emberhez, mint a kisgyerekek az anyjukhoz, e kapcsolat minősége pedig befolyásolhatja a kutya kiegyensúlyozottságát. A kutya-gazdi viszonyon is múlik, kialakul-e a kutyában a szeparációs szorongás.

Nem hagyja abba a mosolygást a kölyökkutya, akit az utcáról mentettek meg

Nem csak boldog farokcsóválással, hanem bűbájos mosollyal köszönte meg az alig 7 hetes kölyökkutya megmentőinek, hogy nem hagyták az utcán meghalni.

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2018-ban

Kutyabarát Helyek
-
  19.03.21 12:00 Állatvilág

Az American Kennel Club idén is elkészítette a listát az amerikaiak kedvenc kutyafajtáiról. Nem meglepő, hogy a labrador továbbra is toronymagasan vezeti a kedvelt fajták listáját.

Miért ne használj flexi pórázt?

Kutyabarát Helyek
-
  19.03.21 06:30 Állatvilág

A hám vagy nyakörv, valamint a megfelelő póráz kérdése állandó vitatéma. Mindenki másra esküszik, és meg is van a saját indoka. De miért olyan fontos ez a kérdés?

Letöltendőt kapott állatkínzás miatt egy mohácsi férfi

8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a mohácsi férfit, aki baltával bántalmazott két kutyát.

Kutyái tették lehetővé a vak férfinak, hogy teljesítse a félmaratont

Történelmet írt a vak férfi, aki kutyái segítségével válhatott az első olyan vak emberré, aki vakvezető kutyákkal teljesítette a New York-i félmaratont.

Újabb óriási siker a mentőkutyásainknál: különleges vizsgát teljesített a magyar mantrailinges páros

Kutyabarát Helyek
-
  19.03.19 14:30 Állatvilág

Sikeresen teljesítette a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség (IRO) által újonnan bevezetett mantrailing vizsgát a magyar mantrailinges páros, Janovszky Gergely és kutyája, Zuvan. A vizsga kapcsán kérdeztük Gergelyt.

Megkezdődött a kullancsszezon - legfontosabb a megelőzés!

Kutyabarát Helyek
-
  19.03.19 06:30 Állatvilág

Kutyára és gazdára egyaránt veszélyt jelentenek az apró vérszívók. Az enyhe telek hatására elszaporodtak a kullancsok, közülük sok fertőzött is, így különösen oda kell figyelni a védekezésre.

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?

Kutyabarát Helyek
-
  19.03.18 06:30 Állatvilág

A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Ezerarcú kutyák - egy fotós beutazta a világot, hogy bemutathassa kedvenceink sokféleségét

Kutyabarát Helyek
-
  19.03.17 15:15 Állatvilág

Minden kutya más. Nemcsak a nagysága, kinézete, de a személyisége is. Gazdiként tudjuk, hogy kedvencünknek is ezer arca van: más arckifejezése van, amikor kíváncsi, ha álmos, vagy ha játékos kedve van. Egy fotós ezt a sokszínűséget szerette volna megragadni képein. Lássuk, sikerült-e neki!

Hipoallergén kutyák - 7 fajta a terrierek kedvelőinek

Kutyabarát Helyek
-
  19.03.17 08:00 Állatvilág

Sorozatunk harmadik részében újabb fajtákat mutatunk be, ezúttal kifejezetten a terrierekre fókuszálva. Ismerjétek meg őket!