Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 16 hír

Ebzárlat 2020 tavaszán – az érintett települések listája

Idén tavasszal is indul a rókák veszettség elleni vakcinázása, mely velejárója az ebzárlat is. Az ország keleti és déli megyéit érinti idén a korlátozás.

Kutyákat képezhetnek ki a koronavírus kiszagolására

Kutyákat is megpróbálnak kiképezni brit kutatók a koronavírussal fertőzött emberek kiszagolására Nagy-Britanniában.

Terápiás kutya segíti a járvány ellen küzdő orvosokat és ápolókat egy kórházban

Wynn, a kedves labrador örömet és megnyugvást hoz a coloradói kórház személyzetének a járvány elleni küzdelem nehéz napjaiban.

Az álmos vizsla és az ébresztőóra esete

Ismeritek azt az érzést, amikor az igazak álmát alusszátok, és egyszer csak valami éles, sípoló hang zavarja meg a csöndet. Kellemetlen igaz? Ez a vizsla is pont így gondolta…

4 könnyen elkészíthető kutyajáték

Kutyabarát Helyek
-
  20.03.29 14:15 Állatvilág

A kutyajátékok meg tudják terhelni a pénztárcád, főleg, ha kedvenced hetente "gyilkolja" le, szedi szét őket. De ne keseredj el, mutatunk pár filléres játékot, amit Te is könnyen elkészíthetsz otthon, és kutyád is imádni fogja! És a bónusz: nem kell vásárolnod, régi holmikat hasznosíthatsz újra!

Kellemetlen állapot: vizeletcsepegés kutyáknál

Kutyabarát Helyek
-
  20.03.28 13:00 Állatvilág

Az ősztől kora tavaszig tartó időszak a felfázások tipikus ideje, mely kedvenceinket is érintheti. A vizeletcsepegésnek azonban számos kiváltó oka lehet. Tudj meg többet arról is, hogyan segíthetsz kutyádnak inkontinencia esetén!

Önkéntesek jelentkezését várja az EVÁR

Kutyabarát Helyek
-
  20.03.27 15:45 Állatvilág

Az állatvédő szervezetek összefogásával létrejött EVÁR is várja az önkéntesek jelentkezését, akik a járvány idején segíteni tudnának az egyedül maradt állatok ellátásában, elhelyezésében.

Kijárási korlátozás - állataink ellátása és a kutyasétáltatás megengedett

Március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozás lép életbe a COVID-19 koronavírus járvány miatt. A rendelet szerint lakóhelyünket csak alapos indokkal hagyhatjuk el ez idő alatt - a kutyasétáltatás, állateledel beszerzés, állatok ellátása mind ilyen indoknak minősül.

Introvertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez

Kutyabarát Helyek
-
  20.03.27 06:30 Állatvilág

A kutyák csodálatos társaságot nyújthatnak azoknak is, akik előnyben részesítik az otthon csendjét, a magányos sétákat. Ha introvertáltnak tartod magad, de szívesen megosztanád életed egy hozzád hasonló ebbel, ismerkedj meg néhány különleges fajtával.

Sportesemény híján kutyák szaladgálását közvetítette egy amerikai kommentátor

Kutyabarát Helyek
-
  20.03.26 14:30 Állatvilág

A kényszer-szabin lévő szemfüles kommentátorok akkor is találnak maguknak munkát, elfoglaltságot, ha a járvány miatt nemigen akad sportesemény, amit közvetíthetnének…

Közérdekű információk kutyatartóknak a koronavírus járvány idejére - minden egy helyen, folyamatosan frissítve!

Kutyabarát Helyek
-
  20.03.26 11:00 Állatvilág

Naprakész információk kutyatartók számára a koronavírus járvány kapcsán elrendelt korlátozásokról, ideiglenesen bevezetett szabályokról. Cikkünket folyamatosan frissítjük!

A kutya arckifejezései I. Miről árulkodik a tekintet?

Kutyabarát Helyek
-
  20.03.26 06:30 Állatvilág

A szem a lélek tükre, hiszen megannyi érzelmet közvetít. Kutyánk hangulata is leolvasható róla egy kis odafigyeléssel, és ki ne szeretné jobban megérteni kedvencét? Ehhez kínálunk most egy kis segítséget.

Önkénteseket keres Budapest II. kerülete a veszélyeztetett állattartók segítéséhez

Felhívást tett közzé a II. kerületi önkormányzat, miszerint önkénteseket keresnek, akik segíteni tudnának a COVID-19 koronavírus járvány által veszélyeztetett állattartóknak.

Nem csak a kiállítás legjobbja, de a közönség kedvence is lett a tacsi, akinek a kiállítás közepén "akadt dolga"

Kutyabarát Helyek
-
  20.03.25 07:00 Állatvilág

Ha menni kell, akkor menni kell. Akkor is, ha épp egy rangos kutyakiállítás közepén vagy, és épp át kéne venned a kiállítás legjobbjának szóló díjat.

27 csivavát mentettek meg az állatvédők az altatás elől

Kutyabarát Helyek
-
  20.03.24 11:15 Állatvilág

Mi van akkor, ha olyan helyzet áll elő, hogy a szaporító már nem tud hasznot húzni kutyáiból? Sajnos mind tudjuk a letaglózó választ… Ezúttal az altatás miatt felkeresett állatorvos lelkiismeretessége és az állatvédők gyors cselekvése 27 életet mentett meg.