Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 146 hír

Megkezdődött a Harag György-emlékév Gyulán

Megkezdődött a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezőjének, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művészének, Harag Györgynek szentelt emlékév csütörtökön Gyulán.

SZFE – blokád alatt a Szentkirályi utcai épület, két felajánlást tett a dolgozóknak az új vezetés

Elfoglalták a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) filmes képzésnek helyet adó Szentkirályi utcai épületet is az intézmény diákjai.

Se porszívók, se szabályok, se szégyen

kultura.hu
-
  Tegnap 17:30 Kultúra

Fourier szerint az ideális társadalom feltétele, hogy a leggyakoribb embertípusok összeválogatva, szolidaritásban és kölcsönös támogatásban, egy fedél alatt éljenek egymással. Tulajdonképpen ez valósult meg a New York-i Chelsea Hotelben is, ahol minden idők legnagyobb művészei jöttek össze. Ennek állított emlékeit Weiler Péter…

Zongoraavatás a zalaegerszegi hangversenyteremben

kultura.hu
-
  Tegnap 17:08 Zene

Felavatják a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem új, prémiumkategóriás zongoráját pénteken Zalaegerszegen, a hangszert az első koncerten Bogányi Gergely zongoraművész szólaltatja meg.

Gilbert Varga mától Varga Gilbert

A zene világnapján vette át állampolgárságát a Pannon Filharmonikusok vezető karmestere.

Az SzFe modellváltása a gyakorlatban

A Magyar Színházi Társaság Jó kérdés sorozatának október 5-i beszélgetésén a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása lesz a téma. A vendégek: Bagossy László, az egyetem egyik lemondott vezetője, Derényi András, a MOME rektori megbízottja, valamint az újonnan kinevezett oktatási rektorhelyettes, Zalán János. A beszélgetést lapunk…

„A magyar szinkron megszűnése nemzeti öngyilkosság lenne”

Az elmúlt hetekben új vezetőséget választott a magyar szinkron szakmát képviselő SzíDoSz-Szinkron Alapszervezet, a SziA. A Katona József Színházban megtartott tisztújító eseményen elnöknek ismét Rajkai Zoltánt választották, aki az elnökség további tagjaival tovább folytatja a harcot a magyar szinkronipar helyzetének rendezéséért. Az EJI…

Vadlazac workshop – Ifjú Budapest

kultura.hu
-
  Tegnap 15:59 Film

A Vadlazac workshop-sorozat 2020-as őszi évadát bevezető eseménye az Ifjú Budapest lesz, mely október 2-án, pénteken az online térben lesz követhető, és nyitott minden érdeklődő számára.

Égen, földön Szentendre alkotóművészei

kultura.hu
-
  Tegnap 15:40 Kultúra

A Szentendrei Régi Művésztelep 2020. évi műterem-pályázatának nyertesei a legfrissebb munkáikkal mutatkoznak be az Égen, Földön című tárlaton. A különböző műfajú és technikájú műveken keresztül betekintést nyerhetünk a szentendrei művészkolónián zajló alkotómunkába.

Online közönségtalálkozók és beiratkozási kedvezmények a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban

kultura.hu
-
  Tegnap 15:28 Könyv

Online közönségtalálkozókkal, beiratkozási kedvezményekkel és a „megbocsátás napjával” készül a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) a 15. Országos Könyvtári Napokra.

A Drakulics elvtárs nyitja a luxemburgi CinÉast filmfesztivált

Bodzsár Márk nagy sikerű Drakulics elvtárs című filmje nyitja október 8-án a luxemburgi CinÉast filmfesztivált.

Nyitott Gyárak Hétvégéje: Csepel Művek

A Kortárs Építészeti Központ szervezésében ismét megnyílnak a Csepel Művek kapui és felfedezhetővé válik a 240 hektárnyi, páratlanul gazdag ipari örökség izgalmas jelenkora október 3-án.

Nagyvárosi fények

kultura.hu
-
  Tegnap 14:48 Színpad

Október 17-én tűzi műsorra a 2020/2021-es szezon első premierjét a Játékszín. Nagyvárosi fények címmel, Szente Vajk rendezésében különleges színrevitelt mutatnak be: Chaplin 1931-ben forgatott, azonos című némafilmjének színpadi adaptációját. A főszerepeket Nagy Sándor, Kolovratnik Krisztián és Kovács Gyopár játssza.

Barcsay 120 – holnap nyílik a kiállítás Szentendrén

kultura.hu
-
  Tegnap 14:30 Kultúra

Péntektől látható a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) új kiállítása, a Barcsay 120, amelyen a művész születésének 120. évfordulója alkalmából a közönség az FMC Barcsay Gyűjteményéből tekinthet meg válogatást.

Meghalt Quino argentin karikaturista, Mafalda alkotója

Nyolcvannyolc éves korában meghalt Joaquín Salvador Lavado, művésznevén Quino, az