Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 117 hír

A nomádok földje kapta az amerikai rendezőcéh díját

Chloé Zhao A nomádok földje című amerikai roadmovie-ja nyerte el

Strukturális átalakítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának határozott idejű magasabb vezetői megbízása 2021. június 30. napjával megszűnik.

74 évvel ezelőtt indult az első transzport a Felvidékről

Április 12-e a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja 2012 óta, amikor a magyar Országgyűlés ellenszavazat nélkül döntött erről.

Elhunyt June Newton ausztrál portréfotós, Helmut Newton özvegye

Elhunyt June Newton ausztrál portréfotós és színész, a néhai Helmut

Versfolyam a Gózon Gyula Kamaraszínházból

A magyar költészet napja alkalmából, április 11-én a Gózon Gyula Kamaraszínház egész nap áradó versfolyamot indít honlapján A hónap verse rovatban, valamint a színház Facebook-oldalán. A reggel hét órakor induló eseményen 11 percenként magyar költők egy-egy verse hangzik el a színház művészeinek előadásában.

Elhunyt Haszmann Pál Péter népművész

Súlyos betegség után, életének 79. évében szombaton elhunyt Haszmann Pál Péter népművész és helytörténész, a háromszéki csernátoni falumúzeum nyugalmazott vezetője.

„Minden tetőről látni a napot” – Zenés versösszeállítás a költészet napjára

Vannak népszerű és közismert versmegzenésítések, a Bóbitát bizonyára a legtöbb gyerek kívülről fújja. Születésnapjára József Attila és más költők verseinek izgalmas zenés feldolgozásait gyűjtöttük össze.

Megjelent a TokajKalauz negyedik kiadása

Megjelent a TokajKalauz eddigi legátfogóbb, negyedik kiadása; a kétnyelvű kötet a teljesség igényével mutatja be a történelmi borvidék látnivalóit és programjait, a legizgalmasabbnak értékelt pincéktől a helyi gasztronómián, rendezvényeken és a legszebb kirándulóhelyeken át a legjobbnak ítélt szálláshelyekig.

„Aki olvas, az könnyen közlekedik életek között” − interjú Bóta Tímeával, a Nő a tükörben megálmodójával

kultura.hu
-
 Tegnap 15:05Könyv

A Nő a tükörben olyan, mint egy folyamatos ügyeletben lévő pszichológus: nem tolakodik, nem oszt kéretlen tanácsokat, de bárkit szeretettel fogad, aki egy kis elmélyülésre vágyik. Bóta Tímea lenyűgöző érzékkel válogatja ki azokat a verseket, amik kapaszkodót jelenthetnek 45 ezer követőjének − erről és az irodalom terápiás jellegéről mesélt…

Kars magyar hősei Törökországban

kultura.hu
-
 Tegnap 11:27Kultúra

Kars magyar hősei címmel állandó kiállítás nyílik 2021 tavaszán Kars városában (Törökország) a Kaukázusi Hadifront Történeti Múzeumban.

Három színt ismerek a világon – Bede Kincső egyéni kiállítása a Tobe Galleryben

kultura.hu
-
 Tegnap 11:17Kultúra

Az április 14. és május 15. között látható kiállítás címét adó Három színt ismerek a világon című sorozat reflexió a Ceaușescu-korszak Romániájára.

Szenes Hannára emlékeznek a versmondók

Közös online emlékműsorral készül a költészet napjára a Magyar Versmondók Egyesülete és a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE).

„Óriási lyukak tátonganak a múzeumok gyűjteményeiben”

kultura.hu
-
 Tegnap 11:00Kultúra

Hans Ulrich Obrist világhírű kurátort, a kortárs képzőművészeti színtér egyik meghatározó szereplőjét az Artportal kérdezte.

Meghalt DMX amerikai rapper

Túladagolás következtében fellépő szívrohamban meghalt DMX amerikai rapper és színész