Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 47 hír

Freud öröksége: ahol Kosztolányi és Stephen King találkozik

Könyves Magazin
-
 Tegnap 17:25Könyv

„Ennél nagyobb szellemi forradalom a hitújítás óta nem zajlott le”, írta Kosztolányi Dezső a pszichoanalízisről 1934-ben. Szerinte, mivel „a Freud-féle lélekelemzés a lélekben történő események ősokait, mozgatórugóit búvárolja (...) a közönség már kezdettől fogva összefüggésbe hozta az irodalommal. Mind a lélekelemző tudósnak, mind a költőnek…

Szívünk rajta: egy boszorkányos képregény lett a hónap könyve

Könyves Magazin
-
 Tegnap 12:28Könyv

A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást: a program szakmai zsűrije ezúttal Emma Steinkellner Egy kis boszi naplója című könyvét választotta.

Olvass könyvet és képregényt Napóleonról!

Kétszáz évvel ezelőtt,  1821. május 5-én Szent Ilona szigetén hunyt el Bonaparte Napóleon, akinek politikai és hadvezéri tevékenysége nagyban meghatározta nemcsak a korabeli Franciaország, de Európa életét is. Rajongtak érte és gyűlölték egyszerre - így megkapta „a kis káplár” és „a korzikai rém” ragadványneveket is. Összeállításunkban…

Janikovszky Éva, Dekameron-projekt és A nomádok földje

Könyves Magazin
-
 Tegnap 10:04Könyv

Márciusban új sorozatunk indult a a Civil Rádióban, amiben arra vállalkoztunk, hogy havonta 10-12 percben összefoglaljuk, hogy szerintük mi volt a hónap legfontosabb könyves vagy irodalmi témája, a hónap könyve és a beszélgetés végén még egy adaptációt is ajánlunk.

Ősbemutató, Libri-díj és Attenborough-születésnap

Könyves Magazin
-
 Tegnap 10:01Könyv

Bár lassan már személyesen is részt lehet venni a kulturális programokon, mostani ajánlónkban még az online rendezvények vannak túlsúlyban.

Agatha Christie előtt tiszteleg debütáló krimijében Pavesi

Könyves Magazin
-
 Tegnap 09:05Könyv

Minden bűnügyi rejtély ugyanazon az egyszerű szabályrendszeren alapul: kell, hogy legyen egy áldozat. Egy tettes. Egy gyanúsított. Egy nyomozó. A többi csak játék ezekkel az összetevőkkel és lehetséges permutációikkal. Olvassatok bele Alex Pavesi új regényébe!

Hétszámjegyű összegért kelt el a stewardessből lett író első regénye

Könyves Magazin
-
 Tegnap 08:26Könyv

Hétszámjegyű összegért kelt el a stewardessből lett író első regénye

Kiss Judit Ágnes: Kórház az osztályteremben

Könyves Magazin
-
 21.05.05 18:02Könyv

Mit jelent a család, és mit a szabadság 1956-ban? Erre keresi a választ Pagony Abszolút Töri sorozatának új kötete, Kiss Judit Ágnes  kamaszoknak szóló regénye. Mutatunk belőle egy részletet!

Zavarba ejtő és megkapó személyesség az online színházi térben

Könyves Magazin
-
 21.05.05 15:49Színpad

A Táp Színháztól megszokhattuk, hogy formailag és tartalmilag egyaránt különc, provokatív színházi műhely, amelynek tagjai évtizedek óta minden irányba feszegetik azokat a határokat, amit hagyományosan színháznak nevezünk. Az Alatta-felette online előadásai is épp ilyenek és semmivel sem kevésbé zavarba ejtőek attól, hogy Zoomon nézzük…

Lázár Ervin 85 – A meseíró, aki a gyerekektől tanulta a legtöbbet

Nyolcvanöt évvel ezelőtt született Lázár Ervin, aki komolyan vette a meseírást, történeteit sokszor a gyerekei inspirálták, a nyelvvel pedig játszott és varázsolt egyszerre. A mesevilág iránti vonzódását az alsórácegrespusztai gyerekkorból hozta, kedvencei között pedig még idős korában is a népmeséket emlegette. A nagy meseíró alakját egykori…

Dezső András kémekről és titkos játszmákról ír harmadik könyvében

Könyves Magazin
-
 21.05.05 13:17Könyv

Dezső András ősszel megjelenő, harmadik könyvében a hazai titkosszolgálatok és a Magyarországon is aktív külföldi titkosszolgálatok világába vezeti be az olvasót.

Versterápia: „valami fáradt pillanatból/ valami váratlan öröm”

Könyves Magazin
-
 21.05.05 11:22Könyv

Versterápia rovatunkban ma Szabó Lőrinc Májusi éjszaka című versét ajánljuk. 

Péntekig jelentkezhettek a Mastercard® Alkotótársra!

Könyves Magazin
-
 21.05.05 10:57Könyv

Május 7-ig lehet pályázni a fiatal magyar írókat és költőket támogató Mastercard® Alkotótárs ösztöndíjra. Mutatjuk a legfőbb tudnivalókat!

10 dolog, amit eddig tudunk az új Szex és New York-sorozatról

A Szex és New York-sorozatról talán kevesebben tudják, hogy valójában egy adaptáció, Candace Bushnell azonos című kötetén alapul, amely eredetileg 1997-ben jelent meg Sex and the City címmel. A sorozat premierje 1998-ban volt az Egyesült Államokban, hat évadot ért meg, és 2004-ben ért véget. Időről időre felröppentek már hírek arról, hogy…

Podcastet indít A Gyűrűk Ura két hobbitja

Podcastet indít A Gyűrűk Ura két hobbitja