Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 141 hír

Kálmán Olga az előválasztásról: Nem fogjuk csépelni egymást

Klubrádió
-
 Tegnap 22:40Vélemény

„A Jóisten mentse meg az összes ellenzéki képviselőjelölt-jelöltet attól, hogy a többinek nekifeszüljön” – mondta Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja az előválasztásról.

Pénzt ígérnek a háziorvosoknak, hogy kínai vakcinával oltsanak

Kedd reggel több budapesti háziorvostól érkezett jelzés a Telexhez, hogy oltási kampányt indítana a kormány a kínai Sinopharm-vakcinával. A portál cikkében azt írja: A Sinopharm-oltásért már pénzt is felajánlottak ebben a hétfői levélben – a nem sokkal később érkezett, Pfizer-vakcinás oltásról szólóban ilyen ösztönző nem szerepel. Az…

Két vonat ütközött egy traktorral Újfehértónál, egy ember meghalt

Vasúti szerencsétlenség történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértónál kedden: két személyvonat ütközött egy traktorral, majd az egyik vonat kisiklott. A traktor vezetője a helyszínen meghalt, és többen megsérültek. 

Rendet a fejekben! Az ő rendjüket – Kárpáti Iván jegyzete

Klubrádió
-
 Tegnap 18:04Vélemény

A beteges titkolózás minden autoriter rendszer egyik legjellemzőbb tulajdonsága. Abból fakad, hogy lenéznek mindenkit. Ők jobban tudják, mit kell megosztani a jobbágyokkal és mit nem.

Kizárnák Hódmezővásárhelyen a döntéshozók közvetlen családtagjait a közbeszerzésekből

Kizárnák a döntéshozók közvetlen rokonait Hódmezővásárhelyen a közbeszerzésekből – jelentette be Márki-Zay Péter polgármester egy kedd délutáni sajtótájékoztatón. Péntekre véleményező közgyűlést hívott össze, ahol módosítanák a város közbeszerzési rendeletét. Így nem fordulhatna elő újra az, hogy az ő rokona kapjon önkormányzati…

Bloomberg: Hollandia diplomáciai útra vitte a magyar kormány eljárását az Aegon ügyében

A kormány állítólag a bajba jutott magyar cégeket védené azzal, hogy miniszteri engedélyhez köti a külföldi felvásárlásokat. A veszélyhelyzeti rendelet alapján megvétózták, hogy egy osztrák csoport megvegye a holland Aegon magyar leányát.

A nemzetbiztonsági bizottság beidézte Palkovics Lászlót a kínai egyetem miatt

A testület ellenzéki tagjai szerint az intézmény nemzetbiztonsági szempontból ellenőrizhetetlen kapcsolati hálókat alakít ki, ami komoly hírszerzési tevékenységre utal.

Márki-Zay szerint nyelvbotlás volt, amikor azt mondta, egy levél helyesírásából következtetett arra, hogy azt egy „szegé…

Néhány hete Márki-Zay Péter egy Facebook-videóban erkölcsi fogyatékosoknak nevezte a fideszeseket, majd erről ezután azt mondta, hogy nem a Fideszre szavazókra, hanem a fideszes pártemberekre gondolt, és az erkölcsi fogyatékossággal is rájuk célzott.

Lezuhant a román légierő egyik vadászgépe

A MiG-21 Lancer katonai repülőgép a Maros megyei Dedrád közelében zuhant le, kedden 14.30 körül. A hírek szerint a pilótának szerencsére sikerült katapultálnia a becsapódás előtt. Időközben mentőhelikopterrel egy marosvásárhelyi kórházba szállították: a férfi könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet.

Vörös Imre: Nincs más lehetőség, mint hogy az Országgyűlés átvegye az Alkotmánybíróság szerepét

Klubrádió
-
 Tegnap 15:49Vélemény

Vörös Imre volt alkotmánybírót kérdeztük arról, hogyan lehetne kormányozni a NER után. Jogértelmezése szerint az Alkotmánybíróság nem foglalkozik a közhatalom kizárólagos birtoklására törekvéssel – pedig ezt az Alaptörvény is tiltja. Ezért egy új országgyűlésnek nem lenne más lehetősége, mint átvenni az Ab…

Baranyi Krisztina: A választások fő kampánytémája lehet a Fudan egyetem

Klubrádió
-
 Tegnap 15:02Vélemény

Helyi népszavazásokat kezdeményez a kínai egyetem, a Fudan ügyében Baranyi Krisztina. A ferencvárosi polgármester szerint ez az ellenzők kezében az egyetlen ütőkártya a vitatott beruházás ügyében, ráadásul egy ilyen referendum könnyen és gyorsan megszervezhető. Hozzátette, hogy a kínai egyetem ügyével kapcsolatos nagy érdeklődés…

Az ellenzéki szavazóknak tetszik a „Felcsúti per” cimkével ellátott elszámoltatás ötlete

Nagy vihart kavart a közéletben a Momentum választási kampányának leghangzatosabb, jelszóként a „Felcsúti per” fogalmával körülírt ötlete, vagyis az, hogy az esetleges kormányváltás után el kéne számoltatni, indokolt esetben pedig bíróság elé kéne állítani a kormány és a Fidesz vezetőit. Az ellenzéki szavazóknak tetszik az ötlet.

Négymillió beoltottnál jöhet a nagy nyitás

A Magyar Hírlap értesülései szerint négymillió beoltottnál jöhet a nagy nyitás, a kormány akkortól komoly könnyítéseket tervez.

Már huszonkét BKV-dolgozó halt bele a koronavírusba

Egy hónapja jelentek meg az első hírek arról, hogy a budapesti tömegközlekedést olyan súlyosan érinti a járvány harmadik hulláma, hogy ha a tendencia folytatódik, az már a szolgáltatás biztosítását veszélyeztetheti.

Hiller István: A CEU ügyének szakmai megoldása nincs, csak politikai

Klubrádió
-
 Tegnap 13:09Vélemény

Visszavonná a kormány a Lex CEU egy részét, de Hiller István szerint ez nem jelenti azt, hogy a Közép-Európai Egyetem visszaköltözne Magyarországra. A Országgyűlés alelnöke szerint az új tervezet továbbra is olyan problémát jelent, amelynek szakmai nem, csak politikai megoldása lehetséges, a választás. A választók kezében erős lapok…