Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

Nyakunkon az infláció

KKV Magazin
-
  Ma 10:50 Gazdaság

Fordult a kocka, az infláció már megközelítette a három százalékot, és megindult a hozamemelkedés. Megnéztük, hogyan érinti ez az állampapírokat.

Jönnek a NextGenek

KKV Magazin
-
  Ma 10:05 Cégvilág

Hogyan élik meg a generációváltás folyamatát a reménybeli átvevők, a következő generáció? Mikor, és hogyan dől el az, hogy csatlakoznak-e a céghez, mennyire tudatos, megtervezett az utódlási folyamat? Hol tartanak most, és milyen mindez belülről? Erről beszélgettünk két NextGennel, ifj. Martos Péterrel (Reklámajándék.hu Kft.) és Schiller…

Sikeres cégvezetők titkai

KKV Magazin
-
  Ma 08:30 Cégvilág

A generációváltás során számos, előre nem látható problémával is szembesülhetnek a cégek. A Családi vállalkozások napján sikeres cégvezetők tapasztalataiból tanulhatnak a résztvevők.

Megjelent a K&K magazin áprilisi száma

KKV Magazin
-
  Ma 07:05 Cégvilág

Már kapható a K&K magazin legújabb száma, amelyben többek között a generációváltásról, a Magyarországon is gondot okozó fluktuációról, valamint a 21. század digitális kihívásairól is olvashat.

SZÉP kártya és készpénz kell a munkavállalóknak

Noha a munkáltatók többsége idén is megtartotta az előző évben kínált cafeteria-elemeket, az adóelőnye miatt kiemelt helyzetbe került SZÉP kártya, illetve a pénzkifizetés teszi ki a teljes cafeteria-juttatások 94 százalékát – derül ki a BDO Magyarország adataiból.

Ezt teszik a vállalatok kibertámadás után

KKV Magazin
-
  Tegnap 08:45 Cégvilág

Az európai vállalkozások 79 százaléka szeretné tudni, hogy ki áll a kibertámadások mögött – derül ki a Kaspersky Lab adataiból. Az európai IT döntéshozók tisztában vannak azzal, hogy a kiberbiztonsági nyomozás milyen kihívásokat jelent, ezért a megkérdezettek több mint fele egy esetleges kibertámadás után először biztonsági szolgáltatójához…

Változás az uniós pályázatoknál

KKV Magazin
-
  19.04.23 08:40 Cégvilág

Megkezdődött a felkészülés az új hétéves uniós költségvetési periódusra. Az új szabályok eredményeként csökkenhetnek az uniós források felhasználásával kapcsolatos adminisztratív terhek.

Egyre tudatosabbak a munkavállalók

KKV Magazin
-
  19.04.22 19:30 Cégvilág

Az élethosszig tartó munkahely fogalma mára már a múlté, a digitalizáció térhódításával pedig az álláskeresés menete is teljesen átformálódott. Megdőlni látszik az a feltételezés is, hogy csak akkor nézelődünk a piacon, ha állást keresünk – derül ki a Workania felméréséből.  

Szigorítást hoz az új GDPR-törvény

A kamerafelvételek őrzési idejét módosítja, a munkahelyi számítógépek magáncélú használatának főszabály szerinti tilalmát elrendeli, és sok másról is rendelkezik az új GDPR salátatörvény. Az európai uniós adatvédelmi rendelettel való összhang megteremtése érdekében a Parlament nyolcvannál is több jogszabályt módosított, mely változások…

Nagyott nőtt az Erste kkv-hitelállománya

KKV Magazin
-
  19.04.22 18:15 Cégvilág

A hazai pénzintézetek nagy figyelmet fordítanak kis- és középvállalati (kkv) ügyfeleikre. Az Erste Bank megbízásából készült legfrissebb felmérés szerint az Erste kkv-partnerei a legelégedettebbek pénzintézetükkel. Az Erste kkv-hitelállománya 2019 február végén 27 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Újabb adóteher sújtja a vállalkozásokat

KKV Magazin
-
  19.04.19 10:05 Cégvilág

Érdemes figyelni egy, a tavalyi nyári adócsomagban szereplő módosításra, mert számos magyar vállalkozásnak 2014 után idén ismét innovációs járulékot kell fizetnie. Az apró módosítás hatására a mikro- és kisvállalkozások mutatóit már csoportszinten kell értékelni - hangsúlyozta Hegedüs Sándor a BDO Magyarország Adótanácsadási…

Fontos változásokra készülhetnek a cégek

KKV Magazin
-
  19.04.19 08:20 CégvilágDeloitte

Változásokra kell felkészülniük május elejétől az online számla adatszolgáltatásra kötelezett adózóknak, amelyek többek között a beküldendő adatokat is érintik. A szükséges módosítások végrehajtásának elmulasztása májustól sikertelen számla lejelentést eredményezhet.

Generációváltás – így kell jól csinálni

KKV Magazin
-
  19.04.18 08:30 Cégvilág

Nagy feladat elé állítja a családi vállalkozásokat a generációváltás, az üzleti ügyek mellett rengeteg érzelmi vonatkozása is van a folyamatnak. A Családi vállalkozások napján sikeres példákat láthatnak a résztvevők.