Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 54 hír

Vádemelés hiányában ismét miniszterelnök lenne Ramush Haradinaj

Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért Ramush Haradinaj, aki azért mondott le a koszovói kormány vezetéséről a múlt pénteken, mert a koszovói háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság gyanúsítottként idézte be.

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

A döntés nyomán várhatóan lemond Philip Hammond pénzügyminiszter, és amennyiben Boris Johnson betartja korábbi ígéretét, a Brexit 2019. október 31-én megvalósul, akár kilépési megállapodással, akár anélkül. Anne Milton oktatási miniszter máris lemondott.

Nagy-Britannia újabb hadihajót küld a Hormuzi-szoroshoz

Kitekintő
-
  Ma 11:05 Külföld

Nagy-Britannia nem törekszik konfrontációra Iránnal, de ha Teherán továbbra is a mostani veszélyes úton halad, akkor számolnia kell azzal, hogy ennek ára a jelenleginél nagyobb nyugati katonai jelenlét lesz az iráni partok előtti vizeken - mondta a brit külügyminiszter.

Megint nincs áram Venezuelában, Maduro szerint az USA miatt

A közösségi médiára feltett beszámolók alapján az ország 24 szövetségi államából 19-ben nincs áramellátás. A máskor 24 órás, non-stop műsort sugárzó állami televízió adása is szünetel, ezért a lakosság nem tudja, mire számítson. Maduro ismét EMP-támadást emleget.

Leminősítette a Boeinget a Fitch Ratings

Kitekintő
-
  Ma 10:33 Pénzügy

A Fitch Ratings hitelminősítő stabilról negatívra rontotta a Boeing amerikai repülőgépgyártó adósi besorolásának kilátását arra hivatkozva, hogy még mindig bizonytalan, mikor kerülhetnek ismét forgalomba a cég 737 MAX repülőgépei.

Orosz bombázó ijesztgette Dél-Koreát

A Yonhap hírügynökség szerint ez volt az első eset, hogy orosz harci gép megsértette a dél-koreai légteret, bár az ország légvédelmi azonosítási övezetébe rendszeresen belépnek orosz gépek. A dél-koreai légierő riasztotta harci gépeit, amelyek a levegőben figyelmeztető lövéseket adtak le.

A Volvókkal is gond van, a gyártó 500 ezer autót hív vissza

Kitekintő
-
  Tegnap 18:45 Autó-motorVolvo

A Volvo Cars több mint 500 ezer autóját rendelte vissza ellenőrzésre világszerte egy hibás motorelem miatt, amely akár tüzet is okozhat.

Az EU humanitárius segélyt küld a dél-ázsiai árvízkárosultaknak

Az Európai Unió 10,5 millió euró humanitárius segély folyósításáról döntött a Dél-Ázsia-szerte pusztító áradások és földcsuszamlások miatt nélkülözők számára - közölte az Európai Bizottság hétfőn.

Elindult a kereskedés a kínai Nasdaqon

Kitekintő
-
  Tegnap 16:49 Külföld

Hétfőn megkezdődött a kereskedés a sanghaji tőzsdének az amerikai Nasdaqhoz hasonló technológiai platformján. A Star Market piac 25 cég részvényének az elsődleges kibocsátásával (IPO) indult.

Holnap kiderül, ki lesz Theresa May utódja

Kedden jelenti be a kormányzó brit Konzervatív Párt, hogy Boris Johnson volt vagy Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszter lesz-e Theresa May távozó miniszterelnök utódja a pártvezetői és a kormányfői tisztségben.

Tovább romlottak a német gazdaság kilátásai

Kitekintő
-
  Tegnap 13:54 KülföldJegybank

A német gazdaság teljesítményének további csökkenésére számít a második negyedévben a német szövetségi jegybank, a Deutsche Bundesbank hétfőn publikált rendszeres havi jelentésében.

Jól megy a Hyundai szekere

Növelte eladásait, bevételét és nyereségét a második negyedévben a dél-koreai Hyundai autógyár.

Elhalványulóban a hongkongi tüntetések üzenete

A hongkongi tiltakozások kezdetben kizárólag a kiadatási törvény módosítását célzó törvénytervezet ellen irányultak, azonban a mozgalom mára kibővült, a tüntetések pedig egyre erőszakosabbá váltak. Ez kockázatot jelent a befektetők és a vállalkozások számára, amelyek már most is károsulnak. A következő lépést pedig még nehezebb megjósolni.

Zelenszkij pártja tarolt az ukrán parlamenti választáson

Kitekintő
-
  Tegnap 08:34 Külföld

A Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mögött álló Nép Szolgája párt nagy arányú győzelmét erősítik meg azok a hivatalos részeredmények, amelyeket hétfőn hajnalban tettek közzé Kijevben az előző nap megtartott előrehozott ukrajnai parlamenti választásokról - jelentette az Unian ukrán hírügynökség.

Abe Sindzó pártja nyerte a választást Japánban, de nincs meg a kétharmad

Az NHK japán közszolgálati műsorszolgáltató által közölt előzetes eredmények szerint megtartotta felsőházi többségét Abe Sindzó japán miniszterelnök kormányzó Liberális Demokrata Pártja és koalíciós partnere a vasárnapi választáson, de kétharmados többségre nem sikerült szert tennie.