Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 72 hír

Harckocsikkal erősít az iraki hadsereg a kurd olajmezőknél

Kitekintő
-
  Tegnap 18:45 Külföld  Szíria Irak

Harckocsikat és tüzérséget vonultat fel az iraki hadsereg Észak-Irakban az egyik kurd ellenőrzés alatt lévő terület közelében, ahol a Kurdisztánban kitermelt kőolajat külföldre szállító vezeték egyik szakasza található.

Újra fokozódik a feszültség a tálibok és az USA között

Kitekintő
-
  Tegnap 16:18 Külföld  USA Afganisztán

Váratlanul Kabulba látogatott hétfőn Rex Tillerson amerikai külügyminiszter, hogy Asraf Gáni elnökkel az Egyesült Államok új afganisztáni stratégiájáról tárgyaljon - közölte Twitter-üzenetben a kabuli amerikai nagykövetség.

Uniós országok követelnek pénzt Izraeltől a palesztin óvoda lerombolásáért

Kitekintő
-
  Tegnap 15:33 Külföld 

Nyolc Európai Uniós ország követeli Izraeltől, hogy fizesse vissza az uniós támogatásokból épült, de Izrael által lebontott és elkobzott mobil épületek árát vagy állítsa vissza azokat – írja a The Times of Israel.

Brexit: akár 1,2 millió munkahely is megszűnhet az EU-ban

Nagyjából 1,2 millió munkahely szűnhet meg az Európai Unióban, ha nem sikerül megállapodni az Egyesült Királysággal a rendezett kiválás feltételeiről - figyelmeztetett Kris Peeters belga gazdasági miniszter a helyi sajtó hétfői beszámolói szerint.

Cseh sajtó: a Babissal való ijesztgetés nem hatott a választókra

Kitekintő
-
  Tegnap 11:54 Külföld  Csehország

Súlyos kudarcot vallottak a hagyományos pártok, előretörtek az új tömörülések, és kiderült, hogy a későbbi győztes Andrej Babissal való ijesztgetés nem hatott a választókra - véli a hétfői cseh sajtó a hétvégi csehországi képviselőházi választások eredményét kommentálva.

Izraeli fegyvereket használhat Mianmar a rohingják ellen

Kitekintő
-
  Tegnap 11:06 Külföld  Mianmar Kampány

Izrael fejlett technológiájú fegyvereket adott el Mianmarnak a rohingja muzulmán kisebbség elleni etnikai tisztogató kampány idején egy korábban megkötött üzlet alapján - jelentette a Háárec című izraeli újság hétfőn.

Szmog-díjat vezetnek be Londonban

Hétfőtől a leginkább szennyező dízelüzemű járművek vezetőit napidíj fizetésére kötelezik Londonban. Az ötlet Sadiq Khan polgármester legutóbbi kísérlete a légszennyezés akadályozására.

Az autonómia bővítésére szavaztak Lombardiában és Venetóban

Nagy többséggel az autonómia bővítésére szavazott Olaszország két gazdag északi régiójának lakossága - derült ki a vasárnap megtartott lombardiai és venetói népszavazás éjjel közzétett részeredményeiből.

Nem sikerült ez elsőkörös győzelem a szlovén államfőnek

Kitekintő
-
  Tegnap 08:36 Külföld  Szlovénia

Mégis lesz második forduló a szlovéniai elnökválasztáson, mert a hivatalban lévő államfő a vasárnapi első fordulóban mégsem szerezte meg a szavazatok több mint felét, bár az urnazárást követően közzétett előrejelzések ezt valószínűsítették.

Babis kapja a kormányalakítási megbízást Csehországban

Kitekintő
-
  Tegnap 08:27 Külföld  Csehország

Milos Zeman cseh államfő vasárnap közölte, hogy az új kormány megalakításával Andrej Babist, a választásokon győztes ANO mozgalom elnökét fogja megbízni.

Trump és Abe összefog Észak-Korea ellen

Kitekintő
-
  Tegnap 08:15 Külföld  Japán

Az Egyesült Államok és Japán fokozni fogja a nyomást Észak-Koreára - ebben állapodott Donald Trump amerikai elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök, akinek pártja elsöprő győzelmet aratott a vasárnapi parlamenti választáson.

Megint gond lesz a Brexit-számlával

Kitekintő
-
  17.10.22 18:12 Külföld  Brexit

Az Európai Unióból való kilépés pénzügyi rendezésére vonatkozóan Nagy-Britannia csak azt követően tud konkrét, végső összeget javasolni, hogy lezárultak a Brexit-tárgyalások - mondta a brit kereskedelmi miniszter.

Nagyobb autonómia reményében szavaznak ma Észak-Olaszországban

Véleménynyilvánító népszavazást tartanak az észak-olaszországi Lombardiában és Venetóban a tartományi hatáskörök bővítéséről, többek között az adózási autonómiáról - a választásra jogosult mintegy 10 millió ember vasárnap 23 óráig adhatja le szavazatát.

Intézményesített korrupcióval rabolják ki országaikat Afrika vezetői

Kitekintő
-
  17.10.22 12:18 Külföld 

Afrika vezetői, tábornokai és üzletemberei szisztematikusan nyernek ki dollármilliárdokat a világ legszegényebb országaiból, amit offshore cégekben parkoltatnak.

Voksolnak a szlovének, a hivatalban lévő államfő a legesélyesebb

Kitekintő
-
  17.10.22 08:36 Külföld  Szlovénia

Elnökválasztás kezdődött vasárnap Szlovéniában: reggel hét órakor kinyitottak a szavazóhelyiségek, ahova valamivel kevesebb mint 1,7 millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak.