Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 55 hír

A Gazpromé lesz a Fehéroroszországnak nyújtott orosz kölcsön harmada

Fehéroroszország a tervek szerint az idei év végéig kapja meg az Oroszország által biztosított 1,5 milliárdos hitelkeret első részét, 1 milliárd dollárt. Ebből 330 millió dollárt azonnal Gazprom felé fennálló tartozásának kiegyenlítésére fog fordítani a politikailag jelenleg igen instabil ország.

A koronavírus Európa nagy gazdaságaiban is új erőre kapott

A legfrissebb adatsor szerint több mint négy hónapja nem mért szintre emelkedett szombaton a szűrővizsgálatokkal kimutatott új koronavírus-fertőzések száma Nagy-Britanniában. Németországban sem jobb a helyzet, ott öthavi csúcsot regisztráltak.

Mi lesz, ha Trump nem fogadja el a választási vereséget?

Kitekintő
-
  20.09.19 04:35 KülföldUSAKína

Mivel Donald Trump amerikai elnök következetesen azt hangoztatja, nem biztos, hogy elfogadja az elnökválasztás eredményét, felmerül a kérdés: mi történne akkor, ha veszítene, de nem lenne hajlandó beletörődni ebbe?

Az ukrán gazdaságnak is betett a járvány

Ukrajna hazai összterméke (GDP) 11,4 százalékkal csökkent az idei második negyedévben a tavalyi azonos időszakkal összevetve - közölte végleges adatként pénteken az ukrán statisztikai hivatal, amelyet az Interfax-Ukraine hírügynökség idézett.

Újabb megállapodást kötött az EB az oltóanyag-gyártó cégekkel

Az Európai Bizottság pénteken újabb megállapodást kötött a Sanofi és a GSK gyógyszercégekkel 300 millió adag, hatékonynak ígérkező, koronavírus elleni oltóanyag felvásárlására.

A brit vezetés mindenképpen el akarja kerülni az országos zárlatot

A brit egészségügyi miniszter szerint csak a koronavírus-járvány megfékezésének végső eszközeként alkalmazható az egész országra kiterjedő zárlat elrendelése, a brit kormány helyi szintű intézkedésekkel törekszik a fertőzések újból gyorsuló terjedésének megállítására.

Életképek a leégett menekülttáborból

Kitekintő
-
  20.09.18 14:27 Külföld

A görög Leszbosz szigetén található Moria menekülttábor szinte teljesen leégett, ezért az eddig itt élő mintegy 12 ezer embert evakuálni kellett. A hatóságok igyekeznek mindent megtenni, hogy áthelyezzék őket más táborokba, de a migránsok jelenleg kénytelenek az eddigieknél is mostohább körülmények között élni mindennapjaikat: Forrás: BBC /…

Szerbiában elég egy kérdőívet kitölteni a külföldről hazaérkezőknek

Nem kell karanténba vonulniuk, és orvoshoz sem kell menniük, csupán az egészségügyi minisztérium oldalán található kérdőívet kell kitölteniük azoknak a szerbiai állampolgároknak, akik péntek 18 óra után térnek haza valamely, veszélyesnek nyilvánított országból.

Kisebbségi kormány jöhet Lengyelországban

Kisebbségi kabinetet alakíthat a lengyel kormánykoalíció vezető pártja, a Jog és Igazságosság (PiS) - jelentette ki Piotr Müller lengyel kormányszóvivő pénteken a tervezett kormányátalakításról folytatott egyeztetések kapcsán.

Csehországban meghaladta a háromezret az új fertőzöttek száma

Tovább romlik a járványhelyzet Csehországban és meredeken nő a koronavírus-fertőzöttek napi száma: a laboratóriumi vizsgálatok csütörtökön 3130 személynél mutatták ki a fertőzést, a napi fertőzések száma így első ízben már a háromezret is meghaladta.

A Kia is beszállt az elektromos autók versenyébe

A Kia Motors a villanyautók iránti globális igény gyors növekedését felismerve vezető szerepre törekszik ebben a piaci szegmensben: a vállalat elnöke, Ho Szung Szong a cég világszintű villanyautó-stratégiájának főbb alapelemeit ismertetve közölte, hogy terveik szerint 2029-re a márka globális eladásainak 25 százalékát már akkumulátoros…

Az uniós reform miatt fellángolt a menekültügyi vita Olaszországban

Nello Musumeci szicíliai kormányzó csütörtökön kegyetlen tréfának nevezte a menedékjogról szóló dublini megállapodás tervezett módosítását, de az Európai Bizottság új migrációs paktuma az olasz kormánypártok és az ellenzék között is vitához vezetett.

Szigorúbb korlátozásokat vezetnek be Szlovéniában

Kitekintő
-
  20.09.18 08:13 KülföldSzlovénia

A fertőzöttek számának növekedése miatt Szlovénia újabb szigorításokat vezet be a járvány megfékezésére: kötelező lesz a maszk viselése zárt és nyitott térben egyaránt, valamint az iskolákban 7. osztálytól felfelé, továbbá hőmérsékletet kell mérni a munkahelyeken, illetve a szórakozóhelyeknek 22 órakor be kell zárniuk - jelentette be Jelko…

Kezd veszélyessé válni a vakcina-verseny

Kitekintő
-
  20.09.18 04:35 Külföld

Kína emberek tízezreit oltja be kísérleti koronavírus-vakcinákkal, annak ellenére, hogy számos szakértő aggodalmát fejezi ki, lévén olyan gyógyszerekről van szó, amelyek kapcsán még nem fejezték be a szokásos teszteket, ezért nem tekinthetőek biztonságosnak.

Az EP-nek sem tetszik Törökország földközi-tengeri tevékenysége

Az Európai Parlament képviselői a csütörtöki plenáris ülésen megszavazott állásfoglalásukban felszólították Törökországot, hogy azonnal állítsa le illegális fúrásait a Földközi-tenger keleti részén, tartózkodjon a görög és a ciprusi felségvizek megsértésétől, és hagyja abba a "nacionalista háborúra uszító retorikát".