Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 57 hír

Elindultak Dúmába az OPCW szakértői

Az OPCW küldöttsége több nap késéssel kezdheti meg helyszíni vizsgálatát a kelet-gútai városban, ahol a nyugati országok szerint a szíriai kormányerők április 7-én vegyi fegyvert vetettek be. A Bassár el-Aszad elnök vezette kormány és Oroszország visszautasítja a vegyifegyver-támadásról szóló állításokat.

Az európai ellátási láncot is fenyegetik a Ruszalra kivetett szankciók

Kitekintő
-
  Tegnap 12:45 Gazdaság 

A Ruszal írországi timföldgyártó üzeme látja el Európa legnagyobb alumíniumgyártóit, és az amerikai szankciók ezt a beszerzési forrást is veszélyeztetik. A Financial Times úgy tudja, hogy a világ egyik legnagyobb kitermelő cége, a Rio Tinto máris az írországi üzem bauxitellátásának leállítására készül az amerikai szankciófenyegetések miatt.

680 hajtőművet ellenőriznek a Southwest balesete nyomán

Kitekintő
-
  Tegnap 09:27 Külföld  Repülőgép

A CFM56-7B hajtómű az egyik leggyakrabban használt típus, amennyiben a vizsgálatok során tervezési hibát vagy anyagfáradásra utaló jelet találnak, az összes ilyen hajtóművel szerelt gépre felszállási tilalmat rendelhetnek el, mely több mint 8000 repülőgépet érintene.

Észak-Korea bezárja nukleáris kísérleti telepét, leállítja a rakétateszteket

Kitekintő
-
  Tegnap 08:54 Külföld  Észak-Korea

A mai naptól Észak-Korea leállítja az atom- és interkontinentális rakétákkal végzett kísérleteket, ezzel egy időben pedig - hogy megerősítsék az atomkísérletek leállítására adott ígéretet - bezárják az ország északi részén lévő nukleáris kísérleti telepet.

Az amerikai Demokrata Párt beperelte az orosz kormányt

Kitekintő
-
  18.04.20 18:36 Külföld 

Valóban nem nehéz kapcsolatot felfedezni a Donald Trump kampányát segítő személyek és az orosz befolyásolás között, a Facebook adatkezelési botrányában mindkét félnek komoly szerep jutott.

Tovább húzódik az olasz kormányalakítás

Kitekintő
-
  18.04.20 17:03 Külföld  Olaszország

Éleződnek az ellentétek a kormányalakításra törekvő olaszországi pártok között. Mindenekelőtt az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) között támadt feszültség, de kiéleződtek az ellentétek a jobbközép koalíción belül is.

Túl lassan kapnak amerikai vízumot az orosz pilóták

Kitekintő
-
  18.04.20 14:30 Külföld 

A Kreml szerint az amerikai hatóságok szándékosan akadályozzák a vízumok kiadását orosz pilótáknak, és emiatt fennakadások alakulhatnak ki a két ország közötti légi forgalomban. Az Aeroflot légitársaság súlyosnak tartja a problémát, ezért fordult segítségért az orosz külügyi és közlekedési tárcákhoz.

Marad az uniós dömpingvám a kínai acélra

Az Európai Bizottság további öt évvel, változatlan százalékos értékkel meghosszabbította mások mellett a Kínából érkező acél drótkötelekre és kábelekre vonatkozó dömpingellenes vámszabályozást pénteken.

Kurz: nem kampányolhatnak török politikusok Ausztriában

Nem engedélyezi az osztrák kormány, hogy török politikusok Ausztriában kampányoljanak a júniusi előrehozott törökországi választások előtt - közölte pénteken Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Lavrov: nem lesz katonai konfliktus Oroszország és az USA között

Kitekintő
-
  18.04.20 11:18 Külföld  Vlagyimir Putyin

Biztos, hogy sem az orosz, sem az amerikai elnök, illetve a két ország katonai vezetői sem engedik meg, hogy katonai szembenállás alakuljon ki a két ország között - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Ria Novosztyi hírügynökségnek adott, pénteken megjelent interjújában.

Miért nem tudják betiltani a Facebookot a fejlődő országok?

Kitekintő
-
  18.04.20 10:09 Gazdaság 

Indonézia, amely a Facebook-felhasználók mintegy 6 százalékának ad otthont, nem elégedett a közösségi média óriással. Az ország vezetői még azzal is fenyegetőztek, hogy betiltják a szolgáltatást a legutóbbi adatlopási botrány után. Ez egy igen baljós fenyegetésnek hangzik – azonban üres.

Egy amerikai szövetségi bíróság Trump ellen döntött a menedékvárosok ügyében

Kitekintő
-
  18.04.20 08:54 Külföld  USA Bevándorlás

Egy szövetségi fellebbviteli bíróság az Egyesült Államokban csütörtökön kimondta, hogy a Trump-kormányzat akkor sem büntetheti meg az illegális bevándorlókat segítő, úgynevezett menedékvárosokat, ha azok nem működnek együtt a szövetségi hatóságokkal.

Gyenge a beruházási aktivitás a brit gazdaságban

Kitekintő
-
  18.04.20 08:42 Külföld  5 hír a témában

A Bank of England kormányzója szerint a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát övező bizonytalanságok miatt jóval gyengébb a beruházási aktivitás a brit gazdaságban, mint más fejlett ipari gazdaságokban. Mark Carney ugyanakkor egyenes utalást tett arra, hogy előbb-utóbb folytatódik a pénzügypolitika tavaly novemberben kezdett…

Az orosz gazdaságot nem rázzák meg az amerikai szankciók

Kitekintő
-
  18.04.20 08:27 Külföld  Moody's

Oroszország erőteljes köz- és külső finanszírozási helyzete védi az orosz gazdaságot a legutóbbi amerikai szankciók hatásaitól, így várhatóan az orosz szuverén adósprofil sem szenved komolyabb károkat - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett tanulmányában.

Kompromisszumkésznek tűnik Kim Dzsong Un

Kitekintő
-
  18.04.19 19:18 Külföld  Kína Észak-Korea

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető már nem teszi nukleáris programja feladásának feltételévé azt, hogy az Egyesült Államok kivonja csapatait a Koreai-félszigetről - mondta el Mun Dzse In dél-koreai elnök csütörtökön.