Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 90 hír

Nem Kína nyeri az űr meghódításáért folyó versenyt

Kitekintő
-
  Ma 14:18 Külföld 

Amikor a világűr kereskedelmi jövőjéről beszélünk, Kína versenytársai nemcsak az amerikaiak vagy az oroszok, hanem olyan magánvállalatok is, mint a Space Exploration Technologies vagy a Blue Origin - ilyen megközelítésben pedig Kína előnye sokkal kevésbé nyilvánvaló.

Megalakult az új összetételű cseh képviselőház

Kitekintő
-
  Ma 13:54 Külföld 

A cseh parlamenti alsóház alelnökeinek megválasztásával és a parlamenti szakbizottságok létrehozásával véglegesen megalakult az új összetételű cseh képviselőház.

Újabb japán iparvállalat keveredett hamisítási botrányba

Mint kiderült, a Mitsubishi Materials két és fél éven keresztül szállított valótlan minőségi bizonyítvánnyal rendelkező termékeket több mint kétszázötven ügyfelének.

A Brexitről is egyeztetnek az EU-keleti partnerségi ülésén

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeli kapcsolatairól szóló egyeztetések megkezdését sürgette Theresa May brit kormányfő pénteken az uniós és az úgynevezett keleti partnerségi országok vezetőinek brüsszeli csúcstalálkozója előtt.

Tilos twitterezni a német parlamenti ülésteremből

Kitekintő
-
  Ma 12:30 Külföld  Twitter

Nemkívánatos a twitterezés és a szelfizés a német szövetségi parlament üléstermében - figyelmeztette a képviselőket Wolfgang Schäuble elnök. A bejelentést általános hitetlenkedés követte: persze Twitter-bejegyzések formájában.

Az SPD készen áll megbeszéléseket folytatni más pártokkal

Hajlandó tárgyalni a megrekedt kormányalakítási folyamat előmozdításáról a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) - döntött a párt vezetése péntek hajnalban.

Szíria: félszáz ellenzéki megy Genfbe

Kitekintő
-
  Ma 10:42 Külföld  Szíria

Ötven fős lesz az az egységes küldöttség, amely a szíriai ellenzék főbb szervezeteinek a nevében fog tárgyalni a november 28-án Genfben az ENSZ égisze alatt tartandó újabb béketárgyalási fordulón - jelentették be csütörtökön este Rijádban.

Michael Flynn szakított a Fehér Ház jogászaival

Michael Flynn, Donald Trump amerikai elnök első nemzetbiztonsági tanácsadója és jogászai megszakították a kapcsolatot Donald Trump és a Fehér Ház jogászaival - jelentette csütörtökön este internetes oldalán a The New York Times című napilap.

Sebastian Kurz elégedett a koalíciós tárgyalások menetével

Kitekintő
-
  Ma 08:39 Külföld 

Sebastian Kurz osztrák kancellárjelölt elégedettnek mondta magát csütörtökön a konzervatív Osztrák Néppárt és a jobboldali radikális Osztrák Szabadságpárt között a koalícióalkotásról folyó tárgyalások menetével.

Észak-Korea lassan összeroppanhat a szankciók alatt

Kitekintő
-
  Ma 08:27 Külföld 

Észak-Korea egyre több nemzetközi szankcióval néz szembe, azonban még mindig talál módokat arra, hogy fenntartsa működését. A nagy kérdés, hogy meddig lesz ez így?

Jamaica-koalíció már biztosan nem lesz Németországban

Christian Lindner pártelnök a Spiegel Online hírportálnak azt mondta, a sajtó tévesen értelmezte Nicola Beer főtitkár előző napi nyilatkozatát, amelyben megjegyezte, hogy nem lehet kizárni a pártok színe alapján Jamaica-koalíciónak nevezett kormány megalakításáról szóló tárgyalások felújítását.

Svájc 1,1 milliárd euróval járul hozzá a közép és kelet-európai tagállamok felzárkóztatásához

Svájc - bár nem tagja az Európai Uniónak - 2007-ben indított pénzügyi programot, amellyel hozzájárul ahhoz, hogy az újabb EU-tagországok felzárkózzanak a nyugati EU-tagok színvonalához.

Black Friday-re időzítették sztrájkjukat az Amazon olaszországi dolgozói

Az Olaszországba néhány évvel ezelőtt bevezetett Black Friday napján az olaszok tavaly 600 millió eurót költöttek csak internetes rendelésekre. Az idén az összeg meghaladhatja a 800 milliót.

Horst Seehofer lemond valamelyik tisztségéről

Kitekintő
-
  Tegnap 18:00 Külföld 

A BR értesülései szerint az a megoldás van napirenden, hogy a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson elért gyenge eredmény miatt nyomás alá került pártelnök-miniszterelnök megválik az egyik tisztségétől.

Az új költségvetési terv fényében jelentősen csökkenhet a brit életszínvonal

Kitekintő
-
  Tegnap 13:33 Külföld  London

Londoni makrogazdasági elemzők szerint az új brit költségvetési tervezetben szereplő, jelentősen rontott növekedési előrejelzésekből az életszínvonal hat évtizede nem tapasztalt hosszúságú csökkenésére lehet következtetni.