Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 72 hír

Második éve veszteséges a Nissan

Egymást követő második veszteséges évét zárta a 2020-as pénzügyi évvel a japán Nissan autógyár és a folyó pénzügyi évre is veszteséget jelez előre, bár gazdálkodási mutatóinak javulása mellett az előző két évinél már jóval kisebbet.

Tovább harcol az Európai Bizottság és az AstraZeneca

Az Európai Bizottság további 90 millió adag koronavírus elleni vakcina június vége előtti leszállítását akarja jogi eszközökkel kikényszeríteni a brit-svéd AstraZeneca gyógyszercégnél - közölte Stefan Keersmaecker, a brüsszeli testület illetékes szóvivője.

Piaci körkép: az európai tőzsdék is esnek a Nasdaq zuhanása után

Mélyrepülésben vannak az európai piacok az amerikai technológiai szektorban indult eladási hullám után. A német ZEW májusi hangulatindexét ma délelőtt 11 órakor publikálták, de a várakozások feletti számok sem tudták megállítani a DAX zuhanását.

Ismét egyre több migráns érkezik Olaszország partjaira

Május első két hétvégéjén közel háromezren érkeztek Lampedusa szigetére. Az utóbbi másfél nap alatt húsz vízi járművel 2128 migráns érkezett: gazdasági bevándorlónak számító tunéziaiak, valamint líbiaiak, közép-afrikaiak, pakisztániak és szíriaiak.

Jövő héttől újabb lazítások jönnek Nagy-Britanniában

Május 17-től kinyithatnak az éttermek belső terei, a mozik, színházak, koncerttermek, múzeumok és stadionok, lehetővé válik a turisztikai célú utazás Nagy-Britannián belül és visszatérhetnek a hallgatók az egyetemekre is.

Erősödik a NATO keleti szárnya

Védelmi és elrettentő szerepe erősítésével válaszol a NATO a közvetlen szomszédságában megnyilvánuló, biztonságát fenyegető orosz agresszivitásra. A szövetség ugyanakkor készen áll az érdemi, konstruktív párbeszéd rendszeresítésére, amikor Oroszország akciói ezt lehetővé teszik – hangoztatta hétfői nyilatkozatában a B9-országcsoport. A…

Az indiai koronavírus-variáns veszélyére figyelmeztet a WHO

Aggasztónak nevezte a koronavírus Indiában felfedezett, B.1.617 elnevezésű változatát az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A WHO korábban a SARS-CoV-2 nevű vírus brit, dél-afrikai és brazil változatát minősítette aggasztónak.

Szigorú szabályok mellett nyitnak az osztrák szolgáltatók

Ausztriában május 19-én kinyitnak a hónapokkal ezelőtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bezárt éttermek, hotelek, kulturális és sportlétesítmények is - jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfő délután. A tesztelés továbbra is központi elem marad.

Az FBI szerint is a Darkside áll az USA vezetékhálózatának megbénítása mögött

Az FBI megerősítette, hogy a "DarkSide" néven ismert orosz hátterű kiberbűnözői csoport követte el a hétvégén a Colonial Pipeline elleni támadást, amelynek következtében leállt az USA keleti partjának üzemanyagellátását biztosító vezetékhálózat.

Hármas fokozatúra csökkent a brit járványkészültség

Egy szinttel alacsonyabbra, a középső - hármas - fokozatra csökkentette a koronavírus-járvány intenzitását jelző készültséget hétfőn a brit kormány. Február óta immár másodszor csökken a brit járványügyi készenléti szint, tükrözve a járványhelyzet igen jelentős ütemű és folyamatos javulását.

Piaci körkép: beperelte a Deutsche Bankot Malajzia

Kitekintő
-
 Tegnap 12:42Pénzügy

A DAX pluszban kezdte a hetet, de már az ázsiai kereskedési időben lendületet vesztett. Az index 3 hetes csúcsot ért el 15.470 pontnál, de a délelőtt folyamán visszahúzódott és már 15.400 pont alatt jár.

Sok problémás témát vitatnak meg az uniós külügyminiszterek tanácskozásán

Kitekintő
-
 Tegnap 11:28Külföld

Ma találkoznak az uniós tagállamok külügyminiszterei, ahol számos problémás területről egyeztetnek majd. A tanácskozáshoz videoösszeköttetésen keresztül csatlakozik John Kerry, az Egyesült Államok különleges klímamegbízottja is.

Az USA-ban a felnőtt lakosság 58%-a kapott már legalább egy oltást

Az amerikai egészségügyi hatóságok igyekeznek teljesíteni Joe Biden elnök célkitűzését, miszerint július 4-ig, a függetlenség napjáig a felnőtt lakosság 70 százaléka kapja meg a koronavírus elleni védőoltásnak legalább az első dózisát. Az aktív fertőzöttek száma ugyanakkor még mindig nagyon magas.

Elmaradt a várakozásoktól a Richter eredménye

Az elemzői várakozásoknál alacsonyabb lett a Richter Gedeon Nyrt. árbevétele és nyeresége az első negyedévben: a gyógyszeripari vállalat konszolidáltan 26,9 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 7,4 százalékkal kisebb a 2020 első negyedévinél.

Heti technikai elemzés: devizák, olaj, arany, DAX

Kitekintő
-
 Tegnap 07:09Pénzügy

Ezen a hétfőn is jelentkezünk heti SURF elemzésünkkel, melyben közkedvelt befektetési eszközök árfolyammozgásait lehet végigkövetni egy újszerű megközelítés mellett.