Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 33 hír

Németországban a vasútipar is súlyos munkaerőhiánnyal küzd

Egyre nehezebben találnak mozdonyvezetőket a német vasúttársaságok, miközben az utasok száma az év elején bevezetett adócsökkentés miatt tovább emelkedik.

A General Motors kivonul az ausztrál, az új-zélandi és a thaiföldi piacokról

A General Motors bejelentette, hogy az év végéig távozik Ausztráliából, Új-Zélandról és Thaiföldről, mivel folytatja azt a gyakorlatot, miszerint elhagyja a gyengén teljesítő piacokat, és erőforrásait inkább az új technológiákra - például az önvezető és az elektromos járművekre - összpontosítja.

Épphogy fellélegzett volna a világgazdaság, de akkor jött a koronavírus

Az új típusú koronavírus okozta járvány hatásai éppen akkor érték a világgazdaságot, amikor az amerikai-kínai kereskedelmi viszály csendesedése és a globális ipari szektor élénkülésének első jelei a növekedés stabilizálódását ígérték - áll a Moody's Investors Service hétfőn Londonban ismertetett helyzetértékelésében.

DAX-elemzés: a Bayer és a BASF korlátozzák az emelkedést

Kitekintő
-
  Ma 12:39 Pénzügy

A német DAX ma újabb történelmi csúcsot állított be, 13.796 pontig jutott az index. Nyitás után azonban lefelé tartó mozgás indult, amihez a heti grafikonon látható folyamatok adhatnak magyarázatot. A DAX 2018 vége óta egy emelkedő trendcsatornában mozog és múlt héten elérte ennek a csatornának a tetejét.

Koronavírus: tovább szigorítják a karantént Hupejben

Újabb óvintézkedésekkel próbálják megfékezni az új típusú koronavírus-járvány terjedését a közép-kínai Hupej tartományban, miközben az ország többi részén egyre mérséklődik a napi új fertőzöttek száma.

Tovább folyik az egyeztetés a nyugat-balkáni országok EU-csatlakozásáról

A májusban tervezett EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozó előkészítését szolgáló brüsszeli munkavacsora célja az Európai Unió és a balkáni régió hat országával ápolt kapcsolat elmélyítése - közölte vasárnap Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben az Európai Unió (EU) és a nyugat-balkáni országok vezetőinek tanácskozására érkezve.

Kormányzásra készül Matteo Salvini

Az olasz Liga vezetője, Matteo Salvini kormányzásra való készülésre szólította fel a jobboldali erőket vasárnap egy Rómában megrendezett párttalálkozón, amelyen egyúttal azt hangoztatta, hogy a nemzetek polgárainak érdekvédelme fontosabb az őket "pofozó" Európai Uniónál.

A légitársaságoknak kedvező irányba módosulhat az utaskompenzáció szabályozása

Jelentősen szigorítaná az Európai Unió a légi utasok kártérítéséről szóló irányelvet, mégpedig olyan irányba, hogy a légitársaságoknak a jelenleginél a lényegesen kevesebb esetben kelljen kompenzációt fizetni késések vagy járattörlések alkalmával.

Elolvadt a Renault nyeresége, idén is csökken a jövedelmezőség

Kitekintő
-
  20.02.14 13:30 Pénzügy

A csoport éves nyeresége mindössze 19 millió euró lett 2019-ben az előző évi 3,451 milliárd euró után, a bevételarányos jövedelmezőség pedig 1,5 százalékponttal romlott, 6,3 százalékról 4,8 százalékra csökkent, ráadásul idén már csak 3-4% közötti értéket vár a cégcsoport.

Továbbra is Hupejre koncentrálódik a koronavírus-járvány

Kitekintő
-
  20.02.14 09:46 KülföldKoronavírus

Hupejen kívül folyamatosan csökken az új megbetegedések száma - közölte pénteken az országos egészségügyi bizottság, hozzátéve, hogy közben újabb reményt keltő terápiás módszert kezdtek el tesztelni, miután a koronavírus okozta betegségből felgyógyult páciensek plazmájában a vírust semlegesítő antitesteket fedeztek fel.

A Huawei iráni üzleteiről közöltek részleteket amerikai ügyészek

A csütörtökön nyilvánosságra hozott újabb vádirat szerint a Huawei - kódolt megnevezéseket alkalmazva - különböző termékeket szállított Iránba és Észak-Koreába. Iránt A2, Észak-Koreát A9 néven jelölte meg.

Elengedi az egyensúlyi költségvetés elérését a brit kormány

Kitekintő
-
  20.02.14 09:12 KülföldAngliaLondon

Sajid Javid távozása az eddigi legegyértelműbb jele annak, hogy Boris Johnson kormánya a következő években a költségvetési politikának szán nagyobb szerepet a brit gazdaság élénkítésében, ezzel párhuzamosan pedig a monetáris politika feszesebbé válhat.

Friedrich Merz informálisan már bejelentkezett Merkel helyére

Sajtóértesülések szerint ismét megpályázná a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió elnöki tisztségét Friedrich Merz, aki a legutóbbi elnökválasztó kongresszuson a második helyen végzett. A CDU-nál azonban még az új pártvezető-kancellárjelölt megválasztásának időzítéséről is vita folyik.

Lemondott a brit pénzügyminiszter

A Downing Street csütörtök délutáni bejelentése szerint Sajid Javidot az eddigi pénzügyminiszter-helyettes, Rishi Sunak követi a miniszteri tisztségben. Az új pénzügyminiszter nézetei közelebb állnak Boris Johnson és Dominic Cummings elképzeléseihez a Brexit utáni brit gazdasági irányok vonatkozásában.

Megvonták Matteo Salvini mentelmi jogát

Az olasz kormánytöbbség megszavazta a volt belügyminiszter, Matteo Salvini mentelmi jogának megvonását a római felsőházban tartott voksoláson. Az eljárás most a szicíliai Catania bíróságára kerül, amelynek meg kell erősítenie a vádakat - de ha ez meg is történik, akkor is évekig húzódhat még az ügy.