Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 44 hír

Rohamosan adósodik el az egész világ

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak ellentételezésére hozott kormányzati mentőcsomagok és vállalati hitelfelvételek globálisan is meredeken megemelik a világ GDP-arányos adósságát.

Elég lesújtó az amerikai járványgörbe

Az USA-ban jelenleg közel 5,1 millió aktív esetet tartanak nyilván, ami a 331,7 milliós népességszámra vetítve 1,53%-os arány. Azonban még csak most jön a hálaadás.

Barnier 48 órát adott a briteknek álláspontjuk megváltoztatására

Bár a piacok nyugodtak, és még mindig azt a forgatókönyvet tartják alapértelmezettnek, hogy a Brexit egy kilépési megállapodással zárul, a fő kérdésekben még mindig nincs konszenzus. Michel Barnier szerint nincs értelme a további tárgyalásoknak, ha az Egyesült Királyság nem változtat álláspontján.

Piaci körkép: csendesen tartja emelkedő trendjét a DAX

A főbb nyugat-európai indexek a tegnapi záróértékeik közelében tartózkodnak csütörtökön, a likviditás továbbra is alacsony, mivel az amerikai kereskedők ma a hálaadás ünnepe miatt nem dolgoznak. A DAX továbbra is emelkedő trendben mozog.

14 százalékos leépítés jön a Disney-nél

A Disney szórakoztatóipari konszern saját bejelentése szerint 32 ezer alkalmazottat készül elbocsátani jövőre a koronavírus-válság által okozott forgalomcsökkenés miatt, elsősorban szabadidőparkjaiból.

Koronavírus: az USA-ban még csak most jöhet majd a legrosszabb

Az Egyesült Államokban rohamtempóban terjed a koronavírus-járvány, azonban a neheze még csak most következik: az idei hálaadás tovább ronthat a helyzeten.

További szigorításokról döntöttek a németek

Meghosszabbítják és több ponton szigorítják is a koronavírus-járvány második hulláma miatt bevezetett korlátozásokat Németországban - jelentették be szerdán Berlinben.

Karácsony előtt lazíthat Olaszország

Olaszországban a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások karácsony előtti enyhítésére készülnek; a kiemelten járványveszélyes Lombardia tartomány kormányzója szerint december első napjaiban enyhíthetik az intézkedéseket, mert az egészségügyi minisztérium szerda esti közlése szerint a járványgörbe húsz hét után először lefelé ível.

Koronavírus: sok amerikai kórház már alig bírja a terhelést

Kitekintő
-
 Tegnap 18:00Külföld

Miután a járvány tavaszi hulláma leginkább a nagyvárosokat érintette az Egyesült Államokban, a koronavírus most már országszerte jelen van, a kórházak pedig sok helyütt a teljesítőképességük határán egyensúlyoznak.

Harmadával nőtt az amerikai GDP

A washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) második becslésen alapuló szerdai jelentése alapján a harmadik negyedévben rekordmértékben, 33,1 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék az Egyesült Államokban.

Három évszázada nem tapasztalt recesszióra figyelmeztet a brit pénzügyminiszter

A brit pénzügyminiszter szerint a koronavírus-járvány három évszázada nem mért mélységű recessziót okoz a brit gazdaságban.

A Biden-elnökség jó hír Németország számára

Joe Biden megválasztott elnök bejelentése az amerikai külpolitikai célkitűzések megváltoztatásáról örvendetes hír Berlinben.

Piaci körkép: támogatná a részleges otthoni munkavégzést a Deutsche Bank

Kitekintő
-
 Tegnap 12:43Pénzügy

A DAX tegnap kihasználta az általános piaci eufóriát és a 13.250 pontos rövidtávú kulcsszint felett tudta befejezni a napot. Éjjel egy kisebb visszahúzás történt, és az index újratesztelte az említett ellenállást, az index jelenleg is a kulcsszint körül mozog.

Biden előnyére válhatnak Trump importvámjai

Kitekintő
-
 Tegnap 11:14Külföld

A Donald Trump elnök által bevezetett kereskedelmi tarifák olyan befolyást hoztak létre Kína felett, amelyet a Biden-adminisztráció könnyedén a maga javára fordíthat a nemzetközi porondon a kívánt eredmények elérése érdekében - mondta Clete Willems, a Fehér Ház korábbi kereskedelmi tárgyalója.

Janet Yellen lehet az új amerikai pénzügyminiszter

Joe Biden megválasztott elnök Janet Yellent, az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer (Federal Reserve/Fed) korábbi elnökét nevezi a pénzügyminiszteri posztra. A lépés történelminek minősíthető, lévén az Egyesült Államoknak korábban sosem volt női pénzügyminisztere. A 74 éves Yellen “politikailag…