Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 35 hír

A kis pártok diktálnak a német koalíciós tárgyalásokon

Kitekintő
-
 Tegnap 21:14KülföldCDU

Olaf Scholz ma bejelentette, hogy megkapta a kormányalakítási megbízatást, de amennyiben nem tudna megegyezni az FDP-vel és a Zöldekkel, nehéz helyzetbe kerülne, mert a jelen állás szerint 10,3%-ot szerző AfD-vel egyik párt sem akar tárgyalni, más párt pedig nem ért el számottevő eredményt.

Hétindító elemzés: euró-dollár, Nasdaq és arany

Kitekintő
-
 Tegnap 13:39Gazdaság

A mai videóban az EUR/USD, az US100, azaz a Nasdaq index és az arany ármozgásai szerepelnek. A Nasdaq egy rendkívül szép, a Surf vonalak által visszaigazolt piaci mozgást hajtott végre. Az egyes zónából való kitörés fellendülést hozhat az amerikai index grafikonján, tehát az elit százas támadhatja a hármas zónát.

Piaci körkép: túl nagy volt a reggeli lendület

Kitekintő
-
 Tegnap 13:16Gazdaság

A vegyes ázsiai kereskedés ellenére Európa nagy lendülettel vágott neki az új hétnek, az indexek réssel felfelé nyitottak. A német DE30 és a spanyol IBEX35 teljesítenek a legjobban, mindkét index 0,9% feletti pluszban járt délelőtt, mostanra azonban alábbhagyott a lelkesedés. Olaf Scholz jelezte, hogy máris megkapta a kormányalakítási…

Mentesíti a brit kormány a versenyszabályok alól az üzemanyag-forgalmazókat

Kwasi Kwarteng, az üzleti ügyek minisztere vasárnap éjjel bejelentette, hogy így az ágazat vállalatai egymással együttműködve, egymás közti információcserével azonosíthatják a legszűkösebben ellátott térségeket, és ezekre az országrészekre összpontosíthatják a szállításokat.

Nem az AfD lesz a Bundestag legnagyobb ellenzéki frakciója

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kapta a legtöbb szavazatot a németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson a hétfőn kora reggel közölt hivatalos előzetes végeredmény szerint.

Német választások: érkeznek a hivatalos részeredmények, 26%-on az SPD

Nem hozott egyértelmű eredményt a Németországban vasárnap lezajlott választás, az SPD ugyan nyert, de alig maradt le a CDU/CSU pártszövetség, így csak a koalíciós tárgyalások után dőlhet el, ki lesz Angela Merkel utódja.

A német választás lehetséges koalíciói

Kitekintő
-
 21.09.26 18:58Külföld

Este 6 órakor lezárult a szavazás a német parlamenti választáson és a ZDF közzétette a lehetséges koalíciók szerkezetét az exit-pollok alapján. 

Kötelező lesz a szakáll Afganisztán egyik tartományában

A radikális iszlamista tálibok helyi tisztségviselői betiltották a szakállak leborotválását a dél-afganisztáni Hilmend tartományban. Hírügynökségek szerint egyelőre nem egyértelmű, hogy a tálibok hogyan fogják irányítani az országot, de a kormány tagjainak szeptember elején közzétett listája eléggé baljós.

Elfogytak a kamionsofőrök Nagy-Britanniában, ötezer külföldit várnak

Grant Shapps brit közlekedési miniszter szombat éjjel bejelentette, hogy ötezer külföldi kamionsofőr kaphat soron kívül átmeneti nagy-britanniai munkavállalási engedélyt, mindenekelőtt üzemanyag- és élelmiszerszállító teherautók vezetésére.

Új elnöke lett a vezető román kormánypártnak

Florin Citu kormányfőt választotta a következő négy évre elnökévé szombaton a román kormány vezető erejét képező Nemzeti Liberális Párt (PNL). A feszült légkörű tisztújításon Citu 2878 szavazatot, ellenfele, a pártot négy éve vezető Ludovic Orban képviselőházi elnök 1898 voksot kapott.

30 nap haladékot kapott az Evergrande

A 305 milliárd dolláros hiteltartozást felhalmozott Evergrande csütörtökön elmulasztotta egyik dollárkötvénye kamatainak kifizetését, ezzel közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz. A nemfizetés napjától 30 napos türelmi időszak indult, ha ez alatt nincs megoldás, jöhet a csőd. 

Több mint 60 millióan szavazhatnak vasárnap Németországban

Szoros eredmény várható a németországi szövetségi parlamenti választáson a vasárnapi voksolás előtt megjelent utolsó felmérések szerint. A legtöbb szavazatot a legnagyobb valószínűséggel a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) gyűjti össze, de zárkózik felfelé a CDU/CSU pártszövetség.

Új csúcson járnak a járványmutatók Oroszországban

Közel 600 ezres új csúcsot ért el Oroszországban az aktív koronavírus-fertőzöttek száma, miközben a napi halálozási mutató is rekordot döntött: egy nap alatt 828-an hunytak el a járvány következtében a hivatalos adatok szerint. 

Ma közli a Moody’s a friss magyar adósbesorolást

A Moody's jelenleg a másik két hitelminősítőnél - a Fitch Ratingsnél és az S&P-nél - egy szinttel alacsonyabb besorolást tart érvényben Magyarországra. Ma éjjel teszik közzé a legfrissebb felülvizsgálat eredményét.  

Az EU szerint most inkább ne utazzunk Bosznia-Hercegovinába

Az Európai Unió Bosznia-Hercegovinát törölte a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listájáról. Az országban meredeken emelkedik a járványgörbe, a halálozási arány pedig nemrég hagyta le a magyar mutatót, így már a második legrosszabb a világon.