Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 52 hír

Ausztriában és Romániában is felbukkant a brazil vírusvariáns

Romániában megjelent a koronavírus brazil mutációja - jelentette be hétfőn a közegészségügyi intézet (INSP), néhány nappal azután, hogy egy egészségügyi szolgáltató kimutatta a dél-afrikai vírusvariánst is két romániai páciensnél. Ausztriában, Salzburg városában is azonosították a brazil vírusmutánst.

Piaci körkép: csúcstámadásra készülhet a DAX

Az ázsiai indexek hajnali csökkenése ellenére az európai tőzsdék pluszban forognak hétfőn. A német DAX index fontos rövidtávú ellenálláson jutott át ma délelőtt.

Egyéves csúcson az euróövezeti bizalmi index

A Sentix befektetői bizalmi indexe januárban vett fel első alkalommal pozitív értéket a koronavírus-válság miatt bekövetkezett visszaesés óta, márciusban pedig éves csúcsra ugrott.

10% felett a magyarországi oltási kampány

Egymillió embert már beoltottak a koronavírus ellen Magyarországon - közölte hétfőn a koronavirus.gov.hu. Az oltási program ütemezetten zajlik, csaknem 400 ezer regisztrált idős oltását végzik ezekben a napokban is a háziorvosoknál.

Egyharmados átoltottság mellett meredeken csökken a halálozás

Tavaly nyár óta nem mért mélypontra csökkent a Covid-19 betegség okozta halálozások száma Nagy-Britanniában. Matt Hancock egészségügyi miniszter már sajtótájékoztatóján kijelentette, ezekben a folyamatokban immár egyértelműen az oltások hatása látszik.

Joe Biden megpróbálkozik a választási rendszer reformjával

A demokrata többségű amerikai képviselőház megszavazta a választási rendszert átalakító törvénytervezetet, de a szenátusban sokkal nehezebb lesz elfogadtatni, mert a száz szenátorból hatvannak kellene azt jóváhagynia, a demokraták viszont a két függetlennel együtt is csak ötvenen vannak.

Koronavírus: regionális szigorítások Romániában

Regionális szigorításokat vezetnek be Romániában az ismét felerősödő koronavírus-járvány miatt: hétfőtől Bukarestben bezárnak a vendéglátó- és rendezvénytermek, Temesvárt és a bánsági nagyvárossal összenőtt négy szomszédos községet pedig vesztegzár alá helyezik két hétre.

Kína saját vízalatti adatkábel-hálózatot épít Európa felé

Kitekintő
-
 Tegnap 11:05Gazdaság

Várhatóan még idén a franciaországi Marseille kikötőjébe ér az az adatkábel, ami Kína válasza az amerikai óriáscégek - a Facebook és a Google - kábelhálózataira. A "Peace", azaz "Béke" néven futó projekt újabb feszültséget okozhat a most sem felhőtlen kínai-amerikai kapcsolatokban.

Kerülőúton jutna több oltóanyaghoz az EU

Több millió adag AstraZeneca-oltóanyag exportjának engedélyezését kéri az amerikai kormánytól az Európai Bizottság, ezzel is igyekezve áthidalni azokat az ellátási fennakadásokat, amelyek hátráltatják a koronavírus elleni oltási kampányt az Európai Unióban - írta szombaton a Financial Times.

Harmadik vakcináját jegyezte be Oroszország

A CoviVac elnevezésű vakcina klinikai tesztelésének összevont első és második szakasza a tervek szerint júliusban kezdődik. Őszre lényegében be kell fejeződnie az orosz lakosság Covid-19 elleni tömeges oltásának - jelentette ki Mihail Misusztyin miniszterelnök.

Belgium és Anglia tovább korlátozza a be- és kiutazást

A brit közlekedési minisztérium pénteken ismertetett rendelete alapján hétfőtől csak írásos indoklással lehet Angliából külföldre utazni.

Szüneteltetik a Boeing és az Airbus vámtarifa ügyeit

Az uniós bizottság szerint a négy hónapos felfüggesztés azt a célt szolgálja, hogy a vámtarifák tartós megszüntetése érdekében a szükséges belső eljárások mindkét oldalon befejeződhessenek.

Piaci körkép: Németország kompenzációt fizet a nukleáris erőművek bezárásáért

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) napilap szerint Németország 2,4 milliárd eurós kompenzációt fog fizetni azoknak a vállalatoknak, amelyek bezárták nukleáris erőműveiket, miután a német kormány több mint 10 évvel ezelőtt a nukleáris energia kivezetéséről döntött.

Jelentett az OTP, óvatos a menedzsment

Az OTP Bankcsoport az egy évvel korábbinál 33 százalékkal alacsonyabb, 78,562 milliárd forint konszolidált korrigált adózott nyereséget ért el 2020 utolsó negyedévében. A működés stabil, de erre az évre nem adtak ki eredményvárakozást.

Három hónapos csúcson a dollár Powell beszéde után

Az inflációs kilátásokról szólva Jerome Powell az amerikai Fed elnöke a Wall Street Journal konferenciáján tartott beszédében jelezte, hogy a Fed "türelmesen" őrködik a zéró-közeli dollárkamatok felett még az erősödő inflációs nyomás ellenére is. Megindult a dollár, esnek a tőzsdék.