Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 62 hír

7,3 milliárd euróból fejleszti hadseregét Spanyolország

A spanyol kormány több mint 7,3 milliárd euró értékű hadászati korszerűsítést hagyott jóvá pénteki ülésén Madridban, mely összegből a következő 14 évben megújul a hadihajók, a páncélozott harckocsik és a vadászrepülőgépek állománya.

Brexit: újratárgyalásra nincs, új népszavazásra van esély

Tony Blair volt brit miniszterelnök szerint most már 50 százalék feletti az esélye egy újabb népszavazás kiírásának a brit EU-tagságról, mely szerinte Theresa May konzervatív párti miniszterelnök számára is ésszerű megoldást kínálna.

Enyhül a kereskedelmi feszültség Kína és az USA között

Kína január elsejétől 90 napra felfüggeszti a megemelt importvám kivetését 126 milliárd dollár értékű amerikai gépjármű és járműalkatrész behozatalára - jelentette be pénteken a pekingi adóhatóság.

Koszovó hadsereggé alakítja biztonsági erőit

Elfogadta a koszovói parlament pénteken azokat a törvénymódosításokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a biztonsági erőket hadsereggé alakítsák. A döntés várhatóan növeli a feszültséget a koszovói albánok és szerbek, valamint Koszovó és Szerbia között.

Egyre biztosabb, hogy új választásokat kell kiírni Svédországban

Nem szavazott bizalmat pénteki ülésén a svéd parlament Stefan Löfven ügyvivő szociáldemokrata miniszterelnök a Zöld Párttal tervezett kisebbségi kormánykoalíciójának, s egyre valószínűbb, hogy a szeptember 9-i voksolás óta patthelyzetben rekedt országban új választásokat kell kiírni.

A román ellenzék is a kormány leváltásával próbálkozik

Bizalmatlansági indítványt terjesztett a román parlament elé pénteken a jobbközép ellenzék 163 törvényhozója, a "bűnöző Dragnea (szociáldemokrata pártelnök) bábkormányának" távozását sürgetve.

A Brexit, a migráció és az orosz-ukrán konfliktus volt napirenden Brüsszelben

Kitekintő
-
  Ma 09:43 Külföld

Megkezdődött az európai uniós tagállamok vezetőinek kétnapos csúcsértekezlete csütörtökön Brüsszelben. Az ülés középpontjában az eredetileg tervezett főbb témák - az orosz-ukrán konfliktus és a migráció - mellett ismét az Egyesült Királyság kiválása volt napirenden.

Alakul a jemeni békemegállapodás

A jemeni polgárháborúban szemben álló felek megállapodtak, hogy Hodeida vörös-tengeri kikötővárosban és az azonos nevű kormányzóságban tűzszünet lép életbe - jelentette be csütörtökön António Guterres ENSZ-főtitkár. Közben az amerikai szenátus megvonná a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi koalíciónak a háborúban nyújtott logisztikai…

Az USA-t nagyon zavarja Kína és Oroszország afrikai terjeszkedése

Kitekintő
-
  Ma 08:23 Külföld

Az Egyesült Államok szembe kíván szállni  Kína és Oroszország afrikai befolyásával - fejtette ki John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó a konzervatív Heritage Alapítványnál tartott előadásában csütörtökön.

A NATO 40 millió eurónyi eszközzel támogatja Ukrajnát

Kitekintő
-
  Tegnap 19:49 Külföld Ukrajna NATO

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára elmondta, hogy még az év végéig biztonságos kommunikációt lehetővé tévő eszközöket fognak leszállítani az ukrán fegyveres erők számára - hozzátette, összesen mintegy 40 millió euró értékű felszereléssel támogatják a kelet-európai országot.

Az EP visszakérné a Babis cégeinek juttatott uniós támogatásokat

Az Európai Parlament képviselői arra kérték az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg az Agrofert-csoportnak fizetett összes uniós támogatás jogszerűségét, amióta Andrej Babis kormánypozícióba került.

Vége az EKB kötvényvásárlási programjának

Kitekintő
-
  Tegnap 14:47 Gazdaság Kamat

Az év végével lezárja masszív eszközvásárlási programját az Európai Központi Bank (EKB) - a kormányzótanács csütörtöki ülésén a piaci várakozásokkal összhangban az irányadó kamatot változatlanul hagyták.

Nem emelt kamatot a török jegybank

A várakozásokkal összhangban nem változtatott az irányadó kamat szintjén a török jegybank monetáris tanácsa, amely igyekszik 20 százalék alá szorítani az inflációt.

Továbbra is óriási életszínvonal-beli különbségek vannak az EU-n belül

Bár az előző évekhez hasonlóan tavaly is némileg csökkent, de továbbra is óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala által csütörtökön kiadott jelentésből.

Berlusconi nem jósol nagy jövőt a jelenlegi olasz kormánynak

A populista Öt Csillag Mozgalom és a jobboldali Liga alkotta olasz kormány rövid időn belüli bukását jósolta meg Silvio Berlusconi, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnöke, aki egy szerda esti könyvbemutatón azt is bejelentette, hogy indulni készül az európai parlamenti választásokon.