Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 26 hír

Komoly viharok várhatók késő délutántól

Kiderül
-
  Ma 05:27 Időjárás 

Továbbra is változékonyan alakul időjárásunk, ugyanis délkelet felé éppen elhagyja térségünket a viharos időt okozó légörvény, nyugat felől már újabb érkezik hozzánk a késő délutáni órákban.

Strandidő, szombat délutántól heves zivatarokkal

Kiderül
-
  Tegnap 13:08 Időjárás  OMSZ

Szombaton a nap nagy részében még strandidőre számíthatunk, majd délután nyugat felől újabb zivatarok érik el az országot, nem marad tehát sokáig nyugodt időjárásunk.

Pénteken és szombaton is heves zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

Kiderül
-
  Tegnap 09:47 Időjárás  Hétvége

A következő két napban is aktív marad a légkör hazánkban. Pénteken még keleten, szombaton pedig már nyugaton kell heves zivatarok, felhőszakadás kialakulására számítani.

Miként hat az éghajlatváltozás a fertőző betegségekre?

Kiderül
-
  Tegnap 08:35 Egészség 

Napjainkban a Föld legtávolabbi pontjáról is 36 órán belül hazajuthatunk. Az emberek utazásaik során természetesen mikroszkopikus “potyautasokat” is magukkal hozhatnak egy másik földrészről.

Két kellemesebb nap, majd újabb eső jön

Kiderül
-
  Tegnap 04:54 Időjárás  Hétvége

Pénteken és szombaton javuló tendenciát mutat időjárásunk, átmenetileg kevesebb helyen várható csapadék, majd vasárnap újabb jelentős esőzés ígérkezik az országban.

Megismétlődhet a több ezer éve lezajlott jégkorszak

Kiderül
-
  18.07.19 12:56 Tudomány 

A mintegy 13 ezer évvel ezelőtt történt jégkorszaki áradás okozta a 200 éven át tartó lehűlési periódust, amely komoly hideget idézett elő Európában és Észak-Amerikában.

Szombaton kell legkevésbé vihartól tartanunk

Kiderül
-
  18.07.19 12:18 Időjárás 

A következő napokban sem nyugszik meg tartósabban időjárásunk. A szombati nap kivételével több helyen valószínű záporok, zivatarok kialakulása.

Keleten felhőszakadás kísérheti a zivatarokat

Kiderül
-
  18.07.19 11:37 Időjárás  3 hír a témában

Az időjárásunkat meghatározó ciklon fokozatosan délkelet felé távolodik hazánk térségétől. Csütörtökön és pénteken még a keleti országrészben okoz intenzív csapadékhullással járó zivatarokat.

Délelőtt eső, délután pedig zivatarok várhatók

A szeles, több helyen esős időjárást okozó ciklon csütörtök délutántól fokozatosan kelet felé mozdul el, így csapadékra is egyre inkább a Dunától keletre fekvő területeken számíthatunk.

Szombaton lesz jobb idő a hétvégén

Kiderül
-
  18.07.18 12:54 Időjárás 

Az időjárásunkat meghatározó légörvény fokozatosan délkelet felé helyeződik át, így pénteken már csak a keleti területeken várható csapadék. Vasárnaptól azonban ismét változékonyabbra fordul az idő.

Viharos szél és felhőszakadás várható

Kiderül
-
  18.07.18 11:05 Időjárás  OMSZ

A hazánktól északkeletre elhelyezkedő légörvény nagy területen viharos szelet, csütörtökön pedig már intenzív zivatarokat is okoz hazánkban. Több megyében figyelmeztetés érvényes emiatt.

Új földrész köszönhető a Kilauea vulkánnak

Kiderül
-
  18.07.18 10:10 Utazás  Vulkán

A Hawaiin folyamatosan forrongó Kīlauea vulkán kitörései egy kis, új szigetet hoztak létre a kihűlt lávából a 8-as számú törésvonal óceáni torkolatának legészakibb részén.

Ciklon teszi kellemetlenné a hét közepének időjárását

Szerdán és csütörtökön egy ciklon alakítja időjárásunkat, sok lesz felettünk a felhő és több helyen kell csapadékra is számtani. Átmeneti javulás a hétvége első felében várható.

Eső és nagy szél jön szerdára

Kiderül
-
  18.07.17 12:53 Időjárás  OMSZ

A következő napokban gyakori felhősödésre és szeles időre számíthatunk. Több helyen várható eső, de a hőmérséklet nem esik vissza jelentősen.

Viharos szél veszélyére figyelmeztetnek

Kiderül
-
  18.07.17 12:17 Időjárás 

Az északkelet felől érkező ciklon hatására még változékonyabbra, szelesebbre fordul időjárásunk. Hét megyében figyelmeztetés érvényes.