Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 23 hír

Hogyan állíthatjuk helyre a pusztuló ökoszisztémát?

Kiderül
-
 Tegnap 14:32Tudomány

Az ENSZ felszólította a világ kormányait, polgárait, szervezeteit, hogy segítsenek helyreállítani a világ ökoszisztémáit a legmagasabb hegyektől kezdve a sivatagokon át, a legmélyebb óceánokig.

Nem tart sokáig a hidegfront hatása

A vasárnapra virradó éjszaka átvonult hidegfront csak két napig hoz hűvösebb időjárást hazánkba. Keddtől intenzív melegedésre számíthatunk.

Csak lassan veszít erejéből a szél

Az éjszaka átvonult hidegfront után vasárnap napközben tartósan erős északnyugati szélre kell számítanunk. A széllökések csak a késő esti óráktól mérséklődnek.

Néhány napra visszavonul a kánikula

Vasárnapra virradó éjszaka hidegfront vonul át felettünk, amelynek hatására átmenetileg néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

Mutatjuk, mikor vonulnak át a hidegfront zivatarai, óráról órára

Kiderül
-
 21.06.12 12:09Időjárás

Szombaton késő délutántól intenzív zivatarok érik el hazánkat. Bemutatjuk átvonulásuk várható időbeli lefolyását.

Intenzív zivatarok érkeznek estétől, nagy területen figyelmeztetés érvényes

Szombaton napközben még csak kevés helyen, majd az esti óráktól az érkező hidegfront hatására egyre több helyen alakulnak ki zivatarok az oszágban.

Éjszakai villámparádéval vonul át a hidegfront

Kiderül
-
 21.06.12 05:02Időjárás

Szombat este északnyugat felől markáns hidegfront éri el hazánkat, amely több fokos lehűlés és intenzív zivatartevékenység kíséretében vonul át felettünk.

Országos kánikulát ígér a jövő hét

Vasárnapra több fokot hűl az idő egy hidegfrontnak köszönhetően, mely még hétfőn is érezteti hatását. Keddtől intenzív melegedés kezdődik, a jövő hét második felében nagy területen megközelítjük a 35 fokot.

Országszerte zivatarok veszélyére figyelmeztetnek

A napsütésben fejlődő gomolyfelhőkből elszórtan zivatarok kialakulására kell számítani pénteken és szombaton is. Felhőszakadás, viharos széllökések kísérhetik az intenzívebb gócokat.

Fülledt idővel várjuk a változást hozó frontot

Kiderül
-
 21.06.11 05:09Időjárás

Labilis légtömegek érkeznek észak felől, egészen szombat estig folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított, meleg idő. Vasárnaptól hidegfront hoz átmenetileg pár fokkal hűvösebb időt, és csökken a csapadékhajlam.

Hidegfront hoz több fokos lehűlést

Záporok, zivatarok kísérik a szombat éjjel érkező hidegfrontot; a hét utolsó napjára 3-5 fokkal visszaesik a hőmérséklet. Átmeneti lesz mindössze a lehűlés, a jövő hét második felében már országos kánikula várható.

Nagy területen zivatarokra és felhőszakadásra figyelmeztetnek

Kiderül
-
 21.06.10 10:28Időjárás

A Duna vonalának tágabb környezetében és keleten zivatarok alakulhatnak ki, melyeket jégeső és viharos szél kísérhet. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Hétvégén érkezik a felfrissülés

Meleg, nyári napok állnak előttünk, sok napsütéssel. Vasárnap több fokkal visszaesik a hőmérséklet, mindez azonban csak átmeneti: a jövő hét elejétől ismét melegedés kezdődik, pár nap alatt eljutunk az országos kánikuláig.

Jövő héten már sok lesz a jóból, nagyon meleg idő jöhet

A szép, 30 fok körüli nyári időben a vasárnap érkező hidegfront átmeneti felfrissülést hoz. Keddtől ismét melegedő tendenciát vesz az idő, jövő hét péntekre néhol már a 35 fokot is megközelíthetjük.

Zivatarra figyelmeztetnek a déli óráktól

Északkeleten és a Duna környezetében van a legnagyobb esély zivatar kialakulására szerdán. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.