Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 24 hír

Jövő hét elején ismét elromlik az idő

A hétvégi melegebb időjárást követően hétfőn napközben egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, ismét egyre több helyen ered el az eső.

Perzselően forró nyarunk lesz

Kiderül
-
  Tegnap 16:02 Időjárás

Az AccuWeather friss előrejelzése szerint intenzív hőhullámok, szélsőségesen meleg időszakok fogják jellemezni az alig több, mint egy hét múlva beköszöntő évszakot.

Két métert is emelkedhet a világtengerek szintje

Kiderül
-
  Tegnap 14:30 Időjárás

A tengerparti közösségeknek világszerte olyan készenléti tervet kell kidolgozniuk, amely lehetővé teszi, hogy a századfordulóra a 2 méteres tengerszint emelkedés ne okozzon végzetes problémát.

A hétvégén lesz a legkellemesebb az idő

A hétvégén átmenetileg kevesebb helyen valószínű zápor, zivatar az országban. Hétfőn dél felől egy újabb ciklon éri el hazánkat ismét csapadékosabbra fordul időjárásunk.

Északkeleten ma is többfelé esni fog

A következő napokban az ország nagyobbik részén már nem kell nagyobb esőre számtani, északkeleten azonban még változékony marad az idő, többfelé lesznek záporok.

Csütörtökön már többfelé érezhetjük a javulást

Csütörtökön a Dunántúlon már sokkal barátságosabbra fordul az idő, a keleti területeken viszont még újabb záporok, zivatarok kialakulására kell számítani.

Árvíz jön a Dunán és a Tiszán is

Kiderül
-
  19.05.22 11:09 IdőjárásDunaTisza

Az elmúlt napok esőzései komoly árhullámot indítottak el legnagyobb folyóinkon. Több helyen árvízvédelmi készültség elrendelésére is sor kerül.

Mutatjuk, meddig kell ma esőre számítani, óráról órára

A hazánktól északra örvénylő ciklon középpontja szerdán napközben közelebb kerül az országhoz, emiatt többfelé kell esőre számítani.

Jelentősen javul az idő a hétvégére

Kiderül
-
  19.05.22 05:15 IdőjárásHétvége

A hazánktól északra örvénylő ciklon csütörtöktől fokozatosan gyengül, egyre kevesebb helyen várható csapadék. A hétvégén már több napsütésben, szárazabb időben reménykedhetünk.

A szerda még sokfelé borongós, esős idővel telik

Szerdán mindössze a déli területeken süthet ki a nap, másutt erősen felhős időre van kilátás. A következő napokban szórványosan kialakulhatnak záporok, de egyre gyakrabban örülhetünk napsütésnek is.

Mutatjuk, mennyi eső várható kedden

Kiderül
-
  19.05.21 09:13 IdőjárásHétvége

Ciklon szállított nedvesebb légtömegeket fölénk, melynek az elmúlt napok záporos, zivataros időjárását köszönhetjük. Összeállításunkban a kedden várható csapadékösszegek eloszlását mutatjuk be.

Északkeleten tart ki legtovább az esős idő

Kiderül
-
  19.05.21 05:03 IdőjárásOMSZ

Szerdán még országszerte bárhol eleredhet az eső, ezt követően csak elszórtan valószínű csapadék. Kivéve északkeletet: a legtöbb eső itt várható, és a csütörtöki, helyenként még a pénteki napot is záporok kísérhetik.

Felvétel egy kialakuló tornádó belsejéből

Kevesen mondhatják el magukról, hogy egy éppen formálódó tornádó kellős közepén találták magukat – és mindezt túl is élték.

Átmenetileg alábbhagy az eső a hét második felében

Kiderül
-
  19.05.20 13:07 IdőjárásHétvége

Ciklon hozott nedvesebb levegőt hazánk fölé, mely szerdáig alakítja időjárásunkat. A zivatarokkal tarkított idő csütörtökön és pénteken mérséklődik, majd egy mediterrán ciklon eredményez újabb csapadékot.

Többször elázhatunk a hét közepéig

Heves zivatarok fejlődtek éjszaka, rövid szünet után pedig hétfőn újabb, kevésbé intenzív zivatartok kialakulása várható. Szerdáig többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, majd átmeneti szárazabb időszak várható.