Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 25 hír

Jövő hét közepén megérkeznek az első fagyok

Kiderül
-
  Ma 05:23 Időjárás 

A több hullámban érkező hideg levegő hatására néhány nap alatt 10-15 fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. A hajnali órákban már talajmenti fagy is lehet.

Közel egy méternyi esőt hozott a Florence hurrikán

Kiderül
-
  Tegnap 14:36 Időjárás 

Hazánkban szerencsére évszázadok óta nem hullott ilyen rövid idő alatt ennyi eső, mint amekkorát a Florence hurrikán zúdított Észak-, és Dél-Karolinára.

Idén korán kezdődik a fűtési szezon

Kiderül
-
  Tegnap 12:52 Időjárás  OMSZ

A szombaton és hétfőn átvonuló hidegfrontok hatására jelentősen lehűl a levegő. Jövő hét közepén reggelente a hőmérséklet fagypont közelébe csökkenhet a szélvédett tájakon.

A nyárból hirtelen októberbe csöppenünk

Kiderül
-
  Tegnap 05:14 Időjárás 

Csütörtökön és pénteken még az augusztus közepén szokásos maximum hőmérsékletet tapasztalhatjuk hazánkban, majd vasárnap már az október elejére jellemző értékekkel fogunk találkozni.

Most még nehéz elhinni, de jövő héten be kell fűtenünk

Kiderül
-
  18.09.19 12:34 Időjárás 

A meleg levegő utánpótlása hamarosan megszűnik, ugyanis szombattól észak, északnyugat felől több hullámban hűvös levegő áramlik fölénk, hirtelen októberbe csöppenünk.

Hurrikánszerű vihar alakul ki a Földközi-tengeren

Kiderül
-
  18.09.19 11:47 Időjárás 

Az idei nyár végére a Földközi-tenger rendkívüli módon felmelegedett. Ez kiváló táptalajt biztosít komoly viharok kialakulásához. Csütörtök este medikán születik.

Komoly fennakadásokat okozhat az orkán a Brit-szigeteken

Kiderül
-
  18.09.19 10:54 Időjárás 

Egy nagyon aktív ciklon alakult ki a Brit-szigetek térségében, szerda délután és péntek reggel is orkán erejű széllökések várhatók.

Nagy változás jön: hétfőn 10 fokkal lesz hidegebb, mint ma

Kiderül
-
  18.09.19 05:14 Időjárás  Hétvége

Szombattól több hullámban hűvös levegő áramlik hazánk térségébe, Jövő hét elején már várhatóan 10 fokkal lesz hidegebb a mostani hőmérsékleti értékeknél.

Komoly változást hoz a hétvégi hidegfront

Kiderül
-
  18.09.18 12:14 Időjárás  Hétvége Szlovákia

A kellemes, nyárias időt már nem sokáig élvezhetjük. A hétvégén érkező lehűlés ezúttal tartósabbnak ígérkezik a korábbiaknál, ráadásul esőre is számítani kell.

Miért gyengébb az idei atlanti hurrikán szezon a tavalyinál?

Kiderül
-
  18.09.18 11:20 Tudomány 

Az idei év hurrikán szezon nagyon különbözik eddig a 2017-es évtől. A száraz levegő uralma, a viszonylag hidegebb víz a Karib-tengeren és a trópusi Atlanti-óceánon, hozzájárul a ritkább hurrikán képződéshez.

Hidegfront rontja el a hétvége időjárását

Kiderül
-
  18.09.18 04:58 Időjárás 

Pénteken a késő esti órákban hidegfront éri el hazánkat. Hatására szombaton az ország északi és nyugati tájain, majd vasárnap már országszerte jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Már csak néhány napja maradt a strandidőnek

Kiderül
-
  18.09.17 12:57 Időjárás 

A következő napokban még egye melegebb léghullámok áramlanak fölénk, majd pénteken hidegfront érkezik. A hétvégére jelentősen mérséklődik a nappali felmelegedés.

Az idei utolsó hőhullám érhet el minket

Kiderül
-
  18.09.17 12:05 Időjárás 

Beléptünk szeptember második felébe, de időjárásunk továbbra is nyárias jegyeket hordoz, sőt néhány napon át újabb melegedésre számíthatunk.

Délután Helene lecsap Írországra

Kiderül
-
  18.09.17 11:23 Időjárás  Hurrikán Írország

A Helene hurrikán az utóbbi egy napban jelentősen veszített erejéből. Ex-trópusi viharként éri el hétfő délután Írország délnyugati partjait.

Mutatjuk, mikor érkezik meg az őszi idő

Kiderül
-
  18.09.17 05:15 Időjárás  Hétvége

A hét nagy részében még nyárias időre van kilátás, majd pénteken este hidegfront éri el hazánkat. Szombaton az ország legnagyobb részén beköszönt a hűvös, őszi idő.