Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 29 hír

Mutatjuk, mekkora havazásra számíthatunk

Délnyugat felől egyre nagyobb területen kezdődik havazás, a késő esti óráktól várható a legnagyobb mennyiség. A Duna-Tisza közén akár 10 centis hóréteg is kialakulhat.

Jelentős időjárás-változás előtt állunk

Vasárnap estétől ismét a tél játssza a főszerepet: délnyugat felől egyre nagyobb területen kezdődik havazás és több fokot hűl az idő. A jövő héten többször számíthatunk hózáporokra, esőre, ónos esőre.

Nagy területen havazásra figyelmeztetnek

Mediterrán ciklon hoz délnyugat felől egyre nagyobb területen csapadékot. Jelentős bizonytalanság mellett nagy területen válthatja vizes, tapadó hó az esőt.

Hazánk nagy részén kifehéredik a táj az előttünk álló éjszaka

Mediterrán ciklon emlékeztet minket a télre, vasárnap estétől egyre nagyobb területen havazás veszi kezdetét. Lepelnyi mennyiség szinte mindenhová jut, többfelé azonban 3-5 centi is lehullhat.

Télies fordulat érkezik

Az elmúlt hét tavaszias időjárását követően vasárnap estétől ismét erőre kap a tél: lehűlés kezdődik, és mediterrán ciklon hozhat nagy területen havazást. A jövő héten többször számíthatunk kisebb havazásra, ónos esőre.

Melegrekordot hozott a januári enyhe idő

Az elmúlt napok megszokottnál jóval melegebb időjárásának köszönhetően új országos hőmérsékleti rekordok születtek. A pénteken jegyzett maximum-hőmérséklet egy egész fokkal túlszárnyalta a korábbi rekordot.

Mutatjuk, mennyi eső és hó várható a következő órákban

Szombat estig főként a Dunántúlon várható esőzés, mely késő délutántól, estétől a keleti területekre is kiterjed. Havazás főként az Alpokalján és a Kisalföld egyes részein valószínű.

Zivatar veszélyére és havazásra figyelmeztetnek

Szombaton a Dunántúlon zivatar, akár kisebb jégeső is előfordulhat, vasárnap délutántól kezdődően pedig az ország déli területein komolyabb havazás is kialakulhat.

Kapunk hideget, meleget is a jövő héten

Kiderül
-
 Tegnap 05:03Időjárás

Változékony idővel telik a hétvége, jelentős lehűlés érkezik – ismét télies napok következnek, akár havazással. A jövő hét végére azonban újabb, jelentős melegedés körvonalazódik.

Jelentős esőt és havazást is tartogat a hétvége

Mozgalmas hétvége elé nézünk. Kezdetben a Dunántúlon, majd később keleten is egyre többfelé elered az eső. Jelentősebb havazás vasárnap este veheti kezdetét. A legtöbb csapadék az ország nyugati felére érkezhet.

Zivatar is kialakulhat, figyelmeztetés érvényes

Kiderül
-
 21.01.22 11:11Időjárás

Szombaton, a délutáni órákban Somogy megye térségében helyenként zivatar kialakulása valószínű. Holnap este az Alpokalján kisebb havazás veszi kezdetét.

Havazással zárulhat a hét

Hőmérsékleti rekord is születhet a szokatlanul enyhe időben, hétvégén azonban átalakulás veszi kezdetét. Vasárnap estétől nagy területen számíthatunk akár jelentősebb havazásra a jelenlegi adatok szerint.

Hidegfront vet véget a korán jött tavasznak

Kiderül
-
 21.01.21 11:50Időjárás

A Dunántúlon már a hétvégén mérséklődhet a nappali felmelegedés mértéke, de zömmel hétfőtől számíthatunk ismét télies időjárásra. Bár az éjszakai fagy visszatér, a megszokottnál továbbra is kissé enyhébb időben lesz részünk.

Viharos széllökésekre figyelmeztetnek a Dunántúlon

Ma és pénteken is a Dunántúlon várható a legerősebb szél. Hazánk nyugati területein egészen péntek délutánig előfordulhatnak viharos lökések. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A hét legmelegebb napjai következnek

Az előttünk álló napokban éri el a melegedés a tetőfokát, csütörtökön, délnyugaton akár 16 fokot is mérhetünk. Mellé azonban erős, viharos szél is társul.