Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 27 hír

4-es erősségű hurrikánná fejlődhet Sam

Kiderül
-
 Ma 08:08Utazás

Az elmúlt 24 órában rendkívül gyors fejlődésen ment keresztül az atlanti hurrikánszezon 18. tagja, Sam. A következő napokban észak felé fordulhat.

A jövő hét elején érkezik az újabb időjárás-változás

Nyugodt, szép idővel telik a hétvége, csapadék nélkül, majd hétfőn már egyre több gomolyfelhő szűri a napfényt. Változékony napok jönnek, lefelé ívelő hőmérséklettel.

Napfényes, szép hétvége előtt állunk, 28 fokig melegszik az idő

Péntek estére mindenhol csillapodik a szél, megnyugszik az idő. Nem sok kifogásunk lehet hétvégén az időjárást illetően, kellemes, késő nyári napoknak nézünk elébe.

Nap képe: luxus oázis a sivatag közepén

Kiderül
-
 Tegnap 12:03Utazás

A Huacachina oázistó egyedülálló, temészet alkotta különlegesség Peruban. Az oázistó és a körülötte lévő fák saját mikroklímát hoznak létre a sivatagos területen.

Akár egy sci-fi: futurisztikus űrtechnológiai ötleteket gyűjt a NASA

Kiderül
-
 Tegnap 10:48Tudomány

Ma még elképzelhetetlen, néhány évtized múlva azonban az emberiség jövőjét jelenthetik azok az elméletek, melyeket a NIAC szimpóziumán mutattak be.

Mutatjuk, mikor csillapodik a szél

Anticiklon peremén meleg levegő áramlik hazánk területére északnyugat felől, napról napra melegebb idő várható. Több helyen erős széllel, néhol viharos lökésekkel telik a péntek.

A hétvégét már nem zavarja a szél

Pénteken sok helyen erős, néhol viharos lesz a szél, meleg légtömeg érkezik északnyugat felől. Estére mindenhol csillapodik a légmozgás, a hétvégén már nyugodt, zömmel napfényes időre számíthatunk.

Forrong az Atlanti-óceán a trópusi viharoktól

Kiderül
-
 21.09.23 19:03Időjárás

A megfigyelések kezdete óta 2020-ban alakult ki a legtöbb trópusi ciklon at Atlanti-óceán térségében. Úgy néz ki azonban, hogy az idei szezon sem marad el sokkal a rekordtól.

A hétvégére visszatér a nyár

A következő napokban egyre melegebb léghullámok áramlanak hazánk fölé, a hétvégén késő nyári melegre számíthatunk, majd jövő héten kisebb lehűlés valószínű.

72 éve nem látott szintre apadt a Velencei-tó

Kiderül
-
 21.09.23 10:00Tudomány

Már az idei év korábbi időszakaiban is riasztó hírek érkeztek a Velencei-tó csökkenő vízszintjéről és az ismétlődő halpusztulásokkal kapcsolatosan. Mostanra valóban kritikus szintre csökkent a tó vízszintje.

Újabb száraz időszak veszi kezdetét

Kiderül
-
 21.09.23 05:12Időjárás

A következő egy hétben nagyrészt anticiklon alakítja időjárásunkat, ennek köszönhetően csapadék csak kevés helyen fordulhat elő hazánk területén.

Zivatarra figyelmeztetnek a Dél-Alföldön

Kiderül
-
 21.09.22 18:56Időjárás

Az átvonult hidegfront után az erős gomolyfelhő-képződésből egy-egy zivatar is kialakulhat a szerda délutáni, kora esti órákban.

Idén sem marad el teljesen a vénasszonyok nyara

Kiderül
-
 21.09.22 13:22Időjárás

Csütörtöktől fokozatosan melegszik időjárásunk és már számottevő csapadékra sem kell számítanunk a hét további napjaiban.

Hétvégén akár 27 fok is lehet

A szerdai változékony időjárást követően a hét második felében fokozatos melegedésre számíthatunk. Vasárnap helyenként a 25 fokot is meghaladhatja a csúcshőmérséklet.

Mutatjuk, mikor kell esőre számítani, óráról órára

Szerda hajnalban újabb csapadékhullám éri el hazánkat észak felől. Képsorozaton mutatjuk be az esőzés várható átvonulását.