Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 22 hír

Hidegfrontok hoznak lehűlést a jövő héten

Kiderül
-
  Ma 05:28 Időjárás 

A jövő hét elején változékonyabbra fordul időjárásunk. Hétfőn és csütörtökön egy-egy hidegfront vonul át felettünk, a nyárias idő véget ér.

Súlyos veszteség érte a korallokat

Kiderül
-
  Tegnap 15:22 Állatvilág 

A Nagy-Korallzátony 2016-ban és 2017-ben katasztrofális pusztulást szenvedett a vissza-visszatérő tengeri hőhullámok miatt, amik számos korall közösség összetételét alapvetően megváltoztatták.

Rekord közeli meleggel ér véget az áprilisi nyár

Kiderül
-
  Tegnap 13:19 Időjárás 

A hétfőn érkező hidegfront előtt délnyugat felől a Földközi-tenger térségéből származó nagyon enyhe levegő áramlik fölénk. Addig igazi nyári időben lesz részünk.

A hétvégén még kitart a nyárias idő

Kiderül
-
  Tegnap 05:25 Időjárás  Hétvége

Szombaton és vasárnap az elmúlt napokban megtapasztalt kora nyári idővel találkozhatunk. Sok napsütésre van kilátás, legfeljebb vasárnap délután alakulhat ki egy-egy helyen zápor, esetleg zivatar.

Jövő hét elején vége szakad a korai nyárnak

Kiderül
-
  18.04.19 12:46 Időjárás  4 hír a témában

Egészen a hét végéig kitart a napos, száraz, kora nyáriasan meleg idő, majd hétfőn délután hidegfront éri el hazánkat. Ezután felhősebb, csapadékosabb időre van kilátás.

A Lyridák meteorraja teszi káprázatossá a Föld Napját

Kiderül
-
  18.04.19 11:50 Időjárás 

A Föld Napja a tavaszi időszak leglátványosabb meteorzáporát tartogatja számunkra. Minden órában körülbelül 20 meteor söpör végig az égen.

Nyári napunk lesz ma

Kiderül
-
  18.04.19 04:53 Időjárás  Hétvége OMSZ

A következő egy hétben folytatódik a meleg, késő tavaszi idő, sőt időnként a hőmérséklet már a júniusban szokásos értékeket is ostromolni fogja.

Napos, májusi idő várható a hétvégén

A következő napokban ismét több fokkal erősödik a nappali felmelegedés, a hőmérséklet a május vége felé szokásos értékeket vesz fel.

Bemutatjuk, hogy alakul ki a reggeli harmat

Kiderül
-
  18.04.18 12:07 Tudomány 

A harmatképződéshez a következő időjárási elemek kedvező együttállása szükséges: a tiszta égbolt, gyenge szél, magas talajnedvesség és telítettség közeli páratartalom.

Kellemes, tavaszi napok jönnek

Kiderül
-
  18.04.18 05:03 Időjárás 

Északkelet felől egyre szárazabb léghullámok áramlanak a Kárpát-medencébe, így az elmúlt napok felhős időjárásának vége szakad. A folytatásban napos időre van kilátás.

Máris áldozatokat szedett a felforrósodott autó

Kiderül
-
  18.04.17 18:36 Baleset-bűnügy 

Míg egyesek azt gondolják, hogy ez a veszély csak a forró nyári hónapok alatt jelentkezik, Amerikában már két felügyelet nélkül hagyott gyermek lelte halálát az átforrósodott autóban.

Szép idő lesz a hét további részében

Kiderül
-
  18.04.17 13:26 Időjárás 

Északkelet felől egyre szárazabb levegő áramlik fölénk, szerdán már országszerte több órás napsütésre számíthatunk és hasonló idő várható egészen a hét végéig.

Szerdára elvonulnak a felhők

Kiderül
-
  18.04.17 05:35 Időjárás 

Kedden még sok lesz a felhő felettünk, majd szerdától a múlt héten tapasztalt napos, száraz időjárásra számíthatunk, de a nyárias hőmérséklet egyelőre nem tér vissza.

Tornádó, jégeső és árvíz a sivatagban

Kiderül
-
  18.04.16 12:33 Időjárás 

A hétvégén az Algéria északi részén található Batna városban hatalmas esőzés és tornádó pusztított. Nem gyakori jelenség ez arrafelé sem.

A hét közepére visszatér a napsütés

Kedden folytatódik a hétfőihez hasonló változékony időjárás, majd szerdától számíthatunk arra, hogy visszatér a naposabb, szárazabb idő.