Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 10 hír

Így alakíts ki fűszerkertet a balkonon

A városban, a legtöbb otthonhoz, lakáshoz csak egy kis balkon vagy erkély jut a kertészkedésre, de szerencsére itt sem kell lemondanod arról, hogy saját fűszerkerted legyen.

A zamioculcas gondozása

Kertvarázs Magazin
-
  Tegnap 04:50 Otthon

 Hazánkba is elérkezett a zamio láz. Ez a különleges pálma, ( zamioculcas zamiifolia) a bőrszerű méregzöld leveleivel díszít, a lakás modern dísze lehet.

3 csodaszép évelő dísznövény, amelyet az árnyékos kertbe is ültethetsz

Kertvarázs Magazin
-
  20.03.29 05:30 Otthon

Ugye neked is gondot okoz, ha nincs elég napfény a kertben, és úgy gondolod túl kevés a választék az árnyékkedvelő növényekből. Mutatunk három csodaszép árnyéktűrő dísznövényt, amelyek kerted ékei lesznek évről évre.

Lakáskertészkedés 2. rész: Ezekre lesz szükséged a kezdéshez

Kertvarázs Magazin
-
  20.03.28 06:44 Otthon

Ha úgy döntöttél, hogy belevágsz a lakáskertészkedésbe, itt az idő, hogy beszerezz néhány fontos kelléket és eszközt, most ezeket mutatom meg neked.

Bársonyvirág vetőmagokat tesztelt a Szupermenta

A Szupermenta program folytatásaként törpe bársonyvirág vetőmagok komplex vizsgálatát végezték el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Összesen 8 kiszerelő 10 termékét ellenőrizték, amelyek között magyar, cseh és holland csomagolású termékek is akadtak. Jelölési hiba egy vetőmagnál merült fel, az…

Ezt jó ha tudod a levenduláról ültetés elött!

Kertvarázs Magazin
-
  20.03.27 06:34 Otthon

A levendula fantasztikus illatos virágainak köszönhetően mára a kertbarátok egyik nagy kedvence lett. Ha te is szeretnél levendulát ültetni kertedbe, összegyűjtöttem neked néhány hasznos információt erről a csodaszép mediterrán növényről.

Ezért imádom a zamiopálmát

Kertvarázs Magazin
-
  20.03.26 07:08 Otthon

Az egyik kedvenc szobanövényem a zamiopálma, amely az egyik leglátványosabb szobanövények közé tartozik, érdemes belőle akár több cseréppel is tartani otthon. Megmutatom, hogyan ápold és gondozd ezt a különleges szobanövényt.

Lakáskertészkedés 1. rész: Vágjunk bele!

Kertvarázs Magazin
-
  20.03.25 08:06 Otthon

Csak azért mert nincs kerted vagy erkélyed, még nem kell lemondanod a kertészkedés öröméről, indul a lakáskertészkedés szezonja.

Ezért érdemes citromfüvet termeszteni a kertedben

Kertvarázs Magazin
-
  20.03.25 06:54 Otthon

A citromfű az egyik legkönnyebben termeszthető gyógynövény, amely a népi gyógyászatban régóta kiemelkedő helyet foglal el. Ismerkedj meg te is a citromfű csodás gyógyhatásával.

Virágokkal mond köszönetet a díszkertész ágazat

Az elmúlt hetekben a koronavírus kapcsán bekövetkezett egészségügyi és gazdasági helyzet miatt több ezer család megélhetése forog kockán csak a díszkertészeti ágazatban. A több generáció óta vágott virág-, virágpalánta-, és díszfaiskolai termesztéssel foglakozó kertészetek, e termékek értékesítésével foglakozó vállalkozások, kisebb, nagyobb…