Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

A valódi tanáregyéniségek visszahívnak minket a szép és igaz emberi valóságba

Képmás
-
  Ma 00:00 Életmód

Éppen készülődtem hazafelé a Képmás-estről, amikor egy csodálatos mosolyú asszony szólított meg. Tekintetének és arcának ragyogásában volt valami megrendítően ismerős. Csak annyit kérdezett, tegezve, kicsit kacsintva: „Megismersz?” „Igen” – vágtam rá.

Aki örömmel főz, annak a családja finomakat eszik – Mit főzzek a héten? 7.

Képmás
-
  Tegnap 15:18 Életmód

Az elmúlt hetekben sok családban okozott fejtörést a szokásosnál gyakoribb főzés, közös étkezés. Sorozatunkban hetente egy-egy munkatársunk mutatja be egyheti menüjét. Most Szám Kati, a Képmás főszerkesztője osztja meg bevált ebéd- és vacsoraötleteit.

Van szerelem, amely nem gyógyítható

Képmás
-
  Tegnap 13:27 Életmód

A világon elsőként hozott létre a Madách Színház online térben, valós időben közvetített színházi előadást június 4-én este: 20 órakor debütált az „Örökké fogd a kezem” Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter színészházaspár főszereplésével. De valóban adhat-e teljes élményt egy olyan előadás, ahol nincs egyazon térben színész és néző?

„A kiváló szimatú feleség se tudhatja biztosan, nem néz-e pornót a férje” – Somorjai Martina, keresztény szexológus

Képmás
-
  Tegnap 11:54 Életmód

Somorjai Martina szexológus, a pornófüggés specialistája, vagány és öntudatos ember, nem mellesleg keresztény. Frissen megjelenő könyve apropóján beszélgettünk.

Vastüdő, az első lélegeztetőgép, és aki mögötte van

Képmás
-
  Tegnap 11:06 Életmód

A vastüdő gyakran a színtiszta borzalom szinonimája a hétköznapi beszélgetésekben. A mozdulatlanságra ítélt, lebénult betegek szenvedése a legtöbbünk számára elképzelhetetlen. Mint ahogy az is, hogy ki és miért találta föl magát a vastüdőt. Pedig tanulságos történet.

„Táncolni alázattal, hévvel és fanatizmussal lehet” – Interjú Sánta Gergővel és Sánta-Bíró Annával

Képmás
-
  20.06.04 14:15 Életmód

Sánta-Bíró Anna és Sánta Gergő hat éve házasok. Néptáncosként nemcsak a magánéletben, hanem a munkában is egy párt alkotnak, a népi kultúra pedig az egész életüket meghatározza.

Bolond, tébolyult, lélekszakadt – A téboly az irodalomban és hétköznapi életünkben

Képmás
-
  20.06.04 13:00 Életmód

Különlegesek a témaválasztásai Bartusz-Dobosi László írónak. „Lélekszakadtak” című könyve a téboly és az irodalom kapcsolatát vizsgálja, második kiadása nemrég jelent meg a Kronosz Kiadónál. Ennek kapcsán kérdeztük az irodalomról, a tébolyról és a lélek mélységeibe merülésről.

[Podcast] Istenélmények sallang nélkül 2. – Kiút az anorexiából

Képmás
-
  20.06.04 11:00 Életmód

Mai vendégem Gersei Csenge, aki nyíltan vállalja, hogy evészavarból, anorexiából gyógyult meg Isten segítségével, ugyanakkor azt is hozzáteszi, hogy az embernek magának is akarnia kell a változást. Jelenleg pszichológushallgató, és keresztény bloggerként tevékenykedik.

A gyerekeknek már nincs Trianonjuk – innen szép győzni!

Képmás
-
  20.06.03 14:00 Életmód

„Szeretnék emlékezni, de nem megy, mert nincs mire.” Így foglalható össze annak a felmérésnek az eredménye, amelyet 12 és 16 éves diákok körében végeztem „Az én Trianonom” címmel. Sokan azt az érzést fogalmazták meg: nekik egyszerűen nincs Trianonjuk.

Amikor Anya megbüntet – A világ egy hétéves szemével

Képmás
-
  20.06.03 13:45 Életmód

Az én nevem Boldizsár. Még csak hétéves vagyok, de nekem van a legtöbb energiám a családban.

Trianoni szabadulószobát terveztek szegedi tanárok

Egy olyan online szabadulószobát tervezett a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium két tanára a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján – a járványhelyzethez és a távoktatáshoz igazodva –, amely a diákokon kívül elérhető a nagyközönség számára is.

„Végre csak a férjemre figyeltem” – Egy házaspár a Caminóról és a hétköznapokról

Képmás
-
  20.06.03 11:30 Életmód

Egyik interjúalanyom azt kérte a feleségétől ötvenedik születésnapjára, hogy járja vele végig a Camino de Santiago de Compostelát. Felesége nem sokat aggályoskodott: huszonkét év házasság és öt gyermek után ezt a kalandot is bevállalta.

„Koronavírusos betegeket ápolok” – Egy magyar ápolónő németországi tapasztalatai

Képmás
-
  20.06.02 16:15 Életmód

Német nagyváros kórháza, amely a környék legnagyobb intenzív osztályával, ezáltal a legtöbb lélegeztetőgéppel rendelkezik. Itt dolgozik Nagy Andrea ápolónő. Ha kitört volna a nagy járvány, vagy ha úgy alakult volna a járványhelyzet, mint például az olaszoknál, akkor ezt a kórházat kiürítették volna, és kizárólag COVID-centrumként üzemelt volna tová

[Podcast] Tanárnő, kérem 12. –Tanítás a kórházban és utána

Képmás
-
  20.06.02 13:57 Életmód

Joós Andrea mai vendége az AranyAnyu-díjas Almássy Mónika, aki kórházpedagógusként megálmodott és felépített egy szervezetet, amely támogatja a kórházból kikerülő, tartós betegségből gyógyuló gyerekek felzárkózását és visszailleszkedését a közösségbe. A KórházSuli Alapítvány az Edisonplatform egyik fődíjasa, amelynek ő az alapítója…

A „majd meglátjuk” többféle jelentése, és a családi nyelvhasználat

Képmás
-
  20.06.02 12:48 Életmód

A családi nyelvhasználat, amely egyébként csodálatosan modellezi a nyelv fejlődési folyamatait, olykor okoz némi fennakadást a társadalmi érintkezésben. Az első kommunikációs szakadék akkor vált számomra nyilvánvalóvá, amikor elsőszülött, akkor még egyetlen gyermekünkkel a postán jártunk, és ő lebiggyedő szájjal, a kétévesek…