Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 170 hír

Átadták az Ady Endre ösztöndíjakat (videó)

Június 4.-én adták át az Ady Endre ösztöndíjakat, amelyekkel a kimagasló tanulmányi eredményeket elért tanulókat jutalmazzák.

A rendőrbűnözéstől készül megtisztítani Dnyipropetrovszk megyét Avakov

Pavlohradban a rendőrség munkatársai az állampolgárok védelme és biztonságának őrzése helyett bűnözéssel foglalkoztak, drogdílerekkel és más bűnözőkkel működtek együtt – jelentette ki szombaton Arszen Avakov belügyminiszter.

Kuleba: Ukrajna soha nem fog közvetlenül tárgyalni a donbászi szakadárokkal

Ukrajna számára a fő vörös vonal, amit nem fog átlépni a Donbász kérdésében folytatott tárgyalásokon, a fegyveresekkel folytatott közvetlen párbeszéd: Kijev soha nem fog tárgyalni az úgynevezett Luhanszki és Donyecki Népköztársaságokkal (LDNR).

Ukrajnában ezen a nyáron nem lesz gyermek-táboroztatás – Viktor Ljasko

Az idei nyári idényben Ukrajnában el kell tekinteni a gyermekek üdülő táboroztatásától, mert ilyenkor általában sok a bélfertőzés, miközben most a kórházakban koronavírusos betegeket kezelnek – jelentette be Viktor Ljasko egészségügyi miniszter-he...

Kitüntették megyénk legjobb újságíróit a Kárpátaljai Megyei Közigazgatási Hivatlban (videó)

Közelgő szakmai ünnepük alkalmából június 4-én a Kárpátaljai Megyei Közigazgatási Hivatal átriumában kitüntetéseket nyújtottak át a vidék újságíróinak.

Gyúlékony folyadékkal locsolta le exfeleségét egy férfi Poltava megyében

A Poltava megyei Kremencsukban egy férfi gyúlékony folyadékkal öntötte le egykori feleségét és felgyújtotta. Az eset a hölgy munkahelyén, egy kozmetikumokat és háztartási vegyszereket árusító boltban történt.

Hatalmas érdeklődés övezte az „Összetartozásunk Tüze” programot (videó)

A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség által kezdeményezett Összetartozásunk Tüze akcióra 71 ország 2270 településéről 5200-an jelentkeztek. Popovics Pál ötletgazda szerint ez minden várakozásukat túlszárnyalta.

Őrtűz hirdette a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóját a Tiszacsomai Honfoglalási Emlékparkban is

Június 4-én szerte a világon őrtüzek hirdették a nemzeti összetartozás napján. A Tiszacsomai Honfoglalási Emlékparkban – a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) szervezésében – is fellobbant a magyar nemzet összetartozását szimbolizáló ő...

Büntetőeljárás indult az ukrán egészségügyi miniszter ellen

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) büntetőeljárást indított Makszim Sztepanov ukrán egészségügyi miniszter ellen az egészégügyi dolgozók védőöltözeteinek megvásárlásával való esetleges visszaélések miatt.

Hét megye és Kijev nem áll készen az éttermek belső termeinek megnyitására

Kijev, valamint Voliny, Zsitomir, Lemberg, Rivne, Csernyivci, Donyeck és Luhanszk megyék nem felelnek meg a járványügyi kritériumoknak, így egyelőre nem nyithatják meg az éttermek és kávézók belső termeit.

Legalább 21 emberrel végeztek terroristák Nigériában

Legalább 21 embert öltek meg Nigéria északnyugati részében terrorista fegyveresek – jelentette be pénteken a helyi rendőrség.

Az iskolák és egyetemek végzőseit ezen a nyáron nem hívják be katonai szolgálatra

Ebben egyezett meg a védelmi és az oktatási minisztérium, közölte Ljubomira Mandzij ideiglenesen kinevezett oktatási miniszter a Hromadszke élő adásában.

Megváltozott az újlaki ellenőrző pont autósorának elhelyezése

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 20:33 Határtalan

Elkészültek az útburkolati jelzések az Újlaki nemzetközi határátkelőhellyel szomszédos területen.

Ukrajna két megyében megerősítette a kulcsfontosságú infrastruktúra védelmét orosz behatolástól tartva

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 19:45 Határtalan

A hadsereg és a rendvédelmi szervek megerősítették a kulcsfontosságú infrastrukturális létesítmények védelmét a dél-ukrajnai Herszon és Mikolajiv megyékben, mert fennáll a behatolás veszélye Oroszország részéről.

Szalókán a zuhogó eső sem tudta eloltani nemzeti összetartozásunk tüzét

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 18:42 Határtalan

Az ungvári járási Szalóka központjában lévő szabadtéri színpadnál – a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség felhívására – gyűltek össze az Árpád-kori község mai lakói, hogy magyar idő szerint 20 óra 20 perckor meggyújthassák a magyar nemzet összeta...