Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 122 hír

Kalasnyikovból lőttek rá egy parkoló autóra Kijevben

Rálőtt egy Mercedes típusú járműre Kijevben egy ismeretlen személy. A gépkocsi a Drahomanov utca egyik udvarában parkolt.

30 rendőr vesztette életét egy robbanás miatt Afganisztánban

Rendőrségi állomás mellett robbant fel egy robbanóanyaggal megpakolt jármű Afganisztánban, Ghazni településen.

Oroszi József: Igyekszünk minden hozzánk tartozó falut egyformán támogatni

A „Nagyszőlősi járás” területén két magyar többségű kistérség is létrejött Tiszaújlak és Tiszapéterfalva központtal. Az utóbbi kistérség megválasztott polgármestere Oroszi József, aki válaszolt néhány kérdésre.

A Beregszászi Járási Tanács legnagyobb frakcióját a KMKSZ alkotja

209 200 lakost számlál a nemrég megalakult új Beregszászi járás. A magyar nemzetiségűek aránya 43%. Az október 25-i választáson a legtöbb szavazatot a járásban ezzel az aránnyal is a KMKSZ szerezte meg.

500 millió hrivnyát fordítanak laboratóriumi felszerelésekre Ukrajnában

Érvénybe lépett november 28-án a törvény, mely által módosításokat vihetnek a 2020-as évi költségvetésbe Ukrajnában, s ezáltal további 556,6 millió hrivnyát tudnak elkülöníteni laboratóriumi felszerelésekre a Covid–19 leküzdése érdekében.

12 978 koronavírusos beteget vettek nyilvántartásba az elmúlt nap során Ukrajnában

A Közegészségügyi Központ november 29-i adatai szerint az országban 722 679 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig.

Csehország enyhít a koronavírus elleni intézkedéseken

Csehországban csütörtökön feloldják a koronavírusterjedése elleni óvintézkedések egy részét - jelentette be Jan Blatny egészségügyi miniszter.

Mégsem emelik a minimálbért Ukrajnában 2021 júliusától

Ukrajnában azt tervezték, hogy 2021 júliusában 6500 hrivnyára emelik a minimálbért, azonban a kormány úgy döntött, az emelést 2021 decemberéig halasztja.

Vaszil Gabor író látogatása Kárpátalján (videó)

A hosszú karantén időszak nem csak az elmulasztott, hanem a megvalósított lehetőségekről is szól. A kárpátaljai származású író, Vaszil Gabor például, valahányszor ellátogat szülőföldjére, mindig hoz magával néhány újabb, Kárpátaljáról szóló kötete...

Megsebesült két ukrán diák is Lengyelországban, állapotuk súlyos

Lengyelországban, egy támadás során megsebesült két ukrán diák. A fiatalokat súlyos állapotban kezelik a kórházban.

A Tiszaújlaki Kistérségi Tanács első ülését elnapolták

A megválasztott huszonhat képviselőből mindössze tizenegy jelent meg a november 28-ra a helyi választási bizottság által összehívott Tiszaújlaki Kistérségi Tanács alakuló ülésén. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és a Nép Szolgája ...

Adventi kézműves foglalkozás Csapon (videó)

Adventi kézműves foglalkozást szervezett a gyerekek számára a Csapi Római Katolikus Egyházközség. A parókián a fiatalok karácsonyi ajtó- és asztali díszeket, valamint adventi koszorúkat készíthettek.

Újabb fenyegetést kapott a kárpátaljai magyarság

Halálosan megfenyegette a Jobb Szektor (Правий сектор) egyik aktivistája a kárpátaljai magyarságot egy két napja feltöltött YouTube-videóban, melynek szerb nyelvű címet adtak.

V. Adventi Virágkötészeti Szakmai Nap a Rákóczi főiskolán (videó)

Ötödik alkalommal tartották meg a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Biológia és Kémia Tanszék Agrár Tanszéki Csoportja szervezésében az Adventi Virágkötészeti Szakmai Napot.

Könyvadomány a Bendász István Görögkatolikus Könyvtár és Levéltárnak (videó)

Pusztai Bertalan egykori nagyberegi lakos hagyatékából gyermekei mintegy ezer könyvet adományoztak a Bendász István Görögkatolikus Könyvtár és Levéltárnak.