Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 155 hír

Visszadobta az Emberi Jogok Európai Bírósága Oroszország keresetét az ukrajnai oroszok nyelvi jogainak semmibevét…

Visszautasította az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) Oroszország keresetét az Ukrajnában élő oroszok nyelvhasználati jogainak semmibevételéről, arra való hivatkozással, hogy a jogtiprás nem jelent visszafordíthatatlan kockázatot az alapjog kár...

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kijavította Ukrajna térképét

Kijavította Ukrajna térképét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, melyen Ukrajna és az annektált Krím-félsziget között egy határvonalat jelző jelölés van.

Nyilatkozat

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Választmányának és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) Választmányának nyilatkozata az Ukrajna nemzeti közösségeiről szóló törvénytervezettel kapcsolatban.

Olaszországban év végéig meghosszabbították a veszélyhelyzetet

Az olasz kormány úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt az év végéig meghosszabbítja rendkívüli állapotot.

Hároméves gyereket gázoltak halálra a Técsői járásban

Büntetőeljárást indított a rendőrség a baleset kapcsán, melynek során életét vesztette egy hároméves kisgyermek. Az eset a Técsői járásban történt július 22-én.

Rendőrjárőrt hívott egy férfi Lembergben, mert szerinte a felesége elutasítja vele a szexet

Többször hívta a rendőrséget éjjel egy férfi Lembergben, hogy bepanaszolja a feleségét, amiért elutasítja vele az intim együttlétet.

Teherautó hajtott a Kijev és Aknaszlatina között közlekedő vonat elé Rakaszon, öt embert vittek kórházba

Teherautóval ütközött össze a Kijev–Aknaszlatina járaton közlekedő vonat pénteken a huszti járási Rakaszon, a baleset következtében megsérült öt személyt kórházba szállították.

Agyonverte anyját egy Voliny megyei férfi, aki egy nappal előtte szabadult a börtönből, ahol apagyilkosság miatt ült

Agyonverte az anyját csütörtökön a Voliny megyei Manevicsi községben egy férfi, aki alig egy nappal korábban tért haza a börtönből, ahol apjának megölése miatt ült.

A szomszédok mentették meg a munkácsi férfit, aki égő otthonában ragadt

Július 22-én délután bejelentés érkezett a tűzoltósághoz egy munkácsi tömbházból. A lakosok azt állították, hogy füst árad egy harmadik emeleti lakás ablakából.

Lövöldözés volt a Fehér Ház közelében

Lövöldözés történt az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban, a Fehér Ház közelében. Két ember megsebesült, a támadónak sikerült elmenekülnie.

763 új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba Ukrajnában az elmúlt nap folyamán

A Közegészségügyi Központ július23-i adatai szerint az országban 2 247419 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig. A betegségben 52811-en vesztették életüket és 2 183642-en gyógyultak fel a kórból. Az elmúlt nap során 763 u...

Elnöki kitüntetésben részesült a kárpátaljai kislány, aki megmentette testvérei életét

A napokban beszámoltunk arról a 12 éves dombháti kislányról, aki megmentette testvérét és unokatestvéreit a nemrég történt áradás során. Cikkünkben elolvashatták, hogy Tetjanát kitüntették, megkapta az év hős megmentője címet, mellé egy biciklit é...

Házkutatás során vert meg egy rendőrt egy kárpátaljai férfi

Az ungvári ügyészség által végzett büntetőeljárás során több házkutatást is tartottak az Ungvári járás területén, melynek során közel 1400 liter alkoholt és 100 doboz cigarettát foglaltak le. Az árucikkeket illegálisan állították elő, s Csontos te...

Megnyílik Szlovákia a beoltott ukrán állampolgárok előtt

Szlovákia engedélyezte a szabad határátkelést azon Ukrajnából érkezők számára, akik rendelkeznek a koronavírus elleni védőoltással.

Rablótámadás Ölyvösön: a hatóságok előállították az egyik tettest

A hatóságok operatív csoportja előállította annak a bűnbandának az egyik tagját, mely rátámadt egy nyugdíjas házaspárra az éjszaka közepén. A bűnözőkre 12 év börtönbüntetés várhat.