Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 115 hír

Változatlanul gyors ütemben nő Ukrajnában a koronavírusos betegek száma (videó)

Továbbra sem lassul számottevően a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában. Keddre is csaknem 2900 új beteget regisztráltak.Múlt szerdán vették nyilvántartásba a legtöbb új fertőzöttet, 3584-et.

Aláírta az autólopásért járó büntetést szigorító törvénymódosítást Zelenszkij

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 19:15 Határtalan

Volodimir Zelenszkij elnök kedden aláírta a járművek törvénytelen eltulajdonításáért kiróható büntetést szigorító törvénymódosítást, amit a Legfelső Tanács szeptember 3-án fogadott el.

Az alkotmányos államrend megdöntésére felszólító internetes aktivistát fogott az SZBU Kárpátalján

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 18:36 Határtalan

Az ukrán állami vezetés fizikai likvidálására felhívó internetes aktivistát leplezett le Kárpátalján az SZBU.

Rendszerszerű jelenség a kínzás és kegyetlen bánásmód Ukrajnában – ENSZ

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 17:06 Határtalan

Továbbra is rendszerszerű problémát jelent Ukrajnában az önkényes őrizetbe vétel, a kínzás és a kegyetlen bánásmód a hatósági munkatársak részéről mind az ukrán államhatalom, mind a donbászi szakadárok ellenőrzése alatt lévő területeken.

Szijjártó: Kárpátalján rendezni kell a nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdését

Az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosával a kedden Strasbourgban folytatott megbeszélését követően a külgazdasági és külügyminiszter a kárpátaljai nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdésében egyetértésről számolt be.

Iskola- és rendelőátadó Bótrágyon

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 15:57 Határtalan

Bótrágyon a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány ( KMF JA) szeptember 22-én adta át az általános iskola és családorvosi rendelő a felújított épületét.

Donbászon több mint 3,3 ezer civil vesztette életét a konfliktus kezdete óta – ENSZ

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 15:03 Határtalan

A katonai konfliktus kezdete óta Donbászon 3367 polgári személy vesztette életét, és több mint 7 ezer békés lakos sebesült meg.

2884-gyel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Ukrajnában az elmúlt nap folyamán

A Közegészségügyi Központ szeptember 22-i adatai szerint az országban 181 237 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig.

Nem készül az ukrán vízummentesség felülvizsgálatára az EU – első külügyminiszter-helyettes

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 13:54 Határtalan

Ukrajna nem kapott semmilyen hivatalos jelzést az Európai Unió tisztségviselőitől a vízummentesség esetleges felülvizsgálatáról, hasonló kijelentéseket csak egyes politikai szereplők tehetnek – jelentette ki Emine Dzsaparova, a külügyminiszter els...

Holnap Kárpátalján találkozik Szijjártó Péter és Dmitro Kuleba

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 13:21 Határtalan

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter meghívására holnap Kárpátaljára érkezik Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter. A program szerint a tisztségviselők Ungvárra és Beregszászba látogatnak.

Toronyai katonatemető (videó)

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 10:33 Vélemény

Újabb katonatemetőt tártak fel az ökörmezői járásban található Toronya községben. A Memento Bellum civil szervezet tagjai a település régi fatemploma közelében azonosították be az I. Világháborúban elesett katonák temetkezési helyét.

Véget ért a Genius Jótékonysági Alapítvány Zenevarázslat programja (videó)

Díjkiosztóval és hangversennyel zárult a Géniusz Jótékonyság Alapítvány Zenevarázslat programja a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Esztergom termében.

Újabb két alkotással gazdagodott a szoborút Kárpátalján (videó)

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 09:06 Határtalan

A Pro Arte Munkács civil szervezet kezdeményezésére 2014 óta rendeznek szobrásztáborokat Kárpátalján. Célja, hogy az ott elkészült alkotásokból szoborút jöjjön létre, ami összeköti a környező országokat, s ezáltal a nemzeteket is, valamint felállí...

Kárpátalján tart a Rákóczi Szövetség beiskolázási programja (videó)

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 08:51 Határtalan

Kárpátalján a Felső-Tisza vidéken folytatódott a Rákóczi Szövetség beiskolázási programja.

Evakuálták az embereket Los Angeles közelében a Kaliforniában dúló tüzek miatt

Csaknem két hete tombol a futótűz a Los Angeles-től észak-keletre fekvő hegyekben, és erős szél pedig csak fokozza a terjedését. Ez arra kényszerítette a hatóságokat, hogy rendeljék el a lakosok evakuálását, akik közül többen már elvesztették otth...