Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 115 hír

Zsongás a Medgyaszay Ház környékén

Kanizsa Újság
-
  Ma 20:13 Megyei 

Míg május első vasárnapja az édesanyáké, a hónap utolsó vasárnapja a gyermekeké. Nagykanizsa önkormányzata idén is gondoskodott arról, hogy a gyerkőcök ne unatkozzanak ezen a jeles napon.

A Doni emlékműnél is fejet hajtottak

Kanizsa Újság
-
  Ma 18:19 Megyei 

A Hadirokkantak Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetsége Nagykanizsai Hadigondozottak Klubja évente több alkalommal is fejet hajt az elesett hősök emléke előtt. Így volt ez ma is, a Hősök vasárnapján.

Nem akartak ők hősök lenni – mégis azzá váltak

Kanizsa Újság
-
  Ma 18:01 Megyei 

Valamennyien, kivétel nélkül, hozzánk hasonlóan, hétköznapi emberként éltek, mielőtt katonák, hősök, vértanúk, példaképek lettek – e gondolat jegyében zajlott ma a Hősök napi megemlékezés, a hagyományoknak megfelelően, Kiskanizsán, a Milleniumi Emlékparkban.

Az emberek ritkán mondanak köszönetet a hozzájuk legközelebb állóknak

Az emberek ritkán mondanak köszönetet a hozzájuk legközelebb álló személyeknek - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely a Royal Society Open Science című szaklapban publikálta az eredményeit.

Jótékonysági bál

Kanizsa Újság
-
  Ma 13:34 Megyei 

A báli szezonnak ugyan már vége van, de a Református Egyházközség a kultúra és a jótékonyság jegyében vállalkozott a program megszervezésére.

Mesebalett a színpadon

Kanizsa Újság
-
  Ma 13:00 Megyei 

Több hónapig tartó felkészülés után a nagyközönség is láthatta szombaton a Pinokkió című darabot, a SWANS Balett- és Tánciskola növendékeinek előadásában.

Hagyományteremtés Alsócsingán

Kanizsa Újság
-
  Ma 12:57 Megyei 

A Homokkomáromhoz tartozó hegyháton már messziről lehetett hallani a zenét és a nótaszót szombaton. A helyi birtokosok közössége  meg szeretné ismertetni az érdeklődőkkel a vidék szépségét, és nem utolsó sorban a helyben termelt borokat.

Heimattreffen – vagyis szülőföld találkozó

A Német Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetségének Vas-Zala megyei Szervezete rendezi évről évre azt a bizonyos ünnepséget, amely lehetőséget biztosít a nemzetiséghez tartozóknak arra, hogy bemutassák, saját portájukon belül hogyan tudják őrizni hagyományaikat.

Megdézsmálták az árukészletet – Közel egymillió forint értékben loptak

A letenyei rendőrök vádemelési javaslattal zártak le egy 32 és egy 31 éves férfival szemben folytatott nyomozást, akik parfümöket, memóriakártyákat és videójátékokat loptak egy letenyei raktárból.

Sportról a 3. oldalon…?! – Nem tartja fordítva az újságot!

Kanizsa Újság
-
  Ma 07:39 Megyei 

Minél magasabb a kassza sorszáma, annál rövidebb a sor, osztom meg egy áruházi megfigyelésemet a vásárló nélkül búslakodó pénztárossal. Ő sem rejti véka alá véleményét: inkább kivárják a hosszabb sort, mintsem pár lépést tegyenek, érti ezt valaki?! Aztán a mozgáshiány miatt költenek patikára, replikázok. De legyen elég a rossz…

Brenner János, a magyar Tarzíciusz

Kanizsa Újság
-
  Ma 07:07 Kultúra 

„Véreddel fizettél, Istennek papja, magyar földünk Tarzíciusza” – ez az egyik sora annak az új egyházi éneknek, amely több ezer ember ajkán csendült fel Brenner János boldoggá avatásán.

Elkezdődött a felkészülés

Kanizsa Újság
-
  Ma 06:38 Megyei 

Megkezdődött a szezon előtti karbantartás, felújítás az önkormányzat balatonmáriafürdői ifjúsági táborában. A NaGESZ munkatársai egyebek mellett takarítanak és festenek, hogy a tanévzáró után a létesítmény felkészülten fogadhassa a vakációzó diákokat.

A Szívbetegekért Egyesület hagyományos majálisa idén sem maradt el

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 16:43 Színes 

A látóhegyi birtokon tartott program most is a könnyed kikapcsolódás jegyében telt, barátok üdvözölték egymást a Szívbetegekért Egyesület vezetőjének birtokán.

Gyermeknap a Kanizsa Centrumban

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 14:36 Megyei 

Május utolsó hétvégéjén nem csupán az oktatási-nevelési intézményekben, hanem a bevásárló centrumokban is szinte minden a gyermekekről szól.

Hat évtized után is hűséggel az alma materben

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 14:07 Megyei 

1958-ban érettségizett az a bizonyos osztály, akiknek tagjait "csitteseknek" is hívják. Az egykori diákok - immár ősz halántékkal, de ugyanolyan lelkesedéssel üdvözölték szombaton egymást, az utód intézményben, a Batthyány Lajos Gimnáziumban.