Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 93 hír

Május végén végleg bezárta kapuit a Dunántúli Kőolajipari Gépgyár

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 17:00 Megyei

A nagy múltú, egykor 2000 főnek munkát adó gépgyár legutolsó 80 munkavállalója május végén hagyta el a vállalatot. Az évtizedeken keresztül Kanizsa egyik büszkeségének számító cég még megérte a 75 éves jubileumát, aztán néhány hónappal később végleg bezárt, melyet az elmúlt évtized radikális veszteségeivel indokolták.

Kultúr Korzó – Színes programok a szürke hétköznapokban

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 16:00 Megyei

A korzózóktól volt hangos az Ady utca szeptember 7-től 11-ig. A Honvéd Kaszinó és az Eraklin Táncklub Egyesület idén is megszervezte az ötnapos programsorozatot. A Kultúr Korzó tavasz óta az első nagyszabású rendezvénye volt a városnak.

A jövő hét második felében fordul ősziesebbre az időjárás

A jövő hét elején is sok lesz a napsütés és marad a meleg, többfelé 30 Celsius-fok közeli értékekkel, a hét második felében viszont csapadékosabb idő várható. A hétvégére hűl is az idő, egyre inkább 20 fok körül alakulnak a maximumok.

Kötelező a maszk?!

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 14:00 Megyei

Sok vita van a maszkkal kapcsolatban. Vannak, akik minden szabályt követve használják a maszkot és az egyéb fertőtlenítésre alkalmas szereket, de sok olyan is akad, akinek teljesen ellentétes a véleménye erről a helyzetről. Friedmann Valéria rutinos és tapasztalt zöldséges, aki majd’ 30 éve szolgálja ki vásárlóit a legnagyobb odafigyeléssel. Ő…

Polgármesteri, alpolgármesteri és képviselői fogadóórák

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 13:16 Megyei

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedések nyomán a nagykanizsai polgárok egészségét és védelmét szem előtt tartva a képviselő-testület tagjainak fogadóórái elmaradnak. A képviselők az alábbi elérhetőségeken várják az észrevételeket, javaslatokat.

Oktatni tantermen kívül vagy belül? Ez itt a kérdés!

A nagyrécsei iskolában múlt hét pénteken rendelt el az Oktatási Hivatal rendkívüli szünetet a koronavírus megjelenése miatt, szerdától pedig a - jelenlegi tervek szerint - két hétig digitális oktatásra állt át az intézmény. Információink szerint még két kanizsai intézményben állt elő hasonló eset, ugyanakkor a Cserhátiban és a Bolyaiban csak egy-eg

GasztroKanizsa: Cukkini krémleves diós pogácsával és szőlővel

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 11:32 Színes

Horváth Ferencné Magdika, a Zala Volán Nagykanizsai Üzemének egykori üzemvezetője az édesanyjától és a nővérétől tanult meg sütni-főzni még gyermekkorában. Később, ha ballagás vagy lakodalom volt a rokonságban, őrá mindig lehetett számítani a süteménysütésnél. Vasárnaponként nagy szeretettel várja ebédre az unokáit. Dédunokájával…

Elhalásznák a továbbjutást

Az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese vasárnap Magyar Kupa-mérkőzés keretében mérkőzik a Gyöngyöshalász SE gárdájával.

Új hotel, a Willis nyitotta meg kapuit Zalaegerszegen

1981-ben nyílt meg a szálloda Balaton Hotel néven, ami 1985-ben társalgóval, 2000-ben konferenciateremmel bővült, 2004-ben pedig elkészült a fedett élményfürdő. A 2008-as válság következményeként a hotelt 2010-ben bezárták, majd 2017-ben került egy kínai befektetőcsoport birtokába, és az idén októbertől fogad újból vendégeket.

Busz/Vonat – „Csak passzolgatják egymás közt az utasokat”

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 06:00 Megyei

Zala megyében például az augusztus 1-től megszüntetett járatok több mint fele várhatóan szeptember 28-ától újból elindul. A Népszava értesülései szerint a korábban Budapest és Zalaegerszeg között közlekedő napi kilenc járatból öt visszaáll, a főváros és Nagykanizsa közötti hatból pedig négy buszt indítanak újra. Úgy tudjuk, ezeket a lépéseket már j

Nyereséges szezont tudhatnak maguk mögött a zalakarosi hotelek

Kanizsa Újság
-
  20.09.19 19:57 Megyei

A pandémiás helyzet ellenére sok vendég érkezett a városba nyaralni és pihenni – állították a megkérdezett szállodák. 

Piacozás Újudvaron

Egy éve nyitotta meg kapuit az újudvari termelői piac, a koronavírus óta pedig harmadik alkalommal érkezhettek újra kuncsaftok és árusok a vásárba.

Faragott életképek – Wegroszta Zoltán népi iparművész kiállítása a HSMK-ban

Faragott életképek címmel nyílt időszakos kiállítás a HSMK-ban. A tárlaton 66 kiállított műremek tekinthető meg, melyek Wegroszta Zoltán kiskanizsai fafaragó, népi iparművész alkotásai.

Idén többen vettek balatoni horgászjegyet

Kanizsa Újság
-
  20.09.19 12:00 MegyeiBalaton

2021-től a fonyódi és a mórichelyi tógazdaságok is a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. birtokába kerülnek, aminek köszönhetően saját termelésű halakból tudják majd teljesíteni a balatoni haltelepítési kötelezettségeiket.

Zalában idén sem vakcinázzák veszettség ellen a rókákat

A kezelt területek térképes, valamint megyei bontású tájékoztató jellegű listája a Nébih honlapján érhető el. Zala megye idén sem szerepel a veszettség elleni védekezésre kijelölt térségek közt.