Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 20 hír

Ezért ne küldj elalvás előtt üzeneteket

KamaszPanasz
-
 Tegnap 19:38Életmód

Fel a kezeket, ha már valaha küldtél el valakinek teljesen értelmetlen üzenetet. Egy olyat, melyet sem te, sem a barátod nem tudott később értelmezni. Mindezt azért, mert elalvás előtt, fáradtan próbáltál meg pötyögni, miközben a szemed már majdnem leragadt. Nos, amellett, hogy vicces vagy ciki eredménye lehet egy ilyen üzenetnek, az egészségedre…

Sosem leszek elég jó? – A közösségi média útvesztőjében – 2. rész

KamaszPanasz
-
 Tegnap 13:58Életmód

Az előző részben arra kerestük a választ, hogy milyen módon befolyásolja gondolatainkat, önértékelésünket a közösségi média. Most a megoldásokra fókuszálunk. Íme, néhány tipp arra, hogy hogyan tudsz a hatások ellen védekezni.

Kokain és impotencia - Összefügg?

KamaszPanasz
-
 Tegnap 12:26Életmód

A kábítószer fogyasztás elterjedése a fiatalkorúak körében egyre aggasztóbb méreteket ölt, annak ellenére is, hogy legtöbbjük tisztában van a szerhasználat kockázataival. Hogy mi ösztönözhet egy hozzád hasonló korú kamaszt a pszichoaktív anyagok kipróbálására? És van-e összefüggés az impotenciával? Cikkünkből kiderül.

Mit nevezünk én-időnek, és vajon mi lehet az otthon-idő?

KamaszPanasz
-
 Tegnap 09:28Életmód

Az én-idő divatos fogalom manapság, ami felhívja a figyelmünket arra, hogy jusson időnk saját magunkra is. Csak magunkra, és csakis minőségi időben mérve. Amikor kizárólag azzal töltjük a perceket (szerencsés esetben órákat vagy akár egy egész napot), amivel mi szeretnénk, amit mi választottuk, ami rólunk és értünk szól.

Amikor kiesnek a betűk: a diszgráfiáról

KamaszPanasz
-
 21.02.25 15:34Életmód

Ha csúnya az írásod és sok helyesírási hibát vétesz, még nem jelenti azt, hogy te is diszgráfiás lennél. A diszgráfia ennél sokkal összetettebb probléma: az írott és a beszélt nyelv átkódolási nehézségeit, az írásban megjelenő betűk és a kiejtett hangok, szavak közti összefüggések felismerésének problémáját is jelenti.

Edzés különböző bőrbetegségekkel

KamaszPanasz
-
 21.02.25 09:14Életmód

Ha pattanástól, rosacea-tól vagy pikkelysömörtől szenvedsz, különösen nagy figyelmet kell szentelned arra, hogy védd a bőröd edzés közben. De ne hagyd, hogy a bőrproblémák eltántorítsanak a mozgástól! Íme, néhány ok, miért jó a mozgás a bőrödnek.

Mi az ideális testsúly számodra?

KamaszPanasz
-
 21.02.24 19:11Életmód

Valószínűleg ez a kérdés hangzik el a legtöbbször a pubertáskorba lépett fiatalok között. Elsőre ez egyszerű kérdésnek tűnik, azonban megválaszolni már egy kicsit bonyolultabb. De miért is?

Sosem leszek elég jó? – A közösségi média útvesztőjében – 1. rész

KamaszPanasz
-
 21.02.24 13:53Életmód

Érezted már valaha úgy egy közösségi médiafelületet görgetve, hogy nem vagy elég jó? Akárhogy próbálkozol, valamin mindig elcsúszol a többiekhez képest? Ha csak egyszer is végigfutott benned egy hasonló érzés, ez a cikk Neked is szólhat. Próbáljuk meg körbejárni, mi lehet az okozója ezeknek a negatív gondolatoknak.

Támogatás és barátok

KamaszPanasz
-
 21.02.24 09:12Életmód

Az élet tele van hullámvölgyekkel, ne akarj egyedül megbirkózni velük. Kutatások bizonyítják, hogy akik közel állnak barátaikhoz, családtagjaikhoz, egészségesebb és boldogabb életet élnek. Szóval fordulj hozzájuk a nehéz időkben, hisz nem erre valók az igaz barátok?

Mitől lehet érzékeny a fogad?

Veled is előfordult már, hogy hideg vagy meleg ételek, italok fogyasztása közben fájdalom nyilallt fogaidba? Mi állhat a sokakat érintő, kellemetlen tünet hátterében? A fog túlérzékenységének okait vettük most sorra.

Lappangó betegségeket is jelezhetnek a bőrtünetek

KamaszPanasz
-
 21.02.23 16:04Egészség

Különböző bőrbetegségek nagyon hasonló tüneteket produkálhatnak. A pontos diagnózis megállapítása nagyon fontos, mert az egyes elváltozások eltérő kezelési módszereket igényelnek. Vajon miért piros, miért viszket vagy hámlik?

Mezőgazdaság és ökológiai lábnyom

KamaszPanasz
-
 21.02.23 09:24Életmód

Az étel alapvető emberi szükséglet, és az egészséges táplálkozás az egészségünk és jólétünk kulcsfontosságú eleme. Az élelmiszer és a különböző ízek iránti igényünk kielégítésére az idő előrehaladtával komplex és egyre globalizáltabb termelési és szállítási rendszer alakult ki. De mit jelent ez az ökológiai lábnyomunkra nézve?

Tedd le a cigarettát! Segítünk elkerülni a hangulatingadozásokat

KamaszPanasz
-
 21.02.22 19:14Életmód

A hirtelen hangulatváltozások megszokottak a dohányzásról való leszokás során. Ilyenkor ingerlékenynek, kimerültnek és szomorúnak érezheted magad. De van néhány tippünk, melyeket kipróbálhatsz, hogy jobbá tedd a hangulatodat, és megelőzd a hangulatváltozásokat.

Gyors fogyókúra helyett változtass az életmódodon!

KamaszPanasz
-
 21.02.22 15:14Életmód

Még nem késő elkezdened fogyókúrázni! Mielőtt viszont elkezdenéd, meg kell szabadulnod a rossz mentális szokásaidtól. A kulcs az átalakuláshoz az, ha teljes életmódváltást, nem pedig pusztán gyors fogyást akarsz elérni. A célod egy egészséges diéta és életmódváltás legyen!

Hogyan tanulj okosabban?

KamaszPanasz
-
 21.02.22 09:12Életmód

A Darthmouth Egyetem kiadott egy listát, amely olyan tippeket tartalmaz, amelyek segíthetnek a diákoknak fejleszteni a memóriájukat. Ezek a tippek bárkinek a segítségére lehetnek abban, hogy kicsit tudatosabban és okosabban (nem feltétlenül keményebben) tanuljon. Íme, a kedvenc tippjeink.