Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

Budapest mint cargo-nagyhatalom? Miért ne!

KamaraOnline
-
  18.10.21 16:47 Gazdaság 

Egy éven belül vehetik birtokba a légi teheráru-szállító légitársaságok azt a 20 ezer négyzetméteres, korszerű árukezelő központot és raktárt, aminek az építése szeptemberben kezdődött el Budapesten.

Adó-visszatérítés és kompenzációs csomag - ez a BKIK javaslata a lakásáfa-problémára

A BKIK és az ÉVOSZ kompenzációs csomag létrehozását javasolja a kormánynak a 2019. december 31-én kivezetésre kerülő 5 százalékos lakásáfa megszűnése után, amelynek részleteit már idén nyilvánosságra kellene hozni - erről beszélt Koji László az Ipar és Kereskedelem napján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Zsabka Zsolt: integrálnunk kell a fiatalokat a munkaerőpiacra

KamaraOnline
-
  18.10.19 19:25 Gazdaság 

A BKIK együttműködési megállapodást kötött a Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karával, amelynek értelmében 17 végzős diák írja majd szakdolgozatát arról, hogyan integrálhatók a pályakezdő fiatalok a munka világába.

Tovább csökken a kisvállalkozások adója

KamaraOnline
-
  18.10.19 15:58 Gazdaság  Áfa KKV

A Pénzügyminisztérium szerint a most benyújtott törvényjavaslat is egy lépést tesz előre annak érdekében, hogy hazánk biztosítsa az EU-ban a legversenyképesebb adózási környezetet. Javaslatot tettek a lakásáfa átmeneti szabályaira is.

Az adathalászok a banki ügyfeleket támadják

KamaraOnline
-
  18.10.19 15:56 Gazdaság  MNB

Az adathalászok nem a bankok IT-rendszereit támadják, hanem magukat az ügyfeleket igyekeznek rábírni arra, hogy az elektronikus felületeken önként adják meg a banki azonosító adataikat - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Átadták a 2018-as Fenntartható fejlődésért díjakat

KamaraOnline
-
  18.10.19 15:23 Gazdaság 

Idén másodszor adták át a Fenntartható fejlődésért díjakat a fenntarthatóság területén tett kiemelkedő vállalati, vezetői és személyes teljesítmények elismeréseként.

A kereskedelmiingatlan-piacon jellemzően nem változtak a bérleti díjak

KamaraOnline
-
  18.10.19 14:35 Gazdaság  K&H Bank Hozam

A kereskedelmiingatlan-szegmensek többségében jellemzően szinten maradtak a tipikus bérleti díjak az első fél évben, az iroda és ipar-logisztika szegmensekben mintegy 25 bázisponttal csökkent a tipikus hozamszint.

Felkészült a karácsonyi csomagforgalomra a Magyar Posta és a NAV

KamaraOnline
-
  18.10.19 13:25 Gazdaság  NAV Téli ünnepek

Az idén a csomagforgalom 20 százalékkal növekedhet a tavalyi mennyiséghez képest. A Magyar Posta átszervezésekkel és beruházásokkal készül a karácsonyi roham kezelésére. EU-n kívüli rendelésnél érdemes a vámelőírásokra is tekintettel lenni.

Limuzinosokat ellenőrzött a fővárosi kormányhivatal

KamaraOnline
-
  18.10.19 12:34 Gazdaság  Kitiltások

Összehangolt ellenőrzést tartott a fővárosi kormányhivatal a személyszállítási szolgáltatásokkal kapcsolatos szabálytalanságok kiszűréséért és megelőzéséért a budapesti Hősök terén október 12-én éjszaka.

A gazdaság növekedése mellett emelkednek a keresetek is

KamaraOnline
-
  18.10.19 12:03 Gazdaság  KSH

A KSH gyorsjelentése szerint augusztusban a bruttó átlagkereset 321 172 forint, a nettó átlagkereset 213 579 forint volt, egyformán 10,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az év első nyolc hónapjában a keresetek 11,8 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Már csak két hétig lehet fizetni a régi 1000 forintossal

Október 31-ig lehet használni a készpénzes vásárlásoknál a régi - 2017 előtt kibocsátott - 1000 forintos bankjegyeket, mert október végén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonja azokat - közölte az MNB szerdán az MTI-vel.

Magyar egészségügyi startup cégek mutatkoztak be Berlinben

KamaraOnline
-
  18.10.17 16:51 Gazdaság  Startup

Digitális egészségügyi újításokkal foglalkozó magyar startupok mutatkoztak be kedden Berlinben az egészségipar és az élettudományok rangos nemzetközi fóruma, a Health Week keretében.

Megszűnik a Google közösségi oldala

KamaraOnline
-
  18.10.17 16:35 Gazdaság 

A Facebook kihívójának szánták, de már a megalkotás pillanatában tudni lehetett, ebből hatalmas bukta lesz. A Google közösségi portáljának végleg befellegzett.

Százezres állami bérlakásprogramra lenne szükség

KamaraOnline
-
  18.10.17 15:23 Gazdaság 

Nulla forintért senki számára nem biztosítható a lakhatás Magyarországon, ugyanakkor az államnak kötelessége a szociálisan rászoruló társadalmi réteget a piaci díj alatti bérleti lehetőséggel segíteni – állítja Balla Ákos ingatlanszakértő.

Átadták a Budapesti Szabadkikötő új logisztikai csarnokait

KamaraOnline
-
  18.10.17 13:36 Gazdaság  Csepel

A két, 5 ezer és 10 ezer négyzetméter alapterületű csarnokot mintegy 2 milliárd forint beruházással alakították ki, a területet 90 százalékban már bérbe adták.