Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 58 hír

Korona Takarék: 9 milliós bírság pénzforgalmi jogszabálysértések miatt

KamaraOnline
-
  Tegnap 11:22 Gazdaság  MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kilencmillió forintra bírságolta a Korona Takarék Takarékszövetkezetet. A Hitelintézetnek az MNB kötelezése alapján november végéig orvosolnia kell az általa elkövetett pénzforgalmi jogszabálysértéseket.

Megnyílt a 32. Mesterségek Ünnepe

Megnyílt a 32. Mesterségek Ünnepe, amelyen mintegy ezer kézműves mester és több száz fellépő mutatkozik be péntektől hétfőig a budai Várban.

Megkétszereződött a megújuló energiaforrások támogatási kerete

Az előző európai uniós pénzügyi ciklus 760 milliárd forintos keretéhez képest kétszer annyi pályázati forrás áll rendelkezésre a jelenlegi ciklusban a megújuló energia termelésével kapcsolatos beruházásokra – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára pénteken Nagykanizsán.

Online számlaadat-szolgáltatás: az adózón múlik, lesz-e bírság

KamaraOnline
-
  18.08.17 16:16 Gazdaság  NAV

Augusztustól az adózó magatartásán múlik, hogy kap-e bírságot a NAV-tól az elmulasztott, vagy késedelmes, hibás online számlaadat-szolgáltatás miatt. Amennyiben minden tőle telhetőt megtett az adatszolgáltatás teljesítése érdekében, akár mentesülhet is a szankció alól – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

Legalább tízezer pár munkáskéz hiányzik a takarítóknál

Legalább 20 százalékos a munkaerőhiány a mintegy 50-60 ezer embert foglalkoztató takarítóágazatban.

Így változik a megváltozott munkaképességű vállalkozók után érvényesíthető szocho-kedvezmény

Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról szóló 2018. évi XLI. törvény kedvezően módosította a megváltozott munkaképességű vállalkozók után érvényesítető szociális hozzájárulási adókedvezményre vonatkozó szabályokat.

Ilyen hatással van a gazdaságra helyi szinten a diplomások képzése

KamaraOnline
-
  18.08.17 11:10 Gazdaság 

Kimutatható kapcsolat van egy adott magyarországi járás fejlettségi szintje és a között, hogy az adott országrészben mennyi és milyen területen képeznek egyetemen és főiskolán diplomásokat.

Online pénztárgép üzemeltetése: a 8+1 legfontosabb tudnivaló

KamaraOnline
-
  18.08.17 10:05 Gazdaság 

Az utóbbi hetekben végzett fővárosi és balatoni ellenőrzéseken tapasztaltak nyomán az adóhatóság nyolc pontban gyűjtötte össze azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyek ismerete segíti az online pénztárgépet használókat, hogy betartsák a vonatkozó szabályokat. A plusz egy tudnivaló a mulasztás következményeire hívja fel a figyelmet.

Egyre több alkalmi- és idénymunkást jelentenek be a vállalkozások

Nő az igény az alkalmi és idénymunkásokra: az év első hat hónapjában 631 ezer ember szegődött el az egyszerűsített foglalkoztatás kereteiben. A legálisan felvett időszakos alkalmazottak után majdnem nyolcmilliárd forint adóbevétel érkezett a kincstárba fél év alatt.

Csalókra figyelmeztet a UPC

KamaraOnline
-
  18.08.17 07:11 Gazdaság  UPC

„Átvállalnák” az előfizetéseket, de csak személyes adatokra és az eszközökre vadásznak azok a csalók, akik megpróbálnak visszaélni a UPC nevével és ügyfeleinek jóhiszeműségével.

Egyre többen biztosítják be közjegyzővel a lakásbérleti szerződést

KamaraOnline
-
  18.08.16 18:04 Gazdaság  Ingatlan Albérlet

Az elmúlt évben 22 százalékkal nőtt a közjegyzők előtt kötött lakásbérleti szerződések száma, egyre több bérbeadó fordul közjegyzőhöz a nagyobb biztonság és a későbbi pereskedés elkerülése érdekében.

„Nem érdemes vagyonkimentésre játszani”

KamaraOnline
-
  18.08.16 17:02 Gazdaság  NAV

Egy közép-dunántúli vállalkozó különböző trükkökkel próbálta kimenteni vagyonát csőd szélén álló cégéből, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) országos akcióban tárta fel a gyanús ügyleteket. A társaság ellen csődbűncselekmény miatt indult eljárás.

Red Dot díjat nyertek a Dubicz Pincészet boroscímkéivel

KamaraOnline
-
  18.08.16 16:15 Gazdaság  Bor

A budapesti Graphasel Design Studio nyerte el idén a mátrai Dubicz Borászat és Szőlőbirtok számára tervezett címkecsaláddal a nemzetközi design legrangosabb elismerésének számító Red Dot díj csomagolás kategóriájának díját.

Nem annyira édes élet: már várták a cukorral érkező kamionokat

KamaraOnline
-
  18.08.16 15:30 Gazdaság  NAV Áfa

Száz tonna étolajat és 48 tonna kristálycukrot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Egy élelmiszer-kereskedő cég úgy próbálta kijátszani az uniós áfaszabályokat, hogy hamis adatokkal rögzítette a szállítmányt - közölte a NAV csütörtökön.

Drágább lesz a gázolaj a magyar kutakon péntektől

KamaraOnline
-
  18.08.16 15:00 Gazdaság  MOL Üzemanyag

A Mol 3 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik.