Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 39 hír

A bérmegállapodások ellensúlyozzák a növekvő munkaerő-kínálat hatását a keresetekre

Márciusban a bruttó átlagkereset 400 ezer 400 forint volt, 9,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Az első negyedévben a bruttó és a nettó átlagkereset is 9,1 százalékkal nőtt éves összehasonlításban, 384 ezer 200, illetve 255 ezer 500 forintra.

Hamarosan dönt az Országgyűlés a városi otthonteremtési programról

A városi otthonteremtési program elindításához szükséges törvényjavaslatról még a nyári szünet előtt dönt az Országgyűlés - mondta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Portfolio.hu rendezvényén.

A felnőttképzésben is enyhülnek a korlátozások

A felnőttképzésben is enyhültek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások, így lehetőség nyílik kontaktórák megtartására, és modulzáró, valamint szakmai vizsgák megszervezésére is.

Pünkösdkor sincs kamionstop

A folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik a veszélyhelyzet ideje alatt hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon. A kamionstop a munkaszüneti napokon, így a pünkösdi hosszú hétvégén sincs érvényben.

A legjobb feltételekre számíthatnak az újrakezdésre készülő cégek

A válság bizonytalanná tette a világpiaci kilátásokat, ezért belföldön a lehető legjobb feltételeket kell biztosítani az újrakezdésre készülő cégek számára - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter, amikor újabb három cég képviselőinek adott át a versenyképesség-növelő program támogatását biztosító okiratot.

Az eddig vártnál mélyebb globális idei recesszióra kell készülni

KamaraOnline
-
  Tegnap 07:08 Gazdaság

A 2009-es pénzügyi válságot kísérő visszaesésnél sokkal mélyebb idei világgazdasági recesszióra kell készülni, egyebek mellett a koronavírus-járvány által a nagy feltörekvő gazdaságokban, köztük Oroszországban, Brazíliában és Indiában okozott, még mindig mélyülő válság miatt - áll a Fitch Ratings átfogó előrejelzésében.

Péntektől lehet pályázni az új kkv-konstrukcióra

Péntektől lehet beadni a pályázatokat a gazdaságvédelmi akcióterv keretében a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) támogatására indított 50 milliárd forint keretösszegű konstrukcióra, az első kifizetésekre már június első felében sor kerülhet.

33 milliárd forint támogatást kaphatnak a vidéki vállalkozások

Digitális- és technológiafejlesztésre, kapacitásbővítésre igényelhetnek akár 153 millió forintot a vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások a május 29-én megnyíló Gazdaság-fejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 33 milliárd forint keretösszegű pályázatán.

Korlátozások nélkül átkelhetnek a határon a magyar és szlovén polgárok

Csütörtök délutántól korlátozások nélkül átkelhetnek a magyar-szlovén határon a két ország állampolgárai.

A városi otthonteremtési program célja, hogy megfizethető új lakások épüljenek

A kormány elfogadta a rozsdaövezeti területeken elérhető árú új lakások építését ösztönző városi otthonteremtési programot - közölte a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

A járvány hatásai már látszanak a foglalkoztatási adatokon

A február-áprilisi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 174 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,8 százalékos, a foglalkoztatottak átlagos létszáma az egy évvel korábbinál 1,2 százalékkal, 56 ezerrel alacsonyabb volt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az EU-nak 750 milliárd euróra van szüksége a helyreállításához

Az Európai Uniónak 750 milliárd euróra (mintegy 262,5 ezer milliárd forint) van szüksége a koronavírus-járvány okozta példátlan gazdasági és társadalmi károk utáni helyreállításhoz - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament egynapos, rendkívüli plenáris ülésén.

Magyarországnak most jó esélye van jól teljesíteni

A bankszektor elemi érdeke, hogy maximálisan támogassa ügyfeleit, valamint a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) és a kormányt annak érdekében, hogy a gazdaság működése mielőbb visszatérjen a normál kerékvágásba; Magyarországnak most jó esélye van jól teljesíteni - mondta Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség újonnan megválasztott…

Júniustól visszaállnak a vezetési- és pihenőidők általános szabályai

KamaraOnline
-
  20.05.28 09:33 Gazdaság

Magyarország más uniós tagállamokhoz hasonlóan több mint két hónapon át, március végétől május végéig biztosított átmeneti kivételeket a vezetési- és pihenőidő szabályok alól. Június elsejétől ismét a korábban megszokott előírások szerint vezethetik járműveiket a teherautó- és buszsofőrök.

A szezonalitás csökkentését is célozza a Kisfaludy-program a turizmusban

KamaraOnline
-
  20.05.28 08:49 Cégvilág

A színvonal növelése mellett a szezonalitás csökkentését célozza a Kisfaludy-program a turizmusban - írta a Magyar Nemzet.