Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 94 hír

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója

Nem változik júliustól az üzemanyagok jövedéki adója, mivel 50 dollár fölött maradt az ásványolaj Brent napi jegyzések alapján meghatározott hordónkénti átlagára az adóhatóság által vizsgált időszakban.

Nyáron célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadni

Mivel jogszabálysértésnek számít, ha a munkáltató nem adja ki az adott évre járó szabadságot, a nyári időszakban nem csupán az elmaradások pótlásáról célszerű intézkedni, hanem lehetőség szerint az éves szabadságkeretek minél nagyobb mértékű további csökkentéséről is.

Új vezető partner irányítja a Deloitte adó- és jogi tanácsadási részlegét

KamaraOnline
-
  Tegnap 18:01 Gazdaság 

A Deloitte adó- és jogi tanácsadás üzletágának vezetését júniustól dr. Winkler László veszi át. Elődje, dr. Kövesdy Attila továbbra is a Deloitte Magyarország adópartnereként, valamint a Deloitte Közép-Európa igazgatótanácsának elnökeként folytatja munkáját.

Ezeken a településeken és városrészekben drágultak a leginkább a lakások

KamaraOnline
-
  Tegnap 16:58 Gazdaság  OTP

Az elmúlt bő négy esztendőben Budapest belső városrészeiben és jellemzően Nyugat-Magyarország megyeszékhelyein növekedett a legjobban a lakóingatlanok értéke.

Csonka Endrét választották az MLBKT új elnökének

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) elnöksége Csonka Endrét, az Első Pesti Malom Zrt. vezérigazgatóját választotta meg a társaság új elnökének, tisztségét két évig tölti be.

Ezek lesznek az idei nyár slágertermékei a játékpiacon

Nyáron 10 százalékkal 6,5 milliárd forintra bővülhet a játékok forgalma, az átlagos kosárérték szintén 10 százalékkal lehet magasabb a tavalyinál - derül ki a Formatex, illetve a Regio Játékkereskedelmi Kft. felméréseiből.

A Vapiano a Socially ügynökséget választotta

KamaraOnline
-
  Tegnap 14:00 Gazdaság 

A Socially-t bízta meg a Vapiano Magyarország online és influencer-kommunikációjával.

Munkavédelmi tájékoztatókat készítettek a turisztikai és a vendéglátóipari szektornak

Munkavédelmi tájékoztató kézikönyveket állított össze munkaadóknak, munkavállalóknak és munkavédelmi képviselőknek a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ).

Zöld jelzés a „felekezetközi hitbéli értékrendet közvetítő, családcentrikus csatornának”

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti döntése értelmében új körzeti közösségi rádió indulhat Budapesten Cross FM néven, amely elsősorban felekezetközi hitbéli értékrendet közvetítő, családcentrikus csatorna kíván lenni – tájékoztatott az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.

A szállodák lehetnek a cafeteria-rendszer átalakításának nagy nyertesei

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) várakozása szerint 30 százalékkal is nőhet a turizmusban SZÉP-kártyával elköltött összeg jövőre az ideihez képest. A beterjesztett törvényjavaslat szerint jövőre a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria-elem.

3D nyomtatás: a szerzői jogoktól a polgári jogi felelősségig

KamaraOnline
-
  Tegnap 11:29 Gazdaság 

Ki felelős, ha egy 3D nyomtatással készült tárgy meghibásodik és hogyan biztosíthatók a tervezők szerzői jogai? Az Európai Parlament sajtósai a 3D nyomtatás jogi kérdéseivel foglalkozó jelentéstevőt kérdezték.

Bizalmatlanok, mégis használják az adalékanyagokat a magyar fogyasztók

KamaraOnline
-
  Tegnap 10:59 Gazdaság 

A magyar fogyasztók többségében bizalmatlanságot kelt az egyes élelmiszerek címkéjéről ismerős adalékanyagok hivatalos neve, holott a hétköznapokban fenntartások nélkül használják azokat.

Hitelkockázati és adatszolgáltatási hibákat talált az MNB a Gránit Banknál

KamaraOnline
-
  Tegnap 10:30 Gazdaság  MNB

Az MNB 19 millió forintra bírságolta a Gránit Bankot kisebb hitelkockázat-kezelési, adatszolgáltatási, vállalatirányítási és számviteli problémák miatt, s kötelezte a jogsértések megszüntetésére. A hiányosságok nem veszélyeztetik a hitelintézet megbízható működését.

Nem változik a diákhitel kamata a következő fél évben

KamaraOnline
-
  Tegnap 09:57 Gazdaság  Kamat Diákhitel

Továbbra is 2,3 százalék marad a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata a 2018. július 1-je és december 31-e közötti időszakban. A kötött felhasználású Diákhitel2 kamatmentes.

Adócsomag 2019: sok a miért

A kormány 2018. június 19.-én beterjesztette az idei első adómódosító csomagot, majd pár órával később a szociális hozzájárulási adóról szóló törvényt is. A csomag nem ígér radikális, eddig nem ismert adócsökkentéseket, inkább a kellemetlen meglepetések azok, amelyekre emlékezni fogunk – írja Hegedüs Sándor, az RSM Hungary…