Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 103 hír

Vonzóbbak a magyarnál a régiós versenytársak munkahelyei

Ahhoz, hogy egy vállalatra vonzó munkahelyként gondoljanak a fiatalok, nem feltétlenül a magas bérezés, hanem sokkal inkább az aktív közösségi média jelenlét és a munkavállalók tanulási és fejlődési lehetőségeinek támogatása lehet a megoldás.

Közösen támogatja a startup cégek indulását öt hazai nagyvállalat

KamaraOnline
-
  Tegnap 18:01 Gazdaság  Startup

A legnagyobb hazai vállalatok fogtak össze annak érdekében, hogy szakmai tudásukkal, tapasztalatukkal és kapcsolatrendszerükkel együttesen segítsék száz startup nemzetközi sikereit.

Internet nélkül is hat nyelvet kezel a frissített app

A Microsoft frissítette Android és iOS rendszereken futó Translator appját. Akkor is megfelelő fordításokat készíthetünk, ha nincs internet-kapcsolat.

Több a panasz a szolgáltatókra, kevésbé bízunk a kereskedőkben

Az idei első negyedévben nőtt a szolgáltatásokkal szemben megfogalmazott kifogások száma, miközben gyengült a kereskedők iránti bizalom. A fogyasztói tájékozottság szintje továbbra is igen alacsony szinten áll, ennek jelentős és tartós növekedésére további erőforrások bevonása, hatékony átfogó fogyasztóvédelmi kampányok nélkül nem…

Szárny alakú terelő nyert az E.ON és a Design Terminál madárvédelmi ötletversenyén

KamaraOnline
-
  Tegnap 14:58 Gazdaság  Gumi Innováció

Izgalmas és újszerű ötleteket hoztak az E.ON Vigyázz a madárra! című 24 órás madárvédelmi innovációs ötletversenyén az egyetemista és start-up csapatok. Gumiból készült pulikutyával és intelligens madárgyűrűvel is próbálkoznának a fiatal egyetemisták a madarak védelme érdekében. Az energiavállalat több ötlet megvalósíthatóságát kezdi…

Cégkockázat a rendezetlen utódlás

KamaraOnline
-
  Tegnap 14:31 Gazdaság 

A cégutódlás problémája tömegesen szakad a magyar családi vállalkozások nyakába, miután ezek többségét a rendszerváltás környékén alapították. Hogyan tud egy cég tulajdonosa visszavonulni az aktív üzleti élettől úgy, hogy közben nem kerül veszélybe a sok év alatt felhalmozott cégvagyon? A családon belüli öröklés kézenfekvőnek hangzik,…

Orbán: olyan országot kell építeni, ahol a munkásoknak és a munkának becsülete van

Olyan országot kell építeni, ahol a munkásoknak és a munkának becsülete van, ahol minden fiatal kezébe jut egy értékes szakma vagy hasznos diploma - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Hungexpón, a XI. Szakma sztár fesztivál megnyitóján.

A Skoda magasan veri az autós mezőnyt Szlovákiában

KamaraOnline
-
  Tegnap 13:57 Gazdaság 

A Skoda márka népszerűsége töretlen Szlovákiában. Márciusban kétszer többet adtak el belőlük, mint a második helyen álló Volkswagenekből.

Őstermelők járulék-kötelezettsége: ön kérdez, a NAV válaszol

A mezőgazdasági őstermelők járulékfizetésével kapcsolatban felmerülő legfontosabb kérdéseket – és válaszokat – az adóhivatal gyűjtötte csokorba.

Több üzletet is tető alá hoztak a GastroPan sütőipari kiállításon

Több mint 160 millió euró értékben kötöttek szerződéseket a hét végén Marosvásárhelyen tartott GastroPan pékipari, cukrászati gasztronómiai és vendéglátóipari szakmai kiállításon.

Háztartások, családok, lakáskörülmények Magyarországon: a legfrissebb adatok

KamaraOnline
-
  Tegnap 12:31 Gazdaság 

A KSH által 2016-ban végzett „kis népszámlálás” családokra, családtípusokra, gyermekvállalásra, háztartásokra, lakáskörülményekre vonatkozó adatai.

A kartellező román áramosoknak kárpótolniuk kell a fogyasztót

KamaraOnline
-
  Tegnap 12:01 Gazdaság 

A román Versenytanács vizsgálata nyomán arra derült fény, hogy több energetikai vállalat megállapodott egymással, amivel megkárosították a fogyasztókat.

A Grand Tokajért adták a legtöbbet az árverésen

KamaraOnline
-
  Tegnap 11:00 Gazdaság  Tokaj Zsinagóga

Londonból vitték el a leütött tételek csaknem harmadát a tokaji zsinagógában megtartott 6. Nagy Tokaji Borárverésen.

Bevándorlás, kivándorlás, visszavándorlás, 2017

2017 folyamán 25 100 magyar állampolgár távozott külföldre és 18 500 korábban kivándorolt magyar állampolgár vándorolt vissza a KSH adatai szerint. 2018. január 1-jén a jogszerűen és huzamosan Magyarországon tartózkodó külföldi állampolgárok száma 156 000 fő volt.

Kínaiak és oroszok vásárolják a magyarországi lakásokat

KamaraOnline
-
  Tegnap 09:59 Gazdaság  Kína

A Magyarországon ingatlanszerzésre engedélyt kérelmező, nem EU-polgárok fele kínai. Mögöttük stabilan az oroszok állnak a második helyen, megelőzve az ukránokat és az izraelieket, de tavaly már a törökök is felzárkóztak az élbolyhoz.