Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 110 hír

Távol-keleti vendégmunkások enyhíthetik a munkaerőhiányt a magyar építőiparban

A Market Zrt. elnök-vezérigazgatója, Scheer Sándor szerint akár 3-5 éven belül reális opció lehet kínai, vietnami, indonéz és pakisztáni vendégmunkások szerződtetése, hogy megoldják a magyarországi építőipari cégek munkaerőhiányát.

Távozik a Blikk kiadóigazgatója

KamaraOnline
-
  Ma 14:00 Gazdaság 

Az Axel Springernél, majd a Ringier Axel Springernél töltött tizenhárom év után Hornyacsek Zoltán, a napilapdivízió kiadóigazgatója október végén elhagyja a kiadóvállalatot és más iparágban folytatja tevékenységét.

Hiányosságok miatt bírságolta az MNB az MFB-t

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) különböző, elsősorban a hitelkockázatokra, illetve a tőkemegfelelésre vonatkozó szabályok megsértése, valamint a vállalatirányítás hiányosságai miatt együttesen 12,8 millió forintra bírságolta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt.-t.

Bécs véleményvezéreket keres a You Tube-ra

KamaraOnline
-
  Ma 12:30 Gazdaság 

Feltörekvő YouTube-sztárok számára hirdetett pályázatot az osztrák főváros. A győztesek egy évig viselhetik a Bécs influencere címet.

Veszélyben a chipes személyik tulajdonosai Szlovákiában

KamaraOnline
-
  Ma 11:44 Gazdaság 

Személyazonossági igazolványok tízezreinek tulajdonosai veszélyeztetettek Szlovákiában az igazolvány sebezhetősége miatt.

A kolbászfesztivált sem hagyják ki a NAV ellenőrei

KamaraOnline
-
  Ma 11:23 Gazdaság 

Az adóhivatal helyszíni ellenőrzéseket helyezett kilátásba a 21. Csabai Kolbászfesztiválon, de érezhetik a törődést a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei használtruha-kereskedők, autómosók és gumiszervizek is – derül ki az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből.

Mit jelent a jóhiszemű pereskedés?

A peres felek és a per többi résztvevője kötelesek a perbeli jogaikat jóhiszeműen gyakorolni és a kötelességeiknek eleget tenni. A bíróság pedig köteles biztosítani, hogy ez tényleg így is legyen. A polgári perrendtartásról szóló törvény rendelkezései azonban a gyakorlatban nem feltétlenül érvényesülnek. Miért nem?

Öt dolog, amit érdemes tudni a teljesítménybérről

KamaraOnline
-
  Ma 10:15 Gazdaság 

A munkabért főszabály szerint időbérben kell megállapítani. Időbér esetén a munkabér a munkavégzés idejére vetített bér. A Munka Törvénykönyve azonban arra is lehetőséget ad, hogy a munkabért teljesítménybérben határozzák meg, tehát a bér a munkavállaló teljesítményéhez igazodjon. Melyek a teljesítménybér legfontosabb jellemzői? Aki…

Idén tíz százalékkal nőtt a fizetések vásárlóértéke

Az idei első nyolc hónapban a magyarországi fizetések átlagosan 12,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az inflációt is figyelembe véve ez azt jelenti, hogy a keresetek vásárlóértéke 10,1 százalékkal nőtt tavalyhoz képest.

Már harmadik éve folyamatosan csökken a személyi számítógépek értékesítése

A harmadik negyedévben már a 12. egymást követő negyedévben csökkent a személyi számítógépek eladása világszerte, de az idei utolsó negyedévben és különösen jövőre változhat a trend.

"Britesíti" nagy-britanniai működését a Wizz Air

A Wizz Air benyújtotta brit üzemelési engedélyre vonatkozó kérelmét az Egyesült Királyság Polgári Közlekedési Hatóságánál. Pozitív elbírálás esetén a légitársaság azt tervezi, hogy 2018 márciusában indítja el első brit járatait, ehhez több repülőgépét is brit lajstromba veszi.

Új vezetők a Lapcomnál

Új vezetőket nevezett ki a Bors, a Kisalföld és a Délmagyarország napilapok élére a Lapcom Zrt., valamint új szakember tölti be a stratégiai igazgatói posztot.

Egyetlen pillanat alatt tönkremehet egy vállalkozás

KamaraOnline
-
  Tegnap 17:46 Gazdaság  Állás

Öt éve folyamatosan emelkedik a három napon túli gyógyulással járó munkahelyi balesetek száma: 2016-ban meghaladta a 23 ezret, míg az idei első félévben közel tízezer balesetet szenvedtek el a magyar munkavállalók. Munkáltatói felelősségbiztosítás nélkül dolgozójával együtt könnyen a vállalkozás is a nyakát szegheti.

A népszavazás óta 700 cég helyezte át székhelyét Katalóniából

Októberben már 691 cég helyezte át társasági székhelyét Katalóniából Spanyolország más területére - közölte Ana del Valle, a spanyol kereskedelmi nyilvántartó igazgatója.

Hogyan tegyünk rendet az áfa háza táján? Áfa-kisokos

KamaraOnline
-
  Tegnap 16:18 Gazdaság 

Az áfa a leggyakoribb adónk az szja mellett. Mindenhol ott van, hiszen ahol csak áru cserél gazdát, ott mindenképpen adókötelezettség keletkezik. (Igen, még akkor is, ha pénz nem mozgott, mert barterezett.) És ez az adó, ami a legnagyobb pénzügyi terhet jelenti – ismét csak a bér és közterhei mellett – egy vállalkozásnak az adójellegű…