Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 45 hír

Több mint tizenegy százalékkal növekedett a Vas megyei TOP 100 vállalkozás nettó árbevétele

KamaraOnline
-
  Tegnap 12:32 Cégvilág

A száz legeredményesebb Vas megyei vállalkozás 2018-ban együtt több mint 1570 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami 11,5 százalékos növekedés az előző évhez képest - olvasható a TOP 100 Vas című kiadványban, amelyet Szombathelyen mutattak be.

Több mint 10 százalékkal nőtt a Bács-Kiskun megyei vállalkozások árbevétele 2018-ban

KamaraOnline
-
  Tegnap 11:29 Cégvilág

A Bács-Kiskun megyei székhelyű vállalkozások nettó árbevétele 10,2 százalékkal nőtt 2018-ban az előző évhez képest - hangzott el a TOP 100 - Bács-Kiskun megye gazdasága 2019 című kiadvány bemutatóján, Kecskeméten.

Változóban a magyarok vásárlási szokásai

KamaraOnline
-
  Tegnap 11:00 Gazdaság

Az online vásárlás térhódítása hihetetlen mértékben átalakítja az elmúlt 20-25 évben Magyarországon kialakult, havi egy-két nagybevásárlással működő vásárlási szokásokat.

Elindult a NAK és a Design Terminal innovatív agrárvállalkozásokat segítő programja

Elindult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal által alapított NAK TechLab inkubációs program, amelynek célja, hogy a leginnovatívabb startupok és megoldások támogatásával versenyképesebbé és fenntarthatóbbá tegye a magyar agrárszektort és élelmiszeripart.

Mentorprogramot indított a Magyar Divat és Design Ügynökség

A program keretében tíz tehetséges magyar divattervező kap lehetőséget arra, hogy elismert hazai szakemberektől sajátítsa el a márkaépítéshez és -fejlesztéshez szükséges üzleti, stratégiai és marketing elméleti tudást.

A kiskereskedelmi forgalom már 76 hónapja emelkedik

KamaraOnline
-
  19.12.06 14:06 Gazdaság

Októberben a kiskereskedelmi üzletek forgalma 6,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

540 millió forintos bírság biztonságtechnikai termékek forgalmazásának korlátozásáért

KamaraOnline
-
  19.12.06 12:12 Cégvilág

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 540 millió forintos bírságot szabott ki a Paradox biztonságtechnikai termékek (riasztóberendezések és kellékek) forgalmazásának korlátozása miatt.

Átadták a MOME Design Kompetencia Központját

Innovációs, kutató-fejlesztő és szolgáltató centrumként egészíti ki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) tudásipari szolgáltató szerepét a MOME csütörtökön átadott Design Kompetencia Központja (DKK).

Walter Katalin lesz a Budapesti Városüzemeltetési Holding vezérigazgatója

KamaraOnline
-
  19.12.06 10:04 Gazdaság

Walter Katalin vezeti január 6-ától a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Zrt.-t - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Átlagosan 38 ezer forintot költenek a magyarok karácsonykor

A magyarok átlagosan 38 ezer forintot terveznek költeni az idén karácsonykor a Cofidis hitelmonitor legfrissebb kutatása szerint.

Jelentős volt a hitelkiáramlás a harmadik negyedévben

KamaraOnline
-
  19.12.06 08:01 Gazdaság

Jelentős hitelkiáramlást eredményeztek a babaváró hitelek idén a harmadik negyedévben - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A vállalati hitelállomány éves növekedési üteme 16 százalék volt.

Népszerűek a vállalkozóvá válást segítő programok

KamaraOnline
-
  19.12.06 07:59 Cégvilág

Rendkívül népszerűek az ősszel indított, vállalkozóvá válást segítő programok, eddig több mint 11 ezren jelentkeztek. A 30 év alatti fiatalok országszerte, a 30 év feletti álláskeresők pedig Pest megyében továbbra is pályázhatnak a 4,5 millió forintos támogatásra.

Már beadhatók a támogatási kérelmek a Magyar Multi Program II. és III. pályázatra

Csütörtöktől adhatják be a vállalkozások a támogatási kérelmeket a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásaira. A két program több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a vállalkozásfejlesztési célok eléréséhez.

60 milliárd forintért vásároltak tavaly közvetlen értékesítőktől

Továbbra is szívesen vásárolnak közvetlen értékesítőktől a magyarok, tavaly csaknem 60 milliárd forintos forgalommal zárt a szektor, ami 12 százalékos bővülést jelent az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a hazai direkt kereskedelmi iparág szakmai szervezete 2018-as összegzéséből.

Folytatódhat a bérnövekedés a vállalati visszajelzések alapján

A Magyarországon működő vállalatok számítanak a gazdaság növekedési ütemének mérséklődésére, de továbbra is jelentős mértékű béremelésre készülnek - derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) és a kölni székhelyű Kienbaum tanácsadó cég által kiadott tájékoztatóból.