Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 54 hír

Stabil a bankszektor teljesítménye a térségben

KamaraOnline
-
  Tegnap 17:17 Gazdaság Deloitte

A közép- és kelet-európai régió és a balti térség bankszektorának teljesítményét az utóbbi időben a stabilitás jellemezte: az eszközállomány minősége javult, a tőkemegfelelés szilárd volt, a jövedelmezőség pedig nőtt 2017-ben - közölte a Deloitte Zrt.

Csökkentette a GVH a Bayer Hungária bírságát

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Bayer Hungária Kft. megtévesztette a fogyasztókat Berocca elnevezésű termékeinek népszerűsítésekor, a kiszabott bírság a jogsértés elismerése miatt több mint felével csökkent, de így is 95 millió forint lett.

A mesterséges intelligencia erősödéséhez is fontos a hazai kutatás-fejlesztés

A kormány számára fontos, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztéséhez kapcsolódó oktatás és kutatás - fejlesztés kellő hangsúlyt kapjon a felsőoktatásban és a duális képzésben egyaránt - mondta Palkovics László.

Még van idő elintézni, hogy jövőre akár 280 ezer forintos adókedvezményben részesüljünk

A Pénzügyminisztérium (PM) egy friss közleményben arra hívta fel a figyelmet, hogy aki idén indít nyugdíjcélú megtakarítást, az jövőre akár 280 ezer forintos összegű adójóváírással is számolhat.

Lehet kisebb a növekedés, ha a gazdaság szerkezete jobb lesz

A következő években a minőségi változásokra kell helyezni a hangsúlyt a gazdaságpolitikában – jelentette ki Varga Mihály a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által rendezett „Vállalkozók Napja” díjkiosztón.

Rekordösszegű hitelfelvételt hozhat a karácsony

Akár 450 milliárd forint felett is lehet majd a személyi kölcsönök összege, legalábbis a Magyar Nemzeti Hitelbank erre számít az ünnepi időszak alatt.

Jelentősen csökken a Budapest-Munkács InterCity menetideje

Elindult a Budapest és a kárpátaljai Munkács közötti első, normál nyomtávon közlekedő közvetlen InterCity járat a Nyugati pályaudvarról vasárnap reggel, a vonat révén 9,5 óráról 7 órára csökken a menetidő.

Erős karácsonyi szezonra számít a szállodaszövetség

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke szerint idén az elmúlt évek egyik legerősebb karácsonyi szezonja várható a magyarországi szállodákban, a forgalom a tavalyinál átlagosan 10-15 százalékkal nagyobb lehet.

Egyre népszerűbbek Budapest külső kerületei

KamaraOnline
-
  18.12.08 17:37 Gazdaság Ingatlan

Az ingatlan.com legfrissebb felmérése szerint egyre többen költöznek a főváros külső kerületeibe.

Több sört fogyasztunk az ünnepek alatt

A Magyar Sörgyártók Szövetségének tájékoztatása szerint az ágazat előrejelzése alapján a sörpiac forgalma a tavalyi évhez hasonlóan alakulhat idén is, az ünnepek alatti megnövekvő forgalomra pedig maximálisan felkészültek a gyártók.

Új családtámogatási elképzeléssel állt elő a Pénzügyminisztérium

Több családtámogatási elképzelés is a Pénzügyminisztérium napirendjén van, ezek között szerepel az úgynevezett falusi csok is.

Piacképes startupoknak ajánl befektetést az MVM Csoport

Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők.

A bérek emelkedése nem veti vissza a külföldi cégek beruházásait

KamaraOnline
-
  18.12.07 15:36 Gazdaság

Jövőre az ideihez hasonló, 6-8 százalékos béremelésre számítanak Magyarországon a külföldi cégvezetők, a mérték egyelőre nem befolyásolja a megkérdezettek beruházási terveit.

Földgázüzemű tehergépjármű konzorciumhoz csatlakozott a Scania

Csatlakozott a földgázüzemű járművek elterjesztésére létesült BioLNG EuroNet konzorciumhoz a Scania haszongépjármű gyártó vállalat.

A EuroSkills magyar versenyzőit fogadták az Országházban

KamaraOnline
-
  18.12.07 14:04 Gazdaság Országház

Ahhoz, hogy egy ország jól működhessen, sokak tehetségére, lelkesedésére, eszére és bölcsességére, de mindenekelőtt elkötelezett és jól végzett munkájára van szükség - hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Szakmák Európa-bajnoksága (EuroSkills) magyar versenyzőinek és felkészítőinek adott fogadáson az Országház…