Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 30 hír

A műtőkben indokolt lenne a klíma beszerelése

Jogászvilág
-
 Tegnap 17:00Gazdaság

Az Alaptörvény II. cikkéből eredő állami kötelezettség csak részben valósult meg az egészségügyi intézményekben, mivel eltérő normák vonatkoznak a műtőben munkavállalóként részt vevő dolgozókra, illetve az egészségügyi szolgáltatást igénybe vevő betegekre – állapította meg egyebek mellett dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok…

Észrevételt tehetnek a tulajdonosi joggyakorlók

Jogászvilág
-
 Tegnap 16:00Gazdaság

Az állami vagyon feletti tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos tevékenységek ellátásának szabályszerűségét értékelte az Állami Számvevőszék a 2020. év vonatkozásában, az ellenőrzésben elkészült a jelentéstervezet és befejeződött annak minőségbiztosítása. Az ellenőrzés megállapításai vonatkozásában az ellenőrzött szervezetek vezetőit…

Elfogadták az ukrán oligarchatörvényt

Jogászvilág
-
 Tegnap 15:14Gazdaság

Zelenszkij és támogatói abban reménykednek, hogy ezzel vissza lehet fogni az országot behálózó politikai korrupciót.

Kenőpénz és birkapörkölt: korrupcióval gyanúsítanak egy szolnoki ügyvédet

Vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt hallgatott ki gyanúsítottként egy szolnoki ügyvédet a Központi Nyomozó Ügyészség (KNYÜ).

Polt Péter: gyorsabbak lettek az eljárások

Az ügyészi feladatkör bővülése az eljárás felgyorsulását eredményezte az elmúlt tíz évben - hangsúlyozta a legfőbb ügyész a Magyar Jogász Egylet 15. Magyar Jogászgyűlésén csütörtökön Balatonfüreden.

Bánáti János: a magyar ügyvédek jól érzik magukat az európai térben is

Jogászvilág
-
 Tegnap 09:46Gazdaság

A magyar ügyvédek a jelenlegi magyar és európai térben általában "jól érzik" magukat és bíznak a jövőben - mondta a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke a 15. Magyar Jogászgyűlésen csütörtökön Balatonfüreden.

A koronavírus felgyorsította a bíróságok digitalizációját

A járvány nagymértékben felgyorsította a bíróságok digitalizációját, a pandémia nélkül 5-10 év alatt sem érték volna el a mai szintet – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Magyar Jogász Egylet 15. Magyar Jogászgyűlésén Balatonfüreden.

A végrehajtási lap visszavonása tárgyában hozott elsőfokú végzés elleni fellebbezés elbírálására a Pp. és nem a Kp. sza…

Jogászvilág
-
 Tegnap 09:02Gazdaság

A közigazgatási perben hozott ítélet alapján kiállított végrehajtási lap visszavonása tárgyában a törvényszék által hozott elsőfokú végzés elleni fellebbezés elbírálására is az ítélőtábla rendelkezik hatáskörrel – a Kúria eseti döntése.

Készpénz, kártya, Covid

Megváltoztak fizetési szokásaink a pandémia első hullámai alatt, de kevés annak a valószínűsége, hogy rövid időn belül számottevően csökken majd a készpénz használata.

Két évre ítélték gyújtogatásért

Bosszúból több száz szalma- és szénabálát gyújtott fel egy férfi augusztusban, a Ceglédi Járásbíróság gyorsított eljárásban 2 év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön; a döntés nem jogerős - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

Varga Zs. András: a Kúria kitüntetett feladata a jogegység biztosítása

A 2011-ben megalkotott Alaptörvény, a korábbi ideiglenes alkotmánnyal egyezően, a jogegység biztosítását a Kúria kitüntetett feladataként jelölte meg - hangsúlyozta a Kúria elnöke a Magyar Jogász Egylet által rendezett 15. Magyar Jogászgyűlésen első napján, csütörtökön Balatonfüreden.

Csak a Cégközlönyben jelenhet meg a cég közleménye?

Jogászvilág
-
 21.09.23 09:00Karrier

A címben feltett kérdésre a jelen cikk szerzője, Dr. Zalavári György ügyvéd szerint a válasz egyszerű: „Nem, más online felületen is közzé tehető a gazdasági társaság hivatalos közleménye.” De miért is fontos ez?

AB: alaptörvény-ellenes a konfiskáló jellegű telekadó

Jogászvilág
-
 21.09.23 07:30Gazdaság

Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek nyilvánította, megsemmisítette és elrendelte az alkalmazási tilalmát az Újszentiván Község Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi adókról szóló 17/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésének „a II. körzetben: 240,- Ft/m2” szövegrészét.

Nem lesz perújítás Balla Irma meggyilkolása ügyében

Elutasította a Balla Irma meggyilkolásáért elítélt férfi perújítási kérelmét a Debreceni Ítélőtábla - közölte a bíróság szóvivője.

Holland bíróság: lehet az etnikai alapon igazoltatni, a panaszos fellebbezett

A holland rendfenntartó szervek továbbra is figyelembe vehetik az etnikai hovatartozást igazoltatáskor, különösen határellenőrzéseknél, ez nem számít diszkriminatív gyakorlatnak - jelentette be döntését egy holland bíróság, miután jogvédő szervezetek és egy afrikai származású holland állampolgár beperelte a rendfenntartó szervezeteket…