Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 39 hír

"Stop Soros": kifogásol a Velencei Bizottság

A "Stop Soros" törvénycsomag bizonyos rendelkezéseinek visszavonására szólított fel pénteken elfogadott állásfoglalásában a Velencei Bizottság, mondván, hogy azok súlyosan akadályozzák a törvényesen működő civil szervezetek tevékenységét.

Embercsempészek ellen emeltek vádat

Tizennégy ember ellen emelt vádat bűnszervezetben elkövetett embercsempészet miatt a Fővárosi Főügyészség - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész pénteken.

Különdíjat nyertünk a THEMIS-en

Jogászvilág
-
  Tegnap 13:38 Gazdaság 

Különdíjas lett a magyar csapat az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (EJTN) THEMIS elnevezésű nemzetközi csapatverseny „C” elődöntőjében Thessalonikiben. A felkészülésről, a versenyről és a kihívásokról az OBH készített interjút dr. Kovács Bálinttal, a Szombathelyi Járásbíróság bírájával, az Európai Jogi Szaktanácsadói Hálózat…

Zeneművek szerzőjét és előadóját is védik a jogszabályok

Jogászvilág
-
  Tegnap 11:49 Gazdaság 

A szerzői jog hatálya alá tartozó alkotásokról, a zeneművekkel összefüggő jogokról, a feldolgozás szabályairól, valamint az e műveket érintő tipikus jogsértésekről készített interjút az OBH Dr. Bors Csabával, a Fővárosi Törvényszék bírájával a zene világnapján.

Házi őrizetben marad a Dózsa György úti gázoló

Augusztus 21-ig meghosszabbította a tavaly a fővárosi Dózsa György úton történt halálos baleset gyanúsítottjának házi őrizetét és fenntartotta a mozgásának ellenőrzését nyomkövetővel a Budai Központi Kerületi Bíróság - közölte honlapján a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

Dacia Duster 1,5dCi – Az eminenciás

Jogászvilág
-
  Tegnap 09:00 Életmód 

Első pillantásra fel sem tűnik, de alapjaiban újították meg a Dustert. Nincs egy olyan idom sem rajta, amihez ne nyúltak volna a tervezők. Maradt a tipikus Duster-forma, de mégis egy új dizájn, rengeteg apró, modern újítással, mint például az L-alakú LED-es nappali menetfény, amely minden felszereltség alaprésze.

A túlépítés jogkövetkezményei

Jogászvilág
-
  Tegnap 07:30 Gazdaság 

Túlépítés esetén a szomszédot nem illeti meg választási jog abban, hogy túlépítésre vagy birtokvédelemre alapított igényt kíván érvényesíteni. Túlépítés esetén csak annak a törvényben írt jogkövetkezményei alkalmazására van lehetőség – a Kúria eseti döntése.

Közös fellépés a trükkös webáruházak ellen

Jogászvilág
-
  18.06.21 16:32 Gazdaság  Nébih

A félrevezető online kereskedelmi gyakorlat kiszűrésére a szaktárca a társhatóságokkal közösen rendszeresen ellenőrzi a webáruházakat az erre a célra kidolgozott akcióterv alapján - közölte Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón…

Átalakul a szociális hozzájárulási adó

Az egészségügyi hozzájárulás beolvad a szociális hozzájárulási adóba, melynek kedvezményrendszere is érdemben átalakul a kormány szándéka szerint.

Elutasította a tömeggyilkos panaszát az EJEB

Jogászvilág
-
  18.06.21 14:05 Gazdaság  Bíróság Kávé

Elutasította Anders Behring Breivik panaszát csütörtökön az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), kimondva, hogy a 77-szeres norvég tömeggyilkos börtönkörülményei nem minősülnek embertelen vagy megalázó bánásmódnak.

Felgyújtott 3500 szalmabálát

A férfi tettével több mint 50 millió forintos kárt okozott. Vádat emeltek ellene.

Transzszexuális menekült ügyében döntött az AB

A testület megállapította: mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenesség áll fenn, mivel a jogalkotó nem szabályozta a jogszerűen letelepedett nem magyar állampolgárok névváltoztatási eljárását, ami diszkriminatív helyzetet eredményez.

Az ügyvezetői felelősségről - 3. rész

Jogászvilág
-
  18.06.21 09:00 Gazdaság 

A témakört feldolgozó első két cikkben a vezető tisztségviselők társasággal szembeni felelősségét, valamint a vezető tisztségviselők harmadik személyekkel szemben fennálló felelősségét mutattuk be. A cikksorozatunk harmadik – és egyben utolsó – részéhez érve áttérünk a vezető tisztségviselők esetleges büntetőjogi felelősségének átfogó…

A GDPR felértékeli az adatvédelmi szaktudást

Jogászvilág
-
  18.06.21 07:30 Gazdaság 

A GDPR hatályba lépésével felértékelődik az adatvédelmi szakjogászok és a jogi szakokleveles szakemberek képzése, melyek az ELTE Jogi Továbbképző Intézetének egyre népszerűbb kurzusai. A gyakorlatorientált tananyagról a NAIH szakemberei gondoskodnak, a legfrissebb hazai és európai jogalkalmazásokhoz igazodva. Ezekről is…

A külföldi nyeremény adózása

Jogászvilág
-
  18.06.20 18:01 Gazdaság  USA

Az USA-ban élő pókerversenyen szerezett nyeremény Magyarországon nem személyi jövedelemadó köteles, mert az személyi jövedelemadó törvény azt nem minősíti adóköteles nyereménynek.