Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 36 hír

Vádemelés a hajléktalantársait felgyújtó férfi ellen

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki a Fővárosi Főügyészség szerint felgyújtotta hajléktalantársai fekhelyét és ezzel egyikük halálát okozta tavaly novemberben Budapesten.

Felhasználható a magántitok a gyerekek védelmében

Felhasználható a bíróságon akár a jogosulatlanul megszerzett levelezés is, ha a gyermekek vagy a szülő jogainak védelmében szükséges - mondta ki az Alkotmánybíróság.

Mikor büntethető a gyermek?

Jogászvilág
-
  Tegnap 10:00 Gazdaság 

A statisztikai adatok alapján a gyermekkorúak által elkövetett bűncselekmények egyre nagyobb társadalmi problémát jelentenek. A kiskorú elkövetőkre világszerte egyre jellemzőbb az erőszak. Nem csoda, hiszen a globalizáció olyan külső hatásokat és impulzusokat mér a fiatal generációra, amelyre sem a törvényalkotó, sem a szülők…

Jogtudósok Európa jogáról, jövőjéről

Jogászvilág
-
  Tegnap 09:30 Gazdaság 

Ma már tarthatatlan, hogy egy európai uniós szabályozás magasabb jogforrás legyen a nemzeti alkotmányoknál. Ahhoz, hogy e szemlélet megjelenjen az Európai Unió Bíróságának gyakorlatában, előbb a luxemburgi testület és a nemzeti alkotmánybíróságok közötti párbeszédnek kellene megindulnia – fogalmazott Sulyok Tamás, az…

Land Rover Discovery HSE Luxury 2.0 Sd4 – A barátságos óriás

Jogászvilág
-
  Tegnap 09:00 Színes 

Kocka formáját, határozott éleit gömbölyded stílusra cserélte az új Discovery. Ami maradt, az a kikezdhetetlen terepjáró-képesség hozzá rendelt profi technikával, a belső térben pedig az abszolút kényelem és igényesség a fő szempont.

Megkezdődött a lúgos orvos pere

Iratismertetéssel és tanúmeghallgatással megkezdődött a megismételt másodfokú eljárás csütörtökön a Fővárosi Ítélőtáblán annak az orvosnak az ügyében, akit azzal vádolnak, hogy 2013-ban bántalmazta, majd lúggal öntötte le volt barátnőjét.

Megvannak a jelöltek az emberi jogi biztosi posztra

Jogászvilág
-
  Tegnap 08:45 Gazdaság 

Az Európa Tanács (ET) nyilvánosságra hozta csütörtökön három jelöltjének nevét az április elsején megüresedő emberi jogi biztosi posztjára.

A titkos felvételek felhasználhatósága

Jogászvilág
-
  Tegnap 07:30 Gazdaság 

Nem minősül visszaélésnek a hangfelvétel készítése, annak felhasználása, amennyiben arra már bekövetkezett jogsértés bizonyítása érdekében közérdekből vagy jogos magánérdekből kerül sor, feltéve, hogy a hangfelvétel készítése vagy felhasználása a bizonyítani kívánt jogsértéshez képest nem okoz aránytalan sérelmet - a Kúria eseti…

GDPR: bírság fenyegeti a magyar cégeket

Jogászvilág
-
  17.11.23 16:04 Gazdaság  Adatvédelem GDPR

Kérdéses, hogy a magyar vállalkozásk mennyire készültek fel az új európai általános adatvédelmi rendeletre.

Jogellenesen hiúsult meg az örökbefogadás

Jogászvilág
-
  17.11.23 15:12 Gazdaság  Pécs Ombudsman

Az ombudsman jelentése szerint jogellenes volt egy pécsi leszbikus nő örökbefogadási kérelmének elutasítása.

Szigorúbb büntetést is kaphatnak a gyerekzaklatók

Minősített esetben szigorúbban büntetné a törvény azokat, akik tizenkét évesnél fiatalabb gyermekek sérelmére követnek el szexuális bűncselekményt - ezt tartalmazza az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága által csütörtökön elfogadott módosító indítvány.

Uniós állampolgár magyarországi foglalkoztatása

Jogászvilág
-
  17.11.23 09:00 Gazdaság 

Magyarország Európai Unióhoz történt csatlakozása és a munkavállalási korlátok megszűnése óta a magyar állampolgároknak – EU-s polgárként– joguk van bármely uniós országban munkavállalási engedély nélkül alkalmazottként vagy önálló vállalkozóként dolgozni. Ez fordítva is igaz: az uniós állampolgárok is szabadon vállalhatnak munkát…

Ózdi gyilkosság: súlyosbított büntetés

Súlyosította a Debreceni Ítélőtábla a 2013. januári ózdi gyilkosság első- és másodrendű vádlottjára kirótt büntetést - közölte a táblabíróság.

Az új büntetőeljárásról – V. rész

Jogászvilág
-
  17.11.23 07:30 Gazdaság 

Az új büntetőeljárási törvényben a védő szerepe alapvetően nem változik, így továbbra is a már megszokott jogok illetik és kötelezettségek terhelik. Néhány helyen azért érhetnek minket meglepetések, annak ellenére, hogy az új kódex indoklása is azt ígéri, a védő szerepét tekintve érdemi változás nem történik. Az eltérés néhány…

Négy évet kapott a számlagyáros

Jogászvilág
-
  17.11.22 12:50 Gazdaság  Kecskemét Szeged

Másodfokon négy év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy kecskeméti férfit, aki fiktív cégek felhasználásával számlagyárat hozott létre és így mintegy 756 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek.