Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 34 hír

Az új polgári perrendtartás előzményei

Jogászvilág
-
  Ma 07:30 Gazdaság 

2018. január 1-jén hatályba lép az új polgári perrendtartás, mely alapjaiban reformálja meg a polgári perek szabályait Magyarországon. Cikksorozatunk első részében azt vizsgáljuk, milyen előzmények vezettek az új kódex elfogadásához.

A határidő lejárta után nem büntethet a NAV

Jogászvilág
-
  17.10.20 16:48 Gazdaság  NAV Kúria

Az adóhatósági eljárások jövőbeni menetét jelentősen befolyásoló ítéletet tett közzé a Kúria, amely az Art.-ben előírt határozathozatali határidő túllépéséhez fűz jogkövetkezményt. Döntése megerősíti, hogy a cégekre a jogszabályban meghatározott határidő leteltét követően nem szabható ki szankció – ellentétben az eddigi gyakorlattal, írja az RSM bl

Megjelent a Polgár Jog lap októberi száma

Jogászvilág
-
  17.10.20 16:01 Gazdaság 

A lapszámban többek között bemutatja a bírósági szerződésmódosítás régi és új Ptk. szabályai szerinti korlátait.

Áder visszaküldte a kéményseprős törvényt

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek pénteken Áder János köztársasági elnök azt a kedden elfogadott törvényt, amely megszüntette a családi házak kötelező kéményseprőipari ellenőrzését.

Megbírságolta a NAIH a szcientológusokat

Jogászvilág
-
  17.10.20 12:40 Gazdaság  Szcientológia

Jogellenes adatkezelés miatt 20-20 millió forint adatkezelési bírságot szabott ki a Magyarországi Szcientológia Egyházra és az egyház központi szervezetére a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) - jelentette be a hatóság elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kompromisszum a menedékjog reformjáról

Nem volt könnyű kompromisszumra jutni a különféle politikai és nemzeti álláspontok között, de az Európai Parlament szakbizottságának sikerült elfogadnia a menedékjog reformjáról szóló szabálytervezetet - közölte Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke csütörtökön Brüsszelben az Európai Unió csúcstalálkozóján.

Mészáros Márta: összeurópai ügy!

Megdöbbentő közép-európai alkotás Mészáros Márta huszonhatodik játékfilmje, az Aurora Borealis ­– Északi fény.

NAIH-vizsgálat előzte meg a házkutatásokat

Jogászvilág
-
  17.10.20 08:30 Gazdaság  Szcientológia

Papírra rögzítették, dossziékba tették a gyónási titkokat a Magyarországi Szcientológia Egyháznál - írja az Index.

Szakma-valahol.hu – jogosult-e védelemre az általános domain név?

Jogászvilág
-
  17.10.20 07:45 Gazdaság 

Az a domain név, amely a vállalkozás által folytatott két tevékenységet, a tevékenység gyakorlásának helyére utalással tartalmazza, nem rendelkezik olyan egyedi jellegzetességgel, amely miatt a domain nevet védelem illetné meg – a Kúria eseti döntése.

Enyhítették a párját leszúró nőt ítéletét

Nyakát megfogva lökdöste támadója a vádlottat, aki elesett, fölvett egy kést és szúrt. Öt év letöltendőt kapott érte.

Gond van az EUB szerint a magyar gépjárműadóval

A magyar gépjárműadó nem összeegyeztethető az Európai Unió és Törökország között létrejött társulási megállapodással, az adó ugyanis vámmal azonos hatású díjnak minősül, amelynek kivetését tiltja a megállapodás - ismertette döntését az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

Lerövidítik a börtönbüntetéseket Romániában

Jogászvilág
-
  17.10.19 12:30 Gazdaság 

A túlzsúfoltság miatt csökkenti az elítéltek büntetését a csütörtökön hatályba lépett törvény.

Jogászok helyett robotok?

Jogászvilág
-
  17.10.19 10:21 Gazdaság 

Az amerikai jogászok között egyre jobban kibontakozik a vita arról, hogy a mesterséges intelligencia a közeljövőben teljesen kiválthatja-e a jogászokat, vagy csak egy segédeszköz lesz, amely könnyebbé teszi a munkájukat, esetleg a jogász fogalma teljesen megváltozik és annak részét képezi majd a mesterséges intelligencia is.

Ab: A szomszédos telek tulajdonosát ügyfélnek kell tekinteni

Jogászvilág
-
  17.10.19 09:00 Gazdaság 

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 5.Kpk.30.026/2017/7. számú végzését, kimondva: A közigazgatási perben a bíróság nincs a közigazgatási határozatban megállapított tényálláshoz kötve, és a jogszerűség szempontjából felülbírálhatja a közigazgatási szerv mérlegelését is. A szomszédos…

Az új büntetőeljárásról – II.

Jogászvilág
-
  17.10.19 07:30 Gazdaság 

Az alábbiakban az új büntetőeljárási törvény áttekintésének részeként a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedéseket ismertetjük. Az új kódexben a kényszerintézkedésekkel kapcsolatban érdemi változás látszólag nem történt, de ha jobban megnézzük az új szabályokat, akkor ez a kijelentés felülvizsgálatra szorul.