Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 35 hír

90 millió adag oltóanyagot követel az EU az AstraZenecától

Az Európai Bizottság további 90 millió adag koronavírus elleni vakcina június vége előtti leszállítását akarja jogi eszközökkel kikényszeríteni a brit-svéd AstraZeneca gyógyszercégnél.

Hatékonyabb lehet a tartásdíj behajtása

Kedden benyújtják azt a törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, amellyel egyszerűsítik, felgyorsítják és hatékonyabbá teszik a tartásdíj behajtását – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

61 vállalkozás számára adtak fiktív székhelyet egy szegedi kiskertben

Az apát és fiát - csak úgy mint a szolgáltatásaikat igénybe vevő 32 cégképviselőt - közokirathamisítás bűntettével vádolják.

Oszlophoz kötözte a kutyáját, meghalni – letöltendő börtönbüntetés kapott

Egy év hét hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Barcsi Járásbíróság nem jogerősen azt a férfit, aki tavaly ősszel hagyta elpusztulni sérült kutyáját.

Delegálás mint áldásos vezetői eszköz

Jogászvilág
-
 Tegnap 09:00Gazdaság

Következő írásaikban a szerzők a hagyományos vezetői eszköztár két igazán fontos és megkerülhetetlen elemét járják körbe, melyek lehetősége és igénye az ügyvédi iroda méretőtől függetlenül a vezető mindennapi munkájában szükségszerűen jelen van.

Kína megszállja a nemzetközi szervezeteket

Jogászvilág
-
 Tegnap 07:30Gazdaság

Peking most ugyanazzal próbálkozik, amit a nyugataik évtizedeken keresztül tettek: a nemzetközi szervezeteket saját céljaira használni és rajtuk keresztül gazdasági-politikai rendszerét a világra rákényszeríteni. Csak amíg ez az USA és az európai államok esetében a demokrácia, addig Kínának a diktatúra.

Árammérős kartellt büntetett a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összesen 337 millió forint büntetést szabott ki 10 vállalkozásra, mert azok felosztották egymás között az egyik áramszolgáltató közbeszerzési tendereit.

Kérheti-e a védettségi igazolványt a munkáltató?

Jogászvilág
-
 21.05.10 12:18KarrierPwC

Lehet-e a védettség foglalkoztatási feltétel? Jogszerű-e a védettséggel rendelkezők és nem rendelkezők megkülönböztetése? – a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő jogászai összefoglalták a legfőbb tudnivalókat.

Vádat emeltek egy 2015-ös áfacsalás miatt

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy férfival szemben, aki nem vallotta be az általa vezetett tatai gazdasági társaság termékértékesítéséből eredő bevételét és csaknem százmillió forint áfát nem fizetett meg.

Embercsempészés miatt emeltek vádat Baján

Bűnszövetségben elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség egy ukrán férfival szemben, aki egy bűnbanda megbízásából fizetségért ötször szállított illegális bevándorlókat Bécs felé.

Jogszabályfigyelő 2021 – 18. hét

Jogászvilág
-
 21.05.10 09:00Gazdaság

Alábbi cikkünkben a 2021/78–83. számú Magyar Közlönyök legfontosabb újdonságai közül válogattunk.

AB: több ponton alaptörvény-ellenes a köznevelési törvény

Jogászvilág
-
 21.05.10 07:30Gazdaság

Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek nyilvánította, és 2021. június 30-i hatállyal megsemmisítette a nemzeti köznevelésről szóló törvény (Nkt.) azon rendelkezését, amely kizárta a négy és öt éves kor közötti gyermekek esetében az óvodalátogatás alóli felmentést, ezen túlmenően pedig jogalkotásra is felhívta az Országgyűlést. A döntéshez…

Új szerzői jogi szabályok lépnek hatályba

Június 1-jével az új szabályzás több ponton is megkönnyíti a tartalmak hozzáférését és felhasználását, valamint megerősíti a szerzők és a jogosultak helyzetét.

Nevelő üzenetekkel lép fel a Twitter a verbális erőszak ellen

Jogászvilág
-
 21.05.07 11:30Gazdaság

Sokunknak a pillanat hevében elszalad a keze a billentyűzeten. A Twitter azonban most még a legotrombább trollokon is megkegyelmezne, így javítva a közösségi háló hangulatát.

820 milliós csalás lehetett a meghiúsult kisteleki hotelberuházás

A Szegedi Törvényszék elé került vádlottak az ügyészség szerint hamis önerő-igazolással jutottak magyar és uniós költségvetési forrásból 822 millió forint támogatáshoz.