Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 47 hír

Előzetesben a székesfehérvári lövöldöző

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szombaton elrendelte annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint hétfőn - a köznyugalmat súlyosan megzavarva - székesfehérvári otthona ablakából egy légpuskával öt, esetenként célzott lövést adott le a szemközti áruház parkolója környékén közlekedő, illetve a…

Fenyő-ügy: a volt főügyész cáfol

A gyanúsítás minden pontját cáfolni fogjuk - mondta el az MTI-nek Papp Gábor, Ihász Sándor volt fellebbviteli főügyész védője pénteken arra reagálva, hogy a volt főügyészt a nap folyamán hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsította meg a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

Megtévesztő volt a Facebook engedélykérése

Jogászvilág
-
  Tegnap 09:00 Gazdaság 

Az Android rendszerű okostelefonokon a Facebook nem tájékoztatta megfelelően a felhasználókat arról, hogy pontosan milyen adatokhoz fér hozzá és milyen adatokat gyűjt az alkalmazás.

Elektronikus adatigénylés és adatszolgáltatás a Gondnokoltak Nyilvántartásából

Jogászvilág
-
  Tegnap 08:00 Gazdaság 

A gondnokoltak és az előzetes jognyilatkozatok nyilvántartása részletes szabályainak megállapításáról szóló KIM rendelet alapján 2017. január 1-től az adatszolgáltatás iránti kérelmek elektronikus úton, az ún. ügyfélkapun keresztül is benyújthatóak.

Amszterdamba utaznak a Baker McKenzie versenyének győztesei

Jogászvilág
-
  18.04.20 15:41 Gazdaság 

A Baker McKenzie ügyvédi iroda magyarországi „The New Lawyer Challenge” pályázata a jogászok legújabb generációjának adott lehetőséget arra, hogy izgalmas feladatokon keresztül tapasztalhassák meg, milyen kihívások elég állítja a jogászokat az innováció. A pályázat keretében olyan aktuális jogi problémákat kellett megoldaniuk, amelyekhez…

Fenyő-gyilkosság: volt főügyészt is vádolnak

Bűnpártolással gyanúsít egy volt főügyészt a Központi Nyomozó Főügyészség a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban.

Könnyítettek a pedofil tanár büntetésén

Jelentősen, 8 évről 3 év 6 hónapra enyhítette egy szexuális visszaéléssel és pornográfiával vádolt tanár börtönbüntetését a Budapest Környéki Törvényszék pénteken meghozott másodfokú, jogerős ítéletével, ugyanakkor végleg eltiltotta őt a tanári foglalkozástól.

Handó: változást hoz a beszédleíró program

Jogászvilág
-
  18.04.20 12:48 Gazdaság  Bíróság OBH

 A bírósági munka minőségét javítja és időszerűségét segíti az a beszédleíró szoftver, amely néhány éven belül az egész bírósági rendszerre kiható változást jelent - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Zalaegerszegen.

Gyárfás szerint abszurd a gyanúsítása

Abszurd felvetésnek nevezte meggyanúsítását Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében.

Miféle teremtmények vagyunk?

Jogászvilág
-
  18.04.20 09:00 Életmód 

Korszakos jelentőségű mű – állítják a szakemberek Noam Chomsky legújabb könyvéről, mely már magyarul is olvasható.

Kiadhatók a felhasználók adatai

Jogászvilág
-
  18.04.20 08:00 Gazdaság 

Az USA Legfelsőbb Bírósága keddi döntésében arra kötelezte a Microsoftot, hogy a világon bárhol tárolt elektronikus adatokat adja ki a hatóságnak, ha a felhasználót drogkereskedelemmel gyanúsítják. 

Versengő elővásárlási jogok

Jogászvilág
-
  18.04.20 07:55 Gazdaság 

Közös tulajdonban álló termőföld értékesítése esetén a tulajdonostársat nem illeti meg a Ptk. szerinti elővásárlási jog. Elővásárlási jog csak a földműves tulajdonostársat illeti meg, amire más elővásárlásra jogosultakkal szemben akkor is hivatkozhat, ha az adásvételi szerződésben vevőként szerepel - a Kúria eseti döntése.

Hazaengedik Gyárfás Tamást

Házi őrizet elrendelését indítványozta csütörtökön a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében gyanúsítottként kihallgatott Gyárfás Tamás ellen a Fővárosi Főügyészség, ennek értelmében a volt úszószövetségi elnököt hazaengedik.

Román Btk.-módosítás: újabb javaslatok

Jogászvilág
-
  18.04.19 14:32 Gazdaság  Ügyészség

Az ügyészek mozgásterét korlátozó újabb javaslatcsomagot terjesztett a parlament elé a Bukarestben kormányzó PSD-ALDE szociálliberális koalíció, miután tavaly tavasszal a több százezres korrupcióellenes óriástüntetések miatt a kormánypártok elnapolták a büntetőtörvénykönyv (Btk.) és eljárásjog módosítását.

Zuckerberget látni akarja az EP

Jogászvilág
-
  18.04.19 14:00 Gazdaság  Mark Zuckerberg

Mark Zuckerbergnek, a Facebook közösségi portál társalapító-vezérigazgatójának meg kell jelennie az Európai Parlamentben – hangsúlyozták az EP-képviselői.