Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 31 hír

Életfogytiglan lett a 16 évből másodfokon

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa megváltoztatta az elsőfokú ítéletet. 

Egy évet kapott a korrupt, csaló rendőr

Jogerősen egy év végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa egy volt rendőrt, aki pénzt kért ismerősétől egy közlekedési baleset eltussolásáért, amelyet az el sem követett.

Hat év hat hónapot kapott az öngyilkosjelölt

A vádlott úgy akart öngyilkos lenni, hogy  közömbös volt az iránt, ezzel akár több ember halálát is okozhatja - indokolt a bíró.

Alfa Romeo Stelvio Q4 2,2 JTDM – A kanyarbolond

Jogászvilág
-
  18.02.23 09:00 Autó-motor 

Az Alfa márka is belépett az új Stelvio modelljével a SUV-ok világába. Az olasz autógyártás szívében, Modenában működő műszaki központjában fejlesztették és a felújított Cassino-i üzemben születik. Az ízig-vérig olasz modell a hamisítatlan Alfa Romeo modellekre jellemző, sportos formatervet kapott és dízelmotorja ellenére lenyűgöző vezetési…

Közpénznek minősül a Tao-támogatás

Jogászvilág
-
  18.02.23 07:30 Gazdaság 

Az ún. látványsportok támogatására nyújtott társaságiadó-kedvezmény közpénznek minősül, hiszen amennyiben a vállalkozások ezt nem ajánlják fel a meghatározott célra, azok közvetlenül a költségvetés adóbevételét képeznék. Mivel közpénz felhasználásáról van szó, az azzal kapcsolatos adatok - ideértve a felhasználás során kötött szerződéseket is…

EUB: jogsértő a holland társaságiadó-szabályozás

Uniós jogot sért, ezért Hollandiának meg kell szüntetnie a nagyvállalatokat adókedvezménnyel segítő, sok vitát kiváltó társaságiadó-szabályozását - jelentette ki az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

Több visszaélést tapasztalnak a vállalatok

Jogászvilág
-
  18.02.22 15:04 Gazdaság  PWC

A hűtlen kezelés még mindig a leggyakrabban elkövetett visszaélési forma Magyarországon - derül ki a PwC kutatásából.

Lúgos orvos pere: megszületett a jogerős ítélet

Kilenc év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a Fővárosi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2013-ban elkábította volt barátnőjét és altestére lúgot öntött, maradandó, életveszélyes sérüléseket okozva ezzel. 

Lúgos orvos pere: megszületett az ítélet

Kilenc év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a Fővárosi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2013-ban elkábította volt barátnőjét és altestére lúgot öntött, maradandó, életveszélyes sérüléseket okozva ezzel. 

Élet a kopogtatócédulák után

Jogászvilág
-
  18.02.22 09:30 Választás 

Hány jelöltet ajánlhatunk? Hol írhatunk alá? Milyen adatainkat kérik el és hogyan? Jelöltek és ajánlások, vagyis másodszor futunk neki a kopogtatócédulák utáni ajánlási időszaknak.

AI: a kisebbségek démonizálásának éve volt 2017

A kisebbségeket ördögi színben lefestő politika felemelkedésének milliók számára rettenetes következményekkel járó éve volt 2017 - áll az Amnesty International (AI) által az emberi jogok globális helyzetéről összeállított, csütörtökön ismertetett éves jelentésben.

A szeparatizmus szelleme járja be Európát – A népek önrendelkezési jogának tartalma és korlátai

Jogászvilág
-
  18.02.22 07:30 Gazdaság 

Az utóbbi időben Európa több pontján is felerősödtek a szeparatista mozgalmak. Ezzel ismét nyilvánvalóvá vált, hogy a népek önrendelkezési jogának morális és jogi tartalma nem fedi egymást. Egyidejűleg vitatott a jog alanya, tartalma és korlátai.

Nem gondozta jól beteg fiát az apja, öt év

Jogászvilág
-
  18.02.21 16:13 Gazdaság  Szeged Szolnok

Öt év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék szerdán, nem jogerősen egy férfit, aki nem gondoskodott megfelelően krónikus betegségben szenvedő fiáról, emiatt a balmazújvárosi fiatalember 27 éves korában meghalt.

Robbanóanyagokat halmozott fel, 4 évet kapott

Jogászvilág
-
  18.02.21 13:11 Gazdaság  Tatabánya Tata

Négy év fegyházbüntetésre ítélt a Tatabányai Törvényszék szerdán egy férfit, aki lövedékeket és más haditechnikai eszközöket tárolt testvére garázsában, ezek összesen mintegy 80 kilogramm működőképes robbanóanyagot tartalmaztak. Az ítélet jogerős.

Házi őrizetben is bűnözött a közjegyző

Ismét őrizetbe vették a 680 milliós váltóhamisítással gyanúsított közjegyzőt, mivel a házi őrizet hatálya alatt újabb bűncselekményt követett el és bizonyítékok eltüntetésével próbálta meghiúsítani büntetőügyében a bizonyítást - közölte a fővárosi főügyész szerdáén az MTI-vel.