Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 41 hír

Újra változnak a bírósági eljárások a koronavírus helyzetre tekintettel

Jogászvilág
-
  Tegnap 16:13 Gazdaság

Az OBH közzétette a bírósági eljárásokat érintő részletes tájékoztatókat.

Jogosulatlanul igényeltek támogatást a brit kormánytól

Jogászvilág
-
  Tegnap 16:06 Gazdaság

A koronavírus miatt megnövekedett támogatási igényeket nem tudta teljes körűen ellenőrizni a brit hivatal.

Külföldi cégrészesedés: a tranzakciók nagy része érintett lehet

2020. május 26-án a Kormány elfogadta a 227/2020. (V.25.) sz. Kormányendeletet, ami 2020. december 31. napjáig új hatósági bejelentési kötelezettséget határozott meg az úgynevezett stratégiai társaságokban történő bizonyos részesedés és egyéb jogosultság szerzésére vonatkozó, illetve egyéb, külföldi vagy külföldi hátterű cégek által…

Szerződés lehetetlenülése koronavírus idején

Jogászvilág
-
  Tegnap 09:58 Gazdaság

A brit tapasztalatok szerint a légitársaságok és a szállásadók igyekeznek késleltetni az utazók által megfizetett díjak visszatérítését.

Ügyvéd: a dunai hajóbaleset nem egy bonyolult ügy

A Hableány sétahajót üzemeltető cég ügyvédje szerint az egy éve történt dunai tragédia nem egy bonyolult ügy.

Közösségi média és a szerzői jogok

Jogászvilág
-
  Tegnap 09:00 Gazdaság

Zsebbe vágó lehet, ha nem olvassuk el a közösségi médiaoldalak felhasználási feltételeit.

Letartóztatták a saját ügyfelét zsaroló ügyvédet

Letartóztatták azt a budapesti ügyvédet, aki a saját, feltaláló üzletember ügyfelét zsarolta - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Veszélyhelyzet – június 1-től számos változás jön a bírósági eljárásokban és a büntetés-végrehajtásban

Még nem áll vissza teljesen a rendes „kerékvágásba” a bíróságok működése, így a polgári perek, büntetőeljárások, és a büntetés-végrehajtás megszokott ügymenete sem, de hétfőtől már számos, az utóbbi időszakra vonatkozó különleges szabály változik vagy szűnik meg.

Veszélyhelyzet – további enyhítések Budapesten és a szabadtéri rendezvények vonatkozásában, az utazási szerződés …

Jogászvilág
-
  20.05.28 17:33 Gazdaság

Május 29-étől Budapesten is megnyílnak az éttermek belső részei, megtarthatóvá válnak a szabadtéri rendezvények (a zenei rendezvények továbbra sem). Ha 2020. augusztus 31-ig az utazási szerződés felmondására a koronavírus miatt került sor, lehetőség nyílik a befizetett előleg vagy teljes díj visszatérítése helyett utalvány kiállítására.

Varga Judit: Magyarország uniós tagállamok között elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet

Magyarország sikeresen zárta le a koronavírus elleni védekezés első szakaszát, amelyet követően az uniós tagállamok között elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az EUObserver című brüsszeli hírportálon csütörtökön megjelent írásában.

Újra megnyithatnak a bíróságok június elsejétől

Jogászvilág
-
  20.05.28 16:44 Gazdaság

Május 26-án benyújtották a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről szóló T/10748. sz. törvényjavaslatot, amelynek a polgári peres és bírósági polgári nemperes eljárásokra vonatkozó rendelkezései lényegileg megegyeznek a megelőző napon megjelent 229/2020. Korm. rendelet…

Több millió megtévesztő reklám tűnt el az online térből

Jogászvilág
-
  20.05.28 14:00 Gazdaság

Európai Bizottság és a tagállami fogyasztóvédelmi hatóságok koordináltan fésültek át weboldalakat azzal a céllal, hogy feltárják, az Európai Unió fogyasztóit hol célozzák hamis állítások vagy átverések a koronavírussal kapcsolatba hozható termékeket érintő hirdetésekben.

A GVH 2019-es tevékenysége dióhéjban

Jogászvilág
-
  20.05.28 13:00 Gazdaság

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága 2020. május 27-én elfogadta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2019. évi tevékenységéről és a versenytörvény alkalmazásával összefüggő tapasztalatairól szóló beszámolót.

Változik a bíróságok előtti eljárás rendje

A hatálybalépő módosítás átmeneti időszakra szabályozza a bíróságok eljárását, mivel tegnap benyújtásra került az Országgyűlés elé két, a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő törvényjavaslat.

Új kormányrendeletek írják át a mindennapi életünket

Jogászvilág
-
  20.05.28 12:21 Gazdaság

Különböző óvintézkedések betartása mellett újra lehet a stadionokban szurkolni, a fővárosban szombattól pedig be lehet ülni az éttermek belső részébe.