Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 46 hír

A bíróság elrendelte a természetkárosítással gyanúsított nő bűnügyi felügyeletét

Jogászvilág
-
  Ma 17:50 Gazdaság

A Budai Központi Kerületi Bíróság 2019. június 16-án meghozott végzésében elrendelte annak a –természetkárosítás bűntettével gyanúsított – nőnek a bűnügyi felügyeletét, aki 2019. június 12-én az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket okozott a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik teknősének, közölte a Fővárosi Törvényszék.

Újraválasztották a Magyar Versenyjogi Egyesület vezetőségét

Jogászvilág
-
  Ma 16:44 Gazdaság

A Magyar Versenyjogi Egyesület tisztújító közgyűlése további négy évre dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltánt választotta az Egyesület elnökének. Emellett dr. Liber Ádám, a Baker McKenzie vezető jogásza ismét az Egyesület főtitkára lett.

Mikor állapítható meg a bűnszervezetben való elkövetés?

Jogászvilág
-
  Ma 15:04 Gazdaság

Nem kizárt a bűnszervezet megállapítása akkor sem, ha egyébként egy korábban legálisan működő csoport a szervezete kereteit felhasználva súlyos megítélésű bűncselekmények elkövetését határozza el és azokat meg is valósítja. Ugyanis akkor, ha ezen működés kapcsán fennállnak a bűnszervezet alanyi és tárgyi feltételei, az abban…

Kizárt az ügyvédi tevékenység gyakorlása az ügyészi jogviszony megszűnését követő két évig

Jogászvilág
-
  Ma 14:59 Gazdaság

Az Üttv. 20. § (3) bekezdése alapján az ügyvéd nem járhat el azon közhatalmi hatáskört gyakorló szerv által gyakorolt eljárásban, amelynél jogviszonya fennállt. Ez a tilalom olyan más közhatalmat gyakorló szerv (jelen esetben bíróság) előtti eljárásra is érvényes, amelyben az a közhatalmat gyakorló szerv (ügyészség) is részt vesz, amellyel az…

Tatár-Kis Péter lett a Fővárosi Törvényszék megbízott elnöke

Dr. Tatár-Kis Pétert bízta meg a Fővárosi Törvényszék elnöki feladatainak ellátásával az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke.

Az óvadék szabályai az új Be-ben

Jogászvilág
-
  Ma 14:20 Gazdaság

Az új Be. teljesen megváltoztatta az óvadék funkcióját, mert a jelenlét biztosítása mellett alapvetően a távoltartás és a bűnügyi felügyelet, mint kényszerintézkedések magatartási szabályainak megtartását szolgálja – hívta fel rá a figyelmet dr. Frech Ágnes, a Be. hatályosulását támogató munkacsoport elnöke.

Kötelezettségvállalással zárult a PayPal elleni versenyfelügyeleti eljárás

A GVH elfogadta az online fizetési módot kínáló PayPal kötelezettségvállalását, amely alapján a társaság köteles módosítani fogyasztói tájékoztatását, így a felhasználók könnyebben dönthetnek az alkalmazott árfolyamról átváltást igénylő fizetéseik során.

Magyarország Európa élvonalában az ítélkezés időszerűsége alapján

Jogászvilág
-
  Ma 14:07 Gazdaság

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) ítéleteinek végrehajtását felügyelő ET miniszteri bizottsági formáció 2019. június 5-i ülésén megvitatta az eljárások elhúzódásával kapcsolatos Gazsó-ítélet végrehajtása érdekében tett magyar lépéseket.

Szeptembertől már büntetőügyekben is csak elektronikusan lehet eljárni

Jogászvilág
-
  Ma 14:03 Gazdaság

2019. szeptember 1. napjától kizárólag az elektronikusan benyújtott iratok hatályosak a büntetőügyekben is.

Jogszabályfigyelő 2019 – 24. hét

Jogászvilág
-
  Ma 09:00 Gazdaság

Alábbi cikkünkben a 2019/97–101. számú Magyar Közlönyök újdonságai és az elfogadásra váró törvényjavaslatok közül válogattunk.

AB: nem alaptörvény-ellenes a hajléktalanokkal kapcsolatos szabálysértés

Jogászvilág
-
  Ma 07:30 Gazdaság

Az Alkotmánybíróság szerint a szabálysértési szankció alkalmazásának meg kell felelnie az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalma alkotmányos céljának, az elesett, magukról gondoskodni nem tudó személyek ellátórendszerbe vonásának.

Beismerő vallomás a Prisztás-gyilkossággal kapcsolatban

A vádlott azt mondta, azért tesz beismerő vallomást, mert az évek során a fegyházban megváltozott, így nem tartja helyesnek azt, hogy másokat ítélnek el azért, amit ő követett el.

Szabadlábra kerül az egyik olaszliszkai gyilkos

Jogászvilág
-
  19.06.14 15:16 Gazdaság

a feltételes szabadság próbaidejének tartamára elrendelte az elítélt pártfogó felügyeletét, így biztosítva életvitele rendszeres figyelemmel kísérését.

Modern rabszolgatartás: ügyvédeket is elítéltek

Tizenkét vádlottat marasztalt el jogerősen a Szegedi Törvényszék a "gádorosi csicskáztatás" néven ismertté vált ügyben, és enyhített az első fokon kiszabott büntetéseken - tájékoztatott a bíróság szóvivője.

30 milliós GDPR bírságot kapott a Volt a Sound és a Sziget

Megbírságolta a NAIH a Sziget a Balaton Sound és a Volt fesztiválokat szervező céget a beléptetési eljárás során elkövetett adatvédelmi jogsértések miatt.