Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 36 hír

Súlyos kartellbüntetést hozhat akár a családi beszélgetés is

Jogászvilág
-
  19.02.15 13:36 GazdaságKartell

Rendkívül aktívak voltak az elmúlt hónapokban az európai uniós és hazai versenyhatóságok, amit jól mutatnak a rekordbírságok, valamint Magyarországon a családi vállalkozások összehangolt piaci fellépése kapcsán hozott GVH döntés is. A közelmúlt eseményei azt is jelezték, hogy a versenyjogi eljárásban érintett cégeknek megéri…

Nagymamája megölése miatt vádat emeltek egy nő ellen

Vádat emeltek egy 36 éves nő ellen, aki egy baltával megölte 81 éves nagymamáját Sarkadkeresztúron - közölte a Békés Megyei Főügyészség pénteken.

Csalással vádolnak egy közjegyzőt

Vádat emeltek egy közjegyzőként tevékenykedő férfi és bűntársai ellen, akik hamis váltóval próbáltak több százmilliós csalást elkövetni - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken.

Mikor lehet fellebbezni a harmadfokú bíróság hatályon kívül helyező végzése ellen?

A Be. taxatíven felsorolja hatályon kívül helyező végzés elleni fellebbezés eseteit, azok köre nem bővíthető.

Menekültek: EJEB-felszólítás Magyarországnak

Egy, a tompai tranzitzónában tartózkodó iraki menedékkérő család életkörülményeinek javítására szólította fel Magyarországot ideiglenes intézkedésként a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) - közölte a testület egyik szóvivője.

Az EU értesítésével lépett életbe a fordított adózás a munkaerő-kölcsönzésnél

Jogászvilág
-
  19.02.15 08:56 Gazdaság

A munkaerő-kölcsönzésnél a fordított adózás Magyarországon akkortól volt alkalmazható, amikor megérkezett az erre vonatkozó európai uniós (EU-s) döntésről szóló tájékoztatás, annak nem volt visszamenőleges hatálya - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője a Human Operator Zrt. és az adóhatóság közötti jogvitáról szóló…

A versenytilalmi megállapodás vezető állású munkavállaló esetén sem lehet ingyenes

Jogászvilág
-
  19.02.15 08:32 Gazdaság

Ami a tényállást illeti, a felperes ügyvezetője volt az alperes cégnek. A kezdeti megbízási szerződéseket követően munkaszerződés keretében került sor a felperes foglalkoztatására, amely szerint a felperes 2015. március 26-tól kereskedelmi igazgató munkakört töltött be, vezető állású munkavállalónak minősült. A felek három hónap…

Részleges megalapozatlanság az új Be-ben

Jogászvilág
-
  19.02.15 08:19 Gazdaság

Az új Be. a részleges megalapozatlanság másodfokon történő kiküszöbölésének lehetőségét teljes körben biztosítja.

Döntés született a hurghadai buszbaleset miatt indított kártérítési perben

Jogászvilág
-
  19.02.14 17:15 Baleset-bűnügy

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2019. február 14-én elutasította a IV. rendű felperes keresetét abban a kártérítési perben, amit a felperesek egy utazási iroda ellen indítottak a 2011-ben történt hurghadai buszbaleset miatt - közölte a Fővárosi Törvényszék.

Közjegyzői kamara: tévhitek miatt húzódik el sok hagyatéki ügy

Sok a félreértés és a tévhit a hagyatéki eljárások körül, gyakran emiatt húzódnak el az ilyen ügyek - derült ki Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) online felméréséből, amelynek eredményét csütörtökön közölték.

Budaházy-ügy: elmaradt Kóka János meghallgatása

Külföldi útra hivatkozva nem jelent meg és nem tett tanúvallomást Kóka János, az SZDSZ korábbi elnöke, a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere a Budaházy-ügy csütörtöki tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken.

Változik a szerzői jogi irányelv – veszélyben az internet szabadsága?

Megállapodtak a szerzői jogi szabályozás tervezett módosításáról szerdán az Európai Unió társjogalkotó intézményei. A kompromisszumos megoldást máris sokan bírálják, mondván, egyes rendelkezések veszélyeztetik az internet szabadságát.

Kerestlevél erős koncentrálással

Jogászvilág
-
  19.02.14 09:00 Karrier

Kiemelt odafigyelést igényel az új Pp. a keresetlevelek összeállítása során.

A csőd- és felszámolási eljárások 80%-a már elektronikusan indul

Jogászvilág
-
  19.02.14 08:00 Gazdaság

A csődeljárásokban 2015. január 1-je óta, a felszámolási eljárásokban pedig 2016. július 1-től kezdődően kötelező az elektronikus kapcsolattartás.

Alternatív vitarendezés – Egységesítés a fogyasztóvédelemben (2.)

Jogászvilág
-
  19.02.14 07:30 Karrier

Sorozatunkban az MNB Pénzügyi Békéltető Testülete által az alternatív vitarendezés tárgykörében, tudományos kutatás támogatására kiírt, 2018-as pályázatán díjazott tanulmányokat közöljük – szerkesztett formában. Ezúttal a szerző a fogyasztóvédelemben megfigyelhető egységesítési törekvéseket veszi górcső alá, különös tekintettel az…