Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 43 hír

Novák: a járvány ideje alatt is számíthatnak a segítségre a kapcsolati erőszak áldozatai

Jogászvilág
-
  20.03.27 17:53 GazdaságJárvány

A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben is számíthatnak a segítségre a kapcsolati erőszak áldozatai - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken online sajtótájékoztatón.

Cégvezetés koronavírus járvány idején

A koronavírus-járvány és az azzal járó korlátozások új kihívások elé állították a gazdaság szereplőit: miként tudják meghozni azokat a döntéseket, amelyek a vállalkozások működtetéséhez létfontosságúak? Elég csak a jelenleg is aktuális beszámoló-elfogadásra, az aláírásra jogosultak kinevezésére vagy az alapító okirat módosítására…

Bűnüldözési céllal gyűjthetők a telefonos ügyféladatok

Jogászvilág
-
  20.03.27 11:30 Gazdaság

A német jog a telefontársaságok törvényi kötelezettségévé tette, hogy előfizetőik mellett az eldobható (feltöltőkártyás) SIM-kártyák birtokosainak alapvető személyes adatait is tárolják. A Bíróság 6:1 arányban úgy értékelte, hogy beépített garanciális előírások, így a szövetségi és tartományi adatvédelmi biztosok felügyeleti jogköre és a jogorvosla

Új kormányrendelet írja át az életünket: kijárási korlátozás jön szombattól

Szombattól csak alapos indokkal lehet kimenni az utcára, indokokból azonban nagyon is sokféle lehetséges. A vendéglátó üzletekbe csak annyi időre lehet bemenni, amíg az ételt elvitelre kiadják.

Étkezési, vásárlási kisokos 2.

Jogászvilág
-
  20.03.27 09:00 Életmód

Mit és mennyit tároljunk otthon két hétre?

Nincs moratórium a beszámolókra

Jogászvilág
-
  20.03.27 08:30 Gazdaság

Egyelőre nem hosszabbítják meg a civil szervezetek beszámolóinak benyújtására előírt határidőt.

Korlátozhatja az önkormányzat a napelemek kihelyezését

Jogászvilág
-
  20.03.27 07:35 Gazdaság

Ami a tényállást illeti, Visegrád főépítésze a települési bejárás során észlelte, hogy a több ingatlantulajdonos a tulajdonában álló lakóház tetőszerkezetén napelemet, napkollektort helyezett el. Megállapította, hogy az ingatlantulajdonosok a kivitelezést megelőzően nem tettek eleget a vonatkozó településképi bejelentési kötelezettségüknek.…

Közvetlenül is elérhető mostantól az E-cég betekintő felület

Az elektronikus ügyintézési portálon  mostantól közvetlenül is elérhető az E-cég betekintő felület, melyben cégjegyzékszám alapján kereshetők, megtekinthetők a nyilvános cégiratok.

Elutasította az EUB a lengyel bíróságok beadványait

Elutasította az Európai Unió Bírósága csütörtökön a lengyel bíróságok beadványait a lengyelországi igazságszolgáltatás függetlenségét érintő ügyekben - tudatta a luxembourgi székhelyű intézmény sajtószolgálata. A varsói és a lódzi regionális bíróság által benyújtott előzetes döntéshozatal iránti kérelmeket arra hivatkozva nyilvánította elfogadhatat

A végrehajtásokat felfüggesztették, de a köztartozásokat érdemes fizetni

Ezen a héten jelent meg a Magyar Közlönyben a legfrissebb gazdaságvédelmi célú kormányrendelet a végrehajtások felfüggesztéséről. Az intézkedés csak a folyamatban lévő végrehajtásokat szünetelteti, a tartozás pedig megmarad – hívja fel a figyelmet a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda.

Rasszista megkülönböztetés tilalma szerződéskötés esetén

Jogászvilág
-
  20.03.26 13:00 Gazdaság

Az USA Legfelsőbb Bírósága elé került ügyben azt kellett eldönteni, hogy rasszista megkülönböztetésnek minősül-e, ha a médiaszolgáltató visszautasítja a kisebbségi médiatartalom közzétételét.

Az OTP változtatásokat vezet be a hitelügyintézésben

Jogászvilág
-
  20.03.26 11:30 Gazdaság

Az OTP Bank tájékoztatót tett közzé, amelyben összefoglalta a koronavírus miatt életbe léptetett változásokat.

Rabokat engednek szabadon Németországban

Észak-Rajna-Vesztfália 1000 rab szabadon engedésével tenné lehetővé a börtönkaranténok létrehozását.

Az árverésen történő ingatlanvásárlás lépésről lépésre

Jogászvilág
-
  20.03.26 08:30 Karrier

Jelen cikkükben az árverésen történő ingatlanvásárlás menetét tekintik át a szerzők lépésről lépésre.

Meghosszabbították a tengeri szállítmányozás versenyjogi mentességét

Jogászvilág
-
  20.03.26 08:30 Gazdaság

A mentesség lehetővé teszi az együttesen 30%-os piaci részesedést el nem érő, tengeri szállítmányozással foglalkozó, hajózási társaságoknak, hogy konzorciumokat hozzanak létre és ennek keretében továbbra is folytassák együttműködésüket.