Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 35 hír

Pályázat fiatal munkajogászoknak

A Wolters Kluwer Hungary Kft. a fiatal tehetségek elkötelezett támogatójaként pályázatot ír ki fiatal munkajogászoknak. A győztesek többek között előadhatnak a XVI. Magyar Munkajogi Konferencián.

Közigazgatási bíróság: vita a kormány és az emberi jogi biztos között

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) visszautasítja az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosának a közigazgatási bíróságokkal kapcsolatos "megalapozatlan állításait".

Velencei Bizottság: nem a Stop Sorosra

Hatályon kívül kell helyezni a civil szervezeteket érintő magyar migrációs különadóra vonatkozó szabályozást, hivatalos nevén a "Stop Soros" törvénycsomagot, mert az sérti a szólásszabadságot és az egyesülési szabadságot - jelentette ki az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és az Európa Tanács égisze alatt működő…

Az internetes vásárlástól akkor is elállhatunk, ha nem hibás a termék

Jogászvilág
-
  Ma 07:30 Gazdaság

Mások-e a jogaink, ha nem boltban, hanem interneten vásárolunk? Jogos a kérdés sorozatunk e heti részében a szavatosság és jótállás témakörét jártuk körül dr. Futóné dr. Major Mónikával, a Gyulai Törvényszék bírájával.

Pályázati lehetőség fiatal munkajogászoknak

Fiatal munkajogászok pályázhatnak a XVI. Magyar Munkajogi Konferencián szemináriumi előadás megtartására.

E-ügyintézés a megújult birosag.hu oldalon

Jogászvilág
-
  Tegnap 16:52 Gazdaság

A bírósággal történő elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó tájékoztató anyagokat tett közzé az OBH a megújult birosag.hu honlapon.

Célt ért az OBH: 2020-tól emelkednek a bírói illetmények

Jogászvilág
-
  Tegnap 16:13 Gazdaság

Felkérte a kormány az Igazságügyi Minisztériumot, hogy – a Pénzügyminisztériummal és az OBH-val együttműködve – készítsen elő egy valamennyi bírót érintő jelentős fizetésemelési javaslatot – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Áder János a jövő héten vizsgálja meg a közigazgatási bíróságokról szóló törvényt

A közigazgatási bíróságokról szóló törvény alkotmányossági vizsgálatát a jövő héten végzi el a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH), tekintettel arra, hogy az Országgyűlés a szerdán elfogadott jogszabályt még nem küldte meg az államfőnek - közölte  a KEH.

Pótmagánvádlói fellépés hamis vádnál: döntött az AB

Jogászvilág
-
  Tegnap 12:34 Gazdaság

Az Alkotmánybíróság friss határozatában kiemelte: hamis vád esetén a bíróságoknak a törvényi tényállást és a konkrét ügy összes körülményét mindig egyedileg kell megvizsgálni ahhoz, hogy az Alaptörvénynek megfelelő döntés szülessen a pótmagánvádlóként történő fellépésről.

BÚÉK: mozikban egy különös szilveszter

Jogászvilág
-
  Tegnap 09:00 Életmód

Titkok, hazugságok, viszonyok lepleződnek le az óévbúcsúztató új magyar mozifilmben.

Mezey Barna: Jogászegylet tradícióval, tekintéllyel, digitális reformmal

Jogászvilág
-
  Tegnap 07:30 Gazdaság

A Magyar Jogász Egylet jövőképét a tradíciókon alapuló tekintély megőrzésében, ezzel párhuzamosan a digitális társadalomhoz való igazodásban látja Mezey Barna, az ELTE volt rektora, aki joghallgató kora óta tagja az MJE-nek, s a december 20-ai tisztújító közgyűlésen felkérésre indul az elnöki tisztért. Ez alkalomból adott interjút a Jogászvilágnak.

Polt: a törvények tisztelete jellemezte az ügyészséget

Jogászvilág
-
  18.12.13 14:00 Gazdaság

Az ügyészség 2017. évi tevékenységéről szóló beszámoló tárgyalásán Polt Péter beszélt az Országgyűlésben a testület tavalyi működéséről.

Az OBH beszámolójáról vitázott az Országgyűlés

Jogászvilág
-
  18.12.13 13:31 Gazdaság

Az Országos Bírósági Hivatal 2017-es beszámolójának vitáját folytatta le csütörtökön az Országgyűlés.

Alkotmánybíróság: a bíróságoknak mindig vizsgálniuk kell a jogszabályok célját

Jogászvilág
-
  18.12.13 12:24 Gazdaság

Az Alkotmánybíróság friss határozatában kiemelte: az Alaptörvény a bíróságok számára alkotmányos kötelezettségként írja elő, hogy a jogszabályokat elsősorban azok céljával összhangban értelmezzék, ez azonban nem zárja ki, hogy a bíróság egyéb szempontokra is figyelemmel legyen. Az a bírósági mérlegelés azonban, amely a jogszabály…

A Kúria tavalyi tevékenységéről számolt be Darák Péter

A Kúria 2017-es tevékenységéről szóló beszámoló és az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában szólt a Kúria elnöke.