Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

A közbeszerzési perben nem lehet új indokra hivatkozni

Jogászvilág
-
  18.08.17 12:03 Gazdaság 

A Hochtief azért fordult az EUB-hoz, mert szerinte jogsértően zárták ki egy közbeszerzési eljárásból.

Újra itt a Zsidó Kulturális Fesztivál

Jogászvilág
-
  18.08.17 09:00 Életmód 

Hat különleges budapesti helyszínen zajlik a rendezvénysorozat, melyet színházi fesztivál követ.

Az ügyvédek véleménynyilvánítási joga

Jogászvilág
-
  18.08.17 08:30 Gazdaság 

Az ügyvéddel szembeni elvárás hivatásának gyakorlásakor, hogy más hatóságok tagjainak adja meg a kellő megbecsülést és tiszteletet, amelyet saját hivatásával szemben is elvár. Az ügyvédi tevékenység ellátása során ezért az ügyvédnek a véleménynyilvánítási joga korlátozott, e korlátozás a szakma sajátosságaiból eredően az erkölcsök, mások…

Kórházi betegektől lopott, börtönbe megy

Nem jogerősen három év börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön egy férfit, aki visszaesőként egy erzsébetvárosi kórházban betegek értékeit lopta el - közölte a fővárosi főügyészhelyettes.

Egyre többen közjegyző előtt kötnek lakásbérleti szerződést

Jogászvilág
-
  18.08.16 12:12 Gazdaság  Ingatlan Albérlet

Az elmúlt évben 22 százalékkal nőtt a közjegyzők előtt kötött lakásbérleti szerződések száma - közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) csütörtökön.

Bevezetnek egy harmadik nemet a Németországban

Az alkotmánybíróság utasítására bevezetnek egy harmadik nemet Németországban a személyiségi jogi szabályozásban, az erről szóló törvénytervezetet a szerdai ülésén fogadta el a szövetségi kormány.

Fotópályázatot hirdet az OBH

Jogászvilág
-
  18.08.15 17:31 Gazdaság 

Fókuszban a bíróság címmel hirdetett fotópályázatot az OBH.

Az összbüntetési ítélet felülvizsgálata kizárt

Jogászvilág
-
  18.08.15 17:21 Gazdaság 

Az új Be. alapján sincs helye felülvizsgálatnak, ha a törvénysértés különleges eljárás lefolytatásával orvosolható.

Jön a harmadik nem a német jogi szabályozásban

Az alkotmánybíróság utasítására bevezetnek egy harmadik nemet Németországban a személyiségi jogi szabályozásban, az erről szóló törvénytervezetet a szerdai ülésén fogadta el a szövetségi kormány.

AB: mulasztott az Országgyűlés az alaptörvény-ellenesen nyugdíjazott bírák nyugdíjának megállapítása terén

Jogászvilág
-
  18.08.15 07:30 Gazdaság 

Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy mulasztással előidézett alaptörvény-ellenesség áll fenn.

Őrizetbe vették a drogkereskedőt

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint a 2018. augusztus 11-én történt elfogását megelőzően kábítószer beszerzéssel, hígítással és adagolással foglalkozott Budapesten - közölte a Fővársi Törvényszék.

Csődtörvény módosítása – tényleg veszélyben az egész magyar gazdaság?

A Csődtörvényt módosító új javaslattal kapcsolatban az elmúlt napokban egy népszerű hírportálon jelent meg nagyobb terjedelmű írás „Lex reptér: törvény, ami az egész magyar gazdaságot veszélyezteti” címmel. Az Advocatus, a DLA Piper blogjának legújabb bejegyzése amellett érvel, hogy amennyiben a követelésbehajtási célú felszámolási…

Albérlet romáknak nem kiadó

Jogászvilág
-
  18.08.14 12:30 Gazdaság 

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) megállapította, hogy az eljárás alá vont gazdasági társaság a kérelmezővel szemben, a roma nemzetiséghez tartozásával összefüggésben megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, amikor hirdetéseiben szerepeltette, hogy az albérlet romáknak nem kiadó. Az EBH megtiltotta a jogsértő…

Feltételezett politikai hovatartozása miatt diszkrimináltak egy alapítványt

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) megállapította, hogy a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. az alapítvány vélt politikai véleményével összefüggésben megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, ezért megtiltotta a jogsértő magatartás további folytatását és pénzbírságot szabott ki.

A másodfokú bírósági eljárás az új Be.-ben I. rész

Jogászvilág
-
  18.08.14 07:30 Gazdaság 

Az új Be., ahogy a régi kódex is, a kétfokú rendes jogorvoslati rendszer elvét vallja. Ez továbbra is azt jelenti, hogy a járásbíróság döntései ellen fellebbezéssel másodfokon a törvényszékhez, harmadfokon az ítélőtáblához lehet fordulni. Amennyiben az elsőfokú határozatot a törvényszék hozta, akkor másodfokon az ítélőtábla, harmadfokon pedig a…