Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

A védőhöz való jog is korlátozható, ha az eljárás egésze fair

Jogászvilág
-
  Tegnap 08:30 Gazdaság

A barátnője megölésével gyanúsított belga kérelmezőt a rendőri őrizetben védő nélkül hallgatták ki. Előzetes letartóztatása alatt kirendelt védője a kilenc további kihallgatásról pedig távol maradt. Végül a kérelmezőt egy másik emberölés kísérletében is bűnösnek találták, jelenleg életfogytiglani büntetését tölti. Az ügyben az EJEB egyértelműsített

Kimagasló állami kitüntetésben részesült Dr. Berke Gyula

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át.

Embercsempészet szívességből: az ügyészi javaslatnál enyhébben ítélt a bíróság

A Budapest XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság  két embercsempészési ügyben is felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki iraki állampolgárokra, akik gyermekeket csempésztek Magyarországra olyan okiratokkal, amelyeket nem a beutaztatott gyermekek részére állítottak ki. A bíróság mindkét ügyben bíróság elé állítás keretében egy év nyolc hónap,…

Letartóztatták az édesanyja megölésével gyanúsított mohácsi férfit

Egy hónapra elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint múlt vasárnap megölte édesanyját Mohácson - közölte a Pécsi Törvényszék.

Kapcsolati erőszak: felfüggesztett börtönt javasol az ügyészség

Jogászvilág
-
  19.08.16 13:16 Baleset-bűnügy

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 24 éves szanki férfi ellen, aki 2019 januárjától május végéig többször bántalmazta, felpofozta és rángatta, egyszer pedig lefejelte a feleségét.

Teljességi záradék és joglemondás

Jogászvilág
-
  19.08.16 08:17 Gazdaság

Ami a tényállást illeti, az alperes által aláírt adásvételi szerződés szerint a felperes 40 000 000 forint vételáron üzlethelyiségeket vásárolt az alperestől. A vételárat az ingatlanok tehermentesítése érdekében teljes egészében a jelzálogjogosult részére kellett átutalni és az eladó kijelentette, hogy annak jóváírását követően a vevővel szemben kö

Hatalmas per elé néz a Volkswagen Németországban

Több mint 430 ezren csatlakoztak Németországban a Volkswagen (VW) konszern ellen az autógyártó társaság dízelbotránya miatt szervezett csoportos keresethez - közölte csütörtökön a szövetségi igazságügyi hivatal.

A bíróság kapta meg véletlenül a hamisított bírósági végzést

Valótlan hivatali befolyásra hivatkozva több millió forintot kértek, illetve adtak azok, akik ellen egyebek mellett befolyással üzérkedés és hivatali vesztegetés miatt vádat emelt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség - közölte a fővárosi főügyészhelyettes.

Garanciát kér a Facebooktól a NAIH

A Facebooknak írásbeli garanciát kell adnia arra, hogy nem adja ki a felhasználók beszélgetéseit harmadik félnek, ha ez nem történik meg, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) ideiglenes intézkedésként megtiltja az adatok kiadását - közölte Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke.

A Kúria kiadmányozási jogsértésekről vallott felfogásának újragondolása döntési jogkör és felhatalmazás hiányában IV. r…

Jogászvilág
-
  19.08.15 07:30 Gazdaság

Az elmúlt időszakban a Kúria és az alsóbb bíróságok jelentős számú esetben semmisítettek meg közigazgatási határozatokat – jellemzően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal döntéseit –, azon oknál fogva, hogy azok kiadmányozása nem volt szabályszerű. A kiadmányozás és a semmisség összefüggéseinek megítélése körüli bizonytalanságok,…

Iszapömlés: bizonyításfelvételt indítványoz a másodfokú ügyészség

Az iratok áttanulmányozását követően bizonyításfelvételt indítványoz a Győri Fellebbviteli Főügyészség a vörösiszapperben – közölte a hatóság.

Pécsen fogták el egy mohácsi gyilkosság gyanúsítottját

Pécsen fogták el egy mohácsi gyilkosság gyanúsítottját a rendőrök szerdán, a bűncselekmény elkövetésétől számított 15 órán belül - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nem megfelelő Németország korrupcióellenes szabályozása

Jogászvilág
-
  19.08.14 12:42 Gazdaság

Eljárást indít az ET Németország ellen, mert nem tett eleget a GRECO ajánlásában foglaltaknak.

Letartóztatták a rákospalotai gyilkosság gyanúsítottját

Elrendelte a rákospalotai gyilkosság ukrán állampolgárságú gyanúsítottjának letartóztatását egy hónapra a Budai Központi Kerületi Bíróság - közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

A Kúria, az AB és az EUB döntéseinek hatása a közigperekre

Jogászvilág
-
  19.08.14 07:30 Gazdaság

A jogegységi határozatok kötelezőek a bíróságokra nézve az elvi döntések és elvi határozatok pedig a Kúria értékelése szerint iránymutatásul szolgálnak a jogértelmezéshez.