Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 21 hír

Mennyit fogyasztanak igaziból a villanyautók?

Elindult az Év Magyar Autója 2022-es évad zsűrizése, az első közös teszten villanyautókat hajtottunk. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy azonos útszakaszon mennyit fogyasztanak.

Ilyen magyar vasúti kocsiban utazhat, akinek van rá pénze – fotók

Bemutatták a Nyugati pályaudvaron, a MÁV saját fejlesztésű, IC+ első osztályú kocsiját.

35 milliárd forint ingyen pénz innovációra

A gazdaság újraindításában, Magyarország versenyképességének erősítésében jelentős szerep hárul az innovációs teljesítmény növelésére, amelyet a kormány a PIACI KFI konstrukcióval is ösztönöz. A rendkívül népszerű pályázat újabb fordulójában 35 milliárd forint támogatás érhető el - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium…

Suzukikat vett a kormány

A munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzésekhez negyven Suzuki Vitarát vásárolt a kormány bruttó 254 millió forintért - ismertette Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a járműgyártó budaörsi telephelyén, ahol átadták az új autókat.

Új gyárat avattak Debrecenben

Járműipar
-
 Tegnap 08:11Cégvilág

Átadták Debrecenben a svájci Sensirion Holdin AG szenzorgyártó üzemét, a beruházás a Szinorg és a Xanga cégcsoport mintegy tízmillió eurós közös fejlesztésében valósult meg a Határ úti innovációs és technológiai parkban.

Utolérte magát a világgazdaság

Járműipar
-
 21.09.25 15:00Gazdaság

A globális bruttó hazai termék az idei második negyedévben már elérte a válság előtti szintet az OECD kimutatása szerint, de a továbbra is bizonytalan kilátások miatt a jelenleg tapasztalható lendületes növekedés közepette is szükség lesz az ösztönző monetáris és fiskális intézkedések fenntartására - írja a párizsi székhelyű Gazdasági…

Megalakult az alkalmazott kutatásokat támogató hálózat

Az alapító okirat aláírásával szeptember 20-án létrejött a Bay Zoltán Nemzeti Alkalmazott Kutatóintézet-Hálózat - tájékoztatott az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményben.

Megújul a fővárosi buszpark, de csak 2023-ban

Járműipar
-
 21.09.24 18:47Autó-motor

Korszerű, környezetbarát autóbuszokkal újulhat meg a fővárosi járműpark 2023-ban annak köszönhetően, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közbeszerzési eljárásokat indított a közforgalmú buszjáratok üzemeltetésére.

Ezeket a dolgozókat keresik a cégek

Járműipar
-
 21.09.24 14:40Karrier

A szak-, betanított- és segédmunkásokat toborzó hirdetések száma 61 százalékkal nőtt idén 2020-hoz képest, a hirdetések száma Vas, Győr-Moson-Sopron és Zala megyében emelkedett a legnagyobb, míg Tolna és Nógrád megyében a legkisebb mértékben - közölte saját adatbázisa alapján a Profession.hu.

Vasúti szervizközpontot létesített Budapesten a Knorr-Bremse

Járműipar
-
 21.09.24 07:04Gazdaság

A Knorr-Bremse 2,5 milliárd forintból vasúti szervizközpontot hozott létre Budapesten. A beruházás 55 új munkahelyet teremt.

160 éve született Robert Bosch

Százhatvan éve, 1861. szeptember 23-án született Robert Bosch, aki egy villanyszerelő műhelyből épített fel egy világcéget, mindvégig azt az elvet tartva szem előtt: "Inkább veszítsek pénzt, mint bizalmat".

Traxx dízelmozdonyokat bérel a Rail Cargo

Járműipar
-
 21.09.23 11:59Gazdaság

A Rail Cargo Hungaria (RCH) önálló vontatási képességének további bővítése érdekében öt F140DE Traxx dízelmozdony bérléséről állapodott meg az Akiem vontatójármű-lízingelő vállalattal.

Toyota Highlander teszt: merjünk nagyot álmodni

Járműipar
-
 21.09.23 06:12Autó-motor

Öt méter, hét ülés, két tonna, húszhüvelykes kerekek, ezerkilencszáz literes csomagtartó – mindenben nagy akar lenni a Toyota Highlander. Rövid teszten a Magyar Év Autója 2022 díjra jelölt szabadidő-autó.

Csipgyár nyílt a szomszédunkban

Járműipar
-
 21.09.22 14:26Cégvilág

Üzembe helyezte az ausztriai Villachban 1,6 milliárd eurós beruházással készült teljesítményelektronikai csipgyártó üzemét a német Infineon Technologies AG félvezető technológiai konszern.

Tőzsdén a Vitesco részvényei

Járműipar
-
 21.09.22 13:00Cégvilág

Megkezdődött a kereskedés a Vitesco Technologies részvényeivel a frankfurti tőzsdén: az első napon az árfolyam széles sávban ingadozott, de a nyitó és a záróérték között kicsi volt a különbség, jelezve, hogy erős kihívások várnak a német autóalkatrész-gyártó vállalatra.