Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 22 hír

Hogyan használhatjuk fel a sült csirkénket az utolsó morzsáig?

Ízesélet
-
  Ma 17:10 Recept

Az egészben sült hússal nincs sok gond: csak előkészítjük, aztán már mehet is a sütőbe. Ne pazaroljunk pénzt, időt és energiát, ha már megsütöttük, használjuk fel minden részét! A maradék húsból például szendvicset készíthetünk, a csontokból pedig alaplevet főzhetünk. Tudatos főzés-sütés minden nyűg nélkül? Szeretjük!    Hogyan süssük…

Pesztóval finomabb – így készítsd el házilag

Ízesélet
-
  Ma 13:33 Recept

Minden hobbiszakács életében eljön a pillanat, amikor ráébred, hogy ideje nekiállni zöldfűszereket termeszteni, hiszen sokkal finomabbak a szárítottaknál, és mégsem lehet mindig cserepeset vásárolni. Ha minden jól megy, hamarosan szép termésre számíthatunk majd a balkonon vagy a kertben, többre is, mint amennyit fel lehet használni csak…

Tofu Stroganoff módra

Ízesélet
-
  Ma 06:33 Recept

Klasszikus Stroganoff, de másképp: növényi hozzávalókból.

7 laktató, forró leves következik, hogy ne fázz jövő héten

Ízesélet
-
  Tegnap 15:33 Recept

Eljött a szezonja a laktató, tartalmas, forró leveseknek. Elő a lábast, melegíts levessel! 7 szuper receptet mutatunk, hogy jusson a jövő hét minden egyes napjára egy tál gőzölgő finomság.  Cheddar sajtos brokkolikrémleves  Élénk színe jó kedvre derít egy borongós napon. És akkor arról még nem beszéltünk, hogy mennyire finom… Korhelyleves…

4 okot is tudunk, hogy miért egyél több kurkumát!

Ízesélet
-
  Tegnap 10:57 Recept

A kurkuma fűszert senkinek sem kell bemutatni. Alapvető összetevője a curry fűszerkeveréknek, csodás sárga színe feldobja az ételeket. Adhatjuk levesekhez, tésztaszószokhoz, egytálételekhez, sőt péksütemények tésztájába is keverhetjük. Mindezek mellett viszont roppant egészséges is, pozitív egészségügyi hatásait a kurkumin nevű…

A tökéletes pitetészta

Ízesélet
-
  20.10.24 15:33 Recept

NapSütés! Kerek Brigi vagyok, a Home of the Pie megálmodója. Azt vettem a fejembe, hogy megtanítalak ennek az egyszerű, sok variációs lehetőséget rejtő süteménynek az elkészítésére. Talán most kezdted, talán már egy ideje sütsz, valahogy mégsem sikerül úgy elkészíteni a süteményt, ahogy a recept fotója mutatja, az okát pedig nem tudod. A…

Biztonságosak-e az üveg sütőtálak?

Ízesélet
-
  20.10.24 11:33 Recept

Háztartásaink alapfelszerelései közé tartoznak a különböző méretű és formájú, fedeles vagy fedő nélküli, üvegből készült sütőtőtálak. Sokan nem merik azonban ezeket rendeltetésüknek megfelelően a sütőben használni, hiszen az üveg nem szereti a hirtelen hőmérséklet-ingadozást, és könnyen megpattanhat. Valós ez a félelem? Vagy…

Olaj vagy vaj? Melyiket használjuk steak sütéséhez?

Ízesélet
-
  20.10.23 17:10 Recept

Ismerős helyzet? Ülünk a számítógép vagy tévé előtt, és nézzük a kedvenc főzős műsorunkat, amelyben valamelyik híres séf épp egy ínycsiklandozó szelet húst dob a serpenyőbe. Rögtön arra gondolunk, hogy ez bizony roppant egyszerű művelet, hiszen csak némi hús, egy serpenyő és egy kis olaj kell hozzá. Vagy mégsem? Netán vaj került…

Mennyire tudatosak a magyar háztartások? Kiderül az IKEA legfrissebb felméréséből

Elméletben egyre környezettudatosabbak a magyar háztartások, a gyakorlatban már visszafogottabb a lelkesedésük.

Minden, amit a pisztáciáról tudni érdemes

Ízesélet
-
  20.10.22 17:10 Recept

Elrágcsálni is szuper dolog egy kis marék pisztáciát, de ennél jóval sokoldalúbb olajos magról van szó. Egészséges és finom, iktasd be az étrendedbe!    Mi is egészen pontosan a pisztácia? A pisztácia, amit a boltban héjastól vagy anélkül megveszünk, a pisztáciafa gyümölcsének a magja. A növény a kesudióval rokon, de nem áll messze a…

3,2,1… Irány az edzőterem!

Ízesélet
-
  20.10.22 15:33 Recept

A Csak a Nőknek Magazin csapata nagy fába vágta a fejszéjét, élménybeszámolójuk következik.  Elhatároztuk, hogy rendszeresen sportolni fogunk. Nagy lelkesedéssel ugrottunk bele a majdnem ismeretlenbe, hiszen a karantén vége óta nem igazán volt időnk arra, hogy magunkkal is foglalkozzunk. De most ezen változtatunk, és…

A magyarok rajonganak rántott ételekért – egy felmérésből az is kiderült, melyik a kedvenc

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál összeállította a legnépszerűbb frissensültek tízes toplistáját. A felmérés alapján a rántott húsételek továbbra is toronymagasan vezetnek.  A Falatozz.hu országos ételrendelő portál legújabb felmérése a magyarok frissensült fogyasztási szokásait vizsgálta. Idén az összes rendelés 11%-át választották…

Rakott pulyka bulgurral és savanyú káposztával

Ízesélet
-
  20.10.22 06:33 Recept

Klasszikus rakott étel, rizs helyett ezúttal bulgurral és darált pulykahússal.

Útmutató a rizsek világában – melyik fajtát mire használjuk?

Ízesélet
-
  20.10.21 17:10 Recept

Hajdanában az ABC-ben vehettünk A meg B minőségű rizst, nem volt túl sok lehetőségünk a válogatásra. Aztán a piac kibővült, és egyre több rizzsel találkozhattunk a boltok polcain. Most már a nagyobb áruházakban is válogathatunk kedvünkre, igazán különleges fajták pedig speciális boltokban elérhetőek számunkra.    Kerek és rövid szemű…

Zsír, de milyen? Sok különbség van zsír és zsír között, mutatjuk

Ízesélet
-
  20.10.21 13:33 Recept

„A zsír rossz” – állították évekkel ezelőtt a táplálkozásunkat vizsgáló szakemberek, ám mára kicsit árnyaltabb lett a kép. Léteznek telített, telítetlen, ezen utóbbin belül pedig egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírok, és nem is olyan egyszerű eligazodni köztük. Megpróbálunk kicsit rendet tenni a különböző fajta zsírok között. 3 fajta termés