Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 39 hír

Felértékelődött a digitális fogyasztóvédelem szerepe

Az internetes és csomagküldő értékesítés felülmúlta az 1000 milliárd forintot tavaly a járvány hatására, ezzel párhuzamosan pedig felértékelődött a digitális fogyasztóvédelem szerepe, mondta Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Adathalász csalók fenyegetik az online bankolókat

A rendőrséghez érkezett jelzések alapján sokakat hívtak fel magukat banki alkalmazottaknak - jellemzően bankbiztonsági vezetőnek - kiadó csalók telefonon, hogy banki adatokhoz férjenek hozzá.

Ismét lehet jelölteket állítani a gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia-díjakra

Ismét bárki állíthat jelöltet a Magyar Batthyány Alapítvány által 2019-ben alapított gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia-díjakra. A díjakat az Aradi Vértanúk kivégzésének nemzeti gyásznapján, 2021. október 6-án adják át a Batthyány örökmécsesnél. Az idei díjátadó esemény fővédnöke, a 2020. évi gróf Batthyány Lajos-díj díjazottja, Balog Zoltá

Veszélyben a mobillal bankolók

Gyorsan terjed az androidos mobilokon a TeaBot trójai, amely antivírus programnak álcázott appok segítségével lopja el a banki információkat.

Kellemes meglepetés a Windowst használóknak

Kiszivárgott az internetre a Windows operációs rendszer újgenerációs, 11-es verziószámú változatának az előzetes verziója, amelyre rengeteg kiváncsi felhasználó azonnal lecsapott.

Testkamerák akcióban

Napjainkban Magyarországon is egyre gyakrabban találkozhatunk olyanokkal, akik munkájukhoz testkamerát használnak. Jellemzően hatósági személyek: rendőrök, vámtisztviselők, közterület felügyelők, vagy közlekedési vállalatok dolgozói, illetve a legkülönfélébb környezetben dolgozó biztonsági őrök viselnek ilyen eszközöket. A…

Jelentősen nőtt a megújuló áramtermelés

A megújuló energiaforrásokból termelt bruttó villamos energia mennyisége 17,7 százalékkal, a megtermelt hő mennyisége pedig 3,7 százalékkal nőtt 2020-ban az előző évhez képest, derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2020-as előzetes energiastatisztikai adatait összefoglaló jelentéséből.

Több forrás kutatásfejlesztési és innovációs pályázatokra

Idén minden eddiginél több forrást, összesen 182 milliárd forintot biztosít a kormány a kutatásfejlesztési és innovációs pályázatokra, jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

5G lemaradás Európában

Rohamosan nő világszerte az 5G előfizetések száma az Ericsson Mobility Report legfrissebb kiadása szerint, amely lemaradást állapít meg az ötödik generációs mobiltávközlési technológia európai terjedésében az Egyesült Államokhoz és a távol-keleti országokhoz képest.

Örvendetes DIGI-hálózatfejlesztés

Annak érdekében, hogy kiemelkedő szolgáltatást nyújtson előfizetőinek, a DIGI eddig idén öt vidéki városban és nyolc budapesti kerületben fejlesztette a gerinchálózat központi routereit, valamint növelte a kapacitást és rendelkezésre állást, olvashatjuk a vállalat közleményében.

Lényeges változás a YouTube-on

Betiltja az alkohol, szerencsejáték és politikai hirdetéseket főoldalán a világ legnagyobb videómegosztó szolgáltatása.

Startupokra fókuszáló új szakmai tagozatot alapított az IVSZ

Az IVSZ június 15-én megtartott éves közgyűlése több alapszabály módosítást is megszavazott, amelyek szervezeti és személyi változásokat egyaránt hoznak a szövetség életében. A szervezeti újdonságok közé tartozik a Startup és Scale-up szakmai tagozat megalakulása, amely a startup ökoszisztéma szereplőinek (startupok, scale-upok,…

Globális szolgáltatók közé léphet a 4iG az űrtávközlésben

Bejelentette első nemzetközi tranzakcióját a 4iG Nyrt., mellyel tovább folytatódhat a cégcsoport távközlési portfoliójának építése, illetve űripari terjeszkedése. A tőkepiaci társaság és két leányvállalata a Hunagro DigiTel, valamint a CarpathiaSat előzetes megállapodást kötött a Space-Communication Ltd.-vel (SpaceCom), a céltársaság 51 százalékos

A teljesítmény kultúrája teheti naggyá Magyarországot

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Pesti Vigadóban, a március 15. alkalmából odaítélt állami kitüntetések átadásán úgy fogalmazott, az alaptörvény is rögzíti, hogy értékteremtő munkán alapul Magyarország gazdasága, s ebben a díjazottak példát mutatnak a saját közösségüknek.

Nyári munka adózása

IT Business
-
 21.06.15 20:12Karrier

A nyári munkát vállaló diákok bejelentésére, adózására ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra, kivéve a diákszövetkezeten keresztül történő foglalkoztatást, közölte a NAV.