Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 35 hír

Jó hír a bankkártyával fizetőknek

A Magyar Nemzeti Bank azt javasolja, hogy ne változzon a koronavírus-járvány miatt 15 ezer forintra emelt értékhatár a bankkártyás érintős fizetéseknél, nyilatkozta Bartha Lajos, a pénzintézet ügyvezető igazgatója.

Az eszközök iránti kereslet zuhanhat a legnagyobb mértékben idén

Kemény év vár a globális informatikai piac szereplőire, a tavalyi ígéretes növekedés után ugyanis 5,1 százalékos csökkenés is jöhet az IDC prognózisa alapján. A COVID-19 járvány ugyanakkor jelentősen felgyorsította a vállalatok és intézmények digitális átállását és az erre szánt összeg idén is bővülni fog.

Ezt tudja a Snapdragon 865 Plus processzor

Bejelentette a Qualcomm új mobil processzorát, amely a meglévő 865-ös továbbfejlesztett változata. Elődjéhez hasonlóan a Snapdragon X55 5G modemet adják hozzá, vagyis a köré épülő okostelefonok 5G-képesek lesznek.

Növeli a biztonsági kockázatokat a távmunka

IT Business
-
  Tegnap 20:35 Infotech

A NetMotion biztonsági cég új kutatása szerint a felmérésben résztvevő vállalatok 47 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az otthonról történő munkavégzés nagy vagy extrém veszélynek teszi ki a szervezetet.

Így fokozza a Microsoft a Windows 10 biztonságát

Az adatkorrupciós támadások ellen nyújt védelmet a Microsoft új platformbiztonsági technológiája, a Kernel Data Protection, amely a kernelmemória bizonyos részeit csak olvashatóvá teszi, így nincs mód a memóriatartalom manipulálására.

Lezajlott a Java programozási verseny

Az 1-3 fős csapatoknak az online feladatmegoldás során a reboarding, vagyis a munkaerő az irodába való visszaáramoltatásával kapcsolatos problémát kellett megoldaniuk Java microservice architektúra használatával. Az 1. forduló egy kevesebb specifikációval rendelkező feladat volt, a 2. fordulóban pedig egy nagyobb szakmai ismereteket…

Három földrész legjobbjai között a 4iG

A magyar IT-vállalat az értékesítési mutatók éven belüli növekedésével, az ügyfelek elégedettségével és az innovatív megoldásaival érdemelte ki az „As-a-Service Partner of the Year 2020” elnevezésű kitüntető címet, amellyel Közép-Európa, Oroszország, Törökország és Afrika-régiók legjobb partnervállalatai közé sorolta a 4iG-t a Hewlett Packard…

Háromszor annyi digitális szolgáltatást használtak a magyarok a járvány alatt, mint korábban

IT Business
-
  Tegnap 12:19 Infotech

A járvány előtt körülbelül minden második magyar vett igénybe legalább egy szolgáltatást online, a járvány után már négy emberből három. E tekintetben csökkent a különbség fiatal és idős, vidéki kistelepüléseken és városokban élők között. Többek között ez derül ki a McKinsey & Company által elvégzett friss, reprezentatív felmérésből. A legtöbben a…

Fontos bejelentés a Google-tól

IT Business
-
  Tegnap 09:20 Infotech

Augusztus 11-én lép életbe azoknak a hirdetéseknek a Google általi tilalma, amelyek az embereket beleegyezésük nélkül monitorozó követőprogramokat, kémszoftvereket és más megfigyelő technológiákat reklámoznak.

KKV- pályázati naptár a koronavírus elleni mentőöv, a high-tech és zöldmegoldások jegyében

IT Business
-
  Tegnap 07:59 Infotech

A koronavírus-járvány tűpontosan rámutatott arra, hol vannak az igazán sérülékeny pontok a kkv-szektor digitális érettségében. Az első hetek a vakfoltok kifehéredését hozták el, az azt követő időszak az új utak keresését és a megújulást ösztönözte. A cégek kényszerű innovációs törekvéseit a kormányzat számos támogatással igyekezett és igyekszik a…

Android-fronton javul a helyzet

Arról tudósít büszkén az Android-fejlesztők blogja, hogy a mobil operációs rendszer 10-es változata 28 százalékkal gyorsabban terjed, mint az előző Android 9 Pie, és a legújabb kiadás már öt hónappal a kiadását követően 100 millió eszközön futott.

Nem várt területen újít a Chrome és a Firefox

IT Business
-
  20.07.09 19:50 Infotech

A leginkább optimalizált és ezért a legkisebb méretű fájlokat eredményező képtömörítési formátum hírében álló AVIF támogatása rövidesen megjelenik a böngészőkben, lehetővé téve minden korábbinál kisebb összméretű weboldalak létrehozását a növekvő mobilos internetezési arányhoz való igazodás jegyében.

Növekedett az SAP a koronavírusos negyedévben

IT Business
-
  20.07.09 18:07 Infotech

Közzétette az SAP az idei második negyedévre vonatkozó előzetes üzleti beszámolóját, mely szerint a vállalat összbevétele 2 százalékkal 6,74 milliárd euróra emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Az üzemi eredmény 7 százalékkal 1,96 milliárd euróra nőtt a koronavírus-járvány által legjobban sújtott időszakban.

Nagy bajok vannak a jelszóhasználattal

IT Business
-
  20.07.09 16:30 Infotech

Miközben 15 milliárdnyi felhasználónév-jelszó párost árulnak kiberbűnözők a sötét weben, a felhasználók nagy része még mindig nem döbbent rá, hogy milyen veszélyeknek teszi ki személyes információit és bankszámláját, ha nem kezeli körültekintően az online szolgáltatásokhoz hozzáférést biztosító jelszavait.

Nemzetközi porondra készülnek a zöld startupok

IT Business
-
  20.07.09 07:57 Cégvilág

Az elmúlt hetekben rengeteg elképzelést, tervet lehetett hallani arról, hogyan kellene újraindítani a gazdaságot a koronavírus-járvány után, euró-tízmilliárdokat szánnak az Európai Unióban is különböző programokra, és egyre gyakrabban fogalmazódik meg az a vélemény is, hogy történelmi lehetőség előtt állunk, hiszen egy fenntarthatóbb és a…