Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Pont kerül a balatoni horgászbotrány végére

Korábban ellopták és egy horgásztóba "teleportálták" a Balaton egyik ismert gigászát.

Terápiák és készítmények - így kezelhető ma a koronavírus

Egy éve az orvosok még teljesen tanácstalanul álltak a koronavírusos esetek előtt. Gyógymód ma sincs a betegségre, de több olyan terápiára bukkantak azóta, amely gyorsítja a gyógyulási folyamatot és képes lehet a halálozást is csökkenteni.

Sok ima és elmélkedés után döntött az iraki út mellett Ferenc pápa

Budapesti látogatásáról és további terveiről is beszélt.

KPMG: többfrontos támadással kell megküzdeniük a nőknek a járványidőszakban

Az esélyegyenlőség ügye fontosabb, mint valaha – így foglalhatók össze a KPMG Global Female Leaders Outlook 2020 kutatás tanulságai. A magyar részeredményekből ugyanakkor az is kitűnik, hogy a sztereotipizálásból fakadó sérelmek a nemzetközi átlagnál kevésbé foglalkoztatják a női vezetőinket, ugyanakkor jobban aggódnak a…

Hamarosan rá sem lehet ismerni a Bajnokok Ligájára

Két héten belül megszülethet a megállapodás az új formáról Andrea Agnelli, az európai klubokat tömörítő szervezet (ECA) elnöke szerint.

Számos kérdést felvet a függetlenségpárti katalán politikusok ügye

A katalán függetlenség szószólóinak tekintett EP-képviselők mentelmi jogának felfüggesztéséről dönt hétfőn az EP plenárisa, ami azonban az érintettek szerint EU területén élő népek és régiók önrendelkezési joga kapcsán is felvet kérdéseket.

Jelentős kör kaphat ingyenes tanácsokat

A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) energetikai tanácsadással segíti az építkezőket, lakásfelújítókat, valamint a vállalkozásokat, a szolgáltatás ingyenes és országosan elérhető.

Nagy István: a pánik vírusával is kellett küzdeni

Egy évvel ezelőtt eltűnt a boltok polcairól a cukor, a liszt, az élesztő, az akkori pánikvásárlás azonban a mostani boltbezárás előtt nem ismétlődött meg. Az agrárminiszter szerint azonban akkor sem élelmiszerhiányról volt szó, hanem a boltokban nem győzték a felvásárolt cikkek feltöltését.

AstraZeneca: fontos döntést hoztak a szomszédban

Ezzel eddig főleg a társadalom számára kiemelten fontos munkát végző, illetve fokozott fertőzésveszélynek kitett foglalkoztatási csoportokat oltották.

Tömve a cseh kórházak, mégis a szigorítások ellen tüntettek Prágában

Csehországban a hétvégén újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a negyedik legmagasabb volt a járvány kitörése óta. Ján Blatný egészségügyi miniszter szerint a cseh kórházakban az előttünk álló hét lesz a legnehezebb, amióta kitört a járvány. A rendkívül kritikus helyzet ellenére vasárnap tüntetés volt Prágában a közéletet korlátozó…

Belebukott a maszkbotrányba egy képviselő

Visszaadta mandátumát és kilépett pártjából a német kormányzó CDU/CSU pártszövetség egyik visszaélésgyanúba került szövetségi parlamenti képviselője.

Ezt kell tenni azonnal, ha enyhe, de gyanús tünetet észlelnek a gyerekeken

A gyermekeket is tesztelni kell, ha felmerül a koronavírus-fertőzés lehetősége, a fertőzött gyerekek azonosítása ugyanis elengedhetetlen a vírus terjedésének megfékezéséhez - olvasható a magyarországi alapellátó gyermekgyógyász szakmai szervezetek közös állásfoglalásában, amelyet a Házi Gyermekorvosok Egyesületének honlapján tettek közzé.

Eddig nem látott adatok a nők magyarországi helyzetéről

Számos jó eredményről közölt adatokat a családokért felelős tárca nélküli miniszteri hivatal hétfőn, nőnapon.

Áprilistól felpöröghetnek a vakcinaszállítmányok

Áprilistól az EU-szinten rendelkezésre álló oltóanyag mennyisége megduplázódik majd – ígérte Ursula von der Leyen a Stuttgarter Nachrichten hétfőn reggel megjelent számában.

A ragadós magyar példa miatt üzent az Európai Gyógyszerügynökség

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyik vezetője arra kérte az európai uniós tagországokat, hogy tartózkodjanak az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag engedélyeztetésétől, amíg az ügynökség nem vizsgálta meg biztonságosságát és hatékonyságát.