Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 78 hír

Így üzen a test, hogy sok a munkahelyi stressz

HR Portál
-
  Tegnap 13:39 Karrier

A folyamatos, tartós stresszhatás nemcsak az elszenvedőjének hangulatát, munkaképességét befolyásolja, hanem testi tüneteket is kiválthat. A legtöbb feszültség a munkahelyen éri az embereket, így ennek egészségre tett hatásával külön is számolni kell.

Bővült azon betegségek listája, amelyek miatt adókedvezmény vehető igénybe

Bár ezt a lehetőséget évek óta biztosítja az Szja törvény, a gyakorlati tapasztalatok alapján sokan még mindig nem élnek ezzel a jogukkal.

Emberi mulasztás miatt érkezett későn a mentő a Nyugatihoz

Egy fiatalember lett rosszul a Nyugati-pályaudvarnál kedden - mondta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője sajtótájékoztatón, amelyről a HírTv tudósított.

Egy munkahely, több munkahely, változó munkahely

HR Portál
-
  Tegnap 11:15 Karrier

Mi a jelentősége annak, hogy a munkaszerződésben a felek hogyan határozzák meg a munkavállaló munkahelyét, és hogy mire érdemes figyelni ezzel kapcsolatban? - veti fel a kérdést Oláh Zsófia, ügyvéd, a Munkaiszony vagy Munkaviszony blogon.

Ellenőrzi a hatóság a minimálbér és garantált bérminimum betartását

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei és a Munkaügyi Hatóság területi szervezeti egységei februárban országszerte közösen ellenőrzik, hogy a gazdálkodók betartják-e a 2019. január 1. óta hatályos kötelező legkisebb munkabér és a garantált bérminimum megállapításáról szóló szabályokat - írja az MTI.

A hiányzó láncszem, avagy a híd a tréning és az üzleti eredmények között

HR Portál
-
  Tegnap 10:06 Karrier

Szinte már mindenki tudja, hogy egy tréningtől nem várhatunk nagy változást az üzleti eredményekben. Könnyen igazolható ez, ha megnézzük azt a hatásláncot, ami a valódi változásokhoz vezet munkatársaink, vezetőink fejlődésében. A hatáslánc túl sok elemből és túl nehéz akadályokból áll ahhoz, hogy leküzdje őket az ember egyedül. A teljes…

Több mint kétszázezer amerikai kért segélyt, mert nem dolgozik

A washingtoni munkaügyi minisztérium közölte, hogy a február 16-án záródott héten 216 ezer volt a segélykérők száma, 23 ezerrel kevesebb, mint az előző héten. A február 9-én végződött héten 4 ezerrel, 239 ezerre nőtt a kérelmek száma - írja az MTI.

Egyre több cég kizárólag home office-ban alkalmazza munkavállalóit

HR Portál
-
  Tegnap 09:30 Karrier

Ezzel nemcsak az irodabérlés költségeit lehet csökkenteni, de segítik a tehetségek kibontakozását is - írja az origo.hu.

250 új munkahelyet teremtenek a japánok Pécelen

Az autóipari alkatrészgyártó Enmech legalább 250 új munkahelyet teremtő beruházását a kormány 641 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti - írta meg a jarmuipar.hu.

Nem mennek a fiatalok rendőrnek

HR Portál
-
  Tegnap 08:30 Karrier

Legalább 1200 tanulót kellene felvenni a szakgimnáziumokba ahhoz, hogy azt az állapotot stabilizálni lehessen, ami most van, pedig már az sem megfelelő - írja a Népszava.

Demonstrációra készülnek a Magyar Posta dolgozói

HR Portál
-
  Tegnap 08:00 KarrierSztrájk

A munkáltató nem adja meg a kért, átlagosan 10 százalékos béremelést - tudta meg a Népszava.

Kirúgások lehetnek az Echo és a HírTv-nél

Miután péntektől megkezdődik a Hír TV és az Echo TV működésének összehangolása, a Hír Televízió munkatársainak egy részét az Echo TV Angol utcai székházába vezényelték át, péntektől ott fognak dolgozni - tudta meg a 24.hu.

A nyugdíjasok a fővárosban dolgoznának leginkább

Budapesten, Fejér és Veszprém megyében vállalna munkát a legtöbb nyugdíjas, többnyire rugalmas időbeosztásban. Szinte kivétel nélkül fontosnak tartják, hogy egy helyen legyenek láthatók a lehetőségek.

Három OKJ-s képzés segítheti a külföldi munkavállalást

Sokan gondolkodnak rövid vagy hosszabb távú külföldi munkavállalásban, azonban egy ilyen kaland előtt érdemes alaposan felkészülni. Az alábbiakban a Perfekt oktatási szakértője ad néhány tippet azok számára, akik másik országban dolgoznának.

Van más állásajánlata is folyamatban?

HR Portál
-
  19.02.21 12:40 Karrier

Erre mit is kellene válaszolni manapság, hogy taktikailag is jó legyen, korrekt is legyen, jó állás is legyen belőle? Ezt veszi sorra JobAngel a HR Blogon.