Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 214 hír

A Hőplusz Rendszer Kft. üzemanyaggal segíti a polgárőrök munkáját

Hiros
-
  Ma 15:20 Megyei

A kecskeméti Hőplusz Rendszer Kft. két tulajdonosa felajánlotta, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt az eddigieknél is intenzívebben támogatja a polgárőrök munkáját. Hetente egyszer teletankolnak egy autót, ezzel is segítve azok munkáját, akik eddig is anyagi ellenszolgáltatás nélkül segítették a lakosságot. Különösen az idősebbeket, akiknek mos

Apa és kiskorú fia szenvedett balesetet

Hiros
-
  Ma 15:18 Baleset-bűnügy

Apa és kiskorú gyermeke sérült meg, amikor egy személyautó árokba borult Székkutas határában, a 47-es főúton.

Mozgáskorlátozott jármű ütközött a vonattal

Hiros
-
  Ma 14:39 Baleset-bűnügy

Egy személy életveszélyesen megsérült, amikor mozgáskorlátozott járművével személyvonatnak ütközött Hódmezővásárhely mellett.

A kecsupot jogerősen helyreigazításra kötelezte a Szegedi Ítélőtábla

Hiros
-
  Ma 14:30 Megyei

Másodfokon, jogerősen helyreigazításra kötelezte a kecsup.hu szerkesztőségét a Szegedi Ítélőtábla február 28-án kihirdetett ítéletében. A helyreigazítási pert Szemereyné Pataki Klaudia polgármestere indította, mert az önmagát függetlennek és elfogulatlannak minősítő portál valótlan tényt közölt abban a lejárató cikksorozatban, amely a…

Emlékezés Szent Ii. János Pál pápára

Tizenöt éve, 2005. április 2-án hunyt el Szent Ii. János Pál pápa, akire ma a keresztény katolikus egyház az egész világ megemlékezik.

Intézkedések a fogyatékkal élő személyek otthoni nappali ellátása érdekében

Hiros
-
  Ma 13:46 Megyei

Elindult Kecskeméten azon önkormányzati feladatok előkészítése és végrehajtása, amelyeket az Emmi miniszterének intézkedési terve tartalmaz a fogyatékkal élő személyek otthoni nappali ellátása érdekében. 

A kecskeméti kórház megkezdte a felkészülést a koronavírus-fertőzéssel érintett betegek fogadására, izolálására, ellátás…

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi célra kijelölte és kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat, a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára és az igazolt betegek ellátására.

Polgármesteri közlemény: Sikerült megakadályozni a Neumann János Egyetem megszűnését

Közleményt juttatott el hozzánk a polgármester a Neumann János Egyetem alapítványi működtetésével kapcsolatban. Ebből kiderül, ősszel még a szegedi felsőoktatásba történő teljes beolvadás várt volna az intézményre, ami a Neumann János Egyetem megszűnését jelentette volna. Ezt sikerült megakadályozni a tárgyalásoknak…

Sok esetben már nem fejthető vissza a megfertőződés útja

Az egész ország területén egyértelműen növekszik a fertőzöttek száma. Mindeközben vannak, akik visszatérően megszegik a kijárási korlátozás szabályait - derült ki a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Változott az óvodai beiratkozás rendje!

Nincs teendője a beiratkozás kapcsán annak a szülőnek, aki a kötelező felvételt biztosító, úgynevezett körzetes óvodába szeretné gyermekét beíratni. Amennyiben valaki máshová szeretné járatni gyermekét, akkor szándéknyilatkozat beküldésével jelezheti ezt a kiszemelt intézménynek. A járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel változott az…

Özönlenek a felajánlások a Wojtyla Ház szegényei javára

Hiros
-
  Ma 10:21 Megyei

Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója felhívására alkalmi és rendszeres támogatók – köztük ismeretlen magánszemélyek és neves vállalkozók – már-már elárasztják adományaikkal a népkonyha épületét.

Vigyázz! - Visszaélnek a világjárvánnyal az adathalászok

A világjárvány különösen nagy nyomást helyez a nemzetközi kereskedelmet folytató üzletágakra. Ezt természetesen a kiberbűnözök is tudják - írja a biztonsagportal.hu.

Száraz, napos időre számíthatunk

A sok napsütés mellett főként délen kevés fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk csütörtökön. Csapadék nem lesz. A délire, délnyugatira forduló szelet helyenként élénk széllökések kísérhetik – tette közzé oldalán napi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mindenkinek hozzáférhetőek a szociális intézmények járvány miatt életbe lépett protokolljai

Hiros
-
  Ma 09:42 Belföld

Téves az, hogy a szociális területen dolgozók nem rendelkeznek a járvány miatti védekezéshez szükséges információval. Minden ehhez szükséges szakmai protokoll nyilvános, mindenki számára hozzáférhető, az intézmények hivatalosan megkapták. A kormány folyamatosan kapcsolatban áll a legnagyobb szociális szakmai szervezetekkel.…

Egyre több iskola ablakában látni ilyen üzeneteket - ez most a diákoknak szól

Újabbnál újabb iskolák üzennek a diákoknak ablakra ragasztott üzenetekkel.