Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 138 hír

Jelentkezés a tavaszi érettségi vizsgára

Hiros
-
 Ma 20:09Megyei

A vizsgázó e-papír szolgáltatással, postai úton tértivevényes küldeményben vagy személyesen jelentkezhet érettségi vizsgára a fővárosi és megyei kormányhivatalokban, 2021. február 15-ig. A jelentkezéssel kapcsolatos részletes információk elérhetők az Oktatási Hivatal honlapján, itt találhatók az érettségi vizsgatárgyak nyilvános anyagai, a vizsgakö

Megjelent a koronavírus egy nagykőrösi idősek otthonában

Hiros
-
 Ma 18:41Megyei

A Nagykőrösi Humánszolgáltató Központ tájékoztatása szerint, a szigorú intézkedések ellenére ellátottak és dolgozók tesztje is pozitív lett az Arany János úti idősek otthonában.

Gáspár Ferenc az Agrárkamara megyei elnöke volt a Ktv vendég

Hiros
-
 Ma 18:22Megyei

A Kecskeméti Televízió Kiemelő című műsorának vendége volt hétfőn a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke. Gáspár Ferenc értékelte az elmúlt évet, de beszélt a gazdálkodókat érintő aktualitásokról és a kamara jövőbeli terveiről is.

Online közlekedésbiztonsági vetélkedő indul (videóval)

Kilenc héten át összesen száz közlekedéssel kapcsolatos kérdést kell megválaszolniuk a megye azon általános és középiskolás tanulóinak, akik jelentkeznek a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság online közlekedésbiztonsági vetélkedőjére. A dobogós helyezettek pénzjutalomban részesülnek.

Operatív törzs: sok ember beoltása után lehet enyhíteni a vendéglátóhelyek korlátozásain

Két vendéglátóhelyet ideiglenesen bezártak a hétvégén a járványügyi szabályok megsértése miatt, e szabályok bevezetése óta összesen 119 ilyen eset volt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón hétfőn.

Kihirdették a „A Kultúra Otthonai Fotós Szemmel” pályázat eredményét

A Magyar Kultúra Napja alkalmából meghirdetett „A Kultúra Otthonai Fotós Szemmel” című, 7-9. és 10-12. osztályos diákok számára kiírt pályázat eredményét ma hirdették ki a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. Mutatjuk a nyerteseket.

Plakáttervező pályázat a Magyar Széppróza Napja alkalmából

Hiros
-
 Ma 16:56Kultúra

Plakáttervező pályázat indult a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon szervezésében, kecskeméti és Kecskemét környéki 7-9. osztályos és 10-12. osztályos diákok részére. Mutatjuk a részleteket.

Müller Cecília: mindegyik vakcina működik

Mindegyik vakcina működik - jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Gyorsan elolvadt az első komolyabb hó

Hiros
-
 Ma 15:39Megyei

​Viharos széllel és egy északról érkező hideg légtömeggel megérkezett az idei év első komolyabb havazása Kecskemétre is. A hó látványát leginkább a reggeli órákban élvezhették a tél szerelmesei, a hirtelen jött fehér takaró ugyanis délelőtt pár óra alatt elolvadt.

Már több mint 5000 embert oltottak be megyénkben

Hiros
-
 Ma 14:20Megyei

Már több mint 5000 embernek adták be a vakcinákat a megyében. Továbbá az oltások második köre is elkezdődött. A terv szerint nemsokára már a rendfenntartó szervek munkatársai is jelentkezhetnek a vakcináért. A háttérben mindeközben a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház vezetősége a tömeges oltásra készül.

Örök zarándokútra indult hat elhagyott lélek

Hiros
-
 Ma 13:36Megyei

Hozzátartozó nélkül magányosan elhunyt felnőttek és egy három hónapos korában eltávozott kisgyermek – összesen hat lélek – hamvait kísérték el utolsó földi útjukra hétfőn a Wojtyla Barátság Központ munkatársai, önkéntesei, gondozottjai. 

A térinformatikai rendszer is segíti az illegális hulladék elleni harcot

A térinformatikai rendszert is segítségül hívja az önkormányzat az illegális hulladék ellen folytatott harcban – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amit Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester tartott hétfőn a Városházán. A Kecskemét bel-és külterületeiről készült adatbázist ugyanis kiegészítik a Dtkh információival, így kiderül, melyik ingatlannak

A térinformatikai rendszert is bevetik az illegális hulladék elleni harcban

A térinformatikai rendszert is segítségül hívja az önkormányzat az illegális hulladék ellen folytatott harcban – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amit Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester tartott hétfőn a Városházán. A Kecskemét bel-és külterületeiről készült adatbázist ugyanis kiegészítik a Dtkh információival, így kiderül, melyik ingatlannak

Felborult egy személyautó Hódmezővásárhely közelében

Egy személy sérült meg, amikor a havas úton megcsúszott egy személyautó, majd felborult Hódmezővásárhely közelében a 472-es úton.

A nyáron éledhet újra a hazai szállodaipar egy elemzés szerint

A korlátozások fokozatos feloldásával várhatóan a nyári hónapokban éledhet újra a szállodaipar Magyarországon, azon belül először a vidéki szálláshelyek iránt térhet vissza a kereslet a Bdo Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég legfrissebb iparági elemzése szerint; az egy kiadható szobára jutó árbevétel 2019-es szintjét várhatóan csak a…