Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 370 hír

Weber: Orbán nagy robajjal ránkcsapta az ajtót

A jobboldali populisták le akarják választani a jobboldalt a politikai középről és a társadalom megosztására törekednek, amivel megnyitják az utat egy „baloldali Európa" előtt – hangsúlyozta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) frakcióvezetője a Fidesz frakcióbeli tagságának megszüntetésével kapcsolatban egy…

Orbán valós ellenfélre talált!

„Oly sok kitalált ellenség után, most egy valódi ellenfelet kellett volna Orbán Viktornak legyőznie: a koronavírust. Meg is hirdette újabb háborúját és támad, harcol, legyőz, parancsol” – írta a Momentum EP-képviselője.

Tragikusak az adatok: közel nyolcszázan lélegeztetőgépen

6201 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak , ezzel a járvány kezdete óta összesen 466 017-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 108 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak már 15 873-an vannak.

Túlterhelt és gyakorlatilag elérhetetlen a legfontosabb telefonszám

Gépi hang válaszol a 1818-as vakcina-regisztrációs számon, és gyorsan bontja is a vonalat.

Kunhalmi Ágnes: teljes bérkompenzációt a gyermekével otthon maradó szülőnek!

A kormány garantálja, hogy jövedelemkiesés nélkül maradhassanak otthon gyermekükkel a munkavállalók – szólított fel Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke online sajtótájékoztatóján vasárnap.

A magyarországi egyházak többsége online istentiszteleteket tart

A magyarországi egyházak többsége online tart szentmiséket; ahol lesznek templomi szertartások, ott szigorúan be kell tartani a hétfőtől érvényes védelmi intézkedéseket – erről Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára beszélt az M1 aktuális csatornán.

Orbán: szükséges folytatni a konzultációt

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni: „hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Facebookon közzétett videoüzenetben.

Van, aki elmúlt 80 éves és hiába vár oltási időpontra

A beoltásomra a tervnek titulált és sokszorosan megsértett csoportsorrendet értelmezve, és az egészségi állapotomat pontosan ismerő háziorvosom szerint is február elseje óta okkal várok – írja kollégánk, Aczél Gábor.

A PDSZ azt követeli, hogy a kormány bírálja fölül saját  kaotikus intézkedéseit

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ ) XXIII. Kongresszusa nyílt levélben szólította fel a kormányt, bírálja fölül a napokban egyre kaotikusabbá váló intézkedéseket. Üdvözölték, hogy a kormány meghallgatta kérésüket, és elrendelte a közoktatási intézmények zárását. 

Igazságot a hétköznapi hősöknek!

Az, hogy minden év március 8-án újra és újra a nők jogairól és lehetőségeiről kell beszélnünk, azt jelzi: sajnos még hosszú út áll előttünk a nemek közötti egyenlőség eléréséig. Ez a küzdelem nem csak egy jól hangzó szlogen, mivel még a XXI. században is mindennapos harcot kell vívnunk az elismerésért, a megbecsülésért, a valódi egyenlőségért.…

Több mint 980 ezer embert már beoltottak Magyarországon

Több mint 980 ezer embert már beoltottak Magyarországon – közölte vasárnap a koronavirus.gov.hu; meghalt 108, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6201 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon.

Káoszkormány

A hétvégén 74 ezer embert beoltunk AstraZenecával, mondta a miniszterelnök, és harsogta a média. Már ekkor biztosak lehettünk abban, hogy vagy így lesz, vagy nem. És tényleg: nem oltottak be 74 ezer embert, csak azokat, akik véletlenül, vagy szándékosan odatévedtek valamelyik oltópontra. Az oltási akciót ugyanis még mielőtt elkezdődött…

Növekedett az ellenzék előnye a Fidesszel szemben

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából február 20–25. között 1001 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát.

Hoppál Péter elmondhatja, mit gondol az egyetemi átszervezésekről

Nyilvános vitára hívja Hoppál Péter országgyűlési képviselőt az  egyetemi átszervezések témájában dr. Keresztes László Lóránt, országgyűlési képviselő és dr. Mellár Tamás országgyűlési képviselő. Ugyanis Hoppál Péter, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője nem emelte fel hangját a Pécsi Tudományegyetem átalakításával…

A koronavírus-fertőzöttek száma 116,5 millió, a halálos áldozatoké 2,59 millió a világon

A világon 116 501 992 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 587 934, a gyógyultaké 65 846 043 – a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerinti, vasárnap reggeli adatai szerint.