Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 8 hír

Van-e élet a Néppárton túl?

Útelágazáshoz érkezett az Európai Parlament legnagyobb pártja, az Európai Néppárt (EPP). A helyzetet a Fidesz néppárti tagságáról szóló vita élezte ki, amelyről egyértelmű döntés most sem született.

Azt akarom, hogy pánikoljanak!

Hetek
-
  19.03.21 13:24 Vélemény

Március 15-én több millió fiatal lógott az iskolából, hogy a globális felmelegedésre fittyet hányó politikusok ellen tiltakozzanak. A mozgalmat egy tizenhat éves svéd lány, Greta Thunberg kezdte el szervezni még tavaly augusztusban, amikortól is péntekenként iskola helyett a svéd parlament előtt tiltakozott. Most Nobel-békedíjra jelölték.

Tanulj, tovább élsz!

Hetek
-
  19.03.21 13:24 Vélemény

Hazánk lakossága a daganatos és a szív- és érrendszeri halálozások tekintetében nemcsak a V4-régión belül, hanem világviszonylatban is az élen áll. A magyar társadalom egészségi állapota sokkal kedvezőt­lenebb, mint az az ország gazdasági fejlettsége alapján elvárható lenne – erről a paradoxonról Ádány Rózával, a népegészségügy…

Netanjahu nyerheti a választásokat

Hetek
-
  19.03.21 13:24 Külföld

Benny Gantz pártja se nem jobboldali, se nem Kék-Fehér. Inkább vörös-vörös, az pedig esélytelen, hogy kormányt tudjanak alakítani. Ran Bar-Yoshafattal beszélgettünk.

Nemzetek a birodalmak ellen

Hetek
-
  19.03.21 13:24 Vélemény

Az európai föderáció nem más, mint a középkori katolikus univerzalizmus és a germán birodalmi eszme liberális formában történő újra- fogalmazása – állítja Yoram HazonY izraeli történész.

Legnagyobb nemzeti tragédiánk

Hetek
-
  19.03.21 13:24 Vélemény

A magyar történelemben is példátlan katasztrófa kezdete volt 1944. március 19., Magyarország a náci Németország általi megszállása. A legnagyobb magyar tragédia nyitánya, igazi gyásznap.

A bajor nem jár egyedül

Hetek
-
  19.03.21 13:24 Külföld

Az Európai Néppárt csúcsjelöltje igazi szürke egér a brüsszeli bürokratikus rendszerben. Üstökösként felfelé ívelő politikai karrierje mögött nem a rendkívüli teljesítmény, hanem a kontinens meghatározó nagyhatalmai állnak.

Az Európai Néppárt szellemi gyökerei

Hetek
-
  19.03.21 13:24 Belföld

Az elmúlt hetek az Európai Néppárton belüli vitáktól hangosak. A pártcsalád egyik meghatározó politikusa, Angela Merkel a kialakult helyzetet többféleképpen is értelmezhető módon úgy foglalta össze, hogy a vita az Európai Néppárt értékeiről szól. De mik ezek az értékek?