Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

"Ne térjünk vissza Ion és János történetéhez!"

Hetek
-
  20.05.28 07:27 Vélemény

Az egységet ma nem lehet eladni, a széthúzás a nyerő, ezt diktálja a választói logika – Calin Popescu-Tariceanu szerint Bukarest részéről ez a fő akadálya a román–magyar viszony rendezésének. A volt kormányfő támogatja az autonómiatörekvéseket, ha azok nem etnikai alapúak.

Ha pénz van is, segítség nincs - Mit ér a gyöngyöspatai kárpótlás?

Hetek
-
  20.05.28 07:27 Belföld

A Kúria döntése szerint a gyöngyöspatai önkormányzatnak és a hatvani tankerületnek ki kell fizetnie a korábban megítélt kártérítést az elkülönítve oktatott egykori roma diákoknak. Kérdés, hogy pénzzel mennyire lehet rendet és igazságot tenni egy hosszú évtizedek óta mélyülő szociális problémában.

Kik akarták felszámolni Magyarországot?

A napokban emlékezünk meg a trianoni békediktátum 100. évfordulójáról, De a magyar államnak már a megszületése óta rendszeresen szembe kellett néznie különböző birodalmak részéről kiinduló kemény alávetési kísérletekkel.

Bármi áron Biden: Egyelőre mindent hajlandók elnézni a botrányhősnek

Hetek
-
  20.05.28 07:27 Külföld

Szexuális zaklatási ügye, egészségi állapota, életkora, rasszista és korrupciós vádak állnak a hosszú lista élén, ami miatt súlyos kritika éri a demokrata aspiránst. Pártja egyelőre kitart mellette, és a liberális média is elnézőnek bizonyul.

Egy rejtett élet: Ellenállás egy gonosz rendszerrel szemben

Hetek
-
  20.05.28 07:27 Vélemény

Idilli osztrák falu élete alakul át viharsebességgel az anschlusst követően, és hirtelen az emberek is megváltoznak. A tömeghangulatnak behódoló lakosok között azonban van egy hívő földműves, aki hallgat a belső meggyőződésére: nem állhat Hitler oldalára.

Magyar tengerre, magyar!

A korlátozó intézkedések feloldásával lassan éled a magyar turizmus is. Az előszezon szinte teljesen odaveszett, ám a Balatonnál reménykednek abban, hogy a nyár menthető lesz. Kevesebb külföldi, viszont több hazai vendégre számítanak.

Ásó, kapa, irány a kert!

Hetek
-
  20.05.28 07:27 Életmód

Megfizetnénk az árát annak – bármilyen drága csodaszerről is legyen szó –, ami garantáltan jó hatással van az egészségünkre, de az időnkből már kevésbé áldozunk. Ám most, hogy a járvány sokakat hazakényszerített, egyre többen vágnak bele a kertészkedésbe, ami óhatatlanul is vonja magával az aktív testmozgást.

Kolonc Kínának?- Hongkong magányos harca a szabadságért

Hetek
-
  20.05.28 07:27 Külföld

Alig fél évvel ezelőtt még a címlapokon szerepelt Hongkong, egyre elfajuló polgárháborús viszonyaival. Viszont már rég nem tüntetésekről, hanem életekbe kerülő utcai harcokról lehet hallani, mivel Kína minden korábbinál erősebb nyomást gyakorol a városra. Hogyan változott a helyzet a járvány idején?

Bomlaszt-e a német alkotmánybíróság?

Hetek
-
  20.05.28 07:27 Külföld

A német alkotmánybíróság első ízben engedte meg magának, hogy vitassa az Európai Unió Bíróságának ítélkezési jogkörét. Ez egyes elemzők szerint bizonytalanságot teremt, míg mások az Unióval szembeni nyílt hadüzenetnek fogják fel.

Rajthoz! Újraindul a sportvilág

Hetek
-
  20.05.28 07:27 Életmód

Villámcsapásként hatott a koronavírus a sport világára, és küldte karanténba korunk klasszisait – a közösségi médián mi is nyomon követhettük, hogyan próbálják túlélni a száműzetés idejét a sportolók. Most úgy tűnik, vége a pihenésnek, és egy még intenzívebb időszak veszi kezdetét. A cél: a túlélés.

Hazatért a keresztény apologetika óriása

Hetek
-
  20.05.28 07:27 Vélemény

„Tanítsd a hívőt gondolkodni, a gondolkodót pedig hinni”. Ha Ravi Zacharias életművét egyetlen szlogennel kellene összefoglalni, ez lenne az. A hit úttörője egy hete, csontrákkal való rövid küzdelem után, 74 évesen hunyt el.

Ausztrál kanári a kínai szénbányában

Hetek
-
  20.05.28 07:27 Külföld

Kína komoly gazdasági korlátozásokat vezetett be Ausztráliával szemben a koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedésekre reagálva. Az elmérgesedő viszony kapcsán egyre többen mutatnak rá: Peking nem win-win szituációra játszik a két ország közötti kapcsolatban.

Pünkösdkor született az egyház

Hetek
-
  20.05.28 07:27 Vélemény

Kétezer évvel ezelőtt, egy zsidó zarándokünnepen Jeruzsálemben megszületett az egyház, és egy nap alatt egy 120 fős imacsoportból több mint háromezer lelket számláló közösséggé vált.