Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 107 hír

Elképesztő épület Szegeden: a különleges kilátóról a múltat is láthatjuk

HelloVidék
-
  Ma 19:07 Utazás

Különleges kilátó készül a szegedi Móra Ferenc Múzeum épületének tetején, ahol a látogatók nemcsak Szeged szépségeit csodálhatják meg, hanem betekintést nyerhetnek a múltba is.

Elkapja a csalókat a csúcstechnológia: még biztonságosabb lesz a vasút

HelloVidék
-
  Ma 18:04 Utazás

A 2019. szeptemberi bevezetés óta folyamatosan nő azoknak a jegyvizsgálóknak a száma, akik önkéntes alapon, szívesen használják a testkamerákat munkavégzés során. Most év végéig mintegy 70 új testkamerát vásárol a MÁV-Start.

Nemzeti emlékhellyé nyilvánították a népszerű helyet: évente több százezer ember látogatja

Az évente 200 ezer látogatót fogadó búcsújáróhely az elmúlt hónapok alatt is sokat fejlődött és most nemzeti emlékhellyé nyilvánították a történelmében meghatározó jelentőséggel bíró értéket.

Kiderült az igazság: ezért kerül rengeteg vadhús a kukába

HelloVidék
-
  Ma 16:01 Otthon

Az afrikai sertéspestis megjelenése gyökeresen átalakította a vaddisznó gazdálkodást. A magas fertőzöttségi kockázattal jelölt területeken elejtett vadak automatikusan a szeméttelepen végzik, így jelentős a kár.

Megdöbbentő, de működik: 8 növénypáros, amit mindenképp egymás mellé ültess a kertedben

A magas növények például árnyékot nyújtanak az alacsonyabb növényeknek, mások amik a kártevők, betegségek pusztításának állnak ellen: elriaszthatják a káros organizmusokat, vagy elűzhetik a kártékony bogarakat a kényesebb fajoktól.

Több mint tíz éve nem volt hasonló: durva összeomlás a hazai iparban

Soha nem látott mértékű 36,8%-os összeomlást okoztak az ipari termelésben a koronavírus miatti korlátozó intézkedések, gyárleállások, a külkereskedelem megszűnése, a kereslet összeomlása és a beszállítói láncok akadozása.

Javul a helyzet az országban: ebben a négy megyében már nincs igazolt fertőzött

Négyszáz alá csökkent a koronavírus-fertőzéssel ápolt betegek száma, és négy olyan megye is van, ahol nincs igazolt fertőzött az országos tisztifőorvos tájákoztatása szerint.

Közel félmilliárd forintot kapott a zempléni város: erre fordítotották az összeget

HelloVidék
-
  Ma 12:03 Utazás

Csaknem félmilliárd forintot nyert pályázaton a zempléni város, amiből a közösségi közlekedés infrastruktúrájának több elemből álló fejlesztését valósította meg.

Az autóvásárlásra is hatással volt a járvány: ezeket veszik most a magyarok

HelloVidék
-
  Ma 11:06 Gazdaság

Az újautó-piacon erős a visszaesés, ám a használtautó-piac májusban lassú növekedésnek indult és az előző hónaphoz képest 17 százalékkal több használt személyautót regisztráltak.

Van kiút az aszály- és fagykárokból: újabb támogatásokkal segítik a gazdákat

HelloVidék
-
  Ma 10:05 Gazdaság

Az agrárminiszter szerint az idén a korábbiaknál is nagyobb szükségük van a gazdálkodóknak a segítő kézre, a szárazság és a hidegbetörésekkel tarkított tavasz komoly károkat okozott a mezőgazdaságban - írja a Magyar Nemzet.

Drámai helyzet a Balatonnál: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

A balatoni településeken érezhető volt, hogy a válság a vendéglátóipart és a szállásadókat sújtotta leginkább, ezért a legtöbb helyen 30-40 munkanélkülivel többet regisztráltak a déli parton. Somogyban közel kétezer ember vesztette el a munkáját a járvány okozta válság miatt - írja a Sonline.

Milliárdos segítség a kertészeteknek: itt vannak a részletek, hogy élesztenék fel az ágazatot

Mintegy hatvanmilliárd forintnyi beruházás valósulhat meg a jövőben a kertészetekben az Agrárminisztérium múlt héten bejelentett rendkívüli támogatási programjának köszönhetően. Az előzetes felmérések szerint mintegy százhektárnyi új, korszerű üvegház épülhet az országban, a megtermelt áru versenyképességét pedig a megfelelő…

Nullás hitelek az autókereskedőknél: akciókkal is próbálják bepörgetni a vásárlási kedvet

A tragikus április után szép lassan kezdenek visszatérni a vásárlók az autókereskedésekbe, a szakember szerint realitása van annak, hogy a június és a július is egyre inkább erősödik majd.

Hallottál már a magyar rizsről? Van belőle dögivel: aki kóstolja, csak ezt eszi

A rizs szó hallatán sokaknak az ázsiai országok teraszos művelési módja jut az eszükbe, ahol a szalmakalapos munkások térdig gázolva a vízben aratják le a termést. Mindez nem áll távol a valóságtól, azonban a növényt emberek helyett már jobbára gépek aratják le, és a Távol-Kelet mellett jóval szélesebb a rizstermesztő országok köre, amibe…

Fejlesztés a magyar piacon: vegán termékeket kínál a Pápai

Az élelmiszergyártás új korszakába lépett a Pápai Hús Kft. A különösen a sonkáiról híres cég kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki. A Pápai Ízek néven forgalomba kerülő burgerpogácsája és szendvicsfeltétje után már újabb magas fehérjetartalmú vegán termékeken is dolgozik. Az évszázados élelmiszergyártási…