Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 94 hír

Több sebből vérzik a halpiac: hiába van elég hazai, importot eszik a magyar

Rendszeresen beszámolunk arról, hogy országszerte zajlanak jelentős haltelepítések, idén pedig rekordszámú halmennyiséggel gazdagodnak a magyar tavak. A halgazdaságok számára viszont továbbra is rossz hír, hogy az egy főre jutó halfogyasztás még mindig nagyon alacsony Magyarországon. Ugyan számos program indult már a…

Milliós beruházás Fejérben: így újulnak meg közutak a megye északkeleti részén

Több mint tízmilliárd forintból újulnak meg közutak Fejér megye északkeleti részén, Bicske környékén, a Váli-völgyben és a Velencei-tó térségében - jelentette be Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, az Etyek és az 1-es főút közötti, 8108-es számú út felújításának munkaterület-átadásán.

Fontos határidő közeleg: mutatjuk, meddig lehet bejelenteni az áprilisi fagykárokat

Május 17-ig jelenthetik be a gazdák az áprilisi fagykárokat - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Nehéz helyzetben az állattartók: elkerülhetetlennek látják a hús drágulását szakértők

Hamarosan a fogyasztók is szembesülni fognak a takarmányárak emelkedésével, mivel most készülnek azok a hús- és tejtermékek, amelyek már a drágább takarmány felhasználásával állítottak elő - hangzott el 2021. április 20-án a Portfolio Agrár Klubon. A szakemberek szerint, bár rövid távon kétségbeejtőnek lehetne nevezni a helyzetet, az…

Építkezők, kivitelezők, figyelem: drágulnak az építőanyagárak, mutatjuk, mire számíthatunk idén

Az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó Mapei Kft. közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy világszinten nehézségek jelentkeztek az építési vegyi anyagok gyártásához szükséges alapanyagok előállításában, a gyártási problémák nemcsak áremelkedést, hanem ellátási nehézségeket is okoznak.

Kiadták a figyelmeztetést: megteltek a csatornák jéggel a borsodi településen

Figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Napközben a gyorsan növekedésnek induló gomolyfelhőkből a záporok mellett előbb valószínűleg az Alföldön majd máshol is kialakulnak zivatarok.

Őrült jó kávét árul ez a vidéki vállalkozó: mi a Berka Coffee titka?

HelloVidék
-
 Tegnap 15:05Recept

Egy fiatal helyi vállalkozó nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy a pandémia kellős közepén, a sokversenyzős piac ellenére életre hívta a szülővárosáról elnevezett és saját nevével fémjelzett helyi kávécsaládot. Arról, mi késztet valakit, hogy a sokakat nehéz helyzetbe hozó gazdasági viszonyok közt alapítson vállalkozást, hogyan találja meg a még

Reménykednek a magyarok: a lakosság harmada bízik abban, hogy idén el tud menni nyaralni

Az elmúlt hetek korlátozások enyhítéséről és az oltási számok markáns növekedéséről szóló híreinek hatására a lakosság harmada újra bízik abban, hogy el tud menni nyaralni - derül ki a Szállás.hu és az Ipsos legfrissebb reprezentatív felméréséből.

Bármikor lecsaphatnak a halőrök: gigabírságra számíthatnak a szabálysértők

Folyamatos az ellenőrzés, minden napszakban ellenőrzik a vizeket a A Hajdú-Bihar megyei halőrök.

Így áll most a szennyvíz koronavírus koncentrációja: ebben a városban mértek további növekedést

A 15. héten tovább folytatódott a szennyvíz eredmények országos átlagában a korábbi hetekben megfigyelt, enyhén csökkenő tendencia. A legtöbb városban a szennyvíz koronavírus koncentrációja stagnál vagy enyhén csökken. Azonban Miskolc esetében további növekedést mértek.

Megmozdult a föld: a rengést még Sopronban is lehetett érezni

Erős földrengést észleltek éjszaka az alsó-ausztriai Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) és közelében.

Jó hír a hajózás szerelmeseinek: újraindulnak a körjáratok a Dunán

Április 24-én, szombaton újraindulnak a Dunakanyarban a hajós körjáratok a népszerű Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád útvonalon. A látványos és kedvelt járatot egyelőre hétvégenként indítják, de májustól hétfő kivételével akár minden nap hajózhatunk egyet.

Elképesztő mi megy Somogyban: rohamosan fogynak a telkek, mutatjuk miért

Megdöbbentő, de több somogyi településen is hiány van építési telkekből. Vannak olyan települések, melyeken néhány nappal ezelőtt adták el az utolsó földterületet is. Szakértők szerint a telkek a falusi csok miatt fogynak rohamosan.

Szemét önti el a nógrádi utcákat: borzasztó, ami egyes településeken folyik

Borzasztó látvány fogadja azokat, akik a salgótarjáni Szerpentin útra kanyarodnak, mivel a helyszín tele van eldobált szeméttel. Több helyi lakos úgy gondolja, hogy közös erővel fel kellene lépni a probléma ellene, s a természet megóvására koncentrálni.

Nesze neked terasznyitás: nagy áremelkedés jöhet a magyar vendéglátásban

Egyes előrejelzések szerint a vendéglátóhelyek esetében a nyitás után már rövid távon nagyobb áremelkedésre lehet számítani, viszont kérdés, hogy a vásárlóerő az első eufória után mennyire tolerálja majd ezt.