Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 163 hír

Vállfájdalom kezelése - 10 tippünk is van!

HáziPatika
-
  Ma 19:00 Egészség 

Vállfájdalom kezelése: erre több lehetőség is van attól függően, hogy komoly betegség áll a hátterében vagy "csupán" görcs, húzódás, feszülés, túlerőltetés. Az viszont biztos, hogy bármi is okozza, képes napokra elrontani az ember közérzetét.

Fehérvérsejtszám: mikor jelez betegséget?

HáziPatika
-
  Ma 17:30 Egészség 

A vérvételek során a legtöbb esetben a fehérvérsejtszámot is ellenőrzik. A kapott érték ugyanis sok mindent elárulhat, az alacsony és a magas eredmény is árulkodó lehet.

Nagyon hidegre ébredhetünk vasárnap

Vasárnap elkerülnek bennünket az időjárási frontok. A szokatlanul hideg reggelen a kopásos ízületi fájdalmak felerősödhetnek.

Zsibbad a keze? Komoly bajt jelezhet

HáziPatika
-
  Ma 12:30 Egészség 

Sokszor zsibbad, fáj a keze, elerőtlenedtek az ujjai? Könnyen lehet, hogy elérte a kezüket egyoldalúan terhelő munkát végzők jellegzetes gondja, az úgynevezett kéztőalagút-szindróma.

Új HPV-oltást lehet kérni

A 12. életévüket betöltött, 7. osztályos lányok szülei térítésmentesen igényelhetik a HPV elleni védőoltást, ami hatalmas előrelépést jelent a vírussal szembeni védekezésben. A 2018/19-es HPV védőoltási kampányban pedig már a kilenckomponensű vakcina...

Így kezelhető a metabolikus szindróma

Az elhízás igen gyakran nem önálló problémaként jelentkezik, idővel rendszerint utat nyit egyéb társbetegségek előtt is. Az így kialakuló spirálból, az úgynevezett metabolikus szindrómából igen nehéz kiszállni.

Az ínybetegség tünetei kutyáknál

HáziPatika
-
  Ma 09:00 Állatvilág 

Nemcsak az emberek, hanem a kutyák is hajlamosak az ínybetegségekre, amelyek számukra is ugyanolyan veszélyesek. Éppen ezért a gazdiknak fontos tudni, hogyan ismerhetik fel a tüneteket.

Így hatol a tüdőbe a szálló por

HáziPatika
-
  Ma 08:00 Egészség  ENSZ

Egy friss ENSZ-jelentés szerint 4,2 millió ember halálát okozta a környezeti levegőszennyezettség 2016-ban.

A tartós fülzúgás okai

A fülzúgás, fülcsengés gyakori panasz. Mi okozhatja és miért fontos, hogy mielőbb orvoshoz forduljunk a kellemetlen tünettel?

Így tarthatjuk távol növényeinktől a kártevőket

HáziPatika
-
  Ma 06:00 Egészség 

A rovarinvázió beköszöntével a legtöbb hobbikertész rögtön felfegyverkezik, hogy harcba induljon a kártevők ellen, ám ilyenkor korántsem biztos, hogy a széles körben alkalmazott vegyszeres hadviselés a legjobb stratégia.

Növény, amely égési sérülést okoz

HáziPatika
-
  Ma 05:00 Egészség 

A kaukázusi medvetalpról 5-6 éve hallhattunk először, noha több évtizede jelen van hazánkban. Elterjedésének mértéke viszont most kezd zavaróvá válni. Németországban már 30 éve küzdenek vele, mivel egyre több ember kerül miatta kórházba másodfokú...

Bajt jelezhet a lábdagadás

HáziPatika
-
  Ma 00:00 Egészség 

Honnan tudjuk, hogy a lábdagadás valamilyen súlyos betegség tünete, vagy csak a megterhelés okozta? Milyen természetes módszerek vannak a tünetek enyhítésére?

AFP-vizsgálat: hamis eredményeket hozott

HáziPatika
-
  Tegnap 23:00 Egészség 

Az AFP-vizsgálat sajnos nagyon sokszor hozott hamis eredményeket. Éppen ezért a legújabb szűrési lehetőségek mellett nem indokolt az alkalmazása.

A PCOS súlyos szüvődményei

HáziPatika
-
  Tegnap 21:30 Egészség 

Gyakran egyáltalán nem okoz feltűnő panaszokat a policisztás ovárium szindróma, amely azonban lehetséges szövődményeivel komoly veszélyt jelent a női szervezetre.

Így zavarják meg az életet a hormonok

HáziPatika
-
  Tegnap 20:00 Egészség 

Azt reméljük, hogy hormonjaink csak a menstruáció körüli napokban tombolnak a szervezetünkben? Sajnos nem így van. Több kutatás is alátámasztja azt, amit sokan érezhetünk: reakcióink hormonjaink váltakozásától függnek, eláruljuk, hogyan.