Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 174 hír

Néha igenis kell enni tésztát

HáziPatika
-
  Ma 22:00 Recept 

A tésztából nemcsak ízletes ételek készíthetők, de rosttartalma miatt székrekedésre is kiváló, valamint a szív- és érrendszeri betegségeket is segítheti.

Furcsa okok, amiktől székrekedésünk lehet

HáziPatika
-
  Ma 20:30 Recept 

Sem a komfortérzetünk, sem az egészségünk szempontjából nem túl jó, ha több napon át sem sikerül elvégeznünk a nagydolgunkat. A kellemetlen problémát számos tényező előidézheti.

Egészgégesek egyáltalán az aszalt gyümölcsök?

HáziPatika
-
  Ma 19:00 Recept 

A kérdés megválaszolásához érdemes összegyűjtenünk e különleges finomságok legfőbb tulajdonságait, melyek alapján nem lesz nehéz döntést hoznunk.

Amit eddig nem mondtak el a végbélrepedésről

HáziPatika
-
  Ma 17:30 Egészség 

Nehéz székletürítést, vérzést és tartós, visszatérő éles fájdalmakat okoz a végbélen keletkező, nehezen gyógyuló repedés.

Szeles szombat jön

HáziPatika
-
  Ma 16:30 Egészség 

Szombaton estig még nem érvényesül fronthatás a Kárpát-medence környezetében.

Egymást fürdetik a betegek a budapesti kórházban

HáziPatika
-
  Ma 15:43 Egészség 

Lesújtó képet festett a Péterfy kórházról az egyik ott kezelt beteg. Az alapvető higiénia mellett a nővérek hiányát is kiemelte, amely miatt a betegek egymást kénytelenek mosdatni és etetni.

Mi a székletkő?

HáziPatika
-
  Ma 14:30 Recept 

Az emberi szervezet több pontján is kialakulhatnak kőszerű képződmények, amik közül talán az epekő és a vesekő a két leginkább ismert típus. A vastagbélben ugyanakkor szintén keletkezhetnek nem kívánt elemek.

Súlyos betegséget jelezhet a pókhas

HáziPatika
-
  Ma 13:00 Recept 

A népnyelv általában "pókhasúnak" nevezi azokat a kisgyermekeket, akiknek a hasa feltűnően elődomborodik, végtagjaik a testükhöz képest vékonyak.

Miért együnk alakort?

HáziPatika
-
  Ma 12:00 Recept 

A Kis-Ázsiából származó alakor vagy egyszemű búza egyike a legkorábbi, emberek által termesztett búzának. Termesztése szinte egyidős az európai termelőgazdálkodás kialakulásával.

Hihetetlen, de ennyire káros a mikrosütő

HáziPatika
-
  Ma 11:14 Recept 

A Manchesteri Egyetem legújabb kutatása szerint az Európai Unió mikrosütő-használata annyi szén-dioxidot juttat a légkörbe, mint hétmillió személyautó.

Étkezés után ezért fájhat a hasunk

HáziPatika
-
  Ma 11:00 Recept 

A diszpepszia, vagyis a felhasi diszkomfortérzés viszonylag gyakori állapot, amelyhez telítettség-érzés, puffadás és hasi fájdalom is tartozik. Miért tapasztalhatunk még hasfájást étkezések után?

Hétvégére ismét jön a hó

A hétvégén is többször várható csapadék: esőre, ónos esőre, havazásra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Ilyen hatással van az alkohol a testünkre

HáziPatika
-
  Ma 10:00 Egészség 

Azzal mindenki tisztában van, hogy az alkoholfogyasztás nem egészséges. Ugyanakkor kevesebben tudják, hogy pontosan mi is történik a testünkben, amikor megiszunk pár pohárkával.

A jó alvás felér a lottónyereménnyel

HáziPatika
-
  Ma 09:00 Egészség 

Az alvásminőség javítása ugyanolyan előnyös az egészség és a boldogság eléréshez, mint a lottónyeremény. Elmondjuk, hogy ez miért olyan fontos a magyaroknak.

Az MRSA-fertőzés gyakori jelei

HáziPatika
-
  Ma 08:00 Egészség 

Habár főként kórházi fertőzések kapcsán lehet hallani róla, a methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus baktérium valójában bárhol megtámadhat akár teljesen egészséges embereket is. Lássuk tehát, milyen betegségtünetek esetén érdemes a kórokozóra...