Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 186 hír

Csalóka lesz a húsvéti idő

HáziPatika
-
  Ma 11:15 Időjárás

Pénteken és szombaton még napsütéses, kellemes időre készülhetünk, a húsvét azonban borúsabb lesz a meteorológusok szerint.

A járványos agyhártyagyulladás veszélyei

HáziPatika
-
  Ma 11:02 Egészség

A csecsemők között a leggyakoribb a járványos agyhártyagyulladás (meningococcus), mert az ő immunrendszerük még éretlen. A fertőzéstől még az anyatejes táplálás sem óvja meg a gyermekeket - figyelmeztetett Póta György, a Házi Gyermekorvosok...

Minden eddiginél korábban olvadt a jég

Még soha nem olvadt meg a jég ilyen korán az alaszkai folyókon, mint idén. A hétvégén a Tanana folyó hagyományos, jégolvadási fogadójátéka is lezárult, miután annak jege is felengedett.

A félelem ezért veszélyes

HáziPatika
-
  Ma 09:03 Egészség

Mindenki fél valamitől, ami felfokozott idegállapothoz vezet, és jelentősen rontja a közérzetet. Ha a félelem rendszeresen visszatér, vagy túlzott az intenzitása, az az érintettek jól létét rombolja, sőt talán meg is betegíti őket. Eddig nem volt...

Nemcsak a vizeket lepte el a műanyag

HáziPatika
-
  Ma 08:02 Egészség

Több millió műanyagrészecskét hagynak hátra a gleccsereken a hegymászó turisták. Így már ott is ugyanannyi mikroműanyag található, mint a tengerpartokon és az óceánok fenekén - közölte egy olasz vezetésű kutatócsoport.

3D-s nyomtatással alkottak szívet

Először nyomtattak egy teljes szívet háromdimenziós nyomtatással. A miniatűr szív létrehozásához emberi szöveteket használtak - közölték a Tel-avivi Egyetem kutatói.

Így kezeljük a pikkelysömörös fejbőrt

HáziPatika
-
  Ma 06:02 Egészség

Mindenki selymes, fényes és gyönyörű hajat szeretne, vannak nők, akiknek a frizurája a titkos fegyvere, vannak azonban, akiknek ez csak vágyálom. Az egészséges haj az ápolt megjelenés egyik alapja, így akinek olyan bőrbetegséggel kell küzdenie, mint...

A stroke első jelei

HáziPatika
-
  Ma 05:32 Egészség

Sok egészségügyi probléma mellett a stroke kockázata is nökveszik, ahogyan öregszünk. Ettől még nagyon fontos, hogy már fiatalabb korban is megtanuljuk felismerni a jeleit, hiszen a korai észlelés akár életmentő is lehet.

A horkolás veszélyei

HáziPatika
-
  Ma 04:32 Egészség

A magyar lakosság megközelítőleg 10-30 százaléka horkol. A horkolás okát azonban mindenképpen ajánlott kivizsgáltatni, mert akár alvás közbeni légzéskimaradás is állhat a hátterében. Ebben az esetben pedig jelentősen megnő a szívinfarktust és a...

"A fájdalom a női lét része"

HáziPatika
-
  Ma 04:02 Egészség

Négy-öt évig is kilincselhetnek a magyar betegek az orvosnál, mire sikerül diagnosztizálni náluk az endometriózist, külföldön ráadásul ez még hosszabb folyamat. Salamon Adrienn sokáig szenvedett a betegség miatt, alapítványán keresztül most másokon...

Az egész országot sújtja az aszály

Az elvetett zöldségmagok kikelését és a gyümölcsök virágzását segítette a hétvégén esett csapadék, ugyanakkor közel sem biztosította a szükséges mennyiséget - közölte Ledó Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és...

Ételek, melyektől rossz lesz a testszagunk

HáziPatika
-
  Ma 03:02 Recept

Senki sem szeret kellemetlen szagokat árasztani, mégis mindenkivel előfordul időről időre. A háttérben állhatnak egészségügyi problémák, stressz, higiéniai hiányosságok - és meglepő módon a táplálkozás is.

Az ételnek is lehet köze az erekciós zavarokhoz

HáziPatika
-
  Tegnap 23:04 Szex

Az erekciós zavaroknak, a szexuális teljesítőképesség csökkenésének számos oka lehet. Egészségügyi problémák, dohányzás, bizonyos gyógyszerek szedése és hasonlók. Sokan nem tudják azonban, hogy ebből a szempontból is számít, hogyan étkezünk.

Hormonális oka is lehet a puffadásnak

HáziPatika
-
  Tegnap 19:06 Recept

A has felpuffadását általában táplálkozási vagy életmódbeli okokra vezetik vissza, pedig gyakran a hormonális egyensúly megváltozása idézi elő.

Miért veszélyes az odaégett étel?

HáziPatika
-
  Tegnap 18:04 ReceptAkrilamid

Az elmúlt években nemcsak a médiában, a tudományos körökben is sokat foglalkoztak a sütés-főzés során felszabaduló káros anyagok egészségre gyakorolt hatásaival. Az egyik legveszélyesebb anyag az akrilamid lehet.