Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 160 hír

A lábgörcs lehetséges okai

HáziPatika
-
  Ma 13:00 Egészség 

A lábgörcs hirtelen, éles fájdalommal jár, mikor is az izom megfeszül - leggyakrabban a vádliban, illetve a comb hátsó részén jelentkezik, és pár másodperctől pár perces időtartamig érezhetjük. Az izom gyengéd nyújtásával, masszírozásával a...

Betegségre utalhat az alacsony pulzus

HáziPatika
-
  Ma 12:30 Egészség 

Fiatalok és jó fizikumban lévő sportolók esetében előfordulhat, hogy a pulzusszám bármiféle ok nélkül alacsonyabb a megszokottnál, sok esetben azonban komoly betegséget is jelezhet a ritkább szívritmus.

Allergia: mibe halunk bele?

HáziPatika
-
  Ma 12:00 Egészség 

Az emberi test védekező mechanizmusaival időnként előfordul, hogy rosszul azonosítanak egyes külső hatásokat vagy belső változásokat, és szükségtelen támadást indítanak. Ez az allergia. A következőkben közelebbről is megnézzük, hogy mi is ez.

Cukorbetegség: a legrosszabb, ami történhet?

HáziPatika
-
  Ma 11:30 Egészség 

Rohamosan nő a cukorbetegek száma, terjednek a szájüregi daganatok és a tüdőrák, de egyre gyakoribb az Alzheimer-kór is. Miért van így, és mit tehetünk?

Kontaktlencsével ezért tilos aludni

HáziPatika
-
  Ma 11:00 Egészség 

Súlyos következményei lehetnek, ha éjszakára nem vesszük ki a szemünkből a kontaktlencsét. Ez a fajta rossz szokás akár 6-8-szorosára is növelheti ugyanis a szemfertőzések kockázatát.

"Jóindulatúból lett rosszindulatú daganatom"

HáziPatika
-
  Ma 10:42 Egészség 

Az önsegítő betegcsoportok komoly szerepet töltenek be az emlőrákkal küzdők életében, fontosságukat jól mutatja Báródi Edit példája is. A korábbi beteg felépülve is részt vesz a csoportok életében, ezzel is segítve mások gyógyulását.

Ne tartsa vissza, sokkal rosszabb lesz

HáziPatika
-
  Ma 10:15 Egészség 

Ha már kiderült, hogy aranyerünk van, a legrosszabb, amit tehetünk az, hogy elhanyagoljuk a problémát - a kenőcsös, kúpos kezelés fontos, de emellett az egész életmódunkat érdemes egy kicsit megváltoztatni!

Súlyos bajt okoz a hazai parlagfűhelyzet

HáziPatika
-
  Ma 10:00 Egészség 

A parlagfű pollenkoncentrációja igen magas, ezért az egészségügyi szakhatóság másodfokú riasztást adott ki. Két héttel előrébb tart a természet, és ezt az allergiások is érzik: a rendelőkben sokszor órákat kell várniuk, mire sorra kerülnek az...

A vörös hús mégsem egészségtelen?

HáziPatika
-
  Ma 09:00 Recept 

Egyes ételeket egészségtelennek hiszünk, pedig egy kis odafigyeléssel nyugodtan beilleszthetjük az étrendünkbe. Lássunk néhány gyakori példát.

A mellrák tünetei férfiaknál

HáziPatika
-
  Ma 08:00 Egészség 

Bár ritkábban, mint a nőknél, de férfiaknál is kialakulhat mellrák. Fontos tehát, hogy ismerjük a lehetséges tüneteket, hiszen csak így ismerhető fel időben a veszélyes elváltozás.

Öt meglepő tény a fémallergiáról

HáziPatika
-
  Ma 07:00 Egészség 

Nemcsak az ékszerek, hanem a sminkekben található összetevők is okozhatnak panaszokat a fémallergiásoknál.

Veszélyes, ha a macska velünk alszik?

HáziPatika
-
  Ma 06:00 Állatvilág 

Sok cicás gazdi engedi meg a kedvencének, hogy bebújjon mellé az ágyba. Szakértők szerint ennek előnyös és hátrányos oldala is van.

Így sétáljunk le 5 kilót 3 hét alatt

HáziPatika
-
  Ma 05:00 Egészség 

A gyors tempójú gyaloglás egészséges étkezéssel párosítva segíthet a laposabb has elérésében, illetve abban is, hogy három hét alatt akár öt kilótól is megszabaduljunk.

A kevés szex hatása a testre

HáziPatika
-
  Tegnap 20:00 Szex 

Nincs mese, szexelni kell - akár partnerünkkel, akár saját magunkkal. Ha másért nem, a hüvely egészsége érdekében.

6 meglepő tény a péniszről

HáziPatika
-
  Tegnap 19:00 Szex 

Manapság a gyerekek sokkal fiatalabb korban kezdenek a szexualitással foglalkozni, de a korai tizenévesek iskolai szünetekben átadott tudása semmivel sem pontosabb, mint korábban.