Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 174 hír

A májelégtelenség tünetei

HáziPatika
-
  Ma 13:03 Egészség

Májelégtelenséghez bármelyik májkárosító hatás vagy májműködés-zavar vezethet. Ezek a jelek mutatják, hogy a máj már nem tudja ellátni a szervezetben betöltött szerepét.

Félelmetes jövőt jósolnak

HáziPatika
-
  Ma 12:03 Egészség

Időzített bombaként összeomlással és a sokszorosára gyorsuló olvadással fenyeget az antarktiszi Thwaites-gleccser. Január végén kutatócsoportok érkeznek a helyszínre, hogy legalább a történések okát megfejtsék. Egy azonban biztos: a gleccser...

Szokatlan idő jön

HáziPatika
-
  Ma 11:11 Időjárás

Borús, de az ilyenkor megszokottnál melegebb időnk lesz a héten, és csapadékra is számíthatunk.

Ennyivel több bért kapnak az ápolók

HáziPatika
-
  Ma 11:03 Egészség

Folytatódnak a béremelések és tovább fejlesztik a nővérszállók hálózatát is - közölte Csiki Zoltán, az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.

Egyre több veszélyes gáz van a légkörben

Rekordütemben nő egy erősen üvegházhatású gáz légköri koncentrációja. Ez annak ellenére van így, hogy 2017-es jelentések szerint csaknem teljesen megszűnt a globális kibocsátása.

Rávehet-e öngyilkosságra egy gyógyszer?

HáziPatika
-
  Ma 09:03 Egészség

Évtizedes vita folyik arról, hogy az antidepresszánsok megnövelik-e az öngyilkossági hajlamot. Habár a statisztikák szerint ennek mértéke mindig is alacsony volt, a gyártók azonban nem akarják, hogy rájuk mutogassanak, így előre figyelmeztetnek. A...

Megszólaltattak egy egyiptomi múmiát

HáziPatika
-
  Ma 08:33 Egészség

Kutatóknak sikerült életre kelteni egy háromezer éves egyiptomi múmia hangját.

Kongatják a vészharangot a méhészek

HáziPatika
-
  Ma 08:02 Egészség

Több európai országban is tiltakoznak a méhészek a méhészetek rossz körülményei miatt. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke azt mondja, tisztességes piaci feltételekre lenne szükségük.

Kiderült, mennyi stresszt okoz a szurkolás

Akár veszélyes mértékű stresszhatás is érheti meccs közben azokat a futballszurkolókat, akik igazán elkötelezettek kedvenc csapatuk felé - derült ki egy frissen publikált kutatásból.

Az apáknak is lehet szülés utáni depressziójuk

HáziPatika
-
  Ma 07:03 Egészség

Anyák esetében közismert, hogy szülés után jelentkezhetnek hangulati zavaraik, a szakemberek szerint azonban az apákat is érdemes lehet kivizsgálni ilyen irányban.

Kiderült, melyik influenzavírus támadhat

HáziPatika
-
  Ma 06:33 Egészség

Az influenzát nem egyetlen vírustörzs okozza, ezért 100 százalékban biztos védelmet az oltás sem nyújthat ellene. Mégis ezek a vakcinák a megelőzés legfontosabb eszközei. Hogyan következtetnek a virológusok arra, hogy éppen melyik típus lesz a...

A féltékenységet így kezelhetjük

HáziPatika
-
  Ma 06:01 Egészség

Tanuljuk meg helyükön kezelni az érzelmeinket, és azonnal érezni fogjuk a kapcsolatainkban bekövetkező minőségi változást.

Ezt jelzik a sajgó ízületek

HáziPatika
-
  Ma 05:33 Egészség

Átlagosan minden ötödik embert érint valamilyen mértékű ízületi bántalom Magyarországon. Az alábbiakban sorra vesszük, milyen tényezők állhatnak az akár súlyos panaszok hátterében.

Jön a szájon át bevehető influenzavakcina

HáziPatika
-
  Ma 05:02 Egészség

Szájon át bevehető vakcinát alkottak meg amerikai kutatók az influenza ellen. Az új készítmény a klinikai kísérletek második fázisa során hatásosabbnak bizonyult, mint az injekciós formában adott oltás.

"A gyermek is látja, ha nagyon nagy a baj"

HáziPatika
-
  Ma 04:02 Egészség

"A haldokló gyermekek számos testi tünettől szenvedhetnek. Ha ezeket sikerül enyhítenünk vagy akár meg is szüntetnünk, az már egy hatalmas sikerélmény." Dr. Gergely Anita aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos immár közel egy...