Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 186 hír

Hogyan beszéljünk egy haldoklóval?

HáziPatika
-
  Ma 06:04 Életmód

Fontos, hogy megfelelően támogassuk szeretteinket, amennyiben kiderül, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenvednek. Hogyan segíthetünk ilyen helyzetben a legtöbbet?

Komoly eredményt értek el magyar tudósok

Új utakat nyit az agy memóriaközpontjában, a hippokampuszban aktív gátlóneuronok működésének feltérképezéséhez Losonczy Attila agykutató és csapata kutatása, amelynek eredményei az idegtudomány egyik legrangosabb nemzetközi szaklapjában, a Neuron

Élet pikkelysömörösként: "inkább csendben szenvedtem"

HáziPatika
-
  Ma 05:03 Egészség

Pikkelysömörös betegek mesélnek arról, milyen az élet a betegséggel, és mi segített nekik állapotuk elfogadásában. Három megrázó, de nagyon tanulságos történet következik.

"Találtam magamon egy nagy csomót"

HáziPatika
-
  Ma 04:32 Egészség

Van abban valami megindító, ha egy mellrák-diagnózis, majd teljes melleltávolító műtét után két hónappal színpadra áll egy Jászai Mari-díjas színésznő. Bognár Gyöngyvér színésznő, egy kétgyermekes édesanya, aki mára tudja: a sorssal szembe menni

Furcsaságok a köldökünkről: ezeket nem mindenki tudja

HáziPatika
-
  Ma 04:01 Egészség

Sokak számára a köldök csak egy üres lyuk, amit rendszeresen tisztítani kell, és ami gyakorlatilag semmire nem jó. Ez persze bizonyos szempontból igaz is, de azért van pár érdekesség, ami más megvilágításba helyezi testünknek ezt a kis mélyedését.

A férfiak ezért vonzódnak az idősebb nőkhöz

Bár gyakrabban fordul elő, hogy egy kapcsolatban a férfi az idősebb, olyan párokról is hallhatunk manapság, akiknél ez fordítva van. Gondoljunk csak Emmanuel Macron francia elnökre, akinek a felesége 24 évvel idősebb nála, vagy éppen Hugh Jackmanre,

Ez történik, ha leadjuk súlyunk 5 százalékát

Mindenki, aki fogyókúrázott már, tudja, hogy egyáltalán nem egyszerű dolog súlyt veszíteni. Általában erőfeszítéssel és lemondásokkal jár. Azonban már egy kisebb súlyvesztésnek is olyan előnyös hatásai vannak, hogy azok már önmagukban is komoly

Így lehet elnyújtani az orgazmust

HáziPatika
-
  Tegnap 20:03 Szex

Van olyan kapcsolat, amely megérdemli a magasabb rendű gyönyört. Az első tanács: adja meg a módját, ne akarjon túl lenni rajta!

Mikor cseréljünk párnát, fésűt, fogkefét?

HáziPatika
-
  Tegnap 19:03 Egészség

Párnánkat legalább két-háromévente tanácsos lecserélni a pihentető alvásért, a papucsunkat pedig fél év után jobb, ha kidobjuk. Íme 19, háztartásunkban található eszköz, amit talán önnél is érett a cserére!

A leghatásosabb természetes antibiotikumok

HáziPatika
-
  Tegnap 18:03 Egészség

Kevesen gondolnák, hogy bakteriális fertőzések esetén érdemes lehet gyógynövényes kúrával próbálkozni. Pedig vannak olyanok, amelyeket mindenképpen érdemes bevetni a gyógyszerek mellett, mert bizonyított a gyógyhatásuk.

Ezért érdemes keserű ételeket ennünk

HáziPatika
-
  Tegnap 17:03 Egészség

Elődeink számára, ha valamilyen étel keserű volt, akkor ez sokáig azt jelentette, hogy mérgező. Manapság viszont tudhatjuk, hogy bizonyos kesernyés ízű növények kifejezetten egészségesek.

Koronavírus: a magyar szakember ekkorra várja az oltást

HáziPatika
-
  Tegnap 16:03 Egészség

A magyar szakember tavasszal novemberre jósolta a koronavírus elleni védőoltás megjelenését, és úgy véli, nem is tévedett sokat.

Koronavírus: meddig kell még maszkot viselni?

HáziPatika
-
  Tegnap 15:09 Egészség

Az egész világ azt várja, hogy végre elérhetővé váljon egy hatékony vakcina a koronavírus ellen. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a védőoltás mennyi időre ad majd védettséget, és az emberek egyáltalán beoltatnák-e magukat. Egy biztos, a maszktól

Jön a melegfront

HáziPatika
-
  Tegnap 14:59 Időjárás

Pénteken egy gyenge melegfront érkezik fölénk. A rossz hír, hogy nem csak a melegfrontérzékenyeknek lesz nehéz napjuk.

Videó: így kötik lélegeztetőgépre a beteget

Valószínűleg elrettentésként, pontosabban a koronavírus elleni egyéni védekezés megerősítése érdekében osztott meg egy videót a szlovák egészségügyi minisztérium. A felvételen bemutatják, hogyan kötik lélegeztetőgépre a betegeket.