Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 191 hír

Ételek, amelyek jók csontritkulásra

HáziPatika
-
  Ma 06:02 Egészség

Csontritkulás, avagy oszteoporózis esetén a csontsűrűség csökken, így a csontok törékennyé, fájdalmassá válnak. Bár a betegség kialakulásában legnagyobbrészt genetikai tényezők tehetők felelőssé, a gyógyításban és megelőzésben is nagyon fontos...

Tárgyal a kormány az orvosok béremeléséről

Tárgyalóasztalhoz ült a kormány az orvosi kamarával.

Munkák, amik rákot okozhatnak

HáziPatika
-
  Ma 05:32 Egészség

"A munka beteggé tesz" - szól a sokszor idézett közhely, ami bizonyos esetekben fokozottan igaz lehet. Kutatások szerint ugyanis vannak bizonyos foglalkozások, amelyeknél nagyobb az esély a daganatos betegségek kialakulására. Cikkünkből...

Meghökkentő módszerrel segítenek rákosokon

HáziPatika
-
  Ma 05:03 Egészség

A rákos betegek a jövőben székletátültetéssel kaphatnak "jó baktériumokat", hogy megakadályozzák a bél sugárterápia miatti károsodását. Ez pedig kevesebb szenvedést és jobb gyógyulási esélyeket jelent.

Kialvatlanul ezért vagyunk ingerültek

HáziPatika
-
  Ma 03:32 Egészség

Agyunk fehérállománya nagyban meghatározhatja, hogyan változik a hangulatunk alvásmegvonás hatására - állítja egy új amerikai kutatás.

Megcsalással megmenthető a kapcsolat?

HáziPatika
-
  Tegnap 17:03 Egészség

Egyes szakemberek szerint a boldog házasság titka az, ha néha másokkal is lefekszünk.

Nyirkos lesz a péntek

HáziPatika
-
  Tegnap 16:03 Időjárás

Pénteken elkerülik a frontok térségünket, ám a nyirkosság néhol többféle humánmeteorológiai panaszt okozhat.

Ennyit költünk a kisállatunkra

HáziPatika
-
  Tegnap 16:03 Állatvilág

Egy állat befogadása komoly döntés. Évtizedekre választunk magunknak társat, akiért mi leszünk a felelősek. Mielőtt tehát magunkhoz vennénk egy állatot, alaposan gondoljuk át, mennyiben fogja kiskedvencünk megváltoztatni az életünket -például, hogy...

7 tudományos tény a szakításról

HáziPatika
-
  Tegnap 15:03 Egészség

Szakítani kevesen szeretnek, mert érzelmileg megterhelő. De mindenki átesik rajta, akár többször is. De mit mond a tudomány a szakításról?

10 szexgyilkos szokás

HáziPatika
-
  Tegnap 14:33 Szex

Létezik-e jó szex egy kapcsolatban? Igen, de ehhez néhány szexgyilkos tényezőt ki kell küszöbölnünk.

Rákkeltő anyag egy magyar ásványvízben

A Borsodi Víz üzemét azonnal be kellett zárni, miután a hatóság szakemberei rákkeltő anyagokat találtak a gyógyhatású víz kútjában.

Megnyomorodott egy kutyától kapott fertőzéstől

HáziPatika
-
  Tegnap 14:03 Állatvilág

Karjait és lábait is amputálni kellett annak a Wisconsinban élő férfinak, aki valószínűleg egy kutyától kapott el egy ritka bakteriális fertőzést.

Idős macskáknál erre kell figyelni

HáziPatika
-
  Tegnap 13:33 Állatvilág

A macskák egészsége koruk előrehaladtával egyre inkább hanyatlásnak indulhat. Kedvenceink esetében ez azt jelenti, hogy 7-10 éves koruk felett már fokozott figyelemmel kell kísérni az állapotukat, hogy a problémákat még idejében észrevehessük.

A rögeszmés viselkedés jelei

HáziPatika
-
  Tegnap 13:02 Egészség

A rögeszme vagy megszállottság olyan szorongásos pszichológiai zavar, melynél az érintett élete egy bizonyos gondolat vagy cselekedet körül forog, mindent ennek rendel alá, és ez jelentősen rontja az életminőségét. A leggyakoribb rögeszme talán a...

Akiknek örömet okoz a szenvedés

HáziPatika
-
  Tegnap 12:33 Szex

Az a típusú erőszak a szexben, amely a másik fél beleegyezésével történik, nem számít szadizmusnak. Az alábbiak viszont igen.