Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

Pókcsípések: veszélyes pókok, illetve hogyan kezeljük a csípésüket?

Háziállat
-
  Tegnap 15:30 Állatvilág

A pókok legtöbbször önvédelemből csípnek meg bennünket. Az alábbi cikkből megtudhatod, melyek azok a pókfajok, amelyeknek veszélyes a csípésük.

A kutyák tavaszi szőrápolása: nyírjam vagy ne nyírjam?

Háziállat
-
  Tegnap 11:05 Állatvilág

Az általános ok, amiért a gazdi lenyíratja a kutyája szőrét, az az, hogy melege van, de nem mindegy, hogy mennyire! A túl rövidre vágott szőrrel inkább kárt okozunk, mint segítünk!

Vadászgörény: ajánlott oltások és féreghajtás

Háziállat
-
  19.05.18 13:00 Állatvilág

A vadászgörényeknek is szükségük van oltásokra és féreghajtásra a gazdik és természetesen saját érdekükben is.

Mit eszik a patkány?

Háziállat
-
  19.05.17 12:30 Állatvilág

A patkány etetése nem nehéz, de fontos, hogy kifejezetten hobbiállatként tartott patkánynak készített eledellel tápláld. Lássuk, mit adhatsz neki és mit nem! 

Hogyan építsünk külső röpdét a hullámos papagájnak?

Háziállat
-
  19.05.16 13:15 Állatvilág

Egy hullámos papagáj pár elhelyezése már egy 25x40 cm alapterületű kalitban is megfelelő. De természetesen nekik is jobb, ha minél nagyobb a röpdéjük... 

Te jól eteted a kutyádat? Új tápcsalád a piacon

Sokak számára a házi kedvencük családtagnak számít, így ugyanúgy ügyelnek kutyájuk egészségére, mint a sajátjukéra. Az egészség megőrzése pedig a táplálkozással kezdődik.

Bolhák a kiscicákon - szabaduljunk meg tőlük mielőbb!

Háziállat
-
  19.05.16 11:45 Állatvilág

Problémát okoznak a kismacskákon megjelenő bolhák? Ismerd meg a kismacskák bolhásodásáról árulkodó jeleket, illetve a cicák biztonságos és helyes kezelésének módozatait.

Valóban csak egy szúnyogcsípés?

Háziállat
-
  19.05.15 11:18 Állatvilág

A szúnyogszezon kezdete mindig komoly kihívást jelent a kutyatartóknak, hiszen a hazánkban mindössze néhány éve ismert, szúnyogcsípés által terjedő szívférgesség már itthon is szedi áldozatait. A Bayer Hungária Kft. felismerte a megelőzés és a védekezés fontosságát.

A méhek mozgalmas élete

Háziállat
-
  19.05.14 15:30 Állatvilág

Ha azt hiszik, hogy a rabszolgaság ideje lejárt, tévednek! Legalábbis a méhek világában még mindig tart. Az állatvilág legszorgalmasabb munkásai, a méhek ugyanis egy kilogramm méz elkészítéséhez 50-60 ezerszer repülnek ki a kaptárjaikból, hogy teli szívják gyomrukat édes virágnektárral. Teszik ezt elsősorban nem az ember kedvéért,…

Hogyan óvjuk virágainkat a vadászgörénytől?

Háziállat
-
  19.05.14 13:30 Állatvilág

Mint tudjuk, a görények nagyon szeretnek "kertészkedni". Sajnos a lakásban erre számukra a legmegfelelőbb célpont kedvenc virágunk lehet.

Göndör az ország legszebb tehene

Háziállat
-
  19.05.14 12:25 Állatvilág

Megvan 2019 legszebb haszonállata: a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, mint az OMÉK társrendezvényén idén is átadták a kiállítás nagydíját

A szívférgesség mellett egy újabb kór is fenyegeti a kutyákat

Háziállat
-
  19.05.14 10:45 Állatvilág

Hazánkban egyre elterjedtebb a szívférgesség, a kutyákat veszélyezetető, szúnyog által terjesztett kór. Emellett megjelent egy másik betegség is, amelyet a lepkeszúnyog terjeszt, és amely már az embert is fenyegeti.

Milyen legyen a macskaalom?

Háziállat
-
  19.05.14 08:40 Állatvilág

A macskád nem hajlandó használni az almot? A következőkben megtudhatod a 10 leggyakoribb okát annak, amiért ezt teszi, és azt is, hogyan küszöbölheted ki ezt a problémát.