Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

Nyírfacukor (xilit) mérgezés kutyáknál: akár egy rágó is ölhet!

Miért van az, hogy a kutyákat megöli a xilit (nyirfacukor), az embereket meg nem?

Csináld magad kutyakozmetika

A rendszeres otthoni kutyaápolásnak nemcsak higiéniai jelentősége van: az egyben erősíti, meghittebbé teszi a kutya-gazdi kapcsolatot. A külső rendszeres ápolásával "karban tartjuk" a lelket is, a simogatás és gondoskodás terápiás, stresszoldó hatása a folyamat pozitív velejárója.

Felétek is telelhet erdei fülesbagoly, nézz körbe!

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a lakosság bevonásával országos erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdet 2019-ben is, amiben bárki részt vehet. Az egyesület az egyéni megfigyelők, családok, baráti társaságok mellett különösen az óvodák, az általános és középiskolák részvételére számít.

Hogyan neveljük, tanítsuk a kiskutyát? - 3 fontos szakasz

Háziállat
-
  Tegnap 11:00 Állatvilág

Mikor kezdjük el a kölyökkutya nevelését? Ha mód van rá, akkor a születésétől! És bár élvezetes dolog, azért nagy felelősség is egy kölyök tanítása, nevelése. Ezért fontos tudni, hogy mire figyeljünk oda, és mit kell feltétlenül megtennünk, ha kiskutya kerül a házhoz. 

Hasnyálmirigy-gyulladás kutyáknál

A kutyák esetében kialakuló hasnyálmirigy-gyulladás gyakran a túlsúly, a túletetés következménye. Ha a kutya valamilyen krónikus betegségben szenved, fokozottan elővigyázatosnak kell lenni.

Ocelot: Dél-Amerika csodás vadmacskája

Háziállat
-
  19.01.11 17:00 Állatvilág

Az ocelot (Leopardus pardalis)hiúz méretű, kecses nagymacska. Gyönyörű bundája miatt a mai napig előszeretettel vadásszák. Az üldöztetésének köszönheti a háziasítását, de megtartotta pár "vadmacskás" jellemvonását is. Lássuk hogyan él vadon és szabadon! 

Macska ivartalanítási akciók 2019-ben

Háziállat
-
  19.01.10 14:45 Állatvilág

Mivel a macskák ivarzása Magyarországon nagyjából márciustól októberig tart, a szezon előtt érdemes a beavatkozást elvégezni, a nem kívánt vemhesség és a párzással járó veszélyek (verekedés, kóborlás, fertőző betegségek) elkerülésére és megelőzésére. Folyamatosan gyűjtjük azon állatorvosi rendelőket, és állatbarát szervezetek, akik…

A nyúl tartása lakásban: a nyúlketrec berendezése

Háziállat
-
  19.01.10 12:00 Állatvilág

A nyulak házi kedvencként való tartása a 90-es években vált nagy divattá az Egyesült Államokban, és onnan terjedt el a világ más országaiba.

Európa egyik legváltozatosabb állatkertje a budapesti!

A Fővárosi Állat- és Növénykert az új év kezdetekor megtartott népszámlálás szerint összesen 856 faj 8807 egyedét, ezzel Európa egyik legváltozatosabb állatgyűjteményét mutatja be a közönségnek.

A sebes pisztráng állt nyerése, mégis keszeg lett 2019 hala

Háziállat
-
  19.01.09 12:00 Állatvilág

A vörösszárnyú keszeg győzelmét hozta a Magyar Haltani Társaság hagyományosan meghirdetett év hala közönségszavazása annak ellenére, hogy a végeredményt valaki a sebes pisztrángra szabálytalanul leadott nagyszámú szavazattal próbálta befolyásolni.

Bizonyított: az elhízott kutyák rövidebb életűek

Háziállat
-
  19.01.09 10:45 Állatvilág

Rövidebb ideig élnek az elhízott kutyák, mint normális testsúlyú társaik egy brit kutatás szerint.

Ehet a kutya csontot?

Háziállat
-
  19.01.09 10:28 Állatvilág

A kutya örül a csontnak! – hát persze, de csak eleinte, és nem minden csontnak. Vannak rossz csontok, amik megbetegíthetik ebünket.  

Tanuljunk macskául! Cicaszótár kezdőknek és haladóknak 2. rész

Háziállat
-
  19.01.09 09:35 Állatvilág

Mikor dorombol a macska? És miért sötétedik el a tekintete játék közben? A macskákat néha nehéz megérteni, de nem lehetetlen. Itt a cicaszótár 2. része.