Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 17 hír

Okosváros fejlesztések a Startup Campuson

Tizenegy csapattal indultak a Startup Campus, az EIT Urban Mobility RIS HUB Magyarország őszi inkubációs programjai, amelyekben a BME és a győri SZIE szakmai partnerként vesz részt. 

Utazás a csillagközi térbe naphőenergiával

A Johns Hopkins Egyetem Alkalmazott Fizikai Laboratóriumának tudósai azt vizsgálják, hogy a Nap hőjét miként is hasznosíthatnák az űrhajók meghajtásához.

A világjárvány megsokszorozta a kibertámadásokat

Közel 300 százalékkal nőtt a kibertámadások száma a koronavírus-járvány alatt – hangzott el az EY digitális piacvédelemmel foglalkozó online rendezvényén.

Új gripper kerülhet idén a karácsonyfa alá

Az OnRobot budapesti fejlesztői virtuális üzemlátogatással egybekötve mutatták be a cég legújabb termékeit.

Zenehallgatás ultrahanggal

Gyártástrend
-
 20.11.23 13:57Tudomány

Egy Noveto Systems nevű, izraeli cég feltalált egy készüléket, amely az akusztikus jeleket képes bármiféle hagyományos közvetítő eszköz nélkül eljuttatni a hallgató „elméjébe”, és így akár a zenehallgatást is megreformálhatja.

A sikeres digitális átállás kulcsa

Gyártástrend
-
 20.11.23 09:30Infotech

A Dassault Systemes új, felhő alapú megoldása, a 3DEXPERIENCE biztosítja a kényelmes kommunikációt, miközben további funkciókat kínál mérnöki és üzleti területen egyaránt.

Nem minden az, aminek látszik – hazudik a tányérunk?

Gyártástrend
-
 20.11.22 18:00Tudomány

Rántott szejtán, szójafasírt, mandulatej és növényi sajtok – néhány azok közül az élelmiszerek közül, amelyekkel a hagyományos állati eredetű ételeket helyettesíthetjük. 

Lezajlott az ipar IT-konferenciája

A minden szempontból rendhagyó 2020-as évben is megrendezték a szokásos éves graphIT Felhasználói Konferenciát.

Folyékony tükrű teleszkópot telepítenének a Holdra

Gyártástrend
-
 20.11.20 14:00Tudomány

A Texasi Egyetem csillagászainak egy csoportja azt állítja, hogy egy Holdra épített, kellően nagy folyékony tükrű űrteleszkóppal a tudomány betekintést nyerhetne még a galaxisok kialakulását megelőző időkbe is.

Kerti gépek széles köre egyetlen akkumulátorral

Gyártástrend
-
 20.11.20 11:00Tudomány

A Husqvarna akkumulátoros gépeinek segítségével elbúcsúzhatunk a zajtól és a káros anyagoktól, az eszközök között könnyedén cserélhető akkumulátorok által pedig egyszerűbbé válnak a kert körüli teendők.

Hungexpo változások 2021 I. negyedévében

Gyártástrend
-
 20.11.20 10:00Gazdaság

Változnak a jövő év elejére tervezett kiállítások időpontjai a koronavírus okozta járványhelyzettel kapcsolatos intézkedések miatt – hívta fel a figyelmet a Hungexpo Zrt. közleményében.

A légiforgalom kizöldítése már most lehetséges lenne

Gyártástrend
-
 20.11.19 15:00Tudomány

A Világgazdasági Fórum egyik új jelentése szerint az ún. fenntartható légijármű-üzemanyagra (SAF) való átállással a globális légi-forgalom teljes egészében szénsemlegessé tehető.

A szerializáció logisztikai hatásai

A tavaly februárjában bevezetett szerializáció rengeteg logisztikai, szállítási, szállítmányozási és raktározási módosítást vont maga után, ami sok változást jelent, illetve nagy felkészülést igényel az érintett vállalatoknak.

Magyar diákok forradalmasítják az energiafelhasználást

Gyártástrend
-
 20.11.19 11:30Tudomány

Fenntartaható technológiákat, környezeti és üzleti szempontból is ígéretes projekteket mutatunk be.

Űrnaperőműveket építene a brit kormány

Gyártástrend
-
 20.11.18 15:01Cégvilág

Föld körüli keringési pályára állított naperőművek gondolatával játszadozik a brit kormány. Egy, a kabinet megbízásából indított, új tanulmány már vizsgálja a koncepció megvalósíthatóságát.