Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 33 hír

Így néz ki a tüsszentés

A Solid Edge szimulációs környezet funkciói bővültek a hőtani szimulációk területén, valamint lehetővé vált a kinematikai és dinamikai mozgások vizsgálata is – akár még a tüsszentés is szimulálható a Solid Edge FloEFD megoldásával.

Egészségügyi felszereléseket gyárt a Ford

A Ford Motor Company más cégekkel együttműködve azon dolgozik, hogy gyorsabban bővülhessen a fontos egészségügyi felszerelések gyártása, amelyek az egészségügyi dolgozók, a mentőszolgálatok és a koronavírus-fertőzött betegek számára szükségesek.

Hordozható képalkotó eszköz a rák kiszűréséhez

Gyártástrend
-
  20.03.27 11:12 Tudomány

Egy nemzetközi tudóscsapat kifejlesztett egy hordozható, orvosi képalkotó eszközt, amely olyan magas felbontású felvételeket készít, hogy a rák bizonyos típusainak már a legkorábbi jeleit is azonosítani lehet vele.

Gyorsmozgású robotvezérlés

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Cégvilág

Az új vezérlésgeneráció kompakt méretű, nagysága jelentősen csökkent az elődmodellhez képest, megkönnyítve a beépítést és rendszerbe integrálást.

Így védik a gyárakat a koronavírus hatásaitól

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Cégvilág

A koronavírus-járvány miatt világszerte bevezetett drasztikus lépések nehéz helyzetbe hozták az érintett országok gyártószektorát. Több üzem teljesen leállt, a beszállítói láncok működése lelassult, alapanyag- és munkaerőhiány vagy éppen munkanélküliség fenyeget.

Bizonytalan várakozások a vírus árnyékában

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Cégvilág

A világgazdasági kilátások 2020-ra már a múlt év őszén szerényebb növekedési dinamikát sejtettek a tavalyinál. A koronavírus-járványnak Ázsiából Európába és más földrészekre történt áthúzódása nyomán nyilvánvalóvá vált, hogy 2020-ban a világ országai a korábban feltételezettnél jóval szerényebb dinamikát produkálnak.

Olcsó talpbetét precíz járáselemzéshez

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Cégvilág

Egy új, olcsó talpbetéttel a terjedelmes és költséges laboratóriumi rendszerekéhez közelítő pontosságú mozgáselemzéseket lehet elvégezni.

Erre figyeljen, ha nem akar kiesni az online munkából

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Cégvilág

Az otthoni karanténok miatt túlterheltté váltak a hálózatok, ezért muszáj odafigyelni a kiberbiztonsági kockázatokra is. Három tippet mutatunk a kibervédelemre. 

Már a világhálón sem vagyunk biztonságban a koronavírus miatt

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Infotech

A napokban az interneten megjelent a koronavírus nevű zsarolóprogram, sőt a számítógépes bűnözők immár napi rendszerességgel több ezer koronavírussal kapcsolatos webhelyet hoznak létre.

Ingyenes felajánlásokkal segítik a védekezést a cégek

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Cégvilág

Több cég teszi ingyenessé alkalmazásait, vagy ajánl fel segítséget a koronavírus-járvány hatásai elleni védekezéshez.

Számos aktív űrjárművét pihenteti az ESA

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Tudomány

Az Európai Űrügynökség az új koronavírus dinamikus térhódítása miatt ideiglenesen bezárja a darmstadti irányítóközpontját, és több űrszondáját aludni küldi.

Lehetőségek az NX otthoni, távoli eléréséhez

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Cégvilág

Ha a mindennapok úgy hozzák, hogy meg kell oldani munkahelytől távoli munkát, még ha NX-el dolgozunk is, számtalan különböző megoldás áll rendelkezésünkre.

Hibrid mechanikai anyagvizsgálat

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Cégvilág

Az Imprintec-technológia alapötlete a véges elemes szimulációs eredmények mérési eredményekkel történő összehasonlítása annak érdekében, hogy az anyagjellemzők meghatározhatóvá váljanak. 

„Gyors intézkedések kellenek az autóipar megmentéséért"

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Gazdaság

A Covid-19 okozta autóipari leállás itthon vészes következményekkel járhat. Dr. Nyírő József, a Majosz (Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége) elnöke szerint nagyon gyors intézkedésekre van most szükség.

Gépbiztonsági kerítés ipari robotokhoz

Gyártástrend
-
  20.03.26 15:48 Cégvilág

Olyan gépbiztonsági kerítést mutatunk be, amely gyors tervezhetőségének és moduláris felépítésének köszönhetően, hatékony és kreatív megoldásokat tesz lehetővé az ipari robotok biztonságos környezetének kialakításához.