Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 22 hír

Már foglalhatók a helyek egy német cég légi taxijára

Gyártástrend
-
  20.09.18 14:44 Tudomány

Egy Volocopter nevű cég bejelentette, hogy két-három éven belül már magánszemélyek is belekóstolhatnak, milyen is a cég légi taxijain utazni.

Energiamegtakarítás másként

Az alábbiakban egy olyan költséghatékony eljárást mutatunk be, amelynek segítségével meg tud felelni az ipari ügyfelek szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos elvárásainak.

A járvány előtti szintet csak 2022-ben fogják újra elérni

Gyártástrend
-
  20.09.18 12:30 Gazdaság

Az ősz beköszöntével Németországban megkezdődött a következő évre szóló prognóziskészítés és a különféle előrejelzések összehasonlításának időszaka.

Piacon az 5G-s PC

Gyártástrend
-
  20.09.18 09:00 Infotech

Mostantól Európában is elérhető a májusban bemutatott Dell Latitude 9510-es modell, az első 5G-kompatibilis, Intel vPro processzorral rendelkező üzleti PC a piacon.

Vajon tényleg az élet nyomaira bukkantak a Vénuszon?

Gyártástrend
-
  20.09.17 13:00 Tudomány

Egy új-zélandi cég a helyszínen kívánja ellenőrizni, mennyire megalapozott a cardiffi tudósok korszakos horderejű bejelentése.

Oktatók a nagyvállalati szektorból

Gyártástrend
-
  20.09.17 10:10 Tudomány

Az EJMSZ helyzetértékelése szerint a mostaninál több lehetőséget kellene adni a gyártással, K+F-fel foglalkozó vállalatok szakembereinek arra, hogy az egyetemek műszaki karain gyakorlatorientált képzéseket tarthassanak.

Fejlesztenének, de nincs miből

Gyártástrend
-
  20.09.17 09:35 Gazdaság

A koronavírus gazdasági hatásai hosszú távon felerősíthetik az automatizáció kényszerét, rövid távon viszont – néhány kivételtől eltekintve – éppen a koronavírus okozta bevételcsökkenés miatt nem képesek fejleszteni a hazai kkv-k.

300 dollárért találkozhatunk a virtuális valóságban

Tegnap bejelentette a Facebook az Oculus Quest 2 piacradobását, ami jobb, könnyebb, gyorsabb, szebb és olcsóbb, mint a 6 évvel ezeleőtt piacra dobott elődje. 

Elmarad a novemberi Ökoindustria szakkiállítás

Gyártástrend
-
  20.09.17 07:00 Gazdaság

A járvány tavaszi hulláma miatt november 4-6. között rendezték volna meg az egyik legjelentősebb környezetipari eseményt, helyette online konferenciát szerveznek, az Ökoindustria átcsúszik jövő tavaszra. 

A fenntartható gyártás rétegei

Gyártástrend
-
  20.09.16 14:41 Tudomány

A „fenntartható” kifejezést a halaktól és bútoroktól kezdve az energiafogyasztáson át az építészetig sokféle termékre és tevékenységre használjuk, de miként vonatkozik a fenntarthatóság a gyártásra? 

Mérföldekről vezérelt polcfeltöltő robotok Japánban

Gyártástrend
-
  20.09.16 12:37 Tudomány

A virtuális valóság technológiájával távolról irányítható gépalkalmazottak állnak munkába két japán áruházlánc egységeiben.

IoT-megoldások versenye

Legújabb IoT megoldásaikat mérik össze szeptember 17-én hazai vállalatok a Lurdy Konferencia és Rendezvényközpontban, az IoT Live Show keretében, amelyet idén rendez meg először a MOHAnet Mobilsystems Zrt. 

Folyamatbiztonság és precizitás a raktárban

Gyártástrend
-
  20.09.16 11:10 Cégvilág

Az automatizálás nem egyszerűen csak a monoton munkát váltja ki, de a hagyományosnál gyorsabb, pontosabb folyamatokat tesz lehetővé, miközben csökkenti a balesetek és a károkozás esélyét is.

Textilmegosztás az újrahasznosításért

Gyártástrend
-
  20.09.16 09:20 Cégvilág

Ha autókat vagy szoftvert lehet közösen használni, miért ne lehetne üzemi textíliákat is megosztani?

Hibrid mozdonyokkal bővül a DB Cargo

Gyártástrend
-
  20.09.15 15:13 Cégvilág

Új kettős – dízel és elektromos – üzemmódú  mozdonyokra szóló keretmegállapodás jött létre a Siemens Mobility-vel, amely végül évi nyolcmillió liter dízel üzemanyag-megtakarítást eredményezhet.