Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 23 hír

Kutatónőket díjaztak

A Nők a Tudományban Egyesület évről évre olyan fiatal kutatónőket díjaz, akik a hazai és nemzetközi tudományos életben maradandót alkottak.

Magfúziós meghajtással a Marsra

Egy magfúziós meghajtású rakéta koncepcióját dolgozta ki az amerikai energiaügyi minisztérium (DoE) egyik fizikusa.

Női felsővezetők: kihívások az esélyegyenlőség területén

Globális kutatást a KPMG végezte, női felsővezetők körében, melynek egyik eredménye, hogy a COVID-időszak még égetőbbé teszi a női munkavállalók esélyegyenlőségének a kérdését.

Kína az élre tör

Vezető technológiai szerepre szert tenni, az importot hazai termékkel helyettesíteni, külföldi piacokat meghódítani – ezek Kína új gazdasági stratégiájának legfőbb elemei. A pekingi vezetés elsődleges célja az ország gazdasági világhatalommá tétele és a világgazdasági bizonytalanságoknak való kitettség mérséklése.

Számítógépes adatok tárolása szintetikus DNS-en

Gyártástrend
-
 21.03.05 13:45Infotech

A számítógépes információ végeláthatatlan mennyiségének tárolásához hoztak létre szintetikus DNS-szálakat a Kaliforniai Egyetem kutatói.

Startupja üzleti partnerekre találhat a V4-es régióban!

Már jelentkezhetnek a lengyel, cseh, szlovák és magyar startupok a Design Terminal régiós vállalkozásfejlesztési programjába.

Újabb e-roller szolgáltató jön Magyarországra

Gyártástrend
-
 21.03.05 09:15Tudomány

A tervek szerint, a sikeres párizsi tesztidőszak után, számos európai nagyvárosban, így többek közt Magyarországon, elsősorban Budapesten is debütálni fog a DUCKT szolgáltatása.

Biztonságtudományi és technológiai kompetencia központ jön létre

A létrejövő, ipari biztonságtechnikával foglalkozó Kompetencia Központ célja, hogy kiemelten fontos ipari alkalmazási területeken dolgozzon ki hatékonyságot, létesítmény- és folyamatbiztonságot növelő módszereket, illetve ehhez megfelelő IT-platformot biztosítson. 

A matematika lehet az ipari tudomány első számú tolmácsa

Az ipari digitalizáció fontosságáról és a matematika mérnöki tudományban betöltött, sokszínű szerepköréről is szó volt a győri Széchenyi István Egyetem, a SZTAKI és a HU-MATHS-IN által gazdasági szervezetek szereplőinek tartott partnertalálkozón.

Közös munkavégzés a virtuális térben

Gyártástrend
-
 21.03.04 13:33Tudomány

Végre kiderül, milyen is az, amikor a munkatársak saját maguk holografikus avatárjaként egyetlen közös virtuális munkakörnyezetben dolgozhatnak együtt az aktuális projektjeiken.

Új időpontban a Mach-Tech és Ipar Napjai szakkiállítás

A járványhelyzet miatt bevezetett korlátozásokat 2021. március 15-ig meghosszabbították, ezért a rendezvényt júniusban tartják meg. 

Új oszlopkapcsolókat tesztelnek a madarak védelmében

Gyártástrend
-
 21.03.04 11:15Cégvilág

Tesztelik a villamos hálózatokon nagy számban használt berendezés, az oszlopkapcsoló új, madárbarát változatát. 

Biztonságos inzulinadagoló tollak gyors előállítása

Gyártástrend
-
 21.03.03 16:00Cégvilág

A Syntegon dán leányvállalata kifejlesztett egy automatizált rendszert  az inzulinadagoló injekciós tollak gyártására, amely a Festo automatizálási platformját alkalmazza az összeszereléséhez.

Valódi sáskafüllel halló robot

Gyártástrend
-
 21.03.03 13:02Tudomány

Egy sáska fülét robotba integrálva hoztak létre a környezeti hanghatásokra megbízhatóan reagáló kiborg rendszert a Tel Avivi Egyetem kutatói.

Fontos lépés az adatvezérelt gyártási folyamatok felé

Az ipar 4.0 kezdeményezés célja, hogy növelje a kisszériás, manuális munkafolyamatokon alapuló gyártás hatékonyságát.