Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 36 hír

Az álomról és az utazásról – kettős könyvbemutató az Urániában

Globoport
-
  Tegnap 21:49 Külföld 

Balázs Géza Az álmok nyelve és Balázs Géza - Takács Róbert: Körbejárt Föld című könyvével ismerkedhetett meg a héten a közönség. Mindkét témához stílusos választás volt a velencei gótika és a mór építészet jegyeit egyaránt magán hordozó Uránia filmszínház kávézója.

Megérkeztek a pingvinek Egyiptom első síparadicsomába

Globoport
-
  Tegnap 17:30 Bulvár 

Fontos utasok fordultak meg a hétvégén Kairó nemzetközi repülőterén. Egy kínai járat fedélzetén futott be Egyiptom történetének első 20 pingvinje.

Sérült bamakói gyerekekért táncoltak és zenéltek Budapesten – fotók

Globoport
-
  Tegnap 15:25 Külföld 

A Magyar Afrika Társaság (AHU) gyermekeket támogató programját a többi között a Savannah Bellydance Night eseménysorozat bevételéből is finanszírozzák.

Új ördögűző tréningeket indítanak a Vatikánban

Globoport
-
  Tegnap 15:15 Életmód 

Megnőtt a kereslet a szolgáltatásra, az egyik pap szerint egyre többen járnak jósokhoz és kártyavetőkhöz, a két dolog pedig összefügg egymással.

Franciaország hajlandó többet betenni az EU költségvetésbe, de…

Globoport
-
  18.02.24 12:27 Külföld 

... csak akkor, ha a haszonélvezők betartják az uniós törvényeket. Ezt fejtegette Emmanuel Macron egyik tanácsadója az EU csúcstalálkozója előtt.

Kettős merénylet Szomália fővárosában – videó

Globoport
-
  18.02.24 11:37 Külföld  Szomália

Legkevesebb 18 halott és 20 sebesült - ez a mérlege a legutóbbi terrorakciónak, melynek során két autóban elrejtett bomba robbant fel.

Új, szubjektív gazdaságpolitikát hirdetett Lengyelország miniszterelnöke

Globoport
-
  18.02.24 10:28 Gazdaság 

Az elmúlt 25 évben gazdaságunk nagy részét eladtuk a külföldnek. Évente 75-80 milliárd zloty áramlik ki emiatt az országból - hangsúlyozta Mateusz Mazowiecki. A lengyel miniszterelnök a francia Thomas Piketty tanulmányára utalt, aki néhány munkatársával együtt azt vázolta fel, hogy az egykori szocialista országokból óriási pénzek áramlanak…

10.000 évig jár majd: hatalmas óraművet építenek egy hegy gyomrában

Globoport
-
  18.02.23 17:32 Bulvár  3 hír a témában

Minden évben különböző dallammal jelzi majd az idő múlását a kolosszális szerkezet, amely mögött Jeff Bezos, az Amazon atyja áll.

Tévedtek a tudósok: nincsenek már vadlovak – videó

Globoport
-
  18.02.23 15:57 Életmód 

A tudósok mindeddig abban a hitben éltek, hogy a Przewalski, vagy más néven ázsiai vadló az egyetlen olyan faj, mely máig vadon él. Tévedés!

Hogyan került a kolumbiai kokain diplomáciai csomagban Buenos Airesből Moszkvába? – videó

Globoport
-
  18.02.23 15:10 Bulvár 

Ennek járt utána személyesen Patrícia Bullrich asszony, Argentína közbiztonsági minisztere. Oroszország nagykövete egy szép napon azzal hívta fel a miniszterasszonyt, hogy 12 gyanús bőröndöt találtak a nagykövetség egyik szárnyépületében.

A lengyel állam senkit sem perel be a holokauszttörvény alapján

Globoport
-
  18.02.23 14:48 Külföld 

Ezt közölte Bartosz Ciehocki külügyminiszter-helyettes, aki ezzel a kérdéssel foglalkozik a külügyben Varsóban. Korábban Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is bírálta a kétértelmű lengyel holokauszttörvényt.

Sztrájkoltak az Air France-nál, ahol hat éve nem volt béremelés

Globoport
-
  18.02.23 13:28 Gazdaság 

Összesen 11 szakszervezet vett részt a munkabeszüntetési akcióban, melyben 6%-os átlagos béremelést követeltek. Ilyen nagy sztrájk 1993 óta nem volt - nyilatkozta büszkén az egyik szakszervezet vezetője a párizsi Le Monde-nak.

Világsztárok, akik farmon nőttek fel

Globoport
-
  18.02.23 11:45 Bulvár 

Ma Hollywood ünnepelt színésznői, de korábban nem állt tőlük távol a kemény, fizikai munka sem, hiszen gyerekkorukat vidéken, a földeken és állatok között töltötték.

Ivanka Trump nem találkozik észak-koreai vezetőkkel

Globoport
-
  18.02.22 18:16 Külföld  Olimpia Téli olimpia

Ezt közölték az amerikai elnök lányával kapcsolatban. Ivanka Trump, aki nemcsak First Daughter, de elnöki tanácsadó is, azt az amerikai küldöttséget vezeti, mely az országot képviseli a téli olimpia záróünnepségén.

Bulgária és Románia nem kerülhet be a schengeni övezetbe

Globoport
-
  18.02.22 16:06 Külföld 

Legalábbis ez a véleménye Bajorország belügyminiszterének. Joachim Herrmann szerint mindkét országban nagy a korrupció és a szervezett bűnözés nagy szerepet játszik a társadalom életében.