Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 37 hír

Még ebben a hónapban Moszkvába látogat Kim Dzsongun

Ezt közölték Moszkvában. Nem sokkal korábban Phenjanban jelezték: amennyiben az Egyesült Államok komolyan akar tárgyalni Észak-Koreával, akkor Mike Pompeo külügyminiszter maradjon távol a csúcstalálkozótól.

Ezért tűntek el a kacsák: piranhák leptek el egy angliai tavat

Globoport
-
  Ma 07:53 Bulvár

A víz mellett gyerekek is játszottak, a tinédzserek pedig rendszeresen jártak oda úszni.

Több mint hatvan évvel halála után tüntették ki a lengyel konzult

Globoport
-
  Tegnap 18:55 Külföld

Zsidók ezreinek az életét mentette meg Konstanty Rokicki konzul, aki Bernben dolgozott Lengyelország nagykövetségén a holokauszt idején. A nagykövet tudtával paraguayi útlevelek ezreit hamisította olyan zsidók számára, akik a nácik által megszállt terülteken éltek.

Két kanna benzin és öngyújtók New York híres katedrálisában

Két kanna benzinnel és öngyújtókkal lépett be egy férfi Manhattanben a Szent Patrik székesegyházba. A biztonsági őr vette észre a gyanúsan viselkedő férfit, akit később letartóztattak.

Életművéért Arany Pálma-díjat kap Cannes-ban Alain Delon

Globoport
-
  Tegnap 13:20 Kultúra

A francia világsztár lesz a tizenharmadik, aki ilyen kitüntetésben részesül a leghíresebb európai filmfesztiválon. Előtte Agnes Varda filmrendező kapta meg ugyanezt a díjat, ő néhány nappal ezelőtt hunyt el kilencvenéves korában.

Fejbe lőtte magát a korrupcióval vádolt exállamfő – négy másikat is gyanúsítanak Peruban

Globoport
-
  Tegnap 10:59 KülföldPeru

Amikor megérkeztek a kommandósok, hogy letartóztassák Alan Garcíát, a politikai élet egykori csodagyerekét, aki kétszer is Peru elnöke volt, egy percet kért, hogy az ügyvédjével beszéljen. Bement a hálószobába, majd egy dörrenés hallatszott.

Áttörés: 3D nyomtatással, emberi szövetből készült szívet mutattak be Tel-Avivban

Az Izraelben előállított nyúlszív méretű szerv forradalmasíthatja a gyógyászatot.

Ötcsillagos tábornok vezényli a Notre-Dame újjáépítését

Öt év múlva a Notre-Dame szebb lesz, mint valaha - ígérte meg Emmanuel Macron köztársasági elnök nem sokkal azután, hogy megtörtént az első kárfelmérés a tűzvész után a katedrálisban. Öt év nagyon rövid idő a hatalmas munkához, ezért Franciaország egyik legkiválóbb katonáját bízták meg a feladattal.

A Huawei alapító atyja Kína legbefolyásosabb üzletembere

Globoport
-
  19.04.17 16:54 Gazdaság

Ezt állapította meg a Fortune magazin pekingi kiadása. A 74 éves Ren Zhengfei azzal érdemelte ki a címet, hogy az ötödik generációs mobilrendszer kifejlesztésével megelőzte az egész világot.

Árad a kokain Venezuelából az Egyesült Államokba

Globoport
-
  19.04.17 15:45 Bulvár

Az amerikai drogelhárítás emberei a CNN tudósítóinak elmondták: a kolumbiai kokain jelentős része Venezuelán keresztül érkezik az országba. Tavaly 240 tonna kokain jött Venezuelából az Egyesült Államokba! - állítja a CNN exkluzív riportja. Mely szerint a venezuelai hatóságok aktívan együttműködnek a kábítószer-csempészekkel, sőt felügyelik…

Csodák csodájára a Notre-Dame nagy orgonája megmenekült

Globoport
-
  19.04.17 13:24 Kultúra

"Egész éjszaka imádkoztam érte és valóban csoda történt, az orgona túlélte a tűzvészt" - nyilatkozta az egyik orgonista a párizsi Le Figarónak. Vincent Dubois elmondta, hogy többféle veszély is fenyegette a nagy orgonát a Notre-Dame-ban, ahol sok kárt tett a tűz, de az orgona megúszta.

Újra eredeti állapotában láthatják a hívek a Szent lépcsőt

Globoport
-
  19.04.17 10:34 Kultúra

A lépcsőről úgy tartják, hogy Pontius Pilatus római kormányzó jeruzsálemi palotájában állt és ezen a lépcsőn haladhatott fel Jézus, amikor kihallgatásra ment Pilatushoz.

Pulitzer-díj bebörtönzött újságíróknak

Globoport
-
  19.04.16 17:29 Külföld

A Reuters két tudósítója Mianmarból küldött beszámolókat arról, hogy a hadsereg és a buddhista szerzetesek által felbiztatott falusiak szisztematikusan gyilkolják a kisebbséghez tartozó muzulmán rohingya családokat. A rendőrök elfogták a két riportert és azzal vádolták őket, hogy államtitkokat szereztek meg és írtak meg.

Most először nő is lesz a tálibok küldöttségében Katarban

Globoport
-
  19.04.16 16:19 Külföld

Április 19-21-én tartják az afganisztáni béketárgyalások következő fordulóját Dohában. A tálibok nem Afganisztán választott kormányával tárgyalnak, hanem a "civil társadalom képviselőivel", akik között azért a hatalom képviselői is lehetnek.

Mi lesz a turizmussal a párizsi tűz után?

Globoport
-
  19.04.16 14:58 Külföld

Párizs és Európa egyik ikonikus épületét felbecsülhetetlen mértékben rongálta meg a tűz, mely a turizmusban és a műemlékek védelmében is hozhat változásokat.