Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 40 hír

Több tigrist tartanak fogságban az Egyesült Államokban, mint ahány szabadon él a világban

Globoport
-
  Tegnap 17:17 Életmód 

A vadállatok csupán 6 százaléka él állatkertekben vagy vadasparkokban, nagyobb részüket háziállatként tartják, kedvtelésből.

A First Lady a ruhájával üzent? – videó

Globoport
-
  Tegnap 15:08 Bulvár  Bevándorlás Mexikó

Melania Trump egy menhelyet keresett fel a mexikói határ közelében, ahol az elfogott illegális bevándorlók gyerekeit őrzik - elválasztva őket a szülőktől. Ezt az embertelen gyakorlatot bírálták az előző First Ladyk- pártállásra való tekintet nélkül. Részben ennek hatására Trump döntött: a jövőben nem választják szét a családokat.

Papi hivatását nem gyakorolhatja a szexuális zaklatás miatt felfüggesztett bíborosérsek

Globoport
-
  Tegnap 12:02 Baleset-bűnügy 

Ferenc pápa döntött így - hangsúlyozza a New York-i főegyházmegye közleménye. Theodore E. McCarrick Washington érseke volt korábban. Egy feljelentés nyomán bizonyítást nyert: 47 évvel ezelőtt egy tinédzsert szexuálisan zaklatott.

Trump az olajár csökkentését kérte az OPEC-től – megkapja-e?

Globoport
-
  Tegnap 11:41 Gazdaság  Válság Tőzsde

Az olajexportáló országok szervezete a hétvégén dönt arról Bécsben, hogy növelik-e a kitermelést és ezzel csökkentik az árat - ahogy ezt az Egyesült Államok elnöke kérte.

Halálra ítélték az Iszlám Állam imámját Indonéziában

Példás ítéletet hozott a bíróság a világ legnépesebb muzulmán országában, ahol az elmúlt években elszaporodtak az iszlamista merényletek. Halálra ítélték a 46 éves Aman Abdurahmant, aki több merénylet megszervezésében is részt vett.

Az OTP-nél komolyan gondolják az esélyegyenlőséget

Globoport
-
  Tegnap 10:44 Külföld 

Egyre több fiókját teszi alkalmassá a legnagyobb hazai lakossági pénzintézet arra, hogy a fogyatékkal élők is nehézség nélkül tudják intézni banki ügyeiket.

Miről beszélnek maguk között a nyelvészek?

Globoport
-
  Tegnap 09:57 Külföld 

A nyelvészek agya úgy működik, mint a nyomozóké: itt is ki kell deríteni, hogy mi miért van, utánajárni, felfedezni, bele nem nyugodni - mondják a hozzáértők. Kutatásokat végeznek, szótárakat állítanak össze, rendet raknak a nyelvi zűrzavarban, tanítanak, könyveke írnak a nyelvészek. Nyaranta pedig összegyűlnek, hogy táborban beszéljék meg…

Árrobbanás – kik az ingatlanpiac uralkodói?

Globoport
-
  18.06.21 19:30 Külföld  7 hír a témában

Az elmúlt bő négy esztendőben Budapest belső városrészeiben és jellemzően Nyugat-Magyarország megyeszékhelyein növekedett a legjobban a lakóingatlanok értéke. A királyok, királynék mindent visznek.

Csaknem 1 millió éves emberi állkapocscsontot találtak Európában

Globoport
-
  18.06.21 17:55 Kultúra 

Most sikerült először bebizonyítani egy európai leletről, hogy a Homo sapiens és a Neander-völgyi ember közös ősétől származik.

Külföldiekre vadásznak az orosz nők a futball világbajnokságon

Globoport
-
  18.06.21 14:45 Bulvár 

Legalábbis ezt állította a kormánypárti média egyik sztárja, mondván: ezerszámra érkeznek Moszkvába vállalkozó szellemű fiatal nők, akik külföldi partnert keresnek maguknak.

Ezer kilométeres biciklitúra 10 ezer zsidó gyerek megmentésének emlékére

Globoport
-
  18.06.21 11:36 Bulvár 

A 81 éves Paul Alexender Berlinből Londonba kerekezik fiával és unokájával együtt. 39-en vágtak neki a távnak: Berlinből a Friedrich Strasséról indultak és Londonban a Liverpool Streetre érkeznek majd.

Ferenc pápa együttműködést sürget a keresztény egyházak között

Globoport
-
  18.06.21 09:29 Külföld 

Egynapos látogatást tesz Genfben a római katolikus egyház feje. Mit keres Ferenc pápa a protestantizmus fellegvárában, ahol annak idején Kálvin bírálta Rómát?

Minicsúcs a bevándorlásról Brüsszelben

Globoport
-
  18.06.21 07:31 Külföld  Migráció

Meghívtam néhány állam és kormányfőt, hogy a június végi EU csúcs előtt tisztázzunk néhány problémát a bevándorlással kapcsolatban - közölte Jean-Claude Juncker.

Polgári kezdeményezés Sziszi császárné kedvenc fürdőhelyének megmentésére

Globoport
-
  18.06.20 18:40 Kultúra 

Herkulesfürdő Európa legszebb fürdőhelye - deklarálta I. Ferenc József császár, miután meglátogatta az 1883 és 1886 között épült fürdőt, melyet egykor a rómaiak is kedveltek. Maga Ferenc József császár és király ritkán időzött itt, de annál jobban kedvelte a helyet Sziszi császárné, aki sokkal népszerűbb volt magyar alattvalói között, mint Őfelsége

Iránnak kémkedett Izrael volt energiaminisztere?

Globoport
-
  18.06.20 15:48 Bulvár 

Gonen Segev 1995-96-ban volt tagja Izrael kormányának. Ő volt Jichak Rabin miniszterelnök idején az energiaügyi miniszter. Ezt követően kétes üzleti tevékenységet folytatott: 2004-ben letartóztattak. A bíróság elítélte, mert ecstasy tablettákat csempészett Hollandiából Izraelbe. A börtönbüntetés letöltése után 2007-ben elhagyta Izraelt.