Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 53 hír

"Nincs hepe után hepe, hupa után viszont van hupa"

Fidelio
-
  Tegnap 15:42 Kultúra 

Hernádi Juditot, a KULT50 idei kiadványának egyik nyilvános szereplőjét, Magyarország első szabadúszó színművészét a deszkavizio.blog.hu szerzője kérdezte. Lapszemle.

Ez az izgága bariton borotválkozás közben énekel Rossinit

Fidelio
-
  Tegnap 12:58 Zene 

Mindig is tudtuk, hogy a baritonok az őrültség és a szórakoztatás különleges keverékét képviselik.

5 gyönyörű muzsika pünkösd napjára

Fidelio
-
  Tegnap 10:35 Zene 

Ötven nappal Krisztus feltámadása után a Szent Lélek kiáradt az apostolokra. Ez a pünkösd ünnepe, amely a zeneszerzőket is számos alkalommal megihlette.

Örökbefogadásról szóló japán dráma nyerte az Arany Pálmát

Fidelio
-
  Tegnap 10:02 Film  Japán

A japán Kore-eda Hirokazu Shoplifters című alkotása érdemelte ki szombat este a Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő vezette zsűritől az Arany Pálmát a 71. cannes-i filmfesztiválon.

Különdíjas Szilágyi Zsófia filmje Cannes-ban

Fidelio
-
  18.05.19 16:49 Film  Fesztiválok Libanon

A rendezőnő Egy nap címe filmje nyerte el szombaton a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) kategóriadíját a 71. cannes-i filmfesztivál párhuzamos válogatásaiban bemutatott első és második filmek közül.

Nézegesse a „térhajlító” M.C. Escher varázslatos grafikáit!

Fidelio
-
  18.05.19 15:41 Kultúra 

Biztos mindenkinek ismerős a lehetetlen térbeli viszonyrendszereket láthatóvá tevő M.C Escher munkássága, akinek litográfiai közül most több tucatot digitalizált, és tett online elérhetővé a Boston Public Library.

Lessen bele a Katona Ithaka című előadásába a ma esti bemutató előtt!

Nagy Ervin Odüsszeuszként bolyong Rezes Judit, Fullajtár Andrea, Ónodi Eszter vagy épp Jordán Adél körül. Székely Kriszta rendezésében szombaton este mutatják be a Homérosz eposzából készült Ithakát a Katona József Színházban. Akinek nem sikerült rá jegyet szerezni, nézzen bele videónkba!

Még új bejáratot is kapnak az impresszionisták Debrecenben

Fidelio
-
  18.05.19 12:51 Kultúra 

A debreceni Modemben: Imperessziók Monet-tól Van Gogh-ig, Matisse-tól Warholig címmel több mint egy évszázad művészetét bemutató hatvan alkotást láthatnak az érdeklődők június közepétől szeptember végéig.

Először lép föl Magyarországon a világhírű Capella Romana - Világhírű vendéggel búcsúzik a Szent Efrém Férfikar Orien…

Fidelio
-
  18.05.19 10:49 Zene  2 hír a témában

A portlandi székhelyű, világhírű amerikai együttes, a Cappella Romana, az ősi bizánci zene egyik legavatottabb, elismert előadója a Szent Efrém Férfikar meghívására érkezik hazánkba és június 2-án, szombaton 19.30-kor a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplomban ad koncertet.

A Tejút úgy szól, mint egy jazz-zenekar

Fidelio
-
  18.05.19 10:04 Zene 

Egy csillagász hangokra fordította le a galaktikus gázok mozgását, ennek eredményeképp egy egészen különleges zenedarab született.

Beethoven odavág Mahlernek: Zeneszerzők korabeli karikatúrákon

Fidelio
-
  18.05.19 09:58 Zene 

Amikor még a klasszikus zenét nem nevezték klasszikus zenének, és nem volt olyan távol a műfaj a hétköznapoktól, mint ég a földtől, készültek karikatúrák zeneszerzőkről. Ezekből válogattunk néhányat.

Hegyi Barbara egy gyógyíthatatlan „ízfüggővel” lép színpadra a Hatszínben

Fidelio
-
  18.05.18 15:29 Kultúra 

A Több húron pendülünk című beszélgetős sorozat május 24-i részében a több szakácskönyvet jegyző színésznővel Buday Péter sztárséf beszélget. A Szabad Föld-est házigazdája: Nádas György.

Fidelio Klasszik: Bajnay, Bognár, Havas, Kalmár

Fidelio
-
  18.05.18 14:15 Zene 

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsornak következő adása május 19-én hallható a 92.1-en.

Scherer Péter vakokért kampányol

Fidelio
-
  18.05.18 11:35 Kultúra  2 hír a témában

A színművész, aki Vakság címmel állította színpadra egy vak lány történetét, az Arany Bot Díj zsűrijében tevékenykedik a vakok és látássérültekért.

Újra Tokajban a Crescendo Nyári Akadémia

Fidelio
-
  18.05.18 11:14 Zene 

Két hét van hátra a 15. Crescendo Nyári Akadémia ösztöndíjas jelentkezési időszakából. A klasszikus zenei mesterkurzusokra kitűnő művészprofesszorok várják hallgatóikat a világ minden részéről Tokajba, augusztus 1-től 13-ig.