Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 60 hír

Händel közönsége nem tudott mit kezdeni az oratórium műfajával

Fidelio
-
  Ma 15:46 Zene 

Hatvanhárom évesen, őrült tempóban, másfél hónap alatt írta Händel a Susanna című oratóriumot, amely a zeneszerző zseniális érzékét bizonyítja a műfajhoz. Magyarországon most először hangzik el a mű, Baráth Emőke címszereplésével a Vigadóban.

Vidnyánszky Attila: „Az első időszakban nagy nyomás nehezedett rám”

A Nemzeti Színház jelenlegi igazgatója egyedüliként pályázott a színház vezetésére, így nagy eséllyel továbbra is ő irányíthatja majd az intézményt. Vidnyánszky Attilával a Népszava készített interjút.

Enyedi Ildikó: „Volt, amikor azon gondolkodtam, elmegyek takarítani”

Fidelio
-
  Ma 12:09 Film  Enyedi Ildikó

A tavalyi Berlinale fődíjával kitüntetett Testről és lélekről rendezőjének első nagyjátékfilmje, Az én XX. századom felújított változatát mutatták be kedd este az idei berlini filmfesztiválon.

Ingyen hallhatod ezt az ősbemutatót Horti Lillával a Zeneakadémián

Fidelio
-
  Ma 11:15 Zene 

Március 6-án hallható először itthon Bella Máté zeneszerző legújabb műve, amelyben egy ókori, ezoterikus iratot zenésített meg Hamvas Béla filológiai értelmezésének felhasználásával.

A német író, akit a magyar titkosszolgálat is olvasott

Fidelio
-
  Ma 10:42 Kultúra 

Amatőr archív filmmel, fényképekkel, levelekkel, kéziratokkal, eredeti szövegekkel és fordításokkal idézi fel Heinrich Böll német író életművét és Magyarországhoz fűződő kapcsolatát az a kiállítás, amely Német író magyar tüzértiszti köpenyben címmel nyílt a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Sportcsarnokokban, tornatermekben: Elkísértük az Operaházat a felvidéki turnéján

Fidelio
-
  Ma 09:15 Zene 

Februárban folytatta ősszel megkezdett határon túli turnéját az Opera. A szeptemberi, erdélyi előadások után most Kárpátalja és Felvidék közönsége láthatta a Hunyadi László című operát és A víg özvegy balettváltozatát. A turné érsekújvári és pozsonyi állomásain jártunk.

Megjelent a Fidelio Magazin márciusi száma

Fidelio
-
  Tegnap 19:06 Színes 

Az országosan terjesztett, ingyenes programmagazinban az aktuális havi eseménynaptár mellett megtalálja Vámos Miklós könyvajánlóját és interjút olvashat többek között Péterfy-Novák Évával, Tenki Rékával és Hamar Zsolttal. Lapozzon bele online!

Kaláka-koncerttel zárul az Arany-emlékév

Fidelio
-
  Tegnap 14:39 Zene  Koncert Kaláka

A Kaláka együttes a Pesti Vigadóban ad koncertet március 2-án, amikor meghívott vendégeivel együtt búcsúztatja az Arany-emlékévet egy ünnepi koncert keretében.

Ki volt az igazi Kékszakállú? - 1. rész

Fidelio
-
  Tegnap 13:26 Zene 

A kamrájában hét halott feleség, a nyolcadik túlságosan kíváncsi. Alakját Bartók és Offenbach is feldolgozta, az utóbbit tűzi műsorra az Operettszínház. Utánajárunk, honnan ered Kékszakáll mondai alakja.

Ők kapták idén a Magyar Jazz Szövetség díjait

Fidelio
-
  Tegnap 12:08 Zene 

Elek Istvánnak a Szabó Gábor-díjat, Berki Tamásnak a Gonda János-díjat, Hajdu Endrének pedig a Pernye András-díjat ítélte oda hétvégi országos közgyűlésén a Magyar Jazz Szövetség.

Cserepes Gyula: "Engem az előadásban sámánnak látnak"

Fidelio
-
  Tegnap 12:07 Kultúra 

A vajdasági táncos saját identitásváláságát dolgozta fel a SELFY című performansz-előadásában. A nézőkkel interakcióba lépve sámánná változik, aminek hatására személyes történeteket indít el bennük. Az utolsó, március 3-ai előadás kapcsán készített interjút a táncos-koreográfussal a MU Színház.

A csőd szélén áll a Gibson gitárgyártó cég

Fidelio
-
  Tegnap 10:43 Színes  2 hír a témában

A 116 éves múltra visszatekintő vállalat olyan ikonikus hangszereket adott világnak, mint az SG vagy a Les Paul.

Tóth Krisztina: „Erős tapasztalataim vannak arról, mi mindent kibírnak a nők”

Fidelio
-
  Tegnap 08:46 Kultúra 

A Pokémon go Tóth Krisztina első, felnőtteknek szóló színpadi műve, amely egy család bukásának tragikus történetét meséli el sajátságos humorral. A szerző arról is beszélt, mi jelentett számára kihívást a darabírásban és miért állnak közel hozzá a fura nagymamák.

Hogyan tedd hallgatóként borzalmassá a hangversenyt mások számára?

Fidelio
-
  18.02.19 16:26 Zene 

Úgy gondolod, hogy túl sokan járnak klasszikus hangversenyekre? Esetleg észrevetted már, hogy senki nem értékeli úgy ezt a nemes szórakozást, mint te? Tündökölni akarsz a magaskultúra eme fellegvárában? Ezt a listát Neked írtuk, kedves koncertlátogató!

Ablaktól az ékszerekig - Louis Comfort Tiffany mesés üvegei

Fidelio
-
  18.02.19 16:24 Kultúra 

Százhetven éve született az eredetileg festőnek induló Louis Comfort Tiffany. Az amerikai iparművész, aki kihozta a templomokból az üvegművészetet, kísérletezett apróbb használati tárgyakkal, üvegablakokkal, de apja után az ékszerészetbe is belekóstolt. Nézze meg, hogy varázsolta még saját otthonát is műalkotássá!