Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 63 hír

A századfordulón házhoz is szállította kávéját Jacobs

Fidelio
-
  Tegnap 16:10 KultúraKávé

A "kávékirálynak" is nevezett német üzletember jó orrának és üzleti érzékének köszönhette sikerét. Százötven éve, 1869. május 20-án született Johann Jacobs.

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Fidelio
-
  Tegnap 16:05 Zene

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.

„A zene egy lelki húron való pendülés” – Film készült a 100 Tagú Cigányzenekarról

Fidelio
-
  Tegnap 15:05 ZeneDokumentumfilm

Halász Glória Alla Zingara című dokumentumfilmje a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar történetén keresztül mesél a zene falakat ledöntő, egységet kovácsoló és felemelő erejéről.

Ha szereted a Nagy Gatsby-t, ez a koncert neked szól

Fidelio
-
  Tegnap 15:00 Zene

Gájer Bálint és Szűcs Gabi swingénekesek visszareptetnek a ’20-as évek fülledt, dekadens világába június 13-án a Kobuci Kertben.

Bejelentették Royal Opera House 2019/20-as előadásait

Fidelio
-
  Tegnap 13:30 Kultúra

Az élő közvetítésekből vagy ismétlésekből álló mozis évad a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaratermében dobogtatja meg a nézők szívét.

Válogatás az Óbudai Társaskör programjaiból

Fidelio
-
  Tegnap 13:00 Zene

Felolvasószínház, Seress Rezső-est, filmzenei és születésnapi koncertek –  az évad végén is műfaji sokszínűség várja a vendégeket az Óbudai Társaskörben.

Schubertiáda a kismartoni Esterházy kastélyban

Fidelio
-
  Tegnap 11:45 Zene

Schubertiádák: így nevezték az 1820-as évek elejétől azokat a társasági összejöveteleket, amelyeknek középpontjában Franz Schubert és muzsikája álltak és ezt a címet viseli a classic.Esterházy koncertsorozat következő, június 15-i koncertje is.

Különdíjat érdemelt Kokas Dóra Bécsben

Fidelio
-
  Tegnap 11:15 Zene

A Vienna Classic Strings zenei versenyen különdíjban részesült Kokas Dóra csellóművész. A döntőben Alexey Shor kortárs szerző és Sosztakovics darabjait játszotta.

Mi a televízióhoz értünk, ők a komolyzenéhez: így született a Virtuózok

Fidelio
-
  Tegnap 10:55 Zene

A Virtuózok stábjának talán legrégebbi tagja a Virtuózok kreatív vezetője, Szarvas Szilvia. Még nem is létezett a műsor, mikor már dolgozott Peller Mariann-nal, a komolyzenei tehetségkutató kitalálójával.

Színházjeggyel segíthetünk a nehéz sorsú gyerekeknek

Az Orlai Produkciós Iroda számára mindig is fontos volt a társadalmi felelősségvállalás. Színházjegy akciójukkal most a Pitypang Gyermekotthon lakóinak nyújtanak segítséget. A cél: a gyerekek balatoni nyaraltatása.

„Nem kegyeket osztunk” – beszélgetés a POSZT-válogatásról

Fidelio
-
  Tegnap 10:35 Kultúra

A Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat beszélgetéssorozatán a POSZT versenyprogramja volt a téma. A két válogatóval, Gulyás Gáborral és Zalán Tiborral, valamint Turbuly Lillával, a Színházi Kritikusok Céhének elnökével Veiszer Alinda beszéltetett.

Gustavo Dudamel vezényel majd Spielberg West Side Story-filmjében

Fidelio
-
  Tegnap 10:35 Kultúra

A Bernstein-musical újabb filmfeldolgozásáról egyre többet tudunk, de még várnunk kell 2020 karácsonyáig, hogy láthassuk.

„Sokszor mentem világgá” - vendégségben Bukta Imrénél

Fidelio
-
  Tegnap 09:05 Film

Érzékenység és hitelesség - egyaránt jellemzi Bukta Imre művészetét, és őt magát is. A Partitúra stábja vendégségben járt a művésznél mezőszemerei otthonában, mi is velük tartottunk, virágzó almafák alatt, a kertben beszélgettünk Bukta Imrével.

Szabó Magda személyes pillanatai

Fidelio
-
  19.05.19 21:55 Könyv

Szabó Magda minden művében az emberi lélek titkait kutatta állhatatosan. Most azonban az ő titkai tárulhatnak fel ebben a különleges fényképalbumban, amelynek lapjain az írónő egész élete megelevenedik. Galéria

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Fidelio
-
  19.05.19 15:45 Kultúra

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.