Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 63 hír

Amikor korrepetitor, jogász, csellista és orvos dirigál

Fidelio
-
  Tegnap 17:15 Zene

Hogy a február 2-i Beethoven-maratonon amatőrök vezényelhetik a Budapesti Fesztiválzenekart, megint csak azt bizonyítja: a karmester tényleg nem csinál semmit. Vagy igen?

Ő volt Shakespeare korának legnépszerűbb dalszerzője

Fidelio
-
  Tegnap 15:50 Zene

Virtuóz játékosa a lantnak, képzett énekes, korának egyik leghíresebb zenésze. Az utóbbi időben újra felfedezték, talán azért, mert az a szépség, ami a dalaiban megjelenik, nem öregedhet el. Ha azt mondjuk, John Dowland korának popzenésze volt, nem kisebbítjük érdemeit, ahogy a nagy kortárs, Shakespeare sem az elit számára írta műveit.

Botlatókövet avattak Szerb Antal egykori háza előtt

Fidelio
-
  Tegnap 15:35 KönyvSzerbia

Az író halálának 75. évfordulóján avatták fel a köztéri alkotást az író utolsó szabadon választott lakhelyénél, a Hűvösvölgyi út 81. sz alatt.

Szőke Abigél a Variety figyelmét is kivívta

Az Akik maradtak főszereplője is felkerült a Variety magazin tíz figyelemre méltó tehetséges európai filmest bemutató idei listájára. A művészek tiszteletére a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon fogadást rendeznek.

Mit jelent a siker? – Válogatás a Bidf zenei filmjeiből

Fidelio
-
  Tegnap 14:40 Film

Nehéz kérdés, bonyolult válaszokkal. Annyi biztos, hogy „a siker is történet” – ahogy a Bidf idei szlogenje jelzi – amit el lehet, és el kell mesélni. Szubjektív ajánlónk a január 27. és február 2. között zajló Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilmfesztivál kreatív zenés filmjeiből.

Paulo Coelho törölte a Kobe Bryanttel közösen írt könyve kéziratát

Fidelio
-
  Tegnap 14:00 KönyvBrazília

A brazil író egy gyerekkönyvön dolgozott együtt a kosaras legendával, ám Coelho közölte, nem fejezi be a könyvet Kobe Bryant halála után.

Szabó Magda premier a Vörösmarty Színházban

Szabó Magda Az a szép, fényes nap című művét január 25-én mutatták be a székesfehérvári Vörösmarty Színház Nagyszínpadán Bagó Bertalan rendezésében.

Újra színpadra kerül a Sztárcsinálók

Fidelio
-
  Tegnap 10:55 Zene

Várkonyi Mátyás és Miklós Tibor alkotása 1981-ben az első magyar rockopera volt. Most az Up Újpesti Rendezvénytérben kerül újra színpadra.

Vivaldiról szól José Cura első operája

Szerdán mutatják be José Cura Montezuma és a rőthajú pap című vígoperáját a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével a Zeneakadémián.

Pénzt gyűjt a Fesztiválzenekar, akár sakkpartira is licitálhat Fischer Ivánnal

Fidelio
-
  Tegnap 09:15 Zene

Adománygyűjtő bált rendez a Budapesti Fesztiválzenekar, ahol az aukción olyan élményekre lehet licitálni, mint egy turné a zenekarral vagy sakkparti a karmesterével.

A karmester, aki zenekari állással mentett meg zsidókat a lengyel holokauszt idején

Fidelio
-
  20.01.27 16:50 Zene

A rettegett Hans Frank, a lengyelek hentese rajongott a zenéért. Hans Swarowsky karmester pedig a tűzzel játszott, amikor kihasználta ezt a rajongást, hogy zsidó és lengyel életeket mentsen meg a világháború alatt.

A híres egyfejű, hableány és bajvívók

Kihirdették a 38. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottait; a legjobb munkákból április 16-án nyílik kiállítás a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

Könnyeinkkel küzdünk a Kobe Bryantről szóló animációs kisfilmet nézve

Fidelio
-
  20.01.27 15:10 FilmElhunytKosárlabda

A Grammy gálát is beárnyékolta a Kobe Bryant haláláról érkező megrázó hír. Alicia Keys részvétnyilvánítása után több művész is az elhunyt emléke előtt tisztelgett műsorával. Mutatjuk Kobe Bryant Oscar-díjas animációs filmjét, amelyet a saját életéről készített.

Magyar és tajvani zeneműveket mutatott be Eötvös Péter alapítványa Berlinben

Fidelio
-
  20.01.27 13:25 Zene

Berlinbe érkezett a világhírű zeneszerző és karmester, Eötvös Péter alapítványának felkérésére írt új zeneműveket bemutató nemzetközi turné, a hangversenyt múlt héten csütörtökön tartották a német főváros magyar kulturális intézetében, a Collegium Hungaricum Berlinben (Chb).

Újra Határtalan Napok a Miskolci Nemzeti Színházban

Fidelio
-
  20.01.27 12:55 SzínpadSzínházMiskolc

Február 13. és 15. között ismét a határon túli kultúráé lesz a főszerep a Miskolci Nemzeti Színházban. Az idei programok különlegessége, hogy a színház, a zene, a képzőművészet és irodalom mellett most a film és a tánc műfaja is képviselteti magát. A Határtalan Napok rendezvénysorozaton idén Beregszász lesz a vendég.