Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 54 hír

Elhunyt Félegyházi Károly zongoraművész

Fidelio
-
  Tegnap 17:18 Zene 

Életének 40. életévében, hosszú betegséget követően elhunyt Félegyházi Károly - tudatta lapunkkal a zongoraművész családja.

Gyűlik a genny, avagy harcok egy söröskupakért

Fidelio
-
  Tegnap 15:40 Kultúra 

A nézői beidegzettségek, berögződött elvárások megsértése mindig kockázatos. Az Örkény Színház utóbbi két bemutatójával éppen kétszer követi el ezt. A IV. Henrik ugyan nem olyan hosszú, mint a József és testvérei, de egy órányival ez is meghaladja a mai pesti normát. De a produkció igazolja a hosszúságot!

Hallgassa élőben fiatal muzsikusok koncertjét a világhálón!

Fidelio
-
  Tegnap 14:17 Zene 

Két Fischer Annie-ösztöndíjas művész, Kalafszky Adriána énekes és Orbán Kornélia hárfaművész hangversenyét közvetítik élőben, október 18-án 19.30-tól.

Nézzen operát a neten!

Fidelio
-
  Tegnap 13:27 Zene 

Elindult az OperaVision, amelynek segítségével több európai operaház produkciói megtekinthetők a világhálón. Természetesen a Magyar Állami Operaház is részt vesz a kezdeményezésben.

Túl magas, hogy balerina legyen?

Fidelio
-
  Tegnap 13:03 Kultúra 

Számos olyan esetről számoltunk már be, amikor a konvencionálistól eltérő külsejű táncosok falakat áttörve érvényesültek, bizonyítva, hogy az előadó művészi kvalitásai legalább annyit vetnek a latba, mint a fizikai adottságok. Sara Michelle Murawski története is ezt példázza.

A KULT50 bemutatja: Borbély Alexandra

Fidelio
-
  Tegnap 09:56 Kultúra 

Komoly feladatot jelentett számára, hogy levetkőzze bizonyításkényszerét és ne akarjon mindenkinek megfelelni. Borbély Alexandra színművész portréja a Fidelio gondozásában megjelent KULT50 kiadványból.

„Davosi magaslatokba emelkedünk”

Fidelio
-
  Tegnap 09:37 Zene 

Thomas Mann Varázshegye áll a november 16–19. közt zajló kamara.hu középpontjában. A fesztivált vezető zongoristaházaspár, Simon Izabella és Várjon Dénes idén is sztárfellépőkkel várja az kamarazene és irodalom rajongóit.

A chicagói filmfesztiválon tartják a Budapest Noir világpremierjét

Fidelio
-
  17.10.17 15:49 Film  Fesztiválok Chicago

Kedden vetítik először a Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka főszereplésével készült Budapest Noir című magyar krimit az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, amelynek programját négy, a filmalap támogatásával készült új magyar alkotás gazdagítja.

Érdi Tamás koncertkörúttal köszönti a 150 éves Kanadát

Fidelio
-
  17.10.17 14:56 Zene 

Fontos szerepet töltött be az ország a zongoraművész életében, aki egyébként elfoglalt évet zár majd Kodály születésnapján.

100. születésnapján köszöntötték a cirkuszvilág Elza nénijét

Fidelio
-
  17.10.17 14:07 Színes 

Lakókocsiban élte le életét Eötvös Elza, született Picard Erzsébet, akit születésnapján, október 16-án a Fővárosi Nagycirkusz is felköszöntött.

Ágoston Péter először a Karinthy színpadán

Fidelio
-
  17.10.17 13:49 Kultúra 

Javában tartanak a Karinthy Színházban a XIV. René című előadás próbái, amely kapcsán az egyik szereplővel beszélgettünk.

Elképesztően szépek ezek a táncoló szobrok

Fidelio
-
  17.10.17 12:03 Kultúra  Párizs

A párizsi Panthéonban mutatta be legújabb performanszát az artista, színész és zsonglőr Yoann Bourgeois, amitől eláll a lélegzetünk.

A KULT50 bemutatja: Benedek Mari

Fidelio
-
  17.10.17 11:44 Kultúra 

Mesterekről nem beszél, de pályája alakulásában megkerülhetetlen Zsótér Sándor hatása, akit a közkeletű vélekedéssel ellentétben nem ő öltöztet. Benedek Mari jelmeztervező portréja a Fidelio gondozásában megjelent KULT50 kiadványból.

Hallanod kell: A magyar gitárművésznő Ravelt játszik, és lenyűgöz vele

Fidelio
-
  17.10.17 09:36 Zene 

Koltai Katalin a Miroirs-ciklus egyik tételét írta át gitárra, és szakmai körökben is sikert aratott vele.