Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 57 hír

A Salzburgi Fesztivál ingyenes koncertekkel nyitott a szélesebb közönség felé

Fidelio
-
  Ma 15:00 Zene

Mozart szülővárosában egy sor különböző helyszínen megrendezett ingyenes koncerttel kezdődött meg szombaton a Salzburgi Fesztivál.

Amikor Maria João Pires másik zongoraversennyel készült, mint a zenekar

Fidelio
-
  Ma 13:45 Zene

Ma ünnepli 75. születésnapját Maria João Pires, az egyik legjobb Mozart-játékos az elmúlt évtizedekből. Leghíresebb koncertfelvételével köszöntjük őt.

Az ígértnél négy évvel későbbre, 2023-ra csúszik a Liget intézményeinek átadása

Fidelio
-
  Ma 11:55 Kultúra

A fenti tehát az új dátum a projekt kezdetén kitűzött 2019-es, 2020-as átadáshoz képest. Közben a zöldterületek bővítését is megkezdték az Olof Palme ház előtti sétány kevesebb, mint felére szűkítésével. Baán László és Gyorgyevics Benedek helyzetjelentése.

Ilyen az, amikor az egyik legsikeresebb balerina szabályt szeg

Fidelio
-
  Ma 11:00 Színpad

Tegnap ért véget Maria Kochetkova szólóest-sorozata a New York-i Joyce Theatre-ben, ahol megmutatta, mit is jelent számára a szabadság egy olyan műfajban, ami a folyamatos önkontrollról szól.

Elkészült a Downton Abbey magyar nyelvű előzetese

Fidelio
-
  Ma 08:55 Film

Törvényszerű volt, hogy az egyik legsikeresebb brit sorozat, a Downton Abbey filmváltozatot kap, az viszont szerencsés meglepetés, hogy az alkotás nyolc nappal az amerikai bemutató előtt már látható lesz a magyar mozikban. Nézze meg a magyar nyelvű előzetest.

A turisták a prágai John Lennon-falat is tönkreteszik

Legalábbis a Máltai Lovagrend szerint, akik nagyobb védelmet szeretnének biztosítani a prágai Kampa szigeten lévő híres Lennon-falnak.

Meghalt Fátyol Rudolf hegedűművész

Fidelio
-
  Tegnap 16:50 Zene

Hétfő reggel, 62 éves korában elhunyt Fátyol Rudolf hegedűművész, a szatmárnémeti Dinu Lipatti Állami Filharmónia vezetője.

Elhunyt Ben Johnston, a mikrotonális zene egyik úttörő zeneszerzője

Fidelio
-
  Tegnap 16:40 Zene

Július 22-én elhunyt Ben Johnston amerikai zeneszerző. Lehet, hogy nem ismerte őt – érdemes.

Akinek a dalai egy egész generáció gyerekkorát meghatározták

Fidelio
-
  Tegnap 16:20 Film

Az utóbbi évek új Disney-feldolgozásainál valódi színészek játsszák újra a meséket CGI állatokkal és környezettel, a királylányok feministák lettek, a dzsinn családot alapított. Egyetlen biztos pont van azonban az új verziókban: az eredeti zenék. Július 22-én lesz hetvenéves Alan Menken nyolcszoros Oscar-díjas amerikai filmzeneszerző, számtalan…

Így nézett ki a Macskák stábja az animált szőr előtt

Fidelio
-
  Tegnap 14:55 Film

Ha már kiszörnyülködted magad az előzetesen akkor mutatunk egy kis videót a próbákról és a díszletekről.

Premier előtti vetítésekkel és tematikus napokkal vár a Vertigo Filmhét

Fidelio
-
  Tegnap 13:05 FilmMozi

A közelmúlt filmtermésének legjavából huszonnégy alkotást vetítenek az idei Vertigo Filmhéten, amely július 24. és 31. között várja az érdeklődőket a fővárosi Puskin moziban.

Oláh Szabolcs: "A zenét spirituális útnak tartom"

Fidelio
-
  Tegnap 10:40 Zene

A Fidelión debütál a gitáros-zeneszerző Oláh Szabolcs kvintettjének új sessionvideója, mely a szeptember 6-án megjelenő – de az iTunes-on már előrendelhető – Crystal Brook című lemezen szereplő Dawn Rider című kompozícióhoz készült. Ennek apropóján fel is tettünk néhány kérdést Oláh Szabolcsnak.

Tanuljon egyszerre zenét szerezni és festeni, és évtizedekkel megfiatalíthatja az agyát!

Fidelio
-
  Tegnap 10:05 Zene

Az új dolgok megtanulása már hat hét alatt 30 évvel megfiatalíthatja az idős emberek agyát - ezt állítja egy új kutatás, amely a Kaliforniai Egyetem Riverside-i intézményében készült.

Aki pestiesítette a párizsi divatot

Fidelio
-
  Tegnap 08:50 Film

Egyszerű másoló, remek divatérzékű üzletasszony vagy tervezőzseni? Rotschild Klára szalonja a luxust jelentette a harmincastól a hetvenes évekig. Simonovics Ildikó mesélt arról, milyen kihívás összegyűjteni a még megmaradt ruhákat, dokumentumokat és kibogozni a valóságot a legendák és pletykák közül.

Tényleg segít a zenehallgatás a koncentrációban?

Fidelio
-
  19.07.21 15:40 Zene

Miért segítene? Miért lenne jobb az agyunknak, ha egy dolog helyett rögtön kettőre kellene figyelnie: a zenére és arra, amit csinálsz?