Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 96 hír

Na Slovensku… hogyan is van ez?!

Sajnálatos tény, hogy a felvidéki magyar települések túlnyomó többsége nem használja az önkormányzat weboldalán a magyar nyelvet, a Pro Civic PT 2018-as felmérése szerint a 491 honlapból csak 9 (írd és mondd: 9!) település közli a honlapján magyarul is az önkormányzati rendeleteket, határozatokat a magyar polgárai számára. Mielőtt keresnénk…

A kultúrára összpontosít a Magyar magazin

A Magyar magazin január 23-án, szerdán 15.30 kezdettel jelentkezik új műsorával az STV2 tévécsatornán. A tartalomból.

Könyvért és gyógytúráért is játszhatnak a Gömöri Hírlappal

Danyi Zoltán Újévi üzenetével és Kresnye András téli fotójával indítja a 2019-es esztendőt a Gömöri Hírlap, amelynek első száma a napokban jut el minden rimaszombati háztartásba, de elolvasható és letölthető innen is.

Új konzervatív politikai párt alakul

A politikai térfél konzervatív részére egy új párt érkezik a napokban, amely a KDH és az OĽaNO volt tagjai körül formálódik, akik elégedetlenek Andrej Hlina, illetve Igor Matovič politikájával.

Azonos minőségű termékeket az unióban!

Felvidék.ma
-
  Tegnap 17:17 Határtalan

Egy azonos márkájú terméket, legyen az élelmiszer, tisztítószer vagy bármi egyéb, minden uniós tagállamban azonos minőségben kellene gyártani és forgalmazni.

Az ismeretlen Görgei

A kiállítás célja az is, hogy bemutassa a múltunkhoz való viszonyunkat. Hogyan gondolkodunk saját múltunkról, és hogyan van az, hogy a magyar történelem egyik legnagyobb tábornokáról ilyen ellentétes kép alakulhatott ki a történeti emlékezetben.

Az ismeretlen Görgei című tárlat képekben

Felvidék.ma
-
  Tegnap 16:59 Határtalan

A Magyar Nemzeti Múzeumban nyílt meg Az ismeretlen Görgei című tárlat. A kiállítás az 1848-49-es szabadságharc legendás tábornokának valós alakját mutatja be.

A Csallóköz mérgezett vizét isszuk mindannyian!

Felvidék.ma
-
  Tegnap 16:24 Határtalan

További csapásokat ez a terület már nem bír el, azazhogy elbír, csak annak további 30 évig tartanak majd a következményei. Amit mi itt természetesnek tartunk: az ivóvizet, nem mindenkinek adatott meg.

Megjelent a Baross Alapítvány 2019-es pályázati felhívása

A rendelkezésre álló forrás: 3 500 000 000 Ft . Egy pályázati támogatás maximális értéke: 500 000 Eurónak a pályázati felhívás közzétételének napján érvényes MNB középárfolyamon számított Ft értéke.

A magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében

Felvidék.ma
-
  Tegnap 14:24 Határtalan

A kettős állampolgársággal kapcsolatban hangsúlyozta, álláspontjuk szerint azt Szlovákiának revideálnia kell. Úgy fogalmazott, az összes elcsatolt terület közül a szlovákiai magyarság a leginkább megfélemlített már évtizedek óta, legfőképpen a Beneš-dekrétumokból adódóan.

Új lehetőségek az ISIC, ITIC és EURO

Felvidék.ma
-
  Tegnap 13:56 Határtalan

Az új lehetőségek egyike, hogy az ISIC és ITIC (és hamarosan az EURO

A Himnusz születése, története, irodalomelméleti, zenetörténeti és szakrális háttere (1.)

Felvidék.ma
-
  Tegnap 13:13 Határtalan

Ebben az évben 175 éve annak, hogy nemzeti imánk, a Himnusz –megzenésített formájában – elindult nemzetegyesítő útján. Himnuszunkat tehát 175 éve énekeljük. Tarics Péter újságíró, író, a Himnusz és a Szózat történetének kutatója az évfordulóra írt történeti és eszmei elemzés-értekezésével tiszteleg nemzeti imánk előtt, melyet…

Szilágyi: Az anyaországhoz való erősebb kötődés kialakítása a cél

Felvidék.ma
-
  Tegnap 11:10 Határtalan

A Kőrösi-program célja, hogy kiépüljön és megerősödjön a külföldi magyar közösségeknek egy olyan intézményrendszere, amely az egyének és közösségek integrációja révén hozzájárul a magyar önazonosság és a magyar nemzet összetartozásának erősítéséhez.

Növekedett a munkanélküli segély átlagértéke

Felvidék.ma
-
  Tegnap 11:02 Határtalan

A munkanélküli segély átlagértéke növekedett az elmúlt év folyamán. A 2017-es adatokhoz viszonyítva 17,71 eurós emelkedéssel meghaladja a 400 eurót.

A RegioJet a nyári szezon idejére buszjáratot létesít Pozsony és az Adriai-tenger üdülőhelyei között

Felvidék.ma
-
  Tegnap 10:36 Határtalan

A menetrend egyébként az üzemeltető szerint megfelel azon időpontoknak, amikor az egyes üdülőcsoportok váltják egymást a horvát nyaralóhelyeken, nem szólva arról, hogy az esti órákban történő indulásnak köszönhetően az üdülők a nyaralásuk utolsó napját még teljes egészében a tengerparton tölthetik.