Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 91 hír

„Több millió testvérem van a világ bármely pontján”

Felvidék.ma
-
  Ma 15:36 Határtalan 

„Cserkész vagyok, egy jobb világért dolgozom!” hangzik ma sok helyen. Február 22-e az emlékezés napja, mivel a cserkészek közössége megemlékezik Bi-Pi célkitűzéseiről, nagy álmáról, miközben magukba és egymásra tekintenek, valamint a környezetükben végzendő feladatokra. 1857-ben, 161 éve ugyanis ezen a napon született Lord Robert…

Történelmi siker: Magyarország első téli olimpiai aranyérme

Magyarország történelmének első téli olimpiai aranyát „varázsolta” ma a magyar férfi váltó rövidpályás gyorskorcsolyában. A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba alkotta négyes a pjongcsangi téli játékok csütörtöki napján az 5000 méteres férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltóban aratott hihetetlen sikert. Persze, nem…

A barátoké verbunkos

Felvidék.ma
-
  Ma 13:30 Határtalan 

Kutatásunk során a Mátyusföldön, így Jókán is az elnépiesedett polgári táncok gazdag készletével találkoztunk. Ezek a paraszti táncélet polgárosulásának első világháború körüli korszakában nyertek teret a falusi táncéletben. Beszélgetés a táncról és a mindennapi élet tánccal kapcsolatos eseményeiről sorozatunk 8. részét olvashatják.…

Ajándékot kaptak a Szenci járás óvodái is

Felvidék.ma
-
  Ma 11:35 Határtalan 

A Szeczi Molnár Albert nevét viselő gimnázium szépen felújított épületében adták át a Magyar Kormány ajándékát a Szenci járás magyar tannyelvű óvodáinak. Az átadás előtt az óvodások és a gimnázium diákjai kultúrműsorral kedveskedtek a vendégeknek. Az átadáson jelen volt Kiss Balázs, Magyarország pozsonyi nagykövetségének tanácsosa is.…

Szívéből verseket gyöngyözött – búcsú Gyüre Lajostól

Felvidék.ma
-
  Ma 09:49 Határtalan 

Gyüre Lajos költőtől, színműírótól, tanártól, dramaturgtól, irodalomtörténésztől február 21-én Kassán vettünk végső búcsút.  A temetést Oremus Zoltán református esperes-lelkész végezte. Mellette, miseruhában Gábor Bertalan, szepsi esperes-plébános állt. Szólt pár mondatot Gyüre Lajos egykori osztálytársa, szavalt egy diák, és…

Gál Sándor javasolta a magyar széppróza napja elnevezést

Felvidék.ma
-
  Ma 00:40 Határtalan 

Az ünnepnap elnevezése Gál Sándor javaslatára született meg, aki szerint a próza túl tág fogalom, míg a széppróza az irodalmi értelemben vett prózára utal.

A nőszervezetek kiállnak az anyanyelvi oktatás mellett

A Femine Fortis – Erős Nők Polgári Társulás fontosnak érzi az anyanyelven való tanulást, ezért is csatlakozott a Kárpát-medencei magyar néppárti politikai alakulatok nyilatkozatához.

Dankónak van egy álma, de Sólymos nem akar vele álmodni

Felvidék.ma
-
  Ma 00:19 Határtalan 

Nem tudnak megegyezni a Most-Híd miniszterei abban, akarjon-e, avagy sem Szlovákia téli olimpiát rendezni.

A farsangról és a házasság hetéről is ír a Kürtös

Felvidék.ma
-
  Ma 00:15 Határtalan 

Már olvasható a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmányának gondozásában megjelenő Kürtös kulturális-közéleti havilap februári száma. A tartalomból:

Enyhén csökkent a regisztrált munkanélküliség

Felvidék.ma
-
  Ma 00:10 Határtalan 

Az adatok szerint 2018 első hónapjában a regisztrált munkanélküliség hat megyében csökkent, a legjelentősebb csökkenést Kassa megyében mérték.

Közösen mutatkoznak be a V4-országok a Brüsszeli Könyvvásáron

Közös standdal – és gazdag könyv- illetve programkínálattal – mutatkoznak be a Visegrádi Négyek a február 22. és 25. között zajló Brüsszeli Könyvvásáron.

Távoznak az élők sorából a 20. század nagy nemzedékének tagjai

Felvidék.ma
-
  Tegnap 19:45 Határtalan 

Szabó Rezső legmaradandóbb érdeme, hogy a Csemadokot, aminek több mint tíz éven át főtitkára volt, meg tudta tartani annak a társadalmi lelkesedésnek a sodrában, ami a szervezet megalakulásakor eluralkodott a felvidéki magyarságon.

Az egész világ Tóth Ivett olimpián bemutatott produkciójáról beszél

A magyar versenyző a döntőbe jutással teljesítette az elsődleges célját, így már biztos, hogy a 19 esztendős műkorcsolyázó ott lesz a pénteki kűrben is.

Megerősítené a terrorizmus elleni küzdelem törvényi hátterét a kormány

Felvidék.ma
-
  Tegnap 15:19 Határtalan 

Az igazságügyi tárca műhelyében készült módosító indítvány Szlovákia nemzetközi kötelezettségeit és a szakemberek véleményét figyelembe véve az alkalmazási gyakorlat néhány problémájára keres megoldást.

Csáky: Korrekciót kezdeményeznek a DG Regio képviselői a szlovákiai Leader-központokat illetően

Felvidék.ma
-
  Tegnap 13:06 Határtalan 

„A megbeszélésre az MKP szakértőinek a felkérésére került sor, a témája pedig a Leader program szelektív szlovákiai hálózata volt, amelynek kialakítása diszkriminálja az ország déli részén élő polgárokat” – jelentette ki Csáky portálunknak.