Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 51 hír

Stream-ajánló – nézz klasszikusokat!

Vuk. Pál utcai fiúk. Égigérő fű. A nemzeti Filmintézet Online Filmklasszikusok programja március végén ingyenesen elérhetővé tett 90 fantasztikus régi magyar filmet. Már több mint kétmillióan böngésztek a honlapon. Húsvétkor nézz te is magyar filmeket!

Koronavírus – számokban

Famiily
-
  Ma 17:45 Életmód

Március 13-ától (az iskolabezárások hírétől) eltelt idő alatt rengeteg minden történt. Az egész Földön elszabadult a koronavírus. Van, ahol talán már lefelé tartó trendekkel szembesülünk – de messze még a vége. Nézzük meg, hol tartunk most – számokban.

Húsvét a négy fal között – így díszítsd fel otthonodat vásárlás nélkül

Famiily
-
  Ma 14:20 Életmód

Amikor elcsomagoltuk a karácsonyi dekorációt, magunk sem gondoltuk, hogy a következő ünnepet ilyen körülmények között fogjuk várni. Pedig itt van a nyakunkon a Húsvét és bizony fel kell készülnünk, hogy a megszokottól eltérő módon köszönt ránk.

Kirándulóhelyek arra az esetre, ha NEM lesz kijárási tilalom húsvétkor

Famiily
-
  Ma 11:30 Életmód

Húsvétkor megindulnak a népek – és várhatóan így lesz ez most is, bármennyire is kijárási korlátozás van érvényben. Ti azonban ne menjetek zsúfolt helyekre! Irány az erdő!

Zero waste tippek a karantén idejére

Famiily
-
  Ma 11:00 Életmód

Ahogy mindenki, mi is az otthonainkba zárkózva töltjük most a napokat, igyekezve óvni ezzel másokat és magunkat is. A jelenlegi helyzetben - természetes módon - kicsit háttérbe szorultak a környezetvédelmi törekvések. Bár fel-fel bukkan egy-egy cikk, ami arról szól, hogy vajon az ökológiai- és klímaválságra milyen hatással lesz ez a mostani…

Így nyomtass 3D-ben – ingyenes tanórák

Famiily
-
  Ma 06:06 Életmód

A 3D nyomtatás igazi XXI. századi tudomány. Ráaádásul ma már nem kerülnek csillagászati összegekbe a nyomtatók sem. A négy fal között 3D-ben nyomtatni igazi unaloműző passzió – miközben felkészülhetsz a gyerekekkel a jövőre.

Így megy vásárolni egy orvos (ha nagyon muszáj) – elmondja, hogy mire kell figyelni!

Van, amit már online is meg tudunk rendelni, de van, amikor nincs más választás, el kell menni a boltba. Ezzel még nincs itt a világ vége, de nem árt az elővigyázatosság. Dr. Benedek Pálmával, a Heim Pál Gyermekkórház fül-orr-gégész szakorvosával, a Gyerekmosoly Egészségközpont tulajdonosával sorra vettük, milyen óvintézkedéseket kell…

Ingyenes online matek tanulási és gyakorlási lehetőség középiskolásoknak!

A jelenlegi, rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen és regisztráció nélkül érhető el a mateking.hu teljes középiskolai matematika tananyaga, valamint az érettségire felkészítő felülete is.

Karanténszínház, sztárparádéval – ma este!

Az Első Magyar Karantén-Színház és a Litera közös drámaversenyére ugyan április 15-ig várják az egyfelvonásos műveket, azonban a nézők már április 8-án megnézhetik a Tasnádi István által, a karanténdráma-versenyre írt Húzzál újat című darabját Szikszai Rémusz rendezésében, Láng Annamária, Rába Roland és Pál András előadásában a…

Mikor lesz vége a járványnak?

Famiily
-
  Tegnap 13:00 Életmód

Nos, aki vállalkozik arra, hogy pontos időpontot mondjon – az hazudik, vagy valóban van egy kristálygömbje, amivel a jövőbe lát. Ebben a cikkben néhány tudományos véleményt és forgatókönyvet ismertetünk, amelyek csupán a lehetséges kimenetelekkel számolnak.

“Mi lenne, ha… ?” Avagy valahogy így telnének a napjaim, ha nem lennének gyerekeim

Famiily
-
  Tegnap 12:15 Életmód

Valamelyik éjszaka 2 szoptatás közt, amikor nem tudtam visszaaludni, eljátszottam a gondolattal, hogy mit is kezdenék magammal, ha a karantén gyermektelenül talált volna meg. Persze, ebből is több verzió létezik, de mivel a férjemet lassan 12 éve ismerem és nem is emlékszem, milyen egyedül, vegyük azt alapul, hogy ketten vagyunk.

Miért ne ordibálj a gyerekeddel?

Famiily
-
  Tegnap 10:40 Életmód

Itt az idő, hogy abbahagyd az üvöltözést. Tudod ugyanis, hogy mi lesz az üvöltözős szülők gyerekeiből? Spoiler: üvöltözős gyerek.

4 főzelék recept, ahogy még sosem kóstoltad – és amit a gyerekeid is garantáltan megesznek!

Famiily
-
  Tegnap 05:05 Életmód

Nem szereted a főzelékeket és a családod sem rajong értük? Persze, mert a menzás verzióra asszociáltok azonnal. Az alábbi receptek azonban új dimenzióba helyezik ezt az igazán ízgazdag és változatosan elkészíthető ételt. Bemutatjuk a főzelékek új dimenzióját!

6 biztos lépés, amivel garantáltan tönkreteheted a házasságod!

Famiily
-
  20.04.07 18:18 Életmód

Tudatos médiafogyasztó vagy ezért tudod: ehhez hasonló clickbaites cikkek bombasztikus ígéretekkel csábítva mindenkire érvényesnek gondolt szabályokat adnak 2300 karakterben - hogy aztán semmire ne menj velük. Hidd el, ez itt most kivétel. Szerzőnk maga is a válás töküres sugárútjának utolsó lámpás kereszteződésénél áll egy bőgő…

Lelki folyamatok – a koronavírus elfogadásának három szakasza

Famiily
-
  20.04.07 16:59 Életmód

Megtaláltuk a neten az eddigi egyik legjobb ábrát, ami rávilágít arra, ki hol jár éppen legbelül – a koronavírussal kapcsolatban. Te hol tartasz épp?